|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
i co?! mialam sobie kupic na czas postu
![]()
![]() |
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
czesc Dziewczyny,
Berbie szkoda ze mnie nie bylo jak chcialas zupe dyniowa zrobic, poprowadzilabym Cie krok po kroku jak sie ja robi ![]() Przed chwileczka doslownie dostalam od kumpeli smsa z informacja ze udalo sie zaciazyc (starali sie z mezem bodajze jakies 3 lata) - bardzo się ciesze z jej szczescia ![]() Zeberka wiem ze te Huggisy nie starcza na dlugo ale bede miec orientacje czy mojej Malej podpasuja ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Dzis zaczynamy 32tc ![]()
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() Sofciu, witaj ![]() ![]() ![]() Perse, mój tż też jest cola/pepsi holikiem :/ co jak co, ale cola w lodówce MUSI być :/ Jakiś czas temu był na przymusowym odwyku....wytrzymał pół roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My dziś byliśmy w Milówce na grobach ![]()
![]() |
![]() |
#935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Natalia - pokaż te wyczekane buty
![]() |
![]() |
#936 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi pozwalano solą płukać ![]() Kathe nie raz jeszcze wróci ![]() ![]() Cytat:
...mąż mnie też dzisiaj zjechał, że częściej myślę że coś złego się dzieje niż myślę pozytywnie o nowej ciąży... i wzajemnie ![]() Cytat:
![]() gratulacje dla koleżanki ![]() a moja koleżanka dziś rodzi i są jakieś problemy ![]() szwagierka też dziś czeka na wywołanie ![]()
![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
__________ Kubuś coś się nie rusza... wpadam w panikę, a mąż ma pretensje, że ciągle się martwię i szkodzę dziecku. daję mu czas do jutra, ale chyba nie zasnę znowu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
wieka22 ja tez mam czasem wyrzuty sumienia, ze nie mysle o naszym malenstwie, ktore jest z nami i sie rozwija, a mysle o tym co bylo zle, tym bardziej ze dzis ogladalismy plyte z wesela..... jak sie dowiedzialam ze jest do odbioru to nie chcialam jej widziec bo w kosciele wygladam jakbym byla nieszczeliwa, jakbym nie cieszyla sie ze slubu, oczywiscie dla niewtajemniczonych to wiadomo ze beda pogloski
![]() w ogole to ostatnio naszy mnie jakies dziwne mysli na temat, czy jak moje dziecko bedzie starsze to mowic mu o tym, ze poronilam itp, moze stwierdzic, ze gdyby nie poronienei to by jego/ jej nie bylo.... ale to jakies moje glupie myslenie chyba naszlo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Monia jesteś w 20 tygodniu, mały nie będzie jeszcze tak mocno odczuwalny przez cały dzień. Czułaś go dzisiaj?
![]() |
#940 |
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie
![]() Piję kawę.
![]() |
#941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się z kawką ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie teraz, na czas staranek, cola jest jak drink :P Przed owu to jeszcze spoko, ale po owu boję się sięgać po %, a cola doskonale mi je rekompensuje :P Cytat:
Mój TŻ już dzisiaj mi zapowiedział, że on się boi kolejnej ciąży, że ja się będę stresować i popadać w paranoje. A wiadomo, jak to działa na dziecko. Faceci są w tej sytuacji bardziej zdroworozsądkowi. My wiadomo, bardziej uczuciowe, ale oni twardo stąpają po ziemi i póki nie ma przesłanek, że coś jest nie tak, to nie dopuszczają do siebie takich myśli. Zazdroszczę im tego. I nie ma co do nich mieć pretensji. Cytat:
Moja babcia również straciła pierwsze dziecko, też synka i w podobnym wieku ciążowym jak ja. Moja mama jest jej drugim ziemskim (a więc trzecim) dzieckiem. Gdyby tamten chłopczyk przeżył, też nie wiem, czy byłabym na świecie. Jeśli otoczysz dziecko miłością i będzie czuło, że jest kochane, to myślę, że nie będzie miało takich dylematów. Nie wiem, czy moja mama miała, bo nigdy mi o tym nie mówiła w ten sposób, raczej sądzę, że miała szczęśliwe dzieciństwo i młodość, bo zawsze dobrze wspomina dom rodzinny i swoich rodziców. Ja moim dzieciom powiem, zresztą u mnie nie ma szans, żeby się nie dowiedziały. Ale oczywiście nie w sposób: gdyby Dawid żył..., tylko wiadomo, że mają małego braciszka w niebie, który nad nimi czuwa. Witam, ja również z kawusią. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-11-04 o 07:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
WItam się niedzielnie
![]()
![]() |
#945 |
Wtajemniczenie
|
Pisałyście o coli. Ja też jestem/byłam uzależniona
![]() ![]() ![]()
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37412572]Monika to nie jest beztroska. Mój TŻ już dzisiaj mi zapowiedział, że on się boi kolejnej ciąży, że ja się będę stresować i popadać w paranoje. A wiadomo, jak to działa na dziecko. Faceci są w tej sytuacji bardziej zdroworozsądkowi. My wiadomo, bardziej uczuciowe, ale oni twardo stąpają po ziemi i póki nie ma przesłanek, że coś jest nie tak, to nie dopuszczają do siebie takich myśli. Zazdroszczę im tego. I nie ma co do nich mieć pretensji. [/QUOTE] mój też powtarza, że stara się myśleć logicznie i że nie ma powodów do paniki. i nie dociera jak mu tłumaczę, że Mały się nie rusza. jest przekonany, że po prostu nie czuję i że może się tak nie ruszać. niby może, ale... _____________ wstałam z jeszcze większym bólem gardła niż wczoraj, nie bardzo mogę mówić, przełykać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja bez kawy (bo mleka brak), brak też czegokolwiek na śniadanie więc zrobiła sobie koktajl z grapefruita, pomarańczy, banana i winogron ![]() Aaa co do AC ja też dołączam, próbowałam żyć bez Coli ale nie potrafię. U nas 2 litrowa potrafi się rozejść w dzień jak nic. Ale stara się opanowywać teraz trochę. Cytat:
dlaczego? ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- A masz ten syrop? http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...yrop-150g.html ja w ciąży w czasie przeziębienia go piłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja się ograniczałam i to bardzo w ciąży. Piłam np. tylko na smak, ze 2-3 łyczki. Z powodu skurczów i nadciśnienia nie chciałam żadnej kofeiny i bąbelków pić. Tak samo z camembertami, które po prostu uwielbiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
![]() amilcia takie buty z ecco kupiłam
5.01.2011[*] 08.03.2015[*] Mikołaj 19.11.2011 ![]() Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2012-11-04 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
tego syropu nie mam, ale poślę męża do apteki przed pracą to kupi. póki co robi kanapki z czosnkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Akcja Mikołajkowa
Dzisiaj ostatni dzień zgłoszeń do zabawy, kto jeszcze dołączy? jutro chcę zrobić losowanie. Brakuje mi jeszcze adresów do: maksikola, inutil, aaaggusia, kunegunda.bis, Mmedeah88 i zebrawpaski. Prześlijcie mi je dzisiaj, żebym jutro mogła porozsyłać Wam dane do wylosowanych przez Was osób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Inutil co u Was??
Nie wiem jakos 2gi dzień z rzędu spać nie mogę w nocy...znów przeleżałam chyba ze 3godziny...
![]() |
#954 | |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
potrzebuje sprawdzony pzepis na blok, wczoraj robilismy z Tz ale troche nam sie wytracil tluszcz, i jakas bardzo gesta masa wyszla... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do miski wrzucamy: mleko w proszku (1 opakowanie, 500gram chyba), 3 paczki pokruszonych herbatników, 3 łyżki kakao, posiekane orzechy/rodzynki/skórka pomarańczowa (co ko lubi). mieszamy. do garnka: margaryna (kostka), 1/2 szklanki wody, 1 szklanka cukru. podgrzewamy i mieszamy aż się rozpuści wszystko. wsypujemy składniki z miski do garnka, mieszamy, cały czas na małym gazie (na sam koniec mieszania wyłączam już gaz) przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia do wystygnięcia, a potem do lodówki PS. masa będzie gęsta, ale jak się dobrze wymiesza na ogniu to będzie taka jakby ciągnąca (płynną jej nie nazwę). nie może być zbyt sypka(?) bo wtedy blok będzie się bardzo kruszył przy krojeniu. teraz już sobie przypomniałam, że pisałaś o adresie. przepraszam, skleroza. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2012-11-04 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
to jest taki blok z mojego dziecinstwa?! mam slinotok...
![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37412572] Mój TŻ już dzisiaj mi zapowiedział, że on się boi kolejnej ciąży, że ja się będę stresować i popadać w paranoje. A wiadomo, jak to działa na dziecko. [/QUOTE] Ja się strasznie stresowałam, teraz trochę mniej, ale jednak niepokój jest czy wszystko będzie dobrze. Tego się nie uniknie. Zwłaszcza, że dość późno straciłyśmy ciążę... Daj mu trochę czasu, on jest malutki i możesz rzeczywiście nie czuć tak intensywnie jego ruchów. Jakbyś w ogóle nie czuła, to co innego
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
ja też. od samego podawania przepisu. właśnie mąż kroi bo teściowa zrobiła ostatnio. mój chłop uwielbia blok, mnie przeraża ilość kalorii w nim, ale jak już jest to zawsze skubnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37413491] Tak samo z camembertami, które po prostu uwielbiam.[/QUOTE] Też ubolewam nad tym że w ciaży nie można camembertów ![]() Bardzo fajne ![]() Dziewczyny robicie smaka tym blokiem na słodkie ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
Witam się niedzielnie w 36 tc
![]() U nas wszystko ok,wczoraj z rodzinką szykowaliśmy Amelci kącik-także jest już gotowy,za tydzien zamawiamy wózek i robimy reszte drobnych zakupów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.