Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 216 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-19, 20:50   #6451
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam tu ogromny problem a wy olewka ????
Bardzo proszę w wolnym czasie spójrzcie na wątek bukiety ślubne post 1037. Co o tym sądzicie?

Ja zajrzałam i w sumie nie wiem co Ci odpowiedzieć. Te kwiatki przypięte do sukni to róże... sama nie wiem, musiałabym na żywo zobaczyć jak będzie się prezentowało takie połączenie... A może to się nie będzie tak bardzo rzucało w oczy, takie połączenie.... A może to fajnie by nawet wyglądało... nie wiem, moja wyobraźnia dzisiaj coś nie działa....

hmm nie pomogłam niestety
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 20:56   #6452
kasiakkk
Zadomowienie

Jolinek ja tez zajrzałam i tez nie wiem co Ci doradzić
Podobaja mi sie te Twoje bukiety i gdybyś nie napisała o tym 'kłóceniu sie' z sukienką, to by mi to nawet do głowy nie przyszło I pewnie wśród gości tez nikt nie zwróci na to szczególnej uwagi - w końcu nie kazdy czyta porady ekspertów

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 21:04   #6453
tola3804
Zakorzenienie

Jolinek! Masz to samo co ja, tzn. róże na sukience. Śliczne są te bukieciki, które wkleiłaś, ale niestety nie pasują do sukni. Niestety (albo stety) musisz mieć bukiet z róż. Takie jest moje zdanie. Myślę jednak, iż z róż można zrobić równie piękne bukiety, więc nie masz się czym martwić.
Stary 2007-02-19, 21:18   #6454
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
AGNES 15.... w wersji biel - tylko zaraz pewnie zmodyfikuję tego posta, bo jeszcze mi się narzeczony w detektywa zabawi nastaszyłam Go, że idę w mini i się teraz bidulek zastanawia
Ja bym prosiła jeszcze raz o nr tego modelu bo przegapiłam
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 21:23   #6455
Malpka
Zakorzenienie

yyyy juz nie pamiętam komu odpowiadam
stronka z tancem w swidniku: www.taniec.swidnik.pl
ja dostałam ulotke pod drzwi

a co do sprzedaży sukienek, butów i tym podobnych rzeczy nie uzytecznych po ślubie to ja mam 178cm wzrostu, noge rozmiar 41 i jestem szczupla jesli ktoras ma jakies oferty to mozecie naskrobac moze akurat mam podobny gust
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 21:29   #6456
agusiagr
Raczkowanie

GG do agusiagr

Dziękuje Wam za info z sukienkami Jolinek ja również zaglądałam do Twojego postu i szczerze też przede mną podobny problem.Bo na sukni którą wybrałam też jest podobny kwiat Mój TŻ stwierdził że do takiego kwiatka najbardziej róże pasują i ja również jestem podobnego zdania ale oglądałam różne bukiety z róż i także da się coś wybrać ładnego. Kwiaciarka napewno Tobie pomoże A może takie bukiety spodobają się tobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kwiec2.jpg (59,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubna3a.jpg (64,4 KB, 20 załadowań)
agusiagr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 21:29   #6457
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny ja mam tu ogromny problem a wy olewka ????
Bardzo proszę w wolnym czasie spójrzcie na wątek bukiety ślubne post 1037. Co o tym sądzicie?
Mi się wydaje, że się nic nie zagryzie Na tym zdjęciu nie widać za bardzo jakie sa kwiaty przy sukience, ale wydaję mi się że do takiej sukienki bardzo beda pasowaly te bukiety P.S.Fajna kiecka
Stary 2007-02-19, 21:42   #6458
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Beatko - jeżeli chcesz się zapisać na ten wyjazd rekolekcyjny koło Warszawy to musisz już od 8 rano dzwonić - tylko tak są prowadzone zapisy. Jest tylko 20 miejsc tylko nie wiem czy 20 miejsc = 10 par czy 20 miejsc = 20 par ??
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 21:46   #6459
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
AGNES 15.... w wersji biel - tylko zaraz pewnie zmodyfikuję tego posta, bo jeszcze mi się narzeczony w detektywa zabawi nastaszyłam Go, że idę w mini i się teraz bidulek zastanawia
Świetna sukienka Ja też muszę mieć koniecznie, absolutnie, bezapelacyjnie białą
Stary 2007-02-19, 21:54   #6460
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
Beatko - jeżeli chcesz się zapisać na ten wyjazd rekolekcyjny koło Warszawy to musisz już od 8 rano dzwonić - tylko tak są prowadzone zapisy. Jest tylko 20 miejsc tylko nie wiem czy 20 miejsc = 10 par czy 20 miejsc = 20 par ??
Dziękuję bardzo właśnie tego się spodziewałam, tylko nie wiem jak ja tak rano wstanę skoro mam ferie ale teraz się dowiedziałam, że coś podobnego jest też w Lublinie i nie wiemy co robić Chcieliśmy na coś takiego pojechać, bo chcemy razem być na naukach a że ja mieszkam koło Chełma a TŻ w Lublinie to to było najlepszym rozwiązaniem. Teraz już nie wiemy co robić. O tych naukach w Lublinie prawie nic nie wiemy (pewnie dowiemy się jak jutro wieczorem zadzwonimy) a na te trzeba się już zapisywać. Help!!
Stary 2007-02-19, 22:11   #6461
aurelia-aurita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo właśnie tego się spodziewałam, tylko nie wiem jak ja tak rano wstanę skoro mam ferie ale teraz się dowiedziałam, że coś podobnego jest też w Lublinie i nie wiemy co robić Chcieliśmy na coś takiego pojechać, bo chcemy razem być na naukach a że ja mieszkam koło Chełma a TŻ w Lublinie to to było najlepszym rozwiązaniem. Teraz już nie wiemy co robić. O tych naukach w Lublinie prawie nic nie wiemy (pewnie dowiemy się jak jutro wieczorem zadzwonimy) a na te trzeba się już zapisywać. Help!!
Beata Marcina a to nie ma różnicy, w jakiej diecezji (lubelska/warszawska) odbywa się nauki przedmałżeńskie?? nie wiem jaki macie przeznaczony "budżet" na te nauki , ale te w okolicach warszawy to wychodzą wg. mnie strasznie drogo 250zł+dojazd (z tego co przeczytałam).

Dziewczyny mogłybyście mi podać które nauki odbywają się obecnie u Was w parafiach

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 22:36   #6462
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aurelia-aurita Pokaż wiadomość
Beata Marcina a to nie ma różnicy, w jakiej diecezji (lubelska/warszawska) odbywa się nauki przedmałżeńskie?? nie wiem jaki macie przeznaczony "budżet" na te nauki , ale te w okolicach warszawy to wychodzą wg. mnie strasznie drogo 250zł+dojazd (z tego co przeczytałam).

Dziewczyny mogłybyście mi podać które nauki odbywają się obecnie u Was w parafiach
Właśnie tak przewidywaliśmy, oj mało to nie jest dla nas i tak sobie teraz wymyśliliśmy, że w lublinie taniej nam wyjdzie, tylko ciekawe co tam jest ciekawego na tych naszych naukach?? Właśnie się zdecydowaliśmy, że jednak dowiemy się co w Lublinie oferują, a jak nam nie będzie odpowiadać to zapiszemy się na maj do Warszawy. Ludzie dlaczego ja sobie takie problemy stwarzam
P.S.Ode mnie tez chcecie dostać jak od Jolinka?? Co powiecie o tej kiecce?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lisa.jpg (22,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lisa2.jpg (12,3 KB, 28 załadowań)
Stary 2007-02-19, 22:53   #6463
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Właśnie tak przewidywaliśmy, oj mało to nie jest dla nas i tak sobie teraz wymyśliliśmy, że w lublinie taniej nam wyjdzie, tylko ciekawe co tam jest ciekawego na tych naszych naukach?? Właśnie się zdecydowaliśmy, że jednak dowiemy się co w Lublinie oferują, a jak nam nie będzie odpowiadać to zapiszemy się na maj do Warszawy. Ludzie dlaczego ja sobie takie problemy stwarzam

Mimo że nie jest to mój styl sukienek to ta jest naprawdę bardzo ładna Z tego co pamiętam z poprzednich twoich postów wynika że obawiasz się że jest za skromna. Wcale tak nie uważam. Jest naprawdę elegancka i bardzo dostojna. Wydaje się równiez bardzo lekka a to jest bardzo istotne przy wyborze

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 22:54   #6464
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Jolinek wlasnie zajrzalam.moim zdaniem te bukiety pasuja do sukienki i bukiet z roz wcale nie jest koniecznoscia. wydaje mi sie,ze wazniejszy jest kolor bukietu bo przy bialej sukni kwiaty juz nie sa tak biale.mi najbardziej podoba sie ten ostani(bardzo wyrazisty) i ten rozowy
widze,ze zastanawieasz sie tez nad eustoma-tez bedzie pasowac.co do trwalosci nie mam pojecia, ale niedlugo mam zamiar spotkac sie ze znajoma,ktora pracowala w kwiaciarni, zapytam ja.dam znac.
silvershine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 23:02   #6465
aurelia-aurita
Raczkowanie

Beata Marcina Sukienka bardzo ładna (choć także nie w moim typie), ale radzę Ci nie sugerować się sukienkami na modelkach, tylko pójść poprzymierzać.

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub

Edytowane przez aurelia-aurita
Czas edycji: 2007-02-19 o 23:05 Powód: literówka
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 23:05   #6466
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
Napisane przez silvershine Pokaż wiadomość
Jolinek wlasnie zajrzalam.moim zdaniem te bukiety pasuja do sukienki i bukiet z roz wcale nie jest koniecznoscia. wydaje mi sie,ze wazniejszy jest kolor bukietu bo przy bialej sukni kwiaty juz nie sa tak biale.mi najbardziej podoba sie ten ostani(bardzo wyrazisty) i ten rozowy
widze,ze zastanawieasz sie tez nad eustoma-tez bedzie pasowac.co do trwalosci nie mam pojecia, ale niedlugo mam zamiar spotkac sie ze znajoma,ktora pracowala w kwiaciarni, zapytam ja.dam znac.

Dzięki silvershine i dzięki dziewczyny!!! Ale jak wiele róznych głosów, no i co zrobic nie mam pojęcia . Jedni mówią że eustoma trwała inni że absolutnie i kto ma rację W takim razie ja bardzo proszę o jakiś znak co z tą nieszczęsną eustomą i w razie co, co by mogła polecić z trwałych kwiatów może orchideę? Czekam na info i dzięki bardzo

Stary 2007-02-19, 23:17   #6467
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Jolinek, wg mnie te małe kalie doskonale pasują do sukienki - to nic, że nie powielają wzoru kwiatu na sukni, ale pięknie pasują do linii sukienki, ona właśnie ma kształt takiej "odwróconej kalii", myślę właśnie, że i kwiat i suknia mają piękną klasyczną linię i są bardzo eleganckie...
Najbardziej podoba mi się drugi bukiet - ten biały... rewelacja

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 23:20   #6468
martuko
Wtajemniczenie

a orchidea jest trwalą??? bo mi się wydaje że tylko jak ma dużo wody... Orchidea by do tej sukienki chyba jeszcze bardziej pasowalą, bo jak mna moje ten kwiatek to nie róża tylko coś bardziej orchideę przypominające...
może daląbyś jakieś zbliżenie?????

beatamarcina- ta sukienka jest piękna, to co mowią dziewczyny jest jednak ważne. wydaje mi się że fajnie może wyglądać na dziewczęcej figurze, ale sukienka bez usztywnień nie zawsze sie sprawdza.
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 23:28   #6469
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

a ja też mam różę przy sukience, ale właśnie mam zamiar się jej pozbyć bo wg mnie nie pasuje do całości - a kwestia bukietu jeszcze bardziej mnie przekonuje, wcale nie chcę bukietu z róż....

Stary 2007-02-19, 23:33   #6470
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
a orchidea jest trwalą??? bo mi się wydaje że tylko jak ma dużo wody... Orchidea by do tej sukienki chyba jeszcze bardziej pasowalą, bo jak mna moje ten kwiatek to nie róża tylko coś bardziej orchideę przypominające...

Mam nadzieję że coś będzie widać po tym powiększeniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zbliżenie 10.jpg (8,7 KB, 47 załadowań)

Stary 2007-02-19, 23:34   #6471
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
Ja też się nad nią zasatanawiałam, ale też uważam że chyba jest zbyt skromna, ale można ewetnualnie jakieś dodadtki wprowadzić, ale jeszcze ta jest fajna i cena przystępna i bardziej mi sie podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lisssa.jpg (45,5 KB, 54 załadowań)
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 23:34   #6472
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
a ja też mam różę przy sukience, ale właśnie mam zamiar się jej pozbyć bo wg mnie nie pasuje do całości - a kwestia bukietu jeszcze bardziej mnie przekonuje, wcale nie chcę bukietu z róż....
No właśnie dla mnie bukiet z róż to też ostateczność! Zdecydowanie bardziej podoba mi się eustoma

Stary 2007-02-19, 23:34   #6473
monik1984
Raczkowanie

Hejka, mam małe pytanie dotyczące kursów tańca. Czy znacie jakies tanie i fajne miejsce?
A drugie pytanie dotyczy zespołu. Dzisiaj spotkaliśmy sie z zespołem Alien. Obejrzeliśmy kasete, jedna rzecz mnie interesuje jakie macie opinie na ich temat, moze ktoś cos mi powie. (bo ceny zespolow sa takie ze szok...) W ich repertuarze jest niewiele piosenek takich ze tak to ujme nowoczesnych( chodzi mi o piosenki angielskie ala dyskotekowe, rock and rolla tez w repertuarze nie widzialam). Czy warci sa ceny 1900.
monik1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-19, 23:36   #6474
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
Mi się zawszy wydawało że storczyki i orchidee to w miarę trwałe kwiaty ale może znowu coś namieszałam

Stary 2007-02-19, 23:44   #6475
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
No właśnie dla mnie bukiet z róż to też ostateczność! Zdecydowanie bardziej podoba mi się eustoma
no właśnie, jest bardziej delikatna, ale przez to wydaje się być mniej trwała - chociaż naprawdę nie wiem, jak jest w rzeczywistości...
ale nie martw się, to co masz na sukience to po prostu kwiatek - kojarzy się z różą, bo własnie różę najbardziej przypominają takie materiałowe kwiatki... ale nie jest aż tak bardzo wyraźny, żeby w jakiś sposób stylistycznie organizował resztę stroju.... ja bym się aż tak bardzo nie przejmowała (gdybyś zobaczyła moją różę.... )

Stary 2007-02-19, 23:49   #6476
martuko
Wtajemniczenie

po zbliżeniu stwioerdzam,że storczyk (czyli orchidea) to na pewno nie jest) zareówno różę ja k i eustomę przypomina. Bardziej nawet eustomę boksztaltem bo róże aż tak rozwinięe chyba w bukietach nie są.... Może mozna jakoś tak zrobić żeby do kalii trochę eustomy dodać, niekoniecznie tak symetrycznie. Gdzieś widzialam bukiet, w ktorym byly dwie eustomy i kilka róż - mialabyś zachowaną formę taką bardziej podlużną a i kwiaty nawiązujące do tego na sukni.myśłe ze bukiet nie może być mniejszy od tych kwiatków na sukni, co dziewczyny???
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 02:14   #6477
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Ja też się nad nią zasatanawiałam, ale też uważam że chyba jest zbyt skromna, ale można ewetnualnie jakieś dodadtki wprowadzić, ale jeszcze ta jest fajna i cena przystępna i bardziej mi sie podoba
U la la nie uwierzysz, ale to był mój drugi typ z Lisa Ferrera Mam zamiar je zamówić do miary, zobaczymy jak to w rzeczywistości wygląda, niestety na targach ich nie będzie, już pytałam. A Ty już masz coś zamówionego albo na oku opróczy tych dwóch??
Stary 2007-02-20, 09:55   #6478
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
Zdecydowanie bardziej podoba mi się eustoma
Jeśli tak to nie masz się nad czym zastanawiać. Z tego co widziałam to ten pierwszy bukiecik z lekko różowych(?) jest bardzo elegancki i wg mnie pasuje do sukni. I nie ma znaczenia jakiego kształtu jest ozdoba przy sukience bo i tak, jeśli bukiet będzie ciemniejszy, to on będzie kontrastował na tle białej sukienki.
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 10:54   #6479
Malpka
Zakorzenienie

Jolinek moja siostra tez miala rózanego kwiatka przy sukience i miła ten bukiet i bardzo jej pasował
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (77,1 KB, 26 załadowań)
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 11:19   #6480
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monik1984 Pokaż wiadomość
Hejka, mam małe pytanie dotyczące kursów tańca. Czy znacie jakies tanie i fajne miejsce?
A drugie pytanie dotyczy zespołu. Dzisiaj spotkaliśmy sie z zespołem Alien. Obejrzeliśmy kasete, jedna rzecz mnie interesuje jakie macie opinie na ich temat, moze ktoś cos mi powie. (bo ceny zespolow sa takie ze szok...) W ich repertuarze jest niewiele piosenek takich ze tak to ujme nowoczesnych( chodzi mi o piosenki angielskie ala dyskotekowe, rock and rolla tez w repertuarze nie widzialam). Czy warci sa ceny 1900.
www.alien.fr.pl ? Po przesluchaniu mp3 ze strony--super, chyba warci sa min.1900. Ja place swojemu zespolowi 2500 plus Ave Maria w kosciele gratis. 1900 wydaje mi sie rozsadna kwota, tym bardziej, ze ladnie graja
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości