|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Cytat:
Tylko właśnie się zastanawiam bo lekarz coś powiedział że będziemy sprawdzać czy dziecka nie ma wad genetycznych, czy nie ma Downa itd. I tego Downa to się sprawdza też mierząc dzidzię? Powiedział że wszytsko ok więc już nie dopytywałam. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- właśnie ostatnio sobie tak myślałam że chciałabym tulić moje maleństwo bo będę wiedzieć że już jest bezpieczne. A w gruncie rzeczy dopiero jak nasze dzidzie zaczną raczkować itd to sobie wtedy pomyślimy że jak były w brzuszkach to były bezpieczne teraz nic im z zewnątrz nie grozi![]() ja też zmykam bo nasz kolega dzwonił że wpadnie Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-11-02 o 20:16 |
||
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Żegnam sie mamuski na dziś!
skoczę kupić szpinak do rybci na kolacje, do domku i spać.. Jutro ciężki dzionek.. Nie piszcie za dużo bo nie nadrobię ![]() Miłego! |
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, są też wyjątki ![]() I ja też już bym chciała maleństwo mieć w moich ramionach... Tyle trzeba cierpliwości w tej ciąży
|
|
|
|
|
#4415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bylam u lekarza po zwolnienie. Powiedzialam mu ze sie umowilam na 24listopada na usg prenatalne i test pappa, a on mi powiedzial ze 24 to zdecydowanie za wczesnie I ze te testy sie robi jak sie skonczy 12tc. Kazal mi zadzwonic do Luxmedu i przesunac usg na tydzien pozniej . No coz, tak tez zrobie.Jeszcze dla pewnosci zapisalam sie do mojego lekarza na kontrolne usg 15 listopada, bo mimo, ze nic sie nie dzieje, nie mam objawow ani ciazowych, ani zadnych niepokojacych, to jednak chce sie przekonac ze z maluszkiem wszystko jest dobrze i ze sie prawidlowo rozwija Przezorny zawsze ubezpieczony
|
|||
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie znajomi co nie kupili dobrego fotelika nam mówili na co zwrócić uwagę
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza, a jak tam Wasze sprawy związkowe? Coś się ruszyło?
Jakoś dawno pawiego oczka nie było. Może coś mówiła, że wyjeżdża, tylko ja nie pamiętam A może mgr "opija"
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
my już wróciliśmy od znajomych. Najedzeni, wykąpani oglądamy operacje plastyczne na tvn style. Za duże z Was Gaduły... nie chce mi się nadrabiać
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie strasznie mdli.. mam nadzieje ze nie bede wymiotowac
|
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i proszę mi nie czekać na żadne awantury, nonono ! oglądam te sekrety chirurgii i aż mi niedobrze się robi jak to widzę...
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wesoły kostek:P Dziewczyny jak maliny
![]() witam się oczywiście pierwsza bo oczywiście już jstem głodna:P
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
nuna moooja połowico
![]() hahA to ja druga, bo mi sie siku chce :P
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
haha
ulżyło?? ja sikałam o 2:30 i jadłam merci bo głodna bylam:P
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dorwałam wczoraj skaner i zeskanowałam zdjęcia malucha. Te z 4d wyszło trochę rozmazane niż w rzeczywistości, bo jest wydrukowane na mocno błyszczącym papierze ![]() Zmykam do sprzątania, bo Mężu zostawił pobojowisko, a idziemy dzisiaj na imprezę, jutro ja mam szkołę no i mamy gości z USA Miłego dzionka!
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w nocy 3 razy wstawałam
![]() Ale fakt, poszłam spać o 21 ale to wstawanie akurat i przed ciążą miałam, więc nic mi dziwnego. Poza tym TŻ zostawił mnie na noc, więc całe łóżko miałam dla siebie i nie mogłam sobie miejsca znaleźć Cytat:
Ale bobo
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pomóz mi pomóż posprzatac proooosze baaaardzo Cie ![]()
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
szprotka_mada, to w 3d jest boskie.
Jaki dzidziolek z ogonkiem, piękny. Rozpisałam się już na innym wątku, więc trochę poprzeklejam. Jak leżałam na patologi kilka dni temu, to ciągle obserwowałyśmy akcje pt. PORÓD! Nagle coś się dzieje, idzie dziewczyna na trakt porodowy, a tu nic, wraca po kilku godzinach. Wiecie, myślałam, że to jest tak, że mam skurcze/odeszły mi wody w domu i śmigam do szpitala. No ale to nie jest takie proste. 3/4 oddziału patologii, to dziewczyny, które albo są po terminie (i to nawet grubo - jedna 2 tygodnie i 2 dni ), albo im się otwiera szyjka w 34 tc i leżakują pod obserwacją. Jedna dziewczyna była w 41 tc i szyjka twarda, pozamykana na amen. Na wypisie ze szpitala z usg jest taki opis: w jamie macicy pęcherzyk ciążowy dobrze napięty z widocznymi strukturami zarodka. No i dalej GSD-17mm -> 5+6 Hbd, CRL-4,6mm -> 5+6 Hbd Ktoś wie co to oznacza? ![]() Z usg dopochwowego mam dodatkowo: FHR (+) 140 ud/min. Chyba to serduszko? Teraz wiem, że gdyby się coś działo (oby nie), to jadę do szpitala. Tam przynajmniej wykonają mi wszystkie badania. Najlepsze jest to, że przyjęto mnie na oddział bez zrobienia usg, bez badania. Od razu na salę i wszystkie badania robili mi dopiero po zakwaterowaniu.
|
|
|
|
#4430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kompromisem wybraliśmy nie najciemniejsze, dąb czy coś ... mam nadzieję mniej kurz widać niż na venge ![]() Widzę, że nie tylko ja się nie mogę doczekać. Już miesiąc temu tak mnie naszło i mówię "fajnie, że dzidziuś, ale dlaczego dopiero w maju?" Z jednej strony wolałabym tak jak w programie "ciąża z zaskoczenia" bo to mniej niż 9 miesięcy czekania, a z drugiej dobrze, że wiem i uważam na siebie i bąbelka. Cytat:
Przedtem ja nie bardzo, a mężuś ... szkoda gadać Może lekarzem będzie? W sam raz, jak dorośnie to mi zrobi plastykę brzuszka po swoim rozpychaniu się ![]() Cytat:
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już wstałam bo mam dzisiaj zajęcia
już olałam te o 7.40 ale idę na 10:P ostatnie pół roku studiów i tak mi się nieeee chceeeee![]() ja zawsze przesypiałam całą noc a teraz muszę przynajmniej raz w nocy siknąć :/ i rano nie ma szans na leżenie bo od razu mi się słabo z głodu robi:/ muszę jeść co 2 h bo inaczej mnie mdli - masakra. przytyłam 0,5 kg ale się boję co będzie dalej śmieję się do TŻ, że to nie dziecko tylko obcy bo tyle je to on do mnie, że obcy ma 6 godzin inkubacji i już by się wykluł a ! i byliśmy wczoraj w kinie na Asterixie - bardzo fajny polecam !
|
|
#4432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na chodzie jestem gdzieś tak do 12, a potem umarł w pacierzu Chyba, że Ty mi a ja Tobie ![]() ![]() Cytat:
A to 140 to na bank musiało być serduszko ![]() xal przytulankę? nie mam takich dużych, największe jaka została to ma z 50 cm, to i tak za mała, a poza tym, kołdra jest też dobrym partnerem ale ja lubię sobie nogę na TŻ zarzucić i go gnieść a kołdra to nie to samo Ukrócę mu wyjścia na Eurobiznes do przyjaciół
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-03 o 08:59 |
||
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co można zrobi z piersi kurczaka??
|
|
#4434 |
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() my wczoraj byliśmy na USG, podczas którego lekarz zrobił wszelkie niezbędne pomiary i test przezierności karkowej wszystko jest ok z maluszkiem tylko zastanawia mnie jedna rzecz... wg OM jestem w 11t5d, malenstwo ma 6,47 cm i wg USG jest to 12t6d. Lekarz powiedział, że sądzi iż ciąża jest o tydzień starsza niżby to wynikalo z OM. Ale.. dzidzius waży aż 63 g.. taką informację mam na wydruku...więc chyba trochę za dużo, nawet jak na 13tc... nie wiem co o tym sądzić
|
|
#4436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet w sobotę ![]() hahah ja siusiałam ok 4 w nocy. Nigdy nie miałam z tym problemu, a w ciąży to nawet dwa razy w nocy muszę wstawać. Tż się ze mnie śmieje bo idę nieprzytomna jak zombi![]() Cytat:
ale ślicznie widać Dzidzie. Jeszcze raz gratulacje ![]() Cytat:
a ja się zrobiłam jakaś wrażliwa. Wcześniej specjalnie mnie nie ruszały takie rzeczy.. a wczoraj ten lipolifting twarzy.... nie no maaasakra jakaś. Z ciałem człowieka można chyba wszystko zrobić ![]() Nadrobiłam Was ![]() Zjadłam śledziki na śniadanko, Tż poleciał na myjnie (to nieszczęśliwe miejsce gdzie akcja w środę się odbyła) musi zagadać z tymi kolesiami żeby ściagneli nagranie z kamer. Bo ten koleś który się rzucał i Tż mu przywalił (jak się okazało jest bramkarzem w clubie ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- ojejjj.. wszystko uwieeeelbiam. Możesz zrobić gyros z frytkami ![]() Cytat:
Co do wymiarów i wagi to mi się wydaje, że to bardzo indywidualna kwestia i nie ma co nad tym rozmyślać.. ważne, że wszystko ok
|
||||
|
|
|
#4437 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,ja też już wstalam
![]() Niestety przez weekend zostaje mi tylko czytanie,bo pisanie z. telefonu za bardzo mnie wkurza:/ Czarnola dzidzia nie jest za duża na ten tydzień,bo z tego co zauważyłam,niektóre maluszki w 12tyg mają 6,2 więc jest ok
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obiad ![]()
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna jak o obiad to możesz zrobić penne ze szpinakiem i piersią z kurczaka, albo właśnie gyrosa. To są moje dwa ulubione dania- szybko, łatwo i pyyyyyysznie
|
|
|
|
#4440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak go nie ma to jest tragedia i nie umiem zasnąć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2) No tez się piszemy! ![]() Ja raz oglądałam jak dziewczynce nos nastawiali i zdjęli jej skórę z głowy ![]() :mdl eje:Ech... w ogóle nie wiedziałam, że tak się da! 3) Co za barany ![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

teraz nic im z zewnątrz nie grozi

Oczywiście, są też wyjątki
Ale zdarza sie,wkoncu zadko tu bywam....

kompromisem wybraliśmy nie najciemniejsze, dąb czy coś ... mam nadzieję mniej kurz widać niż na venge 

uwieeeelbiam. Możesz zrobić gyros z frytkami