|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
A jeszcze o butach...
Od kilku lat kupujemy buty przez internet z UK, ostatnio byliśmy na kilka dni więc zrobiliśmy zakupy stacjonarne, na przyklad takie dla Filutka: http://pl.sportsdirect.com/karrimor-...lcode=02603203 W ogóle polecam ten sklep. Przesyłka do pl kosztuje 8funtów, ale najczęściej zamawiamy w kilka osób. |
|
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Czy Wy babole powariowałyście z tym pisaniem?
![]() Nadrobiłam i ledwo zipię. Widzę, że tematy porodowe. Powiem Wam, że będąc w ciąży opisy porodów czytałam z zapartym tchem i radością, a teraz z ogromnym ...strachem. Trochę to dziwne, że mam dziecko a tak naprawdę nie wiem co oznacza poród. Na początku było mi źle z tym, że nie miałam tej chwili kiedy zaraz po narodzinach kładzie się dzieciątko na brzuchu i rodzice mogą się wspólnie tym cieszyć. No ale tak bywa, Hania była duża, a moja ginekolog od razu mówiła, że jeżeli ma pewność że dziecko będzie większe niż 4kg to zleca cięcie- absolutnie nic więcej się za tą "przyjemność" nie płaciło. Z resztą po ostatnim usg mówiono mi że waga Hani waha się między 4600-4800 gr więc ciężko byłoby rodzić z taką świadomością. Za to dochodzenie do siebie po cięciu było ciężkie i męczące- brak sprawności przy niemowlęciu był też dobijający. Często łzy same leciały z bólu... Na szczęście euforia spowodowana tym, że Hania jest z Nami- taka malutka i cudna przysłaniała cały ten ból. Mogłam gapić się na nią godzinami, z resztą nadal tak mam. ![]() Żaneta, oj czapa szła dłuuugo. Nie pamiętam dokładnie, ale 3 tygodnie chyba zeszło. ![]() Natka, cieszę się że inhalator i Wam przypasował. Domek jest boski.![]() Brumku, super, że wreszcie macie spokój z zębami. Monia, o kurcze ciekawe co dolega Kindze? A ten antybiotyk na co dostała? Zdrówka. Eve, ale to choróbsko męczy Marysię- oby szybko przeszło. ![]() Adrij, cudny Jaś blondasek. Za to fajne są Calzedoni, kupiłam na allegro chyba 8,50 zł za sztukę i w ogóle się nie mechacą, bardzo dobre jakościowo. Mamad, mały przystojniaczek z Patryka i do tego taki elegancki. Ela, świetnie w tych śpiochach Jaś wygląda. ![]() Wózek- u Nas też to zabawkowy hit. Do tego ostatnio Hania dostała w prezencie swoja pierwszą lalę- bobasa. Wozi ją w wózku, przytula, karmi butelką ![]() Nie bijcie, więcej nie pamiętam. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-10-31 o 23:36 |
|
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy rajtki z fartlandii takie specjalne z ABS. SUPER jakość i dość grube są.
|
|
|
|
#1174 |
|
Rozeznanie
|
A co to takiego fartlandia?
|
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Brida, Ty się o guza prosisz!
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Natka a to ne jest tak, ze testy alergineczne ponizej bodajze 3 lat wychodzą w cały świat? Bo czytałam na wizazu o mamac skazowców, których w testach nic nie wychodziło?
Wkurzyłam się na męża. Mieliśmy oglądać film i on w połowie usnął (zawsze tak robi, a mnie to tak wkurza )
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogłam się zdecydować
nigdy nie kupowałam butów tak w ciemno trochę i miałam tremę ![]() Ale już kupione ![]() Cytat:
Nr 2 ![]() Ładnie o porodzie napisałaś, Marzenko ![]() Buty kupione, praca zrobiona, idę spać
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie wierze... czyzbym zapalala swiatlo? przeciez jasno....
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek,Aga
ja crp miałam 291 i nie dostałam antybiotyków amylaza 348800
|
|
|
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), nic sie nie odkleja (a juz kapcie z deichmana rozklejały sie!), nic nie barwi, moze troche czasem stopa sie poci bo to plastik (podeszwa) plus materiał.---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- tak, bo nic poza podwyzszonym crp (no i to dosc mocno!) nie ma. jak do poniedzialku nie bedzie mimo antybiotyku poprawy to bedziemy dalej myslec co robic. dzis w nocy znowu goraczkowała... ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
i tak sie ciesza bo z arturem co co dwa tygodnie bylam na zwolnieniu. czesc rzeczy moge z domu im pomagac, nie zostawiam za wielu zaleglosci i jakos sie beze mnie kreci. poza ty, szefowa ma corke z sierpnia wiec duzo wybacza
|
||
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
marzena_S reklamowałaś Nunke z powodu hamulca?Czy coś mi się pomyliło
(jeśli tak to jak to robiłaś, tzn na czyj koszt wysyłałaś wózek? )
|
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was!!!
Tak na szybkiego, bo mam sporo nadrabiania ![]() Dziękuję wszystim za trzymanie kciuków. Dostałam tę pracę w księgowości. Zaczynam od poniedziałku. Atmosfera wydaje sie byc miła. Prezes sympatyczny i przystojny Powinno być wszystko dobrze, ale wiadomo i tak się troszkę denerwuje, bo nowi ludzie i nowe zadania przede mną. Jutro w pracy mam pożegnanie i na pewno będzie mi smutno, bo zżyłam się bardzo z niektórymi osobami.Idę nadrabiać póki Dominik śpi. Na 14 jedziemy na groby do mojej babci. Ciekawe ile Dominiś wytrzyma na rekach ![]() Buziaki.
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Madzia to gratuluje nowej pracy i powodzenia Ale tu dzis cicho... szykujemy sie na spacer bo pogoda ładna. |
|
|
|
#1184 | ||||
|
Zadomowienie
|
cześć
u nas halny ![]() Cytat:
AgaGuernsey dobrze radzi, można dodatkowy pokrowiec założyć gdyby nadal był brzydki, ale tak czy siak spróbuj go wyprać Cytat:
aaa i przy okazji, miła neispodzianka z tą ubezpieczalnia ![]() Cytat:
u nas w poneidziałek była rocznica smierci babci... Cytat:
widzę nowy avatar ![]() wczoraj z montażu nagrobka wróciłam po 22 oczywiście nie przyjechali o 18 tylko o 20 było ciemno, zimno i wiało niemilosiernie ubrałam się jak na mróz ale i tak zmarzłam, bałam się że się przeziębię ale nawet ok się dziś czuję ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- madzia1k1, gratuluję nowej pracy
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-11-01 o 10:45 |
||||
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
Madzia super, ze udało się z tą pracą! Na pewno szybko się wdrożysz
Eve, Ela do tej pory wszędzie, gdzie otwierali biedronkę, to promocja trwała przez tydzień, więc może jeszcze uda się Wam załapać na coś tańszego ![]() Zaneta kapcie są jeszcze z takich firm jak zetpol, ren but (te mieliśmy, ale trzeba mierzyć, bo trochę inna numeracja i są trochę tańsze od befado). W sklepach obuwniczych widziałam też inne firmy, ale nie pamiętam nazw. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Kolina dzisiaj też jęczenie i źle od rana... Ja już nie wiem, o co mu chodzi Już nawet nie chcę myśleć, jak będzie, gdy dziadkowie wrócą...A w avatarze Dodzisława, siostra Miśkosławy, którą mam na fb
|
|
|
|
#1186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem Ci po cichu zazdroszczę takiego czarującego Tymusia u nas to tak w kratkę, ale tez jest słodka.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() WITAM. Moja córeczka dzisiaj pierwszy raz po przebudzeniu się wyszła sama z łóżeczka i przyszła do nas do sypialni ![]() Materacyk jednak będę prała Wybieramy się POWOLI na cmentarze. A gdzie Nasza BEATKA?? |
|||||
|
|
|
#1187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niech to mija szybkoserce pęka jak widzę jak cierpią te maluchy super imiona kotek ![]() Cytat:
odnośnie porannego powitania Julci, mmmmm na pewno słodki widok dzisiaj Dawid obudził się po 7 a po 9 zasnął na moim ramieniu, tak chciał się tulić, że go nosiłam chwilę i czuję miarowy oddech... no zasnął i śpi już 2 godzinę
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta lekarka nam dała ulotkę jakie buty i wkładki dla niego ale ta firma którą zaleca nie robi zimówek
![]() w każdym razie powiedziała ,że wystarczy jak na wiosnę kupimy a teraz tylko rehabilitacja może tu różnicę robi wiek córki koleżanki ? może starsza i już buty trzeba , nie wiem my dziś w domu, mały glut do pasa, u nas deszcz leje więc go nie ciągnę nigdzie włączylismy jednak antybiotyk bo dziś znów gorzej , zobaczymy czy pomoże Madzia gratuluję pracy i zazdroszczę Kolinka no co za ludzie !! właśnie tak wygląda,dla kasy nabiorą zleceń a potem z realizacją problem Denis dziękuje za komplementy Brida zdjęcia boooo
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-11-01 o 11:46 |
|
|
|
#1189 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczna jest Cytat:
Cytat:
|
|
#1190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdrowia! nie dopłaciłam im, bo nie skończyli, niestety doświadczyli mnie już różni wykonawcy, tym co uczciwie zapłaciliśmy już nie interesują się poprawkami - i tak mamy nie skończony taras, elewację, silikony w garażu, listwy w kuchni, wymieniać by długo... o napoczętym i nie skońcoznym ogrodzneiu nie wspomnę a jak chcesz podpisać umowę odnośnie terminu zakończenia to sprytnie się wymigują Cytat:
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
DZIĘKUJE.
Za odpowiedzi odnośnie befado itd itp. Dziubek córka jest z maja 2011 roku.Ona zaczęła chodzić jak miała chyba 13 czy 14 miesięcy.Do tego nigdy nie umiała siedzieć z prostymi nogami tylko tak zgiętymi i na zewnątrz, tak jak się siedzi nieprawidłowo.I potem poszła właśnie do Poradni czy do ortopedy - nie pamiętam i kazała zakupić buty ortopedyczne, które kupiła w sklepie medycznym.Jeździł Szymek w chodziku? bo nie pamiętam, bo ta jeździła i długo chodziła przez to - tak mi się wydaję na palach...a potem tak jak Szymuś. Marzena 3 tyg ?! na aukcji pisze, chyba 3 dni... |
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i od zawsze siedział po turecku może wada u niego nie jest tak duża żeby obie formy były potrzebne od już zobaczymy co po tej serii zajęć się zmieni |
|
|
|
|
#1193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Domkowi przebiła się dolna czwórka, tak myślałam że coś jest na rzeczy bo wczoraj wieczorem był cały mokry na główce. Od rana pada. Mieliśmy rano jechać z moimi rodzicami do prababci Domka, ale doszliśmy do wniosku, że tak na jeden dzień nie ma sensu. Cytat:
Nie ważne czy sn czy cc, każda mama jest taką samą bohaterką! ![]() Cytat:
Domek badanie miał robione z krwi. Dobry wybór Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Dziubku, dużo zdrówka dla Szymka Madziak, gratuluję nowej pracy ![]() Cytat:
![]() My kilka razy też natknęliśmy się na takich ludzi, dlatego teraz przy budowie domu za każde zlecenie wymagamy takich umów. Płacimy tylko za skończoną robotę. |
||||
|
|
|
#1194 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dwa tygodnie przed porodem wychodziło 2900 a urodził sie 3800Cytat:
i to dzieki niej miałam tak szybko ccCytat:
zmęczona byłam a spać mi sie nie chciało Myha jeszcze bym zapomniała , oczywiście gratuluje fasolki ![]() Cytat:
żeby wszystkie problemy Was wreszcie opuściły A wiesz ze ja też chce iść z Krystkiem do lekarza bo jakoś tak krzywo stópki układa jak siedzi ![]() fotki Szymka my mamy takir z jednym palcem i ja zadko trafiam Cytat:
a nie w szpitalu ![]() Doczytałam ze czujesz juz ruchy fasolinka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Patik za sprawe ja tez kupuje dla siebie tanie buty bo strasznie je masakruje ![]() Oliweczka a moze urodzisz 18.11 ![]() Witam na nowym wątku Brumku za tytuł bardzo mi sie podobał ale nie załapałam sie na głosowanie ![]() U nas deszcz ... |
|||||||||
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie w K.
|
|
|
|
#1196 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem
![]() U mnie w pokrowcu jest gryka więc piorąc pokrowiec musiałabym prać go razem z gryką
|
#1197 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
2 dni człowieka niema a wy tyyyyle piszecie ![]() Pytanie nr1 kto wyczarowal taka pogodę w telikowie ![]() Brumciu od Ciebie to baciki przyjme Brida- gdzie fotki ![]() Widzę ze tematy porodowe ![]() Marzenko tez miałam cc- ( które u mnie nie było częścią planu) Ale z perspektywy czasu mysle ze taki poród tez ma swoje zalety Co prawda to unieruchomienie na początku dobijajace Ale jak słyszałam płacz dziewczyny w toalecie po porodzie naturalnym To stwierdzam ze jak kolwiek ten poród by sie nie odbył towarzyszy mu bólzawsze i tyle Dziś z doświadczeniem po kilkunastu godzinach sn i porodem cc wybralabym ciecie Natko gratuluje zabka ![]() Mam lenia, dzień paszteta itp
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
Ależ mną kołotają emocje. Właśnie przeczytałam pamiętnik oryginalny z 1939 roku, aż do czasu wyjścia z obozu koncentracyjnego... Pamiętnik napisała żydówka równo 1939 roku gdy wybuchła wojna w moich okolicach. Przechodzi przez piekło, jej narzeczonego, potem męża bestialsko zabijają niemcy. Rodzi dziecko w stajni, chowana przez mieszkańca niebędącego żydem, które podrzuca ( dziecko z góry skazane na śmierć przez to, że jest Zydem ) mojej babce, wtedy 14 latce, która mieszkała z ojcem i nie byli zagrożeni wysiedleniem, bo są Francuzami. W styczniu kładzie dziecko przed okami ich chatki aż oni słyszą płacz i znajdują dziecko. Kolejno Zydówka opisuje swoje losy. Stanisław Rossenbelt ( ten mały żyd ) to mój wujek i przyjechał przedwczoraj do Pl. Przeżył, jest psychiatrą. Przywiózł pamiętnik. Matka wróciła po niego jak miał 4 lata. Przeżyła. Ale przeżyła takie straszne rzeczy. Boże, dziewczyny. Jestem cała zwyta. No i był z ekipą filmową, chciał sam na sam z babcią być ( 8 godzin ). Wyszedł spłakany. Nakręci dokument. Mieszkają we Francji aktualnie. On z żoną. A ostatnie zdania tego pamiętnika tak brzmi mam go przed sobą )..." w Szwecji jak się dowiedziałam, że moje dziecko, które się urodziła 5.1.1944 roku w stajni Kokoszki i podłożone pod oknem francuza zostało przy życiu...Czy ja je kiedyś zobaczę? czy ja dożyję tego szczęścia przytulić je do mego serca...?"I tak się kończy 170 stron.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-11-01 o 14:16 |
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A twoja babcia opowiadała o tym? ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- co do porodu ja zawsze chciałam sn, ale jak dowiedziałam się,że będą bliźnięta, to od razu wiedziałam,że bedzie cc. Te skurcze które dostałam wtedy to pikuś przy partych pewnie. Pierwsze doby sa straszne ale do przezycia...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

Powiem Wam, że będąc w ciąży opisy porodów czytałam z zapartym tchem i radością, a teraz z ogromnym ...strachem.
Trochę to dziwne, że mam dziecko a tak naprawdę nie wiem co oznacza poród. Na początku było mi źle z tym, że nie miałam tej chwili kiedy zaraz po narodzinach kładzie się dzieciątko na brzuchu i rodzice mogą się wspólnie tym cieszyć.
No ale tak bywa, Hania była duża, a moja ginekolog od razu mówiła, że jeżeli ma pewność że dziecko będzie większe niż 4kg to zleca cięcie- absolutnie nic więcej się za tą "przyjemność" nie płaciło. Z resztą po ostatnim usg mówiono mi że waga Hani waha się między 4600-4800 gr 

Za to fajne są Calzedoni, kupiłam na allegro chyba 8,50 zł za sztukę i w ogóle się nie mechacą, bardzo dobre jakościowo. 

), nic sie nie odkleja (a juz kapcie z deichmana rozklejały sie!), nic nie barwi, moze troche czasem stopa sie poci bo to plastik (podeszwa) plus materiał.
zębole

Już nawet nie chcę myśleć, jak będzie, gdy dziadkowie wrócą...