|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
hej
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam potwornie tez wydety i czulam sie caly czas wzdeta ![]() ![]() pieknie rosnie Cytat:
...ale w koncu juz raz udalo mi sie tu znalezc prace, to uda sie i drugi ![]() i to wlasnie szkopul w tym, ze gdybysmy wiedzieli na 100%, ze zostajemy w De, to bym wlasnie tez tam sie starala cos dostac, wtedy moglibysmy sie przeprowadzic gdzies pomiedzy... ale tak to godzinna podroz w jedna strone mi sie nie widzi ![]() a co do Au, to jakos na dniach powinna byc jedna decyzja i wtedy ruszamy z kolejna sprawa ![]() , wyjazdowe ![]() jak dobrze pojdzie, to w okolicach stycznia bedziemy juz wlasciwe papiery wizowe skladac... teraz czekamy na akceptacje jednej czesci papierow, potem jeszcze cos zalatwic [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37413860] Tomalinko, mąż do pracy pojechał [/QUOTE]ehhh... a kiedy wraca?
|
|
#2405 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
no i jak oceniasz jej treśc? ja też sobie chcę sprawic jakąś, zwłaszcza że niedługo święta i pewnie siostra będzie pytac co chcę w prezencie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc ja bym już kupiła coś w stylu "Pierwszy rok z życia dziecka" albo "Język niemowląt"... Ale to tylko moje zdanie...
|
|
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
moja znajoma kiedyś zachwalała-nie mogłam sobie przypomniec wydawnictwa
![]() http://www.buchmann.com.pl/go/_info/...=19511&lang=pl ta też może byc przydatna http://www.buchmann.com.pl/go/_info/...=19510&lang=pl Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2012-11-04 o 12:54 |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam "Ciężarówkę..", więc o niej napisałam...innych nie znam...
![]() Dostałam teraz od koleżanki książkę "Pierwszy rok z życia dziecka", podobno fajna, ale nie zaglądałam do niej jeszcze...
|
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
tomalinko ta ksiażke co mam to "Odkrywam Macierzyństwo" dr Preeti Agrawat
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez niewiem no ![]() ![]() Cytat:
Polozylam sie i dopiero wstalam ![]() Ide troche ogarnac chate to odzyje ![]() Tz wysle na zakupy, bo z Seba juz nie bedziemy wychodzic...
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na męża, bo już wraca ze szkoły
może pojedziemy na działkę znaczyć, gdzie prąd
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
blonde ja to bym nie dala rady tak pracowac
|
#2414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję jednak, że tak szybko mi brzusio nie wyskoczy![]() 2. Ja mam chyba jedną parę luźniejszą. A te pochowane to wszystkie są jeszcze węższe - bo ja w ostatnich latach koszmarnie przytyłam. A kiedyś to byłam laska No ale teraz się ich pozbędę bo nie wierzę, żebym po ciąży do nich wróciła![]() 3. to musiałam coś pokręcić ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37415731]Chyba jutro wieczorem.[/QUOTE] A jak testy owu wychodzą pozytywne to kiedy jest owulka? Bo nie znam się na tym.. Stokrotko to ja ostatnio miałam sytuacje, gdzie znajomi rozmawiali o przyszłosci i dzieciach. I padło takie hasło: "wiesz, zrobić dziecko to nie sztuka, sztuką jest je wychować". I też chciałam powiedzieć swoje 3 grosze no ale wolałam to przemyśleć ![]() Cytat:
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
nie było mnie kilka dni więc nawet nie próbuję nadrabiać bo i tak pewnie nie dam rady :P u nas: różnie, tzn z Wojtusiem i Ewunią ok, jelitówka z którą się zmagaliśmy cały tydz już prawie przeszła (Wojtuś jeszcze trochę "kupka" więc do przedszkola jeszcze nie idzie) , Ewa kopie na całego No ale Nukka nam się rozchorowala gruczolak pochwy, konieczna jest operacja w pon mam dzwonić do gabinetu umówić się na operację, no i przy okazji ją wysterylizujemy Płakać mi sie chce od wczoraj przeokropnie, no ale cóż - zdażyło się i tyle :/
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Mama do mnie dzwoniła, że z tatą kibicują zięciowi...
Mój mąż jeszcze żyje i biegnie
|
|
|
|
#2417 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37418429]Od 24 do 48 godzin po pozytywnym wyniku testu.[/QUOTE] to tym bardziej ... i niech maz jak najszybciej wraca a ja mam dzis wieczor paszteta ![]() maz leci w delegacje, wyszedl jakas godzine temu, a ja sie czuje jak szczeniara i zachowuje jakby wyjezdzal na nie wiem ile najchetniej bym pod koldre wlazla i przespala ten czas... do tego Sandra tez niemrawa i zmeczona (bo drzemki dzis nie spala)... ehhh... niech ten dzien juz sie skonczy ... i niech juz bedzie sroda ![]()
|
|
#2419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I wiem, co czujesz. Też nie lubię, jak mąż wyjeżdża. I nie mogę sobie wtedy znaleźć miejsca. Chociaż powinnam była się już przyzwyczaić, bo co rusz rozstajemy się na parę dni. |
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
A w jakim sensie gdzie?
![]() Dzisiaj akurat biegali w okolicach naszego miejskiego zalewu i pewnie jakimiś ulicami...a jeśli pytasz o jakiś klub, to on jest wolny strzelec... ale mąż przebiegł ten półmaraton, więc się strasznie cieszy...
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja znów wpadam z pytaniem (wybaczycie, że jak jestem to tylko głowę zawracam moimi problemami
) mianowicie - jak to wyglądało u Was z "odchodami poporodowymi" wyczytałam na necie, że jeśli do 3 dni po porodzie utrzymuje się "żywa krew" to powinno się zgłosić do lekarza.... co cóż..... u mnie mijają 2 tygodnie od porodu, a ja nadal krwawię.... do lekarza się nie zgłaszałam, położna do mnie przychodzi co tydzień i mówi, że wsio jest ok, ale chciałabym wiedzieć jak to u Was wyglądało? Kiedy te odchody się skończyły? I jeśli możecie napisać, to jak mniej więcej wyglądały. Z góry dzięki za informacje ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- A i jeszcze jedna sprawa - smoczki - dawałście je dzieciom??? Ja jak na razie użyłam go może 3 razy i to tylko w nocy kiedy Małej szły bąki i robiła się taka napięta i nerwowa.... przy smoku "luzowała", zajęta ssaniem nie zwraca uwagi na problemy gastryczne i jakoś jej przechodzi Ale szczerze, boję się jej dawać tego smoka, bo się boję, że jak się przyzwyczai, to nie będzie chciała ssać piersi - czy słuszne mam obawy???? ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- A i jak już przy piersiach jesteśmy moje cyce bardzo mnie bolą..... zwłaszcza po nocy (pewnie po tym jak je przylegnę, albo mają długą przerwę w karmieniu). Samo karmienie jest dla mnie bezbolesne, ale jak tylko dotknę cyców, albo jak one dotkną ubrania..... uuuuu....... no to wtedy boooooli...... normalne to????
|
#2422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli Emilka nie potrzebuje smoczka, to nie dawaj jej na sile, tylko wlasnie gdy sa takie sytuacje,kiedy nie da sie jej uspokoic inaczej, jak pisalas. Ja przed porodem mialam troche inne spojrzenie na rozne rzeczy i tez nie chcialam smoka mu dawac, ani bujac w wozku itp.ale teraz jak maly placze to robie wszystko, zeby tylko sie uspokoil Nie sadze, ze przez smoczek moze nie chciec ssac piersi...Przeciez chce mleczko, a ze smoczka nic nie leci ![]() W sprawie piersi to moze jeszcze twoja laktacja nie jest uregulowana i zbiera sie duzo mleka, a masz twarde piersi czy miekkie?Po nocy moze dlatego ze masz dluzsza przerwe w karmieniu ![]() No i co do pierwszego pytania to ja przestalam krwawic jakies 3 tygodnie po porodzie.Kazda z nas jest inna, ale powinno byc tak, ze tez zywej krwi bedzie coraz mniej i bedzie zmieniala swoj kolor na bardziej bordo,potem braz, az w koncu zniknie.
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pierwsze i nie ostatnie dziecko dostaje smoczka...ale jeśli Emilka go tak często nie potrzebuje, to jej nie dawaj Synek mojej koleżanki też smoczka w ogóle nie dostaje..ale widocznie nie potrzebuje...póki co...i myślę, że smoczek nie ma żadnego wpływu na ssanie piersi |
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
no a potem się bałam, że z KP to się mogę pożegnać..... ale macie rację, niepotrzebnie się stresuję dzięki ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- O rzesz....... http://www.dzieckook.pl/wszystko/zak_smoczek.html "Noworodkom i niemowlętom karmionym piersią nie powinno się dawać smoczka, gdyż ssania piersi jest oparte na całkiem innym mechanizmie niż ssanie smoczka. Może to stać się powodem utraty umiejętności ssania piersi, a w konsekwencji zaprzestania karmienia naturalnego."
|
|
#2425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bika proszę cię...przestań czytać...tyle dzieci i smoczków na świecie i słyszałaś żeby co chwilę, któreś dziecko przestało jeść pierś??? ![]() Na pewno takie przypadki się zdarzają..ale bez przesady...
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W kazdym badz razie, jak Emilka nie wola o smoczka, to nie wciskaj na sile, moze wcale nie bedzie go czesto potrzebowala
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się i boję jednocześnie co będzie dalej...... zawsze jednak nastawiam się na gorszą wersję, a tu takie miłe zaskoczenie ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
to już nie świruję przecież i tak jak już jej tego smoka daję, to trwa krótko i zdarza się sporadycznie, no i nocą
|
|
#2430 | |||||
|
Zakorzenienie
|
da sie przyzwyczaic
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do smoczka, my dalismy od razu i tez nie uwazam by to mialo zaburzyc kp A w poradnikach mzoe sobie pisac i tak kazde dziecko jest inne![]() Ale macie okresy miedzy karmieniami niezle
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

może pojedziemy na działkę znaczyć, gdzie prąd
gruczolak pochwy, konieczna jest operacja
... i niech maz jak najszybciej wraca 

niezle