|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Buc
|
Dot.: Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację?
I don't want to live on this planet anymore.
nie ma co z tym wilczkiem dyskutować, chłopak może chciał parę dziewoj na MN zmobilizować ale widać, że trafił na zły target.
|
|
#62 |
|
Hrodebert
|
Hitler przy Stalinie to małe miki .Choć bardziej zorganizowany.
|
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
Obaj byli zbrodniarzami. Jedna różnica jest taka, że Hitler chyba jednak czuł się patriotą i starał się Niemców oszczędzać, zaś Stalin mordował wszystkich, niezależnie od narodowości.
Uważam, że każdy ma prawo demonstrować gdzie chce. A najlepszym rozwiązaniem byłyby dwie niezależne od siebie demonstracje. |
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla ciebie, Polski Wilk, obiecany fragment; rzeczy opisywane przy okazji procesu w Norymberdze; myślę, że warto i takie opisane niżej rzeczy wiedzieć, mieć ogląd na daną sprawę z innej strony do wrażliwych osób - czytanie tego nie jest dobrym pomysłem i piszę poważnie Film prowadzi nas coraz coraz dalej i dalej na zachód - Łotwa, Estonia, Litwa. A oto już i tereny niemieckie. - Obóz jeńców wojennych Lahmsdorf - czyta lektor. I znów trupy. Setki trupów. I żywi ludzie podobni do trupów, słaniające się szkielety. - Gdańsk, budynek Instytutu Technologicznego. Tutaj opracowywano metody i technologię przemysłowego wykorzystania ciał ludzkich - szemrze w uszach głos lektora. O tym już wiemy. Widzieliśmy w sądzie eksponaty. Widzieliśmy produkcję tej fabryki. A mimo wszystko dreszcz człowieka przenika. Chciałoby się zamknąć oczy, zerwać się z miejsca i uciec gdzieś daleko. Ale nie, trzeba przejść przez to wszystko, zajrzeć w samą otchłań nazizmu, dowiedzieć się, co przyniósł on ludzkości. Oto piwnica - znów trupy ułożone w równe rzędy, jak w magazynach fabrycznych układa się surowiec. Tak, i to jest surowiec - już posegregowany według zawartości tłuszczu. Oddzielnie w kącie leżą odrąbane głowy. To odpadki, są nieprzydatne do produkcji mydła. A może nazistowska nauka nie nadąża za potrzebami życia i nie znalazła jeszcze metody przemysłowego wykorzystania ludzkich głów? Tu zaś znajdują się się pokrojone na kawałki ciała, włożone już do kotłów - nie zdążono ich przegotować z sodą. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-11-02 o 19:34 |
|
|
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
Czy ja mówię, że Hitler był super? Mówię tylko o tym, że salut rzymski nie jest równy faszymowi/nazizmowi. Równie dobrze jeśli zobaczę kogoś z owczarkiem niemieckim, okaże się o wegeterianinem i słucha Wagnera, to zadzwonię na policję o sympatie nazistowskie.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Ty nie jesteś chłopak poważny jednak.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
No nie jest. Ale może z tego wyrośnie.
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- No nie jest. Ale może z tego wyrośnie. Edit: Już 22 lata - znaczy przypadek beznadziejny. Powiedz mi, z czego Ty żyjesz? Pracujesz? Czy życie i ubezpieczenie (pewnie się przydaje przy częstych bójkach) na koszt rodziców? |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
Jak dla mnie na te szopki to chodzą tylko głupki i ludzie, którym się nudzi, bardzo niewielka część idzie tam po to by oddać hołd, czy jak to określić, ludziom, którzy walczyli o niepodległość.
Co do samych poglądów, nie bardzo wiem co to jest Kolorowa Niepodległa, domyślam się tylko na bazie tego, co było rok temu. Co do młodzierzy wrzechpolskiej etc. to uważam, że po pierwsze, popadanie w skrajności cechuje głupków i ludzi niezbyt inteligentnych, po2. miałam nieprzyjemność rozmawiać z niejedną osobą z tej organizacji i głupota oraz głoszenie poglądów bez umiejętności ich sensownej argumentacji, była naprawdę szokująca. Zwłaszcza w sprach, gdzie to nauka wie co i jak, a nie Pan filozof czy Pan ksiądz, czy Pan polityk. Ogólnie rzecz ujmując, dla mnie to jest taka sama hołota (pod kątem poglądów, inteligencji etc.) jak Ci pod krzyżem, co jedni go bronili a drudzy durnowato, po chamsku i bezczelnie próbowali czepiać się tych bezmózgich staruchów spod krzyża. |
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja babcia przeżyła wojnę, wiele widziała i nie raz opowiadała jak Polscy narodowcy szli oczyszczać wsie z żydów i cyganów, robili to sami bez poganiania ze strony Hitlera! poza tym kiedyś w mediach opublikowano zdjęcie ze zjazdu MW gdzie płonęło ognisko i widać było wyraźnie swastykę, do tego salut i to nie miało nic wspólnego z Hitlerem? a przecież to co głoszą ci ludzie jest taką lajtową gadką właśnie Hitlera. i co Ty pieprzysz o tym że Hitler chciał ludzi oszczędzać? kto kazał bronić się do końca? gdyby chciał oszczędzać to by od razu poddał się aliantom, a on kazał wyraźnie walczyć do samego końca no ale to Twoim zdaniem było oszczędzanie ludności cywilnej... |
|
|
|
|
|
#72 |
|
jestę wieszczę
|
Jaki salut? Jaki Hitler? Oni 5 piw zamawiają.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, miałam na studiach koleżankę w grupie. Totalnie zafascynowana Legionami rzymskimi. Wakacje spędzała w obozie legionistów
Brała udział w rekonstrukcjach. Świetnie znała historię i łacinę.Ale salutu rzymskiego nigdzie, nigdzie poza tymi rekonstrukcjami nie używała. Po prostu inteligentna dziewczyna. A z drugiej strony, żeby to zrozumieć, to też inteligencji nie potrzeba aż tak wiele. |
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Co do salutu... Oczywiście, jest to stary gest i należał do nacjonalistów od dawna, ale podobnie było ze swastyką - też była popularna ale nikt jakoś nie miał problemu z wycofaniem jej z oznakowania po tym, jak skończyła się 2 WŚ. I podobnie powinno być z salutem - z tym gestem kojarzy się zbyt dużo negatywnych wspomnień i dopóki są ludzie, których po prostu może to zaboleć (wytłumaczysz kombatantowi czy dawne więźniowi, że to wcale nie jest hitlerowskie?) to wypadałoby dać z tym sobie spokój.
Na podobnej zasadzie znak dwóch liter "s" czy sierp i młot nie są wykorzystywane. |
|
|
|
|
#75 | |
|
Raróg
|
Eee, w tym wieku można być jeszcze totalnie naiwnym.
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#77 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym nie mówię, co Żydzi robili z narodowcami w latach 1945-1956, ale to inna bajka. Cytat:
Cytat:
A co do uwag stricte osobistych. Mam 22 lata, studiuje dziennie, pracuję w wakacje, nie biorę udziału w bójkach, maszeruję raz w roku na 11 listopada i czasami chodzę jako kibic na mecze. |
|||
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy Twój post pokazuje jasno że jedyną wiedzę czerpiesz z gazetek nacjonalistycznych i tak naprawdę nie masz pojęcia o czym piszesz. Stalin kazał strzelać do cofających się, ale tak samo kazał robić Hitler, ten drugi wcale nie był łagodniejszym człowiekiem, miał okazję oddać Niemcy pod kontrolę Anglii i USA, nie zrobił tego bo wolał walczyć a gdy było za późno również mógł się poddać ale nie zrobił tego choć wiedział ze klęska jest pewna. i napiszę jeszcze raz możesz wypisywać bzdury ale fakt jest jeden nie ważne czy żyd, mason, lewak, lesbijka, feministka czy buddysta jeśli ktoś się czuje Polakiem to nim jest i nie jest wcale gorszy od Ciebie! i jeśli ten ktoś chce manifestować to że jest Polakiem to ma do tego prawo i żaden nacjonalista nie może mu tego zabronić, a tego wy właśnie byście chcieli, bo wy uważacie siebie za prawdziwych Polaków a tak nie jest. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Autorze, czy szukasz tutaj dziewczyny podzielającej Twoje przekonania?
|
|
|
|
|
#80 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
BAN stały
|
Ale masz prawo nazwać syna Adolf, żadne prawo tego nie zabrania. Tak samo z salutem rzymskim.
O dziwo imię Józef było dosyć popularne, więc co złego jest z Adolfem? Nie widzę różnicy między Hitlerem a Stalinem. O dziwo prawo ściga znaki faszystowskie, ale w sierpie i młocie władza nic niewłaściwego nie widzi i nikt komuszków nie ściga. |
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Prawo mam bez wątpienia, ale w świadomości zbiorowej, zarówno imię jak i salut kojarzą się jednoznaczenie z nazizmem. I tego nie zmienisz. Mogę cię zapewnić, że w przypadku tego "symbolu", ani mój dziadek, który z łapanki trafił do niemieckiej kopalni, ani moja babcia, która w wyniku bombardowania straciła wzrok, nie pomyślą o legionach rzymskich.
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Ja uważam że się w głowach ludziom poprzewracało od wolności zgromadzania się i nie znam ani jednej normalnej w moim przekonaniu osoby, która bierze udział w tego typu spędach. Te, które miałam okazję poznać w moim odczuciu jawią się jako oszołomy. No ale ze mnie zerowa patriotka i jakoś nie czuję potrzeby uczestniczenia w zbiorowym praniu sobie nawzajem mord
|
|
#85 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
Polski Wilku jam kobieta i na marsz jak co roku idę.
Biorę TŻ, kilku stałych znajomych i lecimy. MartaM serio uważasz, że Marsz to zbiorowe pranie mord? Byłaś kiedyś na marszu? Był ktoś z Twoich bliskich znajomych? Powtarzam po raz któryś, wszędzie ale to wszędzie trafią się oszołomy którzy szukają dymu i z reguły TV tylko to pokazuję bo przecież takie ostre rozróby przyciągną tłumy przez TV. Jednak na Marsz idą też setki, tysiące ludzi normalnych, bardzo często rodziny z dziećmi i staruszki o lasce, więc proszę nie uogólniać i może na Marsz pójśc a potem pisać o samych oszołomach biorących udział w spędach
Edytowane przez Atomoowka Czas edycji: 2012-11-02 o 22:15 |
|
|
|
|
#87 |
|
BAN stały
|
Im nie powiesz jak było, bo liczy się tylko to, co TVN pokazał i Michnik napisał. Jak mają jaja to niech się przejdą z nami, to zobaczą, że są bezpieczniejsi niż z policją.
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
widzisz ja wierzę w to co widzę, a skoro widziałem to co widziałem to nie wmówisz mi że to co widziałem to była jakaś mistyfikacja TVNu, poza tym sam tu piszesz że jak zablokują to wy przełamiecie tą blokadę a to wiążę się z awanturą właśnie, również piszesz że jak nie złożysz kwiatów to zrobisz to siłą, więc znowu awantura i Ty ciągle tu piszesz o złym TVNie, Michniku a sam strzelasz swoimi wypowiedziami sobie w kolano.
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeden z "Waszych" próbował mnie przekonać, w końcu dał sobie spokój, bo ja po prostu nie widzę sensu w tego typu imprezach i dla mnie to marnowanie czasu, zamiast uczestniczyć w tego typu spędzie wolę sobie pójść na spacer z psem. Dla mnie takie marsze to po prostu świetna okazja dla masy typków spod ciemnej gwiazdy czy innych pieniaczy do zrobienia pseudo-legalnej burdy. Przejdą się, porzucają kamieniami, i to Was będą oceniać, nie ich. Zapewniajcie sobie jak chcecie o bezpieczeństwie takich imprez, szkoda że wychodzi potem jak wychodzi. A jak idą dwie demonstracje to aż proszą się o jedną wielką rozróbę, nie rozumiem po co miałabym w czyms takim uczestniczyć? W imię czego?
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta nie obrażaj
Jeżeli nie chcesz nie chodź, nic na siłę ale nie piszę proszę jak jest na marszu, kto w nim uczestniczy skoro nie masz o tym zielonego pojęcia/ Dominikmeller możesz napisać co dokładnie widziałeś i w którym roku?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Brała udział w rekonstrukcjach. Świetnie znała historię i łacinę.