|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
A tak serio, masz jeszcze czas, spokojnie zastanów się, na pewno podejmiesz dobrą decyzję. Chociaż ponoć pierwsza jest najlepsza ![]() Wvictoria ja o zaległościach nawet nie chcę myśleć, na ten moment jestem zielona - brak doszkalania się przez rok właściwie mnie przekreśla na ten moment. Ale nic to. Rok czy dwa, zaległości mniejsze czy większe - bez znaczenia dla mnie. Przekwalifikuję się albo nadrobię, albo zmienię pracę - to nieistotne teraz
|
|
|
|
|
#4652 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego niczego z góry nie wykluczam definitywnieale ale u mnie jest jeszcze jedna rzecz - baaardzo boję się następnej ciąży, porodu też ale ciąży bardziej Cytat:
do tego trzeba to robić błyskawicznie by dziecku się gorąco nie zrobilo ![]() tez spadam spać, bo przecież za jakieś 3 h i tak pobudka Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-03 o 22:43 |
||
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka - a co z tą butelką zakończoną łyżeczką? Nie chcesz spróbować? Niekapek to też dobry pomysł. |
|
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio, ciągle o tym myślę, bo jednak 6 miesięcy z dzieckiem to ogromne przywiązanie, a ja jestem strasznie emocjonalna i płaczę z byle powodu, więc już widzę te płacze w Nowy Rok na myśl o zostawieniu krupci. Dobrze, że jeżdżę do pracy z koleżanką, to głupio mi będzie płakać ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Ja mojej córci na pewno kupię coś na Mikołaja, pod choinkę dostatnie pewnie dużo prezentów
|
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że w rzeczywistości pracy jest znacznie więcej. |
|
|
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze Sarą się nie umęczyłam i jak gdzieś wychodze to mam ochotę zabierać ją ze sobą, zwłaszcza teraz jak ją wszystko interesuje i tak fajnie wszystkiemu się przypatruje no i posyła uśmieszki niekoniecznie tylko do ludzi (dziś cieszyła się z tego że nasz pies merda ogonem
kochane dziecko mi się trafiło nie liczac kilku napadów płaczu i niechęci do wózka, choć już i tak w dużym stopniu się do niego przekonała Ale po kim ma być wredna? ja i mąż w dziecinstwie bylismy dobrymi dziecmi w obsłudze, mi wredota wyszła na starość![]() Mam opere i też sobie chwale, sama z siebie niczego nie wcina ![]() Prezent na Mikołaja... hmmm nie wiem, ja myślę już o choinkowych, już zamówiłam prezenty dla moich siostrzeńców żeby nie latać na ostatania chwile Tylko nie wiem co dla Saruni... co bedzie fascynowac półrocznych szkrabów, z mojego skromnego doswiadczenia z dziecmi wiem, że przeważnie zabawki leza w kacie i sie kurzą a maluchy bawia się łyżkami/kluczami/papierkami i innymi rzeczami codziennego uzytku. Siostra sie pytała co kupić dla małej to powiedziałam żeby to była jakaś drobnostka i książka niekoniecznie na teraz dla niej. A mama miała jej kupic lalkę szmacianą, ale stwierdziłam że "robione" sa ladniejsze niz kupywane i chyba bedziemy ja szyć tzn. ja szyć a mama zrobi sweterek na drutach, żeby była coś jak ta http://allegro.pl/ala-ma-kota-ala-la...744324980.html chyba że nam nie wyjdzie No i mój mąż ma kupić coś dla małej do 100zł i przynieść do pracy rachunek to mu zwroca kase a procz tego ma dostac jakas paczke, pewnie ze słodyczami (ciekawe kto to zje, pewnie mama na diecie )
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chyba poprostu się spełniam w roli mamy, nie chce mi się nawet myśleć o szukaniu pracy....pumcia nam przeszła transwormacje dla Blanusi na lepsze![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Mamcia dość już się naurlopowałaś, wracaj bo normalnie nie ma co tu wieczorami nadrabiać |
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Swoją drogą muszę się dowiedzieć, jak jest u nas. Paczek na pewno nie ma, ale macierzyński mam do 22 grudnia, więc może coś powinnam dostać? ![]() * Sara to chyba aniołek. Róża też by nim była, gdyby nie ulewanie. Poza tym wózek, fotelik samochodowy, czy nosidło mają być w ruchu. |
|
|
|
|
#4661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jasne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jednak w związku z tym, że trochę mi się znudził obecny stan rzeczy, zamierzam poszukać czegoś na wiosnę. Ale bez presji ![]() Cytat:
Ja gdyby nie plany zawodowe, remontowe i to, że nie chciałabym mieć dwójki malutkich dzieci jednocześnie, chętnie znów pobyłabym w ciąży
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4662 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Paula, ja tez jestem cala w stresie jak chłopaki zostają sami i cyna czasem nie chce wiedzieć co tam se dzieje, patrz np.pomysł mojego męża z ciaganiem lezaczka po pokoju ale wyjscia nie mam...czego oczy nie widza. ..
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-11-04 o 19:43 |
||
|
|
|
#4663 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja ciage zapominam o śliniaczkach zeby jej nakładac
|
||
|
|
|
#4664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę się pożalić, że mam coraz mniej pokarmu i młoda strasznie przy piersi się rzuca...odciągam laktatorem, ale nie daję to efektów za dużych...już mam powoli dość walki z nią przy każdym karmieniu...
|
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Boję się niedonoszenia, komplikacji itp. Trochę irracjonalnie tak jak ktoś boi się pająków
, tak ja od zawsze bałam się ciąży... A trochę chyba nie bez powodu, bo moja ciąża nie była całkiem bezproblemowa - fenoterol, szpital, ale w końcu poród w terminie Cytat:
jest skuteczny. Karmisz też mm czy tylko pierś? Stosujecie butelki, smoczki? |
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
hej. a to te gaciorki które wczoraj kupiłam za 8zł
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
do Ciasta daje czasem zgnieciony czosnek i wychodzi bardzo dobre ![]() a poza tym to witajcie moje dziecko jakieś dziwne dziś, nie dość że spal do 8:30 to jeszcze godzinę leżał sam w łóżeczku, gadał do siebie a potem zasną, a czekałam aż zacznie wołać że głodny, w szoku jestem Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-04 o 09:51 |
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam tu już nikogo poza tż, z kim mogłabym zostawić Różę, a on nie przyjmuje do wiadomości, że Róża na pewne zabawy ma po prostu za słaby kręgosłup, więc też boję się zostawić ich samych. Poza tym wie, że zatkany przy ulaniu nosek trzeba wyczyścić, ale boję się, że ona się będzie wyrywać i trafi gruszką w oko. Jego odpowiedź - przecież zamknie. * Guzów po nawale pozbyłam się masując te miejsca w czasie karmienia. Bolało, ale schodziły. Spróbuj masować przy ściąganiu. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-04 o 10:26 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
heeej ja tak na szybko przyszlam sie wyzalic bo jestem wsciekla!!!
wczoreaj po poludniu pojechalismy do mojej babci, tam mieszka rowniez mojego ojca brat z zona i 6 letnim synem. I jak zajechalismy tam to sie okazalo ze mlody ma katar, a cioctka podstawiala mu Amelke pod nos w koncu ja przechwycilam i po godzinie z tamtad ucieklam ale w nocy 00.30 Amelka obudzila sie z rykiem i zatkanym noskiem! cala noc z dupy !! No nie mogla powiedziec ze maly ma katar to bym tam niue jechala jestem tak wsciekla ze chyba zaraz kogos rozszarpie!!!!!!!!!! |
|
|
|
#4671 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Adaś przed chwilą sam zasnął, bez bujania i miączenia Jedyna różnica jest taka, że muzyka gra....
Edytowane przez Paulaaa23 Czas edycji: 2012-11-04 o 10:35 |
||||
|
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, że kolejna z nas ma ten problem. Śmieszne. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia nie dziwię się, też byłabym wściekła.
Wanilllka dzięki za przepis |
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no
![]() matko...znów niedziela bez moich rodziców i zamiast odpocząć to muszę obiad robić
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
![]() Mój synek kończy dzisiaj 3 miesiące ![]() Fajnie ze tutaj spokój, przynajmniej mogę spokojnie nadrabiac
|
#4676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Moja mama właśnie podaje butlę Leosiowi, a on szalej w wózku zamiast jeść Tzn je, ale wierzga, macha rączkami i od czasu do czasu "mówi" ze smoczkem w buzi![]() Cytat:
Cytat:
Aż sama się sobie dziwię![]() Cytat:
dla NikosiaCytat:
Tydzień temu byliśmy na roczku i mama jubilatki zapomniała nas poinformować, że ma anginę ropną ![]() Na szczęście Leoś się nie zaraził. Cytat:
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
dla Dominika ![]() mam dość rodzinki Tżta... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4678 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamcia nie dziwie Ci się że się wkurzyłaś, tez byłabym wściekłą, ludzie nie mają wyobraźni choć Ci co mają dzieci to już powinni pamiętać jak to było
Irminusia anginę ropną? to już przegięcie! dobrze że Leoś się nie zaraził ![]() Soleilka co się znowu dzieje? zresztą nie dziwie Ci się że masz dość ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- magiczny okres czas zacząć |
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Witam, nie nadrobie Was, nie ma szans, nie mam weny na forum. Jak zniknę na dłużej to sie nie martwcie.Wpadlam tylko napisać co u nas. Byliśmy na pierwszych zajęciach rehabilitacji, wyszłam lekko podłamana. Cytuję "nie jest tragicznie ale dobrze też nie, nie wiadomo czy te 7 zajęć wystarczy czy nie będzie trzeba dłużej" Wg pani rehabilitantki asymetria jest duża, tak samo napięcie mięśniowe, zwróciła uwagę też że Marcinek za mocno przyciska głowę do klatki piersiowej przez co nie ma szyi i to też musimy wypracować.Dowiedziałam się że wszystko robiłam źle- źle przewijałam nosiłam, odkładałam, karmiłam a wszystko ma znaczenie
Mamy codziennie ćwiczyć i zmienić ww nawyki, np mam zakaz noszenia w pionie, nie wiem co zrobię kiedy to jest jedyny sposób na uspokojenie małego Mamy też zakaz noszenia w chuście aż do czasu normalizacji. Tak bym chciała, żeby w końcu ktoś pochwalił małego, że się dobrze rozwija że jest kontaktowy, a tu nigdy, ciągle wychodzą jakieś problemy. W dodatku od paru dni nasiliły sie problemy brzuszkowe, dziś na przykład spałam od 0.30 do 4 resztę czasu nosiłam masowałam, etc. a w kupie są pasemka krwi...zapisałam nas do lekarza ale dopiero na wtorek było miejsce, ehhh co jeszcze nas czeka...Dobija mnie też to że nie potrafię schudnąć, ograniczyłam węglowodany, wyeliminowałam słodycze piję dużo wody i znów przytyłam 1kg Sorry za smęcenie, ale już straciłam nadzieję czy ja w najbliższym czasie napiszę jakiś wesoły optymistyczny post |
|
|
|
#4680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za bezmyślni ludzie nie wiem czy gdzieś czytałam czy lekarka mi mówiła że jak się kogoś odwiedza lub ktoś nas z katarem to od razu odmówić odwiedzin bo dziecko katar łapie momentalnie.Życzę Amelce szybkiego powrotu do zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I na pewno nie raz usłyszysz jakie masz super rozwijające się dziecko Nie przejmuj się tym że rehabilitant (neurolog?) powiedział że to potrwa dłużej, ale zobaczysz że efekty będą super a zmartwienia pójdą w zapomnienie. Problemy brzuszkowe też. Przekonasz się sama ![]() Hej. Jestem jakaś taka z pupy wyjęta. Tż jest a jak by go nie było ![]() Dzisiaj oficjalnie przeszliśmy na 4-ki
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

A tak serio, masz jeszcze czas, spokojnie zastanów się, na pewno podejmiesz dobrą decyzję. Chociaż ponoć pierwsza jest najlepsza 

w takiej sytuacji tabletki Ci chyba nie potrzebne, Prince nie brała tabletek
i młoda strasznie przy piersi się rzuca...odciągam laktatorem, ale nie daję to efektów za dużych...już mam powoli dość walki z nią przy każdym karmieniu...

co za bezmyślni ludzie
nie wiem czy gdzieś czytałam czy lekarka mi mówiła że jak się kogoś odwiedza lub ktoś nas z katarem to od razu odmówić odwiedzin bo dziecko katar łapie momentalnie.