|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
Mam nadzieję, ze sobie to wszystko kiedyś odbiję, jak mała będzie starsza. Właśnie dlatego nie planuję drugiego dziecka. Dość już tych poświęceń, jakkolwiek źle to brzmi... ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- i ja też, też cytaty są póki nie odpowiem |
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja używam chrome i wszystko znika.
|
|
|
|
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee ja się poświęcam ale wiem że jestem zdolna poświęcić sie jeszcze bardziej
|
|
|
|
|
#4625 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Linka-ale nikt nie mówi, że drugie dzieciątko też byłoby takie high maintenance jak Twoja niuńka Cytat:
mężowi na pewno możesz zaufac!
|
|||
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to i tak jest luuuuzik bo pierwsze 3 miesiące z płaczem, zanoszeniem się wręcz wyciem co chwila, to dopiero był hardcore - ale nie tylko ja wiem jak to jest, z paroma dziewczynami możemy sobie rękę podać
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaaa, zapomniałabym: śniło mi się, że Karolka110 była w drugiej ciąży!
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć z drugiej strony, dzięki temu, że nie muszę się tak poświęcać, chcę mieć drugie dziecko Każdy medal ma dwie strony... Cytat:
|
||
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio TZ rozmawiał z gościem od siebie z pracy i ten mu opowiadał, ze ma dwójkę dzieci - syna i córkę. Syn, pierwszy, aniołek, spokojny, "samoobsługowy", bezproblemowy. Córka - odwrotność, wrażliwa, płaczliwa, bardzo absorbująca. Dzieci z tych samych rodziców, bardzo różne.
|
|
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale "no risk no fun" Cytat:
Ale fajnie, że Tobie to daje tyle radości Ja musiałam odpuścić bo nie wyrabiałam Chociaż nadal mam tak, że jak jestem w domu i zajmuje się nim np. teściowa (zajmuje czyli sadza go na leżaczku i pokazuje mu zabawki), a on zaczyna płakać to natychmiast jestem żeby go uspokoić. Strasznie nie lubię jak on tak marudzi, a ona nie daje rady bo nie wie o co chodzi... A z drugiej strony dla własnego zdrowia psychicznego potrzebuję wyjść bez dziecka. Ale każdy ma inne podejście do tego. Mnie opieka nad dzieckiem cieszy bardzo, ale cieszę się też, że wrócę do pracy i chociaż zostawić go na te 10h będzie bardzo trudno to chcę tego. Może jestem wyrodną matką, ale wychowawczego nawet nie rozważałam...
|
||
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez wracam do pracy po macierzynskim, tez na 10h dziennie i nie wiem jak to zniose, podejrzewam że będe buczec codziennie rano za kółkiem, bo taka jestem
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Wvictoria nie jesteś wyrodną matką... Pracujące mamy też kochają swoje dzieci, nie mniej.
Chociaż ja osobiście uważam, ze dla rozwoju malucha najlepiej by pierwszy rok życia spędził z najbliższą osobą, mamą lub tatą. Ten rok się już nie powtórzy, rozwój jest tak intensywny jak nigdy później, a dla mnie rok, z punktu widzenia zawodowego to prawie nic. I tak mamy pracować.. do kiedy? Do 68 r.ż.? |
|
|
|
#4635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
I tak sobie teraz myślę, że mogłam zostać nauczycielką 20h pensum tygodniowo (tyle to ja, przed ciążą, w 2 dni robiłam, a jak był gorący okres w pracy to w 2 dni miałam i ze 30h), wolne weekendy, wieczory, wakacje, ferie... szkoda, że tak bardzo nie chcę uczyć
|
||
|
|
|
#4636 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
jak mało nadrabiania![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest akurat kwestia w której można się zadyskutować na śmierć, a i tak pozostanie nierozwiązana Jak by nie było to ja akurat nigdy uczyć nie chciałam i to mi się akurat udało (nie liczę szkoleń, które przeprowadzam, ale one są dla dorosłych)
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się ostatnio śniło że spotkałam się z phdwao i Agunią za dużo wizazowania
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao, rozumiem Cię poniekąd z tym, że jednak matka to matka, jest niezastąpiona i chcesz być przy Jasiu, ale myślę, że Jaś też potrzebuje pobyć z kimś innym, sam na sam
Dlatego ja tż czasem zostawiam samego z małą. Z teściami bym jej nie zostawiła, jeszcze długo nie, może za rok tak, ale póki dziecko jest leżące lub siedzące, nie ma mowy. Oni się nie nadają.Boję się powrotu do pracy, ale marzę o tym, choć z każdym dniem mam coraz więcej obaw i w sumie chyba żałuję, że tak mocno się zdeklarowałam na ten powrót 2 stycznia. Może jeszcze to zmienie??????? |
|
|
|
#4640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też się czasem wizaż śni, to nienormalne !!!!!! Apropo spotkań, dzisiaj był spacer z Houserką, napociłam się, za grubo się ubrałam, ufff. |
|
|
|
|
#4642 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
idę spać
![]() dobrej nocy |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąz generalnie dobrze radzi sobie z jasiem, ale bywa ze i on nie daje rady i takich chwil się boję |
|
|
|
|
#4645 | ||
|
Zadomowienie
|
ja też
![]() Cytat:
A. okazała się dzieckiem cichym, pogodnym i bezproblemowym, więc jej matka, zdziwiona o co tyle szumu z tymi trudami macierzyństwa, strzeliła sobie drugą córkę. A ta tak jej dała popalić, że ich matka potem całe życie powtarzała, że dobrze, że M. nie urodziła się jako pierwsza, bo wtedy na pewno nie miałaby rodzeństwa ![]() Cytat:
Ja co prawda nie pracowałam jako typowy nauczyciel, tylko lektor języka obcego na uniwersytecie. I powiem szczerze, że godziny spędzone na uczelni stanowiły MNIEJSZOŚĆ przepracowanych przeze mnie godzin. Bo: - przygotowanie do zajęć (znalezienie odpowiednich ćwiczeń, testów, zrobienie kserówek) - sprawdzanie wypracowań (największy koszmar i nudy) - sprawdzanie testów i innych uzupełnianek ![]() Poza tym mimo że miałam danego dnia, powiedzmy, trzy pary zajęć, i tak zdarzało mi się wyjść z domu o 7 i być z powrotem o 20, takie miałam w międzyczasie okienka (a dojazd do domu zajmował ponad godzinę, więc nie opłacało się tłuc tam i z powrotem) Kochane, kupujecie dzieciom jakieś prezenty na Mikołaja?
|
||
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama mówiła, że gdyby moja siostra była jej pierwszym dzieckiem, to na pewno nie miałaby kolejnych. Siostra darła się przez 6 miesięcy non stop. Nawet ja to pamiętam. Obłed. Do tego była niedobra później
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Phdwao, szczęście z tymi kilogramami, mam nadzieję, że wyrwiesz się z domu - nie ma to jak dobry wycisk, poprawa humoru gwarantowana ![]() Ja suszę paznokcie i też się kładę.Tż dostał kazanie i czuję się spełniona :P |
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Moje dziecię ma już czwarte body dzisiaj - na 3 ulała i w dodatku na to trzecie wypłynęły jej bokiem siuśki. Przed południem przekręciła się z brzuszka na plecy Później marudziła, bo nie potrafiła się przełożyć z plecków na bok, a jak jej pomogłam i okryłam kocykiem, to błyskawicznie zasnęła. Przed chwilą założyłam jej pajacyka. Jak zobaczyła, że obok leży coś wyglądającego jak kombinezon, to zrobiła się niespokojna, a przy zakładaniu rozryczała! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

ee ja się poświęcam ale wiem że jestem zdolna poświęcić sie jeszcze bardziej
mężowi na pewno możesz zaufac!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

20h pensum tygodniowo (tyle to ja, przed ciążą, w 2 dni robiłam, a jak był gorący okres w pracy to w 2 dni miałam i ze 30h), wolne weekendy, wieczory, wakacje, ferie... szkoda, że tak bardzo nie chcę uczyć
jak mało nadrabiania
prince a brałaś leki na zanik laktacji?>
w takiej sytuacji tabletki Ci chyba nie potrzebne, Prince nie brała tabletek