Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 11:00   #1351
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Agula wczoraj pisalam o tym przesikiwaniu i co? I Antek sie przesikal! Jak nigdy spal w lozeczku do 4, ale ze spal na brzuszku, to siki poszly na brzuszek. Na szczescie lozeczko suche, bo od razu go to obudzilo i go przebralam.

Co do niekapka, u mnie w zasadzie tez cos potrafi wykapac, ale to jest plyn, ktory znajduje sie w rurce, albo jak Antek stuka rurka w podloge. A tak to ok.

Edit:
Wlasnie sprawdzilam: Aga a masz rurke wyciagnieta na maksa? Bo jak ona jest prawidlowo zalozona, to jak odwroce niekapek i potrzasam nim to leca pojedyncze kropelki, ale jak ta rurka sie obluzuje i tak jakby wpadla troche do srodka, to jak sie przechyli bidon i trzesie, to woda leje sie ciurkiem. Nie wiem, czy nie zagmatwalam?
No masz... ja juz nie wiem co z tym przesikiwaniem robic...

No próbowałam własnie, specjalnie nawet wycieram ten plastik i gume co się zakłada od środka, żeby mocno trzymało, rurkę też wyciągam na maksa a i tak się dziadostwo leje
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-Na prawdę masz problem z tym sikaniem Lilki I tak co noc?
Nie wiem co Ci poradzić... A próbowałaś innych pampersów?Niekoniecznie Pampersa.
-Historia makabryczna Co Ci ludzie kiedyś musieli przechodzić, teraz dla nas to niewyobrażalne...

W ogóle dzisiaj myślałam, że padnę. Ja układałam rzeczy w sypialni, wychodzę a Domek siedzi na swoim krzesełku z jogurtem i łyżeczką i mówi mi "aaaam". Sam sobie wyciągnął go z lodówki a łyżeczkę z szuflady

No i najlepsze... Tż nauczył go, że jak zaczynam na niego krzyczeć to Dominik przybiega, przykłada palec do ust i robi "ciiiii"
Pampersów oryginalnych rzadko używam. Jak dla mnie mało chłonne... próbowałam juz z DM, rossmanna, Aldi (bardzo podobne do biedronkowych), oryginalne pampki i wszystkie przelewa....

Domek mała mądrala

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:16   #1352
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Iustyna1 takie tańczące ciacha, to to czego było mi trzeba w sobotnie przedpołudnie Boscy Tylko te laski na koniec "zepsuły" im trochę występ

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:18   #1353
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
to wspólczuje
moje chłopaki jak są razem to na 5 min nie moge wyjsc z pokoju
a wogole B uwielbia na stoły , ławy wchodzić ost nawet na okno probuje

,monia,

,bella7,
zdrówka dla maluchów!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja bylam dzis w pracy

dzieki za mile slowa o Marysi

za nauke samodzielnego zasypiania

moja pije z butli lub z kubusia waterrr i nic wiecej. Niekapkow nie toleruje, rzuca nimi.

brumku Marysia zawsze dzawoni do tatusia. Kiedys nagram.

Witam sie po 1 dniu pracy, masakra bylam 10 h i prawie ogarnalema co mialam ogarac, reszta w pon i wtorek do zrobienia. TZ za to wysprzatal caly dom - luzik
pierwsze koty za płoty teraz już tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam z dołka jesiennego :P Siedze w nim po uszy i chyba nie wyjde

Na domiar Szymon wkroczyl w dziwny okres, nie wiem czy to nie bunt dwulatka, ale dosc wczesny. Z malego, slodkiego dziecka czasami przeistacza sie w potwora. O np. dzisiaj na spacerze, w koszyku mialam chleb dla kaczek, ale absolutnie sie dla malego nie nadawal. A on, ze chce i mam mu dac. Ni e dalam, to mi scene urzadzil. I nie dalo sie odwrocic uwagi. Czasami w takich chwilach jestem bezsilna. Nie wiem co nalezy zrobic. I powiedzcie jak to jest, dziecko nie bite, my z tz tez sie nie bijemy, a Szymon potrafi mnie zdzielic po glowie?? ALbo dzisiaj pokopal mnie. Kocham mojego szkraba, ale codziennie modle sie o ladna pogode, coby nie muisiec z nim siedziec w domu, bow tedy jest masakra.
Brumku ja szczebelki wyjelam, Szymonowi pomoglo to polubic lozeczko.
Chorowitka zycze zdrowia.

A mnie jesszcze w krzyzu polamalo
eh mój tak samo... potrafi bić, gryźć... ale zawsze mu mówię, że nie wolno, przytrzymuję ręce, wtedy jeszcze bardziej się denerwuje i zaczyna płakać, albo przytrzymuje ręce, mówię, że nie wolno i odchodzę... czekam na efekty

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas podbnie. Ja na Agaty histerie nie reaguje. Mówie, ze rozumiem, ze jest zła i ze jak chce to ją przytulę i siedzę obok, próbuje odwrócić uwagę. Ale widze kiedy jest smutna a kiedy zła, ze złości marszczy nos.
I tez potrafi zbić i ugryźć, wydaje mi sie ze wyładowanie fizyczne to najłatwiejsze odreagowanie.

Zaraz powysyłam namiary. Postaram sie po weekendzie wrzucić jeszcze więcej. posłuchacie i zobaczycie co warto kupić a co nie
właśnie, najważniejsze ogarnąć czy to faktycznie złość czy może smutek

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
helllołłłł

kurcze od czego zacząc, hmmm remont skończony dawno, dziewczyny zdrowe, Nati ok 3 miesiace temu zrezygnowała sama ze smoka a z miesiąc jak jej juz nie karmię, daję jej mleko krowie, i ok, butki w ogóle nie mamy więc pije ze szklanki przez słomkę, albo z kubka niekapka, kłóci się z Oliwka ale jak trzeba to i ja broni, ładnie tez bawią się, oigolnie sa za soba, zdjęcia wstawię do k., no chyba,że ktoraś nie jeast to tu,

4 ciąże??? wiem o dwóch, kto jeszcze?? jaka niespodzianka

a i dlaczego Patik zawieszona?
Oliwka troszeczkę się buntuje, zazdrosna o Nati, nie daję jej powodu, ale jednak,
cięzko mi się wbić do Was,
zaczełam chodzic na aerobic 3x w tygodniu + fitroll, sa efekry z czego się cieszę, ogolnie może być, trochę zarobiona jestem ale dam rade

widzę,że ela wróciła, bardzo się cieszę bo znikneła jeszcze w ciązy, w sumie pod koniec

dziubek 100 lat dla męża, spóźnione ale szczere

co do zdjęć to dajcie znac gdzie mam wstawić,
eee ja byłam rok temu przez chwilę to Jaś już był byłam na etapie kupowania stolika do jedzenia

Cytat:
Ostatnio czytałam książkę o psychologi rozwojowej dzieci (ze sie znow wymądrez ) i tam autorki twierdziły, ze 1,5 roku to taki kryzysowy czas. gorszy, trudniejszy. DZiecko sie denerwuje bo wie czego chce, ale nie umie tego wyartykułować itd.
coś w tym jest
mój ostatnio już nie tylko ślepo naśladuje kiwanie głową na nie, ale jak go pytam czy coś chce, a on nie chce to wtedy kiwa, że nie ostatnio miał jakiś skok czy coś, bo coraz łatwiej się z nim dogadać i to jest świetne! znaczy, że nie jest już taki malutki
Stary 2012-11-03, 11:51   #1354
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
i wreszcie fotelik samochodowy musimy kupić nowy, bo z tego ewidentnie Sarenka wyrosła :P
Ona jest bossska!

Dzień dobry,

Mamy 9-go ząbka Dzisiaj przebiła się Szymonkowi górna, prawa czwórka i lewa jest już "na wylocie".

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
coś w tym jest
mój ostatnio już nie tylko ślepo naśladuje kiwanie głową na nie, ale jak go pytam czy coś chce, a on nie chce to wtedy kiwa, że nie ostatnio miał jakiś skok czy coś, bo coraz łatwiej się z nim dogadać i to jest świetne! znaczy, że nie jest już taki malutki
Szymonkowi też ostatnio strasznie spodobało się kiwanie głową na nie i teraz wszystko jest na nie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:08   #1355
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Heloł mamole

Janek zasypia na drzemke więc w końcu mogę wdrepnac na chwile

Agadus witaj i nie uciekają bo mi tu Ciebie brak
Brumciu wybralyscie już fotelik
Ja zamówiłem pearla w końcu

Szczebelki. Nie wyjmuje póki co
Mamy piętrowe mieszkanie i boje sie ( mimo bramki) ze nad ranem wydzie smyk i pójdzie w kierunku schodów

Pierwdzenie
Jasiu to niezły pierdziołek
Pierdzi często i chichra sie przy ty
My razem z nim

Blog chustki, zaczęłam czytać wczoraj w nocy
I nie mogę z przejęcia
Swietnie pisze/pisała
Ale znając finał tej historii drże jak czytam każde słowo

Wszystkich Świętych
Tez odpuściliśmy sobie
I dziś po obiadku nadrobimy zaległości

W temacie duchów jestem zombie
Johny od 12 do 3 w nocy nie mógł spać

Marzenko pojechałam wczoraj rano. Do kauflanda obkupić sie w promocyjne pampersy i nie było już rozmiaru 4+ wzięłam 5 i dziś kupę z pleców myłam

Idę gotować rosołek dla moich facetów
Buziolek
Stary 2012-11-03, 12:30   #1356
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Czesc Kobialki.
Nadaje z telefonu bo laptop dalej zepsuty. Zaraz zmywam sie do pracy

Domek jak sie zlosci to kladzie sie na podlodze. Ciagniecie za wlosy i szczypanie po twarzy to dla niego zabawa, a nie objaw zlosci

Co do bajek to ja puszczam Dominikowi na yt jego przeboje. W sumie to okolo 30 minut dziennie. Poza tym u Nas czesto idzie mini mini, ale to go raczej nie interesuje. Ja nie lubie siedziec w ciszy, wiec to mini mini z tle gra.
Wiele rzeczy sie nie powinno, ale ja tam podchodze do tego na luzie. Moje dziecko czasem dostaje cos slodkiego, cos niezdrowego, a czasem obejrzy bajke.
Na dodatek jak byl maly to go nosilam ( a mogl sie przeciez przyzwyczaic :P ) a do dzis biore go do siebie do lozka jak sie kreci w nocy
ja też często tak robię ,a jak był mały to jak tylko tego potrzebował to brałam go na ręce, miałam gdzieś gadanie o noszeniu i co? i jak już był duży to miał gdzieś moje ręce, wolał się wspinać po meblach teraz chce na ręce tylko jak mu źle, a wtedy od razu namierzam problem i jest ok ewentualnie jak chce mnie gdzies zaprowadzic to na rece i pokazuje gdzie mam isc i co mu dac mam wrażenie, że dzieci o ktorych sie mowi, ze są "przyzwyczajone" po prostu nie były wytulone wcześniej... mam taki przykład w rodzinie

Cytat:
Hejka

Faktycznie!

-Na prawdę masz problem z tym sikaniem Lilki I tak co noc?
Nie wiem co Ci poradzić... A próbowałaś innych pampersów?Niekoniecznie Pampersa.
-Historia makabryczna Co Ci ludzie kiedyś musieli przechodzić, teraz dla nas to niewyobrażalne...

Pewnie ząbki ją tak męczą

Domkowi znowu idą jakieś zęby, bo w nocy wiercił się i kręcił aż w końcu o 6 obudził się z płaczem, przyszedł do nas do łóżka i zasnął. Widzę, że zarówno na dole jak i góry ma napuchnięte te dziąsła, chyba trójki

W ogóle dzisiaj myślałam, że padnę. Ja układałam rzeczy w sypialni, wychodzę a Domek siedzi na swoim krzesełku z jogurtem i łyżeczką i mówi mi "aaaam". Sam sobie wyciągnął go z lodówki a łyżeczkę z szuflady

No i najlepsze... Tż nauczył go, że jak zaczynam na niego krzyczeć to Dominik przybiega, przykłada palec do ust i robi "ciiiii"
mój tż jak mały coś zrobił to takim niskim głosem zawsze mówił: "oooooooo co zrobiłeś, nie wolno" to teraz jak mały coś zbroi, albo zrobi nagły hałas to odwraca się do nas, robi poważną minę, dziubek z usteczek i mówi "uuuuuuuu", ewentualnie kręci głową na nie, że nie wolno

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ona jest bossska!

Dzień dobry,

Mamy 9-go ząbka Dzisiaj przebiła się Szymonkowi górna, prawa czwórka i lewa jest już "na wylocie".

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Szymonkowi też ostatnio strasznie spodobało się kiwanie głową na nie i teraz wszystko jest na nie
gratulacje ząbków
ja muszę poszukac w necie kiedy 5mogą wychodzić najwcześniej, bo coś mi tu też zębami śmierdzi, ale jakoś wcześnie....

znalazłam... kurde, dolne od 23 msc, a górne od 25msc.. czyli nie zęby... eh, trzeba szukać dalej... może po prostu za długo w domu siedział, nie zwyczajny, bo nie chorował do tej pory

pojechalam dzis zaplacic resztę za basen, zastanwiaałm się czy brac malego na te ostatnie zajecia po chorobie, ale problem rozwiazal sie sam bo maly padł...
nastepny kurs od stycznia dopiero, wiec trzeba bedzie chodzic samemu. Pani instruktorka wczoraj urodzila

jedziemy zaraz do moejgo taty = słomianego wdowca

jak tylko mały wstanie, bo spi juz o dziwo 2 godziny...

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-11-03 o 12:36
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:43   #1357
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Zasnęłam o 4.30
Do 2 Tymek ładnie spał, ale ja jeszcze się nie położyłam do tej pory. A jak się zdążyłam położyć, to on po 15 minutach obudził się z płaczem i było tulenie do 4.30. Także troszkę dzisiaj nie dospałam Na szczęście mi szybko mija nieprzytomność - jak wstaję, ledwo stoję na nogach przez kilka minut, ale potem już jest ok i nie czuję zmęczenia.

Cytat:
Jak-On-To-Zrobił??? Niesamowite
U nas na szczęście lodówka bardzo ciężko się otwiera i to jedyne miejsce w domu, którego Tymek jeszcze nie rozpracował

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dla jasności... Mamy ten bidon :
http://www.dm.de/cms/servlet/segment...D81364FDCC8EDB

Domyslam się, ze to ten sam co Wy macie.
ten sam. Nasza rurka też ma rowki. Nie mam pojęcie, jak pomóc, bo u nas - słowo honoru - nic się nie leje. Ani kropelka.

Cytat:
brumku tak konczylam miesiac - ciezko jest jak sie nie pracowalo nawet jednego dnia na tym urzedzie, plus te zmiany non stop, a na dodatek na sam koniec wylapalam blad i musialam przejrzec pol miesaiaca, zeby znalezc brakujaca kwoteale ja mam tak zawsze, gdzie jakis problem czy cos wysylaja mnie. Moja kierowniczka zawsze sie smieje, ze ja nie odmawiam, nie panikuje nie biadole, tylko biore sie do roboty i juz. Ponadto wie, ze ja w wiekszosci urzedow w CK bylam, wiekszosc mnie lubi wiec i mi pomoga, chocby telefonicznie. Wiec jakos dam rade, a jak mam problem to i do biura zadzwonie - nie wstydze sie ni nic.
Bo to brawa za organizację i spokój

Cytat:
U nas noc masakra. Agata obudziła się koło 1 z rykiem i wczepiła się w M. Nie mogliśmy jej uspokoić. Wzięliśmy ją do łóżka, ale rozbudziła się i leżała, kręcila się wierciła. Makabra. W koncu na skraju wyczerpania mówie do niej. Idziesz do łóżeczka,bo mama z tatą chcą spać. Troche pokwękała (nie płakała, tylko kwękała) i usnęła w końcu. A ja mam wyrzuty ze ją wyrzuciłam z łóżka
Zauważyłam, ze ona tak reaguje jak mnie długo nie ma
Współczuję nocy :glasiu (u nas równie wesoło )
A czemu Cie ostatnio dużo nie ma? Bo już raz o tym chyba pisałaś,że z babcią Agata zostaje ostatnio. Poszłaś do pracy czy coś?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu wybralyscie już fotelik
Ja zamówiłem pearla w końcu

Pierwdzenie
Jasiu to niezły pierdziołek
Pierdzi często i chichra sie przy ty
My razem z nim

Blog chustki, zaczęłam czytać wczoraj w nocy
I nie mogę z przejęcia
Swietnie pisze/pisała
Ale znając finał tej historii drże jak czytam każde słowo
- Kupiliśmy Romer King Plus z bajerancką tapicerką Przyjdzie w poniedziałek
- podkreślone - ale co razem z nim? Cichracie czy...?
- Oj tak... Pięknie pisze. Pisała I merytorycznie, i stylistycznie.
- I pytanie dodatkowe, za 100 pkt - kiedy przyjeżdżacie do Warszawy?

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Aaa, jeszcze mi się przypomniało:
Carmela - zdjęcie Sarenki na Facebooku to MISTRZOSTWO ŚWIATA Umarłam :rofl: I zabiłam nim męża

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-11-03 o 12:35
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:53   #1358
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Mamy znające się na LEGO: czy Duplo 1 i 1/2 -2 można łączyć z klockami 2-5
o te:
http://allegro.pl/lego-duplo-kubus-p...719061154.html
z tymi:
http://allegro.pl/lego-duplo-warzywn...719061125.html

Wielkościowo są takie same?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
[/COLOR]Aaa, jeszcze mi się przypomniało:
Carmela - zdjęcie Sarenki na Facebooku to MISTRZOSTWO ŚWIATA Umarłam :rofl: I zabiłam nim męża
czasami lubi sobie powisieć

Ostatnio powiesiła się tak samo na zmywarce, niestety niedomkniętej...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 13:09   #1359
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

moja od bardzo dawna kiwa glowa ale tylko w jedna stronie NIE na tak nie ma opcji.

brumku jak same zauwazylyscie jestem otwarta i wogole, wiec w pracy jestem taka sama.

telik podrzuc rosolek i do mnie

A my bylysmy na polgodzinnym spacerku, nie mialam sumienia trzymac malej w domu. Usnela wiec wrocilysmy i dosypia w lozeczku. Ja z herbatka z sokiem malinowym. Podszykowalam sobie i Mery obiadek - dla mnie beda warzywa na patelnie z piersia z kurczaka, a marysia ziemniaczki z piersia w sosiku.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 13:21   #1360
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Carmela wg mnie wiek, od ktorego klocki sa przeznaczone, nie ma nic wspolnego z wielkoscia. Klocki zawsze maja taka sama wielkosc. Tych zestawow akurat nie mam, ale mamy inne rozne i swietnie do siebie pasuja.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 13:26   #1361
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Carmela wg mnie wiek, od ktorego klocki sa przeznaczone, nie ma nic wspolnego z wielkoscia. Klocki zawsze maja taka sama wielkosc. Tych zestawow akurat nie mam, ale mamy inne rozne i swietnie do siebie pasuja.

O dziękuję Chciałam kupić te małe z Kubusiem, na próbę. Jak przypadną Sarence do gustu to jakieś tam inne sie dokupi i myślałam że te od 18miesięcy są jakieś inne

Stary 2012-11-03, 13:47   #1362
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Agresja - Lili też czasami wpada w zlość, ale głównie piszczy, przeraźliwie i głośno Do tego ostatnio non stop szczypie i najgorsze.... jak nie może zasnąć trzyma mnie za rękę i wbija swoje paznokcie pod moje!
kinga wyje i kładzie sie na podloge na brzuchu, czasem wtedy jeszcze wali nogami. szybko jej mija. artur mial tez takie bunty (siadal na podlodze i ryczał), teraz tylko ryczy a kinga jak lezy kolo mnie zasypiajac to chce mnie za sutki ciagnac

dzis kingula juz lepiej. teraz ma drzemke. widac ze jej sie polepsza.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Mamy znające się na LEGO: czy Duplo 1 i 1/2 -2 można łączyć z klockami 2-5
o te:
http://allegro.pl/lego-duplo-kubus-p...719061154.html
z tymi:
http://allegro.pl/lego-duplo-warzywn...719061125.html

Wielkościowo są takie same?
można łączyć. widocznie w tych od 2 lat sa jakies czesci łatwiejsze do zjedzenia/zgubienia/rozłamania (np. te chlebki)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:06   #1363
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
można łączyć. widocznie w tych od 2 lat sa jakies czesci łatwiejsze do zjedzenia/zgubienia/rozłamania (np. te chlebki)

Wszycy mi zachwalają duplo, nic tylko kupować

A teraz sanki oglądam na all te sa super:

http://allegro.pl/nowoscsanki-na-amo...692031554.html

ale co jak nie będzie śniegu

Stary 2012-11-03, 14:10   #1364
83monia
Zakorzenienie

ostatnie trzy dzieciaki mnie rozczuliły http://deser.pl/deser/1,111858,12789...cie_swoim.html

Stary 2012-11-03, 14:20   #1365
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ostatnie trzy dzieciaki mnie rozczuliły

Stary 2012-11-03, 16:09   #1366
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam w klubie fatalnej nocy. Pobudka co godzina, płacz nie do uspokojenia, wszystko wskazuje na zęby. Dziś gorączki brak. W sumie to cieszę się, że raczej nie choroba.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 16:32   #1367
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Wszycy mi zachwalają duplo, nic tylko kupować

A teraz sanki oglądam na all te sa super:

http://allegro.pl/nowoscsanki-na-amo...692031554.html

ale co jak nie będzie śniegu

Fajne te sanki
Szkoda, że nie ma podnóżka dla pchającego sanki, coby się z górki przejechać mógł.

Stronczek też się zastanawiam po co nam teraz łóżeczko
Ale
Muszę się pochwalić, że druga piękna noc za nami.
Radzio śpi od około 20stej do około 5,30 rano bez wstawania, bez jedzenia
Jak tak dalej będzie to teleportujemy go do łóżeczka.
Radek tak często w nocy wstawał, że nie miałam siły czekać i go za każdym razem do łóżeczka odkładać.

Ddewik a dla mnie bidon z Conopol to totalna porażka. Lał strasznie. Do tego w pewnym momencie zassał się tak, że Radek nie był wstanie pociągnąć picia.
Ja zresztą też nie, nie wiem co się z nim stało.
Z Radością go do kosza wywaliłam.

Dziewczyny jakie biustonosze polecacie? Generalnie chodzi mi o firmę.
Dzisiaj kupiłam sobie jeden w Triumfie i cena mnie powaliła..... Ale musiałam.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 16:39   #1368
brumek
Zakorzenienie

Tymek ma 14-sty ząb

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Freya, Panache...
Stary 2012-11-03, 16:52   #1369
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Ale lecicie z tymi zebami, u nas nadal 6 na wierzchu, ale cosik mi sie wydaje ze dzis przez ulamek sekundy widzialam kolejne dwa potwory.

Dziewczynki czy wasi mezowie znaja sie moze na karcherach? chodzi mi o myjke cisnieniowa i potrzebuje fachowej pomocy, gdyz juz latem zdechla mojemu mezowi jedna i chcialam mu kupic na mikolaja. chodzi mi o taki KLIK lub podobną

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:10   #1370
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Ja lubię z H&M. Jak dla mnie całkiem przyzwoite i na przecenach można coś upolować.

dla Radka za ładnie przespane noce (ale to tak cicho, żeby mu się nie odwidziało)

Ja też w klubie mam mało śpiących z powodów prawdopodobnie zębowych

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

dla Tymka za kolejny ząb! Może w końcu się wyśpicie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:11   #1371
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Fajne te sanki

Ddewik a dla mnie bidon z Conopol to totalna porażka. Lał strasznie. Do tego w pewnym momencie zassał się tak, że Radek nie był wstanie pociągnąć picia.
Ja zresztą też nie, nie wiem co się z nim stało.
Z Radością go do kosza wywaliłam.

A widzisz, a u nas sie super sprawdza, nic nie cieknie, mamy go juz 5 miesiac.

Ja polecam H&M, (mysle ze to tez zalezy od biustu, przy duzym te firmy co Brumek podała podobno sa swietne)

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tymek ma 14-sty ząb
to juz te męki Tymka skończą sie w końcu

Brumku a jaki ty jeszcze rozważałaś zakup fotelika (oprócz tego Romera)?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Ale lecicie z tymi zebami, u nas nadal 6 na wierzchu, ale cosik mi sie wydaje ze dzis przez ulamek sekundy widzialam kolejne dwa potwory.

Dziewczynki czy wasi mezowie znaja sie moze na karcherach? chodzi mi o myjke cisnieniowa i potrzebuje fachowej pomocy, gdyz juz latem zdechla mojemu mezowi jedna i chcialam mu kupic na mikolaja. chodzi mi o taki KLIK lub podobną
Nie pomogę Evee bo moj Tz na tym sie nie zna
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:13   #1372
Lili 83
Zakorzenienie

W Trumph miseczki mam E

Dzięki za polecane firmy. lecę je sprawdzić
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:26   #1373
83monia
Zakorzenienie

uwaga, byc moze dorobie sie zmywarki (ale mała 45ke tylko). jakie macie zmywarki, bo szukam najmniej awaryjnej (do tego cichej, mało bioracej wode i pakownej )

Stary 2012-11-03, 19:51   #1374
iustyna1
Wtajemniczenie

monia ja mam beko i jest cichutka. modelu ci nie podam, bo moja jest wielka. albo ci podam, jak dzieciaki uspie .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 20:41   #1375
Haniula
Zakorzenienie

oliweczko miło ze o mnie pamiętasz
Nie piszę, bo nie nadążam za Waszym tempem i jakos nie moge sie wbić w rozmowę ale siedze i jestem na bieżąco

Gratulacje dla zaciążonych bo widziałam, że ostatnio się pare pojawiło
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 20:53   #1376
ela_86
Wtajemniczenie

cześć Haniula ja też jestem taka "stara-nowa" powiedz coś więcej o sobie i o Lence oczywiście
Stary 2012-11-03, 21:14   #1377
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku byłam na kursie o zakładaniu działalności. Otatnio sporo się ucze i może stąd mniej (choc ja tego nie widzę).

Carmela Agata ma mnostwo zabawek najróżniejszych, a klocki są w użyciu codziennie i nie tylko do wywalenia i robienia bałaganu gdzie indziej. A bawi się dobre pół godziny.
Ja na początek polecałabym jakiś zestaw ze zwierzątkami.

Ja zamówiłam dla Agaty kredki. Bo te co ma juz zmasakrowane są.

Ide. Mam mnóstwo roboty na jutro. Nie wiem jak się ogarne

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 21:30   #1378
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Wychylam łeb z bloga chusty

Brumciu
Widzę ze jednak to Ty zaslugujesz na miano największego zombie ever
Do Warszawy z chęcią bym sie do was wybrała ,tylko czemu taaaaaaak daleko. Jak tylko naiwnie sie okazja wiedz ze sie nie uwolnisz od telikowej rodzinki

Carmela bierz Duplo pasują d siebie z różnych serii
A zabawa nieziemska
Siedzielismy dziś na dywanie zaczarowni w 3 i skladalsmy zoo( w sensie ja z tztem skladalam a yachu przeznaczył budowle do rozbiórki )

Scio a czemu jestes taka zapraowana?

Staniki- tez lubię h&m i niektóre modele triumpha
A tak na marginesie muszę kupić coś nowego na moje woreczki z bibułki( po karmienie spadły o 2numery)
Bo biustu już nie mam i mieć nie będę
No chyba ze sie szarpne na nowe cycki
- w co głęboko wierze
Dobranoc mamole

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-11-03 o 21:52
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 21:32   #1379
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Teliku podyplomówkamnie tak absorbuje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 21:34   #1380
ela_86
Wtajemniczenie

też mi cycki spadły... a łudziłam się, że już takie zostaną fajne jak przy karmieniu

oglądam Mam talent, dech mi zaparło przy tej parce z akrobacjami... mega...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości