Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 13:11   #4321
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja mam ujemne toxo i tulę swoje kociaki codziennie ale TŻ sprząta kuwety :P
u nas to samo

a dziś jadę z kotem do weta, od 3 dni mi wymiotuje

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:13   #4322
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
nie, ja mam 0, a tż AB

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

tak jak u mnie - to dobry pretekst swoją drogą, żeby kuwety nie ogarniać
proste :P bo jak nie ma TŻ a ja zostaje w domu to usuwam bombę biologiczną sama ale jak jest o go wołam

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
u nas to samo

a dziś jadę z kotem do weta, od 3 dni mi wymiotuje

może mdłości od Pani mu się udzieliły :P a tak serio to mi czasem rzygaja jak mają anginę
Stary 2012-11-02, 13:13   #4323
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jak dziecko ma rh - to znaczy, że nie ma przeciwciał więc organizm matki, który ma + nie ma co zwalczać...
natomiast jeżeli matka ma rh- a dziecko rh + to wtedy matka nie ma przeciwciał a dziecko ma... więc organizm matki próbuje je zwalczyć, bo to dla niego coś obcego i nieznanego

Dlatego konflikt może wystąpić tylko wtedy gdy matka ma rh-
tak miałam napisać już mi się kręcą te plusy i minusy

dokładnie! konflikt występuje tylko wtedy, gdy matka ma rh-!

Stary 2012-11-02, 13:15   #4324
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Gwizdak przeczytałam Twój ostatni wpis na blogu... bardzo fajny, aż się trochę wzruszyłam
a dziękuję polecam te starsze - miałam wenę bardzo rozrywkową, chociaż moje stałe, wierne czytelniczki często płaczą
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No o to mi chodziło, że u któregoś z Was musiało wystąpić to "A"

A mi lekarz powiedział, że kota to teraz najlepiej na obrazku.
BO chcieliśmy teraz przygarnąć jakiegoś na zimę, bo naszego Tofisia nie ma od sieprnia, ale jak to usłyszałam, no to dzieciątko najwazniejsze. Pewnie co innego by było gdyby ten kot był już w domu. Choć i tak żyłabym w strachu...
każdy robi tak, żeby się czuć komfortowo Jakbyś się miała bać, to bez sensu, ja mam koty tak długo, że nie wyobrażam sobie domu bez kota
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:19   #4325
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

może mdłości od Pani mu się udzieliły :P a tak serio to mi czasem rzygaja jak mają anginę
właśnie ja nie mam mdłości, może ona ma za mnie
kurcze martwię się trochę bo czasem jej się zdarzało zwymiotować ale to jak coś ukradła do jedzenia, czego nie powinna była zjeść...

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:

A mi lekarz powiedział, że kota to teraz najlepiej na obrazku.
BO chcieliśmy teraz przygarnąć jakiegoś na zimę, bo naszego Tofisia nie ma od sieprnia, ale jak to usłyszałam, no to dzieciątko najwazniejsze. Pewnie co innego by było gdyby ten kot był już w domu. Choć i tak żyłabym w strachu...
ja bym nowego kota też teraz nie wzięła mam swojego, jest zdrowy, więc nie muszę się aż tak obawiać

Stary 2012-11-02, 13:20   #4326
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pochwalę się, że byliśmy na usg i wszystko jest w porządku Serducho wali, trofobialścik bez cech odklejania Termin porodu - 16 czerwca

Zapomniałam jeszcze pochwalić moją Pierworodną, która od wczoraj chodzi
Cieszę się, że wszystko ok i gratuluję pierwszych kroczków

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:26   #4327
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cześć dziewczęta drogie

czy tylko ja dziś siedzę w pracy??
Cytat:
nie tylko Ty
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nie tylko. też siedzę, i to do 16 bez żadnej taryfy ulgowej.
Ja też miałam być w Waszym gronie dziewczęta, ale moje poranne wymioty zabrały mi całą siłę...
Tym bardziej łączę się w bólu z tymi z Was, które na codzień mają takie atrakcje...
Eliza Ty mnie nie strasz, że to może być tylko początek. Ja przez ostatnie 1,5 m-ca miała ciągłe mdłości (dopiero od tygodnia się poprawiło) a jak teraz miałby zacząć sie jeszcze większy hardcore to nie wydole
Lekarka powiedziała, że na ten moment trudno powiedzieć, czy to ciążowe, czy jakieś zatrucie czy wirus. Jeśli wymioty nie ustąpią mam się zgłosić na izbę przyjęć, a póki co stosować dietę lekkostrawną (sucharki + gotowany ryż). Póki co jest cisza, tylko do niczego się nie nadaję...

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! bedzie SYN!!!! wszystko wporzadku jest, mialam usg w 4d. Maly ma 8.5 cm i wazy 20 gram!!
mam dostac jeszcze jedna kroplowke i wypisza mnie dzis! HURAAAAA
Ależ cudownie Serecznie gratuluję i cieszę się, że wracasz do domu.

Nuna - świetne wyniki, tylko tak jak dziewczyny pisały, musisz uważać z toxo, żeby się przypadkiem nie zarazić. Głównie zwracaj uwagę na mięso surowe i owoce i warzywa (trzeba je dobrze myć) i będzie git
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:33   #4328
Gwizdak
Zakorzenienie

A ja zabieram Młodą do dziadków Oni się pocieszą, a ja odpocznę.
3majcie się Mamy
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:43   #4329
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam grupę ARh-. Podobno w pierwszej ciąży to nic nie przeszkadza, czasami dają przed porodem jakieś antyciała na Rh żeby organizm nie nauczył się wytwarzać swoich bo coś już ma, a one niby dziecku nie szkodzą. Te informacje zapamiętałam z LO ( o ile nic nie pokręciłam), żeby nie było, jedyne informacje jakie z biologii w LO pamiętam
U mnie cała rodzina na +, TŻ chyba też. Skoro wszyscy mają + a ja - to dziecko może mieć cokolwiek ...

Coś zaczynam kaszleć, muszę się wykurować do powrotu mężusia do domku ( i mojego z pracy też) bo jak usłyszy to mnie wystawi za drzwi i zabroni wracać bez L4, a mnie się w domu będzie nudziło ....

Odnośnie płaszcza i kurtek to jeszcze w swoje wchodzę, ale mój płaszcz na zimę jest o kroju nie dopasowanym (żeby co najmniej 1 polar się zmieścił dla zmarzlucha ), a kurtka jeszcze z czasów większej szerokości więc tym się nie martwię.
Zawsze możecie chodzić w rozpiętym i kupić długi, gruby, bardzo kontrastowy szal, który to przykryje (póki nie ma mrozów). Koleżanka tak robiła na studiach jak jej się przytyło.
Kochana, z ta kurteczka to nieglupi pomysl
Dobrze ze nie wyrzucalam starej puchówki, sprzed odchudzania- rozmiar 42/44. Na zime bedzie jak znalazl

A co do pierwszej ciazy z konfliktem, to moj gin powiedzial to samo. Pierwsza niegrozna,przy kolejnych trzeba dzialac. Wiec nic sie prosze nie martwic

Cytat:
Dziewczyny!! bedzie SYN!!!! wszystko wporzadku jest, mialam usg w 4d. Maly ma 8.5 cm i wazy 20 gram!!
Gratuluje Tak wczesnie sie pokazal

Cytat:
ja mam ujemne toxo i tulę swoje kociaki codziennie ale TŻ sprząta kuwety :P
Dobre zagranie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja też miałam być w Waszym gronie dziewczęta, ale moje poranne wymioty zabrały mi całą siłę...
Tym bardziej łączę się w bólu z tymi z Was, które na codzień mają takie atrakcje...
Eliza Ty mnie nie strasz, że to może być tylko początek. Ja przez ostatnie 1,5 m-ca miała ciągłe mdłości (dopiero od tygodnia się poprawiło) a jak teraz miałby zacząć sie jeszcze większy hardcore to nie wydole
Lekarka powiedziała, że na ten moment trudno powiedzieć, czy to ciążowe, czy jakieś zatrucie czy wirus. Jeśli wymioty nie ustąpią mam się zgłosić na izbę przyjęć, a póki co stosować dietę lekkostrawną (sucharki + gotowany ryż). Póki co jest cisza, tylko do niczego się nie nadaję...

Ależ cudownie Serecznie gratuluję i cieszę się, że wracasz do domu.

Nuna - świetne wyniki, tylko tak jak dziewczyny pisały, musisz uważać z toxo, żeby się przypadkiem nie zarazić. Głównie zwracaj uwagę na mięso surowe i owoce i warzywa (trzeba je dobrze myć) i będzie git
Ja Cie kochana nie strasze, ja ino opisalam przypadek mojej psiapsioly. Ale ponoc takie cos strasznie rzadkie jest i po 1 trymestrze wszystkie objawy odstępują

A ja nie mam zadnych objawow. Piersi mnie troche bola i swedza np i w macicy czasami cos ukłuje
Mdlosci sie skonczyly, wlasnie wcinam rosołek, potem bede jadla gulasz

Zapisalam sie dzis na USG prenatalne i test Pappa na 24 listopada. To bedzie 11t i 3d ciazy. Tak mnie baba zapisala na podstawie info o OM. MAm nadzieje ze to dobry termin

Inna, co do wynikow wolnej bety i testu pappa, to zerknij na bocianowe forum. Tam dziewczyny podaja wszystkie interpretacje wynikow. I sa bardzo dokladne

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:03   #4330
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dziewczynki macie juz jakieś opinie o wózkach? ja wiem, że wcześnie i w ogóle ale chce zaplanować wydatki. Pytając znajomych dowiedziałam się:
- fotelik koniecznie Maxi Cosi, drogi ale wart ceny, w tanich dzieciak siedzi a nie leży i to mu szkodzi na plecki + ma od razu oparcie wokół głowki w komplecie
- dziecko może być w takim foteliku 2 h dziennie więc dopinanie go do stelaża i robienie wózka jest złe dla malucha
- nie ma sensu inwestować w gondolkę bo duże, ciężkie, nieporęczne i najlepiej kupić droższą wypasioną parasolkę a gondolkę zwykła i jak tylko maluch zacznie siadać to do parasolki, która bardziej poręczna

słuchając tego wszystkiego mam w głowie :conf used:

i tak się zastanawiam nad taką opcją:
http://allegro.pl/x-lander-xa-2012-g...728066722.html

tylko martwią mnie te koła x-landera :/
Stary 2012-11-02, 14:06   #4331
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki macie juz jakieś opinie o wózkach? ja wiem, że wcześnie i w ogóle ale chce zaplanować wydatki. Pytając znajomych dowiedziałam się:
- fotelik koniecznie Maxi Cosi, drogi ale wart ceny, w tanich dzieciak siedzi a nie leży i to mu szkodzi na plecki + ma od razu oparcie wokół głowki w komplecie
- dziecko może być w takim foteliku 2 h dziennie więc dopinanie go do stelaża i robienie wózka jest złe dla malucha
- nie ma sensu inwestować w gondolkę bo duże, ciężkie, nieporęczne i najlepiej kupić droższą wypasioną parasolkę a gondolkę zwykła i jak tylko maluch zacznie siadać to do parasolki, która bardziej poręczna

Koła x-landera podobno są super

Ja osobiście nie mam zamiaru robić z fotelika wózka a wózek chcę 3w1 albo 2w1 - gondola, spacerówka i ew. fotelik (zależy jaki będzie w komplecie, jeśli kiepski to się dokupi inny, osobno).

Stary 2012-11-02, 14:25   #4332
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

Masz taką krew jak mój TŻ Aleee akurat ujemne tokso to nic dobrego. Musisz teraz uważać i z kotami być na odległość.
Z tym nie mam poblemu bo ten... yyy ja nie lubiec kotów... chyba że u kogoś u mnie nie ma, ja nie głaszczę. Więc teraz tym bardziej nie bede głaskać

dziewczyny a badanie na różyczkę jaki ma oznacznik??

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

tak teraz stwierdzam, że nie dostałam na to chyba zlecenia??
Stary 2012-11-02, 14:30   #4333
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
będzie git!

Nadrobiłam dopiero
Dziś znów 11h w pracy a ekipa wozi meble BEZE MNIE
jutro i tak najmilsza częśc-wypad do Ikeii zakuuuuuuuupyyyyy
Cieszę się, że mam ugodowego tżtka, bo byłąby wojna o meble
Nie wiem w co upchnąć mój brzuch! Miałam totalnie dopasowany płaszczyk i mam problemy z dopięciem.. a to dopiero początek

co ja tu będę robić do 21?!

a co do imion:dziewczynkę chciałabym Zuzię, od zawsze chciałam innych pomysłów nie mam :P
chłopiec? Marcel, Maurycy, Filip, Oskar... Tego sporo..
Co do imienia Teofil-dzieci potrafia być okrutne.. Nie nadam dziecku imienia z którego można wymyśleć coś obraźliwego..
Sama pamiętam te wojny w podstawówce..
Ale Ci zazdraszczam tego urządzania się

