|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Bo pytałam pediatre o to i mówiła, że to normalne że przy robieniu kupki dziecko tak bardzo stęka, wierci się i w ogóle wygląda jakby bardzo się męczyło |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() Moja przebudza się jak ma zrobić kupkę, trochę stęka i wierci się, czasem zapłacze, ale nie płacze ciągiem, więc chyba jej to bólu nie sprawia, ale ona robi kupki 2-3 razy dziennie.
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zadomowienie
|
o kurcze...
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Gda a może nie robi sam kupki bo przyzwyczajony jest że zawsze mu pomagacie? Ja bym odstawiła termometr i jednak pomagała mu w inny sposób, herbatki masaż brzuszka przyginanie nozek leżenie na brzuszku. swoją drogą biedny Henio.
![]() dzień dobry witam sie i lecę robic obiad i pranie wywiesić
|
|
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
gda bardzo wspolczuje twojemu Heniowi,ze sie tak męczy...spróbuj moze pic herbate z kopru
![]() ja pije codziennie okolo 6 filizaanek Pola nie ma problemów z kolkami,kupką ani z puszczeniem bączka ![]() a to moja Bunia kochana pyza
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie pomózcie - moja Julka ma wysypke na buzce - nie wiem czy to tradzik, czy moja dieta - jem juz bardzo restrykcyjnie - mam wrazenie ze to nie znika a jest juz jakies 3 tygodnie. Pisałyscie jakis czas temu o jakiejs masci czy kremie - ale nie moge znalezc nazwy...
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to my tam przechodzimy gdy Kraven urodzi czy dopiero jak dojdziemy tutaj do 5000. postów? |
||
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko spoko w moim tempie to dobijemy do 5000 postów
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
hehe, będziesz miała za to najmłodszą dzidzie
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak często można stosować maść majerankową? W aptece powiedzieli, że tylko na noc...
Krystianek ma paskudny katar i nie wiem jak mu pomóc Gruszki podobno nie wolno często używać, wodę morską tylko 3 razy dziennie, maść nagietkową tylko na noc, więc co poza tym? Ten katar siedzi mu głęboko, że nie zawsze gruszką da się ściągnąć... Pomóżcie....
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mamuśki dziękuję Wam za wszystkie ciepłe słowa oraz komplementy w kierunku naszego Antosia!!!
A ja nadal tylko do Was wpadam i wypadam, bo próbujemy odnaleźć się w tej naszej nowej rzeczywitości. Zaraz przyjeżdżają do nas dziadki Antka z Poznania i ta wizyta pewnie zapoczątkuje całą masę kolejnych w najbliższych dniach. Chciałam się tylko pochwalić, że mam najcudowniejszego TŻ-ta na świecie. Mam w nim takie wsparcie, o jakim nie śniłam. Rozczula mnie jego podejście do małego i ogólnie mam taki wybuch miłości w jego kierunku, że to nie do opisania. Cytat:
![]() Jeszcze jedna sprawa... wczoraj była u mnie na pierwszej wizycie nasza położna środowiskowa. Jak tylko usłyszała o moich problemach z karmieniem to spytała czy czasami Mały nie ma za krótkiego więzadła pod języczkiem, a ja na to, że nikt tego chyba w szpitalu nie sprawdzał. Spojrzała i stwierdziła, że rzeczywiście jest bardzo krótkie i dlatego miał problem z zassaniem pokarmu. Podobno będzie nas czekał zabieg nacinania, ale o tym decyzję podejmie dopiero pediatra. Tamlin co o tym myślisz jako położna? Czy rzeczywiście to króciutkie więzadło mogło mu przeszkadzać w ssaniu? Ona powiedziała, że miał problem przez to z objęciem brodawki, a z butelki jest mu łatwiej, bo smoczek jest dłuższy.
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamietam ile razy,ale w ksiazeczce mam napisane ze trwaly 1,10 h,tetno ok,bynajmniej nikt nic nie mówił,a sprawdzali co jakis czas. praktycznie za kazdym razem polozna mowila, ze brakuje na prawde niewiele,a jednak bez naciecia sie nie udalo
|
|
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pokarmu to jeśli bierzesz leki plus bandażowanie to już raczej na zahamowanie poszło totalnie. Szkoda że nie dali Ci karmić po ustaniu zapalenia i zastoju. Robię porządek w zdjęciach. Usuwam foty byłego bo chcę wywołać a ta zakazana morda mi nie potrzebna. |
||
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to zakrapiałaś swoim mlekiem?
|
|
|
|
|
#1848 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, masz rację, złe wspomnienia się usuwa.
|
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
Dearlie ja sobie reke daje uciąć że to wina wedzidełka..
Przez pól roku nie wiedzieliśmy czemu Hanka nie chce jesć... no i sie okazalo że to wędzidełko po podcięciu wszystko wrocilo do normy. Nie zwlekajcie z tym, jak najszybciej na podcięcię bo każde karmienie będzie męczarnią dla małego bo będzie musiała wkładać w ssanie 10x więcej siły niz normalnie..
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
Moja niunia siedzi na dole z dziadkiem, a nawet sobie tam zasnęła i... wcale nie czuję się swobodnie z tym czasem dla siebie
Hm muszę też spróbować z tym zakropieniem noska swoim mlekiem bo też czasami delikatnie chrumka, a gruszka jest słabo tolerowana przez moje dziecię. |
|
|
|
#1851 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak myślisz, w którym momencie doby dawać mogłabym to mleko? Na noc? Cytat:
Cytat:
Czasem to trwa kilka godzin, bo przez sen potrafi też stękać, aż w końcu go to wybudza na dobre. I tak leży wymęczony, chce mu się spać, ale kupa nie pozwala... ![]() Cytat:
Masaż, przyginanie nóżek i leżenie na brzuszku to codzienniki i niestety niewiele dają. Ale dziś odkryliśmy kładzenie na kolanach i masowanie nimi. I noszenie buzią do dołu - wypierdział wszystko ![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie i rady. Od razu lepiej się czuję. ![]() No i może jeszcze dlatego, że mąż poszedł na spacer, a ja pojechałam sobie buty kupić.
|
|||||
|
|
|
#1852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może u Ciebie też skaza? Jesz produkty mleczne? ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cholera, mam zastój w jednej piersi już trzeci dzień... masaże nie pomagają, a wręcz jest chyba coraz gorzej. Tyle czasu już karmie i takie coś mi się teraz zrobiło ehhh. Ide kupić kapustę. Wystarczy liść przyłożyć do chorego miejsca? |
|
|
|
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maścią smaruję. Cytat:
Najpierw trzeba rozbić liście aż puszczą sok, takie schłodzić i do piersi zimne przykładać. |
||
|
|
|
#1854 | |
|
Zadomowienie
|
Eh jak na złość warzywniaki pozamykane. Nie mam kapusty.
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pije zwykłą,sam koper
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, pewnie lepiej działa taka naturalna...
Kupiłam synkowi pawia Lamaze ![]() http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-p...762554261.html I pochwalę się, że był na spacerze z tatusiem i spał od 13 do teraz. ![]() A teraz jemy i robi kupkę. Ja myślę, że rano też jet problem z kupą, bo w nocy jelita się rozleniwiają i usypiają... Mam rację...? |
|
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
nie nadrobię was przepraszam gorąco, bo padam na pysk dosłownie przez stresy w pracy straciłam prawie pokarm i teraz walczę o jego powrót i jestem tak wymęczona, że ledwie łażę jeszcze jutro powalczę a jak się nie uda przywrócić w miarę normalnej laktacji to w poniedziałek idę do pediatry i będę włączać mm trzymajcie kciuki bo aż się dziś popłakałam z żalu za mleczkiem pozdrawiam was wszystkie i wasze kochane perełki małe |
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1859 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
padam na pysk moje dziecię płacze od rana prawie z małymi przerwami na króciutkie drzemanko i jedzenie. Sprawdziłam wszystko co mogłam, gorączkę, pieluchę, za zimno, za ciepło, niewygodę i chyba poprostu się wkurza bo nie może zasnąć głęboko a bardzo chce ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
|
#1860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U pediatry byłam tydzień temu i usłyszałam, ze to wskazuje i na skazę i na zmiany łojotokowe i że narazie mam nie jeść nabiału, zwłaszcza nie pic mleka i mam odrzucić słodkie, bo mój mąż jak za dużo zje to dostaje swędzenia i że obserwowac i czekać nawet do 4 tygodni. A ja patrzę i aż płakać mi się chce bo ona taka zsypana... ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Mamusie skąd wy bierzecie siły i czas na wizaż i na te wszystkie rzeczy w domu? Moja Julka jest bardzo marudnym maluszkiem i ledwie zdążę ogarnąć dom, a jak już uda mi się wejść na wizaż to często padam i tylko podczytuję i często zasypiam ![]() I choć nie przychodzi mi to lekko to od wczoraj dokarmiam Małą Bebilonem HA. Mam wrażenie, że ona po prostu nie najada się moim mlekiem - zje i to mam wrażenie, że dużo i za 30 min znowu jest glodna, a po mm potrafi przespać w nocy nawet 7-8 godzin. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

Ale jak widać ból dziecka, to co innego robić... Ale już rano się powstrzymaliśmy i ponosiliśmy go brzuszkiem w dół, to troszkę popierdział.

Rozumiem Twój strach, więc rozumiem też decyzję 
moje dziecię płacze od rana prawie z małymi przerwami na króciutkie drzemanko i jedzenie. Sprawdziłam wszystko co mogłam, gorączkę, pieluchę, za zimno, za ciepło, niewygodę i chyba poprostu się wkurza bo nie może zasnąć głęboko a bardzo chce