|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tesco- produkty godne polecenia
|
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że mało osób tu zagląda. Ja mam Tesco bardzo blisko, jedyny minus to to że jest strasznie małe i ma raczej skromny asortyment, jednak czasem korzystam z promocji. Ostatnio zakupiłam kilka dżemów Łowicz w promocji 2w cenie 1 czyli za 2 słoiczki zapłaciłam 3,70 (czy coś około tego, na pewno mniej niż 4 zł). Lubie też taki regał promocyjny gdzie leżą rzeczy sporo przecenione np ostatnio upolowałam kredki Bambino dla córci takie grube (chyba 12szt) które normalnie kosztują ok 10 zł - ja kupiłam za 4,99zł. Sporo jeszcze leżało baaardzo przecenionych artykułów szkolnych np zeszytów, farbki akwarelowe (takie najzwyklejsze za 0,74zł), kredki marki tesco takie najzwyklejsze też mniej niż 1zł. Żałuje tylko że nie znalazłam przecenionych bloków rysunkowych (chociaż wcześniej kupiłam kilka sztuk przed tymi obniżkami po 0.69zł)
A poza tym lubię tesco za: - mieszankę warzyw mrożonych 750g (chyba) taką z oliwkami i pieczarkami (śródziemnomorska, coś jak warzywa na patelnie) - chrupki orzechowe takie w zielonym opakowaniu za 0.99 (takie kukurydziane małe chrupeczki) -pieczarki marynowane w słoiku (coś koło 2zł - taniej nigdzie nie widziałam) Jak sobie coś przypomnę to jeszcze dopiszę Często też kupuje papier toaletowy w takich dużych paczkach (po 24 rolki) chyba velvet bo jest w promocji i ostatnio kupowałam też jabłka bardzo smaczne po 0,99 zł za kg (później przecenione zostały jeszcze na 0,75 zł za kg ale trzeba było się naszukać żeby znaleźć ładne)
Edytowane przez Kfiatuszek1987 Czas edycji: 2012-10-11 o 14:28 Powód: przpomniało mi się :) |
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widziałam już długo tych pieczarek w słoiku..
Ostatnio artykuły papiernicze w dużych przecenach były w netto. |
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio kupiłam małe chryzantemki za 1,99, śliczne były i odkryłam kawę rozpuszczalną, taką najtańszą z tescowskich, zaryzykowałam i smakuje mi najbardziej ze wszystkich marketowych, które piłam jak dotąd
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
W Tesco kupuję jedynie mieszankę studencką marki Tesco. Jest najlepsza jaką jadłam (razem z owsianką), a jest dwa razy tańsza niż inne dostępne! Kosztuje 5zł, inne ok 10...
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znalazłam tą gazetkę. Na ostatniej stroni jest o tej promocji jakby ktoś był zainteresowany tylko trzeba sprawdzić czy obowiązuje w danym tesco http://itesco.pl/pobierz/gazetki/34/.../sm/online.swf
Edytowane przez Kfiatuszek1987 Czas edycji: 2012-10-17 o 14:11 |
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
To jest rozpuszczalna kawa w słoiku z etykietą biało-czerwoną z logo Tesco, najtańsza, która mają za 5 z czymś. Jest napisane Instant Coffee Granules
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie okropna, ale zawsze o połowę tańsza od nescafe...lidlowa mi smakuje, kosztuje ok 14zł/200g
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Lidlowa też smakuje bardziej niż Nessca
|
|
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam w końcu Tesco Gold (rozpuszczalna liofilizowana) coś ok 14 zł za 200g - całkiem ok jak dla mnie porównywalna do Cafe'd Or (czy coś takiego z biedronki w podobnej cenie) plus herbatę i w gratisie zgarnęłam primę (tą niebieską, nie rozpuszczalną).
Fajny kupiłam też szpinak mrożony taki produkowany dla tesco. W formie takiego brykietu. Wcześniej kupowałam w biedronce taki podobny ale tamten to były takie drobno mielone liście a tu takie sporawe liście po prostu pozwijane, w ogóle inny smak (no może te liście nie były całe ale naprawdę fajne, nie zrobiła się z niego taka typowa papka) - no i tani coś ok 3zl
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
Ja nie chodzę do tesco , bo zawsze jak tam bym byłam to wychodziłam z pustym koszem
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam musli Clusters, jest nie do odróżnienia od granoli Sante i kosztuje 3,99
poza tym z produktów własnych Tesco ma fajne torebki śniadaniowe, worki na śmieci, papier toaletowy i słodycze
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Też polecam Clusters. Chociaż ubolewam bo w moim Tesco ciężko dostać moje ulubione czyli te o smaku orzechowym.
Poza tym polecam ciasto francuskie marki Tesco, kosztuje jakoś koło 3 złotych, nie zauważyłam różnicy w jakości między nim a tym droższym. |
|
|
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
o tak. Gdybym musiała kupować ciasto za 6-7zł to chyba wolalabym z niego zrezygnować.
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro akurat po drodze mi do tesco i planuję kupić ten znicz z serduszkiem "witrażem" (mzg dziękuję za gazetkę
..
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy kupię w Tesco gumy orbit z zawieszkami
chodzi mi konkretnie o to http://allegro.pl/listing.php/search...awieszka+orbit |
|
|
|
|
#233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#235 |
|
Konto usunięte
|
Tesco ma coraz lepsze jakościowo produkty, polubiłam ich (a szczególnie to, że na zakupy możemy sobie jechać np. w piątek o 22-23, gdy już nie ma tłumów). Ręczniki kuchenne, lody, płyny do wc - właśnie testuję kilka rodzajów, bo nie wiedziałam jaki mają najlepszy (zdam relację), tuńczyk w puszce, sery pleśniowe etc. Lubię ich za duży wybór ładnych owoców, warzyw, za tyle rodzajów ziemniaków. Moja siostra, która mieszka w UK, mówi, że tam w Tesco są bardzo dobre jakościowo produkty i duży wybór, więc powoli równamy. Kupuję u nich również (ale to nie marka własna) mieszankę na chleb baltonowski - 2,99 zł (z tego są 2 bochenki) - jedna z tańszych, a chlebek wychodzi świetny.
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Lidlowa najlepsza wg mojego TŻ. |
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
W UK tesco w ogóle jest dużo bardziej popularne niż u nas..
Muszę podjechać po cheddar bo skończył mi się z lidlowego tygodnia brytyjskiego I macę.
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
OT: Jak sie nazywa ta lidlowa kawa?
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

poza tym z produktów własnych Tesco ma fajne torebki śniadaniowe, worki na śmieci, papier toaletowy i słodycze
..