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Aaaaa, no i się pochwalę
Zaczęłam drugi trymestr
Brawa za 2 trym!!!!!!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam grupę ARh-. Podobno w pierwszej ciąży to nic nie przeszkadza, czasami dają przed porodem jakieś antyciała na Rh żeby organizm nie nauczył się wytwarzać swoich bo coś już ma, a one niby dziecku nie szkodzą. Te informacje zapamiętałam z LO ( o ile nic nie pokręciłam), żeby nie było, jedyne informacje jakie z biologii w LO pamiętam
U mnie cała rodzina na +, TŻ chyba też. Skoro wszyscy mają + a ja - to dziecko może mieć cokolwiek ...

Coś zaczynam kaszleć, muszę się wykurować do powrotu mężusia do domku ( i mojego z pracy też) bo jak usłyszy to mnie wystawi za drzwi i zabroni wracać bez L4, a mnie się w domu będzie nudziło ....

Odnośnie płaszcza i kurtek to jeszcze w swoje wchodzę, ale mój płaszcz na zimę jest o kroju nie dopasowanym (żeby co najmniej 1 polar się zmieścił dla zmarzlucha ), a kurtka jeszcze z czasów większej szerokości więc tym się nie martwię.
Zawsze możecie chodzić w rozpiętym i kupić długi, gruby, bardzo kontrastowy szal, który to przykryje (póki nie ma mrozów). Koleżanka tak robiła na studiach jak jej się przytyło.
Wracaj nam do zdrówka!

Cytat:
O jak fajnie,że już wiesz Gratulacje za synusia!!!

Cytat:
Ja Was, jak Wy zasuwacie ...... Przepraszam od razu, wszystkiego nie nadrobię, bo jakbym miała nadrobić, to już nie napiszę - dziecko sie obudzi i tyle

Cześć

Ja też mam meine coona Uwielbiam tego kota Koty były w moim domu od zawsze, u rodziców mieszkają wciąż 3 A Meice coon był moim kocim marzeniem odkąd miałam może 12 lat i poszłam z tatą na kocią wystawę, gdzie takie były No i Mąż mój ukochany mi dał kociaka w prezencie urodzinowym Jechaliśmy po niego specjalnie do innego miasta, ale warto było, bo kot jest w deseczkę

I tyle z tego co nadrobiłam

Ale pochwalę się, że byliśmy na usg i wszystko jest w porządku Serducho wali, trofobialścik bez cech odklejania Termin porodu - 16 czerwca

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Gratuluję

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

to wiesz, to nic straconego, bo teraz żeby dziecko miało mało popularne imię, to chyba właśnie trzeba nazwać Ania, albo Kasia Strasznie dużo jest Julek, Zuź, Antoś, Emilek, Stasiów, Franków, Iwów i innych.

Myśmy mieli straszny kłopot z wyborem imienia dla naszej córci. Całą ciążę nazywaliśmy ją Mrówką (znalazłam to imię na liście najpopularniejszych imion dla dziewczynek w woj.mazowieckim ). Mieliśmy kłopot do tego stopnia,że przez tydzień po urodzeniu nadal była bezimienna

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Zapomniałam jeszcze pochwalić moją Pierworodną, która od wczoraj chodzi
Super,że wszystko ok z maluszkiem i brawa dla córy za pierwsze kroczki!!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Super gratuluję

U mnie mam nadzieję, że będzie córa
Ja przy moich 2 łobuzach też bardzo marzę tym razem o dziewczynce

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:32   #4334
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Z tym nie mam poblemu bo ten... yyy ja nie lubiec kotów... chyba że u kogoś u mnie nie ma, ja nie głaszczę. Więc teraz tym bardziej nie bede głaskać

dziewczyny a badanie na różyczkę jaki ma oznacznik??

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

tak teraz stwierdzam, że nie dostałam na to chyba zlecenia??
'Mogłaś nie dostać, bo ostatnia szczepionka na różyczkę jest w wieku 14 lat (obowiązkowa) i te anty coś tam działają przez 10 lat.

Co do wózka to nie wiem, ale fotelik na pewno będzie z wyższej półki, bo TŻ ma świra na punkcie bezpieczeństwa w samochodzie, aż do tego, że ostatnio kazał mi usiąść za sobą - on jako kierowca- bo tam jest najbezpieczniej. Wyśmiałam go.
A co do wózka, musi być miejski, bo tu na wsi o dziwo nie mamy gdzie spacerować, więc na spacery będziemy jeździć do miasta, za miasto. I chciałabym by koła były pompowane. Moja przyjaciółka kupiła wózek 3w1 ale ani ze spacerówki ani z gondoli nie korzystała. Woziła małą w foteliku, a gdy już siedziała w takim rowerku co się pcha.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:33   #4335
humpback
Zakorzenienie

uwielbiam mojego szefa - właśnie oznajmił nam że kończymy dziś o 15!
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:37   #4336
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
'Mogłaś nie dostać, bo ostatnia szczepionka na różyczkę jest w wieku 14 lat (obowiązkowa) i te anty coś tam działają przez 10 lat.

Co do wózka to nie wiem, ale fotelik na pewno będzie z wyższej półki, bo TŻ ma świra na punkcie bezpieczeństwa w samochodzie, aż do tego, że ostatnio kazał mi usiąść za sobą - on jako kierowca- bo tam jest najbezpieczniej. Wyśmiałam go.
A co do wózka, musi być miejski, bo tu na wsi o dziwo nie mamy gdzie spacerować, więc na spacery będziemy jeździć do miasta, za miasto. I chciałabym by koła były pompowane. Moja przyjaciółka kupiła wózek 3w1 ale ani ze spacerówki ani z gondoli nie korzystała. Woziła małą w foteliku, a gdy już siedziała w takim rowerku co się pcha.

mówiłam Ci, że cię kocham??
kurde nie wiedziałam
czyli jeszcze 2 lata
Stary 2012-11-02, 14:38   #4337
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
' Moja przyjaciółka kupiła wózek 3w1 ale ani ze spacerówki ani z gondoli nie korzystała. Woziła małą w foteliku, a gdy już siedziała w takim rowerku co się pcha.

Stary 2012-11-02, 14:38   #4338
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
uwielbiam mojego szefa - właśnie oznajmił nam że kończymy dziś o 15!
ja jeszcze 6h w pracy

motylek- dziękuję! a ja zachodziłam w głowę czemu różyczkowych badań nie mam uff

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-11-02 o 14:40
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:42   #4339
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
mówiłam Ci, że cię kocham??
kurde nie wiedziałam
czyli jeszcze 2 lata

Ojjj nie spodziewałam się, że znajdę miłość na wizażu

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:46   #4340
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Teodor... najokropniejsze imię jak dla mnie Nasz proboszcz ma tak na imię
moja koleżanka nazwała tak swojego świnka morskiego, dlatego odpada

Cytat:
gratuluje nasz miał w środę tyle samo cm aaaaa chce porządnego usg i też wiedzieć czy synuś czy córeczka

Cytat:

X-landery raczej w większości są super i bardzo polecane
my mamy już wybrany, już raz wklejałam, jest tańszy, ale też ma wszystko, co potrzebne, i foteliki Maxi-Cosi można wpinać

http://www.aroshop.pl/product-pol-71...WY-NR-241.html

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:46   #4341
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj nie spodziewałam się, że znajdę miłość na wizażu
tak, Ty będziesz moją miłością I twoje baby
Stary 2012-11-02, 14:48   #4342
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

X-landery raczej w większości są super i bardzo polecane
my mamy już wybrany, już raz wklejałam, jest tańszy, ale też ma wszystko, co potrzebne, i foteliki Maxi-Cosi można wpinać

http://www.aroshop.pl/product-pol-71...WY-NR-241.html

słyszałam, że solaris też super, zresztą jak doliczyć fotelik maxi cosi za 400-500 to wychodzi na to samo
Stary 2012-11-02, 14:51   #4343
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
słyszałam, że solaris też super, zresztą jak doliczyć fotelik maxi cosi za 400-500 to wychodzi na to samo

też racja
chociaż mężu się upiera na fotelik Recaro - maniak samochodowy, i powiedział że do swojego auta to tylko fotelik z Recaro z alcantarą ale to kosztuje ok. tysiaka, więc mam nadzieję, że mu to wybiję z głowy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:53   #4344
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
też racja
chociaż mężu się upiera na fotelik Recaro - maniak samochodowy, i powiedział że do swojego auta to tylko fotelik z Recaro z alcantarą ale to kosztuje ok. tysiaka, więc mam nadzieję, że mu to wybiję z głowy
ten pierwszy jest na tak krótko, że szkoda aksy, na następny już lepiej:P
u nas chyba następne kupimy 2 bo o ile pierwsze 6 miesięcy to albo będę sama jeździła albo całą rodzinką to potem lepiej by było nie przepinać między autami co chwilę w zależności kto będzie szoferem dnia
Stary 2012-11-02, 14:58   #4345
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Z serii-tylko facet jest do tego zdolny:
Naprzeciw mnie jest apteka-na niej wielki bilbord Pani z bobasem na rękach.
Pan Tata na oko z 3letnią córą oglądają dzidzię z foto, po czym mała mówi,że chce buzi. No to Pan tata wziął ja na ręcę i podstawił pod bilbordowego dzidziulka-mała go wyśliniła soczyście z cmoknięciem

Boże,środek centrum handlowego, miliardy zarazków, ale córa chce to czemu nieee

Ostatnio też Pan tata chciał być kochany i kupił synkom lody. A było w ten dzień mroźnie, oni w czapach, szalach, trzesacy się z zimna dzielnie lody wcinali :P

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 15:18   #4346
Meliitele
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny!
Dostalam wypis i jedziemy do domku. Chce cos normalnego zjesc
Bede cala droge myslala nad imieniem dla syna.

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 15:37   #4347
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się jeszcze nad wózkiem nie zastanawiam za bardzo, ale o tym x-landerze słyszałam dużo pozytywnych opinii. A i pompowane koła to akurat atut

Gwizdak świetne są Twoje opowieści z mrowiska będę chętnie sobie nimi umilała czas. Brawo! No i brawa dla Mrówki za pierwsze kroczki Ciekawe jakim owadem będzie Wasze drugie maleństwo
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 15:48   #4348
kalka
Zadomowienie

Mój Boze nie idzie was nadrobić. Stwierdziłąm, że nie będę już próbować tylko odezwę się na bieżąco.
Gratuluję synków. Podobno są wcześniej do rozpoznania. Mi córcie stwierdzono w 20 tyg, teraz mam nosa na syna, więc pewno będę następna, dowiem się może za tydzień na wizycie.
Ja też płacę 60 zł Może to ten sam gin????
Jestem w II trymestrze, a mdli mnie nieziemsko. Mam taki dziwny posmak w ustach, że nie wiem co mam robić ,cały czas podjadam, zeby było mi lepiej, ale wolałabym uniknąć efektów podjadania Ma ktoś jakiś dietetyczny patent???

PS. Brzuszek mi wyskoczył

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2012-11-02 o 15:49
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 16:36   #4349
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ooo superrr gratuluje ))) i ciesze sie ze TZ ZMADRZAL!!!!

Kobitki dziekii za kciukasy ojj widac ze trzymalyscie )
Jestem szczesliwa dzidzia zdrowa, przeziernosc nt-1,5
Kosc nosowa obecna , przepływy w zastawce trojdz. prawidlowe itd . wszystko jest dobrze i uwaga na 90 % w brzuszku mam synka 6,3 cm a ponizej jego piekne zdjecia)
TZ byl wszoku ze wszystko tak widac i wogole ze wszystko dobrze i spokojniesi jestesmy

a i termin porodu wg USG na 12 maja wiec 2 dni szybciej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201211021509.jpg (73,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201211021510.jpg (198,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201211021511.jpg (131,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201211021512.jpg (80,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201211021513.jpg (88,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201211021514.jpg (97,3 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2012-11-02 o 16:38
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 16:42   #4350
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ooo superrr gratuluje ))) i ciesze sie ze TZ ZMADRZAL!!!!

Kobitki dziekii za kciukasy ojj widac ze trzymalyscie )
Jestem szczesliwa dzidzia zdrowa, przeziernosc nt-1,5
Kosc nosowa obecna , przepływy w zastawce trojdz. prawidlowe itd . wszystko jest dobrze i uwaga na 90 % w brzuszku mam synka 6,3 cm a ponizej jego piekne zdjecia)
TZ byl wszoku ze wszystko tak widac i wogole ze wszystko dobrze i spokojniesi jestesmy

a i termin porodu wg USG na 12 maja wiec 2 dni szybciej

kolejny synek a ja myślę , że u mnie będzie dziewuszka

Zdjęcia piękne gratulacje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości