Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 17:53   #1651
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Co do obsługi w stradivariusie. Czy u Was też od niedawna babka która stoi przy wejściu wita się z Wami, podaje rękę, przedstawia. Potem idzie z wami do przymierzalni, wiesza ciuchy na wieszaku i mówi że jest do waszej dyspozycji?

aaa no i pyta się też o moje imię

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:57   #1652
madziunia2
Zadomowienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
Co do obsługi w stradivariusie. Czy u Was też od niedawna babka która stoi przy wejściu wita się z Wami, podaje rękę, przedstawia. Potem idzie z wami do przymierzalni, wiesza ciuchy na wieszaku i mówi że jest do waszej dyspozycji?

U mnie jest tak samo Dodatkowo na tabliczce przed przymierzalnią pisze markerem moje imię + ilość rzeczy
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:02   #1653
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

tak, dokładnie

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:27   #1654
Kawitacja
Raczkowanie

Cytat:
tak, dokładnie
A to ciekawe :O

Skąd jesteś?

Krakowianki,

które Mohito u nas jest najlepiej zaopatrzone?

Edytowane przez Kawitacja
Czas edycji: 2012-11-03 o 18:29
Kawitacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:39   #1655
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kawitacja Pokaż wiadomość

Skąd jesteś?

Krakowianki,

Z Lublina . U nas są takie praktyki w Stradivariusie. Chociaż podejrzewam, że nie tylko.

I potwierdzam informację o Paniach z lubelskiego Mango - bardzo pomocne i kompetentne. Jedna mi tylko kiedyś podpadła.
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:27   #1656
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadza się!
Chcieli być oryginalni,ale nie do końca im wyszło.

Mnie z kolei drażni Bershka. Ilekroć oddaje rzeczy z przymierzalni, wymyślają,żeby ponownie przyłożyć torebkę do czujnika. Nie wystarcza im,że dostaję numerek i przykładam rzeczy przed wejściem.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:28   #1657
Niebieska.Kredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziunia2 Pokaż wiadomość
U mnie jest tak samo Dodatkowo na tabliczce przed przymierzalnią pisze markerem moje imię + ilość rzeczy
U mnie w Stradim jest normalnie, raz tylko byłam w Bershce i tam spotkałam się z taką obsługą. Kompletnie nie moja bajka, nie czuję się targetem tego sklepu .
Niebieska.Kredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:36   #1658
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
Dobry! Sto lat nie pisałam, ale czytam

Wpadam z zapytaniem:
Jacyś chętni na obrzydzenie mi tej torebki (wankaw )
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TOREBKA%20CITY
Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Mnie też zaczyna się podobać
ups
Cytat:

no to już się tam nie wybiorę, rozumiem że klient ma czuć się lepiej dzięki takim sposobom obsługi, ale ja dosłownie nienawidzę czegoś takiego
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:51   #1659
alexanne
Raczkowanie

Cytat:

Tak
Nie znoszę tego. Dzięki tej nowej przymierzalniowej polityce w ogóle przestałam zaglądać do Stradiego. Wcześniej zdarzało mi się przeboleć jakoś zapach i zajrzeć, ale teraz już w ogóle omijam ten sklep.
alexanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 20:01   #1660
madziunia2
Zadomowienie

Ja też nie lubię takiego sposobu obsługi jaka jest obecnie w Stradim, mnie to jakoś odstrasza i jakoś mniej chętnie mierzę tam teraz rzeczy, kiedyś zdarzało mi się mierzyć rzeczy z ciekawości albo żeby w czasie wyprzedaży wiedzieć jaki rozmiar brać, teraz mierzę tylko jak mnie coś zachwyci (czyli niezbyt często).
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 21:34   #1661
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
http://www.ohmylooks.com/

Tutaj konkretny post: http://www.ohmylooks.com/2012/09/zar...aquea-de-zara/
Jesli dysponujesz zdjęciem, to możesz je wrzucić w google - grafikę - znajdziesz dzięki temu strony gdzie zdjęcie się pojawiło, tak znalazłam już sporo blogów.
O rany, wreszcie jakaś kobitka w normalnych szpilkach, bez tych paskudnych platform

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
U mnie w Re ostatnio nic nie mogę znaleźć. Jak przeglądam stronkę zawsze coś mi wpadnie w oko.Tymczasem w sklepie panuje taki chaos, że nic mi się nie podoba, nic nie mogę znaleźć
Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Mam podobnie jeśli chodzi o reserved. Sporo rzeczy mi się podoba, ale jak wejdę to zaraz mam ochotę wyjść, bo nie mogę się tam odnaleźć. A jeśli już cudem znajdę to co mi się podobało na internecie to jest to w rzeczywistości brzydkie...
Mam podobne odczucia Choć zauważyłam, że wiele zależy od wystroju sklepu. W Łodzi najczęściej bywam w GŁ i Manu - w tamtejszych Reserved wychodzę zanim dotrę do połowy sklepu. Patrząc na multum ciuchów poupychanych na siłę i bez ładu i składu na wieszakach po prostu mam ochotę uciec z krzykiem. Niedawno byłam jednak w Porcie Łódź i oniemiałam. Rzeczy ładnie i sensownie poukładane, do przymierzalni wzięłam wtedy chyba ze 4 rzeczy
Uważam jednak, że Re źle robi stawiając na jak największą liczbę modeli w ofercie, wcale nie zachęca to do kupna, tym bardziej, że jakieś 80% tych ciuchów jest - moim zdaniem - badziewna. Lepiej stworzyć mniejszą kolekcję ale lepszą jakościowo aniżeli sprzedawać pierdylion ubrań jak na bazarze

Cytat:

Wpadam z zapytaniem:
Przy brzydkiej pogodzie będzie Ci wpadał deszcz i śnieg do komór między suwakami. Moim zdaniem ta torebka została stworzona chyba tylko po to, by ładnie na sklepowej półce wyglądać, nie wyobrażam sobie chodzenia po ulicy z otwartą torebką i zupełnie nie rozumem szału na nią

Cytat:

Cytat:
Napisane przez madziunia2 Pokaż wiadomość
ło dżizas To ja od dzisiaj nie wchodzę do Stradiego

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Mnie z kolei drażni Bershka. Ilekroć oddaje rzeczy z przymierzalni, wymyślają,żeby ponownie przyłożyć torebkę do czujnika. Nie wystarcza im,że dostaję numerek i przykładam rzeczy przed wejściem.
U mnie to standard w Zarze
Stary 2012-11-03, 21:37   #1662
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kawitacja Pokaż wiadomość

Skąd jesteś?

Krakowianki,

to w Bonarce
Stary 2012-11-03, 21:37   #1663
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:

Wpadam z zapytaniem:
Za tę cenę dostaniesz porządną skórzaną,na przykad taką jaką któraś z Dziewczyn pokazywała z TK Maxxa (L. Credi chyba). Nie warto
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 22:00   #1664
201606210931
Konto usunięte

Cytat:

prawie jak w Alior Banku
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 22:26   #1665
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem szczerze, że pierwszy raz słyszę o takich praktykach... u mnie w Stradim olewają na maxa ;/ Znajdz sobie wszytko sam, a jak ci nie pasuje to pędź po inny rozmiar też sam... a ostatnio spotkało mnie najlepsze, jak grzecznie chciałam oddać sukienki itd panience w przymierzalni (bo przecież nie będę sama odwieszać rzeczy - od tego jest personel) to machneła ręką pokazując stół który notabene tarasowała wielce zbulwersowana "proszę bardzo"... nawet nie kwapiąc się wziąć wieszaki do ręki... bo jakże ja śmiałam jej w pracy przerwać pogawędkę z koleżanką ;/
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 23:20   #1666
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio miałam bardzo nieprzyjemną sytuację w RE. Reklamowałam bluzkę która zafarbowała podczas prania. O ile fakt, że nie mają w zwyczaju informowania o rozpatrzeniu reklamacji ( dopiero po 14 dniach jak się nie odezwą to znaczy się że ją uznali ) jakoś bym przebolała to tego czego dowiedziałam się później rozbawiło mnie do reszty
Reklamacja została uznana. Zaznaczono że nalezy mi się wymiana na nowy. Ok, nowy ale taki sam Pani jakoś nie mogła tego zrozumieć. Kazała mi wybrać sobie coś innego. Już dawno w RE niczego fajnego nie widziałam i tym razem też tak było. Nie chciałam brać czegoś na siłę, z przymusu. Poinformowana zostałam, że mam na wybór 2 miesiące, a jak w tym czasie sobie czegoś nie wybiorę to felerna reklamowana bluzka przechodzi na własność sklepu i mi się nie należy za nią żadna rekompensata
Niestety tym razem nie udał im się ten chwyt, bo trafili na klienta który zna swoje prawa
Gotówkę dali mi do ręki

Za to super obsługa jest u mnie w mango Panie zawsze pomocne, szukają rzeczy na zapleczu nawet jak nie ma ich jeszcze w ogóle na sklepie no i jak ma się dobre układy to pozwalają odkładać rzeczy na wyprzedaży
I bardzo dobrze, ja już tyle koleżanek uświadomiłam w ich prawach dot. reklamacji... Masakra, powinni za to nakładać kary

ale świetną ma figurę, włosy dziewczyna z tego bloga http://www.ohmylooks.com/ trzeba się wziąć za siebię
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 00:22   #1667
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
O rany, wreszcie jakaś kobitka w normalnych szpilkach, bez tych paskudnych platform
Przyłączam się do grona nielubiących platform w szpilkach Mam dwie pary butów na obcasie z platformą i toleruję ją tylko dlatego, że to kozaki jesienno- zimowe i tak od ziemi nie ciągnie. W zwykłych pantoflach uważam ją za zbędną, zwłaszcza że niektórzy producenci z nią przeginają i stopa zaczyna wyglądać karykaturalnie...

Swoją drogą, od dłuższego czasu stwierdzam u siebie potrzebę posiadania ciepłych, eleganckich spodni na zimę, np czegoś takiego:
http://www.ohmylooks.com/2012/10/a-g...oso/#more-4746

Tylko że w kolorze szarego melanżu, może marengo i nie chciałabym żeby kosztowały 300zł, sama będę je szyć do wiosny (a i tak wstyd się będzie w nich pokazać) a nigdzie takowych nie widzę...

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"

Edytowane przez Kociaak
Czas edycji: 2012-11-04 o 00:24 Powód: dopisek
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 08:47   #1668
zielona2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
prawie jak w Alior Banku
Zamierzam niedługo skorzystać z ich usług. To co tam robią? Polityka podobna do Stradiego?
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 08:51   #1669
kunia1
Zakorzenienie

Dziekuje kochane za odpowiedzi! Nie cytuje bo pisze z komorki. Musze chyba j i tak jechac zlapac bezposredn i kotakt, pomacac oby mi sie odwidziala bo 3 stowy piechota nie chodzi hehe staram sie apelowac do mojego zdrowego rozsadku ale ogluchl :d

Edytowane przez kunia1
Czas edycji: 2012-11-04 o 08:53
kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 09:43   #1670
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
Zamierzam niedługo skorzystać z ich usług. To co tam robią? Polityka podobna do Stradiego?
W Aliorze funkcjonuje coś takiego jak Nawigator, czyli osoba, która wita klientów banku i pyta w czym pomóc, jeśli nie wiesz gdzie załatwić daną sprawę to taka osoba odprowadza Cię do danego stanowiska ucinając przy tym pogawędkę

W poniedziałek wybieram się na porządne zakupy w celu uzupełnienia garderoby. I tyyyle rzeczy mi potrzeba/brakuje i niby nadal nie wiem co mam kupić
Stary 2012-11-04, 10:01   #1671
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze, ja już tyle koleżanek uświadomiłam w ich prawach dot. reklamacji... Masakra, powinni za to nakładać kary

ale świetną ma figurę, włosy dziewczyna z tego bloga http://www.ohmylooks.com/ trzeba się wziąć za siebię
Zachwycił mnie ten blog . Świetna dziewczyna... Większość zestawów jest klasyczna, kobieca, a jednocześnie trochę rockowa i z pazurem.

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Przyłączam się do grona nielubiących platform w szpilkach Mam dwie pary butów na obcasie z platformą i toleruję ją tylko dlatego, że to kozaki jesienno- zimowe i tak od ziemi nie ciągnie. W zwykłych pantoflach uważam ją za zbędną, zwłaszcza że niektórzy producenci z nią przeginają i stopa zaczyna wyglądać karykaturalnie...

Swoją drogą, od dłuższego czasu stwierdzam u siebie potrzebę posiadania ciepłych, eleganckich spodni na zimę, np czegoś takiego:

Tylko że w kolorze szarego melanżu, może marengo i nie chciałabym żeby kosztowały 300zł, sama będę je szyć do wiosny (a i tak wstyd się będzie w nich pokazać) a nigdzie takowych nie widzę...
Też wolę szpilki bez platformy i jak się głębiej zastanowię to poza kozakami mam wyłącznie takie buty. Mała platforma ok 0,5cm mi nie przeszkadza, ale jak widzę szpilki z taką mierzącą 4cm to niedobrze mi się robi

Cytat:

W poniedziałek wybieram się na porządne zakupy w celu uzupełnienia garderoby. I tyyyle rzeczy mi potrzeba/brakuje i niby nadal nie wiem co mam kupić

Mów czego potrzebujesz, może jakoś Ci pomożemy

Kochane, jakie spodnie nosicie zimą? Ja tylko czarne obcisłe rurki, bo nienawidzę jak mi się coś marszczy nad kozakami. Chciałabym nosić np cygaretki, ale zupełnie nie mam pomysłu na buty do nich. Chyba pozostają nieszczęsne botki. Macie jakieś stylizacje z płaszczem i spodniami? Przyznam się szczerze, że trochę dość mam rurek i czarnych rajstop.
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:39   #1672
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie Ja jestem uczulona na teksty typu "W czym mogę pomóc, co Pani podać ?". Ostatnio byłam z mamą w Douglasie i zapytano nas o to 4 razy podczas wizyty, ktora trwała 3 minuty. Ale wracając do Stradiego, nienawidzę kiedy ktoś od wejścia mnie o coś pyta, wiec też omijam już ten sklep.
Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Przy brzydkiej pogodzie będzie Ci wpadał deszcz i śnieg do komór między suwakami. Moim zdaniem ta torebka została stworzona chyba tylko po to, by ładnie na sklepowej półce wyglądać, nie wyobrażam sobie chodzenia po ulicy z otwartą torebką i zupełnie nie rozumem szału na nią
Mi się ona podoba wizualnie, ale masz sporo racji. Nie jest nawet skórzana, a jak Wanka powiedziała ile kosztuje to oplułam monitor herbatą. Zara to strasznie śmieszny sklep.
Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Kochane, jakie spodnie nosicie zimą? Ja tylko czarne obcisłe rurki, bo nienawidzę jak mi się coś marszczy nad kozakami. Chciałabym nosić np cygaretki, ale zupełnie nie mam pomysłu na buty do nich. Chyba pozostają nieszczęsne botki. Macie jakieś stylizacje z płaszczem i spodniami? Przyznam się szczerze, że trochę dość mam rurek i czarnych rajstop.
Ja mam to samo co ty, rurki i czarne rajstopy w koło Macieja
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:53   #1673
201606210931
Konto usunięte

Cytat:

potrzebuję naprawdę wszystkiego począwszy od spodni, bluzek na botkach i płaszczu skończywszy. I jakieś dodatki w miarę uniwersalne by się przydały z tym to mam największy problem.
Nie mam żadnych spodni na zimę, a jakieś ciemne by się przydały, bo jasne do czarnych oficerek nie pasują.
Najgorsze to, że nie umiem łączyć kolorów albo jakieś zestawienie kolorystyczne na kimś mi się bardzo podoba a na mnie już nie.

co do tych kozaków to dla mnie też tylko i wyłącznie rurki, też nie lubię jak mi się marszczy, kojarzy mi się to od razu ze spodniami włożonymi w gumiaki
w ogóle ja to jestem strasznie przewrażliwiona na punkcie dopasowania odzieży, np. strasznie mi się nie podobają kozaki ze spódnicą (oczywiście na mnie), a botki mi skracają nogi - na dodatek i tak jestem mała (160). A ja tak lubię spódnice/sukienki i chciałabym je nosić również zimą.
Stary 2012-11-04, 10:59   #1674
201803120851
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość

gdzie takie można znaleźć ? Zara ? Jak widziałyście gdzieś, to poratujcie
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:04   #1675
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zachwycił mnie ten blog . Świetna dziewczyna... Większość zestawów jest klasyczna, kobieca, a jednocześnie trochę rockowa i z pazurem.

Też wolę szpilki bez platformy i jak się głębiej zastanowię to poza kozakami mam wyłącznie takie buty. Mała platforma ok 0,5cm mi nie przeszkadza, ale jak widzę szpilki z taką mierzącą 4cm to niedobrze mi się robi

mnie też zachwycił... i wydaje się taka naturalna i ta filigranowa figura moja motywacja
Ja zimą też noszę czarne/granatowe rurki, ale ja w zasadzie nosze je cały rok

i zgadzam się z Wami co do platform, tzn. ja je toleruje w subtelnej postaci, ale te 5cm...

Cytat:
potrzebuję naprawdę wszystkiego począwszy od spodni, bluzek na botkach i płaszczu skończywszy. I jakieś dodatki w miarę uniwersalne by się przydały z tym to mam największy problem.
Nie mam żadnych spodni na zimę, a jakieś ciemne by się przydały, bo jasne do czarnych oficerek nie pasują.
Najgorsze to, że nie umiem łączyć kolorów albo jakieś zestawienie kolorystyczne na kimś mi się bardzo podoba a na mnie już nie.

co do tych kozaków to dla mnie też tylko i wyłącznie rurki, też nie lubię jak mi się marszczy, kojarzy mi się to od razu ze spodniami włożonymi w gumiaki
w ogóle ja to jestem strasznie przewrażliwiona na punkcie dopasowania odzieży, np. strasznie mi się nie podobają kozaki ze spódnicą (oczywiście na mnie), a botki mi skracają nogi - na dodatek i tak jestem mała (160). A ja tak lubię spódnice/sukienki i chciałabym je nosić również zimą.
co do pogrubionego-może powinnaś określić swój typ kolorystyczny? może dlatego coś na Tobie Ci nie pasuje chyba, że nie o to chodzi.
Ale witaj w klubie, ja ciągle jestem na etapie uzupełniania szafy i myślę, że trochę to jeszcze potrwa (chyba, że wygram w totka )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4309-768x1024.jpg (110,2 KB, 135 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5371-858x1024p.jpg (62,1 KB, 148 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8777-715x1024.jpg (126,7 KB, 117 załadowań)

Edytowane przez Olcia
Czas edycji: 2012-11-04 o 11:09
Stary 2012-11-04, 11:34   #1676
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
mnie też zachwycił... i wydaje się taka naturalna i ta filigranowa figura moja motywacja
Ja zimą też noszę czarne/granatowe rurki, ale ja w zasadzie nosze je cały rok

i zgadzam się z Wami co do platform, tzn. ja je toleruje w subtelnej postaci, ale te 5cm...

co do pogrubionego-może powinnaś określić swój typ kolorystyczny? może dlatego coś na Tobie Ci nie pasuje chyba, że nie o to chodzi.
Ale witaj w klubie, ja ciągle jestem na etapie uzupełniania szafy i myślę, że trochę to jeszcze potrwa (chyba, że wygram w totka )
tylko z tym określeniem typu kolorystycznego mam problem, bo oczy mam w chłodnym odcieniu, cerę w ciepłym a włosy to jak sobie ufarbuję

nawet kiedyś zakładałam wątek z takim pytaniem, ale nie uzyskałam odpowiedzi, a sama nie umiem się zakwalifikować
Stary 2012-11-04, 11:42   #1677
Fonte
Zadomowienie

Jak oczy chłodne i ciepły kolor skóry to może błękitny, biały? Jak masz np blond włosy, a brunetkom pasuje np. bordowy (trochę wszechobecny ostatnio). Ja źle wyglądam w jasnym beżowym bo mam jasną cerę.
Fonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:47   #1678
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
tylko z tym określeniem typu kolorystycznego mam problem, bo oczy mam w chłodnym odcieniu, cerę w ciepłym a włosy to jak sobie ufarbuję

nawet kiedyś zakładałam wątek z takim pytaniem, ale nie uzyskałam odpowiedzi, a sama nie umiem się zakwalifikować
Ponoć najprościej sprawdzić za pomocą srebrnej i złotej chusty
ja na szczęście wiem (albo tak mi się wydaje ), że jestem chłodnym typem. Jak rozjaśniałam włosy z czerni i w etapie przejściowym miałam balejaż w raczej ciepłym odcieniu to wyglądałam źle, nagle wszystkie ubrania, w których wcześniej wyglądałam dobrze nagle nie pasowały...
Może też uda Ci się określić dzięki temu w jakim odcieniu włosów lepiej wyglądasz?
moja siostra np., też chłodny typ, z uporem maniaka zawsze farbowała się na ciepłe kolory mimo, że do niej nie pasowały sam kolor może być ładny, ale musi współgrać z nami

może tu znajdzie się jakaś specjalistka od analizy
spróbuj też tego testu http://www.makijaz.net/tt.html jeśli wcześniej nie robiłaś
Stary 2012-11-04, 11:52   #1679
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Ponoć najprościej sprawdzić za pomocą srebrnej i złotej chusty
ja na szczęście wiem (albo tak mi się wydaje ), że jestem chłodnym typem. Jak rozjaśniałam włosy z czerni i w etapie przejściowym miałam balejaż w raczej ciepłym odcieniu to wyglądałam źle, nagle wszystkie ubrania, w których wcześniej wyglądałam dobrze nagle nie pasowały...
Może też uda Ci się określić dzięki temu w jakim odcieniu włosów lepiej wyglądasz?
moja siostra np., też chłodny typ, z uporem maniaka zawsze farbowała się na ciepłe kolory mimo, że do niej nie pasowały sam kolor może być ładny, ale musi współgrać z nami

może tu znajdzie się jakaś specjalistka od analizy
spróbuj też tego testu http://www.makijaz.net/tt.html jeśli wcześniej nie robiłaś
właśnie z kolorem włosów też mam problem, żeby dobrać taki co mi pasuje, jakoś jeszcze nie trafiłam na pomocnego fryzjera, zawsze tylko mówią jaki się pani podoba taki zrobimy, a nikt nie doradzi w jakim będzie mi dobrze...
Z chustkami nie próbowałam, ale np. dużo lepiej się czuję ze złotą biżuterią niż ze srebrną (choć nie wiem czy te chusty można przełożyć na biżuterię). Dziękuję za link, zaraz sobie zrobię teścik.

EDIT: ten test jest wiarygodny? to zdanie mi nie pasuje: Moja skóra ma ciepły, "różowy odcień".
przecież ciepły odcień to żółtawy, a różowy odcień skóry to zimny.

Zrobiłam, wyszło mi, że jestem typem kolorystycznym - wiosna. To by się zgadzało, bo kocham wiosnę!

Edytowane przez 201606210931
Czas edycji: 2012-11-04 o 12:03
Stary 2012-11-04, 12:29   #1680
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Pokażesz ją na sobie?
Wstawiam zdjęcie kurtki . Przepraszam, że tak późno, ale nie dałam rady wcześniej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg puchówka.jpg (85,1 KB, 188 załadowań)
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości