|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mariza
Dziewczyny w jakich godzinach pracuje firma? I czy jutro się do nich dodzwonie?
Dostałam 1 paczkę i już błąd. Zamiast 2 szt fluidu policzyli mi na fakturze 1 szt i normalną cenę za sól różaną do kąpieli, która miała być z 1gr dla nowych konsultantów. Zamówienie miałam z przesyłką gratis. Przecież wpisałam ten kod soli co trzeba i jeszcze w uwagach napisałam, że to dla nowych konsultantów. I co teraz? Nie mam fluidu tylko sól po cenie katalogowej
|
|
|
#1383 |
|
Rozeznanie
|
7-00 do 15-00 ale chyba nie w soboty
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
w soboty nie pracują, a przynajmniej nie pracowali jakis czas temu
![]() ja miałam w paczce inny produkt niż zamawiałam, wysłałam mailem zgłoszenie reklamacyjne, sprawa ciągnie sie od maja i jeszcze nie jest zakończona
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, będę w poniedziałek dzwonić. Też wysłałam im maila.
No cuż, pierwsze zamówienie i już rozczarowanie. Lepiej kupowac u konsultantki i nie mieć zszarpanych nerwów. Ostatnio dzwoniłam w sprawie zamówienia to 5zł straciłam na rozmowe, teraz znów mam dzwonić to sie skórka za wyprawkę nie opłaca.
|
|
|
#1387 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, czy krem z tylnej okładki nowego katalogu to ten sam co ten: http://www.mariza.com.pl/productCatalog/product/91 ??
|
|
#1388 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Zapraszam Was na szkolenie z pielęgnacji twarzy i podstaw makijażu, które odbędzie się w Gdańsku 21.11.2012
Kazda osoba, która przyprowadzi kogoś ze sobą otrzyma upominek. Nauczymy Cię jak wykonywać profesjonalny makijaż oraz jak zadbać o dobrą kondycję twarzy. Dla uczestników - możliwość podjęcia współpracy z Polskim Producentem Kosmetyków MARIZA. Zakres szkolenia: PIELĘGNACJA: - budowa skóry - rozróżnienie typów cery - pielęgnacja poszczególnych typów skóry PODSTAWY MAKIJAŻU: - dobór odpowiednich kosmetyków - makijaż krok po kroku z pełnym instruktażem CZĘŚĆ BIZNESOWA: - informacje o firmie - możliwości, korzyści z podjęcia współpracy z firmą - techniki sprzedaży UCZESTNICY SZKOLENIA OTRZYMAJĄ NA ZAKOŃCZENIE CERTYFIKAT UKOŃCZENIA SZKOLENIA Z PIELĘGNACJI SKÓRY TWARZY I PODSTAW MAKIJAŻU Szkolenie trwa około 3 godziny. Koszt szkolenia: 10 zł/os. Szkolenie odbędzie się w GDAŃSKU 21 listopada 2012r. godz. 18:00 Ilość miejsc ograniczona!!! Miejsce: NOT ul. Rajska 6, Gdańsk Rezerwacja: tel: 502-973-838 |
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dostałyście juz nowy katalog pocztą? (ten darmowy) Wysłałam zamówienie 22 października i do dziś katalogu nie mam
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
Anjuta, do mnie nowy katalog dotarł wczoraj
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
Bezpłatne katalogi idą zazwyczaj koło tygodnia, dużo zależy od poczty. Jeżeli Twoje zamówienie ma status "zrealizowane" to znaczy, że od nich wyszedł więc trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać. Możesz też dać znać swojemu liderowi, jak będzie w porządku to sam wyśle do Ciebie katalog.
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Czytam wątek od początku (musiałam rozłożyć sobie na dwa dni ) i widzę, że od początku się trochę pozmieniało. Wiem, że te pytania już były ale proszę cierpliwą osobę aby mi na nie odpowiedziała bo troszkę sie pogubiłam... :/1. Dostajemy 1 darmowy katalog a każdy następny kosztuje 2 zł, tak? 2. Koszt dostarczenia to 16 zł jeżeli zamówienie jest niższe niż 120 zł, 8 zł, jeżeli 120- 200zł a powyżej 200 darmowa dostawa? 3. Czy są jakieś wstępne opłaty? 4. Czy w każdym momencie mogę zrezygnować za beż żadnych opłat? 5. Czy dalej jest tak, że jeżeli nie zrobię zamówień przez trzy katalogi to bez żadnych opłat oni przestają wysyłać mi katalog? 6. Czy kurierowi trzeba płacić od razu? Przepraszam, wiem, ze jestem namolne ale chciałabym wiedzieć wszystko a czytając wątek już się pogubiłam... Jeszcze może któraż z Was wie jak przekonać do tego chłopaka...? Mój twierdzi, że to strata czasu i że jeszcze będę musiała do tego dokładać... |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1. tak, ale trzeba go zamówić sobie samemu przez strefę konsultanta. Katalogi można kupić taniej u swoich sponsorów przynajmniej ja tak robie, ale wiem, że nie tylko ja tak robię ![]() 2. Tak, chodzi tu o ceny katalogowe. 3. Nie ma żadnych opłat 4. W każdym momencie i nie ma żadnych opłat 5. Jeśli nie zrobisz żadnego zamówienia przez 9 miesięcy to skleślą Cię z listy konsultantów. 6. Za paczki płacimy kurierowi przy odbiorze A co do chłopaka to proponuję go nie słuchać i udowodnić mu, że się myli. Tylko proponuję Ci, żebyś nie wpisywała się pod firmę, bo nie uzyskasz wtedy pomocy. Znajdź sobie sponsora, który zawsze ci pomoże w razie potrzeby. A z jakiego miasta jesteś? |
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Iza_B;37350642]Juz Ci odpowiadam
![]() 1. tak, ale trzeba go zamówić sobie samemu przez strefę konsultanta. Katalogi można kupić taniej u swoich sponsorów przynajmniej ja tak robie, ale wiem, że nie tylko ja tak robię ![]() 2. Tak, chodzi tu o ceny katalogowe. 3. Nie ma żadnych opłat 4. W każdym momencie i nie ma żadnych opłat 5. Jeśli nie zrobisz żadnego zamówienia przez 9 miesięcy to skleślą Cię z listy konsultantów. 6. Za paczki płacimy kurierowi przy odbiorze A co do chłopaka to proponuję go nie słuchać i udowodnić mu, że się myli. Tylko proponuję Ci, żebyś nie wpisywała się pod firmę, bo nie uzyskasz wtedy pomocy. Znajdź sobie sponsora, który zawsze ci pomoże w razie potrzeby. A z jakiego miasta jesteś? Jestem z Łodzi ![]() Tak sobie myślę, że to może być nawet fajne zajęcie, tylko martwi mnie to, że trzeba płacić przy odbiorze od razu... Bo skąd mam wziąć kase? Przecież nie powiem klientkom, żeby mi zapłaciły zanim dostaną produkt... ;/
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Przyczajenie
|
Cześć ,mam pytanie,na jaką kwotę należy złożyć zamówienie?Dopiero zaczynam być konsultantką i jak na razie nie mam pomyslu jak zacząć.
|
|
|
|
|
#1397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zamówienia składasz na ile chcesz i kiedy chcesz- nie masz obowiązku
|
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Przyczajenie
|
ewula91 dzięki
czyli muszę uzbierać zamówienie za minimum 120zł, żeby jak najmniej dać za przesyłkę.A trudno jest uzbierać zamówienie na 120 zł, skoro kosmetyki mariza sątakie tanie?
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapisałaś się pod firmę czy pod sponsora? Mam pytanie do wszystkich tu zaglądających konsultantek, trochę mnie to ciekawi. Z kąt dowiedziałyście się o marizie, co sprawiło że zdecydowałyście się zostać konsultantką? Mnie zwerbowała dziewczyna na festynie miejskim. Zaprosiła mnie żebym "przetestowała" kilka kosmetyków. No i wpadłam
|
|
|
#1400 |
|
Przyczajenie
|
Mam jeden katalog i zapisałam się pod sponsora.Zaraz na początku dostałam kilka maili od sponsora i potem cisza
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
Skoro masz tylko jeden to będzie ci bardzo trudno działać. Na początek musisz pokazać go najbliższym koleżanką. Jeśli uda ci się złożyć zamówienie wtedy przy okazji kup sobie ich więcej. Ja wyznaję zasadę jedna klientka=jeden katalog. Rozpusta? Nic bardziej mylnego. Dziewczyny oglądając katalog na spokojnie u siebie w domu pokazują go dalej komuś w rodzinie i grono klientek się powiększa. Często dziewczyny lubią sobie po nich "pobazgrać", zaznaczają co ewentualnie by sobie zamówiły. Jak masz jeden trudno prosić klientkę żeby go nie zniszczyła bo chciałabyś go jeszcze komuś pokazać. U mnie takie niezbędne minimum to 20 katalogów.
Warto mieć przy sobie jakiś napoczęty kosmetyk, np masło do ciała, mają powalająco - zachęcające zapachy dzięki czemu łatwiej się dziewczyną skusić na zamówienie czegokolwiek jeśli już czegoś spróbują Może poproś sponsorkę żeby odsprzedała ci po tańszej cenie jeszcze kilka katalogów, ona na pewno zamawia większą ilość z niższej cenie
Bloguję o robótkach wszelakich, dobrych książkach i innych takich na stronie kawa80.blogspot.com Edytowane przez kawa80 Czas edycji: 2012-10-31 o 19:39 |
|
|
|
|
#1402 |
|
Przyczajenie
|
kawa80,dziekuję Ci bardzo za doradzenie
|
|
|
|
|
#1403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kup sobie 5 katalogów - to już jest z czym popracować. 4 dajesz w świat, jeden masz ZAWSZE przy sobie - nigdy nie wiesz kogo w danym dniu spotkasz.
|
|
|
#1405 |
|
Przyczajenie
|
a jak skopiować katalog i wysłać go w PDFie?
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- juz doszłam do tego jak to zrobić
|
|
|
|
|
#1406 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie ciężko jest uzbierać bo jakoś nie mogę zainteresować tym ludzi. Wysyłałam prywatne wiadomości na gg, na facebooku zamieszczałam ogłoszenia i nic. Łącznie miałam zamówienie od 6 osób, w tym moje największe. Dlatego nie mam zamiaru składać zamówień co miesiąc czy nawet co katalog bo nie chcę ciągle dopłacać. Raz na jakiś czas mogę złożyć, może stopniowo będzie coraz więcej chętnych wtedy pomyślę o większej ilości katalogów i regularnym zamawianiu. Dla mnie to tylko dodatek a nie praca na życie więc wyznaję zasadę jak najmniejszych kosztów Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a postanowiłam zostać konsultantką ponieważ szkoda było mi go zamawiać ciągle na all za +/- 20zł (z przesyłka)
|
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Przyczajenie
|
Też jestem konsultantką Marizy od niedawna. Ale ogólnie to całkiem fajna sprawa, kosmetyki też niczego sobie w atrakcyjnych cenach. Co katalog, to jakieś nowości. Moje pierwsze zamówienie wyszło prawie na 200 zł. Jestem zadowolona
|
|
#1409 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny założyłam wątek, na który będziemy wrzucać zdjęcia kosmetyków Mariza
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=37368544 Zapraszam do przyłączenia się ![]() Ja wrzucę pierwsze fotki jak dostane paczkę (myślę, że jutro będzie? )
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Ja na Marizę wpadłam zupełnie przez przypadek...
Byłam kiedyś w Oriflame, mam przykre wspomnienia, dlatego się ciężko zastanawiam czy zostać konsultantką ;/ ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- I jeszcze jedno pytanie bo strona mariza.com -strefa konsultantki jest nieczynna do 2 listopada do 18:00. Jaka jest różnica między tą stroną a kosmetyki-mariza.pl ? Edytowane przez Asiulka107 Czas edycji: 2012-11-01 o 19:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

-> 67-> 66

) i widzę, że od początku się trochę pozmieniało. Wiem, że te pytania już były ale proszę cierpliwą osobę aby mi na nie odpowiedziała bo troszkę sie pogubiłam... :/