Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-01, 09:28   #1711
CrimsonGhost
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:)

Zamówiłam...khadi, amlę w proszku (tak, wiem - może przyciemnić) i wodę różaną

Nowy blog
CrimsonGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 09:30   #1712
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
Piękności!

a ja muszę codziennie , dobija mnie to, ale w sumie włosy mają fajnie bo codziennie mają jakąś maske, odżywkę, olej....
Dziękuję

Ja niestety też muszę myć codziennie... I suszyć! Ale myślę, że nie krzywdzę włosów aż tak bardzo, bo nie suszę gorącym powietrzem, używam funkcji jonizacji i na koniec owiewam je zimnym powietrzem Jeśli chodzi o suszarkę to ja używam tej:
http://extraprodukt.pl/elektronika/h...ry-pro-hp8251/
Polecam. Nie wiem jakim cudem oni podali tam cenę 230zł Ja ją kupiłam za ok. 120zł. Póki co sprawuje się świetnie

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 09:33   #1713
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w firlicie na długiej i widziałam odżywkę do włosów balea i przypomniało mi się że kiedyś na karmelickiej też mi mignęła, ale w domu stwierdziłam że mi się przewidziało, ale jednak chyba nie

zresztą w firlicie na karmelickiej widziałam kiedyś masło do ciała z bebeauty więc już mnie nic nie zaskoczy
Kosmetyki Balei są często spotykane w Firlicie
Cytat:
Napisane przez grudniowa Pokaż wiadomość
Argh pomozcie! Probowalam zrobic peeling 'do wlosow' wg bloga Anweny i chyba cos pomieszalam Nakladalam na suche wlosy, bo nie zauwazylam nigdzie na jakie i cukier zaczal mi sklejac. Probowalam ratowac sie sola morska i lepiej nie wychodzilo, wreszcie w desperacji nalozylam na to kawe i wyszlo takie nie wiadomo co.
juz z rozmachu po splukiwaniu nalozylam odzywke plus olej lniany i teraz tak z tym siedze, ale kusza mnie te dobre opinie o peelingu i chcialabym wiedziec, gdzie popelnilam blad :/
Nie polecam na pewno peelingu solą skóry głowy - możesz się nagle dowiedzieć, że jesteś wrażliwcem
Oliwa + cukier zaczęła Ci sklejać na suchych włosach? Dziwne lekko.

Cytat:
Napisane przez kaja-sz Pokaż wiadomość
A ja się wciąż będe upierać
Kallos mleczny był ok dla mnie, miałam po nim miękkie wlosy, jak używałam zwykłych drogeryjnych kosmetyków do włosow czyli też szamponów
Więc nie chcę przekreślać odżywek, po prostu jak myję włosy szamponami o ktorych piszę mam okropny kołtun i uważam, że żadna odzywka nie rozprostuje takiego kołtuna

Potrzebuję więc szamponu który nie będzie robił kołtuna i wygładzi włosy.
Wiem, że na Was może działać coś innego niż na mnie, ale może ma ktoś cienkie włosy jak ja i może powiedzieć co jemu pomogło?
Wiesz, mam cienkie włosy, do tego kręcone, silikonów nie używam, bo mam przychlast od razu. Chętnie poczytam, jakich myjadeł już używałaś.

A co do silikonowego szamponu nie pomogę, bo nie mam w planach używać.

Może czesz z d/s?
Cytat:
Napisane przez xsyskax Pokaż wiadomość
Dokucza mi swędzenie głowy. Przetestowałam juz kilka szamponów aby znaleźć w skladzie winowajce ale jeszcze nie doszlam do konkretnych wniosków. Umyłam dziś włosy Nizoralem i zobaczymy jaki efekt, w końcu tez ma działanie przeciwgrzybiczne. Jak nie pomoże to sprobuje z clotrimazolum
Jak tak, to próbuj
Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
a ja muszę codziennie , dobija mnie to, ale w sumie włosy mają fajnie bo codziennie mają jakąś maske, odżywkę, olej....
Czym myjesz?
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
kascysko - gratuluję i podziwiam

Będę miała teraz trochę więcej czasu... I melduję, że wszystko nadrobione.
Będę mieć jeszcze mniej czasu...

Pamiętaj, po złej passie zawsze przychodzi lepszy okres. I jak ktoś ma szczęście w kartach, to nie ma w miłości (eee, to już o mnie :P).

Cytat:
Co to kwaśna płukanka?
I czy szampon może być jakikolwiek, czy może macie coś co jest z ilikonami ale ejdnocześnie jakiś łagodny?
Czy myjąc włosy szamponem z silikonami muszęoczyszczać włosy co jakiś czas szamponem oczyszczającym? jakim np?
Litr wody + 2 łyżki octu (najlepiej owocowego, spirytusowego nie polecam) lub 2 łyżki soku z cytryny - ale proporcje możesz dobrać sobie sama, byle nie przesadzić.
Szamponu z silikonami i łagodnego to raczej nie uświadczysz, bo ludzie chodziliby z przychlastem

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-11-01 o 09:37
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 09:35   #1714
Kaveri
Spaceroholiczka

Jeszcze jak na złość nie znalazłam zamiennika pianki Isany. Nie mam czasu, na chodzenie po sklepach, siedzenie na internecie, analizowanie składów, a reszta w łazience
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Pamiętaj, po złej passie zawsze przychodzi lepszy okres. I jak ktoś ma szczęście w kartach, to nie ma w miłości (eee, to już o mnie :P).
Eee, to moje życie miłosne cienko widzę, bo w karty umiem i lubię ciupać
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 09:35   #1715
xsyskax
Zadomowienie

Cytat:
Co to kwaśna płukanka?
I czy szampon może być jakikolwiek, czy może macie coś co jest z ilikonami ale ejdnocześnie jakiś łagodny?
Czy myjąc włosy szamponem z silikonami muszęoczyszczać włosy co jakiś czas szamponem oczyszczającym? jakim np?
Kwaśna płukanka to np cytryna zwodą lub ocet jabłkowy z wodą.

Ja uważam, że szampon ma myć wiec omijam silikonowe, które robią przyklap. Wszystkie koltuny rozczesuje u mnie odzywka.

Tak, musisz raz na jakiś czas oczyścić włosy prostym szamponem z sles bez żadnych silikonów i innych oblepiaczy np barwa

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
xsyskax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 09:55   #1716
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Kwaśna płukanka to np cytryna zwodą lub ocet jabłkowy z wodą.

Ja uważam, że szampon ma myć wiec omijam silikonowe, które robią przyklap. Wszystkie koltuny rozczesuje u mnie odzywka.

Tak, musisz raz na jakiś czas oczyścić włosy prostym szamponem z sles bez żadnych silikonów i innych oblepiaczy np barwa
Pamiętam, że Barwa Rzepa podrażniła mi kiedyś skalp. A np. Eva Natura z czarną rzepą już nie.
Najlepiej lubię oczyszczać Ziają. Teraz na tapecie jest oliwkowy szampon a później kakaowy.

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 09:57   #1717
bleedingsun
Zakorzenienie

Matko jak ja uwielbiam tę maskę winogronową Użyłam jej dziś jako odżywki i włosy są znowu tak cudowne jak wczoraj <3 Poza tym co chwilę oglądam się w lustrze i nawet dałam bratu powąchać jak pięknie pachną mi włosy Czy to już obsesja??

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 09:58   #1718
sylvi300
Zakorzenienie

alex ja chyba podetne w tym tygodniu bo końce mam tak suche, że już patrzeć nie mogę, a nawilżam je, olejuje i nic

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 09:58   #1719
bloodzia21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Jako smarowidło do ciała .

A co to są te "świństwa" ?!

Też chciałabym wiedzieć .

Kwaśna płukanka da radę każdemu kołtunowi.

Też tak twierdziłam dopóty, dopóki włosy się nie przejadły proteinami. Ze łzami w oczach odkryłam wówczas co to znaczy : przeproteinowanie .

Wszystkie z silikonami. A takich pełne półki w drogeriach. Kołtuna na pewno nie zrobią, a czy tak wygładzą - nie wiem. Osobiście nie lubię włosów "na topielicę", więc nie zwracam na to uwagi.
Chyba już pisałam : mój najnowszy nabytek ( już nie chciejstwo } to : http://www.lorealparis.pl/pielegnacj...resist-x3.aspx . Może spróbuj .

RATUNKU !
Ma może któraś z Was tę suszarkę : http://www.clatronic.pl/suszarka-z-d...43-czarna.html ? Nałożyłam dyfuzor {notabene nie wiem po co} i nie mogę go teraz zdjąć . Jakaś rada ?
Te świństwa to te wszystkie slsy i parabeny, i chce zaznaczyc ze moje wlosy dzis wygladaja jak miotła (
Stary 2012-11-01, 10:00   #1720
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez bloodzia21 Pokaż wiadomość
Te świństwa to te wszystkie slsy i parabeny, i chce zaznaczyc ze moje wlosy dzis wygladaja jak miotła (
Nie wiem skąd ta nagonka na SLSy, parabeny i przykładowo silikony. To, że komuś nie służą, nie znaczy, że są złe.
Stary 2012-11-01, 10:06   #1721
bloodzia21
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem skąd ta nagonka na SLSy, parabeny i przykładowo silikony. To, że komuś nie służą, nie znaczy, że są złe.
Przeciez ja i tak wypowiadam sie za siebie, dla mnie inni moga nawet je łykać jezeli ma im to pomoc.
Po sobie widze dzisiaj ze mi wyjatkowo szkodza... wygladam jak głupek
Stary 2012-11-01, 10:06   #1722
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego nie polecasz szamponu z silikonami?
Po tych ziołowych i delikatnych dla dzieci mam bardzo splątane włosy, jeden wielki kołtun, więc nie uważam że moje odżywki są złe. Dopóki nei znajde dobrego szamponu nie chcę zmieniac reszty bo mam wrażenie, że tu jest największy problem.

Czy możecie polecić mi więc dobry szampon wygładzający włosy, który nie będzie ich plątał?
A od kiedy to szampony dzielą się tylko na ziołowe, delikatne i te z silikonami? Można znaleźć normalne szampony z SLS, ale bez silikonów lub ich nadmiaru - zwykłe drogeryjne np timotei. Szampon według mnie ma myć. Szampon nakładasz od skóry głowy, a więc na skórę i samą górę włosów nakładasz silikony - przyklap, przetłuszczanie i podrażnienia wielce prawdopodobne. Od nie plątania włosów jest odżywka.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 10:09   #1723
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Włosomaniactwo to nie wojna przeciw silikonom, parabenom i Sls.
Włosomaniactwo to tak dobrana pielęgnacja do potrzeb naszych włosów aby były piękne, zdrowe i cieszyły nasze oko.

Sama tego nie rozumiem. Ja silikony uwielbiam ale to nie znaczy, że nie jestem włosomaniaczką

Stary 2012-11-01, 10:10   #1724
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Matko jak ja uwielbiam tę maskę winogronową Użyłam jej dziś jako odżywki i włosy są znowu tak cudowne jak wczoraj <3 Poza tym co chwilę oglądam się w lustrze i nawet dałam bratu powąchać jak pięknie pachną mi włosy Czy to już obsesja??
Którą?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Ja tam SLS kocham, a moje włosy jeszcze bardziej
Stary 2012-11-01, 10:11   #1725
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, chętnie poczytam o tym, czego używasz, bo ciężko to wszystko wyeliminować z pielęgnacji

Parabeny to jedne z bezpieczniejszych konserwantów, tak nawiasem

Kaveri, przeglądam składy pianek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 10:12   #1726
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
Włosomaniactwo to tak dobrana pielęgnacja do potrzeb naszych włosów aby były piękne, zdrowe i cieszyły nasze oko.

Sama tego nie rozumiem. Ja silikony uwielbiam ale to nie znaczy, że nie jestem włosomaniaczką
Amen Ja silikony też lubię i bez nich sobie nie wyobrażam w moim przypadku pielęgnacji. Chociaż fakt, że muszę uważać i wybierać produkty mniej nimi nafaszerowane i nie nakładać od samej góry bo źle się to kończy u mnie.
Stary 2012-11-01, 10:13   #1727
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

fajne mam wlosy po tym maselku zostawilam na cala noc wraz z vatika na skalp

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 10:22   #1728
pluskotka
Zakorzenienie

Hej ho pięknowłose

Pluskotka Wam pomendzi o jej skalpie znów. Odkrywam, że to co się dzieje na nim to coś pomiędzy łupieżem tłustym a ŁZS. Łupiez tłusty, bo swędzi skalp, szybko się tłuści, mam pod paznokciem tłusty posklejany łupież jak się podrapię, te placki niedomyte. Z ŁZS to nie mam pewności bo płaty skóry jako tako mi nie schodzą, ani nie mam często krostek, czasem się pojawiają.
Tak więc pozostaje mi chyba zastosować podobną batalię do Łojotokowej Głowy
I tu pytanie do kascysko: gdzie ja mogę kupić stacjonarnie kwas salicylowy? Bo mam zamiar podobnie jak Łojotokowa Głowa wcierać razem z olejem i zrobić coś na podobieństwo oliwki salicylol. Rozumiem, że spirytus salicylowy nie wchodzi w grę, bo zawiera dużo etanolu? Na razie zamawianie przez neta mi się nie widzi.

A SLeSy też uwielbiam, ale niestety jak używam ich przez 3 kolejne mycia to widzę przesusz mimo pielęgnacji. Za to nie mogę polubić parabenów, zwłaszcza na mój wrażliwy skalp. Silikony u mnie to tylko na końce, jakieś 2-3 cm długości

I jeszcze moje rozważania na temat Facelle: znowu zrażam się do niego jak do Babydream. A czemu, a no bo mimo kubeczkowej metody strasznie mi plącze włosy przy skalpie, zwłaszcza w okolicach skroni, więc tam przy rozczesywaniu mam lekki kołtun i włosy wtedy sobie wypadają. I zaczyna mnie w nim drażnić, że mimo iż piana się wytworzy to tak się zaplączę między włosami, że bojowym zadaniem jest jej przeciągnięcie na długości.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 10:24   #1729
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:

Amen.
W moim przypadku silikony odpadają, bo włosy są po nich suche i się elektryzują niestety.
*Silikony tworzą na moich włosach taki nieprzyjemny film, który utrzymuje się niezbyt długo. Gdy zejdzie sprawia, że włosy są przyklepane (przylizane niemalże) i bardzo się elektryzują,..

Edytowane przez CleoDuquesne
Czas edycji: 2012-11-01 o 10:39 Powód: Rozkojarzenie. Znowu pomyliłam silikony-detergenty. Przepraszam za zamieszanie :|
CleoDuquesne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 10:27   #1730
bloodzia21
Raczkowanie

szampon BabyDream, oleje kokosowy i arganowy (na skalp Amla), odzywka Kallos Latte.

(tak wiem nie są to produkty w pełni naturalne)

Nie jest to jednak zestaw optymalny jak dla mnie. Mam nadzieje ze kiedy przyjdzie taki dzien ze bede używała samych produktów naturalnych. Moje wlosy nie lubia slsów ani parabenów, z silikonami jest róznie. Nie sa podatne na układanie sie, są proste jak druty. Po szamponie babydream moge ich nie myc i 3 dni... wczoraj jednak zachciało mi sie szamponu Nivea i mam za swoje bo widze ze juz sie przetłuszczać zaczęły. Nic nie poradze ze sie nie lubimy.
Zazdroszcze dziewczyna które moga sobie pozwolić na parabeny i slsy we wszystkim co stosują. Niestety ja odziedziczyłam bardzo wrażliwa skórę głowy i nic juz na to nie poradze.

Dlatego mowie jeszcze raz, to tylko moja pielegnacja i moge mowić sama za siebie Nie chciałam nikogo urazić

Edytowane przez bloodzia21
Czas edycji: 2012-11-01 o 10:29
bloodzia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 10:31   #1731
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
I tu pytanie do kascysko: gdzie ja mogę kupić stacjonarnie kwas salicylowy? Bo mam zamiar podobnie jak Łojotokowa Głowa wcierać razem z olejem i zrobić coś na podobieństwo oliwki salicylol. Rozumiem, że spirytus salicylowy nie wchodzi w grę, bo zawiera dużo etanolu? Na razie zamawianie przez neta mi się nie widzi.
Tam, gdzie mieszkasz, nie ma jakiegoś sklepu chemicznego? Z odczynnikami i szkłem?
Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Pokaż wiadomość
Amen.
W moim przypadku silikony odpadają, bo włosy są po nich suche i się elektryzują niestety.
Tak było w przypadku Alterry z kofeiną i biotyną, która zawiera pochodną silikonów SCS.
Z początku zastanawiało nie, czemu moje włosy są po niej takie...nijakie. Potem okazało się, że możliwe, że to przez te pochodne delikatniejsze SCS.
Żadna pochodna silikonów. To po prostu SLS uzyskiwany z kokosa. Detergent, nie silikon
Stary 2012-11-01, 10:31   #1732
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Amen.
Tak było w przypadku Alterry z kofeiną i biotyną, która zawiera pochodną silikonów SCS.
Z początku zastanawiało nie, czemu moje włosy są po niej takie...nijakie. Potem okazało się, że możliwe, że to przez te pochodne delikatniejsze SCS.
Chyba o SLeSy chodziło? Bo silikony zwłaszcza na końce dobrze robią
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
Stary 2012-11-01, 10:31   #1733
xsyskax
Zadomowienie

Wciąż pozbywam się rozjaśnionych końcówek wiec silikon to mój przyjaciel odżywki, maski czy serum z silikonem nakładam od ucha w dół co by przychlastu uniknąć

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
xsyskax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 10:33   #1734
CrimsonGhost
Zadomowienie

Cytat:

Ja tak samo, odkąd daję trochę silikonu na końce i trochę w górę to zachowują się o niebo lepiej

Nowy blog
CrimsonGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 10:34   #1735
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:

Ja silikony też zaczynam lubić, zwłaszcza końcówki, ale i SLS przydatny, przy niskoporach.
Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Ja tam SLS kocham, a moje włosy jeszcze bardziej

Cytat:
Kaveri, przeglądam składy pianek.
Cholera, dzięki, Kascysko. Muszę kiedyś wyżebrać Twój adres i wysłać jakiś podarunek, bo już tyle razy mi pomogłaś
Cytat:
Amen.
SCS pochodną silikonów? Ja myślałam, że to praktycznie to samo co SLS...
Cytat:
szampon BabyDream, oleje kokosowy i arganowy (na skalp Amla), odzywka Kallos Latte.

Nie jest to jednak zestaw optymalny jak dla mnie. Mam nadzieje ze kiedy przyjdzie taki dzien ze bede używała samych produktów naturalnych. Moje wlosy nie lubia slsów ani parabenów, z silikonami jest róznie. Nie sa podatne na układanie sie, są proste jak druty. Po szamponie babydream moge ich nie myc i 3 dni... wczoraj jednak zachciało mi sie szamponu Nivea i mam za swoje bo widze ze juz sie przetłuszczać zaczęły. Nic nie poradze ze sie nie lubimy.
Zazdroszcze dziewczyna które moga sobie pozwolić na parabeny i slsy we wszystkim co stosują. Niestety ja odziedziczyłam bardzo wrażliwa skórę głowy i nic juz na to nie poradze.

Dlatego mowie jeszcze raz, to tylko moja pielegnacja i moge mowić sama za siebie Nie chciałam nikogo urazić
Nivea mogła zrobić Ci przyklap i tłuszcz, bo może zawiera silikony (dawniej, kiedy nie dbałam o włosy i używałam tylko szamponów z silikonami, wyglądały, jakby wcale nie były myte

Edytowane przez Kaveri
Czas edycji: 2012-11-01 o 10:35
Stary 2012-11-01, 10:36   #1736
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Milordzie, czyżbym czuła permanentne przeproteinowanie, które może skutkować wielebnym kołtunem?

A czy natura jest lepsza od chemii? Wszystko zależy od konkretnej osoby. Sama nie używam na twarz parafiny i silikonów, bo mnie zapychają (a szkoda, mogłabym więcej kosmetyków próbować), za to na talk nie reaguje w ogóle, więc posiłkuję się nim w koloryzacji i matowieniu. Na ciało znowuż hulaj dusza, piekła nie ma

Jeśli jesteś wrażliwcem rzeczywiście, to natura może Cię uczulić. Chemia też
Stary 2012-11-01, 10:36   #1737
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Tam, gdzie mieszkasz, nie ma jakiegoś sklepu chemicznego? Z odczynnikami i szkłem?
Rozeznam się w swojej mieścinie, może jakiś się czai, albo w Katowicach. Jak mi się nie uda to poczekam z tym i zamówię z półproduktami z zsk za jakiś czas

Ucieszona znalezieniem fajnej strony i miejscówki z chemią w Katowicach poprzez inną stronę weszłam na http://www.poch.com.pl/ Wyszukałam kwasik i buuuum! Sklep w Gliwicach, chyba przeniesiony już dawno...
Jeszcze znalazłam jakiś sklep Caroline na 3 maja w Katowicach, ale dane są stare i nie wiem czy w ogóle jeszcze istnieje. Dlatego apel do włosomaniaczek katowickich i okołokatowickich: kojarzycie ten sklep, albo inne z chemikaliami itp.?

Edytowane przez pluskotka
Czas edycji: 2012-11-01 o 10:48
Stary 2012-11-01, 10:37   #1738
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:

Żadna pochodna silikonów. To po prostu SLS uzyskiwany z kokosa. Detergent, nie silikon
Znowu zrobiłam ten sam błąd, co na blogu :/
Tak, oczywiście chodziło mi o detergenty.
Przepraszam, mój błąd. Jestem jakaś rozkojarzona ostatnio :\
CleoDuquesne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 10:38   #1739
bloodzia21
Raczkowanie

Cytat:
Nivea mogła zrobić Ci przyklap i tłuszcz, bo może zawiera silikony (dawniej, kiedy nie dbałam o włosy i używałam tylko szamponów z silikonami, wyglądały, jakby wcale nie były myte
dobrze ze chodze w czapce a tak swoja droga to zeby dzisiaj dostac sie do cmentarza musiałam isc przez błoto do kostek... i juz mi było wszystko jedno czy mam włosy tłuste, czy błoto po pachy.
Ehhh..
Stary 2012-11-01, 10:40   #1740
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Wciąż pozbywam się rozjaśnionych końcówek wiec silikon to mój przyjaciel odżywki, maski czy serum z silikonem nakładam od ucha w dół co by przychlastu uniknąć
He, he
Ja nakładam dokładnie tak samo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości