|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Cytat:
Ile h dziennie bedziesz pracowac 5 tak? Dostalam znizke na 100 darmowych zdjec do wywolania tylko za przesylke musze zaplacic ... i od 2h mi sie laduje album na stronke .. zaraz mnie cos trafi ... grrrr
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Zabcia założenie własnego przedszkola to super sprawa, a masz wymagane wykształcenie? Trzeba byc u was po jakiś konkretnych studiach czy coś takiego? Ja będę pracowała 5 godzin (do pracy mam 5 min piechotką). No i do ferii będę pracowała od 11 do 16 a potem (od lutego) od 7 do 12 co mnie bardziej cieszy.
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Stokrotko za pracę dyplomową.
|
|
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Nie nie trzeba miec konkretnych studiow zrobionych. U nas sasiadka ma takie przedszkole w domu. Rodzice przywoza jej dzieciaki a pozniej odbieraja. Takie cos by mi pasowalo zebym nie musiala z Domino nigdzie jezdzic. I tak z 2-3 dziaczkow bym spokojnie mogla miec. Na dole mamy caly pokoj wolny to zrobilabym tam kacik dla nich. Tylko maz musialbym stol biladrowy wynies. W sobote bylam na balu w polskiej szkole i jest mnostwo malych dzieciaczkow. Rozmawialam z taka kobieta ktora ma 3 miesiecznego synka i wlasnie w tym tyg zaczela go wozic do zlobka bo musi wrocic do pracy.
|
|
|
#2104 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sobie nie wyobrazam pracowac tak długo i praktycznie sie z dzieckiem niewidziec...ale sporo jest rodzicow, ktorzy tak walsnie maja ![]() Cytat:
![]() Madzia niechce Ci sie bo Ci dobrze, zasiedzialas sie, ale jak tylko wrócisz to szybko sie przestawisz i bedziesz sie z tego cieszyc. Kazdy powrót do domu, do Mai bedzie Cie cieszyl ![]() Cytat:
my mamy tylko niedziele wspolne, no ale coz...Potrzebne Ci do tego ajkies papiery, kurs?Bo u Nas z tego co kojarze musa byc pokonczone kursy na childminder i trzeba sie zarejestrowac do specjalnej organizacji. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde też mi się wydaje, ze juz po pierwszym dniu zachce mi się pracować, bo teraz się zasiedziałam
Ale... jeszcze 1,5 miesiąca mam wolne A godziny pracy te drugie od 7 do 12 uwielbiam. W tamtym roku tak pracowałam i o wiele lepsze niż od 11 do 16. Na szczęście w ferie 2 tyg wolnego będzie, potem jakies tam swięta, przerwy i wakacje
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie ... sama wiesz jak to z weekendowymi pracami. Nie potrzebuje zadnych kursow. Bo to takie cos jak day care. Tylko ze rodzice by mi przywozili dzieciaki. Ja bym im dawala jesc itp. Chcialabym polskie dzieci wtedy moglabym je uczyc pisac czytac itp. Ale tak jak pisala nie wiecej niz 3.
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze wszystko sie u Ciebie pouklada |
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia fajnie. I oni by ci płacili za opiekę, prawda? To by ci sie potem liczyło do lat pracy? W jakim wieku dzieci byś chciała mieć.
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Sandra do przedszkola, a Rita do zlobka ... oba do 16
![]() tule Cytat:
![]() a ze zdrowkiem to sie chyba zalamie... Sandra przyniosla ze zlobka wirusa i juz pare razy ...
|
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale zawsze jest ten plus ze jestes w domu z dzieckiem
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie tak. Jesli bym zarejestrowala ten day care to by mi sie normalnie liczylo do emerytury. No wlasnie chcialabym miec mniej wiecej dzieciaki w tym samym wieku max do 5 lat.
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia6 kurcze... aby Rity nie zarazić. Do Chile, super.
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- aaa i bym zapomniała,. Dziś zmieszałam jabłko z marchewką i Maja zjadła. Co prawda krzywiła sie troszkę ale kit. |
|
|
|
#2113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki Ale u nas lało dzisiaj na cmentarzu. Rano pojechaliśmy tylko z moją mamą, potem mieliśmy jeszcze jechać na grób do dziadka tz ale tz się za dużo nachodził po cmentarzu i kręgosłup znowu go bolał. I właśnie zjadałam talerz kapuśniaku, obym tylko w nocy nie miała rewolucji żadnych. Normalnie nie mogłam się powstrzymać
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś słonko było
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stokrotko, brawo za pracę, ale Ci to sprawnie poszło, dopiero co zaczynałaś tę podyplomówkę ![]() Gucia, biedactwo... a w jakiej branży szukasz pracy? |
||
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile u Was takie cos kosztuje? Ja bym mogla spokojnie wziasc 8-10$ od dziecka czyli by mi wychodzilo jakies 25-30$ na godzine. To w sumie dobra kasa jest. Za opieke nad tymi dziewczynkami placili mi 18$/h.
|
|
|
#2118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajny urlop Was czeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
ale super
mam kolezanke z Chile ![]() Cytat:
Mam nadzieje ze moj pomysl wypali. Moglabym dac ogloszenie w Polskim Kosciele to by sie szybciej roznioslo. Miedzy innymi ![]() * http://www.hm.com/us/product/01410?article=01410-D * http://www.hm.com/us/product/03390?article=03390-B * http://www.hm.com/us/product/02975?article=02975-B Jeszcze w innym sklepie mi wpadla w oko pikowana kurta i czarne rurki Kozakami tez bymnie wzgardzila ![]() Maz zrobil Nam niespodzianke i wrocil godzine wczesniej ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- to faktycznie sie nie oplaca U nas najnizsza krajowa to cos okolo 5$
|
|
|
#2120 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że imprezka się udała. Zostały Ci jakieś pyszności? Może coś podeślesz? ![]() Ej, Laska, toć to jeszcze za wcześnie! Cytat:
Niestety sama dopiero co zmarnowałam kilka ładnych godzin na poprawki typowo wizualne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry piątkowo! Ja już w pracy Prawie cała firma wzięła sobie wolne, więc zapowiada się spokojny dzień (oby się nie dłużył ). A ile miejsca na parkingu było! ![]() Zapomniałam powiedzieć, że przedwczoraj byliśmy w końcu na Skyfall. Polecam Dziś po południu jadę na babski wieczór do Leny
|
|
#2121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry piatek!!!
Od wczoraj wieczora mnie glowa tak boli, ze szkoda gadac... Myslalam, ze jak sie wyspie to minie ale jak tylko otworzylam dzis rano oczy to bol od razu wrocil i trzyma nadal. Chyba oszaleje ![]() [*] moje kondolencje mala Cytat:
Cytat:
Cytat:
za skonczona prace!
|
|||
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prosze tego tak nie podkreslac Zeby Ci czas szybko zlecial ![]() Dzien dobry
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może to wydaje się skomplikowane...ale nie jest..dlatego dobrze jest zapisywać temp. na jakimś wykresie..tak jak np. niektóre z nas mają konto na skarbiemamy...to zdecydowanie pomaga ![]() Ufff, się rozpisałam ![]() Dzień dobry w ogóle!
|
|
|
|
|
#2124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
cześć! ale się dziwnie czuję jakby poniedziałek był, a tu piątek
|
|||
|
|
|
#2125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko termometr muszę sobie zakupic ten typowo owulacyjny bo narazie mierzę zwykłym elektronicznym i czasem te wyniki mnie doprowadzają do szałuno i chyba jest tak jak piszecie bo temp. spadła a dziś przyszła @ a już miałam bobasowe myśli... |
||
|
|
|
#2126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gorzej gdyby mnie rozlozylo ![]() spozywka, farmacja, chemia... projekt lub optymizacja aparatury i procesow produkcyjnych, kontrola jakosci produktu lub instalacji... my sie spotkamy z cala rodzina meza ![]() ale tez szwagier chce sie wybrac na 3-4 dni w Andy i ja chce sie na ta wycieczke zalapac ![]() mam tylko nadzieje, ze bedzie nam dane uniknac trzesien ziemi... nie lubie tego ... albo zeby przynajmniej nie byly zbyt silne ![]()
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() aaby udanego wieczoru. Nikita mnie też wczoraj cały dzień głowa bolała. Dziś znowu obudziłam się z uśmiechem na twarzy i energią do pracy hehe.
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmień termometr i wrazie czego pytaj
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziękujemy wszystkim za komplementy dot. Nataszy w brzuszku ![]() Jutro wybieram się po kurtkę, niestety obawiam się, że będzie ciężko ![]() Kurde, w samych biodrach przybyło mi prawie 20 cm...a gdzie tu jeszcze Mam nadzieję, że to potem zgubię..Dziewczyny odnośnie pracy odpiszę w k. Madzia, fajnie że Wam idzie do przodu wszystko, ja w pon zadzwonię do architekta jak tam mu idą zmiany ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37371612] U mnie 10. dzień cyklu, skończyłam brać już Clo i czekam na efekt w postaci owulacji. Na razie testy owulacyjne negatywne [/QUOTE]Śledzę i trzymam kciuki za skok Kotek, ale impra Maja wygląda jak taki słodki aniołek![]() Żabcia, cieszę się że już po wszystkim i macie prąd A z przedszkolem fajny pomysł.Madzia, zazdroszczę Ci tych 5 godz Chociaż ja po 7, od 7 do 14, to też nie ma tragedii. Tylko małą będzie trzeba rano budzić i zawozić do mamy, albo mama do nas...Mala, przykro mi.... Nikita, jak głowa? Malenstfo, już w pon A ja w środę mam![]() Stokrotko, za skończoną pracęTomalinko, jak się czujesz? Butter, fajnie że się udało, a pokażesz makijaż? A na test za wcześnie, ale ja też jak miałam w domu to nie mogłam wytrzymać i robiłam więc jak najbardziej rozumiemMy wczoraj zrobiliśmy zakupy dzieciowe, sporo rzeczy zamówiliśmy i teraz tylko czekać na kurierów Jeszcze zostało łóżeczko, pościel, pampersy, termometr i będzie wyprawka gotowa łącznie z moją torbą do szpitala
Edytowane przez onyks Czas edycji: 2012-11-02 o 10:07 |
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks a co wam jeszcze zostało do załatwienia z formalności?? Co kupiłaś dla małej? Też masz fajne godziny pracy
Ja uwielbiam mieć na rano a potem tyle dnia wolnego U nas na szczęście nie będzie trzeba Mai wozić, bo mąż będzie z nią siedział a jak wypadnie mu akurat praca to moi rodzice na chwilę przyjadą.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

). Wyjdę do ludzi itp. Ale gdybym miała małą zostawić z kimś obcym, to już by mnie ten powrót do pracy tak nie ciszył.
za pracę dyplomową.
a wieczorem wzięłam się za gotowanie kapuśniaku i już nie mam siły. Szkoda, że jutro do pracy

A godziny pracy te drugie od 7 do 12 uwielbiam. W tamtym roku tak pracowałam i o wiele lepsze niż od 11 do 16. Na szczęście w ferie 2 tyg wolnego będzie, potem jakies tam swięta, przerwy i wakacje 

... 

U nas najnizsza krajowa to cos okolo 5$
Prawie cała firma wzięła sobie wolne, więc zapowiada się spokojny dzień (oby się nie dłużył 

... albo zeby przynajmniej nie byly zbyt silne