|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
Ale TŻ bardzo by chciał domek, więc jak już nas będzie stać to zakupimy działkę blisko Warszawy. Tylko czy nas będzie stać? ;/ Jak jutro święto spędzacie?
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj działaka pod Warszawą to masakryczny wydatek.... chyba że 60 km od Wawki to jeszcze ceny znośne- natomiast okolice Warszawy są koszmarnie drogie. My jutro jedziemy do Częstochowy- małą ma tam babcię i rodxine i tam jest kilka cmentarzy. Zawsze jeździmy tam co roku. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- a jaka pogoda u Was bo u mnie mokro i paskudnie
|
|
|
#4293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Śnieg prawie już stopniał tak ze jutro na cmentarzach pewnie będzie błoto niesamowite ![]() Miejmy nadzieję, że jutro też będzie fajna pogoda na odwiedzanie cmentarzy Lubię to święto- ma taki niesamowity klimat- szczególnie wieczorem jak świecą się wszędzie znicze
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też ładnie się za oknem zrobiło - super by było jakby jutro pogoda była podobna ale chyba zapowiadają przelotne opady.
Neave szkoda czasu na kłótnie i za bardzo nie rozumiem o co Twojemu mężowi chodzi...Ja w tym roku zostaję w Krk, mąż wyjątkowo ma wolne więc może uda nam się wybrać z teściami na cmentarz. Do domu pojadę w weekend - będzie mi łatwiej dojechać bo jutro nie miałabym za bardzo czym -busy nie jeżdżą a ja jestem niezmotoryzowana ![]() Dziś wpadają do nas znajomi, będzie mini przedwstępna parapetówa
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
My dziś idziemy też do znajomych
zapowiada się super wieczór, ale wcześniej jeszcze praca do 16 i hop siup do studia ;/ A jutro od rana cmentarze... Pogoda dziś piękna, widzę przebłyski niebieskiego nieba ;p
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
musiałam w robocie do 17 zostac
Byłam w sklepie- jakaś masakra.... ludzi tyle jakby co najmniej przez tydzień sklepy miały być zamknięte
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę jutro w pracy od 8-mej, bo tutaj nie obchodzą 1-wszego listopada... za to dzisiaj mają Halloween, strzelają fajerwerki (bardziej niż na Sylwestra), podpalają kosze na śmieci -nie pytajcie czemu - nie mam pojęcia... poza tym połowa pewnie nie przyjdzie jutro do pracy... często po takich dniach jest jakaś inwazja zapalenia nerek, grypy żołądkowej i nie wiem czego tam jeszcze - ja zawsze zwę to kacem, choć tutaj mamy częściową prohibicję i alkoholu po 10.30 w sklepie nie kupisz a w barach przestają serwować 1.30 w nocy .... wyobrażacie sobie tak w PL?
|
|
|
|
#4298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam wrażenie że to dlatego że przez ostatnie 2 tygodnie miałam urwanie głowy i moja praca była w bardzo niewielkim stopniu taka jak zwykle, bo przesiadywałam długo w biurze, a potem w domu jeszcze dłużej i pewnie się chłopaki najzwyczajniej stęskniły za mną w domu. tak to sobie tłumaczę i staram się za bardzo nie złościć.kurcze, ale wam zazdroszczę tych imprez... my dzisiaj tradycyjnie w domku, a jutro mąż do rodzinki na cmentarz jedzie. w tym roku sam, bo jego tata i jego żona chorzy od 2 tygodni, a myśmy młodego dopiero z przeziębienia wyciągnęli... damn! właśnie czytając magnusię zorientowałam się że przez durnego kuriera w końcu nie kupiliśmy chleba...a w domu ledwo 2 kromki... |
|
|
|
|
#4299 |
|
Rozeznanie
|
Zapraszam do klubu- przesyłam moje zdjęcia wreszcie
|
#4300 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hehe sama możesz zostać projektantką, my przez rok z TŻ planowaliśmy co, gdzie i jak zrobimy, jakie kolory itp, itd... czasami miałam już dość tematu remontu, ponad tok zanim zaczęliśmy.. ale przyznam szczerze, opłacało się ! dzięki temu wszystko jest funkcjonalne i przemyślane, tak więc usiądzcie z TŻtem i do dzieła !Cytat:
![]() a my podobnie 47 m, dwa pokoje i osobna kuchnia ![]() Cytat:
! i w ogóle piękną panną młodą byłaś![]() Cytat:
![]() zdjęcia z pleneru zwłaszcza te z welonem i na moście są cudowne ![]() aż zacznę żałować, że nie miałam welonu u siebie hihihi:P a my wczoraj mieliśmy pierwsze, oficjalne odwiedziny teściów, rodziców, szwagra i drugiego szwagra z żoną, na szczęscie wszystko się udało, wszystkim się podobało i smakowało jedzonko, albo tylko tak ściemniali hehe ![]() TŻ dzisiaj niestety był w pracy do 14, więc siedząc sama w domku zrobiłam sobie mały seans filmowy... oglądałam Nad życie o Agacie Mróz i powiem Wam, że płakałam jak dziecko... jak dla mnie genialny, tak refleksyjnie wpływa na człowieka ![]() poza tym wczoraj odbyliśmy "poważną" rozmowę o ile to możliwe z TŻ :P na temat dzidzi... kiedyś myślałam, że będę chciała poczekać z tym tak minimum rok po ślubie, żeby jakoś się ustatkować, a teraz sama nie wiem... mamy własne mieszkanie, TŻ całkiem nieźle zarabia, więc z utrzymaniem nie byłoby problemu, na minus, że oboje kończymy studia zaoczne, ale rodzice z wielką chęcią pomogli by w opiece.. jedynie TŻ twierdzi, żebym potem nie żałowała, że nie rozwijam się zawodowo, bo cały czas jestem na etapie szukania pracy... ehhh mętlik mam w głowie... ale ciesze się, bo widzę, że też bardzo chce![]() no nic... trochę Wam pomarudziłam , ale myślę, że jako kobietki zrozumiecie mnie bardziej niż mężczyzna ![]() w załącznikach zdjęcia kuchni skoro pisałyście, że macie ochotę zobaczyć ![]() jutro jeszcze pstryknę salon i łazienkę, bo sypialnia w trakcie remontu
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818310117.html ...Tam Serce Twoje Edytowane przez wloszka8 Czas edycji: 2012-11-01 o 22:20 |
||||
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
już biegnę oglądać
![]() Cytat:
![]() Ekstra kuchnia czekam na fotki reszty bo szukam właśnie inspiracji ![]() Co do tematu dzieciątka, to musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy rzeczywiście taki krok teraz nie spowoduje, że będziesz po zrozumiałej w tej sytuacji przerwie, miała problem z przerwą zawodową między końcem studiów i rozpoczęciem pracy. Jeśli nie jest to dla Ciebie problemem i czujesz, że nadszedł czas na pojawienie się w waszym życiu dziecka to chyba nie ma co rozmyślać tylko trzeba działać ![]()
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj wiem o czym mówisz..... zawsze jest jakieś "ale" i zawsze człowiek myśli sobie: zrobię jeszcze to czy tamto, poczekam aż to czy tamto... No i tak się odwleka. Na posiadanie dziecka człowiek się nigdy nie przygotuje bo wszystkiego nie przewidzisz. Jeśli chcecie to super i do roboty bo czas leci bardzo szybko i ani się obejrzysz a już 10 lat minie ![]() Wiem co mówię bo sama tak myślałam a teraz mam 35 lat i zrobiłam się trochę "wygodna".... dobrze mi tak jak jest i coraz trudniej podjąć decyzję o pożegnaniu się z "wolnością" i życiem we dwoje ![]() Kuchnia śliczna ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- lece!!!!!
|
|
|
#4303 |
|
Raczkowanie
|
magnusiajojla jeszcze wczoraj się wachałam, ale tak Was przeczytałam i zobaczymy co tam w tej mojej głowie się urodzi
narazie w poniedziałek umówiłam się do gin, żeby wiedzieć, że wszystko w porządku i mogę działać![]() dziękuję za opinie odnośnie kuchni, wiem, że dla wielu może być bardzo odważna, ja póki co kocham żywe kolory ![]() wklejam Wam jeszcze zdjęcia łazienki, miały być też salonu, ale padły baterie w aparacie ![]() piękne słonko u mnie od rana, a u Was ?lecę właśnie na zakupy, bo od dzisiaj goszczę kuzynkę z Łodzi, a wieczorem szykujemy parapetówkę na 12 osób, także lecę do sklepu po prowiant na wieczór i zabieram się za pichcenie ciasta i innych smakołyków![]() wpadnę do Was jeszcze potem, o ile otchłanie kuchni mnie nie wchłoną całkowicie
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobra decyzja aby iść do gina- profilaktyka przede wszystkim ![]() Co będziesz dobrego robił na parapetówkę ? ![]() Łazienka też super- bardzo fajne zestawienie kolorów
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - zdjęcia prześliczne!
Wloszka - baaaaardzo podobają mi się wnętrza, takie właśnie lubię, proste meble ale bardzo ładne Mw - właśnie sobie pomyślałam, że może zrobimy jakiś teledysk tego typu z moich wakacji.. tylko muszę znaleźć piosenkę przewodnią Magnusia - powiem ci, że gdyby nie moja mama to pewnie byśmy jeszcze wesela nie mieli, choć chcieliśmy bardzo, ale czasem nas przerażały te przygotowania i ciągle mówiliśmy, że pewnie w następnym roku, aż raz moja mama mówi, że ciągle .... "tak ciągle mówicie w następnym roku ile mamy czekać - ustalamy datę " no i ustaliłyśmy hahahah, razem z mamą ... na szczęście na wnuki na razie nie nalega ale zaczęłam już brać kwas foliowy i powiem wam że zauważyłam, że nie miałam comiesięcznych dolegliwości - a normalnie bez tabletki się nie dało wytrzymać... do gina też się wybieram po powrocie ...
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-11-02 o 11:44 |
|
|
|
#4306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe czy będziesz zadowolona z białych mebli, też by takie chciała Chociaż już sama nie wiem czego chcę ;p TŻ woli oglądać samochody niż mieszkania :| A jak Twój TŻ zareagował na różową kuchnię? ;p Fototapeta za szybą bardzo ładna . Łazienka też fajna, podobają mi się koszyczki na półkach.A jeśli chodzi o bobasa to zastanów się, że nie będziesz żałowała, że nie zaczęłaś pracy, ponadto, jeśli zaczniesz i dostaniesz umowę, będziecie mieli dwie pensje Myślę, że to warto przemyśleć. My o dzieciątko będziemy się starać jak już będziemy na swoim, za jakiś rok.
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra decyzja z wizytą u gina, będziesz mogła spokojnie zrobić sobie przegląd i bez obaw zacząć starania Łazienka też super mogę zapytać gdzie kupiłaś taką szafkę z koszyczkami? szukam czegoś do naszej łazienki bo mam na wierzchu zdecydowanie za dużo kosmetyków i trochę strasznie to wygląda ![]() Malgos a to złagodzenie comiesięcznych dolegliwości to zasługa zmiany stanu cywilnego czy kwasu foliowego? ![]()
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - to zdecydowanie kwas foliowy, ale mąż też na mnie dobrze działa
jednak okazało się, że na innych też działa (jednak nie na wszystkich) ale dla mnie to wielki plus
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was po dłuuugiej nieobecności
![]() Mam w końcu zdjęcia od fotografa z dnia ślubu i pleneru Jestem zachwycona zdjęciami Mój TŻ właśnie robi czołówkę weselną więc mam nadzieję, że tak najdalej za 2 tyg będziemy mieć skończoną płytę z wesela Już nie mogę się doczekać Wszyscy już wydzwaniają i dopytują, ale jak to mówią szewc bez butów chodzi Plener w stolicy też udany więc mamy zdjęć , a zdjęć Jak będę w domku to postaram się wstawić o ile znów nie będziemy mieć gości Jutro ruszany na bal przebierańców - spóźnione Halloween To już Nasza tradycja, 5 taki bal w tym roku przebieramy się za pszczółki Teściowa poszyła Nam stroje dziś musimy je odebrać Na balu ma być nas 80 osób, a zaczynaliśmy od 20 pięć lat temu więc jednak dorosłym ludziom podobają się takie przebieranki ![]() My w Naszym mieszkaniu nie mamy tylko stołu w kuchni bo żaden stolarz nie chce się Nam podjąć i zrobić takiego jak Ja chcę bo tłumaczą, że okleina blatu może popękać przy zaokrągleniach :/, więc musimy zdecydować się raczej na coś prostego:/ ,ale ważne żeby było więcej blatu roboczego bo TŻ nie może rozwinąć się przy gotowaniu , a i jeszcze nie mamy karniszy, ale to najmniejszy problem ![]() Widzę, że znów jest poruszany temat dzieci Ja ostatnio byłam u gin i poprosiłam o skierowanie na badania hormonalne, no i jak na razie z tych co mam jest wszystko dobrze , a poprosiłam o skierowanie z tego powodu, że zaczęły mi strasznie wychodzić włosy, a badania podstawowe mam wszystkie dobre, tarczyca tak samo i zostały tylko hormony, ale przy okazji będę miała cały komplet wyników i wiem, że wszystko jest ok , a temat dziecka u Nas jest cały czas poruszany bo moja przyjaciółka jest w ciąży i powiem Was, że jak tak na nią patrzę to coraz bardziej i mnie pobiera, ale jedno wiem, że dopóki nie "wpadniemy" będzie mi bardzo trudno podjąć decyzję, stałam się wygodna wracam do domu i mam wolne, nie muszę się o nić martwić, a jak jest dziecko to życie wywrócone jest do góry nogami i tak sobie tłumaczę a może za rok, a może za pół i tak pewnie będę sobie przekładać przez następnych parę lat . Mój TŻ śmieje się, że po cichu będzie przekuwał prezerwatywy i wtedy będzie sprawa rozwiązana
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - nie da się ukryć, że dzidziuś rzeczywiście przewraca życie do góry nogami... ale i to ma swój urok, ale też czasem sobie myślę czy damy sobie radę, bo nie mamy tutaj nikogo kto mógłby nam choć troszkę pomóc... nie da się ukryć, że takie życie jest wygodne...
|
|
|
|
#4311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale chodzę dziś zła... to chyba sprawa tych problemów z fotografem jeszcze samochód nam się zepsuł (a kupiliśmy go niedawno za niemałe pieniądze) i jak to usłyszałam to się miarka na dziś przebrała, normalnie aż chce mi się beczeć z tego wszystkiego
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - kurcze... są czasem takie dni... szkoda, że tak się porobiło z tym autkiem, ale może to nic takiego ... ale zdjęcia są śliczne, może nie miałyby takiego uroku gdyby były w kolorze
|
|
|
|
#4313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda, że z autkiem coś się niedobrego stało ale mam nadzieję, że to jakiś drobiazg, trzymam kciuki
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Trochę mnie nie było i chyba nie mam szans Was nadrobić ![]() U nas dobrze Oswajam sie ze słowami "mąż" i "Żona" Wrzucam trochę zdjec ![]() Lece spac Teraz bede juz bardziej aktywna
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Blair - świetne zdjęcia!
|
|
|
|
#4317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaglądaj do nas częściej
|
|
#4319 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a na parapetówkę były grzaneczki z masełkiem czosnkowym i serem, sałątka z tortellini, druga z rukolą i trzecia warstwowa z selerem i ananasem i standardowo parówki w cieście francuskim i ciasto krówka ![]() pierwszy raz połaszczyłam się na ciasto z paczki bo zawsze piekę sama, ale nie miałam już czasu wczoraj na to, a skończyło się tym, że musiałam piec drugi biszkopt sama, bo ciasto o ironio nie wyrosło wcale Cytat:
ale czym bliżej końca roku, tym gorzej z tą pracą![]() hehe TŻ też taką chciał bo widzieliśmy to połąćzenie kolorów w salonie, gdzie były zamawiane meble:P koledzy wczoraj się śmiali, którzy byli na parapetówce, że nieźle musiałam go upić, kiedy dałam mu tą puszkę farby do malowania kuchni ![]() a powiem Ci, że pomimno moich obaw, jestem zadowolona z tych mebli białych, nie brudzą się przecieram je standardowo raz na tydzień, podczas cotygodniowych porządków może dlatego nie widać plam i zacieków bo są na połysk![]() dziękuję za miłe słowa ![]() Cytat:
wymierzył, wyrysował sobie wszystko, zamówił płyty w castoramie i skręcił w domu ![]() hehe, my też długo nie mieliśmy karniszy ale to ma swoje uroki, że do wszystkiego dochodzi się powoli![]() taki dzień... dzisiaj na pewno będzie lepiej dzięki za miłe słowa ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję jakieś fajne piosenki o lecie, wakacjach, plaży... itp macie jakieś pomysły?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

ja jestem mieszczuch straszny i muszę żyć w mieście 

16.06.2012
Lubię to święto- ma taki niesamowity klimat- szczególnie wieczorem jak świecą się wszędzie znicze

!
my za 10 lat planujemy budowę domku
czekam na fotki reszty bo szukam właśnie inspiracji 

jeszcze samochód nam się zepsuł (a kupiliśmy go niedawno za niemałe pieniądze) i jak to usłyszałam to się miarka na dziś przebrała, normalnie aż chce mi się beczeć z tego wszystkiego