|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
co do mówienia/nie mówienia dzieciom o wcześniejszej ciąży to wydaje mi się, że powinny wiedzieć, ale w odpowiednim czasie i w adekwatny sposób. jeśli mamy grób i chodzimy na cmentarz to wiadomo, że dziecku trzeba powiedzieć kogo tam odwiedzamy, że ma rodzeństwo w niebie. jeśli grobu nie ma to chyba powiedziałabym dopiero dorosłym dzieciom lub nastolatkom zakładając, że rodzice nie przeżywaliby ciągle straty, nie rozmawiali o tym. co do tego, że gdyby pierwsze dziecko przeżyło nie byłoby drugiego, taka jest prawda, ale też nie znaczy to, że to dziecko, które się urodziło jest przez to mniej kochane, bo to czy ono będzie szczęśliwe zależy w dużej mierze od nas i tego jak go wychowamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i najwazniejsze dodatki ![]() Boisz sie porodu? ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- ja teraz bedac w ciazy tez juz bardzo kocham dzieciotko i to nie jest tak, ze jakos dyskryminuje je bo ono nie jest niczemu winne, dla mnie bedzie tak samo wyczekiwanie jak to pierierwsze i chyba z wieksza uwaga i troska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Czarnula, Esia to jeszcze tylko chwila ![]()
![]() |
#965 |
Konto usunięte
|
Przekonałyście mnie do tego bloku
![]() ![]() Ja też zawsze byłam przeciwniczką różowych/niebieskich pokojów. Ale.. Chodzę prawie codziennie obok takiego bloku, w którym są bardzo nisko okna. Chcąc nie chcąc zaglądam czasami do jednego.... Pokój księżniczki. Wszystko na różowo-biało, ściany, firanki, mebelki... Coś cudownego. Widać, że kupa $ włożona w to, ale efekt jest śliczny. Ja nie będę miała możliwości tak urządzić kiedyś pokoiku, ale wygląda to cudnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Co do porodu to coraz częściej o nim myśle,wiem co mnie czeka bo już raz rodziłam ![]() Dam rade ,oby tylko wszystko dobrze sie skończyło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Rozeznanie
|
Kącik Amelki
![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładnie
![]() Dziewczyny na przyszłą sobote zaprosili nas znajomi.Nie widzieliśmy sie z nimi dawno.W sumie jeszcze zanim zaszłamw ciaże sie widzieliśmy.Problem jest taki że ja bardzo chce iść a tż obawia się że będzie poruszany temat #.Dla mnie to nie jest temat tabu,tylko on obawia sie ze bedą pytać czemu teraz sie nie udaje...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-11-04 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | ||
Zakorzenienie
|
WITAM niedzielnie!!!!!
ja mysle ze woda z sola nie zaszkodzi! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
CZARNULA! chyba mnie zmotywowałas bo u nas jeszcz pokój nie gotowy, torba nie spakowana. a dzis 37tc 0dc -dalej w to nie wierze!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
nie jesteś małostkowa, jesteś kobietą
![]() Julka to sama rozkosz ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37406416]Jak będziesz, to napisz jaki. Ja oglądam zaraz "Słodki Listopad", jeden z moich przeukochanych wyciskaczy łez ![]() ![]() ![]() uwielbiam ten film to musi być cudowne uczucie urządzać taki pokój
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37413680]Fajniutkie. Ile kosztowały, jeśli można spytać?[/QUOTE]
W sklepie kosztowały 649 zł, a mi na all udało się za 349 już z przesyłka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
coraz bliżej święta ![]() super kącik dla małej
![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
My po obiedzie,pewnie za chwile jakiś film puścimy.Nie lubie niedziel
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
Widzę wybraliście takie samo łóżeczko, jak ja Julce
![]() ![]() ![]()
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ogarniam- panika się włącza, niech już tydzień przeleci- może wpadłabym w nowy rytm całuski
![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Czarnula pięknie to wygląda. Bardzo mi się podoba kolor pościeli
![]()
![]() |
#978 |
Konto usunięte
|
Śliczny pokoik
![]() Natalia fajna cena za takie solidne butki. Rozumiem, że mierzyłaś w sklepie i kupiłaś na all? Bo ja bym się bała kupować, "stacjonarnie" też raz mam taki rozmiar, raz taki.... Zeberka co się dzieje? Praca?... Dziewczyny, mój tyłek znowu zadowolony, bo blok się studzi ![]() ![]() A ta baza to prawie jak na murzynek ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-11-04 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37422331]Dziewczyny, mój tyłek znowu zadowolony, bo blok się studzi ![]() ![]() A ta baza to prawie jak na murzynek ![]() ja 3 kawałki już dziś zjadłam. u nas od wyjadania masy z garnka jest mąż. zawsze stoi nade mną krzyczy, żebym tak nie wybierała wszystkiego do formy tylko zostawiła mu trochę w tym garnku. ___________ wstałam z drzemki, czuję się coraz gorzej. ból gardła, katar, zatkany nos, ból głowy, zmęczenie i mam dosyć. na dodatek na wszystkim piszą, żeby nie stosować w ciąży, nawet na głupim sztywcie do nosa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Monika mi do nosa to pomógł spray do nosa Marimer - to jest roztwór wody morskiej. A poza tym to tylko naturalnych produktów używałam, bo jak poszłam do lekarza, to mi jeden zapisał leki z codeiną, a drugi coś ze sterydami. Bałam się tego brać
A tak poza tym, to od kilku dni w ogóle nie mam ochoty na jedzenie. Cały czas czuję się najedzona, zmuszam się od rana, żeby coś zjeść. Dziwne to
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37422331]Śliczny pokoik
![]() Natalia fajna cena za takie solidne butki. Rozumiem, że mierzyłaś w sklepie i kupiłaś na all? Bo ja bym się bała kupować, "stacjonarnie" też raz mam taki rozmiar, raz taki.... [/QUOTE] dokładnie ten sam model przed zakupem przymierzałam w ecco Dziewczyny przepraszam, że w tym roku też nie dołączam do akcji mikołajkowej... u mnie plany na życie ciągle sie zmieniają.... ale o tym napiszę jak już będę wiedzieć na 100 %
![]() |
#982 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko u lekarza postaraj się wcisnąć do przodu kolejki, żebyś wśród innych zarazków nie stała :/ Cytat:
A ja się najadłam słodyczy po obiedzie, a teraz mąż wspomniał o kolacji i już mi się zachciało kromki... Oglądacie Ugotowanych? Według mnie wygrała najbardziej niemiła osoba :/ Dla mnie powinna wygrać ta pierwsza babka. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-11-04 o 17:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37423557] Według mnie wygrała najbardziej niemiła osoba :/ Dla mnie powinna wygrać ta pierwsza babka.[/QUOTE]mnie sie pierwszy facet podobal. jego krewetki szarpalabym
![]() ![]() Czarnula, przygotowania pierwsza klasa. Torba spakowana?
![]() |
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro idę do lekarza i już się obawiam tego co usłyszę i co mi może przepisać. idę do jakiegoś przypadkowego bo internistka do której zazwyczaj chodzę (jeśli już muszę czyli bardzo rzadko) będzie dopiero w środę, a szkoda, bo jeszcze się na niej nie zawiodłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nigdy nie jadłam krewetek, a jakoś sama się boję przygotować, bo nie wiem jak się do tego zabrać
![]() Ale odcinek fajny, zdecydowanie bez porównania do zeszłotygodniowych górali ![]() No różnie się czyta o działaniu olejków
![]() |
#986 | |
Konto usunięte
|
Hehe
![]() Dla fanek Trójki - na TVP2 leci koncert z okazji obchodów 50-lecia radia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37423557]Idź jutro koniecznie do lekarza, a dzisiaj domowe sposoby.
Tylko u lekarza postaraj się wcisnąć do przodu kolejki, żebyś wśród innych zarazków nie stała :/ Oglądacie Ugotowanych? Według mnie wygrała najbardziej niemiła osoba :/ Dla mnie powinna wygrać ta pierwsza babka.[/QUOTE] idę prywatnie, więc ominą mnie kolejki. u mnie w przychodni standard, z dnia na dzień numerków nie ma, jeśli nagle potrzebuję to mogę przyjść i czekać aż zrobi się luka w pacjentach i mogę sobie tak siedzieć godzinę, dwie wśród zarazków, więc dziękuję, tym razem nie skorzystam z takiej opcji. z domowych sposobów na śniadanie był czosnek. jak zobaczyłam te kanapki to mówię mężowi, że strasznie czosnkiem pachną a on na to: nie marudź, to samo zdrowie. odgryzę mu się takim stwierdzeniem wieczorem jak mi powie, że mnie nie przytuli bo pachnę czosnkiem ![]() Ugotowanych oglądałam, tak po łebkach bo siedziałam przed kompem. nie miałam typów co do wygranej ale naszło mnie na takie faszerowane jabłko (na samym początku było). zjadłabym na kolację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jeszcze podkłady,majtusie ,kosmetyki,itd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.