Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2444 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-04, 12:21   #73291
yarrowia
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Dzięki Wam będę bogata
Nie martw się, nie będziesz, wszystko pójdzie na kosmetyki włosowe

Cytat:
Napisane przez Issue Pokaż wiadomość
Hej nie chciałam zakładać niepotrzebnie nowego wątku a mam pytanie, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Otóż co mogę zrobić żeby moje włosy układały się w takie grubsze loki? (chodzi mi o to, żeby więcej włosów tworzyło jeden lok). Jak na razie próbowałam układać pasma żelem i ugniatać je partiami, ale to nic nie daje Wyglądam dość śmiesznie ponieważ na loki nie raz tworzy np tylko 5-10 włosów Nie wiem co robić, bardzo proszę o jakiekolwiek porady.
Hmm...jedyne co mi przychodzi do głowy z nieinwazyjnych metod to zwijanie ich w grubsze pasma na palcu i podpinanie żabkami przy głowie..?
Albo cierpliwa pielęgnacja Zniszczone włosy na początku pielęgnacji lubią się dzielić na takie cienkie pasemka,ale z czasem potrafią łączyć się w grubsze pukle. No, chyba, że takie drobne loczki to po prostu twoja uroda, wtedy pozostaje tylko pokochać
Stary 2012-11-04, 12:35   #73292
pumaaaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pumaaaaa Pokaż wiadomość
Oglądałam na yt filmik jakiejś włosomaniaczki i mówiła o tym,że dużo dziewczyn się skarżyło na wypadanie po bd

edit:moje włosy po odgnieceniu,wiem wiem,że to wygląda śmiesznie(to czarne) ale dzisiaj mam wybitnie nie wyjściową twarz,a moja obsługa programów jest godna pożałowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1304.jpg (111,9 KB, 52 załadowań)
pumaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 12:37   #73293
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem dyfuzor to najlepszy wynalazek dla kręconych sama posiadam go już rok i dziwię się jak wcześniej bez niego dawałam radę żyć. Ja mam Remingtona. Generalnie polecam szukać takiego który ma duże (czyt.długie) bolce i szeroką tą nakładkę. Dobra suszarka z dyfuzorem to cena ok 120-200 zł.
mogłabyś mi podlinkować jakiego masz?

podchodzę do suszarek jak pies do jeża, bo ich nie używałam, żadnych - tylko kilka razy na basenie nieraz dosuszałam tymi przyczepionymi do ściany.

susząc włosy przykładasz dyfuzor na chwilę i zmieniesz miejsce czy robisz nim jakis ruch?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 12:44   #73294
pati_bc
Rozeznanie

Witam nowe loczki

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
j
pamiętaj, że wszystko ma plusy i minusy
Mnie marzy się powrót do moich gęściochów ale myślę, że to nieosiągalne. Za dużo lat wypadania.

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Nie piszę, ale czytam Was na bieżąco, więc wiem, co słychać
odzywaj się częściej

Cytat:
Też u mnie się wzmogło wypadanie. Staram się nie panikować (podejrzewam, że przyczyną było duże zmartwienie) i polecam znaleziony w wątku o wypadających włosach artykuł o wpływie stresu na wypadanie

Cytat:
Od czasu do czasu robię ajriszową maskę supernawilżającą - i bywa, że po niej jest ciut lepiej, ale różnica niewielka. Coś z nimi nie tak).
czegoś im ewidentnie brakuje. Może protein?

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
chciałam się oficjalnie przywitać ponieważ dziś olśniło mnie, że chyba mam falowane włosy więc jestem i tu
zdecydowanie jesteś falowana

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Ja też w ten sposób ostatnio pielęgnuję włosy i bardzo sobie chwale tę metodę. Do mycia potem używam tylko szamponu Białego Jelenia z SLS (opakowanie po zużytym szamponie wypełniam woda prawie po brzeg, wlewam małą porcje szamponu, mieszam i dozuję sobie ten płyn przed dziubek od butelki na skalp który masuję, przy spłukiwaniu domywa się długość) i jestem bardzo zadowolona z wyglądu włosów jako b/s robię sobie serum na bazie kwasu hialuronowego.
nie raz kusił mie biały jeleń więc spróbuje

Cytat:
Zdjęcie aktualne włosów. Jakość kiepska ale coś tam widać Wyglądają nieco krótkawo ale są za zapięcie stanika. Puszek czasem się pojawi ale w akceptowalnej formie która nie przypomina rażenia prądem a nadaje nieco objętości. To lubię
miałam nadzieję, że dodasz zdjęcie
ach, cudo
uwielbiam Twoją objętość i skręt

Cytat:
Ja uwielbiam objętość. Nie wyobrażam sobie żeby coś mi płasko leżało, czy to kręcone czy nie :P Nawet jak nie stylizuje i mam tylko leciutkie fale to musi być odbite od nasady. We włosach *na płasko* wyglądam paskudnie.
to tak jak ja
i też lubię objętość

Cytat:
Zapłaciłam 17 zł jeśli dogadamy się przy kolejnej wizycie to zacznę zostawiać napiwek
majątek
ale powiem Ci, że ja za swoje wizyty płacę góra 20 zł

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za komplementy !!! Już nieraz tutaj padło to stwierdzenie, ale z całą mocą je powtórzę.. Nikt tak nie podnosi na duchu jak wy. W kąt odchodzą wszelkie zmartwienia z wypadaniem, puchem i rozluźnieniem skrętu U mnie już nikt nie zwraca uwagi na moje włosy, spowszedniałam
cieszy mnie to
na kręcioły mogę patrzeć godzinami, zwłaszcza na takie jak Twoje

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Mogę się nieśmiało przyłączyć do tak zacnego grona?
Śpię w dwóch ślimaczkach i na razie mnie to uszczęśliwia w zupełności
Dodaje zdjęcia
piękne rulony

Cytat:
Jak zwiąże włosy w miare ciasny kucyk i płasko leżą przy skórze to mam wrażenie jakbym je łamała u nasady i bardzo mnie bolą cebulki po zdjęciu gumki..
mam to samo
rzadko związuje włosy gumką, choć czasem się zdarzy. Jednak zawsze po zdjęciu gumki bolą mnie cebulki i skalp.

Cytat:
Miska wspomniała tez codziennik, prawie nigdy tam nie zaglądam bo nie mam czasu, ale przez ten weekend nadrabiam i mnie natchnęła do zajrzenia.. Wczoraj mnie tak skomplementowałyście jakby moje włosy były czymś niespotykanym a tu widze, że plasuję się zupełnie przecietnie, jak nie niżej.. Na samej ostatniej stronie codziennika nie ma ani jednych włosów które by mi sie nie podobały. Każde inne ale wszystkie absolutnie piękne nie wiem czy to kwestia naturalności która bije od loczusiów, ale jestem urzeczona ! i z pewnością będę tam teraz częściej zaglądać. Uwielbiam naturalne piękno, a jeśli jeszcze ktoś dba by je uwypuklić, to przepadam.
całość pięknie napisana
dziękuję w moim imieniu
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 12:53   #73295
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Oglądałam na yt filmik jakiejś włosomaniaczki i mówiła o tym,że dużo dziewczyn się skarżyło na wypadanie po bd

Na wątku o pielęgnacji wlosów ogolnie był poruszany temat BD, podobno jest w nim coś nie tak z pH. Kascysko o tym chyba pisała, jezli jest ktoś ciekawy polecam poszukać

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 13:20   #73296
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Nie martw się, nie będziesz, wszystko pójdzie na kosmetyki włosowe
No tak, nie przemyślałam tego

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 13:28   #73297
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Macie też tak, że jak macie mokre włosy to sobie kręcicie na palcach partie włosów? Wczoraj tak zrobiłam i do teraz mam taki efekt jak na zdjęciach. Dodam, że żelu nie dawałam
podobno nie wolno kręcić mokrych włosów na palcu, ani w ogóle nie można kręcić włosów na palcu ale powiem Ci, że efekt świetny, aż sama chyba się kiedyś pokuszę

ja po wczorajszej spóźnionej imprezie Halloweenowej zafundowałam sobie porządny SLS, co by zmyć wszystko, co wczoraj nawaliłam na te włosy (kremy prostujące, żele - byłam gnijącą panną młodą i chciałam mieć jak najwięcej strąków ), walnęłam Isanę oil, Pilomax z ekstraktem z henny - ostatnio zrobił mi mega przytłuszcz, ale to po myciu odżywką + sowicie podlałam go olejem i teraz mam takie pokręcone włosy, że łojejku! co prawda jeszcze są mokre, ale walnęłam jeszcze ciut lnianego i w plunking, zobaczymy, co z tego wyjdzie jak będzie fajnie palnę zdjęcie!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 13:51   #73298
pumaaaaa
Przyczajenie

http://www.youtube.com/watch?v=PLbGA3CdCm4&feature=plcp znalazłam to o bd
Stary 2012-11-04, 13:57   #73299
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Umyć włosy, nałożyć b/s, zrobić plunking, pougniatać żelem lnianym, wysuszyć zwykłą suszarką (ale delikatnie, nie rozdmuchiwać, najlepiej chłodnym nawiewem). Powinny zrobić się sucharki (takie pozlepiane pasma) które należy odgnieść (normalnie ugniatając włosy). Wtedy żel puszcza i znów mamy normalne kłaczki. Może się udać, warto spróbować
Zrobiłam dziś wszystko według Twoich zaleceń. I muszę powiedzieć, że powoli tracę nadzieję na to, że jestem falowana Może ja jednak jestem prosta, ale niezadbana?

W załączniku pokazuję zdjęcie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.11, po zwykłym suszeniu2.jpg (98,3 KB, 60 załadowań)

Album włosowy
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:09   #73300
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś wszystko według Twoich zaleceń. I muszę powiedzieć, że powoli tracę nadzieję na to, że jestem falowana Może ja jednak jestem prosta, ale niezadbana?

może spróbuj je trochę podciąć? wyglądają na suche i zniszczone, może 'odciąż' je trochę, a potem nakarm bo prosta to na pewno nie jesteś

Stary 2012-11-04, 14:13   #73301
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ilez pięknych loczy!!

Wypaśne są

Cytat:
Wydrukować, oprawić w ramkę i powiesić nad biurkiem
Zwłaszcza że dużo tam moich - dziękuję
Dużo Twoich i dużo się dzieje, pamiętam jak zaczynałaś z tylko wywiniętymi końcami a tu prosze.. Fala na fali i jeszcze jakiś rulnik je pogania

Cytat:
Macie też tak, że jak macie mokre włosy to sobie kręcicie na palcach partie włosów? Wczoraj tak zrobiłam i do teraz mam taki efekt jak na zdjęciach. Dodam, że żelu nie dawałam
Ja czasem jak pozwalam im samodzielne wyschnąć bez stylizacji i mam tylko lekkie fale to rozczesuje, na noc zazwyczaj zakręcam w okol wlasnej osi i rano tez mam już podobny efekt. Myślę, że to kwestia struktury włosa. Jeśli same z siebie przyjmują taki kształt to co będzie po nałożeniu żelu? Od kilku lat jestem świadomie kręcona a i tak ciągle jeszcze coś mnie zaskakuje

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Bardzo Ci dziękuję za opis
suszysz dyfuzorem? Moje cienkie kudełki wymagają odbicia od skóry a nie potrafię zbyt dobrze ich podpinać, ostatnie 2 razy żabkami sie bawiłam, efekt lepszy niż przyklap, ale to jeszcze nie to.
Dojrzewam do zakupu dyfuzora, ale kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem nawet gdzie szukać ( nie używam suszarki w ogóle)
Ależ nie ma za co
Dyfuzor u mnie poszedł w odstawkę ostatnimi czasy. W mojej wiecznej walce z nadmiernym puchem (mam bardzo porowate włosy) dopiero od niedawna stosuje metode niedotykania nim włosy wyschną. Tłuczone to było prawie na każdej stronie wątku i każdej nowej zakręconej ale chyba musiałam do tego dojrzeć teraz, po nałożeniu stylizatora i ugnieceniu włosów, wieszam suszarke na haczyku, cieple powietrze wieje sobie w eter, ja staje w pewnej odległości na jego torze i delikatnie poruszam spuszczoną głową, powietrze sobie przepływa między puklami i dosusza skóre głowy. Zajmuje mi to około 10-15 minut.
Moje włosy są bardzo podatne na odkształcenia, po dyfuzorze miałam je pogniecione, takie kwadratowe loki, no i puch był więc odstawiłam.
Mam Remingtona od kilku lat, takiego http://nokautimg4.pl/p-7d-ba-7dba767...ton-ti2000.jpg

Cytat:
Moim zdaniem dyfuzor to najlepszy wynalazek dla kręconych sama posiadam go już rok i dziwię się jak wcześniej bez niego dawałam radę żyć. Ja mam Remingtona. Generalnie polecam szukać takiego który ma duże (czyt.długie) bolce i szeroką tą nakładkę. Dobra suszarka z dyfuzorem to cena ok 120-200 zł.
Hehe, wyżej wydaję z goła odmienna opinię ale chociaż firma remington nas łączy

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Mnie marzy się powrót do moich gęściochów ale myślę, że to nieosiągalne. Za dużo lat wypadania.
Wizualnie też mam sporą objętość, ale zaciskając je w garści to już nie to samo co kiedyś Też walcze z wypadaniem.

Cytat:
nie raz kusił mie biały jeleń więc spróbuje
Wcześniej używałam szamponu Z apteczki babuni, mleko i miod, on miał pq, ale uwielbiałam gładkość po zmyciu, jakbym była po odżywce. Myślałam, że to kwestia pq właśnie, ale teraz nie było w mojej drogerii to wziełam Jelonka i już wiem, że kupie go ponownie mam wrażenie że jest bardziej łagodny od babuni, skóra głowy nie jest tak ściągnięta po suszeniu włosów jak po babuni. Ja mam do włosów jasnych, naturalnych i farbowanych, z octem jabłkowym.

Cytat:
miałam nadzieję, że dodasz zdjęcie
ach, cudo
uwielbiam Twoją objętość i skręt

Cytat:
to tak jak ja
i też lubię objętość
Objętość górą

Cytat:
cieszy mnie to
na kręcioły mogę patrzeć godzinami, zwłaszcza na takie jak Twoje
Kurcze, dziękuję. Wyrobiłam tutaj od wczoraj chyba przydział na komplementy do końca roku (dobrze, że się już powoli kończy )

Cytat:
całość pięknie napisana
dziękuję w moim imieniu
Nie dziękuj tylko przyjmuj jako naturalną kolej rzeczy pokazując takie włosy jak w codzienniku same narażacie się na pozytywne komentarze
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:19   #73302
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
mogłabyś mi podlinkować jakiego masz?

podchodzę do suszarek jak pies do jeża, bo ich nie używałam, żadnych - tylko kilka razy na basenie nieraz dosuszałam tymi przyczepionymi do ściany.

susząc włosy przykładasz dyfuzor na chwilę i zmieniesz miejsce czy robisz nim jakis ruch?
http://www.google.pl/imgres?q=reming...7&tx=103&ty=36

Dokładnie takiego. Tylko, że ten model ma różne końcówki (dyfuzory). Ja mam trochę droższą ale z tym większym na zdjęciach poniżej. Ma dłuższe te bolce niż ten na górze na zdjęciu. Chyba załapiesz o co mi chodzi:P Chyba, że jak klikasz na linka i od razu masz zdjęcie to mam dokładnie taki jak na fotce.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:

Ja bym na Twoim miejscu nie suszyła zwykłą suszarką. Nie dziw się, że nie masz loków ( chociaż moim zdaniem nie masz prostych włosów) , bo zwykła suszarka nawet z moich loków robi proste druty Ja Ci polecam umyć głowie, nałożyć po umyciu i odżywkach ds trochę bs, żel i ugniatać w koszulkę z głową w dół i poczekać na suchary do naturalnego wyschnięcia. Zwykła suszarka rozwiera i rozprostowuje każde włosy....Plucking też się nie u każdego sprawdza. Mi często prostuje i spłaszcza włosy na górze. Robię jak chce żeby szybo a naturalnie wyschły. W innych przypadkach tylko dyfuzorek

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2012-11-04 o 14:20
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:23   #73303
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
edit:moje włosy po odgnieceniu,wiem wiem,że to wygląda śmiesznie(to czarne) ale dzisiaj mam wybitnie nie wyjściową twarz,a moja obsługa programów jest godna pożałowania
Ładniuchne

Cytat:

Widać, że podatne. Teraz zadbałabym o porządne odżywienie, a do wydobycia mocnego skrętu nie przywiązywałabym wagi. Spróbuj tego kłosa, ślimaczków - zobaczymy jaki dadzą efekt I oczywiście mów jak ci idzie
Stary 2012-11-04, 14:31   #73304
issey87
Raczkowanie

Z okazji niedzieli zamiast umycia włosów, reanimowałam psikając moje suchelce mieszanką jantar + odżywka b/s joanna mleko i miód. Całkiem nieźle się ułożyły i mogę w spokoju przechodzić niedzielę. Teraz czekam cierpliwie na paczki i zaczynam działać.

Słuchajcie dziewczęta, czytam że większość z was myje włosy 2-3 razy w tygodniu, jak wy to robicie? Ja niestety tak się przyzwyczaiłam, że myję je praktycznie codziennie rano przed wyjściem do pracy. Co prawda zawsze prostowałam je na szczotce i może dlatego miałam wrażenie, że drugiego dnia były średnio świeże i jakieś takie przyklapnięte.. Ciekawa jestem jak to będzie z kręciołami, może jakoś nauczę się myć je wieczorami i przesypiać noc bez całkowitego rujnowania fryzury.
Stary 2012-11-04, 14:33   #73305
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Ależ nie ma za co
Dyfuzor u mnie poszedł w odstawkę ostatnimi czasy. W mojej wiecznej walce z nadmiernym puchem (mam bardzo porowate włosy) dopiero od niedawna stosuje metode niedotykania nim włosy wyschną. Tłuczone to było prawie na każdej stronie wątku i każdej nowej zakręconej ale chyba musiałam do tego dojrzeć teraz, po nałożeniu stylizatora i ugnieceniu włosów, wieszam suszarke na haczyku, cieple powietrze wieje sobie w eter, ja staje w pewnej odległości na jego torze i delikatnie poruszam spuszczoną głową, powietrze sobie przepływa między puklami i dosusza skóre głowy. Zajmuje mi to około 10-15 minut.
Moje włosy są bardzo podatne na odkształcenia, po dyfuzorze miałam je pogniecione, takie kwadratowe loki, no i puch był więc odstawiłam.
Mam Remingtona od kilku lat, takiego http://nokautimg4.pl/p-7d-ba-7dba767...ton-ti2000.jpg

oj też mam wysokoporowate kudełki, udaje mi sie nie mieć puchu na co dzień, więc zakup suszarki z dyfuzorem jeszcze przemyślę, bo nie wytrzymacie mojego marudzenia o puchaczu

Stary 2012-11-04, 14:44   #73306
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
może spróbuj je trochę podciąć? wyglądają na suche i zniszczone, może 'odciąż' je trochę, a potem nakarm bo prosta to na pewno nie jesteś
Przed wczoraj byłam u fryzjera, więc to raczej nie o przycięcie chodzi. Od ponad roku solidnie pielęgnuję i odżywiam włosy, ale do tej pory traktowałam je, jakby były proste. I tak widać sporą różnicę, patrząc na to co miałam wcześniej na głowie

Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu nie suszyła zwykłą suszarką. Nie dziw się, że nie masz loków ( chociaż moim zdaniem nie masz prostych włosów) , bo zwykła suszarka nawet z moich loków robi proste druty Ja Ci polecam umyć głowę, nałożyć po umyciu i odżywkach ds trochę bs, żel i ugniatać w koszulkę z głową w dół i poczekać na suchary do naturalnego wyschnięcia. Zwykła suszarka rozwiera i rozprostowuje każde włosy....Plucking też się nie u każdego sprawdza. Mi często prostuje i spłaszcza włosy na górze. Robię jak chce żeby szybo a naturalnie wyschły. W innych przypadkach tylko dyfuzorek
Jeśli będę miała czas, aby naturalnie schły, to oczywiście zrobię to.
Plucking u mnie działa, miałam nawet lekkie fale przy głowie, ale gdy zaczęłam je delikatnie (!) suszyć, w efekcie otrzymałam włosy takie jak na zdjęciu.

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Widać, że podatne. Teraz zadbałabym o porządne odżywienie, a do wydobycia mocnego skrętu nie przywiązywałabym wagi. Spróbuj tego kłosa, ślimaczków - zobaczymy jaki dadzą efekt I oczywiście mów jak ci idzie
Właśnie siedzę z ślimaku na głowie, żeby jakoś naprawić te fale. I koniecznie muszę wrócić do robienia masek, bo ostatnio trochę to zaniedbałam.

Pamiętajcie dziewczyny, że ja dopiero od tygodnia wydobywam fale, więc jeszcze dużo pracy przede mną

Album włosowy
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:55   #73307
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź
Kurcze w takim razie czym moge myć te włosy? Czy hipp też będzie miał podobny wpływ jak bd? Odżywki odpadają bo po nich też słyszałam włosy lecą. Wiem że moje wypadanie może mieć powiązanie z hormonami, w tym tygodniu wybieram się do dermatologa, ale myślę że szampon też mogłabym stosować jakiś inny który nie przyczyniałby się do wypadania...
Co polecacie?

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 15:03   #73308
pumaaaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź
Kurcze w takim razie czym moge myć te włosy? Czy hipp też będzie miał podobny wpływ jak bd? Odżywki odpadają bo po nich też słyszałam włosy lecą. Wiem że moje wypadanie może mieć powiązanie z hormonami, w tym tygodniu wybieram się do dermatologa, ale myślę że szampon też mogłabym stosować jakiś inny który nie przyczyniałby się do wypadania...
Co polecacie?

ja np używam babydream fur mama już od tygodnia i naprawdę jestem zadowolona
Stary 2012-11-04, 15:18   #73309
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
podobno nie wolno kręcić mokrych włosów na palcu, ani w ogóle nie można kręcić włosów na palcu ale powiem Ci, że efekt świetny, aż sama chyba się kiedyś pokuszę
Raz na jakiś czas nie zaszkodzi, a jeszcze jak są rezultaty
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 15:21   #73310
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issey87 Pokaż wiadomość
Słuchajcie dziewczęta, czytam że większość z was myje włosy 2-3 razy w tygodniu, jak wy to robicie? Ja niestety tak się przyzwyczaiłam, że myję je praktycznie codziennie rano przed wyjściem do pracy. Co prawda zawsze prostowałam je na szczotce i może dlatego miałam wrażenie, że drugiego dnia były średnio świeże i jakieś takie przyklapnięte.. Ciekawa jestem jak to będzie z kręciołami, może jakoś nauczę się myć je wieczorami i przesypiać noc bez całkowitego rujnowania fryzury.
u mnie duży wpływ na ograniczenie przetłuszczania miało mycie delikatnymi szamponami, teraz jestem w stanie przetrzymać 3 dni spokojnie bez mycia

Cytat:
Pamiętajcie dziewczyny, że ja dopiero od tygodnia wydobywam fale, więc jeszcze dużo pracy przede mną
w takim razie wspieramy Cię w walce!

aaa, kocham glutka lnianego, jeszcze trochę mokre i muszę dostylizować 'ogon', ale patrzcie :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-04 bok.jpg (86,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-04.jpg (130,7 KB, 55 załadowań)

Stary 2012-11-04, 15:25   #73311
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
owszem grzywkę

Pati najs

dodałam zdjecia do codziennika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (74,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (70,2 KB, 40 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 15:27   #73312
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
owszem grzywkę

Pati najs

jestem zdania, że ten rulonik pod uchem zdecydowanie nie jest falą, tylko regularnym lokiem

Stary 2012-11-04, 15:43   #73313
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się coś obiło, że zmienili skład. poczekam, może ktoś coś zaradzi
O ile się nie mylę to zmienili skład pianki Isana, a nie żelu

Cytat:
Mam identyczne zdanie

Cytat:
ja po wczorajszej spóźnionej imprezie Halloweenowej zafundowałam sobie porządny SLS, co by zmyć wszystko, co wczoraj nawaliłam na te włosy (kremy prostujące, żele - byłam gnijącą panną młodą i chciałam mieć jak najwięcej strąków ), walnęłam Isanę oil, Pilomax z ekstraktem z henny - ostatnio zrobił mi mega przytłuszcz, ale to po myciu odżywką + sowicie podlałam go olejem i teraz mam takie pokręcone włosy, że łojejku! co prawda jeszcze są mokre, ale walnęłam jeszcze ciut lnianego i w plunking, zobaczymy, co z tego wyjdzie jak będzie fajnie palnę zdjęcie!
Poka fotkę!

Cytat:

Fajnie falowana spokojne falki

Cytat:
Napisane przez issey87 Pokaż wiadomość
Ja myję często codziennie, ale olejuje i przed myciem maski nakładam no i wstaję wcześniej głównie z tego powodu

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź
Co polecacie?
Ja polecam to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na.html&next=1, Ajrisz Marta kiedyś go polecała i jestem zadowolona. Wcześniej używałam BD, ale mi plątał włosy.

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 15:50   #73314
Riddim
Zadomowienie

Wcale nie robię wszystkiego, żeby się nie uczyć

Ktoś pytał o to, co zrobić, by więcej włosów stanowiło fale, żeby falki nie były zbyt drobne. U mnie najpiękniejsze wychodzą gdy:
- mam podcięte końcówki
- włosy są nawilżone i szczęśliwe
- płukanka z lipy

Cytat:
ja też czekam na wypłatę i się obkupię
do mojej listy zakupowej muszę dodać jakąś piankę do podkreślenia skrętu, jest coś godnego polecenia? ja się nie orientuję bo dopiero zaczynam mieć kręcone włosy
Z pianką jest problem taki, że nie namierzyłyśmy jeszcze bezpiecznej, zgodnej z cg. Chyba wszystkie opierają się na alkoholu albo mają w składzie jakiś składnik (np. wspominana pianka Isany została wzbogacona o detergent, nie wiedzieć czemu), który ją dyskwalifikuje. Żele Sznureczku! A było już mycie?

Cytat:
Witam wszystkie zakręcone!
Jestem tu i jestem baaaaardzo długo ale byłam tylko cichym obserwatorem,aż w końcu postanowiłam,że dołączę do Was tak na dobre
Moje włosy przeszły bardzo dużo,samodzielne ścinanie,trwałą(zost ała ścięta),malowanie henną,szamponetkami,sls'o wą pielęgnację,prostownicę:m urodstawiłam po ponad 2 latach namiętnego prostowania w dzień ślubu siostry ponieważ wstałam późno i nie zdążyłabym nic z nimi zrobić umyłam,wtarłam jakąś piankę i moje włosy wyglądały na piękne loki(nie wiem jak to możliwe po takim męczeniu,kochają mnie)
Jak tylko przeczytałam o cg to od razu spróbowałam ale nie byłam zachwycona na początku więc wróciłam do sls,jakiś zwykły szampon odżywka,spanie w mokrych włosach,rano katastrofa tona pianki i jakoś było,ale włosy zaczęły wypadać garściami.NO ale to już historia.A i mam syndrom zakupoholika co nie wejde do jakiejś drogerii to muszę kupić coś do włosów i tak mam chyba 4pianki,5żeli itp

Ale przejdźmy do dnia dzisiejszego.od środy miałam wolne od szkoły więc moje włosy codziennie były olejowane,rycyna+słodkie migdały,kokos,wczoraj na całą noc nałożyłam żel lniany,ale jako maseczkę nie stylizator,dzisiaj rano mycie babydream fur mama+hegron +odżywka joanna rzepa+płukanka do włosów brązowych z isany,później na końcówki kokos i żel isana pomarańczowa>dodam zdjęcia tylko włosy są jeszcze wilgotne i jest na nich żel,ale wydaje mi się że chyba za bardzo je przeciążyłam tymi olejami .
Witaj Trafiłaś w odpowiednie miejsce . Co to obciążenia olejami, chyba masz racje - na moje to olej nie jest dostatecznie domyty, hm? Nie za dużo go nakładasz? Trzymam kciuki za nową pielęgnację!

Cytat:
Jaki kolor, ooooja

Cytat:
Idealnie takie, jakie bym chciała u siebie

Cytat:

Cytat:
oj też mam wysokoporowate kudełki, udaje mi sie nie mieć puchu na co dzień, więc zakup suszarki z dyfuzorem jeszcze przemyślę, bo nie wytrzymacie mojego marudzenia o puchaczu
Ja mam suszarkę z dyfuzorem, która ma opcję jonizacji - nie mam puchu Inna sprawa, że po dyfuzorze wyglądam jakby mnie piorun strzelił

Cytat:
aaa, kocham glutka lnianego, jeszcze trochę mokre i muszę dostylizować 'ogon', ale patrzcie :
what can I say? ładnie złapał ten glutek!

Cytat:
kocham ten Twój rulon za uchem!
Stary 2012-11-04, 15:52   #73315
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź
Co polecacie?
a próbowałaś Facelle do higieny intymnej? może akurat zadziała

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
what can I say? ładnie złapał ten glutek!
dzięki będziemy pracować, co by złapał jeszcze bardziej!

Stary 2012-11-04, 15:52   #73316
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Ja mam suszarkę z dyfuzorem, która ma opcję jonizacji - nie mam puchu Inna sprawa, że po dyfuzorze wyglądam jakby mnie piorun strzelił
no dzięki, ale rozumiem objętość jest

Stary 2012-11-04, 16:10   #73317
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
jestem zdania, że ten rulonik pod uchem zdecydowanie nie jest falą, tylko regularnym lokiem
Dziękować
Nie będę się wykłócać, wiecie ze jestem "farbowany lis"... Robiłam w lipcu trwałą, dzięki niej są o niebo bardziej podatne, chociaż kształt skrętu pozostał jak najbardziej mój, tylko "bardziej"

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Ja polecam to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na.html&next=1, Ajrisz Marta kiedyś go polecała i jestem zadowolona. Wcześniej używałam BD, ale mi plątał włosy.
się wystraszyłam że ja jestem zadowolona... jako alkoholowy wrażliwiec nie używam Alterry, ale te szampony faktycznie mają przyjazny skład jeśli sie nie reaguje źle na alkohol

Cytat:
kocham ten Twój rulon za uchem!
On to czuje i się cieszy
Facet jak nic :P

Stary 2012-11-04, 16:29   #73318
szsz
Raczkowanie

Cytat:
chyba znalazłam fryzjerkę która potrafi słuchać pół roku temu nadała mi całkiem fajny kształt, teraz włosy są z 10 cm dłuższe więc trzeba trochę wycieniować bo lubią się bawić w przyklap. Spokojnie rosną, nie mam problemów z rozdwajaniem końcówek i ogólnie kondycje określam na bardzo dobrą więc cicho marzę, że do wakacji 2013 będą już do talii
Taka fryzjerka to prawdziwy skarb
(i ja mam takie marzenie, choć przy obecnej mojej objętości - a raczej jej braku - raczej powinnam podciąć, niż zapuszczać )

Cytat:
Aj aj..... Wybacz
nie dość, że się rzadko udzielam to jeszcze zwracam uwagę na coś co powinno pozostać niewypowiedziane (niewypisane w tym wypadku ). Nic już nie będę polecać bo potem mam wyrzuty sumienia, że ktoś niepotrzebnie wydał pieniążki
Daj spokój, z pianki jestem zadowolona Odnalazłam Twojego posta o piance po to, żeby skojarzyć datę, kiedy ją kupiłam, co miało pomóc w ustaleniu, czy skład sie zmienił ostatnio, czy taki już był przedtem. Na bet. kok. nie zwróciłam uwagi, nie wiem, czy ona mi szkodzi, czy nie - ale jej zawartość w tej piance na pewno nie ma u mnie wpływu na wypadanie, nie nakładałam przy skórze głowy nigdy, zresztą używam jej rzadko. Wolę ją od opłakiwanej tu Isany pomarańczowej, bo Isana jakoś się tak trochę lepi przy nakładaniu.

Cytat:
Ja też w ten sposób ostatnio pielęgnuję włosy i bardzo sobie chwale tę metodę. Do mycia potem używam tylko szamponu Białego Jelenia z SLS (opakowanie po zużytym szamponie wypełniam woda prawie po brzeg, wlewam małą porcje szamponu, mieszam i dozuję sobie ten płyn przed dziubek od butelki na skalp który masuję, przy spłukiwaniu domywa się długość) i jestem bardzo zadowolona z wyglądu włosów jako b/s robię sobie serum na bazie kwasu hialuronowego.
Zanotowałam sobie i Jelenia, i przyblizony skład serum podany poźniej

Włosy cudowne: skręt, objętość, odbicie
Co tu dużo mówić, chciałabym takie...

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
odzywaj się częściej
Bardzo mi przykro, że nie mam kiedy - raz, że tu miło, a dwa, że jak się angażowałam, to włosy były w o wiele lepszym stanie

Cytat:
czegoś im ewidentnie brakuje. Może protein?
No właśnie - czegoś im brakuje, a ja nie potrafię dojść czego. Protein chyba nie, bo używalam i Bingo z kaszmirem, i Artiste różowej, i tej odżywki http://www.e-naturalne.pl/pl/p/Odzyw...b-keratyna/272 (nie dałam tylko gliceryny, bo skleja mi włosy). Wszystkiego używam ,na czuja" starając się zachować równowagę, bo po samych włosach nie potrafię poznać czego potrzebują.
Możliwe, ze brakuje im zwykłego nawilżenia - wczoraj postanowiłam wrócić do płukanki lnianej (jak stosowałąm ją po każdym myciu było ok i pod względem wypadania, i wyglądu włosów; zaprzestałam, bo po niej włosy bardzo długo schły). I jest o wiele lepiej - nie popasemkowały się tak, jak zwykle.

Cytat:
Wczoraj właśnie pohennnowałam - nie wpadłam na to, żeby wymieszać hennę z lnianym, hmm, przemyślę to jeszcze (nakładanie może być niewygodne, i u mnie nie sprawdza się absolutnie nic dodawanego do henny), ale bardzo długo biłam się z myślami, czy po spłukaniu henny robić płukankę lnianą, czy to nie zniweczy efektu - no i proszę, dziewczyna pisze że u niej się żel lniany z henną nie pogryzł

Ajrisz, zrobiłaś trwałą, przyznaj się
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 16:34   #73319
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
fajnie wyszło

Cytat:
milusio

Cytat:
Pati najs

ach ten Twój zadziorny rulon

Cytat:
Wizualnie też mam sporą objętość, ale zaciskając je w garści to już nie to samo co kiedyś Też walcze z wypadaniem.

Cytat:
Wcześniej używałam szamponu Z apteczki babuni, mleko i miod, on miał pq, ale uwielbiałam gładkość po zmyciu, jakbym była po odżywce. Myślałam, że to kwestia pq właśnie, ale teraz nie było w mojej drogerii to wziełam Jelonka i już wiem, że kupie go ponownie mam wrażenie że jest bardziej łagodny od babuni, skóra głowy nie jest tak ściągnięta po suszeniu włosów jak po babuni. Ja mam do włosów jasnych, naturalnych i farbowanych, z octem jabłkowym.
w takim razie tym bardziej spróbuję dzięki za opinię

Cytat:
Kurcze, dziękuję. Wyrobiłam tutaj od wczoraj chyba przydział na komplementy do końca roku (dobrze, że się już powoli kończy )

odwiedzaj nas częściej

Cytat:
Nie dziękuj tylko przyjmuj jako naturalną kolej rzeczy pokazując takie włosy jak w codzienniku same narażacie się na pozytywne komentarze
ok

Cytat:
On to czuje i się cieszy
Facet jak nic :P
wiedziałam
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 16:52   #73320
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
A co do wyglądu włosów - to nie za bardzo. Nadal dzielą się na cieniutkie pasemka. Niezależnie od tego, co użyję. Przestawiłam się na odżywianie przed myciem, tak mi łatwiej ominąć skórę głowy (psikam czymś, na to trochę odżywki - odstawiłam Bingo shea, bo wyczytałam, że u innych też piórkowało - ostatnio wykonczyam zieloną Timotei, na to jakiś olej, lniany albo migdał; potem mycie i już tylko odżywka b/s - zwykle Joaśka, aktualnie zielona; czasem jeszcze żel - jak już, to Bielenda, Isana jednak dla mnie za mocna). I włosy, jeszcze mokre, bez żadnego rozczesywania, wyglądają tak, jak na zdjęciu. Jakieś pomysły?
(Raczej nie jest to przeproteinowanie, ani za dużo olei wnikających, ani zbyt rzadkie mycie SLS; i chyba to nie jest ich ,,natura" bo kiedyś zbijały się w grubsze fale. Od czasu do czasu robię ajriszową maskę supernawilżającą - i bywa, że po niej jest ciut lepiej, ale różnica niewielka. Coś z nimi nie tak).
Tak Cię trzymam w otwartym oknie i myślę...
A weź im maskę z mlekiem owsianym trzaśnij. Nie wiem co im może dolegać, ale jak cóś pomoże to wpadniemy na trop? Nez używa nawet samego mleka owsianego KLIK tylko mniej wody

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości