Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-01, 10:08   #211
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
owieczko ja tez sama a poza tym kolejny rok nie moge odwiedzic moich bliskich na grobach i mam z tego powodu mega dola

Ja nie sama, ale też mi dziwnie, bo drugi rok z kolei nie jestem na grobach moich dziadków, którzy wiadomo jak byli dla mnie blizcy, za to latam po grobach nieznanych mi ludzi (większości)
Ale tżowi powiedziałam już żeby sobie nie myślał że tak będzie też teraz i w Niedziele jedziemy na Wrocław. O!

Dobry.

U Nas pada, więc tak nawiase mówiąc nie wiem jak to będzie. My w aucie a tż będzie latać zapalć znicze...

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Hej Lori

Odwiedzaj nas częściej

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Dzięki girls

Byłam twarda a nie miętka eheh i nie dałam cyca Z butli nie bardzo lubi pić ale dała radę jak zrobiła się głodna to wypiła połowę A z cycem ok piję szałwię i od czasu do czasu ręcznie odciągam a rano chcę jej dać cycocha
Trzymajcie kciuki żeby mi cyc wytrzymał do rana:plis:

Owieczko, dla tża. MOże znowu trzeba zastosować drastyczne środki...

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Princ, zdrówka dla Roksanki oby szybko jej przeszło. Ach ta komunikacja kichają,prychają, a później tżet czuje się winny :P
Stary 2012-11-01, 11:11   #212
Oliveira79
Zadomowienie

witam listopadowo
ale pogoda pod psem a wczoraj tak pięknie było

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
kto dołącza sie do kawki?? bo to moja pierwsza dzis!
no i wogole rano była taka próba wstawanai i zbierania sie do wyjścia całej naszej 3 poszło sprawnie jetsem zadowolona, myśle ze nie bedzie problemu z wychodzeniem rannym
pewnie że nie będzie ale powiem Ci, przy dwojce dzieci już nie jest tak kolorowo cieszę się że jest moja mama i że B. do żloba nie chodzi, bo chyba bym w nerwicę wpadła w związku z wyprawieniem nas wszystkich rano

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że ja w ogóle nie czuję, że jutro na cmentarze trzeba jechać... Zazwyczaj jakoś bardziej się przygotowywałam... Robiłam super - hiper bukiety itp. A teraz z braku czasu jnic nie zrobiłam samodzielnie...

Ale w piątek mam wolne Może się chociaż wyśpię Buziaki dla wszystkich i spokoju na jutrzejsze święto....
ja też nie czuję, tym bardziej że nigdzie się nie wybieram - po pierwsze w taką pogodę nie mam zamiaru wyściubiać nosa z domu a poza tym i tak nie mielibyśmy gdzie (do kogo ) iść, bo nie mamy tu rodziny na cmentarzach ani tż, ani ja
w tym roku dla nas to po prostu wolny dzień...

a ja w piątek idę do pracy - mogłam wziąć wolne, ale wolę zostawić sobie na inną okazję, tym bardziej że nigdzie nie wyjeżdżamy

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
dziękujemy za pamięć wczoraj dumna jak paw chodzilam z tego powodu

ja nadal karmie... dziec nie ma opcji zeby cyca porzucił.. cyc to musi byc i koniec kropka! chociaz tez bym chciala do konca roku .... ale pogadam z lekarzem jak to zrobic... jak dziecia odzwyczajac, bo my juz tylko w nocy, ale za to 6 razy bo tyle pobudek jest średnio

dalia
to zupełnie jak u nas - tez tylko w nocy, no ale pobudek trochę mniej - max 3 ale też póki co nie ma opcji, żeby Mała sobie odpuściła cyca nie mam pojęcia jak długo ma zamiar jeszcze cyśkać

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 11:12   #213
Bahamadia_25
Zakorzenienie

No i my sidzimy w domku. Rozpadało się na dobre. Teście pojechali my leniuchujemy sesese
Przez dni w których tżet ma wolne przytyje chyba z 5 kg. Zaraz będziemy jeść 3ci posiłek śniadanie tościki, w między czasie kanapka, a teraz barszcz z uszkami. Bo teściowa już robi na wszystkich świętych a później robię makaronową patelnię z kurczakiem
A na deserek ciacho do kawy
Stary 2012-11-01, 11:18   #214
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Witam...
I znowu weny brak...do tego tz mnie wkurzył:-( poszedł do kolegi :-(i siedzę sama...ostatnio jakoś często się to zdarza...
ale, że co? poszedł drinkować?
po prostu nie rozumiem takich facetów a co by zrobił, jakbyś powiedziała, zeby został w domu?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Lori22 Pokaż wiadomość
Hej!

Ja tez noszę soczewki, moja wada to -3.5, więc niezły ze mnie slepak. Żałuje, ze nie stać mnie na operacje laserowa, może kiedyś...
Pozdrawiam
hej

ja też noszę soczewki - wadę wzroku mam od dziecka i też marzę o korekcji laserowej

śliczne imię ma Twoja młodsza latorośl

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Dzięki girls

Byłam twarda a nie miętka eheh i nie dałam cyca Z butli nie bardzo lubi pić ale dała radę jak zrobiła się głodna to wypiła połowę A z cycem ok piję szałwię i od czasu do czasu ręcznie odciągam a rano chcę jej dać cycocha
Trzymajcie kciuki żeby mi cyc wytrzymał do rana:plis:
nettko i jak po nocce? żyjesz?

Stary 2012-11-01, 11:19   #215
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
witam listopadowo
ale pogoda pod psem a wczoraj tak pięknie było

pewnie że nie będzie ale powiem Ci, przy dwojce dzieci już nie jest tak kolorowo cieszę się że jest moja mama i że B. do żloba nie chodzi, bo chyba bym w nerwicę wpadła w związku z wyprawieniem nas wszystkich rano

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

ja też nie czuję, tym bardziej że nigdzie się nie wybieram - po pierwsze w taką pogodę nie mam zamiaru wyściubiać nosa z domu a poza tym i tak nie mielibyśmy gdzie (do kogo ) iść, bo nie mamy tu rodziny na cmentarzach ani tż, ani ja
w tym roku dla nas to po prostu wolny dzień...

a ja w piątek idę do pracy - mogłam wziąć wolne, ale wolę zostawić sobie na inną okazję, tym bardziej że nigdzie nie wyjeżdżamy
tak, dziś juz 1 listopada, jak ten czas leci! a jeszcze niedawno miwiłam ze tyle urlopu macierzynskiego mam ze to szmat czasu a to juz listopad i jutro do pracy mam zdecydowanie mieszane uczucie w kierunku na jakiś smutek? rozczarowanie?w sumie cieszyłam sie ze wracam, ale słyszałam ze nieciekawe rzezcy sie dzieją w mojej pracy i jakos tak dołą załapałam, ale to napewno przejdzie

u nas rano było ładnie ale teraz sie rozpadało, zdążyliśmy zaliczyć tylko groby dziadka i babci moich;/ ale dosłownie na 2 min bo zaczeło padać i reszta rodziny została a my musielismy z małym uciekać;/ dzis tata i moj brat przychodza do nas na obiad i moze ciotka wpadnie mam tylko nadzieje ze przestanie padać bo jeszcze do mojej mamy na grób musimy jechać ehhhh
za to tż tu rodziny nie ma, tylko znajomych ale do nich nie bedziemy dzis jezdzić bo pogoda paskudna na wozrenie dziecka;/
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 11:19   #216
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
dzień dobry

Ale fatalnie zaczął mi się dzień spier.niczyłam sos do gołąbków, nie wiem z czym będziemy je jeść
oj tam ważne że głąbki dobre... na pewno coś wymyslisz

Stary 2012-11-01, 11:22   #217
kasia_aa
Zadomowienie

a wogole to wstalismy dzis o 5.30 dziecko zrobiło sobie jakiś zart z nas...
Stary 2012-11-01, 11:26   #218
Bahamadia_25
Zakorzenienie

eeeee to pospalicie. Żart był wtedy jak Michaś postanowił dzień rozpocząć o 4 nad ranem
Stary 2012-11-01, 11:27   #219
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
eeeee to pospalicie. Żart był wtedy jak Michaś postanowił dzień rozpocząć o 4 nad ranem
Stary 2012-11-01, 11:35   #220
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
tak, dziś juz 1 listopada, jak ten czas leci! a jeszcze niedawno miwiłam ze tyle urlopu macierzynskiego mam ze to szmat czasu a to juz listopad i jutro do pracy mam zdecydowanie mieszane uczucie w kierunku na jakiś smutek? rozczarowanie?w sumie cieszyłam sie ze wracam, ale słyszałam ze nieciekawe rzezcy sie dzieją w mojej pracy i jakos tak dołą załapałam, ale to napewno przejdzie
glowa do góry ja mialam podobne odczucia przed moim powrotem bo przez cale 1,5 roku które mnie nie bylo w pracy, zwolnienia praktycznie co miesiąc to była norma
teraz w sumie też każdy może się spodziewać, choć już słyszę nieraz żarty, tak jak wczoraj "o! dziś 31-szy! do końca dnia jeszcze mogą do kogoś "zadzwonić" "
Cytat:
dzis tata i moj brat przychodza do nas na obiad i moze ciotka wpadnie mam tylko nadzieje ze przestanie padać bo jeszcze do mojej mamy na grób musimy jechać ehhhh
nie wiedziałam, że Twojej Mamy już nie ma z Tobą przykro mi

Stary 2012-11-01, 11:35   #221
muffinka90
Zakorzenienie

hej dziewczyny dziec mnie zadziwil dzis, spal cala noc bez pobudek, o 6:30 wstal, a nie o 5:00 wiec jest postep

teraz znowu spi, a ja parze kapuste na golabki sobotnie, tylko taka brombe kupilam nie wiem po co, ze teraz mi sie w zadnym garze nie miesci

dobrze, ze spacerek o 9:00 zaliczylismy, bo teraz pada

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 11:37   #222
wariateczka88
Zadomowienie

Hej
Jaka ja jestem dzis niewyspana
Mala wstala wczesnie,i juz pod 2 godzinach padla na 40minutowa drzemke,bylismy w ksociele,na cmentarzu,po obidzie wracamy do wro
tak w sumie troche sie z tz-etem posprzeczalam,bo mowilam mu ze nie oplaca sie jechac na "chwile" do jego rodzicow,wczoraj przyjechalismy o 20,poszlismy spac,no i dzis kolo 14 chcemy wracac,szkoda mi malej ciagac,zwlaszcza ze musi siedziec w foteliku 2 godziny ponad
no ale sie uparl,zemusimy jechac
wolala bym zostac i np w domu cos proobic,to przyjedziemy do mieszkania i bede sprzatac do polnocy chyba ehh
ale juz sie nie chcialam bardziej z nim klocic,jak mu tak zalezalo zeby jechac

ale zdazyla mnie juz wkurzyc tesciowa,pytam czy nie ma jakiejs firanki,jakiejkolwiek,moz e byc stara,zeby powiesic w oknie zeby mi sasiedzi nie patrzyli,a ta ze ma,ale nie beda pasowac na moje okno,bo jest niby malutkie,zebym sobie kupila
pytam czy ma jakiegos starego mopa,bo my naszego zapomnielismy zabrac ze starego mieszkania,to mowi ze ma ale jej zdaniem mop do paneli sie nie nadaje,i proponuje mi zebym myla poglode szamtka
haha nie wiem czy tz-et jej cos mowil jeszcze,bo nagle firanke znalazla i mopa przygotowala
pozdrawiam was mamusie,milego dnia

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 11:37   #223
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
no moja nieraz jak się budzi w nocy na cyca, to sobie do niego gada i wtedy z przerażeniem w ciszy czekam czy zaśnie, czy jednak koniec snu na szczęście najczęściej zasypia, ale jestem pewna, że gdyby tylko zapalić swiatło to dla niej bylby to początek dnia

Stary 2012-11-01, 11:42   #224
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
mlody kiedys latem wstal o 3:30 sie bawic, bo przeciez juz jasno, czyli jest dzien

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-11-01, 11:53   #225
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
Hej
Mala wstala wczesnie,i juz pod 2 godzinach padla na 40minutowa drzemke,
heh, u mnie to standard
moja właśnie uskutecznia (już 1 h) drzemkę po 4 godz niespania strasznie już marudziła

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
mlody kiedys latem wstal o 3:30 sie bawic, bo przeciez juz jasno, czyli jest dzien
hehe
teraz o 6 - 6:30 jest jeszcze ciemno - a że B. często budzi się własnie o tej godzinie, to tak sobie siedzi na łóżko w takim półmroku (specjalnie jej to nie przeszkadza i uskutecznia swoje monologi tylko jej się oczy świecą ja obok udaję że śpię (bo oczywiście o śnie nie ma już mowy )

Stary 2012-11-01, 12:00   #226
muffinka90
Zakorzenienie

u nas to samo, siedzi mlody po srodku i gada po chinsko-koreansku, co jakis czas wsadza mi palec w oko mowiac''mama?'', albo stoi przy oknie, podnosi rolete i podziwia samochody, czasem zdazy sie, ze lezy grzecznie miedzy nami bawiac sie misiem albo bidonem z piciem, wiec mozna oko przymknac na chwilke

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-11-01, 13:40   #227
olka1610
Rozeznanie

My też dziś się byczymy w domu, na groby do swojej rodziny nie pojechałam bo to daleko i nie chciałam malej w taką pogodę ciągnąć, wieczorem na grob dziadka tż pojdziemy tylko.

Cytat:
do mnie też docierają różne wieści że coraz gorzej w pracy się dzieje, że nie ma do czego wracać. A to że wziełam cały urlop wychowawczy traktowane jest jak zbrodnia, jak ja śmiałam... No i wyścig szczurów podobno, co mnie strasznie śmieszy bo to żadna rewelacyjna praca, a ludzie tak pod sobą dołki kopią że masakra

Cytat:
no moja nieraz jak się budzi w nocy na cyca, to sobie do niego gada i wtedy z przerażeniem w ciszy czekam czy zaśnie, czy jednak koniec snu na szczęście najczęściej zasypia, ale jestem pewna, że gdyby tylko zapalić swiatło to dla niej bylby to początek dnia
u nas tak samo

wariateczko mopa już za 6 zł można kupic, olej teściówkę i niech sobie tego swojego mopa w tyłek wsadzi

baha co o za makaronowa patelnia? Mam ponad kilogram pieczarek i nie wiem co z nich jutro zrobić, podpowiedzcie coś
Stary 2012-11-01, 15:02   #228
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

Mam ponad kilogram pieczarek i nie wiem co z nich jutro zrobić, podpowiedzcie coś
no z samych pieczarek to nie mam pomysłu

Stary 2012-11-01, 16:30   #229
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No i my sidzimy w domku. Rozpadało się na dobre. Teście pojechali my leniuchujemy sesese
Przez dni w których tżet ma wolne przytyje chyba z 5 kg. Zaraz będziemy jeść 3ci posiłek śniadanie tościki, w między czasie kanapka, a teraz barszcz z uszkami. Bo teściowa już robi na wszystkich świętych a później robię makaronową patelnię z kurczakiem
A na deserek ciacho do kawy
Baszka nie bój żaby, spalicie sesese

A u nas poranek... sesese

U nas nie pada na szczęście, chociaż w sumie co mnie to - nigdzie dzisiaj nie wychodziłam i nie mam zamiaru

Z obżarstwem to tak jest z tż-ami. Ja też zjadłam tosty, popcorn, chrupki bekonowe, a i ciastko do herbatki I tak się objedliśmy, że dopiero będę obiadek robić ehehe Kotleciki z piersi, ziemniaczki i suróweczka Proste ipyszne

A my sobie posprzątaliśmy, wiem wiem, że święto, ale nie ma czasu na co dzień, a we dwoje raźniej

Mała lepiej, nie miała od wczoraj gorączki

Obejrzeliśmy 3odc Master Chefa - ja to się nadaję na Master Sierotę przy nich Potem ciąg dalszy odcinków - nadrabiamy

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
do mnie też docierają różne wieści że coraz gorzej w pracy się dzieje, że nie ma do czego wracać. A to że wziełam cały urlop wychowawczy traktowane jest jak zbrodnia, jak ja śmiałam... No i wyścig szczurów podobno, co mnie strasznie śmieszy bo to żadna rewelacyjna praca, a ludzie tak pod sobą dołki kopią że masakra
Takie czasy... Nawet ludzie z dobrym serduchem, pod ostrzałem porąbanej sytuacji, potrafią zach0wywć się po chamsku.. Żal na to patrzeć...
Tj idzie młody nauczyciel do przedszkola, choćby na staż, to starsze koleżanki wypinają doopę, nie pomagają, bo się boją konkurencji... Eh

Teraz nawet beznadziejna robota ma wzięcie, bo lepsza byle jaka niż żadna..

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

wariateczko jaka pomocna teściowa
I kto w tych czasach ze szmatą lata po podłodze?!

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-11-01 o 16:25
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 16:46   #230
muffinka90
Zakorzenienie

ja latam, dokladniej w katach wygarne niz mopem

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-11-01, 16:59   #231
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
baha co o za makaronowa patelnia? Mam ponad kilogram pieczarek i nie wiem co z nich jutro zrobić, podpowiedzcie coś

Pomysł na makaronowa patelnie z kurczakiem carry z tżetem uwielbiamy TO.

A z pieczarek, zrobiłabym np krokiety lub sałatkę

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Baszka nie bój żaby, spalicie sesese

A u nas poranek... sesese

Z obżarstwem to tak jest z tż-ami. Ja też zjadłam tosty, popcorn, chrupki bekonowe, a i ciastko do herbatki I tak się objedliśmy, że dopiero będę obiadek robić ehehe Kotleciki z piersi, ziemniaczki i suróweczka Proste ipyszne

Mała lepiej, nie miała od wczoraj gorączki

A jak

Takie najprostrze potrawy są najlepsze, a piersi z kuraka też uwielbiamy

Master Sierota, dobre

ze Roksanka już d\zdrowa, pfu pfu
Stary 2012-11-01, 19:00   #232
nettka_
Zadomowienie

hej

Oli żyje żyje

Olusia mięta

Cyc ok 24 był trochę twardy więc trochę odciągnęłam, pomasowałam i polałam zimną wodą i było git Dopiero rano o 5 dałam cyca

A dzisiaj mała nie wypiła mleka tylko zjadła kanapkę i jogurcik masakra ale przetrzymam ją aż wypije mm

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 20:08   #233
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny dziec mnie zadziwil dzis, spal cala noc bez pobudek, o 6:30 wstal, a nie o 5:00 wiec jest postep

teraz znowu spi, a ja parze kapuste na golabki sobotnie, tylko taka brombe kupilam nie wiem po co, ze teraz mi sie w zadnym garze nie miesci

dobrze, ze spacerek o 9:00 zaliczylismy, bo teraz pada
pewnie się na ciebie obraził ze tak przykładowo spał... a może sobie czymś mamka zasłużyłaś

moje gołąbki nie były takie złe, nawet sos "doszedł i był db

Cytat:
ale zdazyla mnie juz wkurzyc tesciowa,pytam czy nie ma jakiejs firanki,jakiejkolwiek,moz e byc stara,zeby powiesic w oknie zeby mi sasiedzi nie patrzyli,a ta ze ma,ale nie beda pasowac na moje okno,bo jest niby malutkie,zebym sobie kupila
pytam czy ma jakiegos starego mopa,bo my naszego zapomnielismy zabrac ze starego mieszkania,to mowi ze ma ale jej zdaniem mop do paneli sie nie nadaje,i proponuje mi zebym myla poglode szamtka
haha nie wiem czy tz-et jej cos mowil jeszcze,bo nagle firanke znalazla i mopa przygotowala
a cóz ona taka najeżona...
pewnie tż coś jej powiedział albo sobie przemyślała
Cytat:

Obejrzeliśmy 3odc Master Chefa - ja to się nadaję na Master Sierotę przy nich Potem ciąg dalszy odcinków - nadrabiamy
...

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

wariateczko jaka pomocna teściowa
I kto w tych czasach ze szmatą lata po podłodze?!
*my też oglądamy tego MCh, trochę jak dla mnie beznadziejne...zamysł był db ale ta piękna i ten znawca to jakas pomyłak...taka jakas dziwna atmosfera jest w tym programie
*niestety...
*ja zmywam szmatą mop zostawia na panelach zbyt dużo wody, a szkoda mi inwestować w taka machinę do wiciskania, zresztą nie wiem gdzie miałabym to trzymać...i z góry nie widzę czy db umyte, aniunia czasem swoje chrupeczki lubi do podłogi przykleići potem trzeba namaczać i skrobać
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 20:22   #234
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
nie wiedziałam, że Twojej Mamy już nie ma z Tobą przykro mi
ajj no nie ma....szkoda, tak sie życie potoczyło, teraz gdzies z góry ogląda swojego wnuka

Cytat:
Hej
Mala wstala wczesnie,i juz pod 2 godzinach padla na 40minutowa drzemke,bylismy w ksociele,na cmentarzu,po obidzie wracamy do wro
tak w sumie troche sie z tz-etem posprzeczalam,bo mowilam mu ze nie oplaca sie jechac na "chwile" do jego rodzicow,wczoraj przyjechalismy o 20,poszlismy spac,no i dzis kolo 14 chcemy wracac,szkoda mi malej ciagac,zwlaszcza ze musi siedziec w foteliku 2 godziny ponad
no ale sie uparl,zemusimy jechac
wolala bym zostac i np w domu cos proobic,to przyjedziemy do mieszkania i bede sprzatac do polnocy chyba ehh
ale juz sie nie chcialam bardziej z nim klocic,jak mu tak zalezalo zeby jechac

czasem ciężko sie tak sprzeciwiać;/ szczególnie jeszcze jeśli chodzi o czyichś rodziców;/ też często ulegam...niestety

a teściowa....bardzo miła rzeczywiście...
Stary 2012-11-01, 21:44   #235
muffinka90
Zakorzenienie

hej, siedze sobie sama, tz w pracy, pale swieczki za moich... chociaz tyle...
plan na dzis wypelniony, jutro koncowka porzadkow, golabki i salatka, a w sobote b-day

moj synek sie przez ostatnie dni jakis taki ''dorosly'' zrobil, az mi smutno troche rozumie wszystko, co do niego mowie (np. zeby przyniosl pampka to mu zmienie, albo zeby poszedla spac, a on idzie do sypialni, bierze swoja tetrowke, wlazi na lozko i czeka na mnie ), i jakos tak mowi co raz wiecej, nie obija sie na kazdym kroku (co mnie dziwi, bo nauczyl sie chodzic do tylu ) szufladami sobie palcow nie przycina tylko bierze co chce i zamyka ladnie... juz nie ma mojego bobaska, teraz to juz Junior

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

dzis zrzucil z lozka bidon i mowi: ''nie ma'' a jak rozmiawialam z sasiadka i ona mowi: ''zobacz jak pada'' Fifi zaczal paplac: ''pada, pada'' hehe, smieszny jest ten dzieciak

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2012-11-01 o 22:15
Stary 2012-11-01, 21:56   #236
dygotka8
Zakorzenienie

hej
ja czasem myśle żeby umyc podłogi jakaś ścierą,ale jak sobie pomyślę,ze troche tych metrów jest to mi się odechciewa i myje mopem-mam właśnie ten z wiadrem i wyciskaczem,i o wiele szybciej się myje

dobrej nocy

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 22:24   #237
olka1610
Rozeznanie

Cytat:

zgadza się, ale i tak nie potrafię zrozumieć włazenia w tyłek, lizusostwa, itp.

Cytat:
Pomysł na makaronowa patelnie z kurczakiem carry z tżetem uwielbiamy TO.

A z pieczarek, zrobiłabym np krokiety lub sałatkę
O widzisz krokiety zrobię dzięki

muffinka Twój F. jest o dzień młodszy od mojej A. a jak czytam co piszesz to jest między nimi ogromna przepaść... Zdołowałam jakoś, chociaż wiem że nie można porównywać dzieci. No nic, pójdę w przyszłym tygodni na bilans to zobaczymy.
Stary 2012-11-01, 22:41   #238
kasia_aa
Zadomowienie

ide spać jutro wczesna pobudka! dobrych nocy!
Stary 2012-11-01, 22:49   #239
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

muffinka Twój F. jest o dzień młodszy od mojej A. a jak czytam co piszesz to jest między nimi ogromna przepaść... Zdołowałam jakoś, chociaż wiem że nie można porównywać dzieci. No nic, pójdę w przyszłym tygodni na bilans to zobaczymy.
z A jest na pewno wszystko w jak najlepszym porzadku, to Filip jakis nie teges, zawsze mam problem, jak sie spotykam z mama mlodszego dziecka, bo porownuje do F w tym wieku i musze sie pilnowac, zeby nie palnac glupoty, ze cos jest nie tak, bo dziecko jeszcze czegosc nie robi

kasi_aa powodzienia w pracy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-11-02, 06:38   #240
Oliveira79
Zadomowienie

olka 100 lat! dla Ali za Roczek

saara 100 lat! dla Danielka za 11 mies

miłego dzionka wszystkim mamusiom

Edytowane przez Oliveira79
Czas edycji: 2012-11-02 o 06:41
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości