Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2442 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 19:09   #73231
Karen15
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
O proszę, kto by się spodziewał .
Obciążyć nie powinno na moje, ale nie wiem, czy to dobry pomysł na sezon grzewczy. Wydaje mi się, że składniki nawilżające zawarte w tym kremie są higroskopijne (a już gliceryna na bank) i wyciągną wilgość z włosa, żeby nawilżyć to suche powietrze. W efekcie może być puszek . Chociaż może te silikony zadziałają jakoś hamująco na ten proces? Sprawdź i zdaj relację
Całkiem możliwe.
Ogólnie nie mam pojęcia jak to wszystko działa jeżeli chodzi o punkt rosy itp.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:11   #73232
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Ofc nie podobają mi się loczki od samej głowy, ale to już zboczenie, tam ma być płasko
Tak z czystej ciekawości, dlaczego?

Sensualitko, przepiękne

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:11   #73233
Maliniarka
Zakorzenienie

Iwonisiu masz piękny kolor taki blond jak najbardziej lubię

Sensi zabiłaś mnie skręt, objętość, długość przepięknie!

witam nowe zakręciołki, a także te, które po czasie wróciły na dobrą drogę
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:12   #73234
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
Czemu oczywiście nie wszystko na raz? Ja bym używała
Więc tak:
masło Isana kakaowe - nie znam, ale podobno fajne; jak często?
Biovax - super, możesz wzbogacać czym zechcesz - olejem, miodem, czy co tam jeszcze sobie zapragniesz jak często?
Oleje - fajnie, ale obserwuj, który włosom pasuje, żeby nie robić tego bezmyślnie moje włosy np. nie lubią winogronowego; jeśli się nie mylę (ale nie jestem pewna, więc może ktoś poprawi:P) to olej kokosowy jest najbardziej lubiany przez włosy o niskiej porowatości a farbowane z reguły mają wyższą porowatość - umiesz określić swoją? jak często olejujesz?
Maska Isany - nie znam, ale to nie są chyba zbyt odżywcze maski, jak się skończy to warto pomyśleć o czymś innym może?
zielony krem z biedronki na końce - super

czym myjesz włosy? jaką metodą? próbowałaś omo, odżywką?
W Twojej pielęgnacji brakuje mi odżywki bez spłukiwania i czegoś z proteinami.

ogólnie myję głowe przeważnie co 3 dni. i przed każdym myciem stosuję albo waxa, albo olej, albo isanę kakaową (u mnie baaaardzo dobrze nawilża i polubiła się z moimi włosami) zazwyczaj robię to w kolejności, że przed jenym myciem wax, przy następnym, olej, później isana i znów od nowa. wydaje mi się że moje włosy są średnio porowate, ale nie mam pewności, dziś próbowałam to ustalić i stwierdzam że chyba średnio. isanę faktycznie mam zamiar zmienić na coś innego gdy się skończy. myję włosy zazwyczaj szamponem joanna naturia. omo zawsze. kiedyś używałam odżywek b/s ale nic nie robiły z moimi włosami więc przestałam je kupować, być może nie trafiłam na taką jaką by moje włosy polubiły.
po wypłacie czyli już niedługo zamierzam kupić: wcierką jantar, garnier AiK, maskę z bingo spa i wypróbować facelle do mycia włosów. teraz myślę o jakiejś piance i żelu do wydobycia skrętu ale ciągle mam obawy, że będą posklejane i takie sztywne.

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:15   #73235
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Zdjęcie aktualne włosów. Jakość kiepska ale coś tam widać Wyglądają nieco krótkawo ale są za zapięcie stanika. Puszek czasem się pojawi ale w akceptowalnej formie która nie przypomina rażenia prądem a nadaje nieco objętości. To lubię
Absolutnie piękne

Tez takie kcem

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:16   #73236
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
no więc używam: masła do ciała isana kakaowego jako maski przed myciem, biowax do włosów ciemnych, oleju kokosowego, z pestek winogron i czasami alterra z mango i papaja, maski z isany do włosów zniszczonych ta beżowa i ostatnio zakupiłam zielony krem z biedronki na końcówki.
oczywiście nie wszystko na raz
Udało Ci się z zielonym kremem z biedronki, bo podobno jest wycofany, a produkt genialny

Poza tym o tej porze roku, może zwróć uwagę na glicerynę (jest w zielonej biedronce i masełku isany z kakao), niektóre z dziewczyn odstawiają kosmetyki z tym składnikiem na czas jesień/zima, bo może tworzyć efekt sucho-puchu. Zauważyłam podobny efekt w bardziej wilgotne dni.

Biovax do ciemnych ma pq, więc ja bym odradzała. Moje włosy na przykład całkowicie nie lubią wszelkich pq.

Jeśli chcesz to z proteinowych odżywek może coś: różowa artiste, joanna z mlekiem i miodem bs ma trochę protein, podobnie jak niektóre maski bingo (np. mleczna z keratyną, kaszmir i kolagen, keratyna i kolagen) albo isana liquid silk haakur.
Poza tym z odżywek lubiany jest garnier awokado.

Jeżeli chodzi o bez spłukiwania, wielu kręconowłosym odpowiada seria joanny naturia

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:20   #73237
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Udało Ci się z zielonym kremem z biedronki, bo podobno jest wycofany, a produkt genialny

Poza tym o tej porze roku, może zwróć uwagę na glicerynę (jest w zielonej biedronce i masełku isany z kakao), niektóre z dziewczyn odstawiają kosmetyki z tym składnikiem na czas jesień/zima, bo może tworzyć efekt sucho-puchu. Zauważyłam podobny efekt w bardziej wilgotne dni.

Biovax do ciemnych ma pq, więc ja bym odradzała. Moje włosy na przykład całkowicie nie lubią wszelkich pq.

Jeśli chcesz to z proteinowych odżywek może coś: różowa artiste, joanna z mlekiem i miodem bs ma trochę protein, podobnie jak niektóre maski bingo (np. mleczna z keratyną, kaszmir i kolagen, keratyna i kolagen) albo isana liquid silk haakur.
Poza tym z odżywek lubiany jest garnier awokado.

Jeżeli chodzi o bez spłukiwania, wielu kręconowłosym odpowiada seria joanny naturia

wiem, że się z biedronkowym udało, było ostatnie kilka sztuk i wziełam dwa bo jeszcze nie próbowałam i bałam się za dużo kupować.
u mnie jak narazie biowax super się sprawuje.
dziękuję za wszystkie rady. będę chłonąć wiedzę

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

Stary 2012-11-03, 19:20   #73238
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję bardzo w tamtym tygodniu podcięłam około 5cm od razu odżyły. boję się, że jak zacznę używać żeli do stylizacji włosy mi się sposklejają w stąki bo mają do tego tendencje w poście powyżej opisałam sład mojej pielęgnacji. mam nadzieję, ze uzyskam coś satysfakcjonującego
No to masz teraz idealną bazę, by zacząć turbo-pielęgnację .

Cytat:
ogólnie myję głowe przeważnie co 3 dni. i przed każdym myciem stosuję albo waxa, albo olej, albo isanę kakaową (u mnie baaaardzo dobrze nawilża i polubiła się z moimi włosami) zazwyczaj robię to w kolejności, że przed jenym myciem wax, przy następnym, olej, później isana i znów od nowa. wydaje mi się że moje włosy są średnio porowate, ale nie mam pewności, dziś próbowałam to ustalić i stwierdzam że chyba średnio. isanę faktycznie mam zamiar zmienić na coś innego gdy się skończy. myję włosy zazwyczaj szamponem joanna naturia. omo zawsze. kiedyś używałam odżywek b/s ale nic nie robiły z moimi włosami więc przestałam je kupować, być może nie trafiłam na taką jaką by moje włosy polubiły.
po wypłacie czyli już niedługo zamierzam kupić: wcierką jantar, garnier AiK, maskę z bingo spa i wypróbować facelle do mycia włosów. teraz myślę o jakiejś piance i żelu do wydobycia skrętu ale ciągle mam obawy, że będą posklejane i takie sztywne.
No i ślicznie . Koniecznie potrzebny delikatniejszy szampon a po Naturię sięgać wtedy, kiedy będzie potrzebne mocne oczyszczenie. Odżywki b/s są bardzo ważne, ponieważ po spłukaniu odżywki ds włos zostaje goły, niczym niezabezpieczony po długości - oprócz zabezpieczenia bski dają nawilżenie, czy dawkę protein, w zależności od tego co tam im dasz . Odżywki b/s z Joanny Naturii (Tesco, koszt 5zł?) są tu bardzo lubiane, zwłaszcza pokrzywowa - ja lubię niebieską, lnianą.
Bardzo dobre wybory do kupienia po wypłacie . Niestety ze sklepowymi żelami nie podpowiem, bo nie radzę sobie z nimi

Karen: http://anwena.blogspot.com/2012/07/punkt-rosyw-pielegnacji-wosow.html
Stary 2012-11-03, 19:20   #73239
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Tak z czystej ciekawości, dlaczego?
Haha, jestem chyba jedną z niewielu osób, u których włosów u nasady nie da się w żaden sposób obciążyć/zrobić przyklapu/ cokolwiek... Są BARDZO odbite od głowy, a po wielu latach walki o lśniącą, gładką, taflę prostownicą chyba zostało mi takie zboczenie, że nie może mi tam nic odstawać..

Próbowałam kilka razy plunkingu, i różnych takich rzeczy które zachwalacie, i uważam, że wyglądam obleśnie brzydko,pozwalając włosom falować się od nasady
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:23   #73240
Karen15
Zakorzenienie

Znalazłam takie coś:

Przez dłuższy czas istniało przekonanie, że przy niskiej wilgotności powietrza gliceryna może chłonąć wodę z głębszych warstw skóry i w konsekwencji ją wysuszyć, ale w ostatnim czasie ta teoria wydaje się być niczym nie uzasadniona. Po aplikacji glicerol przenika do przestrzeni międzykomórkowej, gdzie wiąże wodę i wspomaga utrzymanie odpowiedniego poziomu lipidów, co dodatkowo działa uszczelniająco.

To jak to w końcu jest?

Albo jak w kremie mamy i humektanty i emolienty? To wtedy co z punktem rosy?
Stary 2012-11-03, 19:25   #73241
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
No to masz teraz idealną bazę, by zacząć turbo-pielęgnację .

No i ślicznie . Koniecznie potrzebny delikatniejszy szampon a po Naturię sięgać wtedy, kiedy będzie potrzebne mocne oczyszczenie. Odżywki b/s są bardzo ważne, ponieważ po spłukaniu odżywki ds włos zostaje goły, niczym niezabezpieczony po długości - oprócz zabezpieczenia bski dają nawilżenie, czy dawkę protein, w zależności od tego co tam im dasz . Odżywki b/s z Joanny Naturii (Tesco, koszt 5zł?) są tu bardzo lubiane, zwłaszcza pokrzywowa - ja lubię niebieską, lnianą.
Bardzo dobre wybory do kupienia po wypłacie . Niestety ze sklepowymi żelami nie podpowiem, bo nie radzę sobie z nimi

Karen: http://anwena.blogspot.com/2012/07/punkt-rosyw-pielegnacji-wosow.html
wiem, że szampon nie bardzo pasuje, i na pewno zmienię na inny i coś b/s też kupię.
więc tak, przy następnym myciu żel lniany, odżywka b/s, ugniatanie włosów przez tkaninę i?
nie mogę się doczekać!

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

Stary 2012-11-03, 19:25   #73242
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Haha, jestem chyba jedną z niewielu osób, u których włosów u nasady nie da się w żaden sposób obciążyć/zrobić przyklapu/ cokolwiek... Są BARDZO odbite od głowy, a po wielu latach walki o lśniącą, gładką, taflę prostownicą chyba zostało mi takie zboczenie, że nie może mi tam nic odstawać..

Próbowałam kilka razy plunkingu, i różnych takich rzeczy które zachwalacie, i uważam, że wyglądam obleśnie brzydko,pozwalając włosom falować się od nasady
Rozumiem, dziękuję

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:35   #73243
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Hej, Dziewczyny

W tym wątku chyba się jeszcze nie udzielałam. W ogóle nigdy nie przypuszczałam, że mogę mieć falowane włosy... A tu proszę

Proszę, powiedzcie mi, jakie znacie sposoby suszenia włosów, oprócz dyfuzora i naturalnego schnięcia? Chcę zachować fale (dopiero je wydobywam, do tej pory traktowałam włosy jakby były proste), ale po zwykłym wysuszeniu włosy będą proste. Z kolei po dyfuzorze robi się bałagan, gdzieś kręcone, gdzieś falowane...
Myślałam o tym, żeby zapleść na wilgotnych włosach francuza i tak go wysuszyć a potem rozpuścić. Nie wiem jednak czy to dobry pomysł.

Tak wyglądają moje włosy na dzień dzisiejszy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3 listopada.jpg (77,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po fryzjerze1.jpg (67,2 KB, 27 załadowań)

Album włosowy
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:35   #73244
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Znalazłam takie coś:

Przez dłuższy czas istniało przekonanie, że przy niskiej wilgotności powietrza gliceryna może chłonąć wodę z głębszych warstw skóry i w konsekwencji ją wysuszyć, ale w ostatnim czasie ta teoria wydaje się być niczym nie uzasadniona. Po aplikacji glicerol przenika do przestrzeni międzykomórkowej, gdzie wiąże wodę i wspomaga utrzymanie odpowiedniego poziomu lipidów, co dodatkowo działa uszczelniająco.

To jak to w końcu jest?

Albo jak w kremie mamy i humektanty i emolienty? To wtedy co z punktem rosy?
Tej informacji niestety nie umiem Ci wyjaśnić Mnie całe życie uczono, że gliceryna jest higroskopijna.

Humektanty i emolienty w kremie:
Warto w tym miejscu wspomnieć także o emolientach (oleje tłuszczowe, silikony, oleje, polimery, lanolina, parafina). Powlekają one włosy warstwą ochronną i zapobiegają "ucieczce" wody.
(źródło: klik).
W Twoim kremie higroskopijna (według mnie) gliceryna, jest wyżej niż oleje, dlatego spodziewałabym się puchu. Są jednak oleje, silikony, które mają potencjał do zniwelowania tego efektu.

Cytat:
wiem, że szampon nie bardzo pasuje, i na pewno zmienię na inny i coś b/s też kupię.
więc tak, przy następnym myciu żel lniany, odżywka b/s, ugniatanie włosów przez tkaninę i?
nie mogę się doczekać!
ja też nie mogę się doczekać w miarę możliwości poproszę o zdjęcia before n after
Stary 2012-11-03, 19:38   #73245
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:

ja też nie mogę się doczekać w miarę możliwości poproszę o zdjęcia before n after
zdecydowanie muszę to uwiecznić!

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

Stary 2012-11-03, 19:38   #73246
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Tej informacji niestety nie umiem Ci wyjaśnić Mnie całe życie uczono, że gliceryna jest higroskopijna.

Humektanty i emolienty w kremie:
Warto w tym miejscu wspomnieć także o emolientach (oleje tłuszczowe, silikony, oleje, polimery, lanolina, parafina). Powlekają one włosy warstwą ochronną i zapobiegają "ucieczce" wody.
(źródło: klik).
W Twoim kremie higroskopijna (według mnie) gliceryna, jest wyżej niż oleje, dlatego spodziewałabym się puchu. Są jednak oleje, silikony, które mają potencjał do zniwelowania tego efektu.
Gliceryna jest dużo wyżej w składzie, ale emolientów jest więcej, więc może się to równoważyć (?)
Muszę testowac i próbować, innej rady nie wiedzę
Stary 2012-11-03, 19:48   #73247
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Znalazłam takie coś:

To jak to w końcu jest?

Właśnie zaczęłam szperać w internecie, bo to mnie zaintrygowało. jak to rzeczywiście jest. Po swoich włosach wiem, że jak nałożę produkt z gliceryną wysoko w składzie w dni wilgotne to sucho-puch gwarantowany (dlatego nivea FC sprawdza sie u mnie znakomicie wiosną/latem).

Poszukałam w internecie i znalazłam różne opinie, to chyba wiele zależy od typu włosa. Na curlynikki jest sporo wypowiedzi na ten temat. Jedna z dziewczyn pisała, że gdy jest ciepło i wilgotno ma "puff ball" (zabawna nazwa ), a zaraz inna z tego samego stanu napisała, ze jej włosy uwielbiają glicerynę.

Na jednym blogu zaś znalazłam" Therefore my conclusion is that glycerin is fine to use all year round. I do think that glycerin does have many stages depending on how much or little is on hair (it can feel good, sort of dry, sticky or mushy). It is definitely not the easiest product to use because results are variable so you may hate it one day and then love it the next."

Naturally Curly tłumaczy to w ten sposób: "While it has a reputation for smoothing and de-frizzing, glycerin can actually be detrimental to hair in colder weather. In hot and humid climates, glycerin is beneficial because it pulls moisture from the air and adds it to your hair. Unfortunately, it can have the opposite effect in cold weather, pulling moisture from your hair instead. If you do use it, make sure to use it with water or water-based products."

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:52   #73248
Hoshi94
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne włosy! I myślę że pasowałby Ci ten kolor, bo on jest dość ciemny, ale zarazem ciepły, więc dodałby Ci koloru
Ja się nie znam, ale tak mi się wydaje
Dzięki za pomoc, na razie się jednak jeszcze wstrzymam z farbowaniem

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
podoba mi się jak się układają na końcach
ale masz cudną długość i strukturę...
Dziękuję Jednak jeszcze sporo drogi mnie czeka aby wyglądały tak jakbym chciała... Przede wszystkim wizyta u fryzjera i nadanie im jakiegoś kształtu...

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Mnie się kolor podoba więc nie doradzę
świetna długość
Dzięki Ale jeszcze sporo zapuszczania przede mną

No i właśnie na ostatnich zdjęciach w codzienniku widać jakie mam krzywe włosy Muszę wreszcie przełamać lęk przed fryzjerem i nadać im jakiś kształt

"He aquí mi secreto, que no puede ser más simple:
solo con el corazón se puede ver bien; lo esencial
es invisible a los ojos."

poomoc.pl
Hoshi94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 20:08   #73249
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Zechciałabyś zdradzić składu serum?

co za gęstość, objętość! Są włosy a'la cheetosy, wszystko co lubię
Hmm.. Chętnie bym to uczyniła gdyby nie fakt, że nie ma w tym serum nic stałego poza kwasem hialuronowym, zarówno ultranisko- jak i duzocząsteczkowy.
Reszta to kwestia chwili tudzież obserwacji czego włos akurat potrzebuje. Często ostatnio dokapuje jedwabiu hydrolizownego, proteiny pszeniczne, NMF, betaine (ale nie detergent ), pare kropel oleju jesli itp. Dodaje tez czasem jedwabiu CHI, silikony mi nie straszne
no i zamiast wody używam wody kokosowej (nie mylić z mleczkiem) bo mam kwas HA w proszku, nie w żelu.

edit. ach, no i niacynamid każdorazowo jeszcze dodaję

Cytat:
Sensualitka Wielbię *-*

Ofc nie podobają mi się loczki od samej głowy, ale to już zboczenie, tam ma być płasko ^^ Ale skręt masz cudny
Ja uwielbiam objętość. Nie wyobrażam sobie żeby coś mi płasko leżało, czy to kręcone czy nie :P Nawet jak nie stylizuje i mam tylko leciutkie fale to musi być odbite od nasady. We włosach *na płasko* wyglądam paskudnie.

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
boskie!!! w jaki sposób masz ścięte??
Hm.. Szczerze to nie wiem jak są ścięte.. Gdy poszłam do fryzjera to miałam włosy ścięte na prosto z minimalnym cieniowaniem. Poprosiłam aby ścięła mnie w lekkie U i zwiększyła cieniowanie bo zależało mi na objętości. Uznałyśmy, że będzie cieniować niewiele żebym mogła obserwować jak włosy się układają i potem w miarę wzrostu będzie mi tylko tworzyć kolejne warstwy. Zapłaciłam 17 zł jeśli dogadamy się przy kolejnej wizycie to zacznę zostawiać napiwek

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Sensualitko, przepiękne
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Sensi zabiłaś mnie skręt, objętość, długość przepięknie!
Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Absolutnie piękne

Tez takie kcem

Dziękuję dziewczyny za komplementy !!! Już nieraz tutaj padło to stwierdzenie, ale z całą mocą je powtórzę.. Nikt tak nie podnosi na duchu jak wy. W kąt odchodzą wszelkie zmartwienia z wypadaniem, puchem i rozluźnieniem skrętu U mnie już nikt nie zwraca uwagi na moje włosy, spowszedniałam

Nieco krzywo to wygląda, tj jakbym była łasa na komplementy a sama niewiele komentuje, ale zazwyczaj nie mam czasu na czytanie, jedynie na nadrabianie

Malinko Ty każdorazowo zabijasz mnie blaskiem zaklętym w Twoich gładkich puklach u mnie to nieosiągalne.

Edytowane przez Sensualitka
Czas edycji: 2012-11-03 o 20:09
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 20:33   #73250
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
Hej, Dziewczyny

W tym wątku chyba się jeszcze nie udzielałam. W ogóle nigdy nie przypuszczałam, że mogę mieć falowane włosy... A tu proszę

Proszę, powiedzcie mi, jakie znacie sposoby suszenia włosów, oprócz dyfuzora i naturalnego schnięcia? Chcę zachować fale (dopiero je wydobywam, do tej pory traktowałam włosy jakby były proste), ale po zwykłym wysuszeniu włosy będą proste. Z kolei po dyfuzorze robi się bałagan, gdzieś kręcone, gdzieś falowane...
Myślałam o tym, żeby zapleść na wilgotnych włosach francuza i tak go wysuszyć a potem rozpuścić. Nie wiem jednak czy to dobry pomysł.

Yurki, jeśli nie spróbujesz, nie będziesz wiedziała ^^ Ale myślę, że jeśli francuz, to zostawić go na całą noc, a nie tylko na czas suszenia.

Spróbuj żelu: lnianego, drogeryjnego, plunkingu, i miliona innych różnych dziwactw, które tu praktykujemy ^^

Tak btw, który żel drogeryjny jest najsłabszy? pamiętam, że któraś z Was podawała... 'hierarchię' ale nie mogę się doszukać...
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 20:35   #73251
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Hej, wracam z długiego weekendu Dziękuję za miłe komentarze

Cytat:
Napisane przez whiteska Pokaż wiadomość
A masz porównanie mocy i trwałości do jakiegokolwiek innego żelu? Isany męskiej, bielendy? Kiedyś używałam tego przezroczystego rossmannowego, ładnie nabłyszczał, ale słaby był- zresztą nie ma się co dziwić, o z tych czterech jest najsłabszy. Zastanawiałam się właśnie nad kupnem innego, więc może podzielisz się opinią
niestety nie mogę porownać, bo tamtych nie używałam... zaraz, mam z rzepą Graffiti i ze względu na wydajność wolę ten z Rossmana. I jednak Rossmanowski mam wrażenie, że lepiej utrwala.

Właśnie mi przypomniałyście, że miałam żel lniany upichcić na jutro. chyba zrobię to z rana.

Jutro mam zamiar użyć różową artiste.... Dorwałam ją w Naturii w Starogardzie Gdańskim. Można ją zmieszać z Isaną z bobasu? czy lepiej olej dodać, bo coś pisałyście o dodawaniu do niej olejów?
Mam problem czym umyć włosy przed maską... Odżywki mi się skończyły, a nie chcę używać pottersa z jedwabiem, jak dostaną keratynę...
Poza tym i tak jutro na pierwszy ogień idzie SLS, potem odżywka do mycia i jak się wkurzę, to użyję ostatnie opakowanie isany...
i kokos mi chyba nie służy, musze odstawić krem z biedronki i sprawdzić różnicę. Włosy mam owszem, gładkie, ale końce się rozdwajają i bardziej się to wszystko puszy. A że wydaje mi się że masło shea działa dobrze, to zwalam winę na kokosa
Jutro będę w drogerii Cosmedica. Kupuje tam któraś z Was coś godnego polecenia?

Cytat:
Zdjęcie aktualne włosów. Jakość kiepska ale coś tam widać Wyglądają nieco krótkawo ale są za zapięcie stanika. Puszek czasem się pojawi ale w akceptowalnej formie która nie przypomina rażenia prądem a nadaje nieco objętości. To lubię
o,o,o... ja chcę takie właśnie...

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-11-03 o 20:53
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 20:43   #73252
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Malinko Ty każdorazowo zabijasz mnie blaskiem zaklętym w Twoich gładkich puklach u mnie to nieosiągalne.
ale ten Twój skręt
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 20:44   #73253
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Jest taki wątek, nawet szukałam teraz, ale gdzieś się zapodział

EDIT:
o jest: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=407676
Dziekuje bardzo własnie miałam problemy z odkopaniem go.
Cytat:
dziękuję bardzo w tamtym tygodniu podcięłam około 5cm od razu odżyły. boję się, że jak zacznę używać żeli do stylizacji włosy mi się sposklejają w stąki bo mają do tego tendencje w poście powyżej opisałam sład mojej pielęgnacji. mam nadzieję, ze uzyskam coś satysfakcjonującego
Ja zaczynałam z zelami na poczatku i wydawało mi się że jest ok ale teraz całkiem z nich zrezygnowałam. Mam wrażnie, że na tym forum chyba jestem jedyna ale mi po prostu żele nie służa, sklejają mi włosy i obciążaja chociaż niczym innym nie jestem w stanie ich obciażyć, dodatkowo rozprostowuja mi włosy, nieważne jakbym ich użyła.
Włosy układam więc przede wszystkim na odżywce b/s ale żeby mi cos dawała to daje ją jeszcze raz na suche włosy (mokrymi rękami) i tak powtarzam to codziennie rano jak je reanimuje.
Cytat:
Hej, Dziewczyny

Hmm jak chcesz układać je warkoczem to możesz np nie dosuszyć do końca i takie lekko wilgotne zapleść, bo zaplecione całkiem mokre będzie ciężko wysuszyć tylko musiałabyś je dłużej tak potrzymać, więc taka opcja chyba sprawdzi sie jeżeli myjesz włosy przed spaniem.

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 21:05   #73254
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo własnie miałam problemy z odkopaniem go.

Ja zaczynałam z zelami na poczatku i wydawało mi się że jest ok ale teraz całkiem z nich zrezygnowałam. Mam wrażnie, że na tym forum chyba jestem jedyna ale mi po prostu żele nie służa, sklejają mi włosy i obciążaja chociaż niczym innym nie jestem w stanie ich obciażyć, dodatkowo rozprostowuja mi włosy, nieważne jakbym ich użyła.
Włosy układam więc przede wszystkim na odżywce b/s ale żeby mi cos dawała to daje ją jeszcze raz na suche włosy (mokrymi rękami) i tak powtarzam to codziennie rano jak je reanimuje.
Zastanawiam się właśnie ostatnio czy też nie popróbować bez żeli i pójść jak Ty na samych b/s

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 21:11   #73255
Malwina_89
Zakorzenienie

Sensualitka

Przepiękne masz włosy!

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 21:21   #73256
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm.. Szczerze to nie wiem jak są ścięte.. Gdy poszłam do fryzjera to miałam włosy ścięte na prosto z minimalnym cieniowaniem. Poprosiłam aby ścięła mnie w lekkie U i zwiększyła cieniowanie bo zależało mi na objętości. Uznałyśmy, że będzie cieniować niewiele żebym mogła obserwować jak włosy się układają i potem w miarę wzrostu będzie mi tylko tworzyć kolejne warstwy. Zapłaciłam 17 zł jeśli dogadamy się przy kolejnej wizycie to zacznę zostawiać napiwek
no efekt jest super i jeszcze jaka cena przystępna
Stary 2012-11-03, 22:03   #73257
antoninamotyl
Rozeznanie

Mogę się nieśmiało przyłączyć do tak zacnego grona?
Śpię w dwóch ślimaczkach i na razie mnie to uszczęśliwia w zupełności
Dodaje zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (171,5 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (203,5 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (79,3 KB, 67 załadowań)
Stary 2012-11-03, 22:05   #73258
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Padłam!
Skręt, objętość Dawaj je!

Cytat:

Umyć włosy, nałożyć b/s, zrobić plunking, pougniatać żelem lnianym, wysuszyć zwykłą suszarką (ale delikatnie, nie rozdmuchiwać, najlepiej chłodnym nawiewem). Powinny zrobić się sucharki (takie pozlepiane pasma) które należy odgnieść (normalnie ugniatając włosy). Wtedy żel puszcza i znów mamy normalne kłaczki. Może się udać, warto spróbować
Stary 2012-11-03, 22:16   #73259
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Cytat:
Yurki, jeśli nie spróbujesz, nie będziesz wiedziała ^^ Ale myślę, że jeśli francuz, to zostawić go na całą noc, a nie tylko na czas suszenia.

Spróbuj żelu: lnianego, drogeryjnego, plunkingu, i miliona innych różnych dziwactw, które tu praktykujemy ^^
Używam żelu lnianego i robię plunking, ale boję się potem normalnie suszyć włosy, bez dyfuzora. Ale francuza na noc zawsze mogę zapleść

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Umyć włosy, nałożyć b/s, zrobić plunking, pougniatać żelem lnianym, wysuszyć zwykłą suszarką (ale delikatnie, nie rozdmuchiwać, najlepiej chłodnym nawiewem). Powinny zrobić się sucharki (takie pozlepiane pasma) które należy odgnieść (normalnie ugniatając włosy). Wtedy żel puszcza i znów mamy normalne kłaczki. Może się udać, warto spróbować
Dzięki, jutro rano spróbuję
Słyszałam jednak, że chłodny nawiew rozprostowuje włosy

Album włosowy
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 22:20   #73260
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, jutro rano spróbuję
Słyszałam jednak, że chłodny nawiew rozprostowuje włosy
Coś w tym może być. Jeżeli się boisz to spróbuj ciepłym, a pod koniec dmuchnąć chłodnym żeby podomykać trochę łuski - wtedy włos jest bardziej błyszczący . Daj znać jak wyszło

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-11-03 o 22:22
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości