|
|
#2731 | ||
|
KOTerator
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
.---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2732 |
|
Wtajemniczenie
|
ogladam bidulki ze schroniska. Nigdy nie widzialam wczesniej ogolonego persa
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
a to nie zakumałam
![]() Na początku trochę się trzęsie ale przecież w domu siedzi, a jakby co to jakiś sweterek mu zorganizuje
|
#2734 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo: jem coś, Stimpack jest mega ciekawy co to takiego, wychodzi z siebie żeby zajrzeć do talerza, wspina się po mnie, po ścianach, a jak mu pokażę, to totalnie traci zainteresowanie. Jak otwieram lodówkę, to jest miau miau chcę mleko, jak mu wlewam na spodek i odstawiam na parapet żeby się trochę ociepliło, to jest istny dramat, bo kot chce już. A jak postawię na podłodze, wypije z 1/10 i idzie się bawić.Cytat:
Cytat:
Haha! Rozbrajające zdjęcie Ona tak na co dzień pozuje do zdjęć?Cytat:
Świetnie to wygląda. Ogólnie persy są fantastyczne, gdyby nie to, że obudziło się we mnie poczucie misji ratowania bezdomnych kotów, chętnie bym przygarnęła persa.Wczoraj wykąpałam w końcu Stimpacka i pozbyliśmy się odchodów pcheł, jest czyściutki i pachnący. O dziwo był bardzo grzeczny, nawet nie miauknął, ani mnie nie podrapał, próbował pić wodę i był zaciekawiony nową sytuacją. Ja byłam strasznie przejęta i bałam się, że się przeziębi, dlatego po kąpieli godzinę go trzymałam na kolanach, wycierałam ręcznikiem i ręką. Mruczał, ale też strasznie drżał. Nie wiem od czego, bo raczej nie z zimna, było naprawdę bardzo ciepło. Niemniej, kąpiel była dla niego niewątpliwie dużym stresem, bo spał po niej dobrych kilka godzin. |
||||
|
|
|
#2735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarza jej się przyjąć pozę, która powoduje u mnie 'Iskierka błagam nie ruszaj się te kilka sekund' ale różnie to wychodzi. To było akurat połączenie kotka przeciągającego się z kotkiem 'miziaj' i wyszła diva.
|
|
|
|
#2737 |
|
Raczkowanie
|
Dobra Stimpacza mina pt "eee?"
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki on śliczny
z tą biało-czarną mordeczką
|
#2739 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
Moj Teddy po wizycie u fryzjera byl nie do poznania
, nie tylko optycznie . Stal sie zywszy i jakby weselszy , mogl sie wreszcie dokladnie umyc![]() Teraz po paru miesiacach wyglada znowu tak: 039.jpg Moze na wiosne sprawimy mu znowu krotka fryzurke
|
#2741 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Miałam poczytać wątek po pracy, ale nie będę siedziała do 4. Nadrobię jutro. Pa .
![]() Co łączy faceta z kotem? 1. Wrzeszczy kiedy jest głodny. 2. Zawsze pcha się do łóżka. 3. Wystarczy go pogłaskać i od razu podnosi ogon do góry. 4. Kiedy ktoś go pogłaszcze zaraz domaga się więcej. 5. Lubi ocierać się o twoją przyjaciółkę. 6. Nie lubi obcinania pazurów. 7. Czasem ma problemy z trafieniem do kuwety. 8. Ciężko przemówić mu do rozumu. 9. Jak jest zły, to zaszywa się w kącie i się nie odzywa. 10. Nie sprząta po sobie. 11. Wpycha nos do każdego garnka. 13. Cały czas by spał. 12. Nie wyjaśnia, czemu zniknął na cały dzień.
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-11-04 o 08:41 |
|
|
|
#2742 |
|
Rozeznanie
|
Monika pewnie wydaje Ci się, że Euzebiusz przystojnieje, bo dorasta, a Ty wolisz dorosłe koty
![]() Jeśli chodzi o link, będziesz myślała dla Milki? ![]() Stimpack rewelacyjne ujęcie
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2744 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Chyba jeszcze w Polsce nie jest to możliwe , poza tym Milka ma już wszystko wycięte i nie było by gdzie implantów przyczepić , żyje normalnie na trzech łapach, może w przyszłości trzeba będzie pomyśleć o jakichś lekarstwach/operacjach/wózku, ale oby się obyło bez problemów, Milka jest silna i bym się nie zdziwiła, jakby żywa nienormalnie długo i szczęśliwie.Linka dałam, bo może kogoś to zaciekawi ?
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
![]() mam małe pytanko odnośnie mojego kota, jest to kastrowany kocurek, ma ok 2 lat, przebywa w domu i jest dość okrąglutki Nie chce go bez potrzeby targać do weterynarza, bo jest to dla niego niesamowicie stresująca sytuacja.. Z góry dziekuje za odp
|
|
|
|
#2746 | ||||||
|
|
[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3739168 1]Z jednej strony jak jest dobra karma to nie trzeba zmieniać, ale po pierwsze ja bym ciągle tego samego jeść nie chciała. A po drugie co jak kot tak jak ten mojej cioci przyzwyczai się do jednego, a wycofają daną karmę z rynku? Ja wole stawiać na różnorodność.
[/QUOTE] Ja też jestem za różnorodnością. Może się zmienić również skład karmy, a z tego co wiem, koty bardzo, ale to podobno bardzo przywiązują się do składu karmy. Dlatego czasem ciężko zmienić lub wprowadzić kotu nową karmę, smak itd. Tak było chyba z Royalem, kiedy zmienił się producent. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() Jak Cham był mały i zwał się jeszcze Filemonem , byłam przekonana, że jak położę coś na szafę- na czym zależało mi, żeby nie dorwał- będzie to bezpieczne. Jak się kiedyś zdziwiłam widząc tego gnojka na szafie ![]() Brat kiedyś do mnie zadzwonił jak byłam z mamą na zakupach i mówi: On- Powiedz mamie, że jej biały kot nie jest już taki biały. Ja- Co się stało? On- Siedział w piecu. Ja- 2. O, ja też czasem chowałam zabawki Najgosze, to jak mu myszka w nocy pod coś wpadła. Jak on prosił, żeby mu wyjąć ![]() Ja mu nie chowam z w/w powodu. Chowałam kiedyś do komody. Nie dość, że wyciągnął zabawkę, to wywalił wszystko i spał w środku. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() 2. ![]() 3. ![]() edit 1: ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|
#2747 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-11-04 o 11:09 |
|
|
|
|
#2748 | |
|
|
Cytat:
![]() 2.
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2750 |
|
|
Ciągle piszecie o tej karmie, więc pod koniec listopada zamówię chyba .
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Leżę ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Merlin ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- To nie lepiej było sfinksa wziąć? A czemu jest golony?
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy okazji zapytam czy jest tu ktoś z woj. lubelskiego kto chciałby przygarnąć ślicznego, białego kocurka? ma ok. 4 lat, aktualnie jest na leczeniu przez 2 tygodnie, bedzie zupełnie zdrowy, wykastrowany,ale nie bedzie miał gdzie się podziać.. jest bardzo spokojny, jest przyzwyczajony do ludzi, nie boi się, nie jest w żadnym razie agresywny, prawdopodobnie kiedyś miał normalny dom, wiec nie byłoby problemu z przyzwyczajeniem go do nowego miejsca. tutaj wątek o nim i jego zdjęcia jeszcze sprzed wyjazdu do lecznicy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=654008 bede wdzieczna za wszelką pomoc i zainteresowanie! Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-11-04 o 11:55 |
|
|
|
|
#2753 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2754 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowy tymczas mojej przyjaciólki, znalazła pod śmietnikiem pod domem heh
Jets u niej koło 2 tyg., bo po znalezieniu to oczu nie było widać... Nazywa go Isztwanek jest b czysty, nigdy nigdzie nie nabrudził, zaczepia psa i kota i słodko mruczy
Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-11-04 o 12:40 |
|
|
|
#2755 |
|
KOTerator
|
Ładny kotek
, oby szybko znalazł dobry ds.
|
|
|
|
#2756 |
|
Konto usunięte
|
Kicia dzisiaj dostała sparzone wrzątkiem serduszka kurczaczka.
Musiałam przekroić na pół bo jak były całe to wyjmował łapką i się bawił, ale zjadł ze smakiem, nawet miseczkę wylizywał ![]() Na razie kupiłam 5, w razie czego jakby nie jadł, ale myślę że dużo zdrowsze to niż puszka, a za taką porcyjkę zapłaciłam 50groszy. W kolejce czekają 3 wątróbki za oszałamiającą kwote 80groszy i 5 żołądków za 40groszy Ale to jakoś na dniach dostanie dopiero, jak będzie mu smakować to będę mu częściej kupować.A dzisiaj jeszcze miał uciechę, bo dostał kawałek wędzonego łososia, dawno tak się nie starał żeby dostać żarełko
|
|
|
|
#2757 | |
|
|
Cytat:
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Milka tylko jak wolno chodzi to kuleje, jak biegnie to jak struś pędziwiatr, nie widać, że czegoś jej brakuje .
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
zimno, kot musi się dogrzewać
![]() co do kamicy moczowej, struwitów i diety leczniczej, to: - kryształy struwitowe mogą się zdarzać i u zdrowych kotów - w przypadku kota z zaburzeniami oddawania moczu, kryształami w moczu, zasadowym pH moczu i kamieniami widocznymi na usg/ rtg stosuje się dietę zakwaszającą mocz i rozpuszczającą złogi na czas rozpuszczenia kamieni (ok. dwa miesiące). Nie zaleca się karmienia kota dożywotnio karmą urinary, jeśli problem nie nawraca często. Powstawaniu kamieni moczowych sprzyja wysoka zawartość magnezu w karmie i wysokie pH moczu, ale pH moczu jest w tym o wiele ważniejszym czynnikiem. Karmy bezzbożowe wysokobiałkowe zakwaszają mocz, więc raczej można je stosować u kota, który miał epizod kryształów w moczu, ale w tej chwili jest zdrowy - kryształy w moczu nie oznaczają automatycznie kamicy moczowej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

.

ale przecież w domu siedzi, a jakby co to jakiś sweterek mu zorganizuje 
.
. Dużo bym dała, żeby była już zdrowa... A mam małe pole do popisu, bo specjalistów i sprzętu brak 

, nie tylko optycznie