|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
![]() witam w klubie już-brzuszkowych ![]() patent na podjadanie? raczej nie moge się wypowiadać na ten temat, właśnie wcinam kolejna pakę M&Msów ![]() i czekam na wypłatkę ![]() banka! cudo!!!! ale Wam zazdroszczę,że już wiecie! i fajowo,że wszystko dobrze !
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-11-02 o 16:46 |
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudownie, że wszystko jest w porządku, ale nie mogło być inaczej No i kolejny chłopak No tak, ich jest łatwiej rozpoznać Za jakiś czas będziemy mieć wysyp dziewczynek.
|
|
|
|
|
#4353 |
|
Rozeznanie
|
Hejka Mamusie
![]() Eliza dziekuje za odpowiedz,juz myslalam ze moj post jest niewidoczny albo cus,ze zadna nic nie odpisuje Ale zdarza sie,wkoncu zadko tu bywam....Banka masz tak samo termin porodu jak ja I z tego co widzialam jest nas wiecej,ciekawe na ile to sie sprawdzi ![]() Dziewczyny gratuluje udanych wizyt,no i synusiow ![]() ![]() ![]() U mnie tez wyniki badan genetycznych dobrze,jedynie patrzac na wielkosc waszych dzieciachkow troszke sie martwie bo Wasze maja nieco ponad 6cm a moj ma troche ponad 5 No ale moze bedzie dziewczynka i dlatego jest mniejsza ![]() A brzuszek tez juz coraz bardziej widoczny
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
witam, podczytuję Was trochę...mam nadzieję że pozwalacie
![]() Chciałam się zapytać dziewczyn, które są już po badanich prenatalnych jakie mają ryzyko porodu przed 34 tygodniem? Czy wogóle mają coś takiego...
|
#4355 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kornelia też mi się podoba i Eliza też ok![]() To ja mam identycznego kolegę ![]() Melitele trzymaj się! nie stresuj się tak bo to dzidzi na pewno nie pomaga. nuna za wyniki badań. Ja też miałam jedno w morfologii z niskie ale zarówno dziewczyny jak i gin powiedział że jak jeden parametr to ok. Cieszę się że nie masz grupy Rh- (ja też mam A Rh + )Imię Julia mi się bardzo podoba ale wszystkie znajome dają tak córeczką na imię. Wszystkie Jakuby jakie znam są strasznie niegrzeczni ![]() nuna za 8 tydzień. Właśnie tak podglądałam Twoją dzidzię kiedy się zmieni![]() bo wujek kocha historię i zna ją najlepiej na świecie vil ja miałam żółwia Teofila i Teodora ![]() Co do Helenki to jak słyszę to imię to od razu mam w głowie piosenkę "o Hela! o Hela!" Cytat:
a Gabriel axella za 2 trymestr.Jenny za 10tc![]() Melitelle za synka!!!!! w którym Ty już jesteś tygodniu że dzidzia taka duża?Cytat:
za postawę! tak trzymaj!Gwizdak za wizytę Cytat:
Mysia z tymi wszystkimi firmami to prawda taka że każdy nam poleca to co mam bo przecież nikt nie kupuje 20 fotelików i nie sprawdza ich na własnym dziecku. Nasze dzieciaczki będą siadać jakoś w okresie zimowym więc jak dla mnie wózek typu parasolka odpada. Moja siostra ma x-landera i koła są na prawdę super. Wózek ogólnie fajny ale stanowczo za drogi (przynajmniej dla mnie). nuna ja nie miałam badanej różyczki. banka za wizytę i gratuluję synka ![]() deb Witaj. Ja ryzyka wcześniejszego porodu nie mam. Dziewczyny szukałam dziś pół dnia stanika. Nigdzie nie było na mnie rozmiaru no i z rozmiaru 70 B wskoczyłam na 70 F. Z tym że nigdy wcześniej nie kupowałam w takim profesjonalnym sklepie więc myślę że miałam coś więcej jak B.No i witam w 15 tc vil u Ciebie to już chyba 16 no nie? Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-11-02 o 17:26 |
||||
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoj maluch tez pewnie juz taaaki duzyyyy
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję 15tc! ![]() co do staników-ja z moim mikrocycem zawsze kupowałam miseczki A, od kiedy profesjonalna babka zajęła sie ubieraniem mojego biustu to noszę 5mniej w obwodzie i miseczkę D minimum.. I teraz to moge wszystko!!! Tylko,że właśnie takie dobre staniki to kosztują fortunę ![]() Dobrze,że przy moich rodzyneczkach nie muszę nosic non stop ![]() Jak wpadnie mi wypłatka to chyba skoczę po jakiś komplecik, już z miesiąc bielizny nie kupowałam Jak dla mnie posostaje jeszcze tańsza wersja- łupinki po pistacji i nić do zębów |
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje maleństwo miało 5,3cm więc też mniej niż dziewczyny no i niby ma być chłopak. Ale nie martwię się tym, bo co mi to da? Staram się mu dostarczać wszystko, czego potrzebuje, a niech sobie rośnie w swoim tempie Lekarze twierdzą, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i im wierzę. |
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
sharp pojawiłaś się
a już sie martwiłam.
|
#4360 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejny chłopaczek wysyp dziewczynek pewnie zacznie się koło świąt Cytat:
Nic się nie martw wielkością maluszka Cytat:
![]() Ja nosiłam 70F, teraz mam 70G dlatego mam nadzieję, że po karmieniu piersi wrócą do rozmiaru sprzed ciąży ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie mialas badan prenatalnych? Ja tez jakos strasznie nie martwie sie wielkoscia maluszka,bo pani ktora robila usg powiedziala ze maluszek jest zdrowy,wiec skoro nie miala zarzutow co do wielkosci maluszka to musi byc wszystko oki ![]() Jeszcze w poniedzialek ide z wynikami z badan do lekarza rodzinnego i zobaczymy co Ona powie ![]() Ale wszystkie wyniki sa ok,wiec juz jestem spokojna i ciesze sie z rosnacego brzuszka
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Proooooooszę, potrzymajcie magiczne kciuki za to by wpadła mi dziś wypłatka,jak nie wleci to nici z mebli i będę spać chyba na tżcie :< a on na ziemi..
![]() A i jeszcze jedno-jak mowa o badaniach prenatalnych-któraś z Was nie robi?? |
|
|
|
#4364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aleeee z Was Gaduły :mdeje:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam żeby ząbek odpuścił. za 10 tydzien ![]() ![]() Cytat:
![]() Wpadłam do Was po całym dniu żeby Was nadrobić, ale Tż mnie wyciąga do znajomych, więc tylko tyle zdążyłam reszta wieczorkiem ![]() lece, do usłyszenia |
|||
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie robię tych typowych badań prenatalnych z testem pappa. |
|
|
|
|
#4366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli lekarz nic nie mówił, to na pewno ok.
|
|
#4367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Znalazlam jedna strone,na ktorej bylo wlasnie ze dziecko w 12 tyg ma 5,5cm
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
dziękować
![]() no ja nie robię-lekarz stwierdził, że nie są konieczne (a mógłby kazać mi robić-zarobiłby :P ). Więc odpuściłam i nie robię, póki wszystko jest ok nie będę kombinowac.. Poza tym, jakie by nie było-kochać będę całym serduchem ![]() ja też bym chciała chyba siusiaka ![]() a może córę? Cholera nie wiem
|
|
|
|
#4369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja robilam badania,bo tutaj one sa jakby takie standardowe,kazdy je robi,a do tego siostra Tż urodzila sie z zespolem Downa,wiec tak sama dla siebie chcialam zrobic,choc w pewnym momencie zastanawialam sie czy nie zrezygnowac,bo w takim przypadku lekarze nic by nie zrobili,a ja tez nie usunelabym maluszka !!!
|
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daaaaaankee!no właśnie ja chyba wolałabym nie wiedzieć,byłabym ciągle zestresowana gdyby było coś nie tak.. |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem dobrej myśli Myślałam, że tylko ja nie robię tych badań ![]() Ja sama nie wiem co bym wolała z jednej strony słodką córeczkę a z drugiej... takiej córeczce przydałby się starszy brat |
|
|
|
|
#4372 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie dziś komórka pokazuje 15 tc, ale kalkulatory już 16 - od jutra będzie 15+1 haha radość z każdego dnia więcej ![]() też mam problem ze stanikami - rozmiary są, wielkie bo wielkie, ale z fiszbinami mnie teraz uciskają, a te miękkie wyglądają jak namioty, kupiłam dwa takie i biust mi do pępka prawie zwisa Mąż wczoraj masował mnie po pleckach i pupie i nagle wyskoczył z tekstem: "kochanie, ciebie teraz łatwiej złapać za całą pupę niż za jednego cycka" ale koleżanka dwa miesiące temu przestała karmić, też miała duży biust, i jej akurat zmalał - oby u mnie tak było ![]() Cytat:
robiłam te badania, 17stego, ale czekałam dwa tyg na wyniki, i jeszcze nie odebraliśmy - tylko przez tel się dowiedziałam, że wszystko ok i nie ma pośpiechu. w poniedziałek będę się umawiać na badania połówkowe na początek grudnia, chcę wcześniej zaklepać żeby jakąś rozsądną popołudniową godzinę dorwać.
|
|||
|
|
|
#4373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No wlasnie dlatego myslalam o rezygnacji,bo pomyslalam ze pozniej przez kolejne miesiace bylabym w stresie a ani mi ani dzidzi na dobre by to nie wyszlo...Ale nie mialam juz jak odwolac,a na szczescie wszystko jest dobrze i nie musze sie martwic
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde nie wiem już co jeść... ja mam po wszystkim mdłości
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz pewnie ponad 7
|
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
kurde jakoś nie wiem co z sobą zrobić dziś... taki dzień??
|
#4377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się wielkością ja się też martwiłam, że za malutkie, że stronki pokazywały inaczej - a teraz w ciągu tygodnia równego urosło nam prawie 2 cm - z 6,7 do 8,5 a wcześniej co tydzień było 7 mm więcej
|
|
|
|
|
#4378 |
|
Rozeznanie
|
Slyszalam ze migdaly pomagaja w zwalczaniu mdlosci,moze spróbuj?
|
|
|
#4379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę,że nie-robiacych-badań-mam jest więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uf, dobrze,że nas więcej, bo myslałam, że jestem jedyna taka wyrodna matką ![]() Nuna-tez chciałabym nie jeść mam biig brzucho, jem non stop, non stop coś gryzę, żuję.. wrrr.. w takim tempie to będę tyć po 20kilo miesięcznie taaak-dziś dzień kiedy nic się nie chce.. marze o herbatce i wyrku.. a jestem jeszcze 3h w pracy a potem dalsza cześć przeprowadzki.. Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-11-02 o 18:20 |
|||
|
|
|
#4380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dopiero swoje malenstwo zobacze w Wigilie wiec nie wiem jak bedzie przybierac na wadze i rosnac,bo jedynie jak bede u poloznej to Ona bedzie stwierdzac po wielkosci brzuszka :/ Axella juz teraz wiem ze moge spac spokojnie
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-02 o 18:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

Może to ten sam gin????
Ma ktoś jakiś dietetyczny patent???

Ale zdarza sie,wkoncu zadko tu bywam....

a czemu akurat po królu lub królowej ? 
no i z rozmiaru 70 B wskoczyłam na 70 F. Z tym że nigdy wcześniej nie kupowałam w takim profesjonalnym sklepie więc myślę że miałam coś więcej jak B.
to noszę 5mniej w obwodzie i miseczkę D minimum.. I teraz to moge wszystko!!! 

a już sie martwiłam.

i na dobre zasnęłam może ok 4:00, a teraz wyglądam tak
żeby ząbek odpuścił.
reszta wieczorkiem
daaaaaankee!