Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 20:15   #4411
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
My jeszcze nie mamy typów - jak się dzidzi ujawni to się będziemy zastanawiać
no my chyba też. A TŻ to tylko mnie pyta "to kiedy już będzie wiadomo że to SYN"

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
A co do badań prenatalnych to ja też nie robię tych z krwi. Na USG wyszło wszysko ok więc postanowiłam, że nie robię. Mam nadzieję, że dzidziuś będzie zdrowy, musi być!
jestem tego samego zdania.
Tylko właśnie się zastanawiam bo lekarz coś powiedział że będziemy sprawdzać czy dziecka nie ma wad genetycznych, czy nie ma Downa itd. I tego Downa to się sprawdza też mierząc dzidzię?
Powiedział że wszytsko ok więc już nie dopytywałam.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Może mniej bym się o nie bała.. a może własnie bardziej?
właśnie ostatnio sobie tak myślałam że chciałabym tulić moje maleństwo bo będę wiedzieć że już jest bezpieczne. A w gruncie rzeczy dopiero jak nasze dzidzie zaczną raczkować itd to sobie wtedy pomyślimy że jak były w brzuszkach to były bezpieczne teraz nic im z zewnątrz nie grozi
Cytat:
Chcę już je poczuc
ja też

zmykam bo nasz kolega dzwonił że wpadnie

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-11-02 o 20:16
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 20:21   #4412
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Żegnam sie mamuski na dziś!
skoczę kupić szpinak do rybci na kolacje, do domku i spać.. Jutro ciężki dzionek..
Nie piszcie za dużo bo nie nadrobię
Miłego!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 20:21   #4413
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no my chyba też. A TŻ to tylko mnie pyta "to kiedy już będzie wiadomo że to SYN"

jestem tego samego zdania.
Tylko właśnie się zastanawiam bo lekarz coś powiedział że będziemy sprawdzać czy dziecka nie ma wad genetycznych, czy nie ma Downa itd. I tego Downa to się sprawdza też mierząc dzidzię?
Powiedział że wszytsko ok więc już nie dopytywałam.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

właśnie ostatnio sobie tak myślałam że chciałabym tulić moje maleństwo bo będę wiedzieć że już jest bezpieczne. A w gruncie rzeczy dopiero jak nasze dzidzie zaczną raczkować itd to sobie wtedy pomyślimy że jak były w brzuszkach to były bezpieczne teraz nic im z zewnątrz nie grozi

ja też

zmykam bo nasz kolega dzwonił że wpadnie
można przeprowadzić badanie usg bez obliczania prawdopodobieństwa wystąpienia wad wrodzonych (bez specjalnego programu do wyliczania prawdopodobieństwa) czyli z samego obrazu usg. Bada się przezierność karkową, kości nosowe, krążenie, serduszko i oczywiście wielkość dziecka. Ale lekarz podczas badania powinien Ci to wszystko powiedzieć, tak mi się wydaje
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 20:54   #4414
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
nic nie ma w tych sklepach!!
ale kupiłam kolejna szklankę z saszetkami do latte zakochałam się w nich a były jeszcze w promo

Ikea jutro-pojadę z rodzicami bo tż pasuje.. Że też facetom jest obojętnie.. Znaczy mojemu, nie pojmę jak tak mozna

No jasne,że zrobię badania jeśli cos będzie nie tak.. Ale póki co liczę,że będzie dobrze i ze nie trzeba będzie..
Chciałabym mieć już maleństwo przy sobie.. Może mniej bym się o nie bała.. a może własnie bardziej?
Póki mu jest dobrze w Hotelu Mama to niech siedzi..
Chcę już je poczuc
No to powodzenia jutro na zakupach. Dla większość facetów nie ma aż takiego znaczenia takie rzeczy jak meble, dodatki itd. Mają być wygodne, solidne i rozsądne cenowo. My jesteśmy od szczegółów bo to lubimy Oczywiście, są też wyjątki

I ja też już bym chciała maleństwo mieć w moich ramionach... Tyle trzeba cierpliwości w tej ciąży
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 21:04   #4415
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ooo superrr gratuluje ))) i ciesze sie ze TZ ZMADRZAL!!!!

Kobitki dziekii za kciukasy ojj widac ze trzymalyscie )
Jestem szczesliwa dzidzia zdrowa, przeziernosc nt-1,5
Kosc nosowa obecna , przepływy w zastawce trojdz. prawidlowe itd . wszystko jest dobrze i uwaga na 90 % w brzuszku mam synka 6,3 cm a ponizej jego piekne zdjecia)
TZ byl wszoku ze wszystko tak widac i wogole ze wszystko dobrze i spokojniesi jestesmy

a i termin porodu wg USG na 12 maja wiec 2 dni szybciej
Śliczne zdjecia, gratuluje

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Hejka Mamusie
Eliza dziekuje za odpowiedz,juz myslalam ze moj post jest niewidoczny albo cus,ze zadna nic nie odpisuje Ale zdarza sie,wkoncu zadko tu bywam....
Banka masz tak samo termin porodu jak ja I z tego co widzialam jest nas wiecej,ciekawe na ile to sie sprawdzi

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt,no i synusiow

U mnie tez wyniki badan genetycznych dobrze,jedynie patrzac na wielkosc waszych dzieciachkow troszke sie martwie bo Wasze maja nieco ponad 6cm a moj ma troche ponad 5 No ale moze bedzie dziewczynka i dlatego jest mniejsza
A brzuszek tez juz coraz bardziej widoczny
Staralam sie odpowiedziec, przynajmniej Cie nakierowac na forum, gdzie dziewczyny dobrze sie znaja na tych badaniach i maja duzo wlasnych doswiadczen. Mam nadzieje ze sobie skorzystalas

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Jakos tak smutno mi sie zrobilo,ze nikt sie do mnie nie odzywa

Nie mialas badan prenatalnych?
Ja tez jakos strasznie nie martwie sie wielkoscia maluszka,bo pani ktora robila usg powiedziala ze maluszek jest zdrowy,wiec skoro nie miala zarzutow co do wielkosci maluszka to musi byc wszystko oki
Jeszcze w poniedzialek ide z wynikami z badan do lekarza rodzinnego i zobaczymy co Ona powie
Ale wszystkie wyniki sa ok,wiec juz jestem spokojna i ciesze sie z rosnacego brzuszka
Super, ze lekarka powiedziala ze wszystko ok

Ja bylam u lekarza po zwolnienie. Powiedzialam mu ze sie umowilam na 24listopada na usg prenatalne i test pappa, a on mi powiedzial ze 24 to zdecydowanie za wczesnie I ze te testy sie robi jak sie skonczy 12tc. Kazal mi zadzwonic do Luxmedu i przesunac usg na tydzien pozniej . No coz, tak tez zrobie.
Jeszcze dla pewnosci zapisalam sie do mojego lekarza na kontrolne usg 15 listopada, bo mimo, ze nic sie nie dzieje, nie mam objawow ani ciazowych, ani zadnych niepokojacych, to jednak chce sie przekonac ze z maluszkiem wszystko jest dobrze i ze sie prawidlowo rozwija Przezorny zawsze ubezpieczony

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 21:16   #4416
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ale co używasz do kuwety? jest taki specjalny kryształek który razem z bombą biologiczną wrzucasz do wc.

Mysia z tymi wszystkimi firmami to prawda taka że każdy nam poleca to co mam bo przecież nikt nie kupuje 20 fotelików i nie sprawdza ich na własnym dziecku. Nasze dzieciaczki będą siadać jakoś w okresie zimowym więc jak dla mnie wózek typu parasolka odpada.
Moja siostra ma x-landera i koła są na prawdę super. Wózek ogólnie fajny ale stanowczo za drogi (przynajmniej dla mnie).
ja mam 3 koty i jedną kuwetę więc w grę wchodiz standardowy betonitowy, drewniany jest super do spuszczania wkiblu ale strasznie się nosi a silikon to zasikają w jeden dzień

właśnie znajomi co nie kupili dobrego fotelika nam mówili na co zwrócić uwagę
Stary 2012-11-02, 21:16   #4417
Ashyshqa
Zakorzenienie

Eliza, a jak tam Wasze sprawy związkowe? Coś się ruszyło?

Jakoś dawno pawiego oczka nie było. Może coś mówiła, że wyjeżdża, tylko ja nie pamiętam A może mgr "opija"
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 21:43   #4418
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
oj Ty biedna

ja ostatnio jakoś kiepsko się psychicznie czuję. Nie wiem może to przez te hormony. Zawsze pod koniec dnia jestem tak zdołowana psychicznie i leżę i ryczę. TŻ to już nie wie co ze mną robić. Dziś jest lepiej, może dlatego że cały dzień coś robiłam.

W ogóle to kroimy to sałatkę i nagle TŻ mówi o ja pier... ale Ty masz wielki brzuch. I wtedy dopiero zobaczyłam że jest OGROMNY a niby przejedzona nie jestem. W ogóle jak wstaję rano to już widać lekki brzuszek
ja póki co nie placze ale nerwus to ja jestem...
Stary 2012-11-02, 22:35   #4419
lonely_lady
Zakorzenienie

my już wróciliśmy od znajomych. Najedzeni, wykąpani oglądamy operacje plastyczne na tvn style. Za duże z Was Gaduły... nie chce mi się nadrabiać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 22:41   #4420
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Eliza, a jak tam Wasze sprawy związkowe? Coś się ruszyło?

Jakoś dawno pawiego oczka nie było. Może coś mówiła, że wyjeżdża, tylko ja nie pamiętam A może mgr "opija"
Niby tz troche przycichl i przeprosil, ale czekam tylko na kolejnej awantury. No nic, poczekamy, zobaczymy..

Ale mnie strasznie mdli.. mam nadzieje ze nie bede wymiotowac

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 23:08   #4421
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Niby tz troche przycichl i przeprosil, ale czekam tylko na kolejnej awantury. No nic, poczekamy, zobaczymy..

Ale mnie strasznie mdli.. mam nadzieje ze nie bede wymiotowac
To dobre informacje i proszę mi nie czekać na żadne awantury, nonono !

oglądam te sekrety chirurgii i aż mi niedobrze się robi jak to widzę...

Stary 2012-11-03, 07:02   #4422
nuna2
Zakorzenienie

Dobry wesoły kostek:P Dziewczyny jak maliny

witam się oczywiście pierwsza bo oczywiście już jstem głodna:P
Stary 2012-11-03, 07:10   #4423
MoTyleKsw
Zakorzenienie

nuna moooja połowico

hahA to ja druga, bo mi sie siku chce :P

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 08:04   #4424
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
nuna moooja połowico

haha ulżyło?? ja sikałam o 2:30 i jadłam merci bo głodna bylam:P
Stary 2012-11-03, 08:08   #4425
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Dorwałam wczoraj skaner i zeskanowałam zdjęcia malucha. Te z 4d wyszło trochę rozmazane niż w rzeczywistości, bo jest wydrukowane na mocno błyszczącym papierze

Zmykam do sprzątania, bo Mężu zostawił pobojowisko, a idziemy dzisiaj na imprezę, jutro ja mam szkołę no i mamy gości z USA

Miłego dzionka!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0002.jpg (92,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0001.jpg (90,6 KB, 35 załadowań)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 08:13   #4426
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dorwałam wczoraj skaner i zeskanowałam zdjęcia malucha. Te z 4d wyszło trochę rozmazane niż w rzeczywistości, bo jest wydrukowane na mocno błyszczącym papierze

Zmykam do sprzątania, bo Mężu zostawił pobojowisko, a idziemy dzisiaj na imprezę, jutro ja mam szkołę no i mamy gości z USA

Miłego dzionka!
no jaki już duzy bobasD
Stary 2012-11-03, 08:23   #4427
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
haha ulżyło?? ja sikałam o 2:30 i jadłam merci bo głodna bylam:P
Ja w nocy 3 razy wstawałam Ale fakt, poszłam spać o 21 ale to wstawanie akurat i przed ciążą miałam, więc nic mi dziwnego. Poza tym TŻ zostawił mnie na noc, więc całe łóżko miałam dla siebie i nie mogłam sobie miejsca znaleźć

Cytat:
Dzień dobry!

Miłego dzionka!

Ale bobo Na tym 4d jak śmiesznie wygląda, jak by był zgnieciony taki i biedny tak sie kurczy

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-03, 08:29   #4428
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w nocy 3 razy wstawałam Ale fakt, poszłam spać o 21 ale to wstawanie akurat i przed ciążą miałam, więc nic mi dziwnego. Poza tym TŻ zostawił mnie na noc, więc całe łóżko miałam dla siebie i nie mogłam sobie miejsca znaleźć

Ale bobo Na tym 4d jak śmiesznie wygląda, jak by był zgnieciony taki i biedny tak sie kurczy
a ja ogółem jeszcze nie mam jakiegoś specjalnego parcai na pęcherz

pomóz mi pomóż posprzatac proooosze baaaardzo Cie
Stary 2012-11-03, 08:45   #4429
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

szprotka_mada, to w 3d jest boskie. Jaki dzidziolek z ogonkiem, piękny.

Rozpisałam się już na innym wątku, więc trochę poprzeklejam.

Jak leżałam na patologi kilka dni temu, to ciągle obserwowałyśmy akcje pt. PORÓD! Nagle coś się dzieje, idzie dziewczyna na trakt porodowy, a tu nic, wraca po kilku godzinach. Wiecie, myślałam, że to jest tak, że mam skurcze/odeszły mi wody w domu i śmigam do szpitala. No ale to nie jest takie proste. 3/4 oddziału patologii, to dziewczyny, które albo są po terminie (i to nawet grubo - jedna 2 tygodnie i 2 dni ), albo im się otwiera szyjka w 34 tc i leżakują pod obserwacją. Jedna dziewczyna była w 41 tc i szyjka twarda, pozamykana na amen.

Na wypisie ze szpitala z usg jest taki opis: w jamie macicy pęcherzyk ciążowy dobrze napięty z widocznymi strukturami zarodka.
No i dalej GSD-17mm -> 5+6 Hbd, CRL-4,6mm -> 5+6 Hbd
Ktoś wie co to oznacza?

Z usg dopochwowego mam dodatkowo: FHR (+) 140 ud/min.
Chyba to serduszko?

Teraz wiem, że gdyby się coś działo (oby nie), to jadę do szpitala. Tam przynajmniej wykonają mi wszystkie badania. Najlepsze jest to, że przyjęto mnie na oddział bez zrobienia usg, bez badania. Od razu na salę i wszystkie badania robili mi dopiero po zakwaterowaniu.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 08:51   #4430
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No to powodzenia jutro na zakupach. Dla większość facetów nie ma aż takiego znaczenia takie rzeczy jak meble, dodatki itd. Mają być wygodne, solidne i rozsądne cenowo. My jesteśmy od szczegółów bo to lubimy Oczywiście, są też wyjątki

I ja też już bym chciała maleństwo mieć w moich ramionach... Tyle trzeba cierpliwości w tej ciąży
Mój mężuś strasznie się wtrąca w wybór mebli ... a że teraz mamy remont pokoju to akurat meble wybieraliśmy we wrześniu (promocja była). Problem w tym, że jemu podobają się raczej ciemne, a ze ścierką na kurze latam ja kompromisem wybraliśmy nie najciemniejsze, dąb czy coś ... mam nadzieję mniej kurz widać niż na venge

Widzę, że nie tylko ja się nie mogę doczekać. Już miesiąc temu tak mnie naszło i mówię "fajnie, że dzidziuś, ale dlaczego dopiero w maju?"
Z jednej strony wolałabym tak jak w programie "ciąża z zaskoczenia" bo to mniej niż 9 miesięcy czekania, a z drugiej dobrze, że wiem i uważam na siebie i bąbelka.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
oglądam te sekrety chirurgii i aż mi niedobrze się robi jak to widzę...
A ja w ciąży jakoś mogę to oglądać
Przedtem ja nie bardzo, a mężuś ... szkoda gadać
Może lekarzem będzie? W sam raz, jak dorośnie to mi zrobi plastykę brzuszka po swoim rozpychaniu się

Cytat:
Znajdź sobie jakaś przytulankę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 08:51   #4431
Mysia mysz
Zakorzenienie

Ja też już wstałam bo mam dzisiaj zajęcia już olałam te o 7.40 ale idę na 10:P ostatnie pół roku studiów i tak mi się nieeee chceeeee

ja zawsze przesypiałam całą noc a teraz muszę przynajmniej raz w nocy siknąć :/ i rano nie ma szans na leżenie bo od razu mi się słabo z głodu robi:/ muszę jeść co 2 h bo inaczej mnie mdli - masakra. przytyłam 0,5 kg ale się boję co będzie dalej śmieję się do TŻ, że to nie dziecko tylko obcy bo tyle je to on do mnie, że obcy ma 6 godzin inkubacji i już by się wykluł

a ! i byliśmy wczoraj w kinie na Asterixie - bardzo fajny polecam !
Stary 2012-11-03, 08:55   #4432
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
a ja ogółem jeszcze nie mam jakiegoś specjalnego parcai na pęcherz

pomóz mi pomóż posprzatac proooosze baaaardzo Cie
Łojesos ja sama jestem w trakcie sprzątania Bo na chodzie jestem gdzieś tak do 12, a potem umarł w pacierzu Chyba, że Ty mi a ja Tobie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
szprotka_mada, to w 3d jest boskie. Jaki dzidziolek z ogonkiem, piękny.

Rozpisałam się już na innym wątku, więc trochę poprzeklejam.

Jak leżałam na patologi kilka dni temu, to ciągle obserwowałyśmy akcje pt. PORÓD! Nagle coś się dzieje, idzie dziewczyna na trakt porodowy, a tu nic, wraca po kilku godzinach. Wiecie, myślałam, że to jest tak, że mam skurcze/odeszły mi wody w domu i śmigam do szpitala. No ale to nie jest takie proste. 3/4 oddziału patologii, to dziewczyny, które albo są po terminie (i to nawet grubo - jedna 2 tygodnie i 2 dni ), albo im się otwiera szyjka w 34 tc i leżakują pod obserwacją. Jedna dziewczyna była w 41 tc i szyjka twarda, pozamykana na amen.

Na wypisie ze szpitala z usg jest taki opis: w jamie macicy pęcherzyk ciążowy dobrze napięty z widocznymi strukturami zarodka.
No i dalej GSD-17mm -> 5+6 Hbd, CRL-4,6mm -> 5+6 Hbd
Ktoś wie co to oznacza?

Z usg dopochwowego mam dodatkowo: FHR (+) 140 ud/min.
Chyba to serduszko?

Teraz wiem, że gdyby się coś działo (oby nie), to jadę do szpitala. Tam przynajmniej wykonają mi wszystkie badania. Najlepsze jest to, że przyjęto mnie na oddział bez zrobienia usg, bez badania. Od razu na salę i wszystkie badania robili mi dopiero po zakwaterowaniu.
Pierwsze to jest wielkość pęcherzyka i na który wskazuje tydzień ciąży, drugie to bobo i też wiek ciąży. Czyli dzidziuś rozwija się zgodnie z pęcherzykiem. Żadne żadnego nie wyprzedza A to 140 to na bank musiało być serduszko

xal przytulankę? nie mam takich dużych, największe jaka została to ma z 50 cm, to i tak za mała, a poza tym, kołdra jest też dobrym partnerem ale ja lubię sobie nogę na TŻ zarzucić i go gnieść a kołdra to nie to samo Ukrócę mu wyjścia na Eurobiznes do przyjaciół

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-03 o 08:59
Stary 2012-11-03, 08:58   #4433
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Łojesos ja sama jestem w trakcie sprzątania Bo na chodzie jestem gdzieś tak do 12, a potem umarł w pacierzu Chyba, że Ty mi a ja Tobie

Pierwsze to jest wielkość pęcherzyka i na który wskazuje tydzień ciąży, drugie to bobo i też wiek ciąży. Czyli dzidziuś rozwija się zgodnie z pęcherzykiem. Żadne żadnego nie wyprzedza A to 140 to na bank musiało być serduszko
hm... no to dobra może być

co można zrobi z piersi kurczaka??
Stary 2012-11-03, 09:04   #4434
czarnaola
Raczkowanie

cześć

my wczoraj byliśmy na USG, podczas którego lekarz zrobił wszelkie niezbędne pomiary i test przezierności karkowej wszystko jest ok z maluszkiem

tylko zastanawia mnie jedna rzecz... wg OM jestem w 11t5d, malenstwo ma 6,47 cm i wg USG jest to 12t6d. Lekarz powiedział, że sądzi iż ciąża jest o tydzień starsza niżby to wynikalo z OM.
Ale.. dzidzius waży aż 63 g.. taką informację mam na wydruku...więc chyba trochę za dużo, nawet jak na 13tc... nie wiem co o tym sądzić
Stary 2012-11-03, 09:05   #4435
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

nuna, pytasz o obiad czy o sałatkę?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 09:12   #4436
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wesoły kostek:P Dziewczyny jak maliny

witam się oczywiście pierwsza bo oczywiście już jstem głodna:P
Jak zwykle nawet w sobotę

Cytat:
nuna moooja połowico

hahah ja siusiałam ok 4 w nocy. Nigdy nie miałam z tym problemu, a w ciąży to nawet dwa razy w nocy muszę wstawać. Tż się ze mnie śmieje bo idę nieprzytomna jak zombi

Cytat:
Dzień dobry!

Miłego dzionka!
ale ślicznie widać Dzidzie. Jeszcze raz gratulacje

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A ja w ciąży jakoś mogę to oglądać
Przedtem ja nie bardzo, a mężuś ... szkoda gadać
Może lekarzem będzie? W sam raz, jak dorośnie to mi zrobi plastykę brzuszka po swoim rozpychaniu się
heheh, koleżankom z forum też niech zrobi
a ja się zrobiłam jakaś wrażliwa. Wcześniej specjalnie mnie nie ruszały takie rzeczy.. a wczoraj ten lipolifting twarzy.... nie no maaasakra jakaś. Z ciałem człowieka można chyba wszystko zrobić

Nadrobiłam Was
Zjadłam śledziki na śniadanko, Tż poleciał na myjnie (to nieszczęśliwe miejsce gdzie akcja w środę się odbyła) musi zagadać z tymi kolesiami żeby ściagneli nagranie z kamer. Bo ten koleś który się rzucał i Tż mu przywalił (jak się okazało jest bramkarzem w clubie ) napisał mu wczoraj na fb że był na obdukcji i jak chcemy to załatwić....

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
co można zrobi z piersi kurczaka??
ojejjj.. wszystko uwieeeelbiam. Możesz zrobić gyros z frytkami

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
cześć

my wczoraj byliśmy na USG, podczas którego lekarz zrobił wszelkie niezbędne pomiary i test przezierności karkowej wszystko jest ok z maluszkiem

tylko zastanawia mnie jedna rzecz... wg OM jestem w 11t5d, malenstwo ma 6,47 cm i wg USG jest to 12t6d. Lekarz powiedział, że sądzi iż ciąża jest o tydzień starsza niżby to wynikalo z OM.
Ale.. dzidzius waży aż 63 g.. taką informację mam na wydruku...więc chyba trochę za dużo, nawet jak na 13tc... nie wiem co o tym sądzić
super ! gratulacje Co do wymiarów i wagi to mi się wydaje, że to bardzo indywidualna kwestia i nie ma co nad tym rozmyślać.. ważne, że wszystko ok

Stary 2012-11-03, 09:16   #4437
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Dzień dobry,ja też już wstalam
Niestety przez weekend zostaje mi tylko czytanie,bo pisanie z. telefonu za bardzo mnie wkurza:/

Czarnola dzidzia nie jest za duża na ten tydzień,bo z tego co zauważyłam,niektóre maluszki w 12tyg mają 6,2 więc jest ok
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 09:17   #4438
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
cześć

kochana skoro lekarz mówi, że jest ok to nie ma się czym martwić i porównywac maluszków
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
nuna, pytasz o obiad czy o sałatkę?
obiad
Stary 2012-11-03, 09:21   #4439
lonely_lady
Zakorzenienie

Nuna jak o obiad to możesz zrobić penne ze szpinakiem i piersią z kurczaka, albo właśnie gyrosa. To są moje dwa ulubione dania- szybko, łatwo i pyyyyyysznie

Stary 2012-11-03, 09:30   #4440
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Skąd ja to znam... Uzależniona jestem już od spania z Tż
Jak go nie ma to jest tragedia i nie umiem zasnąć

Cytat:
Tylko żebyście zdążyły posprzątać z tą pomocą a nie jedna będzie miała czysto a druga zostanie z bajzlem

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
1) hahah ja siusiałam ok 4 w nocy. Nigdy nie miałam z tym problemu, a w ciąży to nawet dwa razy w nocy muszę wstawać. Tż się ze mnie śmieje bo idę nieprzytomna jak zombi

2) heheh, koleżankom z forum też niech zrobi
a ja się zrobiłam jakaś wrażliwa. Wcześniej specjalnie mnie nie ruszały takie rzeczy.. a wczoraj ten lipolifting twarzy.... nie no maaasakra jakaś. Z ciałem człowieka można chyba wszystko zrobić

3) Nadrobiłam Was
Zjadłam śledziki na śniadanko, Tż poleciał na myjnie (to nieszczęśliwe miejsce gdzie akcja w środę się odbyła) musi zagadać z tymi kolesiami żeby ściagneli nagranie z kamer. Bo ten koleś który się rzucał i Tż mu przywalił (jak się okazało jest bramkarzem w clubie ) napisał mu wczoraj na fb że był na obdukcji i jak chcemy to załatwić....
1)Ja z sikaniem nigdy nie miałam problemów... przed ciążą też parę razy w nocy wstawałam... na szczęście nauczona doświadczeniem robię to pół-przytomnie dlatego nie mam problemów z szybkim zaśnięciem

2) No tez się piszemy!

Ja raz oglądałam jak dziewczynce nos nastawiali i zdjęli jej skórę z głowy:mdl eje:
Ech... w ogóle nie wiedziałam, że tak się da!

3) Co za barany Tacy to tylko wiedzą jak kombinować
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości