Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2441 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 14:18   #73201
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Oki fotki z dziś. Jest lepiej Dam im szanse na takiej długości. Podetnę za jakiś czas. Dziś końcówki lepiej nawilżone.

Wczoraj:
Mycie OMO>SLS+Potters Aloes+AiK
Joanna Mak+Isana żelik

Dziś:
Mycie: BD
Na 30 min Wax Miód
Joanna Mak+Isana
Podsuszone dyfuzorem

Tyle Jestem dobrej myśli...
śliczne jeszcze powiedz, że kolor naturalny!

Cytat:
Napisane przez KarlaN Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie , może znów nieco naiwne jeszcze ale szukałam odpowiedzi i nie mogę znaleźć mianowicie w odżywce której używam do mycia jest propylene glycol, paraffinum liquidum , nie ma siliknów , ale czy ta parafina może być w odżywce do mycia czy nie ...?
parafina niestety potrafi oblepiać włosy i robić przyklap na dłuższą metę, także trzeba będzie częściej oczyszczać SLS...

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:21   #73202
iwonsia01
Zadomowienie

Niestety kolor nie mój Ale co dziwne każdy myśli, że to moje własne włosy. Kiedyś robiłam rozjaśniaczem<sciana>. Teraz od 1.5 roku niezmiennie farba Londa Color Blend 17 Polecam.
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:28   #73203
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety kolor nie mój Ale co dziwne każdy myśli, że to moje własne włosy. Kiedyś robiłam rozjaśniaczem<sciana>. Teraz od 1.5 roku niezmiennie farba Londa Color Blend 17 Polecam.
to z mojej strony pełen szacun, że potrafisz zachować taki skręt przy jasnej farbie

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:30   #73204
KarlaN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

parafina niestety potrafi oblepiać włosy i robić przyklap na dłuższą metę, także trzeba będzie częściej oczyszczać SLS...
Dzięki serdeczne

Zapuszczam włosiaki - -->celI-połowa pleców->celII -talia-
KarlaN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:57   #73205
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez antymezis Pokaż wiadomość

A wiecie co ostatnio zrobiłam? Kupiłam radośnie (jakże zadowolona z siebie) baby fur mama, ale balsam na rozstępy i umyłam tym włosy . Byłam zdziwiona, że jakoś tak trochę przyklapnięte są, ale ogólnie nie było tragicznie . Dopiero później dotarło do mnie, że chodziło o balsam od kąpieli

piąteczka
ja ostatnio pomyliłam się i zamiast oliwki fur mama capnełam z półki krem na rozstepy
oliwkę lubię dodawać do kąpieli, no trudno będę mieć i bielący kremik mogliby jakieś różniące sie od siebie te opakowania robić

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 15:20   #73206
antymezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
piąteczka
ja ostatnio pomyliłam się i zamiast oliwki fur mama capnełam z półki krem na rozstepy
oliwkę lubię dodawać do kąpieli, no trudno będę mieć i bielący kremik mogliby jakieś różniące sie od siebie te opakowania robić
no właśnie ten balsam do kąpieli teraz inaczej wygląda, a wg wizażu wszystko jest identyczne i to mnie zmyliło . Wszystko wina wizażu. Ja ten balsam na rozstępy pomieszałam ostatnio z żółtkiem i było całkiem, całkiem. Ale myślę, że w połączeniu z jakimś myjadłem może być niezły efekt - jeżeli sam krew prawie domył mi włosy...

26.10.2011 - 27 cm
1.12.2011 - ok. 30 cm ()
2.11. 2012 - ok. 39 cm (w tym dwa podcięcia lalala )
Cel: hm...
antymezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 15:28   #73207
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Byłam przedwczoraj u fryzjera, prawie się tam popłakałam, wiecej nie idę. Do żadnego.
Zrobiłam dziś włosom spa i jest im miło.
Ściął za dużo czy skręt popsuł ?

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
pytanie do Dziewczyn, które znają się na składnikach chemicznych - co sądzicie o TYM artykule? jest czego się bać? (to jeden ze składników wymienionych na końcu składu)
przy okazji trafiłam jeszcze na tę LISTĘ kosmetycznych składników, których powinno się unikać - czy faktycznie to wiarygodne dla Was?
Dla mnie nie agresywne substancje szkodą dopiero od jakiejś ilości chyba, że ktoś jest mega alergikiem. Albo tak jak np chlorek aluminum obecny w 99% dezodorantów za jednym razem nic nie zrobi, dopiero stosowany przez ileś lat codziennie może dać zauważalne skutki. Fenoksyetanol może szkodzić, ale nie sądze by robił to w tak małej ilości

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Na początku SMS - środek o działaniu podobny do SLS. Zapewne różnią się trochę budową. Nie używałabym tego codziennie, ale jeśli Ci nie szkodzi, to życzę by tak było dalej

Cytat:
Napisane przez KarlaN Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie , może znów nieco naiwne jeszcze ale szukałam odpowiedzi i nie mogę znaleźć mianowicie w odżywce której używam do mycia jest propylene glycol, paraffinum liquidum , nie ma siliknów , ale czy ta parafina może być w odżywce do mycia czy nie ...?
Zależnie od włosów. Jeśli w samym d/s parafina odciąża Ci włosy, to do mycia nawet nie masz co próbować . Co innego jeśli nawet w b/s masz parafinę, wtedy w myjącej też krzywdy nie zrobi. Myłam włosy Lorysem udało się
Stary 2012-11-03, 15:57   #73208
KarlaN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość

Zależnie od włosów. Jeśli w samym d/s parafina odciąża Ci włosy, to do mycia nawet nie masz co próbować . Co innego jeśli nawet w b/s masz parafinę, wtedy w myjącej też krzywdy nie zrobi. Myłam włosy Lorysem udało się
No właśnie dowcip polega na tym, że nie obciąża, Ale powoli chciałabym dojść do CG z prawdziwego zdażenia dlatego tak podpytuję
Bo narazie to wygląda tak że myję odżywką , co jakiś czas ( nie częściej niż raz na tydzień) biwaxem bez sls itd lub cece a algami . A na codzień właśnie tą maską z parafiną służy mi do mycia , więc to takie "podrobione cg " No i do stylizacji nic nie używałam ( w sumie już od 2 miesięcy), aż do dzisiejszego pierwszego glutka z siemienia .

Zapuszczam włosiaki - -->celI-połowa pleców->celII -talia-
KarlaN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 16:08   #73209
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
to jest to psikadło
tzn. skład TEN SAM, z tego co kiedyś się dowiedziałam/wyszukałam producent też ten sam, tylko cena inna i puszczają go do Biedry pod nazwą PINIO
dla Biedronki dają go w cenie między 3-4,5 PLN tylko trzeba na niego czatować, bo rzadko jest
zdjęcie mojego spray'u i jego INCI w załączeniu
konspiracja, antymezis - przepraszam Dziewczyny za zamieszanie - pisałam Wam o Bobini, a to co mam w domu to Pinio (chociaż to praktycznie to samo)
Dziękuję! jak znajdę to zakupię

Cytat:
Oki fotki z dziś. Jest lepiej Dam im szanse na takiej długości. Podetnę za jakiś czas. Dziś końcówki lepiej nawilżone.

Wczoraj:
Mycie OMO>SLS+Potters Aloes+AiK
Joanna Mak+Isana żelik

Dziś:
Mycie: BD
Na 30 min Wax Miód
Joanna Mak+Isana
Podsuszone dyfuzorem

Tyle Jestem dobrej myśli...
Oj, jaka piękna trwała
Super!

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 16:43   #73210
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Droga Aniu, muszę Cię zmartwić - Twoje wysiłki włożone w wyszukanie posta zaraz stracą nieco na wartości ponieważ..... ta pianka też już aktualnie posiada betaine kokamidopropylową tzn nieco na wyrost piszę "aktualnie" ponieważ nie mam starego opakowania pianki i nie mogę stwierdzić, że wcześniej nie było tam tego składnika. Opieram się jedynie na własnej pokracznej analizie ale detergent w składzie akurat umiem rozpoznać i na pewno rzuciłby mi się w oczy. Zwłaszcza, że to kometyk b/s. (Tzn umiem rozpoznać teraz .. Może wcześniej mi umknęło..???)
Betaina była w składzie już pod koniec kwietnia/na początku maja tego roku (wtedy kupiłam piankę, po tym poście https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1430 ).

Nie piszę, ale czytam Was na bieżąco, więc wiem, co słychać
Też u mnie się wzmogło wypadanie. Staram się nie panikować (podejrzewam, że przyczyną było duże zmartwienie) i polecam znaleziony w wątku o wypadających włosach artykuł o wpływie stresu na wypadanie http://slawomirambroziak.pl/w-zdrowy..._mniej_wlosow/ .
Dziś kupiłam w Rossie (chyba wolę Rossa niż Naturę, jeżeli chodzi o obsługę) całą serię Novoxidyl, eiri co prawda polecała tylko żel, ale była ,,super cena na do widzenia", to się nie oparłam.
U mnie bardzo duży wpływ na ilość wypadających przy myciu włosów ma użyty szampon - najlepsze efekty mam po brzozowym z Auchan i Timotei z różą (nie mam pojęcia, co w nich tak działa). Najchętniej cały czas myłabym brzozowym, ale jednak na dłuższą metę mnie podrażnia.

A co do wyglądu włosów - to nie za bardzo. Nadal dzielą się na cieniutkie pasemka. Niezależnie od tego, co użyję. Przestawiłam się na odżywianie przed myciem, tak mi łatwiej ominąć skórę głowy (psikam czymś, na to trochę odżywki - odstawiłam Bingo shea, bo wyczytałam, że u innych też piórkowało - ostatnio wykonczyam zieloną Timotei, na to jakiś olej, lniany albo migdał; potem mycie i już tylko odżywka b/s - zwykle Joaśka, aktualnie zielona; czasem jeszcze żel - jak już, to Bielenda, Isana jednak dla mnie za mocna). I włosy, jeszcze mokre, bez żadnego rozczesywania, wyglądają tak, jak na zdjęciu. Jakieś pomysły?
(Raczej nie jest to przeproteinowanie, ani za dużo olei wnikających, ani zbyt rzadkie mycie SLS; i chyba to nie jest ich ,,natura" bo kiedyś zbijały się w grubsze fale. Od czasu do czasu robię ajriszową maskę supernawilżającą - i bywa, że po niej jest ciut lepiej, ale różnica niewielka. Coś z nimi nie tak).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg piórka.jpg (68,6 KB, 27 załadowań)
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 16:50   #73211
issey87
Raczkowanie

Dobra, aż mi głupio jak patrzę na te wasze włosy, ale powiedziałam "A" to teraz muszę rzec "B"

Uwaga.. dzisiaj po raz pierwszy odbyła się próba wykrzesania loczków. I choć włosy w dotyku miękkie, to jednak są biedaki suche.. Mam nadzieję, że szybko mój zapał nie zniknie. Tutaj po całym dniu i do tego w świetle do dupy, bo niestety wychodząc do pracy na 6 rano nie bardzo miałam głowę do robienia fotek rano.

issey87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:08   #73212
Niuusia
Przyczajenie

dziewczyny co radzicie na bardzo przetluszczajace się włosy?
Zauwazylam , że gdy myje delikatnym szamponem ,albo odzywką to to jest tragedia. Po kilku godzinach wlosy juz sa nieswieże i się tłuszczą...
Jedyne co ostatnio mi pomaga to szampon z sls barwa pokrzywowa... Wlosy odbijaja sie od nasady i tak szybko sie nie przetluszczaja ,jednak na dluzsza mete to nie wchodzi w grę ... bo jednak to sls ktory im w koncu zaszkodzi po czasie jakies rady?
Niuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:48   #73213
rozsznurowana
Zadomowienie

chciałam się oficjalnie przywitać ponieważ dziś olśniło mnie, że chyba mam falowane włosy więc jestem i tu
zdjęcie moich włosów sprzed 3 lat: http://i49.tinypic.com/2vxnamc.jpg
były dużo krótsze niż są teraz, nie farbowałam ich i w zasadzie nic z nimi nie robiłam, tylko myłam
teraz moje włosy wyglądają tak: http://i46.tinypic.com/2wgujw7.jpg farbowane (ale wracam do naturalnych ) mają około 70cm i chyba ta długość trochę mnie rozprostowała.
dzisiaj dzień mycia włosów i zastanawiam się co mogłabym zacząć robić, żeby wydobyć ten skręt (jestem w gorącej wodzie kompana i chcę już dziś ) myślałam o żelu lnianym ale nie mam go przygotowanego i nie wiem czy nie będzie za słaby. dyfuzora nie mam ale moje włosy i tak bardzo nie lubią suszarki. jakieś pomysły w wydobyciu moich fal/loków?

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:04   #73214
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:09   #73215
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta

prawie wszystko co napisałaś, robię już od dawna ale dalej są takie nijakie to zdj z dłuższymi włosami jest sprzed roku, już nie są takie suche, ich stan się bardzo poprawił, regularnie zaczęłam podcinać.
z tego co napisałaś to nie używam tylko odżywki b/s i nie ugniatam włosów przez tkaninę. reszta jest niezmienna od dłuższego czasu.

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

Stary 2012-11-03, 18:12   #73216
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Czas edycji: 2012-11-03 o 18:24
Stary 2012-11-03, 18:26   #73217
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta

dziękuję za rady zrobię żel lniany przy następnym myciu, jak na razie siemię piję a może jest coś godnego polecenia b/s?

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

Stary 2012-11-03, 18:28   #73218
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Witaj
opowiedz co słychać u Twoich włosków

u mnie wzloty i upadki.. Dwa, trzy miesiące temu - po długiej batali - zaczęło się normować wypadanie włosów a teraz znów notuję wzmożoną aktywność.. Poza tym już dziś nastawiam się psychicznie na wizytę u fryzjera przed świętami bożego narodzenia nie zapeszając - chyba znalazłam fryzjerkę która potrafi słuchać pół roku temu nadała mi całkiem fajny kształt, teraz włosy są z 10 cm dłuższe więc trzeba trochę wycieniować bo lubią się bawić w przyklap. Spokojnie rosną, nie mam problemów z rozdwajaniem końcówek i ogólnie kondycje określam na bardzo dobrą więc cicho marzę, że do wakacji 2013 będą już do talii

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Betaina była w składzie już pod koniec kwietnia/na początku maja tego roku (wtedy kupiłam piankę, po tym poście https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1430 ).
Aj aj..... Wybacz
nie dość, że się rzadko udzielam to jeszcze zwracam uwagę na coś co powinno pozostać niewypowiedziane (niewypisane w tym wypadku ). Nic już nie będę polecać bo potem mam wyrzuty sumienia, że ktoś niepotrzebnie wydał pieniążki
Oddając jej jednak odrobinę sprawiedliwości, mimo wszystko, u mnie na włosach sprawowała się dobrze, lubiłam efekt jaki mi dawała więc jeśli nie znajdę czegoś z bardziej przyjaznym składem i podobnej cenie to może od czasu do czasu z nią zgrzeszę gdy będę potrzebowała uzyskać przewidywalny, zadowalający wynik stylizacji.

Cytat:
Przestawiłam się na odżywianie przed myciem
Ja też w ten sposób ostatnio pielęgnuję włosy i bardzo sobie chwale tę metodę. Do mycia potem używam tylko szamponu Białego Jelenia z SLS (opakowanie po zużytym szamponie wypełniam woda prawie po brzeg, wlewam małą porcje szamponu, mieszam i dozuję sobie ten płyn przed dziubek od butelki na skalp który masuję, przy spłukiwaniu domywa się długość) i jestem bardzo zadowolona z wyglądu włosów jako b/s robię sobie serum na bazie kwasu hialuronowego.

Zdjęcie aktualne włosów. Jakość kiepska ale coś tam widać Wyglądają nieco krótkawo ale są za zapięcie stanika. Puszek czasem się pojawi ale w akceptowalnej formie która nie przypomina rażenia prądem a nadaje nieco objętości. To lubię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosowo.jpg (86,0 KB, 112 załadowań)
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:29   #73219
Karen15
Zakorzenienie

Nada się taki skład na włosy?
Aqua, Glycerin, Panthenol, PPG-15 Stearyl Ether, Steareth-2, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Steareth-21, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Allantoin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Isopropyl Palmitate, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Tocopheryl Acetate, Lanolin, Benzyl Alcohol, BHT, Methylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone .
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:36   #73220
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niuusia Pokaż wiadomość
dziewczyny co radzicie na bardzo przetluszczajace się włosy?
Zauwazylam , że gdy myje delikatnym szamponem ,albo odzywką to to jest tragedia. Po kilku godzinach wlosy juz sa nieswieże i się tłuszczą...
Jedyne co ostatnio mi pomaga to szampon z sls barwa pokrzywowa... Wlosy odbijaja sie od nasady i tak szybko sie nie przetluszczaja ,jednak na dluzsza mete to nie wchodzi w grę ... bo jednak to sls ktory im w koncu zaszkodzi po czasie jakies rady?
Wiesz, ja podobnie miałam z delikatnym szamponem, ale zależy którym. Niektóre właśnie wzmagały troszkę przetłuszczanie/ewentualnie nie domywały. poszukaj może innego szamponu i daj czas, może skóra musi również przyzwyczaić się trochę do delikatnego traktowania

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
prawie wszystko co napisałaś, robię już od dawna ale dalej są takie nijakie to zdj z dłuższymi włosami jest sprzed roku, już nie są takie suche, ich stan się bardzo poprawił, regularnie zaczęłam podcinać.
z tego co napisałaś to nie używam tylko odżywki b/s i nie ugniatam włosów przez tkaninę. reszta jest niezmienna od dłuższego czasu.
a jakich kosmetyków używasz?
Musisz się również nastawić na to, ze nagła zmiana pielęgnacji nie zmieni nagle włosów w stan jak po długotrwałej pielęgnacji CG. Potrzeba czasu.
Bo zdecydowanie są kręcone i z pewnością maja potencjał

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:37   #73221
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-11-03, 18:43   #73222
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
a jakich kosmetyków używasz?
Musisz się również nastawić na to, ze nagła zmiana pielęgnacji nie zmieni nagle włosów w stan jak po długotrwałej pielęgnacji CG. Potrzeba czasu.
Bo zdecydowanie są kręcone i z pewnością maja potencjał
no więc używam: masła do ciała isana kakaowego jako maski przed myciem, biowax do włosów ciemnych, oleju kokosowego, z pestek winogron i czasami alterra z mango i papaja, maski z isany do włosów zniszczonych ta beżowa i ostatnio zakupiłam zielony krem z biedronki na końcówki.
oczywiście nie wszystko na raz

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Treść usunięta

używałam go swego czasu ponad rok czasu. niedawno odstawiłam bo u mnie z włosami nie robił zupełnie nic, po odstawieniu włosy chyba nawet nie zauważyły, że go nie ma

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

Stary 2012-11-03, 18:51   #73223
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
chciałam się oficjalnie przywitać ponieważ dziś olśniło mnie, że chyba mam falowane włosy więc jestem i tu
zdjęcie moich włosów sprzed 3 lat: http://i49.tinypic.com/2vxnamc.jpg
były dużo krótsze niż są teraz, nie farbowałam ich i w zasadzie nic z nimi nie robiłam, tylko myłam
teraz moje włosy wyglądają tak: http://i46.tinypic.com/2wgujw7.jpg farbowane (ale wracam do naturalnych ) mają około 70cm i chyba ta długość trochę mnie rozprostowała.
dzisiaj dzień mycia włosów i zastanawiam się co mogłabym zacząć robić, żeby wydobyć ten skręt (jestem w gorącej wodzie kompana i chcę już dziś ) myślałam o żelu lnianym ale nie mam go przygotowanego i nie wiem czy nie będzie za słaby. dyfuzora nie mam ale moje włosy i tak bardzo nie lubią suszarki. jakieś pomysły w wydobyciu moich fal/loków?
Hej
Piękne falki z tego będą. Myślałaś o podcięciu, żeby je odciążyć?
Do wydobycia skrętu przez stylizację- żel lniany, od niego najlepiej zacząć. Jeśli stwierdzisz, że Ci mało, sięgnij po żele drogeryjne .
Z czego się składa Twoja pielęgnacja? Może i w tej kwestii będzie można zadziałać. Włos szczęśliwy (równowaga nawilżenia, emolientów i protein) jest bardziej elastyczny, sprężysty, gładki - sam w sobie pięknie się eksponuje . Wytrwałości!

Cytat:
jako b/s robię sobie serum na bazie kwasu hialuronowego.

Zdjęcie aktualne włosów. Jakość kiepska ale coś tam widać Wyglądają nieco krótkawo ale są za zapięcie stanika. Puszek czasem się pojawi ale w akceptowalnej formie która nie przypomina rażenia prądem a nadaje nieco objętości. To lubię
Zechciałabyś zdradzić składu serum?

co za gęstość, objętość! Są włosy a'la cheetosy, wszystko co lubię

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Nada się taki skład na włosy?
Aqua, Glycerin, Panthenol, PPG-15 Stearyl Ether, Steareth-2, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Steareth-21, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Allantoin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Isopropyl Palmitate, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Tocopheryl Acetate, Lanolin, Benzyl Alcohol, BHT, Methylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone .
A do czego? I co to jest? Bo bardzo fajne - dużo emolientów, fajne do nawilżania może być. W składzie są silikony.
Stary 2012-11-03, 18:56   #73224
Elainetka
Raczkowanie

Sensualitka Wielbię *-*

Ofc nie podobają mi się loczki od samej głowy, ale to już zboczenie, tam ma być płasko ^^ Ale skręt masz cudny
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:56   #73225
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość

A do czego? I co to jest? Bo bardzo fajne - dużo emolientów, fajne do nawilżania może być. W składzie są silikony.
jak nie obciąży to jako odżywka bez spłukiwania albo na końcówki.

A to jest Lirene Ratunek po opalaniu
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:00   #73226
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
no więc używam: masła do ciała isana kakaowego jako maski przed myciem, biowax do włosów ciemnych, oleju kokosowego, z pestek winogron i czasami alterra z mango i papaja, maski z isany do włosów zniszczonych ta beżowa i ostatnio zakupiłam zielony krem z biedronki na końcówki.
oczywiście nie wszystko na raz
Czemu oczywiście nie wszystko na raz? Ja bym używała
Więc tak:
masło Isana kakaowe - nie znam, ale podobno fajne; jak często?
Biovax - super, możesz wzbogacać czym zechcesz - olejem, miodem, czy co tam jeszcze sobie zapragniesz jak często?
Oleje - fajnie, ale obserwuj, który włosom pasuje, żeby nie robić tego bezmyślnie moje włosy np. nie lubią winogronowego; jeśli się nie mylę (ale nie jestem pewna, więc może ktoś poprawi:P) to olej kokosowy jest najbardziej lubiany przez włosy o niskiej porowatości a farbowane z reguły mają wyższą porowatość - umiesz określić swoją? jak często olejujesz?
Maska Isany - nie znam, ale to nie są chyba zbyt odżywcze maski, jak się skończy to warto pomyśleć o czymś innym może?
zielony krem z biedronki na końce - super

czym myjesz włosy? jaką metodą? próbowałaś omo, odżywką?
W Twojej pielęgnacji brakuje mi odżywki bez spłukiwania i czegoś z proteinami.
Stary 2012-11-03, 19:02   #73227
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Dla mnie nie agresywne substancje szkodą dopiero od jakiejś ilości chyba, że ktoś jest mega alergikiem. Albo tak jak np chlorek aluminum obecny w 99% dezodorantów za jednym razem nic nie zrobi, dopiero stosowany przez ileś lat codziennie może dać zauważalne skutki. Fenoksyetanol może szkodzić, ale nie sądze by robił to w tak małej ilości
dzięki!
Cytat:
Napisane przez issey87 Pokaż wiadomość
Uwaga.. dzisiaj po raz pierwszy odbyła się próba wykrzesania loczków. I choć włosy w dotyku miękkie, to jednak są biedaki suche.. Mam nadzieję, że szybko mój zapał nie zniknie. Tutaj po całym dniu i do tego w świetle do dupy, bo niestety wychodząc do pracy na 6 rano nie bardzo miałam głowę do robienia fotek rano.
będzie fajnie, masz co najmniej taki skręt jak ja
Stary 2012-11-03, 19:04   #73228
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
jak nie obciąży to jako odżywka bez spłukiwania albo na końcówki.

A to jest Lirene Ratunek po opalaniu
O proszę, kto by się spodziewał .
Obciążyć nie powinno na moje, ale nie wiem, czy to dobry pomysł na sezon grzewczy. Wydaje mi się, że składniki nawilżające zawarte w tym kremie są higroskopijne (a już gliceryna na bank) i wyciągną wilgość z włosa, żeby nawilżyć to suche powietrze. W efekcie może być puszek . Chociaż może te silikony zadziałają jakoś hamująco na ten proces? Sprawdź i zdaj relację
Stary 2012-11-03, 19:05   #73229
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
boskie!!! w jaki sposób masz ścięte??
Stary 2012-11-03, 19:05   #73230
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Hej
Piękne falki z tego będą. Myślałaś o podcięciu, żeby je odciążyć?
Do wydobycia skrętu przez stylizację- żel lniany, od niego najlepiej zacząć. Jeśli stwierdzisz, że Ci mało, sięgnij po żele drogeryjne .
Z czego się składa Twoja pielęgnacja? Może i w tej kwestii będzie można zadziałać. Włos szczęśliwy (równowaga nawilżenia, emolientów i protein) jest bardziej elastyczny, sprężysty, gładki - sam w sobie pięknie się eksponuje . Wytrwałości!

dziękuję bardzo w tamtym tygodniu podcięłam około 5cm od razu odżyły. boję się, że jak zacznę używać żeli do stylizacji włosy mi się sposklejają w stąki bo mają do tego tendencje w poście powyżej opisałam sład mojej pielęgnacji. mam nadzieję, ze uzyskam coś satysfakcjonującego

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości