|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Teddy Ja też. Najpierw na głos mówię czy mi z nazwiskiem pasuje a później wyobrażam sobie, że mówię tak do dziecka. No i o ile z nazwiskiem większość może być tak nie wyobrażam sobie nazwać danym imieniem dziecko
|
|
|
|
|
#4292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super!
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Mąż przy niektórych kombinuje nad przezwiskami
|
||
|
|
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam grupę ARh-. Podobno w pierwszej ciąży to nic nie przeszkadza, czasami dają przed porodem jakieś antyciała na Rh żeby organizm nie nauczył się wytwarzać swoich bo coś już ma, a one niby dziecku nie szkodzą. Te informacje zapamiętałam z LO ( o ile nic nie pokręciłam), żeby nie było, jedyne informacje jakie z biologii w LO pamiętam
![]() U mnie cała rodzina na +, TŻ chyba też. Skoro wszyscy mają + a ja - to dziecko może mieć cokolwiek ... Coś zaczynam kaszleć, muszę się wykurować do powrotu mężusia do domku ( i mojego z pracy też) bo jak usłyszy to mnie wystawi za drzwi i zabroni wracać bez L4, a mnie się w domu będzie nudziło .... ![]() Odnośnie płaszcza i kurtek to jeszcze w swoje wchodzę, ale mój płaszcz na zimę jest o kroju nie dopasowanym (żeby co najmniej 1 polar się zmieścił dla zmarzlucha ), a kurtka jeszcze z czasów większej szerokości więc tym się nie martwię.Zawsze możecie chodzić w rozpiętym i kupić długi, gruby, bardzo kontrastowy szal, który to przykryje (póki nie ma mrozów). Koleżanka tak robiła na studiach jak jej się przytyło.
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!! bedzie SYN!!!!
wszystko wporzadku jest, mialam usg w 4d. Maly ma 8.5 cm i wazy 20 gram!!mam dostac jeszcze jedna kroplowke i wypisza mnie dzis! HURAAAAA
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kurtek ja się mieszczę w zimową ale ona jest raczej dopasowana, więc nie pochodzę w niej za długo (no, chyba, że brzuch będę miała mały, kto wie), mam jeszcze jedną, w której by się zmieścił brzuch w 9. miesiącu nawet pod warunkiem, że nie będzie takich mrozów jak rok temu Cytat:
Dzwoniłaś do ojca dziecka? |
||
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że wszystko już dobrze.
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje i pozytywnie zazdroszczę synka !!!!
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wdg mnie każdy ma swój gust i znajdą się każdego i przeciwnicy i Ci, co zaakceptują i powiedza , że piękne ![]() teściowa chce Franka o nie
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Meliitele gratulacje !!
u nas do nazwiska to chyba wszystkie pasują (mamy baaardzo popularne )dlatego najpierw nad zdrobnieniem myślę ![]() a co do kurtki to właśnie też się zastanawiałam zeby ponczo jakieś kupić grube i chodzić w rozpiętej. tylko że ja straszny zmarźluch jestem... |
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Franek |
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
tak rozmawialam z nim, zamurowalo goo jak powiedzialam ze bedzie syn. Ogolnie przeprosil i powiedzial ze postara sie naprawic. Zobaczymy.. mam w sobie tyle pozytywnej energii ze w nosie z nim. teraz tylko ja i moj syn sie liczy!
kurde bede miala problem z imieniem bo mialam wybrane dla dziewczynki
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pomysły na imiona zmieniają się mi jak w kalejdoskopie - tyle jest ślicznych imion, że ciężko będzie nam coś wybrać. kiedyś chciałam, żeby imię dziecka nie było zbyt popularne bo to zawsze był dla mnie problem jak w klasie było kilka Kasiek czy Anek. ale teraz te popularne imiona mi się badzo podobają. |
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zazdroszczę ![]() trzymaj się ciepło! |
|
|
|
|
#4306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja Was, jak Wy zasuwacie ...... Przepraszam od razu, wszystkiego nie nadrobię, bo jakbym miała nadrobić, to już nie napiszę - dziecko sie obudzi i tyle
Cześć ![]() Cytat:
Uwielbiam tego kota Koty były w moim domu od zawsze, u rodziców mieszkają wciąż 3 A Meice coon był moim kocim marzeniem odkąd miałam może 12 lat i poszłam z tatą na kocią wystawę, gdzie takie były No i Mąż mój ukochany mi dał kociaka w prezencie urodzinowym Jechaliśmy po niego specjalnie do innego miasta, ale warto było, bo kot jest w deseczkę ![]() Cytat:
I tyle z tego co nadrobiłam ![]() Ale pochwalę się, że byliśmy na usg i wszystko jest w porządku Serducho wali, trofobialścik bez cech odklejania Termin porodu - 16 czerwca ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Strasznie dużo jest Julek, Zuź, Antoś, Emilek, Stasiów, Franków, Iwów i innych. Myśmy mieli straszny kłopot z wyborem imienia dla naszej córci. Całą ciążę nazywaliśmy ją Mrówką (znalazłam to imię na liście najpopularniejszych imion dla dziewczynek w woj.mazowieckim ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Zapomniałam jeszcze pochwalić moją Pierworodną, która od wczoraj chodzi ![]()
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2012-11-02 o 12:41 |
||||
|
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski
![]() Sorki,ale nie odzywam sie ostatnio,bo biegam za zalatwieniem wyplacenia chorobowego,bo moj debilny szef kombinuje jak tylko moze zeby ani on nie musial placic ani zeby panstwo mi nie wyplacilo ![]() Mam do Was pytanko,bo dostalam dzis wyniki z badan genetycznych,czy mozecie mi powiedziec czy te wyniki sa dobre,bo zauwazylam ze Wasze maluszki sie wieksze w 12 tyg,a na necie jak probowalam sprawdzic wyniki to tez nie wygladalo to najlepiej,prosze napiszcie jak wygladaja normy... Free Bhcg 83.30IU/I 1,760MoM PAPP-A 4.393IU/I 1,382MoM
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#4308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój Synuś to Kacperek? Ojj może wyrośnie Nam się bardzo podoba to imię, a zapomnieliśmy o Nim. I jak oglądaliśmy bajkę, wiadomo jaką, to oboje naraz krzyknęliśmy KACPER ![]() Cytat:
Aleee akurat ujemne tokso to nic dobrego. Musisz teraz uważać i z kotami być na odległość.Cytat:
Ale akurat nie nawidziłam biologii, więc jak to jest naprawdę to nie wiem... Cytat:
Łoooooo Kochana gratuluję!!!! Same chłopoki się urodzą. Super!
|
|
#4309 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
U mnie mam nadzieję, że będzie córa
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baaa co więcej, na pierwszej wizycie u tego co teraz jestem. Zapytał się o moją i ja na to mówię, że póki co to nie wiem jaką ma Tatuś krew, bo nigdy nie miał badanej, ale że jesteśmy w trakcie, a wtedy on mi powiedział to co wyżej napisałam i że nie ma znaczenia jaką on ma. Idę poczytać w necie może się dokształcę... ![]() Haaaa mam "Konflikt serologiczny pojawia się w momencie pierwszego kontaktu krwi dziecka, z grupą Rh (+) z krwią matki posiadającej grupę Rh(-)." Czyli jeśli mamusia ma Rh- może dojść do konfliktu, jeśli dziecko odziedziczyło po tacie krew rh+ dlatego przy mojej 0rh+ nie ma takiej obawy.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-02 o 12:59 |
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybym miała ujemne a on dodatnie to co innego. Mógłby wystąpić konflikt |
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma znaczenia jaką krew ma tata. Ważne jaką ma mama. Jak mama ma Rh-, to zawsze jest ryzyko konfliktu serologicznego.
My np. oboje mamy Rh+, a nasza córka ma Rh-. Odziedziczyła grupę krwi dokładnie po mojej mamie -> A Rh-
|
#4314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i brawa dla tej niedoszłej Mróweczki za pierwsze kroki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie wiedziałam, że można dziedziczyć po dziadkach krew, ale któreś z Was też musi mieć ARh+?
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-02 o 13:04 |
||
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale TŻ sprząta kuwety :P
|
|
|
#4317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
|
#4318 |
|
siedzę i myślę
|
Gwizdak przeczytałam Twój ostatni wpis na blogu... bardzo fajny, aż się trochę wzruszyłam
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A mi lekarz powiedział, że kota to teraz najlepiej na obrazku. BO chcieliśmy teraz przygarnąć jakiegoś na zimę, bo naszego Tofisia nie ma od sieprnia, ale jak to usłyszałam, no to dzieciątko najwazniejsze. Pewnie co innego by było gdyby ten kot był już w domu. Choć i tak żyłabym w strachu...
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast jeżeli matka ma rh- a dziecko rh + to wtedy matka nie ma przeciwciał a dziecko ma... więc organizm matki próbuje je zwalczyć, bo to dla niego coś obcego i nieznanego ![]() Dlatego konflikt może wystąpić tylko wtedy gdy matka ma rh-
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Teddy