Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2439 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 18:44   #73141
olkka16
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

śliczne włosy, zazdroszczę wszystkim dziewczynom które mają ciemne włoski, albo które po zafarbowaniu na ciemno dobrze wyglądają. Ja dzisiaj po fryzjerze- włosy wyprostowane na szczotce, a i tak się puszą przeokropnie
Stary 2012-11-02, 18:50   #73142
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hoshi94 Pokaż wiadomość
Też mi się bardzo podoba Tylko nie wiem czy mi pasuje

No właśnie, chyba jednak takie kolory nie dla mnie Tylko nawet nie wiem na jaki inny można by pofarbować włosy...

Dodaję swoje foto w załączniku, może któraś pomoże co do koloru?
Byłabym bardzo wdzięczna
Bardzo ładne włosy! I myślę że pasowałby Ci ten kolor, bo on jest dość ciemny, ale zarazem ciepły, więc dodałby Ci koloru
Ja się nie znam, ale tak mi się wydaje

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 18:53   #73143
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Czy ten szampon i odżywka są zgodne z CG? Ja niestety nie znam się na składach.. A dostałam próbki, no i nie wiem czy warto wykorzystać, czy dać mamie?

Szampon Nivea nadający objętość
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Simmmondsia Chinensis Oil, Aloe Barbadensis Gel, Polyquaternium-89, Polyquaternium-10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-200 Hydrogenated Glycertl Palmate, Glycerin, Citric Acid, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Benzyl Alcohol, Citronellol, Parfum.

I odżywka tej samej serii:
Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Stearamidopropyl Dimethylamine, Hydrolyzed Keratin, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Silicone Quaternium-18, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Coco Betaine, Trideceth-6, Sodium Chloride, Trideceth-12, C12-15 Pareth-3, Cocamidopropyl Betaine, Citric Acid, Propylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol,
Citronellol, Parfum.
Nie są zgodne. SLS, pq, q, silikony.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 18:59   #73144
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
serio? wyglądają bardzo mięciutko wieczorem, jakby nie było na nich żelu
może mówiłaś o lnianym, a nie sklepowym, a ja coś przegapiłam?
O sklepowym mówiłam, a dokładnie o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-strong.html

Wydaje mi się, że dałam go wystarczająco dużo.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 19:04   #73145
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Nie są zgodne. SLS, pq, q, silikony.
No to już wiem co z nimi zrobię : D
Dziękuję za odpowiedź

Blog

Stary 2012-11-02, 19:24   #73146
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
O sklepowym mówiłam, a dokładnie o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-strong.html

Wydaje mi się, że dałam go wystarczająco dużo.
Widać, że każdemu pasuje co innego ja np. nie znoszę tego żelu :/ Ani w tubce czerwonej ani w czarnej. Robiłam do niego kilka podejść i miałam po nim strasznie nieprzyjemne włosy w dotyku.
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 19:26   #73147
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
bo to chyba tak jest w życiu, że kiedyś było lepiej też teraz z powrotem zapuszczasz?
taki jest plan - czyli jak zawsze - zapuszczanie do chwili aż "trafi mnie szlag"
Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Użyłam wczoraj żelu, zrobiłam ręcznikowanie. Efekt? Piękne loki wieczorem, a rano klapa Puch, wyprost i ogólnie fuj
Ja już nie wiem jak mam spać.
spróbuj nie odgniatać sucharków wieczorem i tak iść spać, a rano odgnieść to co nie odgniotło się przez noc - ja tak w 90% przypadków myję włosy i z efektów jestem zadowolona
EDIT: doczytałam, że nie odgniatałaś... to w takim razie stanowczo za mało żelu jak na kładzenie się spać w sucharkach - muszą być faktycznie sztywne, żeby noc im nie zrobiła buu
Cytat:
Wczoraj druga próba wydobycia loków..

Trzymały się cały dzień, mimo deszczu i wilgoci na cmentarzu.. Ale rano już się rozprostowały i ja z braku umiejętności reanimowania loków, zmoczyłam je eliksirem GP i rozczesałam

A wczorajszy efekt poniżej. Porównajcie z avatarem robionym w sierpniu
świetny postęp

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-02 o 20:34
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 19:28   #73148
Majka1503
EDUkator

Cytat:
No to już wiem co z nimi zrobię : D
Dziękuję za odpowiedź
Ja takie rzeczy sobie zostawiam na większe wyjścia Zwykle wtedy prostuję.
Może szampon nie, ale silikonową odżywkę i owszem

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 19:42   #73149
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Kojarzycie ofertę Black Energy za 2,49 + Black Energy Mojito za 50% ceny?
Jestem zła niemożliwie
pewnie Cię to nie pocieszy, ale chociaż zdrowsza będziesz, bo te wszystkie energy drinki szkodzą kilkukrotnie bardziej niż alkohol... a swoją drogą też nie cierpię takiego wprowadzania w błąd
issey87witaj
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Chatul na poprawę nastroju http://imgur.com/a/QciL7
ale świetny!
Stary 2012-11-02, 19:47   #73150
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
świetny postęp
dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Ja takie rzeczy sobie zostawiam na większe wyjścia Zwykle wtedy prostuję.
Może szampon nie, ale silikonową odżywkę i owszem
ooo, dobrze wiedzieć

Blog

Stary 2012-11-02, 20:00   #73151
iwonsia01
Zadomowienie

Ja właśnie jestem po pierwszym myciu zgodnym z CG Od razu mi lepiej Dziś 1 raz zastosowałam pseudo OMO. Pseudo, gdyż skalp był oczyszczany prostym szamponem z SLS. Teraz chyba będę częściej tą metodę stosować, aczkolwiek i tak mam wrażenie, że szampon ze skalpu przedostaje się w znacznej mierze na resztę włosów. Cudowne uczucie po Ganierze AiK. Tęskniłam za nim. Teraz zrobiłam plooping aby włosy trochę same wyschły, gdyż podaruje im dziś suszarkę
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 20:02   #73152
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Może kiedyś zirytowana grupa konsumentów zrobi jakiś pozew zbiorowy

No i zawsze zostają sklepy internetowe
W kryzysowych sytuacjach i tak zawsze lepiej mieć ross pod ręką

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
=No usztywnia tak, jak lubię to bardziej wyjaśnia też nie raz nie daję rady całkowicie go odgnieść, ale pracuję nad tym
Dziękuję za wypowiedzi odnośnie pq jak nie znajdę czegoś bez tego to wezmę z Twojej listy cosik z pq.

Tak wiem, że Eloe i Ajrisz Marta i inne uczynne Wizażanki są bardzo pomocne, ale Ty jesteś ekspres i piszesz dla mnie konkretnie i jasno, jak lubię
Bardzo mi miło ^^ dziękuję .

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
[I]
Mam jednak problem z otwarciem strony...
czyli od góry, od czubka głowy? Fryzjerzy chyba jednak zawsze zaczynają od tyłu, spinając włosy żabkami, z tego co kojarzę...
Aaaa co ja napisałam . Oczywiście, że tak, nawet patrzałam jak robią mojej mamie. Chodziło mi się o to, że warstwy idą regularnie od góry w miarę równych odstępach, a cieniowanie nie jest dokładnie zaplanowane co do centymetra.
Stary 2012-11-02, 20:27   #73153
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dodałam zdjęcie jest najs
i moja ulubina spinka do przypinania grzywki - ludzie ponoć tym koka mogą upiąć
fajnie i spineczka też pierwsza klasa, ale absolutnie nie wyobrażam sobie upinania nią całych włosów...
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

pozdrawiam Was cieplutko z dziwnej mojej krainy.
Włosy dostają po pupie z pielęgnacją minimalną (najczęściej mycie wodą i odzywka na 10-15 minut, potem KCCC lub coś z aloesem i suszenie), za to Jantar jest w ruchu.
Wypadanie trwa i trwać będzie.

Pomyślcie czasem o mnie ciepło.

Buziaki i pięknych loków!
trzymaj się ciepło

moje wczorajsze włosy... 4ty dzień, podpięte, po podpięciu końce lekko psiknięte Bobini Mała Księżniczka i ugniecione dłońmi z rozsmarowanym Garnierem AiK i trochę koszulką - trzymały się tak cały dzień prawie bez zmian, a pod wieczór Mama mówiła, że ładne i była pewna, że tego samego dnia myte i układane... zaczyna mi się podobać ta reanimacja na długich włosach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012.11.01.jpg (16,9 KB, 62 załadowań)
Stary 2012-11-02, 20:27   #73154
antymezis
Raczkowanie

Hej

po przebrnięciu przez ostatnie 30 stron czuję się upoważniona, żeby cokolwiek się odezwać . Nie wiem, czy ktoś mnie pamięta, zdarzało mi się kiedyś odezwać ze dwa razy, nawet parę lat temu dałam zdjęcie swoich pseudofal .

W każdym razie wracam tutaj (po raz kolejny) z podkulonym ogonem, można rzec, mam nadzieję, że kiedyś (ach ) uzyskam takie efekty jak Wy . Może uda mi się niedługo jakoś załączyć zdjęcia, ale cóż, nie wiem, czy wytrzymacie ich hiperjakość, wynikającą ze nowoczesności aparatu w moim poklejonym taśmą telefonie(wiecie, takie oznakowanie, gdyby trafił się drugi, równie nowoczesny model )

Dołączam do ogólnego focha na Rossmana - jakimś cudem udało mi się kupić ostatnią starą piankę isany, ale dodam, że kusiła mnie, dziewczę nieświadome, owa piękna lokowana pani ze zdjęcia. A właśnie widziałam ostatnio jakąś nową isanę z babassu - czy warte toto uwagi w ogóle?

Obecnie planuję sobie ukręcić jakieś psikadło, a jako że w mojej łazience brakuje odpowiednich hydrolatów, natomiast sok aloesowy wydaje się cokolwiek drogi, wpadła mi do głowy szalona myśl - a może jako bazę zastosować tonik polleny evy, o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...koniczyny.html. Co sądzicie, czy to nie nazbyt ryzykowna ekstrawagancja?

26.10.2011 - 27 cm
1.12.2011 - ok. 30 cm ()
2.11. 2012 - ok. 39 cm (w tym dwa podcięcia lalala )
Cel: hm...
antymezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 20:38   #73155
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
dzis jest lepiej, jednak brak umiejętności robienia zdjec tudzież ciulowe zdjęcia robione przez małżowinka dobijają
podoba mi się jak się układają na końcach
Cytat:
Napisane przez Hoshi94 Pokaż wiadomość
Dodaję swoje foto w załączniku, może któraś pomoże co do koloru?
Byłabym bardzo wdzięczna
ale masz cudną długość i strukturę...
Stary 2012-11-02, 21:39   #73156
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antymezis Pokaż wiadomość
Hej

po przebrnięciu przez ostatnie 30 stron czuję się upoważniona, żeby cokolwiek się odezwać . Nie wiem, czy ktoś mnie pamięta, zdarzało mi się kiedyś odezwać ze dwa razy, nawet parę lat temu dałam zdjęcie swoich pseudofal .

W każdym razie wracam tutaj (po raz kolejny) z podkulonym ogonem, można rzec, mam nadzieję, że kiedyś (ach ) uzyskam takie efekty jak Wy . Może uda mi się niedługo jakoś załączyć zdjęcia, ale cóż, nie wiem, czy wytrzymacie ich hiperjakość, wynikającą ze nowoczesności aparatu w moim poklejonym taśmą telefonie(wiecie, takie oznakowanie, gdyby trafił się drugi, równie nowoczesny model )

Dołączam do ogólnego focha na Rossmana - jakimś cudem udało mi się kupić ostatnią starą piankę isany, ale dodam, że kusiła mnie, dziewczę nieświadome, owa piękna lokowana pani ze zdjęcia. A właśnie widziałam ostatnio jakąś nową isanę z babassu - czy warte toto uwagi w ogóle?

Obecnie planuję sobie ukręcić jakieś psikadło, a jako że w mojej łazience brakuje odpowiednich hydrolatów, natomiast sok aloesowy wydaje się cokolwiek drogi, wpadła mi do głowy szalona myśl - a może jako bazę zastosować tonik polleny evy, o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...koniczyny.html. Co sądzicie, czy to nie nazbyt ryzykowna ekstrawagancja?
No to witaj ponownie i gratuluję tych 30 ostantich stron, jestem pod wrażeniem!
Co to za nowa Isana babassu?
Jeżeli tonik ma nieprzekombinowany skład to dlaczego nie
Stary 2012-11-02, 21:53   #73157
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
moje wczorajsze włosy... 4ty dzień, podpięte, po podpięciu końce lekko psiknięte Bobini Mała Księżniczka i ugniecione dłońmi z rozsmarowanym Garnierem AiK i trochę koszulką - trzymały się tak cały dzień prawie bez zmian, a pod wieczór Mama mówiła, że ładne i była pewna, że tego samego dnia myte i układane... zaczyna mi się podobać ta reanimacja na długich włosach
Boszzz ile Ty masz włosów !

zazdroszcze reanimacji i możliwosci nie mycia, moje nawet jak wytrzymują to gdy wychodze z domu myję od nowa, lubie miec świeżutkie. Tylko jak siedze w domu pozwalam im sie podtłuszczac 2-3 dni, nie dłużej.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 22:25   #73158
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Boszzz ile Ty masz włosów !

zazdroszcze reanimacji i możliwosci nie mycia, moje nawet jak wytrzymują to gdy wychodze z domu myję od nowa, lubie miec świeżutkie. Tylko jak siedze w domu pozwalam im sie podtłuszczac 2-3 dni, nie dłużej.
moje zawsze się wolno tłuściły, w zależności od pory roku 2-3 dni mogłam proste spokojnie nosić i były świeże jak są ułożone w fale to jeszcze dodatkowo odbijają od skóry głowy i dłużej trzymają świeżość 4-5 dni, gdzie 4 mogę sobie pozwolić na rozpuszczone
jakby były nieświeże, to myłabym częściej, bo smalcu nie zniese a jak są suche i jeszcze w międzyczasie "piją" spray do włosów i Garniera AiK, no to widocznie taka ich wola
Stary 2012-11-02, 22:27   #73159
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Tak, dokładnie o ten. Karmenka poleciła mi tu w wątku
Jest tłuściochem, ale fajna, gęsta piana wychodzi. Zauważyłam, że ten olejek potrzebuje duuuużo wody, żeby się spienić (bo bez tego bardzo niewydajny) - ja wylewam trochę na rękę, rozcieram w dłoniach, potem dotykam jakiejś mokrej powierzchni, żeby złapać jeszcze trochę wody, znów rozcieram i dopiero na głowę. Myje o dziwo bardzo dobrze, włosy "skrzypią" z czystości, ale jednocześnie jest mięciutko . Nie zmywałam nim jeszcze oleju, ale maskę miodowo-odżywkowo-olejową zmył ładnie. Dla mnie najważniejsze jest jednak to, że mój skalp go polubił .
Mi poleciła Eloe i też uważam to za dobre myjadło.
Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Sklep ciuchowy, ceny nieadekwatne do traktowania klientów
Mój kolega tam pracuje i bardzo dobrze traktuje klientów, tak jak i cała jego obsługa, bo czasem wpadam powiedzieć cześć, natknę się na kogoś innego, nie wyglądam jak by mnie było na Solara stać a i tak jest miło.

Szybko was nadgoniłam, ale nie mam czasu na więcej, siedzę w domu, swojego lapka nie mam, oglądam Opowieści z Narnii.
Byłam przedwczoraj u fryzjera, prawie się tam popłakałam, wiecej nie idę. Do żadnego.
Zrobiłam dziś włosom spa i jest im miło.
Stary 2012-11-02, 22:28   #73160
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o piankę do włosów...pamiętałam o tym wpisie, niestety nie byłam w stanie sobie przypomnieć o jaką konkretnie piankę chodzi. Na szczęście znalazłam post: KLIK! polecam poczytać posty Sensualitki
Droga Aniu, muszę Cię zmartwić - Twoje wysiłki włożone w wyszukanie posta zaraz stracą nieco na wartości ponieważ..... ta pianka też już aktualnie posiada betaine kokamidopropylową tzn nieco na wyrost piszę "aktualnie" ponieważ nie mam starego opakowania pianki i nie mogę stwierdzić, że wcześniej nie było tam tego składnika. Opieram się jedynie na własnej pokracznej analizie ale detergent w składzie akurat umiem rozpoznać i na pewno rzuciłby mi się w oczy. Zwłaszcza, że to kometyk b/s. (Tzn umiem rozpoznać teraz .. Może wcześniej mi umknęło..???)

Od jakiegoś czasu walcze z nawracajacym łupieżem a w sumie nic nie zmieniałam z kosmetyków włosowych poza kolejno nowymi opakowaniami tychże.. Pianke jako winowajce skreśliłam od razu bo lata mi służyła.. Jeśli zaprzestane jej używać i łupież zniknie to postawie Ci ołtarzyk dziękczynny bo to po tym jak wspomniałaś mój post poszłam do łazienki sprawdzić co dokładnie w trawie piszczy.. i prosze
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 22:28   #73161
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Dziewczyny pomożecie?
Muszę wybrać jakąś odżywke d/s i b/s dla mojej kuzynki. Nie byłoby problemu gdyby nie to, że ma 9 lat i po pierwsze nie wiem czy wszystko moge na jej włosach stosować a po drugie na pewno nie bedzie włosów olejować, robić domowych masek itd wiec pasowałoby żeby te odżywki byly wystarczające, więc mam problem żeby jej dobrać odpowiedni zestaw. Szampon myśle, że spokojnie sama wybiore, chyba że macie jakiś szczególnie polecany dla takich włosów. Oczywiście włosy ma kręcone(i długie)

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 22:30   #73162
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Byłam przedwczoraj u fryzjera, prawie się tam popłakałam, wiecej nie idę. Do żadnego.
współczuję i rozumiem... ja np. TEJ wizyty nigdy nie zapomnę...
ale potem trafiałam już na lepszych fryzjerów
Stary 2012-11-02, 23:02   #73163
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
wiem że nie wolno, ale rano były okropne, część prostych, część fal.. teraz jest jeszcze gorzej, bo się spuszyły
nie wiem co z nimi robić na drugi dzień.. po tym już trochę odechciało mi się loków
haha, rozumiem, loki są męczące ale to następnym razem rób sobie psikadło z Jantara, wody i odżywki b/s i pougniataj trochę włoski albo chociażby zwilżonymi olejem dłońmi.

Cytat:
Czy ten szampon i odżywka są zgodne z CG? Ja niestety nie znam się na składach.. A dostałam próbki, no i nie wiem czy warto wykorzystać, czy dać mamie?

Szampon Nivea nadający objętość
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Simmmondsia Chinensis Oil, Aloe Barbadensis Gel, Polyquaternium-89, Polyquaternium-10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-200 Hydrogenated Glycertl Palmate, Glycerin, Citric Acid, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Benzyl Alcohol, Citronellol, Parfum.

I odżywka tej samej serii:
Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Stearamidopropyl Dimethylamine, Hydrolyzed Keratin, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Silicone Quaternium-18, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Coco Betaine, Trideceth-6, Sodium Chloride, Trideceth-12, C12-15 Pareth-3, Cocamidopropyl Betaine, Citric Acid, Propylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol,
Citronellol, Parfum.
niestety, ani odżywka, ani szampon - odżywka ma oblepiacze i silikon, a szampon SLS...

Cytat:
taki jest plan - czyli jak zawsze - zapuszczanie do chwili aż "trafi mnie szlag"
oby tym razem szlag trafił jak najpóźniej

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomożecie?
Muszę wybrać jakąś odżywke d/s i b/s dla mojej kuzynki. Nie byłoby problemu gdyby nie to, że ma 9 lat i po pierwsze nie wiem czy wszystko moge na jej włosach stosować a po drugie na pewno nie bedzie włosów olejować, robić domowych masek itd wiec pasowałoby żeby te odżywki byly wystarczające, więc mam problem żeby jej dobrać odpowiedni zestaw. Szampon myśle, że spokojnie sama wybiore, chyba że macie jakiś szczególnie polecany dla takich włosów. Oczywiście włosy ma kręcone(i długie)
to może AiK, skoro to ma być jedyna forma odżywienia? a nad b/s bym się zastanowiła, czy w ogóle warto w tak młodym wieku obciążać dodatkowo delikatne jeszcze włoski...

wstawiam beznadziejne jakościowo (i światło też złe, bo robione przed chwilą) zdjęcie swoich włosów pierwszy raz z lnianym. Nie ma wielkiego wow, bo jakoś tak powywijały mi się nie tam, gdzie chciałam, ale i tak chyba jest lepiej chyba się z nim zaprzyjaźnię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-02.jpg (96,6 KB, 51 załadowań)

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 23:16   #73164
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

deszczowypies włosy ma wysokoporowate więc traca szybko wilgoć poza tym mysle ze trzeba je jakos zabezpieczyć bo ona co chwile je rusza, zresztą jest dzieckiem więc je wytarza kilka razy dziennie po dywanie np i niszczą jej się te włosy. Chociaz może ja się nie znam i faktycznie to nie jest dobry pomysł
Dzieki za pomysł z Garnierem, faktycznie chyba najlepsza jako pierwsza.

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 23:33   #73165
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
deszczowypies włosy ma wysokoporowate więc traca szybko wilgoć poza tym mysle ze trzeba je jakos zabezpieczyć bo ona co chwile je rusza, zresztą jest dzieckiem więc je wytarza kilka razy dziennie po dywanie np i niszczą jej się te włosy. Chociaz może ja się nie znam i faktycznie to nie jest dobry pomysł
Dzieki za pomysł z Garnierem, faktycznie chyba najlepsza jako pierwsza.
haha, 'wytarza po dywanie'
weź pod uwagę, że ja też się nie znam, więc absolutnie nie sugeruj się moją indolencją niech się któraś mama najlepiej wypowie! w ogóle nie ma gdzieś wątku dotyczącego dziecięcych loczków?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 23:49   #73166
antymezis
Raczkowanie

A
Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
No to witaj ponownie i gratuluję tych 30 ostantich stron, jestem pod wrażeniem!
Co to za nowa Isana babassu?
Jeżeli tonik ma nieprzekombinowany skład to dlaczego nie
Aaaa.. a tam nie ma w linku! Skład jest taki, gdyby ktoś był zainteresowany : aqua, chondrus crispus, panthenol, trifolium pratense (clover) extract, peg-40 hydrogenated castor oil, sphingolipids/ phospolipids, aloe barbadensis leaf juice, glycerin, betaine, sodium benzoate, methylparaben, parfum, 2-bromo-2nitropame-1, 3-diol, citric acid, 2-phenoxyethanols, potassium sorbate, linalool, hydroxycitronellal, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, citronellol, geraniol, limonene.

No i widzę tu i aloes, i koniczynę, i panthenol, i glicerynę, ale tam dalej to chyba są detergenty, nie?

A jeśli chodzi o tę isanę babassu, to no wygląda bardzo podobnie do tamtej, ale jednak butelka jest trochę inna, większa jakby? Składu nie miałam jak porównać, ale chyba aż kupię z ciekawości . I prawdę mówiąc, teraz zgłupiałam, może ja na szampon patrzyłam? No ale wydaje mi się, że inaczej to opakowanie trochę wyglądało i nie widziałam chyba w składzie sulfate

W ogóle odkąd mocniej dbam o włosy również zauważyłam, że się mniej przetłuszczają, kiedyś 2 dni to był max, teraz po 3 bywa nawet znośnie.
No, ale też oszukuję trochę i wcieram wodę brzozową czasami, co ciekawe mój wrażliwy skalp, który za sles nie przepada, alkohol póki co toleruję bez większych oporów. Ale poza tym - natchniona Czarowonicującą Ajrisz - bawię się ziołami płukanka z siemieniem lnianym, prawoślazem i lukrecją rulez

26.10.2011 - 27 cm
1.12.2011 - ok. 30 cm ()
2.11. 2012 - ok. 39 cm (w tym dwa podcięcia lalala )
Cel: hm...

Edytowane przez antymezis
Czas edycji: 2012-11-02 o 23:50 Powód: literówka
antymezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 23:53   #73167
Malwina_89
Zakorzenienie

Riddim, jeżeli chcesz wyglądac poważniej, to uważam, że bez grzywki tak właśnie jest. Grzywka odejmuje Ci lat, wyglądasz właśnie na 15 , bez grzywki poważniej. I nie masz wysokiego czoła moim zdaniem

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 23:57   #73168
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

pozdrawiam Was cieplutko z dziwnej mojej krainy.
Włosy dostają po pupie z pielęgnacją minimalną (najczęściej mycie wodą i odzywka na 10-15 minut, potem KCCC lub coś z aloesem i suszenie), za to Jantar jest w ruchu.
Wypadanie trwa i trwać będzie.

Pomyślcie czasem o mnie ciepło.

Buziaki i pięknych loków!
Buziaki Mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko ok

Cytat:

Boszzzz U mnie 3 dzien to juz koczek

Cytat:
dzis jest lepiej, jednak brak umiejętności robienia zdjec tudzież ciulowe zdjęcia robione przez małżowinka dobijają
Boskosc
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 00:06   #73169
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem co z nimi robić na drugi dzień.. po tym już trochę odechciało mi się loków

Dziękuję!
Nie myślałam, teraz mam lekko wycieniowane końce.. a co by to dało?
Bałabym się, że po pocieniowaniu nie umiałabym ich utrzymać w dobrym stanie, bo jak nakładam serum, to ciężko byłoby dotrzeć do wszystkich końcówek.
co tak szybko?? pokażesz zdjęcie przodu falowanego z grzywką?

A wycieniowanie przy takich falach myślę że dużo daje, przy mocnych lokach różnie, ale przy falach Pooglądaj fotki dziewczyn...

Cytat:
moje zawsze się wolno tłuściły, w zależności od pory roku 2-3 dni mogłam proste spokojnie nosić i były świeże jak są ułożone w fale to jeszcze dodatkowo odbijają od skóry głowy i dłużej trzymają świeżość 4-5 dni, gdzie 4 mogę sobie pozwolić na rozpuszczone
jakby były nieświeże, to myłabym częściej, bo smalcu nie zniese a jak są suche i jeszcze w międzyczasie "piją" spray do włosów i Garniera AiK, no to widocznie taka ich wola
Mam tak samo... ostatnio po antykach chyba jeszcze lepiej....
Kate, kusisz tą księzniczką, ale ona ma alkohol! Nie boisz się?

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
stracham się coraz bardziej...

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu walcze z nawracajacym łupieżem a w sumie nic nie zmieniałam z kosmetyków włosowych poza kolejno nowymi opakowaniami tychże.. Pianke jako winowajce skreśliłam od razu bo lata mi służyła.. Jeśli zaprzestane jej używać i łupież zniknie to postawie Ci ołtarzyk dziękczynny bo to po tym jak wspomniałaś mój post poszłam do łazienki sprawdzić co dokładnie w trawie piszczy.. i prosze
Nieeeeeeeeeeeee.... a myślałam ze będę miała piankę...

Cytat:
ja zamawiam tylko ze strony producenta

http://www.pani-halinka.pl/comic/comic/124-0063/
No gdybym wiedziała... ale ja dużo rzeczy w necie kupuję i bylo ok...

Umylam wlosy, do lodowki po gluta i............ małż mi wywalił... rozpakował zakupy i myślał że to jakis stary skiślak...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-11-03 o 00:08
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 00:38   #73170
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Kate, kusisz tą księzniczką, ale ona ma alkohol! Nie boisz się?
jaki alkohol? moja ma taki skład i ja tam alkoholu nie widzę
chyba że teraz wypuścili na rynek coś z innym składem?

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości