|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Witajcie w ten listopadowy poranek!
kasia86bgo Piękne zdjęcia! Gratuluję synka Oby rósł zdrowy!My dziś z mężem śmigamy do moich dziadków na groby, a potem do moich rodziców na obiad. Już wczoraj dzwoniłam do mamy by mi salceson upiekła (ciasto z jabłkami, cynamonem i kakao ), bo jak wyszłam na galerię, to tak mi zapachniało cynamonem, że myślałam, że oszaleję! ![]() Babystrology pokazuje nam pełne 20tyg. Super! Nie mogę się doczekać USG
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja w koncu nie poszlam do szpitala, cala noc nie spalam i myslalam, co robic.. no i wyszlo, ze nie ide przeanalizowalam wszystko, i wyszlo mi, ze mi nie pomoga, w domu przejde na "diete niealergizujaca" i sie bede sama leczyc.ahh no i zauwazylam, ze jak jestem w domu (mam teraz tydzien chorobowego) to jestem spokojniejsza i mniej swedzi.. wiec w poniedzialek bede rozmawiac powaznie z lekarzem, by mi jednak wystawil "zakaz zatrudnienia". Koniec zrzedzenia i musze jakos opanowac balagan w domu ![]() ahhh zapomnialam, ze dzisiaj wszystkich swietych.. pewnie dlatego tak tu spokojnie ![]() U nas dzien pracujacy
|
|
|
#513 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Nareszcie mam chwilę, żeby się odezwać. Ten tydzień zaczął się dość nieciekawie dla mnie.. w niedziele złapał mnie dość nieprzyjemny ból brzucha. Wystraszyłam się i pojechałam do ginekologa. Okazało się, że z dzieckiem wszystko dobrze (uff) ale ból nasilał się i dr wysłał mnie do szpitala. W szpitalu zrobiłam wszystkie badania u ginekologa i chirurga no i nabawiłam się takiego zaparcia że jelita dały o sobie znać ;/ nic przyjemnego, dieta i jeszcze raz dieta ale co się strachu najadłam żegnajcie słodycze ![]() Z tych przyjemnych rzeczy- moja dziecina cała i zdrowa, zbadana ze wszystkich stron i w szpitalu i wczoraj na usg Nie było to jakieś szczegółowe badanie.. zmierzona główka, dzidzia ma 10 cm długości, między nóżkami coś tam pokazała ale wszystko jeszcze takie malutkie, że lekarz nie chciał typować- choć ja i mąż widzieliśmy siusiaka tylko, że żadne z nas doktory to sobie mogliśmy widzieć serduszko biło dla nas pięknie! dziecina fikała koziołki i na sam koniec wyciągnęła rączkę i pokazała kciukiem, że wszystko u niej ok! Mam nawet zdjęcie ale to może później Wam pokażę Jest super, a ja jestem o niebo spokojniejsza!! Następna wizyta 29.11 i wtedy już będzie bardziej szczegółowo. Wszystkim mamusiom, które wczoraj także miały wizyty gratuluję i cieszę się razem z Wami ![]() aa i kupiłam farbę do pokoju dla bąbelka jako że nie znamy płci wybrałam (tak mi się wydaje) uniwersalny kolor http://www.alpina-farben.de/produkte...c7d3835848e5efpodoba wam się?? |
|
|
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
witam, doradźcie mi coś na katar... bo męczy mnie i męczy
|
|
|
|
|
#515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() powodzenia w tym pociągu Cytat:
Cytat:
![]() Masz jakieś fotki z tej imprezy halloween?? Jak tak to pochwal się Cytat:
![]() Ja za to dziś kaszel . Julka 3 dni w przedszkolu i znowu katar i kaszel :/ a już była zdrowa po 3 tyg w końcu. Jak przyszłam to tyle dzieci kaszlało i smarkało, że normalnie masakra jakaś, nie przedszkole ale izba chorych. ehh Cytat:
![]() ![]() U nas pada deszcz od rana. Tż poszedł sam do kościoła, bo Julka kaszle, a mnie plecy bolą. Ok 12:00 pojedziemy do mojej rodziny na groby, oby nie padało. Tż mówi, że strasznie zimno, ehh. Dobrze, że zrezygnowaliśmy z wyjazdów dalej.
|
|
|
|
#516 | ||
|
Raczkowanie
|
ObserwujeCie
za pozytywną wizytęDragusia88 za 6mcCytat:
strippi piękne włosy, kolor śliczny, też mi się takie podobają, ale jakoś odwagi brak na takie radykalne zmiany.. Luna0 za wizytę dobrze że nie musisz już leżeć ![]() Cytat:
mętlik totalny...
|
|
|
#517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę no i może synuś tam mieszka oby z zaparciami pomogło farba bardzo ładna inhalacje i krople Nasivin i jeszcze w aptece mają takie fajne co może kobieta w ciąży stosować. Mam je w domu, jak wstanę z łóżka to napiszę Ci jakie to są. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() powiem Ci, że jak się nie zdecydujesz to się nie przekonasz, ja długo się wahałam i w końcu się zdecydowałam i nie żałuję. Na szczęście to taki kolor, że zaraz można zmienić na inny, gorzej z czarnym.
|
|
|
|
#518 |
|
Rozeznanie
|
dobrze
poczekam...
|
|
|
|
|
#519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do koloru, nie doradzę, bo nie lubię żółtego :P Na katar, inhalacje z soli, z rumianku jak masz zatkany nos to mi przepisali do inhalacji sinupret - ale to jak ma się zatkane zatoki, żeby rozrzedzić to co w zatokach i łatwiej spływało. (ok 30 kropli na litr wody)
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostalym dziewczynom tez gratuluje udanych wizyt, niestety teraz nie moge znalezc Waszych relacji szukam szukam i nic.. za duzo tych postow stukacie
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-11-01 o 10:42 |
|
|
|
|
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, my od rana juz po sniadanku krolewskiem z TZ i nawet juz babka majonezowa upieczona - nie pamietam, ktora z Was ten przepis umiescila, ale na razie bomba, czekam az wystygnie i bede probowac
![]() ![]() Tak troche sie martwie, bo od 2 dni "czuje" podbrzusze. Jak czasami sie zginam to takie obolale jakby no i ogolnie jakos inaczej, takie pelne. I nie wiem, bije sie z myslami... Mam nadzieje, ze to po prostu macica sie rozrasta (18TC), no bo nie jest to jakis taki typowy bol, na pewnio nie mocny, nie ma plamien, no to chyba nie ma co panikowac? ehhh... zawsze cos No dobra, wyzalilam sie, a teraz sie zbieram, mam zamiar zrobic dzis krokiety (wszystkie skladniki pogotowane), makeup i na spacer na cmentarze. Mielgo Dnia |
|
|
|
|
#522 |
|
Rozeznanie
|
czytałam że Acatar Baby można stosować w ciąży... czy to prawda?
|
|
|
|
|
#523 | ||||
|
Raczkowanie
|
kasia86bgo
za wizytę i za kolejnego mężczyznę na naszym wątku. Cytat:
za tak udaną wizytę i za potwierdzenie siusiaka.Cytat:
![]() Cytat:
Uu to faktycznie miałaś nerwowy okres. Ale całe szczęście, że to nic poważnego. Przynajmniej przy okazji przebadali Ci maluszka i wiesz że wszystko rozwija się prawidłowo. Co do koloru, ładny, uniwersalny, wesoły i ciepły. Chodź ja osobiście za żółciami nie przepadam. Jakoś gustuje w chłodnych kolorach. Ale o gustach się nie dyskutuje. Ważne żeby Tobie się podobał i byś czuła się dobrze przebywając w pokoju o takim kolorze ![]() Inhalacje, nie ma nic lepszego. Cytat:
Problem w tym, że z moją cerą nie jest dobrze, a takie lekkie rudości mogą podkreślić niedoskonałości na twarzy. Zobaczymy...do świąt jeszcze trochę czasu...A wogóle, to wkońcu Was nadrobiłam, wczoraj miałam zabiegany dzień, zakupy kwiatów, zniczy, odwiedzanie cmentarzy, w tym wszystkim złapałam kapcia i całe szczęście że są na świecie jeszcze dobrzy ludzie, jakiś pan zaoferował mi pomoc i zmienił koło, sama to bym chyba czekała na Tż aż skończy prace, czyli jakieś 6 godzin :/ Ale naszczęście wszystko dobrze się skończyło, a pan zarobił 4paczek tyskiego Popołudniu poszłam na szmateks z koleżanką i przywlekłam kolejną reklamówkę ciuszków dla maleństwa. Może wieczorem jakieś foto pstryknę to się Wam pochwale. Oki, zmykam się szykować, obiadek u rodziców i jedziemy na groby. Miłego dnia wszystkim
|
|
|
#524 | ||
|
Kniaginia
|
Witajcie!
Kasia, sliczny synek! Cytat:
Ja nigdzie nie jadę, na żadne cmentarze. Mąż na weekend tylko pojedzie do swoich rodziców, żeby ich powozic po cmentarzach, a ja tu sama zostanę. Ale jak powiedziała moja ciotka: leż i się kuruj, bo zmarłym nie pomożesz, a sobie możesz zaszkodzić. Ale dziś taka piękna pogoda, ze poszłabym na Powązki. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#525 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizyteCytat:
no to powiem wam ze w tym roku po raz pierwszy w zyciu nie jade na cmentarze w dniu 1 listopada i jakoś mi tak smutno tym bardziej ze Julka z mężem pojechali a ja zostałam sama na cały dzień ![]() a u mnie dziś równo 22 tydzień miłego dnia
|
|
|
#526 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny wpadłam na moment, żeby się z Wami przywitać i zaraz zmykam na groby a później mała imprezka urodzinkowa
![]() a jeśli chodzi o rurkę z śmietaną to fakt dałam dupy z tą jedną , myślę że moja dieta nie potrwa zbyt długo i zawitam do cukierni a tak w ogóle jak wy piszecie o tych wszystkich pysznościach, które pieczecie to jak ja mam nie jeść słodkiego ![]() Strippi spodnie dla Julki rewelacyjne ja wczoraj kupiłam w szmateksie body z Nexta i spodnie z H&m dla Leonka Kasiu Twój synuś jest bardzo fotogeniczny jolanT za wizytęObserwujeCie ojj paskudne te Twoje choróbsko niech w końcu odpuści
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje
|
|
|
|
|
#529 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i dobra.. przyznam się a jakbyście miały ochotę to polecam poczytać.. http://www.infozdrowie.pl/domowe_sposoby/zaparcia (jakbym czytała słowa lekarza) dziękuję za miłe słowa dziewczyny ![]() |
|||
|
|
|
|
#530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem piegowata i w cale włosy nie podkreśliły tego jak to bywa z naturalnymi rudymi. ![]() czekam na fotki zakupów Cytat:
za 22 tydzieńMy też nie jedziemy tak jak co roku, jedziemy tylko na mojego dziadka i pradziadków, na dodatek leje deszcz :/ także zapalić znicz i uciekamy do auta. Niestety nie postoimy. Cytat:
Powiem Ci, że Next i H&M to moje ulubione firmy dla dzieci.
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Dołączam do grupy siedzących dzisiaj w domu - zimno, plucha... a ja jakaś taka zmarnowana - nie chcę się przeziębić. Może jak przestanie padać wybierzemy się z TŻ na cmentarz zapalić świeczkę przy jakimś dowolnym grobie za naszych bliskich... Kupiłam sobie dzisiaj kokilki porcelanowe do ... do wszystkiego :P o takie: http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290...ka-ramekin.jpg strasznie mnie korci zrobić jakiś deserek z jabłuszkiem, albo jakąś tartę...
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
ja też walczę z nim i pomagają mi kropelki nasivin soft...ponoć wodę morską też można...i robie sobie napary dwa razy dziennie z rumianku i miety...czytalałm też że chrzan trzeba jeść albo wąchąc
|
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Alez leniwie smetny dzien...
|
|
|
#534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to też dziś pójdę chyba na zakupy allegrowe bo korci mnie żeby zrobić sufleta![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- popieram...jeszcze w poznaniu szaro i ponuro...a ja w łóżku kuruję się dalej...i tak zostałam sama bo tż na cemnatrze pojechał że chyba zrobie niespodziankę i upiekę jakąś babkę tak mi tu smaka robicie
|
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ależ mi rosołek pachnie.... MMMMMMmmmmm
|
|
|
|
#536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i tez w domu, bo tak leje, ze az strach. My czekamy na wieczor, trzymam kciuki, ze przestanie lac... ile mozna, a wieczorem najpiekniej na wszystkich swietych
|
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Igor strasznie mi się rozchorował - kaszle niemal bez przerwy i w końcu dostał antybiotyk. Mam nadzieję, że za chwilę pójdzie spać, to Was nadrobię. A teraz na szybko wrzucam Wam zdjęcie Kalinki wstydzinki z wczoraj.
|
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj, antybiotyk Niech się synek kuruje...
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze bede pod wrazeniem wspolczesnej technologii
boska cora!
|
|
|
#540 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Oby rósł zdrowy!
), bo jak wyszłam na galerię, to tak mi zapachniało cynamonem, że myślałam, że oszaleję! 

przeanalizowalam wszystko, i wyszlo mi, ze mi nie pomoga, w domu przejde na "diete niealergizujaca" i sie bede sama leczyc.

za wizytę no i może synuś tam mieszka 

05.07.2008