Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 19:23   #61
suszarka
Buc

Dot.: Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację?

I don't want to live on this planet anymore.

nie ma co z tym wilczkiem dyskutować, chłopak może chciał parę dziewoj na MN zmobilizować ale widać, że trafił na zły target.
Stary 2012-11-02, 19:29   #62
ARAKSJEL
Hrodebert

Hitler przy Stalinie to małe miki .Choć bardziej zorganizowany.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 19:32   #63
Polski Wilk
BAN stały

Obaj byli zbrodniarzami. Jedna różnica jest taka, że Hitler chyba jednak czuł się patriotą i starał się Niemców oszczędzać, zaś Stalin mordował wszystkich, niezależnie od narodowości.

Uważam, że każdy ma prawo demonstrować gdzie chce. A najlepszym rozwiązaniem byłyby dwie niezależne od siebie demonstracje.
Polski Wilk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 19:33   #64
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Haha nie dość, że Polak stuprocentowy to jeszcze fan legionów rzymskich
Hitler nawiązywał do Rzymu w jego świetności, do mitologii germańskiej, oraz do wielu innych rzeczy, wieloma sprawami się pobieżnie interesował.

A dla ciebie, Polski Wilk, obiecany fragment; rzeczy opisywane przy okazji procesu w Norymberdze; myślę, że warto i takie opisane niżej rzeczy wiedzieć, mieć ogląd na daną sprawę z innej strony
do wrażliwych osób - czytanie tego nie jest dobrym pomysłem i piszę poważnie

Film prowadzi nas coraz coraz dalej i dalej na zachód - Łotwa, Estonia, Litwa. A oto już i tereny niemieckie.
- Obóz jeńców wojennych Lahmsdorf - czyta lektor.
I znów trupy. Setki trupów. I żywi ludzie podobni do trupów, słaniające się szkielety.
- Gdańsk, budynek Instytutu Technologicznego. Tutaj opracowywano metody i technologię przemysłowego wykorzystania ciał ludzkich - szemrze w uszach głos lektora.
O tym już wiemy. Widzieliśmy w sądzie eksponaty. Widzieliśmy produkcję tej fabryki. A mimo wszystko dreszcz człowieka przenika. Chciałoby się zamknąć oczy, zerwać się z miejsca i uciec gdzieś daleko. Ale nie, trzeba przejść przez to wszystko, zajrzeć w samą otchłań nazizmu, dowiedzieć się, co przyniósł on ludzkości.
Oto piwnica - znów trupy ułożone w równe rzędy, jak w magazynach fabrycznych układa się surowiec. Tak, i to jest surowiec - już posegregowany według zawartości tłuszczu. Oddzielnie w kącie leżą odrąbane głowy. To odpadki, są nieprzydatne do produkcji mydła. A może nazistowska nauka nie nadąża za potrzebami życia i nie znalazła jeszcze metody przemysłowego wykorzystania ludzkich głów? Tu zaś znajdują się się pokrojone na kawałki ciała, włożone już do kotłów - nie zdążono ich przegotować z sodą.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2012-11-02 o 19:34
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 19:37   #65
Polski Wilk
BAN stały

Czy ja mówię, że Hitler był super? Mówię tylko o tym, że salut rzymski nie jest równy faszymowi/nazizmowi. Równie dobrze jeśli zobaczę kogoś z owczarkiem niemieckim, okaże się o wegeterianinem i słucha Wagnera, to zadzwonię na policję o sympatie nazistowskie.
Stary 2012-11-02, 19:39   #66
JanePanzram
Zakorzenienie

Ty nie jesteś chłopak poważny jednak.
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 19:43   #67
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
No nie jest. Ale może z tego wyrośnie.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość

Edit: Już 22 lata - znaczy przypadek beznadziejny. Powiedz mi, z czego Ty żyjesz? Pracujesz? Czy życie i ubezpieczenie (pewnie się przydaje przy częstych bójkach) na koszt rodziców?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 19:44   #68
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Edit: Już 22 lata - znaczy przypadek beznadziejny. Powiedz mi, z czego Ty żyjesz? Pracujesz? Czy życie i ubezpieczenie (pewnie się przydaje przy częstych bójkach) na koszt rodziców?
Pytanie co z niego wyrośnie

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 19:45   #69
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Polski Wilk Pokaż wiadomość
Obaj byli zbrodniarzami. Jedna różnica jest taka, że Hitler chyba jednak czuł się patriotą i starał się Niemców oszczędzać, zaś Stalin mordował wszystkich, niezależnie od narodowości.

Uważam, że każdy ma prawo demonstrować gdzie chce. A najlepszym rozwiązaniem byłyby dwie niezależne od siebie demonstracje.
Wilku, poczytaj coś więcej o historii, ok?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 19:54   #70
201605161006
Konto usunięte

Jak dla mnie na te szopki to chodzą tylko głupki i ludzie, którym się nudzi, bardzo niewielka część idzie tam po to by oddać hołd, czy jak to określić, ludziom, którzy walczyli o niepodległość.
Co do samych poglądów, nie bardzo wiem co to jest Kolorowa Niepodległa, domyślam się tylko na bazie tego, co było rok temu. Co do młodzierzy wrzechpolskiej etc. to uważam, że po pierwsze, popadanie w skrajności cechuje głupków i ludzi niezbyt inteligentnych, po2. miałam nieprzyjemność rozmawiać z niejedną osobą z tej organizacji i głupota oraz głoszenie poglądów bez umiejętności ich sensownej argumentacji, była naprawdę szokująca. Zwłaszcza w sprach, gdzie to nauka wie co i jak, a nie Pan filozof czy Pan ksiądz, czy Pan polityk. Ogólnie rzecz ujmując, dla mnie to jest taka sama hołota (pod kątem poglądów, inteligencji etc.) jak Ci pod krzyżem, co jedni go bronili a drudzy durnowato, po chamsku i bezczelnie próbowali czepiać się tych bezmózgich staruchów spod krzyża.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 19:56   #71
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Salut rzymski w Polsce przed wojną, zobaczcie, a potem gadajcie:

http://www.youtube.com/watch?v=UI4n5JYwX7w
człowieczku ogarnij się!
moja babcia przeżyła wojnę, wiele widziała i nie raz opowiadała jak Polscy narodowcy szli oczyszczać wsie z żydów i cyganów, robili to sami bez poganiania ze strony Hitlera!
poza tym kiedyś w mediach opublikowano zdjęcie ze zjazdu MW gdzie płonęło ognisko i widać było wyraźnie swastykę, do tego salut i to nie miało nic wspólnego z Hitlerem? a przecież to co głoszą ci ludzie jest taką lajtową gadką właśnie Hitlera.
i co Ty pieprzysz o tym że Hitler chciał ludzi oszczędzać? kto kazał bronić się do końca? gdyby chciał oszczędzać to by od razu poddał się aliantom, a on kazał wyraźnie walczyć do samego końca no ale to Twoim zdaniem było oszczędzanie ludności cywilnej...
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 19:58   #72
Bananalama
jestę wieszczę

Jaki salut? Jaki Hitler? Oni 5 piw zamawiają.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 20:04   #73
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Wiecie, miałam na studiach koleżankę w grupie. Totalnie zafascynowana Legionami rzymskimi. Wakacje spędzała w obozie legionistów Brała udział w rekonstrukcjach. Świetnie znała historię i łacinę.
Ale salutu rzymskiego nigdzie, nigdzie poza tymi rekonstrukcjami nie używała.
Po prostu inteligentna dziewczyna.

A z drugiej strony, żeby to zrozumieć, to też inteligencji nie potrzeba aż tak wiele.
Stary 2012-11-02, 20:05   #74
unber
Raczkowanie

Co do salutu... Oczywiście, jest to stary gest i należał do nacjonalistów od dawna, ale podobnie było ze swastyką - też była popularna ale nikt jakoś nie miał problemu z wycofaniem jej z oznakowania po tym, jak skończyła się 2 WŚ. I podobnie powinno być z salutem - z tym gestem kojarzy się zbyt dużo negatywnych wspomnień i dopóki są ludzie, których po prostu może to zaboleć (wytłumaczysz kombatantowi czy dawne więźniowi, że to wcale nie jest hitlerowskie?) to wypadałoby dać z tym sobie spokój.

Na podobnej zasadzie znak dwóch liter "s" czy sierp i młot nie są wykorzystywane.
unber jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 20:06   #75
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Edit: Już 22 lata - znaczy przypadek beznadziejny.
Eee, w tym wieku można być jeszcze totalnie naiwnym.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 20:08   #76
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Eee, w tym wieku można być jeszcze totalnie naiwnym.
Mam nadzieję, że masz rację
Stary 2012-11-02, 20:16   #77
Polski Wilk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
człowieczku ogarnij się!
moja babcia przeżyła wojnę, wiele widziała i nie raz opowiadała jak Polscy narodowcy szli oczyszczać wsie z żydów i cyganów, robili to sami bez poganiania ze strony Hitlera!
Następny Gross się znalazł. NSZ traktowało ludność żydowską negatywnie, ale nakazywało pomoc obywatelom polskim pochodzenia żydowskiego. Nie mordowali oni Żydów (poza tymi co byli w Gwardii Ludowej, ale chyba wiesz co to za organizacja była), wręcz werbowali oni Żydów (głównie uciekinierów z gett i odbitych więźniów), a przywódca pomorskiej NSZ dostał nawet nagrodę "Sprawiedliwego wśród narodów świata". z udokumentowanych zabójstw NSZ na Żydach ... znalazła się aż jedna (na 120).

Poza tym nie mówię, co Żydzi robili z narodowcami w latach 1945-1956, ale to inna bajka.

Cytat:
poza tym kiedyś w mediach opublikowano zdjęcie ze zjazdu MW gdzie płonęło ognisko i widać było wyraźnie swastykę, do tego salut i to nie miało nic wspólnego z Hitlerem? a przecież to co głoszą ci ludzie jest taką lajtową gadką właśnie Hitlera.
To pokaż.

Cytat:
i co Ty pieprzysz o tym że Hitler chciał ludzi oszczędzać? kto kazał bronić się do końca? gdyby chciał oszczędzać to by od razu poddał się aliantom, a on kazał wyraźnie walczyć do samego końca no ale to Twoim zdaniem było oszczędzanie ludności cywilnej...
Stalin za to cofającym się żołnierzom kazał strzelać, a radzieckich jeńców wojennych traktował jak zdrajców. Hitler popełnił błąd, bo powinien był wpuścić aliantów do Niemiec i ze wszystkich sił bronić granicy wschodniej Niemiec przez Armią Czerwoną.

A co do uwag stricte osobistych. Mam 22 lata, studiuje dziennie, pracuję w wakacje, nie biorę udziału w bójkach, maszeruję raz w roku na 11 listopada i czasami chodzę jako kibic na mecze.
Stary 2012-11-02, 20:41   #78
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Następny Gross się znalazł. NSZ traktowało ludność żydowską negatywnie, ale nakazywało pomoc obywatelom polskim pochodzenia żydowskiego. Nie mordowali oni Żydów (poza tymi co byli w Gwardii Ludowej, ale chyba wiesz co to za organizacja była), wręcz werbowali oni Żydów (głównie uciekinierów z gett i odbitych więźniów), a przywódca pomorskiej NSZ dostał nawet nagrodę "Sprawiedliwego wśród narodów świata". z udokumentowanych zabójstw NSZ na Żydach ... znalazła się aż jedna (na 120).

Poza tym nie mówię, co Żydzi robili z narodowcami w latach 1945-1956, ale to inna bajka.

To pokaż.

Stalin za to cofającym się żołnierzom kazał strzelać, a radzieckich jeńców wojennych traktował jak zdrajców. Hitler popełnił błąd, bo powinien był wpuścić aliantów do Niemiec i ze wszystkich sił bronić granicy wschodniej Niemiec przez Armią Czerwoną.

A co do uwag stricte osobistych. Mam 22 lata, studiuje dziennie, pracuję w wakacje, nie biorę udziału w bójkach, maszeruję raz w roku na 11 listopada i czasami chodzę jako kibic na mecze.
i przy okazji widać że jesteś mało rozgarnięty skoro wierzysz w każde brednie jakie opowiadają jacyś fanatycy.
każdy Twój post pokazuje jasno że jedyną wiedzę czerpiesz z gazetek nacjonalistycznych i tak naprawdę nie masz pojęcia o czym piszesz.

Stalin kazał strzelać do cofających się, ale tak samo kazał robić Hitler, ten drugi wcale nie był łagodniejszym człowiekiem, miał okazję oddać Niemcy pod kontrolę Anglii i USA, nie zrobił tego bo wolał walczyć a gdy było za późno również mógł się poddać ale nie zrobił tego choć wiedział ze klęska jest pewna.

i napiszę jeszcze raz możesz wypisywać bzdury ale fakt jest jeden nie ważne czy żyd, mason, lewak, lesbijka, feministka czy buddysta jeśli ktoś się czuje Polakiem to nim jest i nie jest wcale gorszy od Ciebie!
i jeśli ten ktoś chce manifestować to że jest Polakiem to ma do tego prawo i żaden nacjonalista nie może mu tego zabronić, a tego wy właśnie byście chcieli, bo wy uważacie siebie za prawdziwych Polaków a tak nie jest.
Stary 2012-11-02, 20:50   #79
Mick
Rozeznanie

Autorze, czy szukasz tutaj dziewczyny podzielającej Twoje przekonania?
Mick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 20:53   #80
Polski Wilk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mick Pokaż wiadomość
Autorze, czy szukasz tutaj dziewczyny podzielającej Twoje przekonania?
Na pewno nie mógłbym być z feministką czy socjalistką, choćby miała urodę w skali 10/10. Ale niestety nie znam żadnej co ma sympatie narodowe.
Stary 2012-11-02, 21:26   #81
katarzynka1978
Raczkowanie

Cytat:
Salut rzymski w Polsce przed wojną, zobaczcie, a potem gadajcie:

http://www.youtube.com/watch?v=UI4n5JYwX7w
Mój pradziadek na imie miał Adolf, ale syna bym tak nie nazwała. Zgadnij dlaczego...
katarzynka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 21:43   #82
Polski Wilk
BAN stały

Ale masz prawo nazwać syna Adolf, żadne prawo tego nie zabrania. Tak samo z salutem rzymskim.

O dziwo imię Józef było dosyć popularne, więc co złego jest z Adolfem? Nie widzę różnicy między Hitlerem a Stalinem.

O dziwo prawo ściga znaki faszystowskie, ale w sierpie i młocie władza nic niewłaściwego nie widzi i nikt komuszków nie ściga.
Stary 2012-11-02, 21:56   #83
katarzynka1978
Raczkowanie

Prawo mam bez wątpienia, ale w świadomości zbiorowej, zarówno imię jak i salut kojarzą się jednoznaczenie z nazizmem. I tego nie zmienisz. Mogę cię zapewnić, że w przypadku tego "symbolu", ani mój dziadek, który z łapanki trafił do niemieckiej kopalni, ani moja babcia, która w wyniku bombardowania straciła wzrok, nie pomyślą o legionach rzymskich.
katarzynka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 21:57   #84
_Marta_M_
Zadomowienie

Ja uważam że się w głowach ludziom poprzewracało od wolności zgromadzania się i nie znam ani jednej normalnej w moim przekonaniu osoby, która bierze udział w tego typu spędach. Te, które miałam okazję poznać w moim odczuciu jawią się jako oszołomy. No ale ze mnie zerowa patriotka i jakoś nie czuję potrzeby uczestniczenia w zbiorowym praniu sobie nawzajem mord

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 22:09   #85
Polski Wilk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Marta_M_ Pokaż wiadomość
Ja uważam że się w głowach ludziom poprzewracało od wolności zgromadzania się i nie znam ani jednej normalnej w moim przekonaniu osoby, która bierze udział w tego typu spędach. Te, które miałam okazję poznać w moim odczuciu jawią się jako oszołomy. No ale ze mnie zerowa patriotka i jakoś nie czuję potrzeby uczestniczenia w zbiorowym praniu sobie nawzajem mord
Narodowcy, jak narodowcy, ale o Ci Kolorowej to dopiero są nienormalni.
Stary 2012-11-02, 22:11   #86
Atomoowka
Wtajemniczenie

Polski Wilku jam kobieta i na marsz jak co roku idę.
Biorę TŻ, kilku stałych znajomych i lecimy.

MartaM serio uważasz, że Marsz to zbiorowe pranie mord?
Byłaś kiedyś na marszu? Był ktoś z Twoich bliskich znajomych?

Powtarzam po raz któryś, wszędzie ale to wszędzie trafią się oszołomy którzy szukają dymu i z reguły TV tylko to pokazuję bo przecież takie ostre rozróby przyciągną tłumy przez TV.
Jednak na Marsz idą też setki, tysiące ludzi normalnych, bardzo często rodziny z dziećmi i staruszki o lasce, więc proszę nie uogólniać i może na Marsz pójśc a potem pisać o samych oszołomach biorących udział w spędach

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2012-11-02 o 22:15
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 22:29   #87
Polski Wilk
BAN stały

Im nie powiesz jak było, bo liczy się tylko to, co TVN pokazał i Michnik napisał. Jak mają jaja to niech się przejdą z nami, to zobaczą, że są bezpieczniejsi niż z policją.
Stary 2012-11-02, 22:45   #88
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Im nie powiesz jak było, bo liczy się tylko to, co TVN pokazał i Michnik napisał. Jak mają jaja to niech się przejdą z nami, to zobaczą, że są bezpieczniejsi niż z policją.
widzisz ja wierzę w to co widzę, a skoro widziałem to co widziałem to nie wmówisz mi że to co widziałem to była jakaś mistyfikacja TVNu, poza tym sam tu piszesz że jak zablokują to wy przełamiecie tą blokadę a to wiążę się z awanturą właśnie, również piszesz że jak nie złożysz kwiatów to zrobisz to siłą, więc znowu awantura i Ty ciągle tu piszesz o złym TVNie, Michniku a sam strzelasz swoimi wypowiedziami sobie w kolano.
Stary 2012-11-02, 22:45   #89
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:
Ale dlaczego ja mam się wybierać skoro nie czuję takiej potrzeby?

Jeden z "Waszych" próbował mnie przekonać, w końcu dał sobie spokój, bo ja po prostu nie widzę sensu w tego typu imprezach i dla mnie to marnowanie czasu, zamiast uczestniczyć w tego typu spędzie wolę sobie pójść na spacer z psem.

Dla mnie takie marsze to po prostu świetna okazja dla masy typków spod ciemnej gwiazdy czy innych pieniaczy do zrobienia pseudo-legalnej burdy. Przejdą się, porzucają kamieniami, i to Was będą oceniać, nie ich. Zapewniajcie sobie jak chcecie o bezpieczeństwie takich imprez, szkoda że wychodzi potem jak wychodzi. A jak idą dwie demonstracje to aż proszą się o jedną wielką rozróbę, nie rozumiem po co miałabym w czyms takim uczestniczyć? W imię czego?

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 22:49   #90
Atomoowka
Wtajemniczenie

Marta nie obrażaj
Jeżeli nie chcesz nie chodź, nic na siłę ale nie piszę proszę jak jest na marszu, kto w nim uczestniczy skoro nie masz o tym zielonego pojęcia/

Dominikmeller możesz napisać co dokładnie widziałeś i w którym roku?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości