|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
Też mnie te maski zaintrygowały
![]() Cuciola, a mi Amla bardzo podpasowała, nawet zapachem
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37364686]Też mnie te maski zaintrygowały
![]() Cuciola, a mi Amla bardzo podpasowała, nawet zapachem [/QUOTE]Orlico, na All sa te maski, bananowa ok 6 zl za 250 ml. Zobaczcie co znalazłam - maska zakwaszająca do wl farbowanych. Robię listę zakupów na ten miesiąc. Są to bardzo przemyślane zakupy. Chcę zainwestować w dobry podkład i puder. Mam już dość ciągłej świecącej się cery w strefie T, biegania co kilka godzin do lazienki i poprawiania makijażu. Wybrałam podklad Revlon Colorstay i puder Anti Shine Kryolan. Zakupię w przyszłym tygodniu, bo w tym do niedzieli nic nie kupuję.
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2012-11-01 o 18:29 |
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję, póki co jestem bardzo zadowolona, aż mi się chce tam jechać. Wybrałam wczoraj fakultet - Zarządzanie czasem Kurtka w załączniku ![]() Wrzucę swój bilans (całkiem udany zresztą): Zużyte w październiku: Garnier - odświeżający tonik z ekstraktem z winogron 200ml Bioderma Hydrabio pianka do mycia twarzy 150ml Denivit 2w1 - żel do mycia zębów Dezodorant Naomi Campbell Cat Deluxe with kisses 150ml Lirene peeling enzymatyczny do twarzy 75ml Yves Rocher maseczka nawilżająca winogronowa 50ml Oriflame oczyszczająca maseczka z glinką i łopianem 50ml farba do włosów Palette Salon Color jasny czekoladowy brąz Oddane: 1. Avon Naturals - krem do rąk Miód i mleko 75ml 2. Avon Eternal Magic Enchanted edt 50ml 3. Avon Naturals krem do twarzy miód i mleko 75ml 4. Avon roletka Perceive 9ml Kupione:
|
|
#3544 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37361635]Ale Was rozpieścili!
![]() [/QUOTE]sama jestem w szoku, bo się nie spodziewałam żadnych fantów ![]() Cytat:
za litrową dałam 14 zł. Oj bo jest taki wątek z mojego miasta i tam zamówienia wspólne lecą i ja jak widzę coś fajnego to się nie umiem oprzeć pokusie, tym bardziej że cena jest niziiutka i z mojej chciejlisty. A W Lbn nie lubię sklepów bo kosmetyki w takich zwykłych drogeriach są drogie np kallos mleczny 25 złotych ![]() Cytat:
ale poczekam aż chociaż jeden podkład zużyję.Ja sie boję swojej listy rzeczy do kupienia
|
|
#3545 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak oceniasz peeling? Mam go w zapasie Dobrze zdziera?Cieszę się, że jesteś zadowolona z tego kremu Z tego, co pamiętam, to ja Ci go polecałam A propos polecania, to dzięki za to dotyczący eyeliner YR, bo jest boski Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście udany I fajny płaszcz U mnie też pierwsze listopadowe zużycia: płyn do kąpieli i żel do higieny intymnej. |
|||||
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten peeling jest ok- wg mnie mocno ściera. Jedyne co mi w nim przeszkadzało to zapach. Jak go otwierałam i chciało mi się pić, to miałam ochotę go skonsumować ![]() Tak, krem Ty mi polecałaś- jest super Na pewno go kupię na lato.Cieszę się, że jesteś zadowolona z eyelinera- ja również |
|
|
|
|
#3547 |
|
Konto usunięte
|
Zużyłam różany balsam do ciała Avon Naturals
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam wodę brzoskwiniową z YR za 39,90. ładne zaczęłam listopad, a lista zakupów na ten miesiąc jest długa
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że ostatnio jak coś kupuję kosmetycznego, to przeważnie jest coś z Avonu - nie mam siły i weny chodzić po drogeriach, a tak to z katalogu coś wybiorę. Teraz czekam na 2 kredki wysuwane (Burgundy shock i Black ice) i peeling do stóp z nowego FW
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Robiąc porządek w szufladzie z ubrankami policzyłam ile czego mam: Body/śpiochy/półśpiochy/getry - 46: 16 szt - krótka góra + krótki dół 12 szt - długi rękaw + krótki dół 7 szt - długi dół + krótka góra 5 szt - długa góra i długi dół 6 szt - półśpiochy i getry Bluzeczki - 13: 2 szt - krótki rękaw 11 szt - długi rękaw Bluzy - 5 Sweterki - 2 Spodnie - 20: 2 szt. - krótkie 7 szt. - dresowe 11 szt - "wierzchnie", czyli sztruksowe, jeansowe, ocieplane itp Kombinezony - 4: 2 szt - grubsze 2 szt - cieńsze, na wiosnę Czapki - 10: 6 szt. - cieńsze 4 szt. - grubszeSkarpetki - 4 Rękawiczki - 3 Przy czym są to ubranka różne wielkościowo. Fajnie, że znalazłaś coś odpowiedniego dla siebie ![]() Ja z mężem zapisujemy się na szkolenie finansowane z UE, które liczy sie jak studia podyplomowe - Menedżer ekonomii społecznej. Zaczyna się w tym miesiącu, trwa 150 godzin.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-11-02 o 09:06 |
|
|
|
|
#3550 |
|
Konto usunięte
|
Obudził mnie kurier z paczuszką od Joko - 4 lakiery, 2 szminki i bronzer.
Lakierów w bilansie nie liczę, więc mam 3 in, 1 out ![]() Dostałam też dodatkowy bronzer na konkurs na blogu
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś mam wolne, więc posprzątałam porządnie cały dom, mam jeszcze korki, które przełożyłam na wcześniejszą godzinę i robię sobie przy okazji zabiegi upiększające No i zaczęłam kurs mistrz klawiatury w ramach samodoskonalenia. A jutro i pojutrze mam zjazd na administracji - od rana do wieczora
|
|
#3552 |
|
Konto usunięte
|
Zużyłam też szampon BabyDream
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłaqm dziś w lumpku bo wyprzedaż -77%. Za ubranka ze zdjęcia + podkoszulek dla TŻ zapłaciłam dokładnie 11,67
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę dla synka przyjaciółki coś kupić, bo po niedzieli się do nich wybieram
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Skonczylam perfumki o zapachu bzu 20ml YR
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
u mnie bilans in:9 out:6 czyli nie jest najgorzej
a więcej na blogu A w listopadzie mam zamiar skupić się bardziej na zużywaniu a kupować tylko najpotrzebniejsze rzeczy ;D zobaczymy co z tego wyjdzie ![]()
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
wrzucam bilans październikowy,to chyba mój najlepszy miesiąc
mam więcej zużyć niż zakupówZakupy 1.Avon płyn do kąpieli jeżyna i wanilia 500ml 2.Avon woda perfumowana Little White Dress 50ml 3.Avon szminka cappuccino 4.My Secret cień do powiek matt 502 5.Essence Wild Craft puder rozświetlający w kamieniu 11g 6.Essence Wild Draft lakier do paznokci 04 rosewood hood 10ml 7.Avon maseczka do twarzy z glinką Planet SPA 75ml Zużycia 1.Avon Care płyn do mycia ciała 400ml 2.Avon maseczka tajski kwiat lotosu 75ml 3.Essence lakier do paznokci 24 underwater 5ml 4.Avon tusz do rzęs Enchant brown/black 8ml 5.Avene żel do mycia twarzy 250ml 6.Avon Naturale waniliowe mleczko do ciała 200ml 7.YR szampon-żel p.prysznic Monoi de Tahiti 150 ml. 8.Barwa szampon do włosów pokrzywa 300ml mam też sporo końcówek w kolorówce, kończy mi się podkład i korektor mineralny, baza pod cienie, bronzer , cień i w różu widać już denko ![]() wprawdzie daleko mi do prawdziwych "odwykowiczek" Nynka - wprawdzie nie wiele zużyć ale tylko 1 rzecz przybyła ,Lynn , Parole , Orlica-imponująca ilość zużyć , Cuciola - jak zwykle zakupoholizm kosmetyczny trzyma ryzach |
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
gabipati ale ładny bilans, brawo
|
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam ze spóźnionym bilansem, bom chora i wcześniej jakoś nie miałam weny
![]() OUT: La Roche-Posay Iso-Urea - próbka 15ml (gratis) Sunozon mleczko do opalania SPF 20 200ml YR pastylka musująca Lawenda Krem do rąk i paznokci Avon glicerynowy - edycja świąteczna 100ml Woda toaletowa Avon Jet Femme Holiday 50ml Odżywka Pantene Pro-V 75ml - miniatura (gratis) IN: Żel pod prysznic YR Jardins du Monde Granat z Hiszpanii 200ml Żel pod prysznic YR Jardins du Monde Fioletowy ryż z Laosu 200ml Żel pod prysznic YR Les Plaisirs Nature Brzoskwinia 400ml YR pastylka musująca Lawenda - już zużyta ![]() YR Comme une Evidence EDP 50ml (gratis) YR Vanille Noir - miniatura 5ml YR Tendre Jasmin - miniatura 5ml YR Iris Noir - miniatura 5ml Wydane: 53,10zł Jak widać powyżej - YR rządzi w bilansie . Połasiłam się na darmową wodę, a żel brzoskwiniowy w grudniu pójdzie na świąteczny prezent. Ogólnie mogłoby być lepiej, ale najgorzej też nie jest
|
|
|
|
#3562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam kolorowe eyelinery i kredki używam "od święta", także jakoś specjalnie nie płaczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka Ja byłam dziś z TŻ-em w galerii i trochę zaszalałam W Inglocie kupiłam 4 cienie i kasetkę, w Sephorze puder rozświetlający (nie miałam), a w Rossmannie odżywkę Gliss Kur (obecna się kończy). Na swoją obronę mam to, że zużyłam kolejne rzeczy: płukankę Listerine, miniaturkę żelu pod prysznic YR i dwufazę Bielendy
|
||||
|
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37376922]Obudził mnie kurier z paczuszką od Joko - 4 lakiery, 2 szminki i bronzer. Lakierów w bilansie nie liczę, więc mam 3 in, 1 out ![]() Dostałam też dodatkowy bronzer na konkurs na blogu [/QUOTE]Fajnie! Cytat:
Weszłam dziś do rosska ale odrzuciło mnie od zakupów. Chciałam tylko maseczkę Rosskową z jabłkiem ale nie miałam gotówki tylko kartę i jak pomyślałam, że miałabym niecałe 2 zł płacić za nią kartą to mi się odechciało i wyszłam![]() Byłam też w Douglasie żeby dobrać kolor podkładu Revlon. Mówię babce, że dużo czytałam na ich temat i przyszłam wybrać odcień. Ona dała mi 3 odcienie. Chciałam popróbować na twarzy, w okolicy żuchwy, żeby było jak należy, ale babka się uparła, że powinnam testować na dłoni (pierwszy błąd). Pytam się jej czy podkłady ciemnieją w ciągu dnia. Zapewniała mnie, że nie (2 błąd, bo dziewczyny w necie piszą, że w ciagu dnia podkład Revlona ciemnieje). W końcu babka zaczęła mnie namawiać na najciemniejszy z podanych odcieni, który nawet na ręku odznaczał się, a co dopiero na twarzy. Ładnie podziękowałam i wyszłam i nie wrócę już do tego salonu. Kobieta była całkowicie nie zaznajomiona w temacie. Po co wciskać komuś takie bzdury... Kiedyś pracowałam jako tajemniczy klient i denerwują mnie takie kity wciskane ludziom byle tylko sprzedać jakąś rzecz. Nic, nie dawało mi to spokoju i poszłam do drugiego Duglasa. Tam od razu babka zaprosiła mnie do standu, popatrzyła na mnie, wybrała 1 odcień, nałożyła na serwetkę i nawet sama zaproponowała bym na twarzy spróbowała. Podkład pasował idealnie!!! Odcień 220 Revlon do cery tłustej i mieszanej. Podpuściłam ją i pytam czy podkład ciemnieje w ciągu dnia. Ona od razu powiedziała, że tak, bo zawiera silikony. Zaproponowała też ze może mi pomóc w doborze pudru wykańczającego. Takich pracowników powinno się nagradzać, ja tą babkę pochwaliłam, że tak ładnie mnie obsłużyła i od razu wiedziała jaki odcień.
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Tez jestem ciekawa tego podkladu z Revlona. Na mojej liscie jest tez healthy mix bourjois, wake me up rimmela i infinite matt (chyba tak sie nazywa) z catrice.
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam sobie kilka swetrów na allegro i sprzedawca przysłał w zupełnie innych kolorach
|
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Różnie - od 50/56 cm po ok. roczne dziecko (zwłaszcza bluzy, spodenki)
|
|
#3567 |
|
Konto usunięte
|
Zużyłam wczoraj jeszcze dwie rzeczy - krem do stóp Avon i półlitrowy płyn do higieny intymnej Ziaja. Mam już 4 zużycia
|
|
|
|
#3568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie kupiłam go po wizażowych zachwytach, a niezbyt mi się spodobał, oprócz zapychania był tłustawy i po nałożeniu miałam smalec na twarzy. Oczywiście miałam ten do cery tłustej/mieszanej Teraz mam Healthy Mix i jestem zadowolona, jest lekki, nietłusty, fajnie się rozprowadza, schodzi z twarzy równomiernie. Krycie średnie, dla mnie wystarczające (do niespodzianek używam korektora). Jedyny minus, to że po jakimś czasie wchodzi w pory i muszę go "przyklepać". Wake me up też bym chciała wypróbować O tym z Catrice nie słyszałam. Ale zaraz obczaję na KWC Cytat:
A jakim cudem wysłał Ci bez zapłaty?
|
||
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
albo pomylił adresy i wysłał zamiast komuś kto zapłacił i wybrał te kolory Tobie.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

ja mam dużo więcej i nie uważam że był to zbędny wydatek, bo były dni kiedy kilka bodziaków było do prania 

Ogólnie kupiłam go po wizażowych zachwytach, a niezbyt mi się spodobał, oprócz zapychania był tłustawy i po nałożeniu miałam smalec na twarzy. Oczywiście miałam ten do cery tłustej/mieszanej