|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liść za liściem spada, każda z nas o ślubie gada! PM 2013 cz. 28 :D
Cytat:
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie właśnie obliczyłam że 13.07 będę mieć zjazd na uczelni (sesja)
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oj tak, 300 dni! tylko i AŻ! tak! to mój Cieszyn. Co to za fotograf? chcemy właśnie z tżem mieć fotki na mieście, w tle nasze kamienice (bardzo dużo kamienic z Cieszynie jest po remoncie, co fajnie wygląda
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
A, mam jeszcze jedną obawę przedślubną... boję się, że ktoś z naszych bliskich umrze w okolicach daty ślubu... (tzn. generalnie się tego boję, ale ze względu na ślub tym bardziej) - moja babcia ma 85 lat, babcia TŻ 83...
Cytat:
ale mimo to podchodzę do tematu na luzie. Nie po to planujemy wesele z 2-letnim wyprzedzeniem i obmyślamy wszystko wcześniej, na spokojnie, żebym się tym stresowała tylko właśnie po to, żeby zdążyć wszystko przemyśleć. Nie wyobrażam sobie spędzić ostatnich panieńskich tygodni (miesięcy) na przejmowaniu się pierdołami. W dniu ślubu zamierzam być zrelaksowana - grunt to fakt zawarcia małżeństwa, dobra muzyka, dobre jedzenie, zimna wódka i uśmiechnięci goście, cała reszta to dodatek
|
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Viollet mam podobne obawy, z tym ze coraz gorzej z moim dziadkiem....
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
VIOLLET
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#4748 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Moja Babcia (druga już) zmarła miesiąc temu. Pozostały nam Babcie TŻ-ta, ale jak na razie są w miarę dobrym zdrowiu (jak na ten wiek), oby tak alej. |
|
|
|
|
#4749 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
No wiesz ja nie siedzę na łóżku kiwając się w przód i w tył i obgryzając paznokcie Po prostu widzę po sobie, że mam wysokie wymagania i sprecyzowane gusta. Ot nie łatwo mnie zadowolić
|
|
#4750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A gdzie dokładnie macie wesele? Bo ja też jestem z okolic Częstochowy
|
|
#4751 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Przecież żadna z nas nie robi wesela po lebkach, nie raz zdarzają się ustępstwa często spowodowane finansami co nie znaczy że wesele będzie gorsze a pmka powinna siedzieć w kącie i płakać.
|
|
|
#4753 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 24l i mój TŻ 27l
Do tej pory wszystko załatwialiśmy w biegu, telefonicznie lub przez internet. Niestety mieszkamy za granicą i dlatego wszystko podejmowane jest na szybko. Dobrze, że jest internet i przed podjęciem każdej decyzji najpierw można o tym poczytać ![]() W ostatnim tygodniu byłam w Polsce, za namową siostry wybrałyśmy się do Katowic, myślałam, że tylko poprzymierzam suknie orientacyjnie, jakie modele do mnie pasują, jaki typ itp. Suknie chciałam wybrać na następnym urlopie w grudniu, aby mieć czas zrzucić zbędne kilogramy. Ale jak mówiłam ekspedientkom, że ślub w kwietniu, to robiły wielkie oczy, że jeszcze nie mam sukni. Ogólnie poszukiwanie sukni nie trwało więcej niż 2 godz. To była miłość od pierwszego przymierzenia. Suknia w kolorze ivory Tutaj link -> http://www.sweetheartgowns.com/flip/SWHSP13/#p=18 Do sukni wybrałam kryształowy pas (kryształki bardziej w kolorze szampańskim- niestety nie znam modelu to nie mogę go znaleźć w internecie) Do sukni przymierzałam welon mgiełka i wyglądał naprawdę ślicznie, ale był też dla mnie dość drogi, dlatego z welonem się wstrzymałam i będę starała się znaleźć jakąś długą mgiełkę na allegro. - Nasza sala to dom weselny Paradise w Zawadach/ niedaleko Częstochowy - Kamerzysta to Primephoto (jestem zakochana w teledyskach ślubnych tej firmy, mam wielką nadzieję, że mój film też będzie udany) - zespół RDM |
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas zaczeły się małe remonty przedślubne.. pisałam ostatnio o wymianie kaloryfera, teraz ocieplają mi pokój i siedze w centrum remontu. i z małym kacem, bo wczoraj obchodziłam swoje ostatnie panieńskie urodziny
|
#4755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o jaaa.. ja mam nadzieję doagadać się wcześniej z wykładowacami, żeby za bardzo nie mieć problemów w trakcie sesji
|
|
|
#4756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do wesela to generalnie w moim odczuciu nawalili młodzi: (choć spora część gości widać bawiła sie dobrze, orkiestra trochę kiczowata ale grali dobrze) 1) zaczeło się od średnio-kulturalnego zaproszenia: zaproszenie dla nas zostawili u moich rodziców w innym mieście i nawet nie przedzwonili, że zapraszają czy coś.... pomijam już, żę zaproszenie było dla mnie z os. tow. gdzie od dawna wiadomo, kto jest moim narzeczonym i że 9 miesięcy po nich bierzemy ślub... to moja kuzynka i ma mnie na facebooku więc naprawde dowiedzenie się jak się nazywa mój narzeczony nie bylo trudne 2) brak winietek i ogólny pęd przy zajmowaniu miejsc - nam sie trafiło w samym końcu sali, przy wyjściu, na szczęście przy naszej części rodziny ale babcie, które są nietańczące siedziały a) przy drzwiach-w przeciągu b) za taką ścianką odgradzającą częsciowo sale taneczną od jadalnej więc nie widzialy bawiących się ludzi ani oczepin, które nota bene trwały 1,5 h! 3) przez całe wesele nikt z mlodych/starszych nawet nie podszedl do naszego stołu (stół ok 20-osobowy) - jak orkiestra grała to bawili się we własnym gronie/tańczyli ciągle razem; jak były dania gorące - siedzieli przy swoim stole i rozmawiali tylko z kilkoma osobami z tego samego stołu... 4) zaraz po oczepinach spora część gości zaczęła się zmywać, my byliśmy do 2:00 tylko dlatego, że długo czekaliśmy na transport; pary młodej nie mogliśmy znaleźć by się pożegnać - nie wiem, gdzie w tym czasie byli i mimo, ze jednocześnie wyszła nas grupa 8 osób i że staliśmy w pobliżu wyjścia ok 40 minut czekając na transport) nikt nas nawet nie pożegnał - ani rodzice ani młodzi sorry za przydługawy post ale może komuś "da do myślenia" że nie tylko wystrój sali i dobra orkiestra wpływają na dobre samopoczucie gości; ja nie oczekuję, że para mloda będzie się nami zamowała i naskakiwała nam podczas wesela ale wierzcie mi, że mimo , że szliśmy pozytywnie nastawieni na ta imprezę, czuliśmy się olani przez parę młodą
Edytowane przez Anaelle Czas edycji: 2012-11-04 o 13:18 |
|
|
|
|
#4757 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
Nic takiego nie pisałam, ale widzę ktoś tu chce znowu zamieszanie robić... Dla mnie eot jeśli tak to ma wyglądać.
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle że sama będę pisać
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda z nas przeżywa ten dzień ale po prostu trzeba założyć, że niezależnie od koloru zaproszeń czy rodzaju kwiatów w bukiecie i tak będzie bosko to będzie nasz dzień. Brzydko przystrojone auto? deszczowa pogoda? kuzynka w długiej kremowej sukni? trudno, duperele nie zepsują mi humoru tego dnia nie ma się co przejmować.Ech, miło było, ale czas brać się za magisterkę wpadnę podczas przerwy (jednej z wielu ).
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też bym się tak czuła. Niefajnie z ich strony...
|
|||
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
usadzenie babc jest dosyc wazne. ze wzgl iz one nie tancza, to musza miec dobry widok na sale (bo co im innego pozostaje jak poogladac młodych w zabawie) a i nie warto ich sadzac pod głośnikami, bo nie pogadają. o to byly zawsze pretensje na naszych weselach
tz chce winietki, by wszystkich pousadzać, a ja nie mam pojęcia jak i sie tego mega obawiam
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4764 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4765 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-ciotka TZa od kilku tygodni leży w śpiączce -jeśli nie przyjdzie najgorsze to i tak ani jej ani jej dzieci na weselu nie będzie -kuzynka TŻa ma odkrytą jakąś dziwną chorobę nowotworową; sama niedawno odwołała swój ślub; co prawda liczymy, że z tego wyjdzie ale jest ciężko i pewnie jej, jej siostry i matki na weselu nie będzie -moja ciotka jest po kilku chemiach, prawdopodobnie jej nie będzie bo to nowotwór zlosliwy i ostatnio jest z nia źle - jeśli przyjdzie najgorsze, będzie żałoba w sporej części rodziny jedna z moch babć - jest z nią źle, bardzo źle - juz nawet mnie nie poznaje ![]() tylko nie myślcie, że obawiam sie powyższego wyłącznie ze względu na nasze wesele - że będzie mniej gości, nie.... ale czasem odnoszę wrażenie, że nad nami jest jakieś fatum - głupio brzmi ale tak jest
|
|
|
#4767 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Bardzo trudna sytuacja, ale z drugiej strony to Wasz dzień i powinniście się cieszyć swoim szczęściem. Nie można czekać cały czas na odpowiedni czas, bo taki może nigdy nie nadejść. |
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał Figura - http://www.foto-faktoria.com/index.php Ale na facebooku ma dużo ładniejsze zdjęcia - moim zdaniem
|
|
#4770 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się... Ale się dziś słabo czuję. Chyba ciśnienie jest za wysokie. Do tego zaczynam się stresować, że nie zdążę ze wszystkim do ślubu.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

ale mimo to podchodzę do tematu na luzie. Nie po to planujemy wesele z 2-letnim wyprzedzeniem i obmyślamy wszystko wcześniej, na spokojnie, żebym się tym stresowała
klik!
31.08.2013 

Nic takiego nie pisałam, ale widzę ktoś tu chce znowu zamieszanie robić... Dla mnie eot jeśli tak to ma wyglądać.
wpadnę podczas przerwy (jednej z wielu
też bym się tak czuła. Niefajnie z ich strony...