|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)
Kurcze a ja byłam super zadowolona, a kupowałam sukienki po 17 zł. 3 zostawiłam, 2 odesłałam i zwrócili kasę szybciutko, bez problemu:/
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisałam sobie do zakładek już 5 przepisów od Ciebie na muffiny. Na pierwszy ogień pójdą potrójnie czekoladowe albo ze snickersem ![]() Nie trzeba już niczym smarować tych foremek? W opisie aukcji tak właśnie jest napisane.
|
|
|
#3213 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
nie trzeba |
|
|
|
|
#3214 | |
|
Pani Buka
|
hej hej
![]() wypowiem się w kwestii muffinek - ja się jakoś nie przejmuje tym, czy wyszły zakalcowate, czy wyrosły idealne, czy się przyklejają do foremek. obojętnie, zawsze zjemy i zawsze dobre ![]() Cytat:
ale aż tak w całości źle nie jest - siostra z bluzy jest zadowolona bardzo, a ja z tymi zwykłymi bluzkami też idealnie trafiłam z rozmiarem.
|
|
#3215 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Ja na zwrot za towar, którego nie było czekałam ponad tydzień![]() Cholerka też jest zadowolona. No cóż miałam pecha. Zrobiłam Ci zwrot 5zł. |
|||
|
|
|
#3216 |
|
Nie depcze krokusów
|
Pamiętamy Ineso i niepopękane muffinki, niech spoczywają w żołądku
|
|
#3217 |
|
Matka Smoka
|
Przypomniało mi się, że kiedyś znalazłam uniwersalny przepis na muffinki: http://www.wielkiezarcie.com/recipe38687.html
|
|
|
|
#3218 |
|
Konto usunięte
|
Pamiętacie jak reklamowałam sweter w Zarze bo rozpruł mi sie pod pachą? Oczywiście reklamacja została uznana a że nie dało się tego naprawić to dostałam nowy sweter - identyczny.
|
|
|
|
#3219 | ||||
|
Zadomowienie
|
My jesteśmy od niej uzależnieni Wytłumaczcie mi fenomen tego filmu (Bartman również wymienia go jako jeden z ulubionych !). Jak dla mnie do bólu przewidywalny a przez to nudny ![]() Cytat:
![]() ślub: http://www.youtube.com/watch?v=Rqhq2...eature=mh_lolz plener: http://www.youtube.com/watch?v=z0Z6V...ature=youtu.be Cytat:
![]() Cytat:
![]() W międzyczasie zadzwoniła do mnie babcia i popłakała mi się do słuchawki, że u jej rodziców tak mało zniczy na grobie w tym roku a wokół u innych tyle się pali, że prawie nikt o nich już nie pamięta Na szczęście moje dwie przyjaciółki były w mieście i jedna z nich poszła zapalić 10 zniczy a babcia teraz ma zagwozdkę od kogo one są ![]() Ahh... te problemy starszych ludzi ![]() W środę cały E. zajadał się Twoimi muffinkami Koleżanka z pracy robiła pożegnanie i poprosiła mnie o podesłanie jakiś sprawdzonych przepisów - zrobiła 300 sztuk! Wszyscy się zajadali - już niedługo będziesz sławna Cytat:
![]() Ineso, Zielona, znacie może jakiś francuski serial komediowy? Najlepiej taki do 30minut, z w miarę prostym językiem, coś a'la Friends/Różowe lata itp. SdC, Hiper, spóźnione, ale serdeczne życzenia urodzinowe - spełnienia marzeń i siły do codziennej walki z przeciwnościami losu Lenka, i ![]() Wciąż mam bazę SdC i dręczą mnie wyrzuty sumienia, że nie zrobiłyśmy przerzutu przed tym weselem
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-11-04 o 12:58 |
||||
|
|
|
#3220 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Z seriali po francusku w celu nauki oglądałam Modę na sukces i Żar młodości - bo tam wolno, mało i prostymi zdnaiami mówią Parę razy oglądałam kanadyjską wersję Kasi i Tomka, ale to dość ciężkie - francuski i wymowa trochę inne, no i żarty językowe. Nie pamiętam co jeszcze oglądałam, jak sobie przypomnę to dam znać.---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Ha wywołałam wilka z lasu - wyszły mi znów dzisiaj takie asymetryczne - nowy przepis testowałam ![]() Dla początkujących - wg mnie najbanalniejsze i najszybsze w przygotowaniu są muffinki robione z przepisu Cholerki na chlebek bananowy. Ja je robię metodą muffinkową - tzn. w jednej misce suche,w drugiej mokre składniki. Kiedyś mierzyłam czas - 10 minut trwa pełen proces przygotowania aż do włożenia do piekarnika. No i są najpyszniejsze. |
|
|
|
|
#3221 |
|
Copyraptor
|
300 sztuk
hardkor A za dynię jednak podziękuję, może rok przerwy dobrze mi zrobi ![]() Mnie to się już nawet nie chce dwóch misek brudzić |
|
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajne filmiki Chociaż teraz stwierdziłam, że z pleneru preferuję zdjęcia, nie wyobrażam siebie w roli tej Pani Młodej, tańczącej tak przed obcym człowiekiem, za bardzo wstydliwa jestem.
|
|
|
#3223 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Tylko ja zazwyczaj najpierw suche, potem mokre![]() Cytat:
Takie niedopasowane są
|
||
|
|
|
#3224 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Un gars, une fille próbowałam, ale za trudne Cytat:
![]() No 300, bo to był bardzo towarzyski pracownik , więc zniknęły w oka mgnieniu Cytat:
W Pamiętniku wygrywa niedopowiedzenie, brak konsekwencji w działaniu i siły do walki o miłość, dlatego bohaterowie poniekąd cierpią i rozstają się na własne życzenie... trudno mi współczuć takim gapom
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-11-04 o 14:34 |
|||
|
|
|
#3225 |
|
Copyraptor
|
Granatowo, spoko, tyle czekam to poczekam jeszcze
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
witam![]() oczywiście nie mam żadnych szans na nadrobienie, ale powiem Wam, że od wczoraj chodzą za mną muffiny muszę wpaść Cholerka do Ciebie na bloga- zainteresowały mnie te potrójnie czekoladowe. Czemu napisałaś Wrednej, że najlepiej zacząć od tych? bez szaleństw, ale wypróbowałam bananowe i z truskawkami i pamiętam, że do bananowych dodawałam masła czekoladowego i były supertrudno nadrobić ileśtam stron, a to mnie zaintrygowało, o co kaman?
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#3227 |
|
Copyraptor
|
Gg, bo to chyba najlepsze muffinki u mnie na blogu, uwielbiam je, i moi wszyscy znajomi też
klasyka, ale rewelacyjna |
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, dawno temu oglądałam Pamiętnik i ciężko mi teraz dyskutować na jego temat, bo jednak pewne rzeczy się zapomina.Jakie filmy polecasz? ![]() GG, oglądałam 500 dni miłości. Bardzo fajny O co kaman? Lenka uczy się z TŻtem javy
|
|
|
#3229 |
|
Copyraptor
|
|
|
|
|
#3230 | |||
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() Cytat:
na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek, dodać pokrojoną na kawałki dynię i bulion, ugotować aż dynia będzie miękka, przyprawić pieprzem, kurkumą, imbirem, zmiksować. dawać z grzankami. prosta, szybka, rewelacyjna ![]() 2. obejrzałam oba i wypowiem się następująco... (patrz niżej)Cytat:
udając cokolwiek przed kamerzystą czułabym się jak idiotka, bo czemu nagle w filmiku ślubnym miałabym grać kogoś, kim nie jestem? no ale wiadomo że wielu parom to pasuje.
|
|
#3231 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Nie pojechałam, miałam różne rodzaje kaca
|
|
|
#3232 | ||
|
Zadomowienie
|
Kto jak kto, ale Ty to pewnie na bieżąco byłaś i dla Ciebie to żaden nius
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie znam tła tej miłości, ale Kasia uwielbia taniec i pewnie chciała się wcielić w Baby z Dirty Dancing A może było tak, że poznali się w jakimś pubie, przyszłego męża zachwycił jej taniec, bawili się do samego rana i tak już zostało? ![]() rozbudziłaś moje płonne nadzieje na notkę na blogu i nie pojechałaś
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż co jak co nawet ja mogę przyznać, że pieczenie muffin jest banalneCytat:
2. też mi się podobał - pamiętam sprzed lat, że bardzo mnie wzruszył "list w butelce". z mało romantycznych, ale przejmujących i wbijających się mocno w głowę jest - film "Kobieta w Berlinie"- jest straszny, ale warty obejrzenia. - dla mnie genialny "Bez mojej zgody"- wyłam jak bóbr i pierwsze co to zadzwoniłam do mojej Sis ![]() - klasyka "tańczący z wilkami"- -dla relaksu bez glębi "niania w nowym yorku"- po prostu lekki i banalny - "Przebudzenie"- całkiem fajna fabuła, nie mogłam się napatrzeć na J.Albę - "Różyczka"- dobry poolski film o czasach PRLu, KGB, Stasi itd. z genialną rolą wiecznie-przeze mnie-ukochanego Więckiewicza ![]() 3. ![]() domyśliłam się, że nie o javę chodziło
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
|
|
|
#3234 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() no być może, w końcu każda para ma jakąś swoją historię i oni pewnie wiedzą o co chodzi
|
|
#3235 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mam dużo wycieczek do opisania na blogu, tylko czasu brak lub natchnienia. Po powrocie z pracy jestem wypompowana i wolę posiedzieć wśród ludzi lub pójść spać niż kwitnąć przed kompem...
|
|
#3236 |
|
Copyraptor
|
GG, ja załapałam dopiero jak chyba Olagie ostentacyjnie zwróciła na to uwagę
|
|
|
|
#3237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wredna, zastanowiłam się chwilę nad wyciskaczami łez i odnalazłam w głowie kilka ważnych tytułów: Marzyciel z Winslet i Deepem, Doskonały świat z Costnerem, Leon Zawodowiec z Reno, Życie jest piękne - te tytuły, obok Love Story czy Zielonej Mili wzruszyły mnie najbardziej ![]() 3. No nie mów, że nie wiedziałaś? ![]() Cytat:
|
|
#3238 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;37406729]Melka88 - pudełeczko po odżywce by mi się przydało...[/QUOTE]
A ja jej dalej nie zużyłam Teraz prawie w ogóle nie mam czasu na olejowanie i odżywkowanie, balsamowanie, itp, itd. Postaram się coś znaleźć i przesłać to twoje W piątek pierwszy raz od nie wiem kiedy byłam w centrum handlowym na zakupach Co nowego ?
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#3240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
po Kobiecie w B. miałam jeszcze ze 3dni traumę więc znajdź dobry czas na obejrzenie go jak sobie pomyślę, że mam jutro iść do pracy to.... po 3tygodniach niepracowania to ta świadomość zabija
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

jak nałożysz za dużo, to się może zwyczajnie wylać jak zacznie rosnąć.
i zawsze dobre
Ja na zwrot za towar, którego nie było czekałam ponad tydzień

i

rozbudziłaś moje płonne nadzieje na notkę na blogu i nie pojechałaś 

po 3tygodniach niepracowania to ta świadomość zabija