|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
śliczne włosy, zazdroszczę wszystkim dziewczynom które mają ciemne włoski, albo które po zafarbowaniu na ciemno dobrze wyglądają. Ja dzisiaj po fryzjerze- włosy wyprostowane na szczotce, a i tak się puszą przeokropnie
|
#73142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się nie znam, ale tak mi się wydaje
|
|
#73143 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
|
|
#73144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że dałam go wystarczająco dużo. |
|
|
|
|
#73145 |
|
Zakorzenienie
|
No to już wiem co z nimi zrobię : D
Dziękuję za odpowiedź
|
#73146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja np. nie znoszę tego żelu :/ Ani w tubce czerwonej ani w czarnej. Robiłam do niego kilka podejść i miałam po nim strasznie nieprzyjemne włosy w dotyku.
|
|
|
|
|
#73147 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
EDIT: doczytałam, że nie odgniatałaś... to w takim razie stanowczo za mało żelu jak na kładzenie się spać w sucharkach - muszą być faktycznie sztywne, żeby noc im nie zrobiła buu ![]() Cytat:
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-02 o 20:34 |
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#73148 |
|
EDUkator
|
Ja takie rzeczy sobie zostawiam na większe wyjścia
Zwykle wtedy prostuję.Może szampon nie, ale silikonową odżywkę i owszem
|
#73149 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a swoją drogą też nie cierpię takiego wprowadzania w błąd![]() issey87witaj ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#73150 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję!
![]() Cytat:
|
|
#73151 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie jestem po pierwszym myciu zgodnym z CG
Od razu mi lepiej Dziś 1 raz zastosowałam pseudo OMO. Pseudo, gdyż skalp był oczyszczany prostym szamponem z SLS. Teraz chyba będę częściej tą metodę stosować, aczkolwiek i tak mam wrażenie, że szampon ze skalpu przedostaje się w znacznej mierze na resztę włosów. Cudowne uczucie po Ganierze AiK. Tęskniłam za nim. Teraz zrobiłam plooping aby włosy trochę same wyschły, gdyż podaruje im dziś suszarkę
|
|
|
|
#73152 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
. Oczywiście, że tak, nawet patrzałam jak robią mojej mamie. Chodziło mi się o to, że warstwy idą regularnie od góry w miarę równych odstępach, a cieniowanie nie jest dokładnie zaplanowane co do centymetra.
|
|
#73153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i spineczka też pierwsza klasa, ale absolutnie nie wyobrażam sobie upinania nią całych włosów...![]() Cytat:
![]() moje wczorajsze włosy... 4ty dzień, podpięte, po podpięciu końce lekko psiknięte Bobini Mała Księżniczka i ugniecione dłońmi z rozsmarowanym Garnierem AiK i trochę koszulką - trzymały się tak cały dzień prawie bez zmian, a pod wieczór Mama mówiła, że ładne i była pewna, że tego samego dnia myte i układane... zaczyna mi się podobać ta reanimacja na długich włosach
|
||
|
|
|
#73154 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() po przebrnięciu przez ostatnie 30 stron czuję się upoważniona, żeby cokolwiek się odezwać . Nie wiem, czy ktoś mnie pamięta, zdarzało mi się kiedyś odezwać ze dwa razy, nawet parę lat temu dałam zdjęcie swoich pseudofal . W każdym razie wracam tutaj (po raz kolejny) z podkulonym ogonem, można rzec, mam nadzieję, że kiedyś (ach ) uzyskam takie efekty jak Wy . Może uda mi się niedługo jakoś załączyć zdjęcia, ale cóż, nie wiem, czy wytrzymacie ich hiperjakość, wynikającą ze nowoczesności aparatu w moim poklejonym taśmą telefonie(wiecie, takie oznakowanie, gdyby trafił się drugi, równie nowoczesny model )Dołączam do ogólnego focha na Rossmana - jakimś cudem udało mi się kupić ostatnią starą piankę isany, ale dodam, że kusiła mnie, dziewczę nieświadome, owa piękna lokowana pani ze zdjęcia. A właśnie widziałam ostatnio jakąś nową isanę z babassu - czy warte toto uwagi w ogóle? Obecnie planuję sobie ukręcić jakieś psikadło, a jako że w mojej łazience brakuje odpowiednich hydrolatów, natomiast sok aloesowy wydaje się cokolwiek drogi, wpadła mi do głowy szalona myśl - a może jako bazę zastosować tonik polleny evy, o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...koniczyny.html. Co sądzicie, czy to nie nazbyt ryzykowna ekstrawagancja?
|
|
#73155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#73156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i gratuluję tych 30 ostantich stron, jestem pod wrażeniem!Co to za nowa Isana babassu? ![]() ![]() Jeżeli tonik ma nieprzekombinowany skład to dlaczego nie
|
|
|
|
|
#73157 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
zazdroszcze reanimacji i możliwosci nie mycia, moje nawet jak wytrzymują to gdy wychodze z domu myję od nowa, lubie miec świeżutkie. Tylko jak siedze w domu pozwalam im sie podtłuszczac 2-3 dni, nie dłużej. |
|
|
|
|
#73158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby były nieświeże, to myłabym częściej, bo smalcu nie zniese a jak są suche i jeszcze w międzyczasie "piją" spray do włosów i Garniera AiK, no to widocznie taka ich wola
|
|
|
|
|
#73159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój kolega tam pracuje i bardzo dobrze traktuje klientów, tak jak i cała jego obsługa, bo czasem wpadam powiedzieć cześć, natknę się na kogoś innego, nie wyglądam jak by mnie było na Solara stać a i tak jest miło. Szybko was nadgoniłam, ale nie mam czasu na więcej, siedzę w domu, swojego lapka nie mam, oglądam Opowieści z Narnii. Byłam przedwczoraj u fryzjera, prawie się tam popłakałam, wiecej nie idę. Do żadnego. Zrobiłam dziś włosom spa i jest im miło. |
|
|
|
|
#73160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tzn nieco na wyrost piszę "aktualnie" ponieważ nie mam starego opakowania pianki i nie mogę stwierdzić, że wcześniej nie było tam tego składnika. Opieram się jedynie na własnej pokracznej analizie ale detergent w składzie akurat umiem rozpoznać i na pewno rzuciłby mi się w oczy. Zwłaszcza, że to kometyk b/s. (Tzn umiem rozpoznać teraz .. Może wcześniej mi umknęło..???) Od jakiegoś czasu walcze z nawracajacym łupieżem a w sumie nic nie zmieniałam z kosmetyków włosowych poza kolejno nowymi opakowaniami tychże.. Pianke jako winowajce skreśliłam od razu bo lata mi służyła.. Jeśli zaprzestane jej używać i łupież zniknie to postawie Ci ołtarzyk dziękczynny bo to po tym jak wspomniałaś mój post poszłam do łazienki sprawdzić co dokładnie w trawie piszczy.. i prosze
|
|
|
|
|
#73161 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomożecie?
![]() Muszę wybrać jakąś odżywke d/s i b/s dla mojej kuzynki. Nie byłoby problemu gdyby nie to, że ma 9 lat i po pierwsze nie wiem czy wszystko moge na jej włosach stosować a po drugie na pewno nie bedzie włosów olejować, robić domowych masek itd wiec pasowałoby żeby te odżywki byly wystarczające, więc mam problem żeby jej dobrać odpowiedni zestaw. Szampon myśle, że spokojnie sama wybiore, chyba że macie jakiś szczególnie polecany dla takich włosów. Oczywiście włosy ma kręcone (i długie)
|
|
#73162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale potem trafiałam już na lepszych fryzjerów
|
|
|
|
|
#73163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to następnym razem rób sobie psikadło z Jantara, wody i odżywki b/s i pougniataj trochę włoski Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wstawiam beznadziejne jakościowo (i światło też złe, bo robione przed chwilą) zdjęcie swoich włosów pierwszy raz z lnianym. Nie ma wielkiego wow, bo jakoś tak powywijały mi się nie tam, gdzie chciałam, ale i tak chyba jest lepiej chyba się z nim zaprzyjaźnię
|
|
#73164 |
|
Raczkowanie
|
deszczowypies włosy ma wysokoporowate więc traca szybko wilgoć poza tym mysle ze trzeba je jakos zabezpieczyć bo ona co chwile je rusza, zresztą jest dzieckiem więc je wytarza kilka razy dziennie po dywanie np
i niszczą jej się te włosy. Chociaz może ja się nie znam i faktycznie to nie jest dobry pomysł![]() Dzieki za pomysł z Garnierem, faktycznie chyba najlepsza jako pierwsza.
|
|
#73165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź pod uwagę, że ja też się nie znam, więc absolutnie nie sugeruj się moją indolencją niech się któraś mama najlepiej wypowie! w ogóle nie ma gdzieś wątku dotyczącego dziecięcych loczków?
|
|
#73166 | |
|
Raczkowanie
|
A
Cytat:
: aqua, chondrus crispus, panthenol, trifolium pratense (clover) extract, peg-40 hydrogenated castor oil, sphingolipids/ phospolipids, aloe barbadensis leaf juice, glycerin, betaine, sodium benzoate, methylparaben, parfum, 2-bromo-2nitropame-1, 3-diol, citric acid, 2-phenoxyethanols, potassium sorbate, linalool, hydroxycitronellal, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, citronellol, geraniol, limonene.No i widzę tu i aloes, i koniczynę, i panthenol, i glicerynę, ale tam dalej to chyba są detergenty, nie? ![]() A jeśli chodzi o tę isanę babassu, to no wygląda bardzo podobnie do tamtej, ale jednak butelka jest trochę inna, większa jakby? Składu nie miałam jak porównać, ale chyba aż kupię z ciekawości . I prawdę mówiąc, teraz zgłupiałam, może ja na szampon patrzyłam? No ale wydaje mi się, że inaczej to opakowanie trochę wyglądało i nie widziałam chyba w składzie sulfate ![]() W ogóle odkąd mocniej dbam o włosy również zauważyłam, że się mniej przetłuszczają, kiedyś 2 dni to był max, teraz po 3 bywa nawet znośnie. No, ale też oszukuję trochę i wcieram wodę brzozową czasami, co ciekawe mój wrażliwy skalp, który za sles nie przepada, alkohol póki co toleruję bez większych oporów. Ale poza tym - natchniona Czarowonicującą Ajrisz - bawię się ziołami płukanka z siemieniem lnianym, prawoślazem i lukrecją rulez
Edytowane przez antymezis Czas edycji: 2012-11-02 o 23:50 Powód: literówka |
|
|
|
|
#73167 |
|
Zakorzenienie
|
Riddim, jeżeli chcesz wyglądac poważniej, to uważam, że bez grzywki tak właśnie jest. Grzywka odejmuje Ci lat, wyglądasz właśnie na 15 , bez grzywki poważniej. I nie masz wysokiego czoła moim zdaniem
|
|
|
|
#73168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie 3 dzien to juz koczek![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#73169 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wycieniowanie przy takich falach myślę że dużo daje, przy mocnych lokach różnie, ale przy falach Cytat:
ostatnio po antykach chyba jeszcze lepiej....Kate, kusisz tą księzniczką, ale ona ma alkohol! Nie boisz się? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Umylam wlosy, do lodowki po gluta i............ małż mi wywalił... rozpakował zakupy i myślał że to jakis stary skiślak...
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-11-03 o 00:08 |
|||||
|
|
|
#73170 |
|
Wtajemniczenie
|
jaki alkohol?
moja ma taki skład i ja tam alkoholu nie widzęchyba że teraz wypuścili na rynek coś z innym składem?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Tylko nie wiem czy mi pasuje 

też teraz z powrotem zapuszczasz?
Puch, wyprost i ogólnie fuj

a swoją drogą też nie cierpię takiego wprowadzania w błąd

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

U mnie 3 dzien to juz koczek
ostatnio po antykach chyba jeszcze lepiej....
moja ma