Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-04, 14:01   #4591
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

ja przytyłam 4 kg bo mialam taki apetyt ale teraz od ostatniej wizyty apetyt przeszedł. I wkurza mnie gadanie, że w ciązy nie wiecej jak tyle a tyle. mam apetyt to jem. Nie będe chodziła głodna, bo nie wolno przytyć. Każdy ma inną tendencję. Za chwile nic nie bedzie mozna jeść bo wszystko uczuli
ja póki co chodzę w normalnych leginsach bo niestety w spodnie sie nie dopinam
Stary 2012-11-04, 14:09   #4592
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a orzechów to ogólnie wszystkich? czy tylko jakieś konkretne? bo ogólnie migdały np. się poleca, dobre na zgagę ciążową. i niektóre rodzaje mają bardzo rzadkie mikroelementy, są świetnym uzupełnieniem diety.
mleko piję. bo mi dobrze wchodzi... kiedyś czytałam, że to te "uhate" sprawiają problemy, bo są podgrzewane do tak wysokich temperatur, że struktura białka mleka jest kompletnie zmieniona. ja piję sobie około szklanki dziennie, ale tylko pasteryzowane w temp. 70-75 stopni. nie wiem, czy dobrze robię, ale coś pić muszę, a mleko mi nawet zostaje w żołądku
Ja czytała i słyszałam, że nie można orzeszków ziemnych, jeśli w bliskiej rodzinie są alergicy. Jeśli dziecko ma genetycznie skłonność do alergii i mu zafundujemy takie silne alergeny jak np, orzeszki ziemne to większe ryzyko, że też będzie alergikiem. Ale trzeba temat na pewno z lekarzem przegadać. Ja jadłam ze 2 razy orzeszki ziemne w ciąży, bo jeszcze wtedy nie wiedziałam. Ale teraz staram się unikać, bo mój brat i siostra mają astme i liczne alergie. Ale też nie ograniczam wszystkich możliwych uczulających pokarmów, bo niby jak? Jak we wszystkim należy zachować zdrowy rozsądek.

Muszę się Wam dziewczyny poskarżyć - miałam dziś strasznego pecha przez moje zapominalstwo ciążowe. Mąż wyciągnął mnie na miasto i mi się przypomniało, że wczoraj skończył mi się bilet miesięczny więc po drodze na przystanek wstąpiłam do kiosku i naładowałam kartę. Po czym wsiadiedliśmy sobie do tramwaju zadowoleni, zupełnie zapominając, że muszę aktywować kartę w kasowniku. Na następnym przystanku wsiadła dziewczyna i właśnie przyłożyła kartę do kasownika, czym mi przypomniała, że powinnam uczynić to samo. I co się okazało? Ta dziewczyna to była właśnie kontrolerka biletów i już nie miałam jak swojego aktywować. Oczywiście nie było tłumaczenia, dostałam karę
Oczywiście byłam zła na cały świat: na siebie, że zapomniałam, na męża, że mi nie przypomniał, za bezwględność kontrolerów... I zaraz chciałam wracać do domu, wszystkiego mi się odechciało. Już teraz trochę zluzowałam, wiem, że to nie koniec świata. Ale mimo wszystko - pech okropny.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:09   #4593
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
tak a propo wózków to gdybym nie kupowała od rata tako to kupiłabym ten http://allegro.pl/leviroo-due-exklus...736097614.html zakochana w nim jestem od dawna

bardzo ładny wózek qrcze tyle tego jest teraz, że już sama nie wiem ... w okolicy lutego pewnie będziemy kupować więc jest trochę czasu jeszcze na decyzję.

ja też zamówiłam legginsy w zeszłym tygodniu, o rozmiar większe niż normalnie noszę, mam nadzieję, że się nie wypchają na kolanach po drugim założeniu, jak te co mam teraz kupiłam też jakiś czas temu typowe ciążowe, ale jeszcze są za duże.

a co do przytycia, ja przy mojej wadze powinnam przytyć maks. 10 kilo, ideałem byłoby 7-8. już to widzę ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:18   #4594
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Muszę się Wam dziewczyny poskarżyć - miałam dziś strasznego pecha przez moje zapominalstwo ciążowe. Mąż wyciągnął mnie na miasto i mi się przypomniało, że wczoraj skończył mi się bilet miesięczny więc po drodze na przystanek wstąpiłam do kiosku i naładowałam kartę. Po czym wsiadiedliśmy sobie do tramwaju zadowoleni, zupełnie zapominając, że muszę aktywować kartę w kasowniku. Na następnym przystanku wsiadła dziewczyna i właśnie przyłożyła kartę do kasownika, czym mi przypomniała, że powinnam uczynić to samo. I co się okazało? Ta dziewczyna to była właśnie kontrolerka biletów i już nie miałam jak swojego aktywować. Oczywiście nie było tłumaczenia, dostałam karę
Oczywiście byłam zła na cały świat: na siebie, że zapomniałam, na męża, że mi nie przypomniał, za bezwględność kontrolerów... I zaraz chciałam wracać do domu, wszystkiego mi się odechciało. Już teraz trochę zluzowałam, wiem, że to nie koniec świata. Ale mimo wszystko - pech okropny.
biedna
nie wkurzaj się, gapiostwo w ciaży to już chyba norma..
szkoda tylko,że skończyło się mandatem..
swoja drogą-jak stanowczym trzeba być człowiekiem by być kontrolerem.. ja bym nie dała rady

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:21   #4595
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czytała i słyszałam, że nie można orzeszków ziemnych, jeśli w bliskiej rodzinie są alergicy. Jeśli dziecko ma genetycznie skłonność do alergii i mu zafundujemy takie silne alergeny jak np, orzeszki ziemne to większe ryzyko, że też będzie alergikiem. Ale trzeba temat na pewno z lekarzem przegadać. Ja jadłam ze 2 razy orzeszki ziemne w ciąży, bo jeszcze wtedy nie wiedziałam. Ale teraz staram się unikać, bo mój brat i siostra mają astme i liczne alergie. Ale też nie ograniczam wszystkich możliwych uczulających pokarmów, bo niby jak? Jak we wszystkim należy zachować zdrowy rozsądek.

kurde faktycznie pech
Stary 2012-11-04, 14:33   #4596
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

aaa widzisz, w takim razie ja też powinnam uważać. sama alergii pokarmowych nie mam, raczej wziewne - trawy, kurz... ale mój młodszy brat to bidak wieki całe nic nie mógł jeść. do tej pory (a ma 16 lat) musi uważać z jajkami, czekoladą, orzechami. i nie może przesadzać z mlekiem. i np. kiedy pyli wierzba, to nie może jeść gruszek (tzw. alergie krzyżowe)
jak mama przestała wyrabiać z pokarmem, to młody dostawał mleko dla alergików (nie to sojowe, bo na to też miał alergię). śmierdziało to spruchniałym drewnem
a córa mojego starszego brata dodatkowo jeszcze na diecie bezglutenowej - czyli praktycznie niczego nie może jeść

odetchnij sobie, nerw bierze na takie coś - tyle ludzi specjalnie nie kupuje biletu, a tu taki zonk... ale pomyśl, że kontrolerka może jest samotną matką i nie ma na buty na zimę dla maluszka, a dzięki tobie dostanie kobiecina premię i buty będą (no, wiem... historia głupia, ale kto wie????)

zrobiłam zakupy na h&m kupiłam spodnie, leginsy, koszulę, rajstopy, jakąś bluzkę... w sumie już nie wiem co jeszcze, ale wszystko bardzo potrzebne
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:40   #4597
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
No to będzie u Ciebie dziewczynka A Czy w poprzednich ciążach (bo z tego co pamiętam masz już 2 chłopców) miałaś ochotę na kwaśne, tłuste itd.? Ja w sumie jem to i to, ale zdecydowanie więcej kwaśnego niż słodkiego. A śledzie fuj ! w ogóle nie tykam! nienawidzę i nigdy nie jadam
No wiesz,najważniejsze,aby zdrowe całe było Ale nie będę ukrywać,że teraz strasznie chcielibyśmy dziewczynke tak do kompletu)
Co do jedzenia to z chłopcami jadłam ostre zupki chińskie( wiem,że nie zdrowe ale ciągło mnie strasznie),kapuste kiszoną i tak dalej, od słodkiego nie pamiętam czy mnie odrzuciło bo chyba jadłam ale jakoś tak normalnie jak zawsze a nie ,że musiałam.

W tej ciąży znowu ciągnie mnie do słodkiego,ale raz na jakiś czas skosztuje kapusty kiszonej czy ogórka jak coś robie w domu z tego,ale nie ciągnie mnie do tego
Czyli jak widać wszystko na odwrót..
No ale zobaczymy kto we mnie siedzi

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
aaa,jak tak to bierz!
Moja koleżanka(pseudo:jak sie nie znam to się wypowiem) właśnie mi mówi,że planowo powinnam przytyć 1o kg.. i że nie moge mieć zabaweczek nad lóżczkiem bo spadnie (!!!) na dziecko albo wykrzywi mu kark(bo będzie zadzierać główkę)..
dodam,że ona bezdzietna..
dajcie mi siłę na te wszystkie super rady!
Ja przytyłam z 1 synem 15kg, a z drugim 16kg. Wróciłam do swojej wagi i nikt mi nie mówił,że za dużo Więc olej to gadanie.
Z tym wieszaniem rzeczy to może faktycznie, za główką lepiej nie bo będzie dziecko na siłę zadzierać główkę do tyłu,żeby zobaczyć bo to u dziecka normalne. lepiej powiesić gdzieś z boku albo w miejscu gdzie dziecko będzie mogło spokojnie sobie patrzeć bez wykrzywiania się

Cytat:
i nie patrz przez wizjer w drzwiach,bo zeza dostanie..
też mam nie jeść orzechów, mleka,soi i truskawek bo uczulają i bejbik będzie miał na to alergię..
Nawet jesli cokolwiek z tego byłoby prawdą-to jestem pod opieka lekarza-i on mnie poinformuje o wszystkim co istotne.
Matko, Ludzie Dobra Rada mnie dobijają.. I jak tu nie dac się zwariowac..
hehe dobrze,że u mnie to kolejne w drodze i nikt mi już zbytnio takich rad nie daje

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
hehe, no ładnie mnie póki co najwięksi znawcy oszczędzają... ale z orzechami ziemnymi faktycznie trzeba uważać. w sumie nie ma reguły, ale jest zwiększone ryzyko alergii u dziecka, jeśli kobieta w ciąży wcina fistaszki.

a orzechów to ogólnie wszystkich? czy tylko jakieś konkretne? bo ogólnie migdały np. się poleca, dobre na zgagę ciążową. i niektóre rodzaje mają bardzo rzadkie mikroelementy, są świetnym uzupełnieniem diety.
mleko piję. bo mi dobrze wchodzi... kiedyś czytałam, że to te "uhate" sprawiają problemy, bo są podgrzewane do tak wysokich temperatur, że struktura białka mleka jest kompletnie zmieniona. ja piję sobie około szklanki dziennie, ale tylko pasteryzowane w temp. 70-75 stopni. nie wiem, czy dobrze robię, ale coś pić muszę, a mleko mi nawet zostaje w żołądku
No pamiętam,że moja mama z moim bratem miała straszną zgage i migdały jadła ,że tak powiem tonami bo tylko to jej pomagało
Ja mleko to tylko raz dziennie do kawy, ewentualnie szklanke się w ciągu dnia napiję, soki ,herbata słaba z cytryną, woda lekko gazowana z magnezem i sokiem malinowo-cytrynowym...

Cytat:

No kurka to faktycznie mega pech Trafiłaś na bardzo chamską kontrolerkę...:/ ehhh

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:58   #4598
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za okazane wsparcie. Czasem człowiek musi się pożalić, żeby mu się lepiej zrobiło

Zaraz zabieram się za domowej roboty hamburgery dla dodatkowego polepszenia samopoczucia Mój żołądek już wrócił do normy, więc smażony kotecik nie powinien źle skończyć Zobaczymy.

Cloche Zwróciłaś mi uwagę na istotną rzecz. Moje rodzeństwo to rzeczywiście biedni alergicy, ale nie mają alergii pokarmowych, tylko właśnie na pyłki, kurz, roztocze itp. Może w takim razie moje maleństwo ma mniejsze szanse na pokarmowe. Ale wiadomo, jak nie muszę czegoś jeść, to lepiej sobie odpuścić.
Jak będziemy karmić to dopiero będziemy miały obostrzenia co do diety ale i tak sie nie mogę doczekać (no może poza początkową fazą, która jest ponoć masakryczna).
Stary 2012-11-04, 15:10   #4599
axella
Zakorzenienie

GG do axella

kupiłam dwie butle skoro mogą leżeć to niech leżą
1.tommee tippee do karmienia piersią i butelką, ma śmieszny,anatomiczny smoczek i jest urocza
2.philips avent-uspakajająca(??)
jedna 150ml druga 125..

jestem w temacie kompletnie zielona więc po wpisaniu kiedyś w neta "ranking butelek" stwierdziłam,że kupię 3sztuki na start-z 3ch pierwszych miejsc
jest tyle śliczności dla maleństw,że oczy mam jak pięciozłotówki do teraz

muszę w ogóle podzielić wyprawkę na rzeczy które dostanę, na to co moge kupować już i na to co póóóźniej. choć najchętniej obrabowałabym bank i kupiła miliony śliczności teraz już

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-04, 15:18   #4600
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej dziewczyny

Ja nadal o ciąży nie powiedziałam nikomu w rodzinie, a więc dobrych rad nie muszę słuchać. A ja zadziorna jestem, i pewnie bym dużo przykrości sprawiła tym wszystkim dobrze radzącym, którzy to z czystej troski przecież mówią ;')

Napady głodu mnie wykańczają, podniebienie mam ostatnio jak francuski piesek, samej mi ze sobą nie jest łatwo. Niezależnie od ilości zjedzonego jedzenia zazwyczaj jestem głodna, stoję przed lodówką, i okazuje się że nie ma w niej tego na co mam ochotę.

Widze, że już kupujecie ciążowe ciuchy mój mąż twierdzi , że ja brzuch miałam przed zajściem w ciąże, ( niestety prawda) więc jeszcze nie widzę różnicy.
Chociaż już nie mogę się doczekać, kiedy z czystym sumieniem powiem że to brzuch ciążowy, nie jedzeniowy ;')
Stary 2012-11-04, 15:23   #4601
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Ja nadal o ciąży nie powiedziałam nikomu w rodzinie, a więc dobrych rad nie muszę słuchać. A ja zadziorna jestem, i pewnie bym dużo przykrości sprawiła tym wszystkim dobrze radzącym, którzy to z czystej troski przecież mówią ;')

Napady głodu mnie wykańczają, podniebienie mam ostatnio jak francuski piesek, samej mi ze sobą nie jest łatwo. Niezależnie od ilości zjedzonego jedzenia zazwyczaj jestem głodna, stoję przed lodówką, i okazuje się że nie ma w niej tego na co mam ochotę.

Widze, że już kupujecie ciążowe ciuchy mój mąż twierdzi , że ja brzuch miałam przed zajściem w ciąże, ( niestety prawda) więc jeszcze nie widzę różnicy.
Chociaż już nie mogę się doczekać, kiedy z czystym sumieniem powiem że to brzuch ciążowy, nie jedzeniowy ;')
dlaczego się nie chwalisz rodzince?
a co do stania przed lodówką-zawsze stoję i patrzę, myślę,że najlepsze byłyby szklane drzwi i tez nigdy nie mam tego co chce

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-04, 15:59   #4602
MoTyleKsw
Zakorzenienie

OOo a może któraś już z obecnych mamusiek używała chust i "chustowała" dzieciątko?

Albo któraś z przyszłych mam zamierza?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 16:15   #4603
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
OOo a może któraś już z obecnych mamusiek używała chust i "chustowała" dzieciątko?

cytowałam, cytowałam i tylko Twój post mi się zaznaczył

co do chusty to ja bym bardzo chciała, rodzimy w idealnym terminie na chusty, będziemy mogły nosić dzieci całe lat

Ashyshqa faktycznie pech u nas też są karty, można ładować miesięczną i trzeba kasować przy każdym wejściu do autobusu albo na przejazdy jednorazowe i odbija się ją przy wejściu i wyjściu

axella butelka do karmienia piersią?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 16:21   #4604
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zamierzam. A jak wyjdzie w praniu to zobaczymy

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Ashyshqa faktycznie pech u nas też są karty, można ładować miesięczną i trzeba kasować przy każdym wejściu do autobusu albo na przejazdy jednorazowe i odbija się ją przy wejściu i wyjściu
A to ciekawy system. Ale przy takim to bym na pewno pamiętała. U nas się ją tylko po doładowaniu aktywuje, a potem przez 3 miesiące (bo takie zazwyczaj kupuje) nie muszę. Dlatego zapomniałam
Stary 2012-11-04, 16:25   #4605
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

axella butelka do karmienia piersią?
o głupia ja
do naprzemiennego karmienia piersią i butlą podobno karmienie z tej butelki jest najbardziej zbliżone do karmienia naturalnie, czyli gdy mama wyjdzie to tata będzie walczył
zobaczymy jak to będzie w praktyce

--------------

jedna taka : http://www.tommeetippee.pl/product/butelka_150_ml_x_1/
druga taka: http://www.tomi.pl/szczegoly/18033/

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-11-04 o 16:34
Stary 2012-11-04, 16:40   #4606
nuna2
Zakorzenienie

ja jakoś nie mam oczekiwańn czy chcę dziewczynkę czy chłopca. Może temu, że pierwsze.Ciągnie mnie na kwaśne ale zdaje się i mi i TŻ, że będzie dziewuszka
Stary 2012-11-04, 16:42   #4607
Ashyshqa
Zakorzenienie

Axella Skąd Ty masz wene już na takie zakupy? Dziewczyny, Wy też już wyszukujecie dziecięce promocje?

Mnie to jeszcze zupełnie nie dopadło. Nie mam żadnych ciągotek w stronę dziecięcych zakupów. Może powinnam zacząć się martwić?
Stary 2012-11-04, 16:47   #4608
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Axella Skąd Ty masz wene już na takie zakupy? Dziewczyny, Wy też już wyszukujecie dziecięce promocje?

Mnie to jeszcze zupełnie nie dopadło. Nie mam żadnych ciągotek w stronę dziecięcych zakupów. Może powinnam zacząć się martwić?
ja przed 5-6 miesiącem nie chcę nic kupować Więc nie tylko Ty tak masz
Stary 2012-11-04, 16:48   #4609
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A to ciekawy system. Ale przy takim to bym na pewno pamiętała. U nas się ją tylko po doładowaniu aktywuje, a potem przez 3 miesiące (bo takie zazwyczaj kupuje) nie muszę. Dlatego zapomniałam
A to faktycznie można się zapomnieć...

A co do zakupów to ja jeszcze niczego konkretnego nie szukam, nie zamawiam, myślałam, że będę szalała ale jakoś nie
Cytat:
o głupia ja
do naprzemiennego karmienia piersią i butlą podobno karmienie z tej butelki jest najbardziej zbliżone do karmienia naturalnie, czyli gdy mama wyjdzie to tata będzie walczył
zobaczymy jak to będzie w praktyce

jedna taka : http://www.tommeetippee.pl/product/butelka_150_ml_x_1/
druga taka: http://www.tomi.pl/szczegoly/18033/
Aha No to super, nam też się może taka przyda Jak wrócę do szkoły ale to zależy czy nadal będę karmiła ile kosztuje ta butelka?

Stary 2012-11-04, 17:11   #4610
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ja ogólnie uwielbiam tematyczne zakupy
akcje:święta, walentynki, wielkanoc, wakacje,zima.. wszystko
uwielbiam mieć listę i latać po milionie sklepów porównując ceny, polując na promo
Wyprawkę podzieliłam na części i w każdym miesiącu kupię trochę, tak by bezboleśnie to przejść(dla portfela bezboleśnie hehe)
Zachwycają mnie te wszystkie rzeczy więc jak coś jest, to czemu by nie kupić

Obydwie butelki dorwałam za 20pln każda

ciuszki zostawię na czas gdy poznam płeć, ale rzeczy które moga już leżeć.. czemu nie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-04, 17:28   #4611
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
za te pieniądze też bym brała

Stary 2012-11-04, 17:29   #4612
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dobrze, że masz takie zdrowe podejście. A Twój szef widzę, że ma spore poczucie humoru Moja szefowa też odkąd się dowiedziała dużo idzie mi na rękę i mam już mniej obowiązków itd.
Mój szef i jego poczucie humoru
Jak powiedziałam, że jestem w ciąży okazalo się, że organizują wyjazd weekendowy w dwa działy. Powiedziałam, że nie jadę bo się nie nadaję, w góry nie mam siły a o 20 chadzam spać. To on wypalił, że szkoda, bo niepijący kierowca by się przydał, a do tego w ciąży to już bezpieczna ...

Cytat:
Tak i nie powinno się siadać, stawać za główką leżącego dzieckabo dostanie zeza i nie powinno się nosić łańcuszków i pasków w ciąży bo dziecko zakręci się w pępowinę. Jak się ciężarna wystraszy i złapie się gdzieś ze strachu, albo klepnie to dziecko w tym miejscu będzie miało "myszkę" Oj rad człowiek dostaje co niemiara.
Aleeeeee np najdziwniejsza rada to ta by nie jeść fistaszków bo dziecko później będzie uczulone na śladowe ilości, które tak często są w składzie...:con fused:
Najdziwniejsza - nie można podnosić rąk nad głowę, bo się dziecko w pępowinę zaplącze, a ostatnio że nie wolno w ciąży kraść i oszukiwać bo dziecko będzie złodziejem (facet się skarżył, że pracownica go okradła, a ona przecież w ciąży).

Cytat:
Niezależnie od ilości zjedzonego jedzenia zazwyczaj jestem głodna, stoję przed lodówką, i okazuje się że nie ma w niej tego na co mam ochotę.
To jak u mnie, taki TV tylko ja zawsze znajdę zastepstwo do zjedzenia.

Cytat:
Też nic jeszcze nie kupuję. Zacznę od wózka na wiosnę.
Teraz autko mi coś nawala, zaraz po gwarancji bezawaryjna TOYOTA a coś z silnikiem. Tata stwierdził, że to zbyt poważne i ma zaufanego mechanika koło siebie (jego kolega) i zamieniliśmy się autkami na jakiś czas, bo jest kolejka a oni trochę ode mnie mieszkają.
Naprawa pewnie trochę pociągnie więc może i lepiej, że dzidziusiowe zakupy na wiosnę odkładam.
Łóżeczko już mam, po kuzynie co ma 13 lat, lekko obgryzione, ale to się doszlifuje. Czeka na mnie już kilka lat u rodziców w piwnicy.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 17:47   #4613
sharpnowaja
Zakorzenienie

nuna to fakt że każdy z nas ma inną przemianę materii i inaczej przechodzi ciążę. Ale tak jak napisałam to moja koleżanka co tyle przytyła to jadła non stop słodycze a ruchu zero, tygodniami z domu nie wychodziło a zagrożenia żadnego nie miała. A takie coś też nie jest zdrowe dla dziecka.
Chodzi o to żeby nie popadać ze skrajności w skrajność

Ashysqua faktycznie pech. A dziewczyna mogła iść na rękę

colourblue mnie też strasznie ciągnie do zupek chińskich!! ale w ciąży zjadłam tylko z 3 łyżki jak TŻ jadł.
Stary 2012-11-04, 17:48   #4614
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ech tam, nie przejmuj się brzuszkiem już niedługo się pojawi taki twardy
ja zamówiłam sobie parę ciuszków, bo rajstopy i spodnie akurat były w promocji, więc czemu nie a muszę być przygotowana na pracę w biurze. nie wolno mi tam w dresiku biegać aaa, kupiłam sobie też takie niby-staniki bezszwowe. po prostu nienawidzę jak mnie teraz coś ściska. wszelkie staniki odpadają (już od paru tygodni nie noszę, całe szczęście cyc jędrny i daje radę, chociaż niemały). majtki już też tylko takie rozciągliwe na brzuchu noszę. wszystko, co choć trochę obcisłe w okolicach brzucha, powoduje u mnie rzyganie po prostu
Cytat:

dla dzidzi też jeszcze nie kupuję. ale jak by takie fajne butelki w promocji dorwać, to czemu nie? może poczekać na dzidzię
jednak ciuszki itp - z tym to na bank poczekam. po prostu nie wytrzymałabym tylu miesięcy nie mogąc ich wypróbować, przymierzyć... ale rozglądałam się już i próbowałam się zorientować, co się przyda, ile kasy przygotować... staram się w ten sposób też wyczulić małża, żeby wiedział, na co zwracać uwagę.
Stary 2012-11-04, 17:50   #4615
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Też nic jeszcze nie kupuję. Zacznę od wózka na wiosnę.
Teraz autko mi coś nawala, zaraz po gwarancji bezawaryjna TOYOTA a coś z silnikiem. Tata stwierdził, że to zbyt poważne i ma zaufanego mechanika koło siebie (jego kolega) i zamieniliśmy się autkami na jakiś czas, bo jest kolejka a oni trochę ode mnie mieszkają.
Naprawa pewnie trochę pociągnie więc może i lepiej, że dzidziusiowe zakupy na wiosnę odkładam.
Łóżeczko już mam, po kuzynie co ma 13 lat, lekko obgryzione, ale to się doszlifuje. Czeka na mnie już kilka lat u rodziców w piwnicy.
Ja mialam podobnie, moja bezawaryjna toyotka corolla od razu po gwarancji zaczela sie psuc Cos z nimi nie tak. Dlatego ją sprzedalam Teraz mamy tylko jedno auto i jakos obleci (ale chyba tylko dlatego ze nie bede pracowala do konca urlopu macierzynskiego). Byloby jednak ciezko jakbysmy obydwoje potrzebowali na raz auta

Co do dzidziusiowych zakupow to ja tez nic nie kupuje, nawet mnie nic nie kusi. Poszlam ostatnio do kilku dzieciecych sklepow, ale jakos mnie nic nie wzruszylo. Popatrzylam i tyle.
Znajac siebie bede kupowala w 6-7 miesiacu i tylko potrzebne rzeczy typu wózek, łozeczko, jakies pampersy, kosmetyki i troche ciuchow. Jakos zbytnio nie szaleje za wyprawka dla malucha Wychodze z zalozenia, ze ciąża to jeden z ostatnich momentow, kiedy moge jeszcze kupic cos dla siebie Potem moje potrzeby beda na 2 miejscu.
Dziecku jeszcze zdąże nakupowac

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 17:52   #4616
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
za te pieniądze też bym brała
no nie? grzech było by nie wziąc

Cytat:

colourblue mnie też strasznie ciągnie do zupek chińskich!! ale w ciąży zjadłam tylko z 3 łyżki jak TŻ jadł.
nie zjadłam żadnej zupki w ciąży.. ale bym zjadła!!
mam taki z paczki barsszcz z makaronem, a wciągnełabym jakąś ostrą kurczakową..
ale to za pare miesięcy

dorwałam piłę do świczeń, 63cm, 24pln ) do 120 kilo więc chyba dam radę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-04, 17:56   #4617
vil84
Wtajemniczenie

ja też powolutku kupuje rzeczy dzidziusiowe, ale teraz priorytetem są prezenty na święta dla całej rodziny, więc raczej od stycznia też resztę będę kupować ...
kupiłam na razie kilka ciuszków używanych na allegro, pieluchy tetrowe i flanelowe, i książkę z bajkami

nie wiem co się ze mną dzieje od kilku dni ciągle bym spała. nie dość, że śpię do 11, to teraz od czwartku po południu muszę się położyć na godzinkę. może dlatego, że mąż ma kilka dni wolnego, i późno się kładziemy, i nadrabiam to w dzień ale i tak śpię masakrycznie dużo, po 12 godzin. z przerwami, bo się budzę nad ranem przez kota.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 17:58   #4618
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
dorwałam piłę do świczeń, 63cm, 24pln ) do 120 kilo więc chyba dam radę
ja już dawno mam taką piłkę, świetna do robienia brzuszków. teraz oczywiście służy mi do innych ćwiczeń nie wiem, ile kilo moja piłka wytrzyma, ale małża wytrzymuje, więc chyba też ze mną "z gratisem" da radę
Stary 2012-11-04, 18:33   #4619
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no to faktycznie promocja, gdzie je dorwałaś?

ja mam wózek i łóżeczko, trochę rzeczy będę miała pożyczonych a resztę będę kupować po nowym roku.

axella gdzie taka tania piłka? bo ja poluję na takie i nic
Stary 2012-11-04, 18:37   #4620
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no to faktycznie promocja, gdzie je dorwałaś?

ja mam wózek i łóżeczko, trochę rzeczy będę miała pożyczonych a resztę będę kupować po nowym roku.

axella gdzie taka tania piłka? bo ja poluję na takie i nic
piłka w rossmanie 24zł za 63cm, większa za 45pln.

a butelki w jakimś sklepie dla dzieci, żadna sieciówka tylko taki zwykły "wszystko dla dziecka"

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości