|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Hej dziewczyny zdycham
dostałam @wczoraj wieczorem masakra... Krzyż to mi zaraz rozsadzi razem z brzuchem czemu akurat dziś...Pogoda się jakoś nieciekawie zapowiada trochę wieje ale i tak na cmentarz idę tylko niewiem czy z mala czysama a tz zostanie z nią w domu. Wy idziecie z dziećmi? sory ze nie pisze ale dalej kompa brak a jak mam cytować i pisać coś na tej mojej zrytej klawie w tele to mnie szlag trafia. ![]() Nie mówiłam Wam kombinezon przyszedł juz we wtorek jest super! Taki wygodny mala wczoraj na spacerze przez 2,5 h nawet się nie budziła a jak ślicznie wygląda Dobrze ze wczoraj w dzień @ nie dostałam mogłam chociaż umyć pomnik dziadka . Żeby nie było ze sama bo mylam z tztem ale wolałam mieć kontrole nad tym bo to w końcu mój dziadek. U drugiego umył tata. Smutno mi dziś, pójdę na mały grobem zapalić znicZke tak jak w taamtym roku... No a kompa najwcześniej będę miała koło 15 bo do naprawy wtedy dam. Jutro idę zaniesc by mi sprawdzili i powiedzieli co tam się stali bo na szczęście znalazłam gościa u nas co naprawia.
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek na cmentarz raczej nie zabieraj Rozalki. Nawet lekarz mówił Sol by dzieci ze zabierać ze względu na cały ten dym.
|
|
|
|
#4323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kurcze i jak sie przekonała do butli? u nad to trwa juz dobry miesiąc Cytat:
nie wiem co robić jak mu dac jeść na dodatek wszystko go roprasza jak juz sie dorwie do cycka![]() Helo my dziś nie diziemy na cmentarzCzy wiecie czy podczas karmienia mozna pić syrop prawoslazowy? cos mnie bierze chrypka i mokry kaszel
|
||||
|
|
|
#4324 | |||||
|
Rozeznanie
|
Jestem niewyspana. Mały wczoraj nie mógł zasnąć, w końcu usnął po 23, ale i tak obudził się po 4 i potem po 6.. Po Bebilonie HA nic mu już nie było, to oczywiście musiało się spierdzielić i choć przedwczoraj wypił bez problemu, to mimo dwóch podejść wczoraj (a robiłam w tej samej proporcji), nic nie ruszył. A do tego przy drugim podejściu, jak uległam już i dostał cyca, zaczął ssać, i po 2min nagle tak się rozryczał, nie wiem czemu
Ledwo go uspokoiłam, dossał się znów i już dobrze było. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
helołłł
![]() Cytat:
oglądamy te same seriale ja też nic więcej nie oglądam, ugotowanych bardzo rzadkoCytat:
|
||
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Jej dziewczyny wspolczuje wam tych problemow z butlami i marudzeniem podczas karmienia. Moze zacznijcie podawac lyzeczka albo strzykawka ? Ja strzykawka podawalam nutriton i zjadala, nie miala wyjscia.
Sol, wspolczuje problemow z Fabim, trzymam kciuki za zabieg! Prince, ja bym nie zabierala Rozalki. B. Nie idzie. Ja tez nie. Pierwszy raz w zyciu nie pojechalam do rodzicow tego dnia. Mialysmy marudna noc. Pobudki co 2-3h i placz, co sie jej nigdy nie zdarza. Jestem spiaaaacaaaa... Aha mam pytanie odnosnie cerazette. Czy jesli skoncze karmic w traakcie opakowania to jestem zabezpieczona czy mam zmienic tabletki w trakcie tego op. Czy moze uzywac dodatkowego zabezpieczenia? Mysle ze kp skoncze lada dzien. Max tydzien i nie wiem co robic. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-11-01 o 09:36 |
|
|
|
#4327 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko ogląda obrazki które ma na rękawkach, a jak przy tym zezuje
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Strzykawka u nas też nie, wypluwa moje mleko
![]() co to jest za dziecko... Phdwao i Wanillka myślę ze u Was to nic innego jak to, że dzieci mają już mniejszy apetyt, teraz przybierają mniej po I kwartale i to jest normalne, tak ma być. U mnie gorzej bo mała jest drobniutka, trochę ponad 5 kg a tu 3 i pół miesiąca już. Zaczynam się martwić. Jutro znowu ważenie. Już nie mam siły. Ja ją karmię w zaciemnionym pokoju, ona nagminnie odwraca głowę rozgląda się, śmieje... No i krótko je. Ledwie parę minut aktywnie. Już nie wiem czy karmić ją często czy rzadziej. Jak rzadziej to mam mniej pokarmu, jak często to laktacja hula jak trzeba. Kiedyś miałam mało pokarmu przez kapturki. Teraz pokarm jest ale co z tego jak dziecko mało je. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Pumcia kp kończysz z tabletkami czy bez? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-01 o 09:41 |
|
|
|
#4329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn swego czasu miałam problem z laktacja, to bez żadnych wątpliwosci (wtedy jak przyrosty były 80 g na tydzień) z tego czasu mała ma trochę zaległości wagowych, bo aż przez 4 tyg. to trwało (w tym czasie i tak nie chciała butelki, uparciuch jeden )teraz laktację rozbujałam dzięki laktatorowi i częstemu przystawianiu a mała i tak przybiera na minimum no troche powyżej... od urodzenia urosła już 10 cm - wydaje mi się że spoko jak na 15 tygodni tylko szczuplutka jest Boże mój TZ przez 20 lat swego życia ważył za mało, coś mi się wydaje że mała się w ojca z tą wagą wrodziła koszmar, moje czarne wizje się sprawdziły, on był zawsze najmniejszy ze wszystkich dzieci w przedszkolu zawsze w pierwszym rzędzie na zdjęciu z dziewczynkami samymi prawie szok że wyrósł jak wyrósł na 180 cm i 80 kg i jakoś wygląda
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-01 o 10:13 |
|
|
|
|
#4331 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Czesc. jestesmy po pierwszej nocy bez cycka. i powiem wam, że przykro mi tym badziej, że próbowałam malemu dac pierś rano...ale znowu odrzucił. napił się przez chwilkę a potem ryk i nerwy
odciągnęłam właśnie co mi zostało i to tyle. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gorzej z prasowaniem............ a swoje prasujemy dopiero jak je zakładamyCytat:
![]() Cytat:
w każdym razie ja też zawzse byłam najmniejsza... w szkole i w przedszkolu...i tak zostało oprócz cycków, cycki to ja zawzse miałam za duże hahah---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Ale mi dzisiaj smutno |
||||||
|
|
|
#4332 |
|
Rozeznanie
|
No i
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Anna może Franio poszedł w tatusia jeśli chodzi o apetyt. Ja byłam zawsze średniaczkiem, na pewno nie byłam chuda jako dziecko, TZ tak, szczuplak ale zdrowiusieńki.
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a odbija głośno jak Michał. czasem nie wiem czy to on czy tata |
|
|
|
|
#4335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
Tak, jak Ci pisałam. Jakoś z dnia na dzień załapała. Rozprasza się teraz mocno też, ale to już niebo a ziemia. Zupełnie inaczej ja się czuję, jak nie chce butelki, rzuca się (bo świat jest taki ciekawy), a zupełnie inaczej, jak latałam z cyckiem na wierchu. Cytat:
Jak zmieniasz tabletki to dojedz jedne do końca, a drugie zacznij nie robiąc przerwy. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Zobaczcie, mnóstwo ma problem z nas karmieniem dzieci. Może same odstawiają się od piersi? A może to tak zwany kryzys laktacyjny? No i do tego dochodzi zainteresowanie światem, a jedzenie jest taaakie nudne! Problem w tym, że stało to się w momencie, kiedy jeszcze maleństwa nie chcą pić z butelki. Pytanie moje, czy karmione od dawna butelką z mm dzieci mają taki problem? |
|||
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko może niech waga będzie mniejsza
|
|
#4337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problemów z butelką to Wam wszystkim współczuję. Może kubek - niekapek by zaakceptowała? A jak nie, to karmienie z kubeczka Medeli? Cytat:
Ja przedwczoraj wieczorem zaczęłam jeść nabiał, więc już jej nie przystawiam, bo boję się, że jak na chwilę zacznie ssać, to wrócą wymioty, a jak pisałam pokarmu i tak mam malutko. *** Wczoraj wieczorem nie ulała porządnie (tylko po trochu) nawet po herbatce, więc bałam się ją odłożyć do łóżeczka i położyłam się o 2 (zjadła trochę ok. 23) obok niej. Wtedy poszło i nawet nie tak dużo, ale ponieważ ma ciągle lekki katar, to zupełnie zatkało jej nosek. Znów widziałam mętne, szeroko otwarte oczka, a oddech łapała chyba tylko jak nią potrząsnęłam, chciaż buzię miała otwartą. Także spała tak, jak do niedawna - w łóżeczku na brzuszku i z zapaloną lampką. Już tyle razy zdarzyła się taka sytuacja jak wczoraj, że podchodzę do tego z rozsądkiem i chyba robię, co trzeba, ale mimo wszystko zawsze zaczynam się bać. Najważniejsze, żeby się nie zachłysnęła. Znów mi się kręci w głowie.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-01 o 11:24 |
||
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() U nas dziś ładna pogoda Zaraz zbieram się z dziećmi do baby clinic-akurat czwartek to pójdę zważyć Marysię. Siostra męża miała zostać z Dorotką, ale okazało się że pracuje... Ale skoro pogoda ok to przy okazji pójdziemy na spacer![]() A wieczorem do kościoła. |
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z cycem się żegnamy już....im więcej dostawał mojego tym gorzej było z kupką i był bardzo płaczliwy. Zamiast normalnej kupy była sama woda....i płaczki od rana do wieczora mam co nieco zamrożone więc będzie moje dostawał po trochu do połowy stycznia.pierwszy syn mojej szwagierki nie chciał piersi od 7miesiąca ciekawe ile drugi będzie ciągnął powiedziała że nie planuje karmienia do kórego miesiąca bo pewnie będzie jak z pierwszym że sam zrezygnuje.
|
|
#4340 |
|
Rozeznanie
|
tak, dobrze
|
|
|
|
#4341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także ten... jest przy tym śliczna także spoko ale wzrost słuszny, chyba bym nie chciała mieć takiego---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Maciejko martwię się wagą, ze wzrostem jest na 50 centylu nawet w tych siatkach dzieci warszawskich karmionych w większości mm. Widzę, że nie koniec problemów z ulewaniem u Was. A myślałas o przebadaniu Róży pod katem refluksu? ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- KarolinaPW nadal się nie odzywa prawda? Moze napiszę do niej smsa... jak myślicie? ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
moze teraz nie był już głodny? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-01 o 11:59 |
||
|
|
|
#4342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to samo chciałam Lince napisać może M nie potrzebuje nadrabiać tego co straciła na początku bo taka jej uroda, zresztą jak tata był taki chudzielec to wiele tłumaczy, na pocieszenie powiem Ci Linko, że moja bratanica ma 4 lata i waży 10 kg, jest chudzinka ale jej siostra była taka sama a teraz pannica że ho ho (nadal szczupła) bardziej to ja mam się czym martwić z moim olbrzymkiem ale nie martwi się![]() nie wiem czy Sol nie kontaktowała się z Karoliną, w końcu na liście kalendarzowej była mimo że się nie odezwała, chyba że ja coś przeoczyłam, napisać nie zaszkodzi, na pewno będzie jej bardzo miło |
|
|
|
|
#4343 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Zanim nadrobię, muszę się Was poradzić. Moje dziecko od ok. 2 tygodni podczas karmień jest bardzo niespokojne. Wcześniej zjadał 120 ml lub więcej bez problemu, a teraz czasem po 3 godzinach niejedzenia wypije tylko 60 ml i więcej nie chce. Wygląda to tak, że na początku jedzenia jest w porządku, a po 5 czasem 10 minutach zaczyna się kręcić, prostować i podkurczać nóżki na przemian, czasem wręcz rzucać przy butli, zdarza się że popłakuje. Biorę go wtedy pionowo, żeby mu się odbiło albo trochę ułożyło w brzuszku i kolejne podejście do karmienia. Zrobi kilka łyków mleka i znów jest niespokojny, więc go biorę pionowo i tak w kółko. Czasami jedno karmienie potrafi trwać prawie godzinę przez te przerwy. Jestem przekonana, że jego zachowanie nie jest spowodowane tym, że nie jest głodny bo aż cmoka usteczkami, żeby jeść dalej, ale tak jakby coś w brzuchu mu na to nie pozwalało. Kupy robi normalne, standardowo 1 lub 2 w ciągu dnia i nie sprawiają bólu. Czy któraś z Was miała podobnie i może mi powiedzieć jaka jest tego przyczyna? Chciałabym Pawełkowi pomóc, bo widzę jak codziennie się męczy i serce mi się kraja. Czy tak może wyglądać kolka? A może to skok? Zaznaczę, że poza okresami karmienia jest radosny. Powinnam z nim iść do lekarza? Sama nie wiem Martwię się.
Edytowane przez mrowka88 Czas edycji: 2012-11-01 o 12:50 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny dawno mnie nie było ale od poprzedniej soboty ciagle coś sie działo i albo mała dawała w kość w ciagu dnia albo po prostu byliśmy cały czas poza domem i nawet nie miałam kiedy napisać. Dzis siedzimy w domku, bo groby odwiedzilismy w tygodniu, aby z malutka nie jechać kiedy są tłumy ludzi.
Soleika współczuje sytuacji z Fabim i trzymam kciuki za oczko. Depoison zazdroszczę wyjazdu do Pragi - na pewno super było tak sie zrelaksować i spędzić trochę czasu sam na sam z tz . Poza tym zakupy super no i Zosienka przecudnie wyglada jako kosciotrupek Chmielinko bardzo bardzo dziękuje za mleczko!! Przyszło wczoraj
|
|
|
|
#4345 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka, moja B. jest podobnych rozmiarów do Twojej M. Moja na 3 miesiące ważyła 5,5 kg. Szału nie ma. Teraz waży 6 kg. Lekarz mówi, że to bardzo dobra waga, nie ma co przesadzać i na siłę tuczyć,bo inne dzieci są grubsze. Wydaje mi się, że M. nie potrzebuje nadrobić tych 4 tygodni. Karm ją jak wcześniej, może częściej, ale mniej. Dzieci w tym wieku zaczynają być ciekawe świata, stąd te problemy z karmieniem. Kp kończę bez tabletek. Cieszę się, bo widzę, że mi się udaje i nie jest to uciążliwe. Odciagam raz dziennie, a przez cały dzień mimo, że czuję napływanie pokarmu, to dzielnie się trzymam. Miesiąc temu już bym leciała odciągać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czeka Cię więcej wolności dzięki temu ![]() U nas też od początku butla, jednak jest to łatwiejsze dla dziecka CHOCIAŻ to zależy od smoczka. My mmy butle TT i antykolkowe paradoksalnie mają bardziej wyrobione dziury, więc szybciej leci. A te pozostałe mają takie małe, że trzeba się strasznie namęczyc. A ja nie lubię ani prać, ani rozwieszać, ani tymbardziej prasować! Swoje ciuchy prasuję przed założeniem. Anna, nie dostałaś @ bo bierzesz tabletki, więc nie ma powodów do zmartwień Ja też od porodu nie miałam, za 2 dni miną 4 miesiące. A Cerazette ma to do siebie, że nie robi się przerw między opakowaniami, stąd brak @. Ja na razie do gin się nie wybierałam, ale zadzwonie do niej i spytam, co teraz, bo nie sądzę, żeby tak rzadkie karmienie piersią (a właściwie odciągniętym mlekiem) + cerazette zabezpieczały mnie odpowiednio.Cytat:
Cytat:
Blue, mnie chodziło o to, że zmienić i tak muszę, ale co w między czasie, czyli gdy skoncze karmic, a bede mieć jeszcze 10 tabletek do zjedzenia cerazette - jako, że one mają strasznie małą dawkę hormonów, no to nie uchronią mnie odpowiednio. Więc chyba tylko drugie zabezpieczenie mnie ratuje. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia mam jakiś kryzys, mała je tylko z piersi i to bardzo często. Nawet co 1,5 h. Próbuję wydłużyć te przerwy ale bezskutecznie. Je mało i często. Nigdzie nie mogę wyjść sama. Chciałabym iść do fryzjera czy to tak dużo?
No nic tylko w łeb sobie strzelić ![]() Zrobiłam jej podstawowe badania morfo mocz i crp i wyniki idealne. Aaa i dziecko jest wesołe,zadowolone chociaż tyle... Chociaż ona jest zadowolona Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-01 o 13:35 |
|
|
|
#4347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas póki co przyrosty były ok, ale mały też ma zadatki na niejadka bo mój TŻ była niejadkiem jak Twój, był vhudym długim chłopcem no i teraz jak Twój ma 182cm i 79kg jak go poznałam miał 60kg ale go wyprowadziłam na ludzi w każdym razie temat karmienia cięzki![]() Cytat:
ja Ci powiem że ja nie prasuje Jasiowych ciuszków, jedynie pościel Cytat:
wiecie problem w tym że Jąs pił z butli przez 2,5 miesiąca bez problemu, pił na pcozątku troche mm, potem moje a w którymś momencie mu się odwidziało i nie chce butki niczego ja piernicze ale sajogonowaty dzień mamy z TŻ
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z dziećmi w baby clinic-Marysia waży 5490g
W ciągu 4 tygodni przybrała 520g I jest w okolicach 25. centyla.
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, współczuję z tym wychodzeniem z domu. Kurcze, ale żeby nie było na to ŻADNEJ RADY ??? Nie mogę jakoś w to uwierzyć :/
Ja dzisiaj B. karmiłam na raty, butlę 150 ml upyliła w godzinę, a zwykle robi to w 10 min. A to dlatego, że wypluwała, śmiała się i rozglądała. Wg mnie nie była głodna mimo, że minęły 4h od karmienia. No ale raz po raz i jej wmusiłam. Teraz śpi. Może to jest sposó też na Martynkę? Mało z butli, łyk, dwa, a często, z przerwami ? A może Linka kup smoczek dla starszych dzieci, żeby szybciej leciało mleko ? Czy podajecie gluten ? |
|
|
|
#4350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maciejko uważaj na siebie, może masz anemię?Acha nie pisałam, że wróciłam do krowiego nabiału, jem od tygodnia, małemu niec nie wychodzi, żadna wysypka, natomiast kilka dni go męczyl brzuszek na d ranem, chyba musiał sie przywyczaić i już jest dobrze Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

dostałam @wczoraj wieczorem masakra... Krzyż to mi zaraz rozsadzi razem z brzuchem 
a jak ślicznie wygląda 

Ja też teraz "uczę" małą butelki i mam świadomość, ze może pogniewać się na pierś. Ale to chyba potrwa, o ile w ogóle nastąpi, bo ona tej butli ciągle nie trawi. Niektóre dzieci zakochują się w butelce, odrzucając pierś. Inne jak Leoś Irmusi radzą sobie i z piersią i z butą. Jeszcze inne są tylko piersiowe jak Jaś phdwao czy moja M. Najgorsze że moja M. słabo przybiera a butelki nie chce nawet jak jest głodna. 

na dodatek wszystko go roprasza jak juz sie dorwie do cycka
Zero płaczu, zero marudzenia. Tak naprawdę ostatnimi czasy to norma

)
szok że wyrósł jak wyrósł na 180 cm i 80 kg i jakoś wygląda