|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
bella tak tak, babcia opowiadała o tym. Nawet raz na I roku studiów miałam zrobić za zadanie bilans z jakąś ciekawą osobą, to poprosiłam babcię. Ona ma teraz 84 lata.
Dzisiaj przez ten pamiętnik mam strasznie refleksyjny dzień. Jak mogę narzekać, ze jest np. śniegu po pachy, jak ona maszerowała po 600 km bez butów w zimę... A, szkoda gadać. Człowiek tyyyyyyyyyyyyyyylu rzeczy nie docenia... A potem, aż do skończenia studiów małego Stacha wysyła zdjęcia mojej babce. Oczywiście jego.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-11-01 o 14:36 |
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
MArina dobrze rozumiem, te porzucone dziecko to Twój wujek tak?bo czytam i czytam i dojśc nie umiem. Myślałam, że takie rzeczy zdarzają się tylko w filmach.Nie dziwie Ci się jakie masz emocje po przeczytaniu tego pamiętnika.
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
przyszywany żanetko. Mojej babki jakby syn - rozumiesz. Po prostu wujek na niego mówiłam zawsze. A babka to mama mojego ojca. Ona jest francuską.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
Marina, niesamowita historia, bardzo wzruszająca.
Rzeczywiście brzmi jak scenariusz filmu, więc nie dziwię się że ktoś się nią zainteresował i chcą nakręcić film w tym temacie. No i zagadka Twojej piorunującej i oryginalnej urody została rozwiązana- płynie w Tobie francuska krew. ![]() Carmela, dobrze pamiętasz, to ja reklamowałam Nunę. Żaneta, no właśnie pisało 3 dni. Kobieta tłumaczyła się dużą ilością zamówień. Sama się odezwała, że ma opóźnienie i obiecała szalik w gratisie. Patik, super że sprawa zakończyła się na Waszą korzyść. Kolina, macie już typy imion dla maleństwa? Dziubku, już po zdjęciach widać, że musicie mieć z Szymkiem wesoło- ma takiego "chochlika" w oczach. No i zdrówka dla Denisa. Oliweczko, Hania urodziła się z wagą 4430 gr. Lekarka mi ją pokazała mówiąc, że to mały budda -miała skrzyżowane nóżki, duży brzuszek i naburmuszoną buzię. Tego pierwszego buziaka nie zapomnę do końca życia. Telik, dzień paszteta mówisz- nie uwierzę. ![]() Madzia, gratulacje! Obyś szybko się wdrożyła i żeby towarzystwo przypadło Ci do gustu. To na pewno była bardzo dobra decyzja. |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
No i sie rozpadalo. A ja zaraz po tym jak Marysia usnela, sama sie polozylam, bo sie czulam fatalnie. A teraz wstalam wypoczeta, Marysia jeszcze spi, TZ pojechal pewno na groby i obiad u kuzynki. I na to wychodzi, ze ja dzis nie pojade nigdzie - nie boleje nad tym. uwazam, ze o zmarlych nalezy pamietac caly rok, a nie tylko ten jeden jedyny dzien.
Siosrka pisala ze mamie ktos pod cmentarzem urwal lusterko ![]() Marinka uwielbiam takie historie smutne to, ale najwazniejsze ze dobrze sie skonczylo.
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
madzia w takim razie jutro zerkne czy jeszcze sa, bo cena przystepna a mi zostala tylko jedna paczka.
Kolina na szczescie dzis sie dala inhalowac mucosolvanem i sola i jakby lepiej. Katar jest ale juz nie kasla, oby tak zostalo. dla tych co nie maja mnie na fejsie ![]() edit: kaszle
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-11-01 o 16:20 |
|
|
|
#1207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czemu akurat 18?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byliśmy tylko na dwóch cmentarzach, ale takie korki, że daliśmy sobie z resztą spokój. Dzisiaj P. druga nocka pod rząd teść pojechał do brata i wzięliśmy Tofika -wieczorem zawiozę go z Julcią do moich rodziców, bo sama juz nie dam rady spacerować z Nią i Tofikiem-z reszta może bym i dała, ale przed 20 może byc za wcześnie na spacer i potem w nocy jakby piszczał, to byłby kłopot.Dostałam niedawno smsa od koleżanki z pracy, że urodziła 3960kg i 57 cm - i że dało radę...kurcze jak ja bym chciała mieć to już za sobą.A swoja drogą-nie fajna data na urodziny, nie? |
|||
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, wiem ze Szaja kiedyś pisała, ze jej Agata miała robione testy z krwi i wyszło, ze alergi brak ( a ona skazowiec typowy) i jej lekarz powiedział, ze tak to bywa w testach, ze wychodzą w cały świat. Jak widac co lekarz to opinia
![]() A ja mam weekend zjazd w szkole. Ekstra
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
no w łeb sobie można strzelić, godzina 15 a Lila 39st gorączki :padam:, niby kataru nie ma, ani kaszlu to co jest? ja nawet w razie W nie mam pojemnika na mocz w domu....
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma katar, jednak kaszel jest i poki co 37,4 stopnie ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- sto lat dla TZ - a co to za roznica kiedy sie ma urodziny
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina ale historia. Ja kiedys z moja babcia rozmawiałam o takich sprawach. Ona pochodzi z za Białegostoku (blisko granicy). U nich ruskich duzo było. Opowiadała kiedys jak przez okno z domu uciekali. Masakra. dziadek nigdy nie opowiadał ( on z kolei z lubelszczyzny, Krasnystaw) i juz sie nie dowiem ...
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Lublinianki a czy daleko od Lublina jest miejscowośc Niemce?
Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. Edytowane przez bella7 Czas edycji: 2012-11-01 o 18:21 Powód: błąd |
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja pochodze ze "sledzikow" i tez blisko granicy. Ale dziadkowie pomarli, zanim my bylismy na tyle duzi aby nam cos opowiedziec---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Marina no tak przyszywany,ale chodzi mi o to że wujek to jest to dziecko podrzucone ?Historia piękna. Bedzie z tego jakiś reportaż?! Cokolwiek ?!
Marzena to zaraz do niej piszę może i Ja dostanę szalik ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Gorączka - Moja dama często tak miała, że jeden dzień gorączkowała i dostawała kataru wodnistego a na drugi dzień nic.Wtedy w późniejszym czasie okazywało się, że to na zęby. |
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babolki
![]() tż właśnie usypia Lili, po południu bylismy na cmentarzu pozapalać znicze, zanieść kwiaty itd. Lili ma katar Marina to prawda, czlowiek nie docenia tego co ma, ciągle mu mało i źle.... a ludzie przeżywają prawdziwe tragedie.... Babcia też nam czasem opowiadala o tamtych czasach, miała wtedy 6 lat, opowiadala jak się chowała z 7 miesięczną! siostrą w polu kapusty, zeby ich niemcy nie znaleźli... w glowie sie nie miesci.. ide gotować kolacje.. |
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, nadrobię Was później na telefonie, zaraz muszę iść kąpać Melkę
![]() Jestem już w domu Podróż minęła bezproblemowo, więc kciuki pomogły Amelce pokazałam się już w nocy, jak się obudziła.. Obudziła się z płaczem, TZ wziął ja do nas do łóżka i przebierał jej pieluchę, wtedy do niej przyszłam ... Od razu przestała płakać, zrobiła takie wielkie oczka, jakby nie wierzyła i zaczęła mnie rączką delikatnie dotykać po twarzy, żeby sprawdzić czy ja jestem prawdziwa czy na telewizorze I tak leżała i się nie ruszała, jakby się bała, że jak się ruszy to ja zniknę ![]() A potem się rozbrykała i bawiła Ech, mój dzidziuś ...Cieszę się, że już jestem Spadam, nie dam rady teraz nadrobic
|
|
#1221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym nic mi sie nie chce, nawet pisac. |
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
moje mają po 16 zębów, więc chyba by nie, chyba że 5?
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co chcą dane do muzycznego chomika prosze o pw
|
|
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To może i ja zaryzykuję ![]() Najlepszego dla męża!
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() w sumie racja ![]() dziękuję ![]() zapomniałam kto pytał o rękawiczki (Madzia ?) ![]() załozyłam 1 raz i jakoś się udało bez problemu z paluszkami ,choć są ciut za duże niestety ![]() Żaneta pytałaś o poradnię wad postawy , juz odpisuje blisko siebie nie mam niestety ale do Sosnowca do centrum pediatrii będę jeździć |
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ciężko nam chodzi hamulec, a że wyciągnelismy Xlandera, zeby było Sarence cieplej, to Niunie mogę odesłać na regulacje. U którego sprzedawcy bralaś? Pamiętasz? My u bocianka, czy cos takiego.
|
|
|
|
|
#1227 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
ja zasypiam, on się wkurza, tzn juz chyba nawet sie nie wkurza, przyzwyczaił się naprawdę zawsze staram się nie zasypiać ![]() wygrał mój faworyt ![]() ,madzia1k1, gratulacje i powodzenia w nowej pracy ![]() ![]() , Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
super, że już lepiej, ile ona ma wiekowo? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- witam się, bo zapomniałam ![]() nam udało się dziś poodwiedzać groby zanim się rozpadało, jakoś i w korkach nie staliśmy, więc fajnie gladko poszlo ![]() Jasia zostawiliśmy u mojej mamy z TŻ się pogodziłam rano wiecie co? podobno ta poduszka na ziemi oznaczała mój wybór, a nie że nie chce ze mną spać tjaaa....ale mi się dobrze chodzi w tych nowych butkach, miodzio i jakie ciepłe są! ![]() dla wszystkich chorowitkow, a duzo ich :/ zdrówka! Jaś już dobrze, w sobotę mamy basen, ale chyba go nie zabiorę :/ za wcześnie po chorobie, jeszcze znów się zapaprze... jutro jak będzie ładnie pierwszy spacer od 1,5 tyg! nareszcie
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
ela pytasz ile Marysia ma? 11 listopada 15 miesiecy
![]() usypiam wlasnie Mery i bede szukac mojej koszuli do pracy, czas ja po 2 miesiacach uprasowac. Musze znalezc tez jakies buty na zmiane i rano wyprostowac wlosy i heja do pracy jakby sie ktos pytal to mi sie nie chce. Marysia chyba usnela - grzeczny dziec, nie to co tatus - poszedl do swojej siostry pic, bo sie zjeachli do niej. Chcieli mnie wyciagnac, ale stanowczo odmowilam.
|
#1229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczna dziewczynka ![]() aaaaa bo Ty jutro do pracy, zapomniałam to głowa do góry, może to i lepiej, że piątek, to będzie szok, po 2 msc w domu, to przez weekend dojdziesz do siebie i w pon jakoś lepiej to przyjmiesz dobrze to wymyśliłam?
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
Helllołłlł Mamusie
ale mnie nie było, nie nadrobię Was, |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Rzeczywiście brzmi jak scenariusz filmu, więc nie dziwię się że ktoś się nią zainteresował i chcą nakręcić film w tym temacie. 
Kobieta tłumaczyła się dużą ilością zamówień. Sama się odezwała, że ma opóźnienie i obiecała szalik w gratisie.
No i zdrówka dla Denisa.
Lekarka mi ją pokazała mówiąc, że to mały budda -miała skrzyżowane nóżki, duży brzuszek i naburmuszoną buzię.
Obyś szybko się wdrożyła i żeby towarzystwo przypadło Ci do gustu. 

12.06.2010
mam go przed sobą )..." w Szwecji jak się dowiedziałam, że moje dziecko, które się urodziła 5.1.1944 roku w stajni Kokoszki i podłożone pod oknem francuza zostało przy życiu...Czy ja je kiedyś zobaczę? czy ja dożyję tego szczęścia przytulić je do mego serca...?"

Zakończone: 2
zębole
)