|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
No właśnie i to mnie dziwi jak Ci ludzie dają radę. A ja się tak głupia uzależniłam. Jesteś genialna! TŻ mi mówił o tej sieci aero ale puściłam bokiem, zaraz doczytam, dziękuję! ![]() Wiem, że może by się ktoś znalazł, ale jest mi strasznie głupio kogoś o coś prosić. Mam tak od zawsze :/ Muszę to przełamać. Może dlatego, że tak rzadko ktoś o coś prosi mnie, bo rzadko mogę komuś pomoc? Doczytałam, że ten Aero to tylko sama karta sim, bez modemu. Czyli dalej mam problem nierozwiązany. Edytowane przez zywieczdroj Czas edycji: 2012-11-04 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jako, ze wiekszosci najwyrazniej spodobal sie enneagram, polecam: 1. Helen Palmer: "Enneagram. Zrozumiec siebie i innych". 2. Don Richard Riso: "Enneagram a typy osobowości. Dowiedz się, kim jesteś". 3. Richard Rohr, Andreas Ebert: "Enneagram. Dziewięć typów osobowości". Kazda z ksiazek podzielona jest na rozdzialy takie jak: historia rodziny (dlaczego stalismy sie akurat tym typem), mocne strony, slabe strony, podtypy, co pomaga wyzwolic sie danemu typowi ze slabosci itp. Wydaje mi sie, ze nie jest to jakis absolutny "must have" czy odkrycie stulecia, ale pomaga lepiej zrozumiec siebie i innych.
Be the change you want to see in the world! Edytowane przez Konwalia11 Czas edycji: 2012-11-04 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
Wiesz co, ja sie wypytam co potrzebne do tego Aero
![]()
#1084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widac u Ciebie niesamowitna zywotnosc umyslowa i nieproporcjonalna slabosc cielesna. Postaraj sie wykluczyc braki witamin czy pierwiastkow oraz stwierdzic, czy gdzies w ciele nie czai sie jakis stan zapalny. Kiedy mialas robiony jakis wiekszy skan calego organizmu?
![]() |
#1085 |
Rozeznanie
|
Inga super historie
![]() ![]() A tak z ciekawosci, znajomosc jakiego jezyka sprawdzalas? ![]()
#1086 |
Zadomowienie
|
Zywiec
to fakt teofilów to dosc odległe osiedle. ciekawe połaczenie jest bezposrednio z Kaliskiego tam gdzie teraz jest pks linia autobusowa nr.6 jezdzi przez teofilow az do zgierza ![]() co do tz i opcji z kolezkami podchmielonymi i tekstami typu ze ich dziewczyny to .... ![]() ![]() sereno podałam na noc sinecod i clemastyne...o dziwo pomogło ,suchy kaszel zmienił sie w mokry...ale nie ma poprawy jakiejs mega,mucosolvan dałam...w nosie nadal coś utyka ![]() ![]() ![]() co do prawka : muszę zacząć robić testy ![]() muszę w tym tyg zrobić zdjęcie muszę zapisac sie w tym tyg. na 2 egzaminy ![]() muszę duzzoooo jeszcze pojezdzic ![]() muszę wyczarować kasę ![]() a dziś porobiłam pare domowych spraw od rana a w poludnie mnie powaliło...musiałam zasnąć spałam 2,5 h...teraz kawa bo nie ogarniam nawet własnej d.u.p.k.i ![]()
#1087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam to samo z mobilizacją ![]() Sprawdzałam rosyjski ![]() Haalima, mogę mieć to co Ty. Mam podobne objawy, budzę się rano pełna energii, a po 2 godzinach czuję się totalnie wypompowana. Choć jedyne czynności jakie wykonałam to odpisanie na wizażu i zjedzenie śniadania. Nie wiem skąd u mnie się to bierze, często mi zimno i chce mi się spać, nawet latem. Badań nie robiłam już dawno, a wypadałoby :/ Jedyne co mi pomaga, to zmusić się do jakieś czynności, ale bywa to trudne, a poza tym te objawy codziennie wracają. Aż się boję każdego ranka, bo znów będzie to samo. Sama nie wiem czy to psychika czy ciało. Serena ja też chcę wrócić do niemieckiego ![]()
"Nie każde działanie przynosi szczęście, ale nie ma szczęścia bez działania" Edytowane przez inga86 Czas edycji: 2012-11-04 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.baginc.com/adele-large-fl...kin-black.html ![]() ![]() Inga zadzwoń! Chętnie poznałabym więcej szczegółów - myślę, że może być to bardzo inspirujące! ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez serena.avon Czas edycji: 2012-11-04 o 15:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1090 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale miło, że kolejna osoba na wątku jest z Łodzi ![]() Porozmawiam dzisiaj o tym z TŻ, chociaż jakakolwiek rozmowa z nim i tak już chyba nie ma sensu. Żebym tylko znalazła szybko jakieś mieszkanie blisko uczelni ![]() Trzymam kciuki za Twoje prawko. Zobaczysz jak już zdasz jak będziesz śmigać po mieście ![]() Kocurko - co studiujesz i w jakim jesteś wieku? Może się znamy a nawet o tym nie wiemy skoro studiujemy w jednym mieście ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zadomowienie
|
Wpadam po motywację do pracy bo coś cieżko.
W sumie wiem dlaczego - mam Coś zrobić (zdeklarowałm się), ale ilekroć sie za to Coś zabieram to mi witki opadają bo: 1)nie wiem, jak to ugryźć - bałagan straszny! 2)brakuje mi kompetencji i obeznania w przepisach. 3)możliwe, że panikuję niepotrzebnie i może być tak jak będzie ("byle jak" wg mnie...) 4)zawalił tu Ktoś inny na wstępie i z Tym Ktosiem jutro muszę pogadać w odpowiedni sposób... Łapka Fairy, siostro 9w1! Też poczułaś ten niesmak z bycia takim spolegliwym "cielaczkiem"? Ja sie pocieszam, że zachowania względem ludzi są wyuczalne, już jakiś postęp widze, a co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zadomowienie
|
Żywiec niestety masz racje przydałby się jakiś modem... Ale ponoć do tego celu wystarczy stary telefon http://www.mmwarszawa.pl/409775/2012...tegory=magazyn ale ogólnie to dobra opcja z braku laku i tu jest wszystko fajnie wyjaśnione co i jak
#1093 |
Rozeznanie
|
Serenko-
''Niemiecki nie gryzie'' i ''Ćwiczenia-język niemiecki'' z wyd.EDGARD. Wcześniej wspomniany już Bęza(ale dla mnie czyli osoby uczącej się od 3 miesięcy nieco za trudny). Repetytorium leksykalne do matury podstawowej i gramatyka PWN dla gimnazjalistów. Jednak póki co tylko ''Niemiecki nie gryzie''. Wcześniej skończyłam książkę Studio D A1. Di, trzymam kciuki. Żywiec, ja też jestem z Łodzi:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Rozeznanie
|
Zjadłam całe opakowanie wafelków z czekoladą, trochę energii przybyło. Odniosę się trochę wybiórczo- postaram się stopniowo uzupełniać.
240 pytań- jest wersja z 24 pytaniamihttp://www.authentichappiness.sas.up...ionnaires.aspx Brief Strengths Test- mnie zdecydowanie bardziej podoba się ta dłuższa i myślę że wyniki są bardziej wiarygodne, ale może którejś z Was podpasuje ta- mnie byłoby b. trudno odpowiedzieć na te pytania. Cytat:
Wiesz, że ostatnio doszłam do podobnych wniosków? Mam wrażenie dysocjacji: głowa ma pomysły, mówi- zróbmy to! Ciało- spadaj, nie chce mi się. Tak jak teraz- mam kolejkę rzeczy do napisania Wam.. Robiłam kiedyś enneagram i wyszło mi 9w1, teraz 5w4 (czyli 2 najpopularniejsze typy tutaj, zastanawiające), ale widziałam że jak zmienię odpowiedzi, co do których się wahałam to zmienia się wynik na 9w8 i jakieś inne. Trochę mi się nie podoba to szufladkowanie. Typ nr 5 - Obserwator Introwertyk, ciekawy świata, z potrzebą wiedzy o nim, analityczny i wnikliwy. Przeczulony na punkcie prywatności i niezależności. Uważa, że nie należy kierować się emocjami, ponieważ są one zbyt nietrwałe, a uzewnętrznianie ich osłabia. Stara się wszystko przemyśleć. Nie reaguje spontanicznie, zwłaszcza w zaskakujących go sytuacjach stara się odsunąć na bok, a potem dopiero przeżyć wszystko w samotności. Często jest przez to nieświadomy swoich prawdziwych uczuć. Potrafi podejmować na chłodno trudne decyzje. Typ nr 9 - Mediator Lubi pomagać innym, jest z natury dobry oraz wrażliwy. Poszukuje jedności z innymi ludźmi i ze światem wokół. Niezdecydowany, spokojny, powolny. Wie, czego chcą inni, ale nie wie czego sam chce. W dzieciństwie jego potrzeby i własne zdanie mogły być ignorowane. Najbardziej uparty ze wszystkich typów enneagramu. Potrafi zjednoczyć się z drugą osobą, chcieć tego, czego chce ona. Podąża za innymi. Kiedy podejrzewa że jest manipulowany, zatrzymuje się i ma nadzieję, że problem sam się rozwiąże. Zobaczcie wzory zachowań dziewiątek i piątek: 9 ![]() 5 ![]() Na tej stronie jest to głębiej wyjasnione, wejdźcie w home, potem w type describtions i levels of development. Na forum widzę, że ludzie dyskutują chyba coś co nie jest w darmowej części: obawy i pragnienia poszczególnych typów na różnych poziomach rozwoju http://www.enneagraminstitute.com/fo...1#.UJax7W-ZSUM Co jest zastanawiające, zaletą 5 jest non-attachment, a pragnienie, szczególnie na tych gorszych poziomach to detachment, boi się wchłonięcia, izoluje się. 9 za to boi się odrzucenia, straty, chce być jednością Ja się boję i tego i tego. ![]() Emilko, w naszych rozmowach były poruszane te kwestie- coś tu się zgadza. To, jaki typ osobowości charakteryzuje danego człowieka zależy od tego, co jako pierwsze zachwiało w dzieciństwie jego poczuciem bezpieczeństwa, która z emocji opanowała go najsilniej i jaki mechanizm obronny wykształcił on na samym początku. - gdzieś było jakim dzieckiem są typy i jakimi mogą być rodzicami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wymysliłam aby wczuc sie bardziej w kwestię auta samego w sobie pojdziemy z tz na gocarty ....moze to mi trochę otworzy głowe i wyobraźnię....tymczasem,j azda na placyku bardzo mi sie podobała... ![]() ![]() lece właczyc tvn style chyba bedzie perfekcyjna pani domu ![]() moze mnie zmotywuje aby rozładowac zmywarkę bo od rana zabrac się za to nie moge ![]() motywacjo gdzie jestes??????? moze ja również mam za mało magnezu?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem czy się znamy, ale zawsze możemy się poznać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2012-11-04 o 18:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zadomowienie
|
Halima ja to mogę stwierdzić, ze ty to jesteś baaaaaardzo mądra, bystra
![]() Też mi wyszło 5w4 :P Chociaż ja to się widzę jako rasowy typ, wasze wyniki troche mnie zaskoczyły zwłaszcza Burej ![]() Muszę się pochwalić to chyba pierwsza niedziela od X czasu, kiedy rzeczywiście coś udało mi się zrobić wg planu... Mam niezbyt ciekawą sytuacje w domu, domownicy bez przerwy się na siebie wydzierają... Więc wczorajszy dzień to w ogóle miałam wyjęty z życiorysu, poza rozmową z siostrą to z nikim dla rozrywki nie nawiązałam kontaktu i siedzę dzisiaj stricte myślami w pracy. Udało mi się też trochę pojeździć. Najbardziej dumna jestem z tego, że wpadłam w jakiś flow i pisze teraz "referacik" na 5 str dla znajomego z pracy na temat skutków zmian klimatu i metod ich przeciwdziałania, znalazłam też materiały ze studiów o rol eko i też z tego stworzę jakiś materiał. Już mam 2,5 strony a przy okazji odświeżam sobie rzeczy potrzebne do pracy. Jeszcze muszę znaleźć czas na dokończenie jednego przynajmniej briefingu i zabawienie się copy-paste i posklejanie stanowisk państw UE z różnych spotkań :P I draft uzasadnienia, z czym mam problem bo nie wiem jak to ugryźć... no ale jeszcze mam do 7 pare godzin ![]() Brakuje mi takiej towarzyskiej odskoczni, ale nawet wypisywanie listy pretensji do X, które ciągle we mnie siedzą przestają mieć przy tej ilości zadań znaczenie. Nie miałabym takiej motywacji, gdyby nie ten cień nadziei, ze jak bede dawać z siebie na maksa i pomagać innym to zostanie to zauwazone...
“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” ― Mahatma Gandhi I) 10 kg ![]() II) 10 kg ![]() Edytowane przez change Czas edycji: 2012-11-04 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Change - czemu aż tak zaskoczył Cię mój wynik w ennagramie?
![]() Co do opisu Halimki bardzo się zgadzam - potrafi się kobita zagłębić w problem jak mało kto ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zadomowienie
|
Bura
![]() ![]() ![]()
“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” ― Mahatma Gandhi I) 10 kg ![]() II) 10 kg ![]() Edytowane przez change Czas edycji: 2012-11-04 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to wierzę, że kiedyś uda mi się stworzyć własny dom(bo teraz mieszkam w rodzinnym), takim pachnącym świeczkami, zdrowym obiadem, elegancki, który stworzę z mężem, z którym będę mogła medytować i dlugo długo rozmawiać ![]() ![]() ![]() Boże teraz to ja pierniczę. Mam nadzieję, że Wam to nie przeszkadza... ![]() Wpadałam się pokazac i powiedzieć, że Was nadrobię w piątek, bo mi się szykuję taki tydzień, że się tylko modlę, zeby go przetrwać... Dodam jeszcze, że ZMARNOWAŁAM bezpowrotnie kilka dni, które mogłam wykorzystać bardziej efetywnie. Ale wiecie co? Walka z prokrastynacją nauczyła mnie m.in żeby się nie oglądać za siebie, nie rozpaczać nad straconym czasem, a postarać się więcej tego nie powtórzyć ![]() Ściskam i jestem w piątek(jak dożyję)... Dobrego tygodnia!
![]() |
#1103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie - mnie wygladasz na taka zdyscyplinowana, konkretna, rzeczowa osobke, ktora jest niejako "uwieziona w swoim ciele". Bo jesli u innych obserwuje schemat: paralizujace mysli paralizuja cialo, tak u Ciebie jest inaczej. Czuje, ze mocno stapasz po ziemi, ale organizm jedzie na rezerwie. Pytanie - co jest grane. Pamietam, jak moja byla wspolokatorka normalnie powloczyla nogami - wiecznie zmeczona, since pod oczami, przychodzila do domu i od razu sie kladla do lozka. Poszla sie porzadnie przebadac i co? Cukrzyca. Teraz bierze insuline, ale przynajmniej normalnie funkcjonuje.
![]() |
#1104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Halo! Jeszcze ja!
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dożyjesz ![]() ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzisz, zdaje sie, ze znowu cos postrzegasz przez jakis filtr. Ja w opisie tego typu nie widzialam ani slowa "spolegliwy" ani "cielaczek" ![]() ![]()
![]() |
#1107 |
Raczkowanie
|
#1108 |
Rozeznanie
|
Serenko,
uprzedzam jednak, że ''Niemiecki nie gryzie'' jest podręcznikiem z którym zaczniesz naukę od czasownika ''być''. Dla mnie to idealne bo raz, że w języku polski a dwa, że powolutku. Niestety zauwazyłam, że zaczynając naukę języka nie ma sensu rzucać się na książki w tym języku bo tylko zirytować się można(że się nie rozumie). Boooże... jak ja mam dosyć tego pie....lonego excela. ehh...5 godzin wystarczy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
|
Aper nie cielaczek ale dziczek :P i to bynajmniej spolegliwy!
![]() ![]()
#1110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyno, jak ja Ciebie podziwiam za to samozaparcie! 5h? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.