|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2221 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 237
|
Dot.: Br±z ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w±tek zbiorczy.
Odpowied¼: Poziom 5 - z³oty ;] A dok³adniej farba 5.3 - ta.... http://www.loreal-paris.es/img/l10n/...3-virginie.jpg
w³osy kole¿anki malowane ju¿ prawie rok ni±... i sk±d ten fioletowy refleks?? :P:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2222 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 755
|
Ale spud³owa³am
![]() Kieruj±c siê fotk± na opakowniu nigdy nie powiedzia³±bym, ¿e to poziom 5 a w³a¶nie 7, na pude³ku z³oty jak najbardziej.....a na zdjêciu ??? fiolet, albo odbija od czego¶, albo co¶ rok temu po³o¿y³a, bo odrost ju¿ taki fioletowy nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2223 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 634
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 253
|
hej, laski tylko bez nerwów
![]() zaczê³am zag³êbiac siê w forum ale mam jedno pytanie ![]() co to jest ten mixton niebieski ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Asiek 121- mixton, czy krorektor koloru to to samo, to taki intensyfikator koloru i neutrlizator niechcianych refleksów. Dodaje siê go 2cm wyci¶niêtej glisty na 30g farby naturalnej, mixton i farba musz± byæ tej samej firmy. Mo¿na te¿ uzyskaæ na blond w³osach typowp np, niebieski kolor. Niebieski neutralizuje rudy (ale niebieski to te¿ w farbach popiel .1 , A-ash) czerwony -//- zielony (to te¿ w farbach chyba .5, lub .6 zale¿y od firmy) fioletowy -//- ¿ó³ty (fiolet to te¿ w farbach per³a/opal P, .2) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli najlepiej, ¿eby to by³a farba profesjonalna fryzjerska, bo te drogeryjne chyba nie maja takich mixtonów ? :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tutaj masz przyk³adowe mixy z palety: http://https://www.google.com/search...w=1280&bih=619 Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-11-03 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2229 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 007
|
Cytat:
Tak, tylko profesjonalny mixton. Ma takie koleston Welli. Uwazaj z jedna rzecza... Ja ostatnio sie przejechalam na mixtonie, z mojej glupoty. Na wlosach ciemnych - mozesz wrzucic nawet i wiecej korektora (do ciemnych brazow wrzucalam nawet 1/3 tubki), ale przy jasnych.... powyzej poziomu 7 - baaaardzo uwazaj, bo wyjdzie Ci mahon, a zanim wyjdzie ta mahon, przejdziesz przez wszelkie fazy denaturatu - przy korektorze fioletowym. Przy niebieskim moze byc gorzej, z naciskiem na wsciekla szarosc. Ostatnio czytalam, ze taki mikston, te 2 cm mozna rozprowadzic ze zwykla woda, rozprowadzic na wlosach, wysuszyc, a potem na to klasc docelowa farbe. To tzw. prepigmentacja. I ponoc refleks trzyma sie dluzej. Jesli dodasz mikstonu do farby docelowej i zmieszasz to, efekt bedzie krotkotrwaly i sie szybciej wymyje. Ja w tydzien wymylam swoja tragedie ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Mozesz ewentualnie kupic farbe z .11 po przecinku, to jest wzmocniony popiel ![]() Jak juz dodasz korektora, to na poczatek wrzuc tylko mala kuleczke - mniej niz pol centumetra - przy jasniejszych wlosach. Omin wpierw jasniejsze wlosy, te cieniaski, przy linii twarzy, bo chwyca pigment jak szalone. Je mozesz przykryc mieszanka (swieza!!! w tym celu dobrze odlozyc odrobine farb, a korektora to dolownie tyle, co musze skrzydlo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
ojej dziewczyny narazie to dla mnie czarna magia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2231 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 040
|
Dziewczyny, zgodnie z obietnic± za³±czam zdjêcia swoich w³osów nieca³y miesi±c po farbowaniu. Nie wiem, czy to sugestia czy nie, ale uwa¿am, ¿e wygl±daj± fatalnie - zrudzia³y przeokrutnie. Zreszt± same oceñcie:
1) w³osy po farbowaniu - normalne ¶wiat³o 2) w³osy po farbowaniu - w s³oñcu 3) w³osy dzisiaj przy oknie, normalne ¶wiat³o - z lamp± b³yskow± 4) w³osy dzisiaj przy oknie, normalne ¶wiat³o - bez lampy. EDIT: Na fotkach z dzisiejszego dnia piêknie widaæ odrost, który z tym co mam teraz na w³osach niewiele ma wspólnego... Zaraz biorê siê za farbowanie, tym razem 5.1. I mam nadziejê, ¿e wyjd± ciemne! ![]()
Be the girl a man needs. Edytowane przez Laity Czas edycji: 2012-11-03 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2233 |
Raczkowanie
|
Laity .. zrudzia³y bardzo...
![]() ![]() ![]() ![]() Ja jestem z goldwella 6BS który na³o¿y³am na 6NN - bardzo zadowolona.. mimo marudzenia na pewno przez najbli¿szy czas go nie zmieni± bo z ka¿dym myciem jest coraz fajniej... ![]() ![]() Edytowane przez Veroniqe22 Czas edycji: 2012-11-03 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2234 | ||
Wtajemniczenie
|
Prawda, ¿e beznadziejnie mi siê wszystko spra³o? Ju¿ siê ba³am, ¿e to mnie siê w g³owie poprzewraca³o i wszystko wyolbrzymiam...
Cytat:
Cytat:
A póki co bêdê obserwowaæ jak 5.1 bêdzie siê spiera³. Tym razem zakwasi³am w³osy po farbowaniu i bêdê u¿ywaæ od¿ywki po ka¿dym myciu, wiêc ju¿ nie bêdzie usprawiedliwienia dla Alfaparfu jak siê znowu tak szybko zmyje ![]() A jak znowu wszystko zejdzie w przeci±gu 3 tygodni to chyba dam sobie spokój i przerzucê siê na drogeryjne farby. Zaoszczêdzê czas i pieni±dze przynajmniej na t± ca³± zabawê ![]() Jutro za³±czê zdjêcia tego co mam teraz na g³owie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2235 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 345
|
ja jestem tydzieñ z ma³ym haczykiem po alfaparfie 6.1 z 5.7 i trzyma siê, troszkê ciemno wyszed³, ale nadal ch³odny i nasycony. porównuj±c z moim ulubionym do tej pory goldwellem - alfaparf wypada duuuuuu¿o lepiej
![]() |
#2236 | |
Raczkowanie
|
Daj jeszcze szansê naturze na poziomie 5 nastêpnym razem.. chyba ze chcesz naprawdê ciemny br±z... lub spróbuj goldwella... bo mi alfaparf te¿ sie b³yskawicznie zmywa³ jak Tobie... a po goldwellu jest ok
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2237 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 345
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2238 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 948
|
Có¿ za wspania³y w±tek!
![]() ![]() ![]() ![]() Na razie brnê i brnê... zaczê³am od pierwszej czê¶ci, 1/3 ju¿ za mn±, ale w±tek d³uuuuuugi ![]() Moje naturalne w³osy to chyba poziom 6 - do¶æ ch³odny, taki typowy ³adny br±zik. W przesz³o¶ci mia³am jakie¶ epizody z farbowaniem, ale generalnie nosi³am swój kolor naturalny - szkoda mi by³o w³osów (cienkie s±), zw³aszcza, ¿e kolor by³ ok. Niestety siwki atakuj± coraz bardziej, co prawda nie ma ich jako¶ du¿o, ale przy ciemnych w³osach ka¿dy jest bardzo widoczny. No wiêc od pó³ roku, mo¿e trochê wiêcej, farbujê i w poszukiwaniu zbli¿onego odcienia (tylko odrobinê ja¶niejszego) do naturalego tu trafi³am ![]() Póki co chcia³am tylko powiedzieæ, ¿e jeste¶cie niesamowite! Wasza wiedza, cierpliwo¶æ i wytrwa³o¶æ zrobi³a na mnie ogromne wra¿enie. Aha - ja raczej z tych, co lubi± zg³êbiaæ temat, wiêc mam nadziejê nie zadrêczaæ Was jakimi¶ podstawowymi pytaniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie czytaj I-wszej czê¶ci, bo tam wiele niejasni¶ci, cofnij siê z 20 stron tej II, zreszt± wy¶lij mi na priv maila to Ci pode¶lê informacje do poczytania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2240 |
Rozeznanie
|
Wiesz, zaczê³am czytaæ od pocz±tku, bo jak przez wyszukiwarkê skierowa³o mnie do której¶ strony drugiej czê¶ci, a Wy tam o tych mixtonach, oznaczeniach dyskutowa³y¶cie, to kompletnie nic nie rozumia³am
![]() No i fajnie by³o zobaczyæ, jak to ewaluowa³o, poza tym nic tak nie dodaje otuchy jak fakt, ¿e inni te¿ walcz± ![]() A do zimnego odcienia d±¿ê, bo nie jest mi dobrze w ciep³ych, wygl±dam jako¶ starzej (a w moim wieku ju¿ trzeba uwa¿aæ ![]() Prze¶lê zaraz na pw @ i chêtnie poczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
Hej hej wstawiam zdjêcia.
W³osy farbowa³am jakies 2 tygodnie temu, drogeryjn± farb± ``ciemny br±z Ten rudy który wygl±da jak odrost to jest w³asnie ``ciemny br±z ![]() ![]() Trzyma³am farbê 50 min i wyszed³ taki klops ![]() Naturalne mam blond ciemny, mysi, odrostu wygl±daj± jak siwe ![]() Chcia³abym ca³o¶æ mieæ do¶æ ciemne, tak jak patrze na te poziomy to my¶lê , ¿e 4 albo i 3, ale chcia³abym aby ca³e wlosy takie by³y ![]() Zdjêcia : wszystkie z lamp± bo tylko tak widaæ te okrucieñstwo u góry, ostatnie bez lampy Jakby¶cie mog³y mi co¶ doradziæ, jakies farby które kupie na allegro najlepiej, bo u mnie w mie¶cie nie ma ¿adnego sklepu z profesjonalnymi ![]() No i ¿eby te¿ tubka nie kosztowa³a 50 z³ bo ja zawsze u¿ywam dwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2242 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 007
|
Prz farbowaniu wlosow przy skorze dobrze jest uzyc takiej samej farby o pol tonu do tonu ciemniejszej, bo w tym miejscu latwo o jasne 'lyse' przeswity. Skora jest ciepla i farba szybciej chwyta. Jak na dlugosci wlosy dopiero ciemnieja, przy skorze proces sie przyspiesza i wloski zaczynaja sie 'wyzolcac'..
W jednym programie widzialam, jak fryzjer naklada ciemniejsza farbe przy skorze i taki kilka centymetrow w dol, na srodek daje jasniejsza, a na konce jeszcze jasniejsza. Efekt byl bardzo ladny, kolor przechodzil naturalnie i lekko. Wazne to umiec rozetrzec granice miedzy odcieniami i dobrac farby o kolorze rozniacym sie jedynie jasnoscia. Edytowane przez guacamole Czas edycji: 2012-11-04 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2243 | |
Zakorzenienie
|
tak ma
Cytat:
same odrosty trzyma³am 35min i na³ozylam potem ca³osc na 15 i hm.. po farbowaniu by³o moze ton ciemniejsze ;/// |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2244 |
Wtajemniczenie
|
Nie wytrzymam, nastêpna z piêknymi d³uuuga¶nymi w³osami
![]() Wstawiam swoje. Jasny popielaty br±z (5.1 Alfaparf) z 6% oxy trzymane na w³osach 40 minut. Wyszed³ piêkny br±zik z zielon± po¶wiat± ![]() Na szczê¶cie w rzeczywisto¶ci zieleni nie widaæ, albo przynajmniej ja jej nie widzê ![]()
![]() |
![]() |
#2245 |
Rozeznanie
|
Asiek121 - wg mnie za d³ugo przetrzymane na odro¶cie i 6% rozpoczê³a proces rozja¶niania odrostów. Widzê, ¿e Laity trzyma³a 40 minut i nie s± tak rozja¶nione, w Goldwelu przy topchicu 1:1 pamiêtam byly schematy, zeby trzymaæ farbê w sumie przez 30 minut:
przy pierwszym farbowaniu na odrostach trzymaæ 20-25 min, ale najpierw na³o¿yæ na d³ugo¶æ na5-10 przy kolejnym farbowaniy na odrostach 15-2-min, a nastêpnie na d³ugo¶æ na 10-15min. Laity - bardzo ³adnie, bardzo i bardzo naturalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2246 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 30
|
hej Kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ps. mam kolezanke ktora z ognistej rudosci przefarbowala sie na mega ciemny braz.. powiedzialabym ze nawet wlasnie taka naturalna czern.. ale uzyskala to czekoladowym brazem z garniera.. co totalnie nie zgadza mi sie z kolorem na opakowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
Raczkowanie
|
Laity: ponawiam apel
![]() ![]() Madziu¶: Poka¿ fotki.. ![]() ![]() Moje w³osy po prawie miesi±cu od farbowania wygl±daj± tak... nie s± mega ch³odne ale czujê siê w nich dobrze.. ![]() Zyta: na jaki poziom Ci ten mój kolor wygl±da? Edytowane przez Veroniqe22 Czas edycji: 2012-11-04 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2248 |
Rozeznanie
|
¦wietne te wasze kolorki. ¯e te¿ ja muszê czekaæ miesi±c do kolejnego farbowania... ¿e te¿ wcze¶niej tu nie trafi³am
![]() ![]() Ale zupe³nie nie wiem, co zrobiæ z odrostami, a konkretnie jak je farbowaæ. No bo siwki s±, pojedyñcze bo pojedyñcze, ale ze 30, mo¿e trochê wiêcej, to ich pewnie siê by uzbiera³o, a nawet jak widaæ 3 to bardzo to razi (jasne blondynki maj± jednak lepiej pod tym wzglêdem). Przesz³abym na wodê 3%, ale obawiam siê, ¿e zaraz by wylaz³y, a przecie¿ nie bêdê farbowaæ co tydzieñ czy 2. Z kolei 6% w³osy rozja¶nia, wiêc automatycznie rudziej±. No w³a¶nie, ale na ile bardziej, ni¿ na 3%? Kojarzê, ¿e Shade pisa³a, ¿e 3% te¿ jej przyrudza odrosty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasem obserwujê czarne farbowane w³osy i widzê, ¿e one maj± bia³y reflex...nie mam wiêc pojêcia jak to siê dzieje....? A czerñ to poziomem 5 ju¿ nawet dziewczynom wychodzi³, je¶li nie to zanim zrobisz 2 zrób w³a¶nie 5 lub 4, popielat± chyba najlepiej. Veroniqe - troszkê ciemniejsze ni¿ 7, ale mniej ni¿ 6, takie 6,5 ![]() chicken crazy - odrost najlepiej inn± mieszank± niestety, ...np. sam± natur±, i w zale¿no¶ci jaki chcesz kolor osi±gn±æ. A % oxy bardzo kontrowersyjny, 6% wyrudza, 3% te¿ wyrudza i b±d¼ tu m±dry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2250 |
Rozeznanie
|
No kolor jak to jaki
![]() ![]() Jeszcze tak kombinujê, czy by na odrost nie daæ 6, a na resztê 3, ¿eby nie katowaæ tych w³osów, tylko czy mi wtedy z³apie ta rudo¶æ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.