|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Dominik rano pije kaszkę z butli, wieczorem mleko i w ciągu dnia kompot, sok, czy wodę. Wcześniej jadł rano kaszkę łyżeczką, ale się zbuntował.
Mamy niekapka z TT, takiego jak Chelsea i umie z niego pić, ale niechętnie. Stronczku pił nieraz Kubusia play, ale on to traktuje jako zabawę. Nabiera do buzi i wypluwa
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Lili pije z bidonu... ale nie wiem już czy tylko ja mam pecha z tymi kubkami, butlami itd....
Bidon z aventu zalal mi torebkę |
|
|
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nadal picie mleka z butli niesamodzielne. Wkurza sie jak chce jej dac do raczek butelke. Z bidomu nie chce pis. Chyba nie moze załapac. Dałam jej ostatnio pare razy soczekz kartonika z rurka i mysląłm ze po paru próbach uda sie przejsc na bidon. niestety nie. Wkurza sie i rzuca nim...
Za to chce bardzo pis juz sama z kubka tylko, ze napój ldauje dosłownie wszedzie... BRUMKU to nie tak dziewczyna o której ostatnio pisały portale internetowe? |
|
|
|
#1264 |
|
Wtajemniczenie
|
a my mamy zwykły bidon, kupiłam w smyku za chyba 15zł z Canpol Babies i nic się z niego nie wylewa
![]() a mozna jakiegos linka do tego bloga?
|
#1265 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie Brumku daj linka
Z bidonami u nas było tak ze Wiki nie wiedziała na poczatku do czego służy. Gryzla slomke. Ale w tym nuby co mamy ta slomka ma taki zaworek w środku i ja jej pociagnelam te picie i "stało" w tej slomce i zalapala ze to picie. W tym z aventu tak sie nie da (picie ucieka ze slomki) i z niego nie pije. Czeka na lepsze czasy, schowany w szafce. Idziemy na spacer ... |
|
|
|
#1266 |
|
Wtajemniczenie
|
mój też na poczatku gryzł słomki, ale tak samo ja pociągnęłam i umoczyłam z wierzchu słomkę i jakos poszło
![]() my też idziemy na spacer, bo łobuz nie chce spać a później to będzie już ciemno...
|
#1267 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. też go polecamCytat:
PAtik: Witajcie. Marina ale historia 2 razy czytałam żeby zatrybić i nadal nie wiem czy dobrze rozumuję. Niesamowite. Jak moja babcia żyła to ciągle mi opowiadał historię jak poszła z sostrą na jagody i siostrę złapali niemcy i zabili, ona uciekła.. Agawoo ale fajnie że już w domku, i przywitanie Amelki love..cieszcie się sobą. Dzielna jesteś że tyle wytrzymałas. Teraz już cię szybko nie zeslą na delegację na tak długo? AgaG znowu choroby..buu współczuję. Agula macie kogoś w DE na cmentarzach? czy tak symbolicznie zapalałaś znicza? Brumek pokaż zdjęcie co tam wytapetowaliście. My nie wyciągaliśmy jeszcze szczebelków. Obawiam się, że Sara jeszcze nie umiałaby bezpiecznie wyjść. My wczoraj na raty odwiedzaliśmy cmentarze, bo Sara nie chciała współpracować wracaliśmy do domu żeby się wyspała ( ostatecznie nie usnęła). Wiało jak diabli, deszcz dopiero wieczorem padał. I byliśmy w kinie . Tż sie ubzdurało, bo ostatnio jednak nie poszliśmy. Teściowa mnie wkurza. Przemilcze. Dzisiaj mam wizytę u gina i cytologię ( o ile się zarejestruje, bo jeszcze tego nie zrobiłam) Myha daj tego pączka, zjadłabym oj tak.. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- http://chustka.blogspot.co.uk/ -to jest ten blog. chyba o ten Wam chodzi |
|||
|
|
|
#1268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patik
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe własnie Prezes mówi do mnie, ze "od paru dni jestem jakas taka blada. Czy nic mi nie jest?" Zwaliłam to na zły dobór kolorów w garderobie
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- PATIK
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
weszłam na ten blog i serce się ściska, ale dzięki temu może jej synek bedzie mógł ją lepiej pamiętac, "poznać". mimo wszystko nie moge czytac takich rzeczy bo potem chodze przybita kilka dni. :-( |
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
To ten blog:
http://chustka.blogspot.com/ Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęPaticzku, tu nie ma co pokazywać. To dwa wąskie (50 CM) paski tapety, przy podłodze, poziomo, na dwóch ścianach. Bo nam w tych miejscach farba poodłaziła. Szykujemy się do remontu, ale na razie jeszcze nie możemy, a to paskudnie wyglądało i postanowiliśmy zasłonić jakoś.
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
Marina ale historia!
Brumek my nie mamy wyciąganych szczebelków Ela o bączkach to jeszcze nic. Szkoda, że się na rozmowy koopkowe nie załapałaś ![]() Agawoo super, że już w domku jesteś! My mamy taki bidon zielono-pomarańczowy i w sumie też się nam z niego nie wylewa http://www.e-krasnoludek.pl/wg-produ...ka-270-ml.html |
|
|
|
#1273 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Patik :kciuki: za wizyte!
Mamy tutaj kogoś, nie jest to może bliska rodzina a znajomi, długa historia. bardzo pomogli mojej rodzinie i wielu rodzinom w mojej wiosce. Moja siostra traktowala ich jak rodziców. Skomplikowane troche ale co Was bede zanudzac ![]() I plus to pod głównym krzyżem zapaliliśmy 2 białe świeczki 1 za moją siostre (miała 3 dni), druga za braciszka tż (mial 19dni)... Brumek no to najwyraźniej mam pecha i trafił mi się felerny |
|
|
|
#1275 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli oznaki ciąży widoczne może będzie chłopak? ![]() Cytat:
![]() my mamy identyczny bidon, jest super ale widzę,że przepłaciłam![]() Cytat:
![]() my wróciliśmy ze "spaceru", łobuz śpi... najgorszy spacer ever... najpierw po 5 minutach upadł w kałużę... nie ma kałuż generalnie, ale on oczywiście jedną malutką znalazł, tak, więć spodnie i rajstopy przemoczone, więc w tył zwrot do domu się przebrać... domyślacie się chyba jaka była jego rozpacz... no dobra, jak go już zdołałam przebrać, bo się wierzgał, ryczał, histeryzował i uspokoiłam, żeby nie był upocony, lało mi się po d..upie za przeproszeniem, znów wyszliśmy, było fajnie przez 5-10 minut, zbieraliśmy liście i w ogóle, nagle liście były bee, do niego przyszło zmęczenie, no bo na nogach od 6:30, jeszcze ta histeria go wymęczyła, no to na rękach i pokazuje mi gdzie go zanieść, chwilę pochodziłam, ale już nie miałam siły go dźwigać, sam nie chciał chodzić, więc stwierdziłam, że do domu spać, i znowu histeria... wykończył mnie ten spacer... a dzięki za linka do bloga... zajrzałam... nie wiem czy odważę się przeczytać
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-02 o 13:03 |
|||
|
|
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez juz po spacerze. Zaraz Położe Wiki spać a ja do garów.
Agulaaabar współczuje straty rodzeństwa. Moja babcia straciła bliźnięta. Jedno żyło kilka godzin, drugie około miesiąca. Podobno błąd lekarzy. Zła krew podali i zmarło ( te starsze) |
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
teraz wiem jak czuję się pies z rzepem na ogonie
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Byłyśmy u lekarza, to chyba tylko od gardła...ale gorączka nadal jest. Noc należy chyba do najgorszych do tej pory... I jeszcze Lena zobaczyła w nocy,że mam Lilę na rekach i tez przywędrowała do mamusi- zazdrośnica. Ciślismy sie w 4 na łóżku, w końcu Lenę eksmitowałam do wózka. Wstałam połamana, rano naprędce jadłam śniadanie- obym tego wszystkiego nie odchorowała. Teraz obie spia. Przepraszam,że tylko o nas.
|
#1279 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Marinko alez historia... jak z ksiazki, czy filmu...
Madzia super, ze dostalas te prace! Marysia sliczna, faktycznie duza dziewczynka sie wydaje. Agadus witaj coro marnotrawna! Cytat:
Cytat:
Za to dzis rano poszlam tam z Wika i Antkiem na spacer. Aaa jeszcze tylko pytanko JAk dużo pierdzą wasze dzieci - kilka razy dziennie to ok? czy to znak, ze jednak zjadło coś co nie powinno ? [/QUOTE]Moj baaardzo rzadko, faktycznie jak cos zje. Jak byl tylko na piersi to dawal czaduuuu. Ale mysle, ze nie powinnas sie martwic. Ja bym chciala? A co mam zrobic? Cytat:
Patik ano znowu, co robic. Szczescie w nieszczesciu Zuza osluchowo czysta, wiec nie ma antybiotyku, ale to moze oznaczac, ze dalej bedziemy sie bujac z tym kaszlem... A za Twoja wizyte trzymam kciuki! |
|||
|
|
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
my nie mamy wyjętych szczebelek i nie będę ich wyjmować
Scio, ja też chcę, poprosze o instrukcję
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Radzio rzadko puszczą bąki, ale już jak puści to ma straszną radochę ![]() Szczebelki mamy wyjęte z łóżeczka, mały wchodzi i wychodzi kiedy chce. Drzemkę ma na naszym łóżku i w nocy też śpi z nami Pije z bidonu bądź 360 stopni ![]() Nigdy nie pił z butelki. Agula niemożliwe żeby bidon z aventu Ci lał może źle dokręcasz? Chyba, że rzeczywiście trafiłaś na jakiś wadliwy.
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie mamy szczebelek wyciągniętych i na razie tego robić nie będę.
Wiem, że dama by w nocy nie spała przez to,bo nie mam możliwości ich wsadzania i wykładania bo z łóżeczka były szczebelki wycięte ![]() Dama ma swoją bazę w szafie i jak się chce bawić to w niej siedzi i cuduje.
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Lili no widzisz taka ze mnie szczesciara że leje! już się zastanawiałam czy kupic inny... Kurcze no na tyle to on skomplikowany nie jest, żeby źle poskładać (chyba)
sama nie wiem....
|
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
Scio ja chcę
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mamy, ale już dawno kupiłam, nie wiedział w ogóle o co caman w sumie dawno nie próbowałam, może by mleko z takiego pił? muszę spróbować. A Twoje jak zaskoczyło?Scio to może i ja poproszę jak już tak hurtem?
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-02 o 14:16 |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Moja z butli pije tylko mleko. Od kilku dni uważa się za "dorosłą" i chce pić tylko z kubka i ze zwykłej butelki z gwinta
|
|
|
|
#1287 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili to po co Radkowi łóżeczko???
|
|
|
|
#1288 |
|
Rozeznanie
|
czyli tylko moja tak furka jak traktor, się śmiałam , że po tatusiu
ale może jednak coś jest na rzeczy...osiwieję |
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedyś pisałyście o portfelach,
miała któraś z Was portfel firmy WITTCHEN ?! Zastanawiam się nad kupnem dla męża? Czy ta cena jest warta jakośći ?! |
|
|
|
#1290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam się nie znam, ale dziewczyny polecały
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Zakończone: 2

)
. też go polecam
mam go przed sobą )..." w Szwecji jak się dowiedziałam, że moje dziecko, które się urodziła 5.1.1944 roku w stajni Kokoszki i podłożone pod oknem francuza zostało przy życiu...Czy ja je kiedyś zobaczę? czy ja dożyję tego szczęścia przytulić je do mego serca...?"

Patik

Tak mi sie nie chciało, ze sobie odpuściliśmy. Moje groby wszystkie są w Warszawie, ale męża w Radomiu. I w tym roku wypadała kolej na odwiedziny jego rodziny. Bo co rok na zmianę jeździmy raz tu, raz tam, inaczej by się nie zdążyło. I nawet mu mówiłam, żeby sam jechał, ale nie chciał. A ja nie chciałam, bo jak sobie pomyślałam o jechaniu w korkach 2 godz., staniu w deszzu z Tymkiem na rękach, bo wózek między groby nie wjedzie, a potem od razu do domu kolejne 2 godz i jakieś karmienie na szybko w samochodzie, to mi się odechciewało... Więc cały dzień siedzieliśmy w domu (mąż pracował
może źle dokręcasz? Chyba, że rzeczywiście trafiłaś na jakiś wadliwy.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)