Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 11:52   #1831
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No byliśmy wtedy, z trzy tygodnie temu i stwierdzono kolkę... Masz rację z tym termometrem. Ale jak widać ból dziecka, to co innego robić... Ale już rano się powstrzymaliśmy i ponosiliśmy go brzuszkiem w dół, to troszkę popierdział.
A bardzo przy tym płacze/krzyczy?
Bo pytałam pediatre o to i mówiła, że to normalne że przy robieniu kupki dziecko tak bardzo stęka, wierci się i w ogóle wygląda jakby bardzo się męczyło
Stary 2012-11-03, 11:58   #1832
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Mój małżonek zabawił się wczoraj w ginekologa i wyciągnął mi z krocza 2 szwy!!!masakra jakaś...
Hehe, ja też już miałam prosić mojego o to, ale kilka sobie sama wyskubałam, a później już cierpliwie czekałam na wizytę u lekarza chociaż wkurzały mnie strasznie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Bo pytałam pediatre o to i mówiła, że to normalne że przy robieniu kupki dziecko tak bardzo stęka, wierci się i w ogóle wygląda jakby bardzo się męczyło
Moja przebudza się jak ma zrobić kupkę, trochę stęka i wierci się, czasem zapłacze, ale nie płacze ciągiem, więc chyba jej to bólu nie sprawia, ale ona robi kupki 2-3 razy dziennie.
Stary 2012-11-03, 12:08   #1833
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hehe, ja też już miałam prosić mojego o to, ale kilka sobie sama wyskubałam, a później już cierpliwie czekałam na wizytę u lekarza chociaż wkurzały mnie strasznie
.
tylko że mi położna już zdejmowała zwy jakieś 2 miesiące temu.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:09   #1834
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
tylko że mi położna już zdejmowała zwy jakieś 2 miesiące temu.
o kurcze...
Stary 2012-11-03, 12:18   #1835
Asiuulka89
Zakorzenienie

Gda a może nie robi sam kupki bo przyzwyczajony jest że zawsze mu pomagacie? Ja bym odstawiła termometr i jednak pomagała mu w inny sposób, herbatki masaż brzuszka przyginanie nozek leżenie na brzuszku. swoją drogą biedny Henio.

dzień dobry

witam sie i lecę robic obiad i pranie wywiesić
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:34   #1836
sandra23s
Zadomowienie

gda bardzo wspolczuje twojemu Heniowi,ze sie tak męczy...spróbuj moze pic herbate z kopru
ja pije codziennie okolo 6 filizaanek Pola nie ma problemów z kolkami,kupką ani z puszczeniem bączka

a to moja Bunia kochana pyza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_9439.jpg (96,7 KB, 62 załadowań)

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:56   #1837
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a to moja Bunia kochana pyza
słodziutka, wszystkie pyzy są słodkie
Stary 2012-11-03, 13:04   #1838
asiejka86
Rozeznanie

Mamusie pomózcie - moja Julka ma wysypke na buzce - nie wiem czy to tradzik, czy moja dieta - jem juz bardzo restrykcyjnie - mam wrazenie ze to nie znika a jest juz jakies 3 tygodnie. Pisałyscie jakis czas temu o jakiejs masci czy kremie - ale nie moge znalezc nazwy...
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 13:31   #1839
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Moja Córunia ukochana dziś kończy już 11 tygodni a mi strasznie smutno... chciałabym, żeby w swym życiu była szczęśliwsza ode mnie... Mam nadzieję, że nigdy od nikogo nie usłyszy tego, co ja dziś od mojego męża usłyszałam. Że nigdy przez nikogo płakać nie będzie. A jeśli jakiś facet sprawi, że będzie płakała, to zabiję... godziny mojego małżeństwa są policzone....
Co się dzieje Piękna?

Cytat:
Jeju my już 3 razy od wieczora odtykaliśmy małego termometrem.., to przynosi mu ulgę na jakiś czas (zanim kolejna porcja kupki i gazów nie będzie próbowała się wydostać). Ale podobno nie powinno się za często używać takiej metody i mam dylemat - ulżyć dziecku czy się wstrzymywać i czekać nawet kilka godzin, żeby sam się wypróżnił Od wczoraj wieczorem jest masakra...
Termometra nie można zbyt często używać, bo można uszkodzić coś dziecku. Nie pamiętam o co dokładnie chodziło, ale lepiej uważać.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Kraven lada dzień nam się rozpakuje może czas pomyśleć o tytule wątku na odchowalni
A to my tam przechodzimy gdy Kraven urodzi czy dopiero jak dojdziemy tutaj do 5000. postów?
Stary 2012-11-03, 13:35   #1840
kraven
Zakorzenienie

Spoko spoko w moim tempie to dobijemy do 5000 postów

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 13:56   #1841
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Spoko spoko w moim tempie to dobijemy do 5000 postów
hehe, będziesz miała za to najmłodszą dzidzie
Stary 2012-11-03, 13:59   #1842
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, będziesz miała za to najmłodszą dzidzie
Też prawda

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:39   #1843
Kalpana
Zakorzenienie

Dziewczyny jak często można stosować maść majerankową? W aptece powiedzieli, że tylko na noc...
Krystianek ma paskudny katar i nie wiem jak mu pomóc Gruszki podobno nie wolno często używać, wodę morską tylko 3 razy dziennie, maść nagietkową tylko na noc, więc co poza tym? Ten katar siedzi mu głęboko, że nie zawsze gruszką da się ściągnąć... Pomóżcie....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:49   #1844
Dearlie
Zakorzenienie

Kochane mamuśki dziękuję Wam za wszystkie ciepłe słowa oraz komplementy w kierunku naszego Antosia!!!

A ja nadal tylko do Was wpadam i wypadam, bo próbujemy odnaleźć się w tej naszej nowej rzeczywitości. Zaraz przyjeżdżają do nas dziadki Antka z Poznania i ta wizyta pewnie zapoczątkuje całą masę kolejnych w najbliższych dniach.

Chciałam się tylko pochwalić, że mam najcudowniejszego TŻ-ta na świecie. Mam w nim takie wsparcie, o jakim nie śniłam. Rozczula mnie jego podejście do małego i ogólnie mam taki wybuch miłości w jego kierunku, że to nie do opisania.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Monia no co Ty nie jesteś żadną wyrodną matką Rozumiem Twój strach, więc rozumiem też decyzję A teraz jak piersi już drożne i z mlekiem to nie próbowałaś karmić? Może nie trzeba hamować laktacji?
Słońce, ale skąd mam wiedzieć, że moje piersi są już drożne? Ja od środy przyjmuję Bromergon, choć od wczoraj zmniejszyłam sobie dawkę, bo fatalnie się po nim czułam. Poza tym kazano mi ściągać piersi bandażem elastycznym i pić szałwię. Czy w tej sytuacji są jeszcze jakieś szanse na laktację u mnie?

Jeszcze jedna sprawa... wczoraj była u mnie na pierwszej wizycie nasza położna środowiskowa. Jak tylko usłyszała o moich problemach z karmieniem to spytała czy czasami Mały nie ma za krótkiego więzadła pod języczkiem, a ja na to, że nikt tego chyba w szpitalu nie sprawdzał. Spojrzała i stwierdziła, że rzeczywiście jest bardzo krótkie i dlatego miał problem z zassaniem pokarmu. Podobno będzie nas czekał zabieg nacinania, ale o tym decyzję podejmie dopiero pediatra.

Tamlin co o tym myślisz jako położna? Czy rzeczywiście to króciutkie więzadło mogło mu przeszkadzać w ssaniu? Ona powiedziała, że miał problem przez to z objęciem brodawki, a z butelki jest mu łatwiej, bo smoczek jest dłuższy.
Stary 2012-11-03, 15:03   #1845
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
a pamiętasz ile razy miałaś parte?chodzi o to ile razy już mała miała wyjść,ale jednak nie starczyło Ci sił,by ją wypchać.
Jeśli lekarz chciał się posunąć do użycia kleszczy to chyba długo to trwało a jak było z tętnem?
nie pamietam ile razy,ale w ksiazeczce mam napisane ze trwaly 1,10 h,tetno ok,bynajmniej nikt nic nie mówił,a sprawdzali co jakis czas. praktycznie za kazdym razem polozna mowila, ze brakuje na prawde niewiele,a jednak bez naciecia sie nie udalo
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 15:12   #1846
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak często można stosować maść majerankową? W aptece powiedzieli, że tylko na noc...
Krystianek ma paskudny katar i nie wiem jak mu pomóc Gruszki podobno nie wolno często używać, wodę morską tylko 3 razy dziennie, maść nagietkową tylko na noc, więc co poza tym? Ten katar siedzi mu głęboko, że nie zawsze gruszką da się ściągnąć... Pomóżcie....
Mati też ma okropny katar. Wzięłam aż ulotki i maść majerankową można do 4 razy dziennie, a ma wodzie morskiej mam napisane że kilka razy dziennie. Ja psiuram jak slyszę że rzęzi no i przed każdym odessaniem. No i zakropiłam moim mlekiem i jest o niebo lepiej. Oko mu ropiało i też zakropilam i już ma piękne. Może spróbuj te sposoby.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Słońce, ale skąd mam wiedzieć, że moje piersi są już drożne? Ja od środy przyjmuję Bromergon, choć od wczoraj zmniejszyłam sobie dawkę, bo fatalnie się po nim czułam. Poza tym kazano mi ściągać piersi bandażem elastycznym i pić szałwię. Czy w tej sytuacji są jeszcze jakieś szanse na laktację u mnie?

Jeszcze jedna sprawa... wczoraj była u mnie na pierwszej wizycie nasza położna środowiskowa. Jak tylko usłyszała o moich problemach z karmieniem to spytała czy czasami Mały nie ma za krótkiego więzadła pod języczkiem, a ja na to, że nikt tego chyba w szpitalu nie sprawdzał. Spojrzała i stwierdziła, że rzeczywiście jest bardzo krótkie i dlatego miał problem z zassaniem pokarmu. Podobno będzie nas czekał zabieg nacinania, ale o tym decyzję podejmie dopiero pediatra.

Tamlin co o tym myślisz jako położna? Czy rzeczywiście to króciutkie więzadło mogło mu przeszkadzać w ssaniu? Ona powiedziała, że miał problem przez to z objęciem brodawki, a z butelki jest mu łatwiej, bo smoczek jest dłuższy.
Sądzę że krótkie wędzidełko może być przyczyną problemów ze ssaniem.
Co do pokarmu to jeśli bierzesz leki plus bandażowanie to już raczej na zahamowanie poszło totalnie. Szkoda że nie dali Ci karmić po ustaniu zapalenia i zastoju.

Robię porządek w zdjęciach. Usuwam foty byłego bo chcę wywołać a ta zakazana morda mi nie potrzebna.
Stary 2012-11-03, 15:34   #1847
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Mati też ma okropny katar. Wzięłam aż ulotki i maść majerankową można do 4 razy dziennie, a ma wodzie morskiej mam napisane że kilka razy dziennie. Ja psiuram jak slyszę że rzęzi no i przed każdym odessaniem. No i zakropiłam moim mlekiem i jest o niebo lepiej. Oko mu ropiało i też zakropilam i już ma piękne. Może spróbuj te sposoby.
Dzięki za rady A Ty smarujesz pod noskiem tą maścią? Może ta aptekarka kazała raz z tego względu, że Krystianek ma dopiero 2,5 tygodnia?
Jak to zakrapiałaś swoim mlekiem?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 15:34   #1848
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Robię porządek w zdjęciach. Usuwam foty byłego bo chcę wywołać a ta zakazana morda mi nie potrzebna.
Hehe, masz rację, złe wspomnienia się usuwa.
Stary 2012-11-03, 15:35   #1849
Sojka1990
Zadomowienie

Dearlie ja sobie reke daje uciąć że to wina wedzidełka..
Przez pól roku nie wiedzieliśmy czemu Hanka nie chce jesć...
no i sie okazalo że to wędzidełko po podcięciu wszystko wrocilo do normy.
Nie zwlekajcie z tym, jak najszybciej na podcięcię bo każde karmienie będzie męczarnią dla małego bo będzie musiała wkładać w ssanie 10x więcej siły niz normalnie..
Stary 2012-11-03, 15:37   #1850
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Moja niunia siedzi na dole z dziadkiem, a nawet sobie tam zasnęła i... wcale nie czuję się swobodnie z tym czasem dla siebie nie jestem przyzwyczajona.

Hm muszę też spróbować z tym zakropieniem noska swoim mlekiem bo też czasami delikatnie chrumka, a gruszka jest słabo tolerowana przez moje dziecię.
Stary 2012-11-03, 15:38   #1851
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A herbatkę mu dajesz z koperku czy rumianku, albo sama pijesz?
Biedny Henio męczy się, ale trzeba patrzeć przyszłościowo aby kłopotów nie narobić. Może warto byłoby mleko jakieś sztuczne choć raz dawać takie specjalne na problemy z kupą.
Piję herbatkę na trawienie i na laktację(tam też koper) Hippa. Ja sram po tym pięknie

A jak myślisz, w którym momencie doby dawać mogłabym to mleko? Na noc?

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Gda wiem że cierpienie dziecka to najgorsza rzecz jaka może być tymbardziej kiedy można łatwo mu pomóc ale niestety nie tędy droga...
Musisz przestać używać termometru.
Ja w ubiegłym tyg dwa dni pod rząd pomagałam Zośce czopkiem ale po drugim razie powiedziałam sobie koniec.. kwiczała, stękała, popłakiwała ale niestety nie podałam i już.
Następneo dnia rano w mękach wystękała kupke, od tamtej pory robi codziennie jedną o tej samej porze
Cytat:
Nie drze się non stop, tylko ma takie napady 1-2 minutowe, kiedy płacze tak nieszczęśliwie... Pręży się, prostuje nóżki i podkurcza, prze, chce cyca, a dostawiony puszcza go i ciągnie, troszkę popłakując...
Czasem to trwa kilka godzin, bo przez sen potrafi też stękać, aż w końcu go to wybudza na dobre. I tak leży wymęczony, chce mu się spać, ale kupa nie pozwala...

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Gda a może nie robi sam kupki bo przyzwyczajony jest że zawsze mu pomagacie? Ja bym odstawiła termometr i jednak pomagała mu w inny sposób, herbatki masaż brzuszka przyginanie nozek leżenie na brzuszku. swoją drogą biedny Henio.
Nie pomagamy mu za każdym razem. Dziś drugi raz mu pomogliśmy, tylko 3 razy pod rząd

Masaż, przyginanie nóżek i leżenie na brzuszku to codzienniki i niestety niewiele dają. Ale dziś odkryliśmy kładzenie na kolanach i masowanie nimi. I noszenie buzią do dołu - wypierdział wszystko

Cytat:
gda bardzo wspolczuje twojemu Heniowi,ze sie tak męczy...spróbuj moze pic herbate z kopru
ja pije codziennie okolo 6 filizaanek Pola nie ma problemów z kolkami,kupką ani z puszczeniem bączka
Chyba zwiększę dawkę herbatek, które piję. A pijesz tę Hippa czy zwykłą parzoną?

Dzięki dziewczyny za wsparcie i rady. Od razu lepiej się czuję.

No i może jeszcze dlatego, że mąż poszedł na spacer, a ja pojechałam sobie buty kupić.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 15:48   #1852
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Mamusie pomózcie - moja Julka ma wysypke na buzce - nie wiem czy to tradzik, czy moja dieta - jem juz bardzo restrykcyjnie - mam wrazenie ze to nie znika a jest juz jakies 3 tygodnie. Pisałyscie jakis czas temu o jakiejs masci czy kremie - ale nie moge znalezc nazwy...
Byłaś z tym u pediatry?
Może u Ciebie też skaza? Jesz produkty mleczne?

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cholera, mam zastój w jednej piersi już trzeci dzień... masaże nie pomagają, a wręcz jest chyba coraz gorzej. Tyle czasu już karmie i takie coś mi się teraz zrobiło ehhh.

Ide kupić kapustę. Wystarczy liść przyłożyć do chorego miejsca?
Stary 2012-11-03, 15:58   #1853
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzięki za rady A Ty smarujesz pod noskiem tą maścią? Może ta aptekarka kazała raz z tego względu, że Krystianek ma dopiero 2,5 tygodnia?
Jak to zakrapiałaś swoim mlekiem?
Po kropelce do każdej dziurki dawałam.
Maścią smaruję.

Cytat:
Piję herbatkę na trawienie i na laktację(tam też koper) Hippa. Ja sram po tym pięknie

A jak myślisz, w którym momencie doby dawać mogłabym to mleko? Na noc?
Najlepiej jakbyś z lekarzem ustaliła. Może być tak że jak dasz na noc, to będzie noc dosłownie przesrana, więc moze lepiej na dzień...

Cytat:

Cholera, mam zastój w jednej piersi już trzeci dzień... masaże nie pomagają, a wręcz jest chyba coraz gorzej. Tyle czasu już karmie i takie coś mi się teraz zrobiło ehhh.

Najpierw trzeba rozbić liście aż puszczą sok, takie schłodzić i do piersi zimne przykładać.
Stary 2012-11-03, 16:02   #1854
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Eh jak na złość warzywniaki pozamykane. Nie mam kapusty.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Najpierw trzeba rozbić liście aż puszczą sok, takie schłodzić i do piersi zimne przykładać.
Dziękuje za odpowiedź, dobrze wiedzieć, że to nie jedynie liść się przykada jak tylko dorwe jakąś kapuste to wypróbuje.
Stary 2012-11-03, 16:12   #1855
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Chyba zwiększę dawkę herbatek, które piję. A pijesz tę Hippa czy zwykłą parzoną?

Dzięki dziewczyny za wsparcie i rady. Od razu lepiej się czuję.

No i może jeszcze dlatego, że mąż poszedł na spacer, a ja pojechałam sobie buty kupić.

ja pije zwykłą,sam koper

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:02   #1856
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ja pije zwykłą,sam koper
Hmmm, pewnie lepiej działa taka naturalna...

Kupiłam synkowi pawia Lamaze

http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-p...762554261.html

I pochwalę się, że był na spacerze z tatusiem i spał od 13 do teraz.
A teraz jemy i robi kupkę.

Ja myślę, że rano też jet problem z kupą, bo w nocy jelita się rozleniwiają i usypiają... Mam rację...?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:08   #1857
lidka0308
Zadomowienie

Witam dziewczyny!

nie nadrobię was przepraszam gorąco, bo padam na pysk dosłownie

przez stresy w pracy straciłam prawie pokarm i teraz walczę o jego powrót i jestem tak wymęczona, że ledwie łażę

jeszcze jutro powalczę a jak się nie uda przywrócić w miarę normalnej laktacji to w poniedziałek idę do pediatry i będę włączać mm

trzymajcie kciuki bo aż się dziś popłakałam z żalu za mleczkiem

pozdrawiam was wszystkie i wasze kochane perełki małe
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:32   #1858
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tyz
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:18   #1859
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

padam na pysk moje dziecię płacze od rana prawie z małymi przerwami na króciutkie drzemanko i jedzenie. Sprawdziłam wszystko co mogłam, gorączkę, pieluchę, za zimno, za ciepło, niewygodę i chyba poprostu się wkurza bo nie może zasnąć głęboko a bardzo chce

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kochane mamuśki dziękuję Wam za wszystkie ciepłe słowa oraz komplementy w kierunku naszego Antosia!!!

A ja nadal tylko do Was wpadam i wypadam, bo próbujemy odnaleźć się w tej naszej nowej rzeczywitości. Zaraz przyjeżdżają do nas dziadki Antka z Poznania i ta wizyta pewnie zapoczątkuje całą masę kolejnych w najbliższych dniach.

Chciałam się tylko pochwalić, że mam najcudowniejszego TŻ-ta na świecie. Mam w nim takie wsparcie, o jakim nie śniłam. Rozczula mnie jego podejście do małego i ogólnie mam taki wybuch miłości w jego kierunku, że to nie do opisania.

Aga_ton o ile pamiętam miała ten problem i malutkiej podcinali wiązadełko.

Cytat:

Sądzę że krótkie wędzidełko może być przyczyną problemów ze ssaniem.
Co do pokarmu to jeśli bierzesz leki plus bandażowanie to już raczej na zahamowanie poszło totalnie. Szkoda że nie dali Ci karmić po ustaniu zapalenia i zastoju.

Czyli rady ciotki mojego męża skutkują. Ja na razie tylko noska zakropiłam tylko raz. Z okiem się bałam ale w takim razie też spróbuję.

Cytat:
Byłaś z tym u pediatry?

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Tamlin już napisała, ja robiłam troszkę inaczej. To znaczy liście z lodówki rozbijałam i dawałam na pierś. Dawałam przez dzień ale chyba najlepsz efekty były po nocy. Jak masz temp. to zjedz ibuprom.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!

nie nadrobię was przepraszam gorąco, bo padam na pysk dosłownie

przez stresy w pracy straciłam prawie pokarm i teraz walczę o jego powrót i jestem tak wymęczona, że ledwie łażę

jeszcze jutro powalczę a jak się nie uda przywrócić w miarę normalnej laktacji to w poniedziałek idę do pediatry i będę włączać mm

trzymajcie kciuki bo aż się dziś popłakałam z żalu za mleczkiem

pozdrawiam was wszystkie i wasze kochane perełki małe
Trzymam kciuki za utrzymanie laktacji.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Sojka cudowny śmieszek

Czy wasze dzieci też sie pocą w trakcie ssania cyca?

I czy którejś z Was dziecko robi zielone kupki? I czy doszłyście od czego?

Moja niunia niby okaz zdrowia, ale te zielone kupy mi sie nie podobają. Lekarka proponowała zrezygnować z produktów mlecznych więc przechodze na diete...

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Jest słoodziutka!
Moja ma taką zielonkawą kupę gdy: dokarmię ją mm, albo jak ją bardzo boli i nie może przez dłuższy czas zrobić kupki, to potem jak zrobi ma zielonkawą ale potem wraca wszystko do normy.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:30   #1860
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Byłaś z tym u pediatry?

U pediatry byłam tydzień temu i usłyszałam, ze to wskazuje i na skazę i na zmiany łojotokowe i że narazie mam nie jeść nabiału, zwłaszcza nie pic mleka i mam odrzucić słodkie, bo mój mąż jak za dużo zje to dostaje swędzenia i że obserwowac i czekać nawet do 4 tygodni. A ja patrzę i aż płakać mi się chce bo ona taka zsypana...

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Mamusie skąd wy bierzecie siły i czas na wizaż i na te wszystkie rzeczy w domu? Moja Julka jest bardzo marudnym maluszkiem i ledwie zdążę ogarnąć dom, a jak już uda mi się wejść na wizaż to często padam i tylko podczytuję i często zasypiam
I choć nie przychodzi mi to lekko to od wczoraj dokarmiam Małą Bebilonem HA. Mam wrażenie, że ona po prostu nie najada się moim mlekiem - zje i to mam wrażenie, że dużo i za 30 min znowu jest glodna, a po mm potrafi przespać w nocy nawet 7-8 godzin.
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości