Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 20:49   #3211
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Zamówienie w InkaStyl ogłaszam najbardziej ch.. z wszystkich ch.... - nie dość, że masakra ze sprzedającym na każdej linii, to 4 rzeczy na 5 zamówionych są okropne i muszę się ich pozbyć, bo są za duże/za małe/ch.....
Kurcze a ja byłam super zadowolona, a kupowałam sukienki po 17 zł. 3 zostawiłam, 2 odesłałam i zwrócili kasę szybciutko, bez problemu:/
Stary 2012-11-03, 21:23   #3212
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Wredna, ja zazwyczaj nakładam ok. 3/4. Ale to często zależy od przepisu - są muffinki cięższe, które mało rosną i można nałożyć prawie całe, a są takie mocno rosnące, których najlepiej nałożyć 1/2. Ale zazwyczaj 3/4 to bezpieczne wyjście jak nałożysz za dużo, to się może zwyczajnie wylać jak zacznie rosnąć.
Dzięki
Zapisałam sobie do zakładek już 5 przepisów od Ciebie na muffiny. Na pierwszy ogień pójdą potrójnie czekoladowe albo ze snickersem Potem bananowe, będę musiała jakoś TŻta przekonać do bananów, bo nie lubi, ale mam nadzieję, że muffinom się nie oprze
Nie trzeba już niczym smarować tych foremek? W opisie aukcji tak właśnie jest napisane.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 21:45   #3213
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Dzięki
Zapisałam sobie do zakładek już 5 przepisów od Ciebie na muffiny. Na pierwszy ogień pójdą potrójnie czekoladowe albo ze snickersem Potem bananowe, będę musiała jakoś TŻta przekonać do bananów, bo nie lubi, ale mam nadzieję, że muffinom się nie oprze
Nie trzeba już niczym smarować tych foremek? W opisie aukcji tak właśnie jest napisane.
Zdecydowanie najpierw rób potrójnie czekoladowe nie trzeba
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 23:42   #3214
kasiencja
Pani Buka

hej hej
wypowiem się w kwestii muffinek - ja się jakoś nie przejmuje tym, czy wyszły zakalcowate, czy wyrosły idealne, czy się przyklejają do foremek. obojętnie, zawsze zjemy i zawsze dobre

Cytat:

Zamówienie w InkaStyl ogłaszam najbardziej ch.. z wszystkich ch.... - nie dość, że masakra ze sprzedającym na każdej linii, to 4 rzeczy na 5 zamówionych są okropne i muszę się ich pozbyć, bo są za duże/za małe/ch.....

ale aż tak w całości źle nie jest - siostra z bluzy jest zadowolona bardzo, a ja z tymi zwykłymi bluzkami też idealnie trafiłam z rozmiarem.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:51   #3215
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Za taką cenę można było się spodziewać, ze nie będą super jakości.
Po pierwsze nie widzę związku, po drugie nie pisałam, że jakościowo są złe.
Cytat:
Wredna, ja zazwyczaj nakładam ok. 3/4. Ale to często zależy od przepisu - są muffinki cięższe, które mało rosną i można nałożyć prawie całe, a są takie mocno rosnące, których najlepiej nałożyć 1/2. Ale zazwyczaj 3/4 to bezpieczne wyjście jak nałożysz za dużo, to się może zwyczajnie wylać jak zacznie rosnąć.
Ja na początku lałam zawsze 1/2, bałam się, że się nie dopieką i w ogóle. Dopiero jak się oswoiłam to zaczęłam więcej, ale i tak jestem zwolenniczką raczej mniejszych. Nie umiem do końca oszacować konsystencji,a co za tym idzie czy ciasto się nie rozleje na bok (czy ktoś jeszcze pamięta foty moich nierozpękniętych rozlanych w jedną stronę muffinek?)
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Kurcze a ja byłam super zadowolona, a kupowałam sukienki po 17 zł. 3 zostawiłam, 2 odesłałam i zwrócili kasę szybciutko, bez problemu:/
W tej cenie to mi się nie opłaca zwracać zbytnio Ja na zwrot za towar, którego nie było czekałam ponad tydzień
Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość

ale aż tak w całości źle nie jest - siostra z bluzy jest zadowolona bardzo, a ja z tymi zwykłymi bluzkami też idealnie trafiłam z rozmiarem.
Cholerka też jest zadowolona. No cóż miałam pecha. Zrobiłam Ci zwrot 5zł.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:01   #3216
Malla
Nie depcze krokusów

Pamiętamy Ineso i niepopękane muffinki, niech spoczywają w żołądku
Stary 2012-11-04, 11:17   #3217
Ineso
Matka Smoka

Przypomniało mi się, że kiedyś znalazłam uniwersalny przepis na muffinki: http://www.wielkiezarcie.com/recipe38687.html
Stary 2012-11-04, 11:36   #3218
201608010929
Konto usunięte

Pamiętacie jak reklamowałam sweter w Zarze bo rozpruł mi sie pod pachą? Oczywiście reklamacja została uznana a że nie dało się tego naprawić to dostałam nowy sweter - identyczny.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 12:52   #3219
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Ty Lenka, to kiedy idziemy na kawę?

Cytat:
Nigdy nie mogłam się przekonać do dyni, ech.
My jesteśmy od niej uzależnieni Może spróbuj z przepisu Carmelovej:http://wolnoscsmakowania.blogspot.co...ch/label/zupa? Ziemniaki i prażony słonecznik fajnie wyciągają jej smak

Cytat:
5- jeden z moich ulubionych
Wytłumaczcie mi fenomen tego filmu (Bartman również wymienia go jako jeden z ulubionych !). Jak dla mnie do bólu przewidywalny a przez to nudny

Cytat:
Wzięło mnie coś na klimat weselny i przeglądam suknie ślubne, obrączki, bukiety... Trafiłam na takie fajne "teledyski ślubne": , ten jest chyba najfajniejszy z tych, które widziałam, ale Panna Młoda ma wg mnie tragiczne okulary w tych codziennych ujęciach. W ogóle świetny pomysł z takim skrótem z przygotowań, ślubu i wesela
Ostatnio oglądałam 2 filmiki Ex mojego Ex. Wieje trochę sztucznością, ale i tak mi się podobają, zwłaszcza plener, bo ma konwencję ściągniętą z Dirty Dancing
ślub: http://www.youtube.com/watch?v=Rqhq2...eature=mh_lolz
plener: http://www.youtube.com/watch?v=z0Z6V...ature=youtu.be

Cytat:
A tak w ogóle, to kto ma moje Katherine? Zamawiałam je wieki temu, dużo nausznic tam było...
ja

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jutro pracuję, potem randka, a w sobotę góry.
Na jaki szlak się zdecydowałaś?

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Trzecie święto w moim prywatnym zestawieniu najlepszych świąt w roku dobiegło końca
Mam kaca moralnego -siedziałam 12h w pracy, więc nie dość, że nie pojechałam do domu na groby bliskich to w ogóle jakoś tak przeszło to święto obok mnie, bez chwili zadumy, refleksji...
W międzyczasie zadzwoniła do mnie babcia i popłakała mi się do słuchawki, że u jej rodziców tak mało zniczy na grobie w tym roku a wokół u innych tyle się pali, że prawie nikt o nich już nie pamięta Na szczęście moje dwie przyjaciółki były w mieście i jedna z nich poszła zapalić 10 zniczy a babcia teraz ma zagwozdkę od kogo one są
Ahh... te problemy starszych ludzi

Cytat:
Dokładnie każdy na moim blogu
W środę cały E. zajadał się Twoimi muffinkami Koleżanka z pracy robiła pożegnanie i poprosiła mnie o podesłanie jakiś sprawdzonych przepisów - zrobiła 300 sztuk! Wszyscy się zajadali - już niedługo będziesz sławna

Cytat:

Gdybyś jednak coś odsyłała to daj znać, bo dopiero teraz zauważyłam, że mają body, które chcę kliknąć, więc mogliby Twoje poprawione zamówienie włożyć do mojej paczki i zapłaciłabyś za wysyłkę tylko w jedną stronę

Ineso, Zielona, znacie może jakiś francuski serial komediowy? Najlepiej taki do 30minut, z w miarę prostym językiem, coś a'la Friends/Różowe lata itp.

SdC, Hiper, spóźnione, ale serdeczne życzenia urodzinowe - spełnienia marzeń i siły do codziennej walki z przeciwnościami losu

Lenka, i i
Wciąż mam bazę SdC i dręczą mnie wyrzuty sumienia, że nie zrobiłyśmy przerzutu przed tym weselem

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2012-11-04 o 12:58
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 13:53   #3220
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Gdybyś jednak coś odsyłała to daj znać, bo dopiero teraz zauważyłam, że mają body, które chcę kliknąć, więc mogliby Twoje poprawione zamówienie włożyć do mojej paczki i zapłaciłabyś za wysyłkę tylko w jedną stronę

Ineso, Zielona, znacie może jakiś francuski serial komediowy? Najlepiej taki do 30minut, z w miarę prostym językiem, coś a'la Friends/Różowe lata itp.
Tych moich rzeczy nie ma w innym pasującym mi rozmiarze, więc nie będę wymieniać

Z seriali po francusku w celu nauki oglądałam Modę na sukces i Żar młodości - bo tam wolno, mało i prostymi zdnaiami mówią Parę razy oglądałam kanadyjską wersję Kasi i Tomka, ale to dość ciężkie - francuski i wymowa trochę inne, no i żarty językowe. Nie pamiętam co jeszcze oglądałam, jak sobie przypomnę to dam znać.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Pamiętamy Ineso i niepopękane muffinki, niech spoczywają w żołądku
Ha wywołałam wilka z lasu - wyszły mi znów dzisiaj takie asymetryczne - nowy przepis testowałam

Dla początkujących - wg mnie najbanalniejsze i najszybsze w przygotowaniu są muffinki robione z przepisu Cholerki na chlebek bananowy. Ja je robię metodą muffinkową - tzn. w jednej misce suche,w drugiej mokre składniki. Kiedyś mierzyłam czas - 10 minut trwa pełen proces przygotowania aż do włożenia do piekarnika. No i są najpyszniejsze.
Stary 2012-11-04, 14:01   #3221
cholernarejestracja
Copyraptor

300 sztuk hardkor Granatowa, przekaż proszę moje Katherine Ineso jak się z nią będziesz widzieć

A za dynię jednak podziękuję, może rok przerwy dobrze mi zrobi

Mnie to się już nawet nie chce dwóch misek brudzić robię najpierw mokre a później sypię suche.
Stary 2012-11-04, 14:10   #3222
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze nie widzę związku, po drugie nie pisałam, że jakościowo są złe.
A to wygwiazdkowane słowo na h to nie odnosiło się do jakości? Bo ja to tak zrozumiałam właśnie, że za małe/ za duże / h**owe. Jak nie to sorry za nadinterpretację

Cytat:
Wytłumaczcie mi fenomen tego filmu (Bartman również wymienia go jako jeden z ulubionych !). Jak dla mnie do bólu przewidywalny a przez to nudny

Ostatnio oglądałam 2 filmiki Ex mojego Ex. Wieje trochę sztucznością, ale i tak mi się podobają, zwłaszcza plener, bo ma konwencję ściągniętą z Dirty Dancing
To był Pamiętnik? Dla mnie to po prostu piękna historia miłosna, taka miłość na całe życie. Bardzo się na nim wzruszyłam, praktycznie cały czas płakałam w ramię mojej połówki. Strasznie się też wczułam w bohaterów, przejmowałam ich historią, nie każdy film tak na mnie działa.

Fajne filmiki Aczkolwiek z początku nie podobało mi się, że Pan Młoda nie jest w sukni ślubnej tylko małej czarnej, ale potem to się zmieniło Chociaż teraz stwierdziłam, że z pleneru preferuję zdjęcia, nie wyobrażam siebie w roli tej Pani Młodej, tańczącej tak przed obcym człowiekiem, za bardzo wstydliwa jestem.

Stary 2012-11-04, 14:21   #3223
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Mnie to się już nawet nie chce dwóch misek brudzić robię najpierw mokre a później sypię suche.
Miałam to samo napisać, ale zapomniałam Tylko ja zazwyczaj najpierw suche, potem mokre
Cytat:
A to wygwiazdkowane słowo na h to nie odnosiło się do jakości? Bo ja to tak zrozumiałam właśnie, że za małe/ za duże / h**owe. Jak nie to sorry za nadinterpretację
A to przepraszam, faktycznie można było tak zinterpretować Takie niedopasowane są
Stary 2012-11-04, 14:33   #3224
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Tych moich rzeczy nie ma w innym pasującym mi rozmiarze, więc nie będę wymieniać

Z seriali po francusku w celu nauki oglądałam Modę na sukces i Żar młodości - bo tam wolno, mało i prostymi zdnaiami mówią Parę razy oglądałam kanadyjską wersję Kasi i Tomka, ale to dość ciężkie - francuski i wymowa trochę inne, no i żarty językowe. Nie pamiętam co jeszcze oglądałam, jak sobie przypomnę to dam znać.
Chyba nie będę umiała się zmusić do oglądania Mody na sukces i Żaru młodości
Un gars, une fille próbowałam, ale za trudne

Cytat:
300 sztuk hardkor Granatowa, przekaż proszę moje Katherine Ineso jak się z nią będziesz widzieć
Ok, ale nie wiem kiedy to będzie
No 300, bo to był bardzo towarzyski pracownik No a poza tym wyszły pyszne, sama zjadłam z 8 , więc zniknęły w oka mgnieniu

Cytat:
To był Pamiętnik? Dla mnie to po prostu piękna historia miłosna, taka miłość na całe życie. Bardzo się na nim wzruszyłam, praktycznie cały czas płakałam w ramię mojej połówki. Strasznie się też wczułam w bohaterów, przejmowałam ich historią, nie każdy film tak na mnie działa.
Hmm, bardziej przejmujące są dla mnie historie miłosne ze śmiercią w fabule (np. PS I love you). Łatwiej mi jest się wczuć w role bohaterów, bo nigdy nie wiadomo co szykuje dla nas los i nie mamy na niego żadnego wpływu...
W Pamiętniku wygrywa niedopowiedzenie, brak konsekwencji w działaniu i siły do walki o miłość, dlatego bohaterowie poniekąd cierpią i rozstają się na własne życzenie... trudno mi współczuć takim gapom

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2012-11-04 o 14:34
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:39   #3225
cholernarejestracja
Copyraptor

Granatowo, spoko, tyle czekam to poczekam jeszcze
Stary 2012-11-04, 15:03   #3226
gg22
Zakorzenienie

wróciłam witam
oczywiście nie mam żadnych szans na nadrobienie, ale powiem Wam, że od wczoraj chodzą za mną muffiny muszę wpaść Cholerka do Ciebie na bloga- zainteresowały mnie te potrójnie czekoladowe. Czemu napisałaś Wrednej, że najlepiej zacząć od tych? bez szaleństw, ale wypróbowałam bananowe i z truskawkami i pamiętam, że do bananowych dodawałam masła czekoladowego i były super

Cytat:
Lenka, i i
trudno nadrobić ileśtam stron, a to mnie zaintrygowało, o co kaman?
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 15:10   #3227
cholernarejestracja
Copyraptor

Gg, bo to chyba najlepsze muffinki u mnie na blogu, uwielbiam je, i moi wszyscy znajomi też klasyka, ale rewelacyjna a przy tym przepis jest na tyle prosty, że trudno się zniechęcić do pieczenia, bo zawsze wychodzą
Stary 2012-11-04, 15:14   #3228
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, bardziej przejmujące są dla mnie historie miłosne ze śmiercią w fabule (np. PS I love you). Łatwiej mi jest się wczuć w role bohaterów, bo nigdy nie wiadomo co szykuje dla nas los i nie mamy na niego żadnego wpływu...
W Pamiętniku wygrywa niedopowiedzenie, brak konsekwencji w działaniu i siły do walki o miłość, dlatego bohaterowie poniekąd cierpią i rozstają się na własne życzenie... trudno mi współczuć takim gapom
Takie też lubię Kurcze, dawno temu oglądałam Pamiętnik i ciężko mi teraz dyskutować na jego temat, bo jednak pewne rzeczy się zapomina.
Jakie filmy polecasz?

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
GG, oglądałam 500 dni miłości. Bardzo fajny Polecisz coś jeszcze?

O co kaman? Lenka uczy się z TŻtem javy

Stary 2012-11-04, 15:22   #3229
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez wrednamyszka Pokaż wiadomość
o co kaman? Lenka uczy się z tżtem javy :d
:d
Stary 2012-11-04, 15:26   #3230
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak reklamowałam sweter w Zarze bo rozpruł mi sie pod pachą? Oczywiście reklamacja została uznana a że nie dało się tego naprawić to dostałam nowy sweter - identyczny.
fajnie że uznają takie rzeczy

Cytat:
1. My jesteśmy od niej uzależnieni Może spróbuj z przepisu Carmelovej:http://wolnoscsmakowania.blogspot.co...ch/label/zupa? Ziemniaki i prażony słonecznik fajnie wyciągają jej smak

2. Ostatnio oglądałam 2 filmiki Ex mojego Ex. Wieje trochę sztucznością, ale i tak mi się podobają, zwłaszcza plener, bo ma konwencję ściągniętą z Dirty Dancing
1. co do zupy dyniowej, mam bardzo prosty przepis od mojej mamy:
na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek, dodać pokrojoną na kawałki dynię i bulion, ugotować aż dynia będzie miękka, przyprawić pieprzem, kurkumą, imbirem, zmiksować. dawać z grzankami. prosta, szybka, rewelacyjna

2. obejrzałam oba i wypowiem się następująco... (patrz niżej)

Cytat:
Fajne filmiki Aczkolwiek z początku nie podobało mi się, że Pan Młoda nie jest w sukni ślubnej tylko małej czarnej, ale potem to się zmieniło Chociaż teraz stwierdziłam, że z pleneru preferuję zdjęcia, nie wyobrażam siebie w roli tej Pani Młodej, tańczącej tak przed obcym człowiekiem, za bardzo wstydliwa jestem.
filmiki bardzo proste, pierwszy to taki zwykły skrót - ok. ale wszelkie filmiki w stylu tego drugiego uznaję za kiczowate i głupie, ale ja to w ogóle jestem specyficzna pod tym względem udając cokolwiek przed kamerzystą czułabym się jak idiotka, bo czemu nagle w filmiku ślubnym miałabym grać kogoś, kim nie jestem? no ale wiadomo że wielu parom to pasuje.

Stary 2012-11-04, 16:01   #3231
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
My jesteśmy od niej uzależnieni Może spróbuj z przepisu Carmelovej:http://wolnoscsmakowania.blogspot.co...ch/label/zupa? Ziemniaki i prażony słonecznik fajnie wyciągają jej smak
Nie cierpię dłubania w dyni, ale ta zupa brzmi smacznie
Cytat:
Na jaki szlak się zdecydowałaś?
Nie pojechałam, miałam różne rodzaje kaca
Stary 2012-11-04, 16:12   #3232
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Kto jak kto, ale Ty to pewnie na bieżąco byłaś i dla Ciebie to żaden nius

Cytat:
Takie też lubię Kurcze, dawno temu oglądałam Pamiętnik i ciężko mi teraz dyskutować na jego temat, bo jednak pewne rzeczy się zapomina.
Jakie filmy polecasz?
Jeśli chodzi o filmy to beznadziejny ze mnie przypadek bo a) albo zasypiam w tempie ekspresowym - max do 30min, b) po 2 tygodniach nie pamiętam tytułu/fabuły/aktorów - zupełnie nie mam głowy do tego

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
filmiki bardzo proste, pierwszy to taki zwykły skrót - ok. ale wszelkie filmiki w stylu tego drugiego uznaję za kiczowate i głupie, ale ja to w ogóle jestem specyficzna pod tym względem udając cokolwiek przed kamerzystą czułabym się jak idiotka, bo czemu nagle w filmiku ślubnym miałabym grać kogoś, kim nie jestem? no ale wiadomo że wielu parom to pasuje.
no cóż, aktorka z Ciebie byłaby marna
Nie znam tła tej miłości, ale Kasia uwielbia taniec i pewnie chciała się wcielić w Baby z Dirty Dancing A może było tak, że poznali się w jakimś pubie, przyszłego męża zachwycił jej taniec, bawili się do samego rana i tak już zostało?

Cytat:
Nie pojechałam, miałam różne rodzaje kaca
rozbudziłaś moje płonne nadzieje na notkę na blogu i nie pojechałaś
Stary 2012-11-04, 16:14   #3233
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Gg, bo to chyba najlepsze muffinki u mnie na blogu, uwielbiam je, i moi wszyscy znajomi też klasyka, ale rewelacyjna a przy tym przepis jest na tyle prosty, że trudno się zniechęcić do pieczenia, bo zawsze wychodzą
tyle mi wystarczy chociaż co jak co nawet ja mogę przyznać, że pieczenie muffin jest banalne dlatego właśnie jeśli mam już coś zrobić to właśnie to

Cytat:
1. Takie też lubię Kurcze, dawno temu oglądałam Pamiętnik i ciężko mi teraz dyskutować na jego temat, bo jednak pewne rzeczy się zapomina.
Jakie filmy polecasz?

2. GG, oglądałam 500 dni miłości. Bardzo fajny Polecisz coś jeszcze?

3. O co kaman? Lenka uczy się z TŻtem javy
1. co to za tytuł? po prostu Pamiętnik?

2. też mi się podobał hmmm tak na szybko to średnio co mi przychodzi do głowy, sporo jest takich filmów, hmmmmm:
- pamiętam sprzed lat, że bardzo mnie wzruszył "list w butelce". z mało romantycznych, ale przejmujących i wbijających się mocno w głowę jest - film "Kobieta w Berlinie"- jest straszny, ale warty obejrzenia.
- dla mnie genialny "Bez mojej zgody"- wyłam jak bóbr i pierwsze co to zadzwoniłam do mojej Sis
- klasyka "tańczący z wilkami"-
-dla relaksu bez glębi "niania w nowym yorku"- po prostu lekki i banalny
- "Przebudzenie"- całkiem fajna fabuła, nie mogłam się napatrzeć na J.Albę,
- "Różyczka"- dobry poolski film o czasach PRLu, KGB, Stasi itd. z genialną rolą wiecznie-przeze mnie-ukochanego Więckiewicza

3. :j upi:

Cytat:
:d
domyśliłam się, że nie o javę chodziło
.
Stary 2012-11-04, 16:15   #3234
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Nie znam tła tej miłości, ale Kasia uwielbia taniec i pewnie chciała się wcielić w Baby z Dirty Dancing A może było tak, że poznali się w jakimś pubie, przyszłego męża zachwycił jej taniec, bawili się do samego rana i tak już zostało?
a racja
no być może, w końcu każda para ma jakąś swoją historię i oni pewnie wiedzą o co chodzi

Stary 2012-11-04, 16:20   #3235
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
rozbudziłaś moje płonne nadzieje na notkę na blogu i nie pojechałaś
Mam dużo wycieczek do opisania na blogu, tylko czasu brak lub natchnienia. Po powrocie z pracy jestem wypompowana i wolę posiedzieć wśród ludzi lub pójść spać niż kwitnąć przed kompem...
Stary 2012-11-04, 16:32   #3236
cholernarejestracja
Copyraptor

GG, ja załapałam dopiero jak chyba Olagie ostentacyjnie zwróciła na to uwagę mam w kuchni więcej predyspozycji niż w kontaktach społecznych...
Stary 2012-11-04, 16:34   #3237
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
2. też mi się podobał hmmm tak na szybko to średnio co mi przychodzi do głowy, sporo jest takich filmów, hmmmmm: (...)

3. :j upi:
Idę ściągać Kobietę w Berlinie i Bez mojej zgody, chociaż ten drugi chyba widziałam
Wredna, zastanowiłam się chwilę nad wyciskaczami łez i odnalazłam w głowie kilka ważnych tytułów: Marzyciel z Winslet i Deepem, Doskonały świat z Costnerem, Leon Zawodowiec z Reno, Życie jest piękne - te tytuły, obok Love Story czy Zielonej Mili wzruszyły mnie najbardziej

3. No nie mów, że nie wiedziałaś?

Cytat:
Mam dużo wycieczek do opisania na blogu, tylko czasu brak lub natchnienia. Po powrocie z pracy jestem wypompowana i wolę posiedzieć wśród ludzi lub pójść spać niż kwitnąć przed kompem...
High five! Dlatego tak rzadko tu bywam
Stary 2012-11-04, 17:29   #3238
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:

Ooo, to w moim filmiku musiałby wystąpić zespół, którego oboje słuchamy/słuchaliśmy oraz "główny informatyk" strony, na której się poznaliśmy. I różowa wstążeczka, którą miałam przywiązaną do torebki
Stary 2012-11-04, 19:32   #3239
Melka88
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;37406729]Melka88 - pudełeczko po odżywce by mi się przydało...[/QUOTE]

A ja jej dalej nie zużyłam Teraz prawie w ogóle nie mam czasu na olejowanie i odżywkowanie, balsamowanie, itp, itd. Postaram się coś znaleźć i przesłać to twoje

W piątek pierwszy raz od nie wiem kiedy byłam w centrum handlowym na zakupach Przepadłam w Mohito.. -30% na wszystko mieli.

Co nowego ?
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 19:33   #3240
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Kto jak kto, ale Ty to pewnie na bieżąco byłaś i dla Ciebie to żaden nius
sie gra, się ma czasem się coś wie czasem nie

Cytat:
GG, ja załapałam dopiero jak chyba Olagie ostentacyjnie zwróciła na to uwagę mam w kuchni więcej predyspozycji niż w kontaktach społecznych...
może faktycznie- nikt nie jest dobry we wszystkim

Cytat:
Idę ściągać Kobietę w Berlinie i Bez mojej zgody, chociaż ten drugi chyba widziałam
Wredna, zastanowiłam się chwilę nad wyciskaczami łez i odnalazłam w głowie kilka ważnych tytułów: Marzyciel z Winslet i Deepem, Doskonały świat z Costnerem, Leon Zawodowiec z Reno, Życie jest piękne - te tytuły, obok Love Story czy Zielonej Mili wzruszyły mnie najbardziej
chyba widziałaś, to jest film o siostrach, baaardzo chwytający za serce.
po Kobiecie w B. miałam jeszcze ze 3dni traumę więc znajdź dobry czas na obejrzenie go

jak sobie pomyślę, że mam jutro iść do pracy to....po 3tygodniach niepracowania to ta świadomość zabija
.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości