Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - część 15 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-04, 18:32   #2431
Malensstfo
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Co do smoczka, my dalismy od razu i tez nie uwazam by to mialo zaburzyc kpJakos karmilam i jeszcze u Nas butelka na poczatku tez bylaA w poradnikach mzoe sobie pisac i tak kazde dziecko jest inneJesli niechce to na sile nie dawaj, lepiej dla Was, ale ze teraz go niechce nie oznacza ze np. w okresie zabkowania nie bedzie chciala
Też miałam o tym napisać...że często to jeden z uspokajaczy...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 18:38   #2432
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Cytat:

Ale macie okresy miedzy karmieniaminiezle
Dzięki za odpowiedź

ok, żeby nie było tak cukierkowo to muszę napisać, że zdarza się, że po takich długich okresach snu Emilka domaga się cyca kilka razy co godzinę ale konsultowałam się z moją położną (która jest doradcą laktacyjnym) i powiedziała, że tak właśnie powinno być i żeby ani Emilki nie wybudzać na karmienie ani też nie odmawiać jej cyca jak co godzinę che...... więc jakby nie było "Emilka rządzi"

A my z tż nadal niedowierzamy w nasz cud - tak na nią patrzymy jak śpi i przeżywamy, że ją mamy i już ani starań nie pamiętamy, ani porodu...... jakby Emilka taka malusieńka od zawsze była z nami

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Maleństwo a jak Twoje "kropki"??? Bardzo kopią???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 18:39   #2433
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź

ok, żeby nie było tak cukierkowo to muszę napisać, że zdarza się, że po takich długich okresach snu Emilka domaga się cyca kilka razy co godzinę ale konsultowałam się z moją położną (która jest doradcą laktacyjnym) i powiedziała, że tak właśnie powinno być i żeby ani Emilki nie wybudzać na karmienie ani też nie odmawiać jej cyca jak co godzinę che...... więc jakby nie było "Emilka rządzi"

A my z tż nadal niedowierzamy w nasz cud - tak na nią patrzymy jak śpi i przeżywamy, że ją mamy i już ani starań nie pamiętamy, ani porodu...... jakby Emilka taka malusieńka od zawsze była z nami [COLOR="Silver"]
no na tym to polega-karmienie na ządanie

Cieszcie sie swym szczesciem
Stary 2012-11-04, 18:43   #2434
stokrotka24
Zakorzenienie

dobry wieczór
Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Stokrotko to ja ostatnio miałam sytuacje, gdzie znajomi rozmawiali o przyszłosci i dzieciach. I padło takie hasło: "wiesz, zrobić dziecko to nie sztuka, sztuką jest je wychować". I też chciałam powiedzieć swoje 3 grosze no ale wolałam to przemyśleć

Dzięki
no takie teksty mnie rozwalają, a jak już ktoś o "strzelaniu ślepakami" mówi, to w ogóle mam ochotę krzywdę zrobić

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hej,
nie było mnie kilka dni więc nawet nie próbuję nadrabiać bo i tak pewnie nie dam rady :P

u nas: różnie, tzn z Wojtusiem i Ewunią ok, jelitówka z którą się zmagaliśmy cały tydz już prawie przeszła (Wojtuś jeszcze trochę "kupka" więc do przedszkola jeszcze nie idzie) , Ewa kopie na całego No ale Nukka nam się rozchorowala gruczolak pochwy, konieczna jest operacja w pon mam dzwonić do gabinetu umówić się na operację, no i przy okazji ją wysterylizujemy Płakać mi sie chce od wczoraj przeokropnie, no ale cóż - zdażyło się i tyle :/
współczuję kochana dobrze, że chociaż ta grypa was puszcza

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Mama do mnie dzwoniła, że z tatą kibicują zięciowi... Mój mąż jeszcze żyje i biegnie Dwa okrążenia mu chyba zostało...
brawo dla twojego męża

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37420864]Myślę, że ta owulacja to już dzisiaj - bardzo boli mnie brzuch
I wiem, co czujesz. Też nie lubię, jak mąż wyjeżdża. I nie mogę sobie wtedy znaleźć miejsca. Chociaż powinnam była się już przyzwyczaić, bo co rusz rozstajemy się na parę dni.[/QUOTE]
ja tez nie lubię jak mój wyjeżdża, ale co zrobić, pracować muszą. fajnie, że owulka jest u mnie dzisiaj test owu negatywny ale jest już bardzo jasna kreseczka więc pewnie na dniach owulka będzie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
A wiem co mialam napisać: Stokrotko to fajnie, że obrony nie będziesz miala Życzę niewielu poprawek
Jeżeli chodzi o wizytę to chyba jeszcze serducha nie będzie słychać, no ale jak lekarz chcial mnie zobaczyć to idę Może się dowiem czegoś więcej

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Czy te spotkanie 10.11 jest aktualne? Mogę też wpaść?
Kto w ogóle będzie?
dzięki a co to za spotkanie robicie w jakim mieście?
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
kończę w maju/czerwcu 2013 + obrona, jestem na 5 roku

Cześć
szybko minie, zobaczysz
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37413860]

Stokrotko, rozumiem, że bardzo chcecie dziecko, ale przecież Wy nie jesteście niepłodni... dopiero parę miesięcy się staracie

Tomalinko, mąż do pracy pojechał [/QUOTE]
wiem ale całe to moje zdenerwowanie wyszło z kontekstu, bo chodzi o to, że teściu zawsze tak jakby nas pomijał w sprawach poważnych, tak było z naszym ślubem, jak mu powiedzieliśmy, że bierzemy to ten z pytaniem po co tak wcześnie, a nie lepiej poczekać, macie jeszcze czas itp. Zamiast radości to takie komentarze. rozumiem jakbyśmy mieli po 20 lat ale ja miałam 26 a tz 29. teraz tak samo z dzieckiem, a po co nam, poczekajcie, doróbcie się (chyba garba), najlepiej dom wybudujcie, bo macie czas. No faktycznie mamy czas jak ja mam 29 lat a tz 32. Wkurza mnie takie bagatelizowanie nas, traktowanie jak małe dzieci, które nic nie przeżyły i nic nie wiedzą. mam nadzieję, ze coś zrozumiałaś, ze się jasno w miarę wyraziłam

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Malenstfo, rozumiem, skoro nie macie w ogole czasu dla siebie, to zrozumiale...
Widzialam,ze wkelilas linka dzieki. Zobacze sobie w domu

U mnie @ rozkrecil sie na dobre...
przytulam, oby nastepny cykl był normalny no i najlepiej zakończony II kreseczkami

ja tez mam dzisiaj dzień paszteta, w płaszcz zimowy się ledwo dopinam, waga ciągle idzie w górę czuję się gruba jak słonicaczas coś z tym zrobić a nie tylko gadać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 18:44   #2435
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
no na tym to polega-karmienie na ządanie

Cieszcie sie swym szczesciem

Hihihihi oby tylko karmienie na żądanie nie zmieniło się w całościowe funkcjonowanie "na żądanie" ale tu już chyba rola rodziców, żeby tak się nie stało

Oj cieszymy się cieszymy
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-11-04, 18:45   #2436
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź

A my z tż nadal niedowierzamy w nasz cud - tak na nią patrzymy jak śpi i przeżywamy, że ją mamy i już ani starań nie pamiętamy, ani porodu...... jakby Emilka taka malusieńka od zawsze była z nami

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Maleństwo a jak Twoje "kropki"??? Bardzo kopią???
Bikuś super i oby tak dalej!

A kropki...no cóż...kopią...częściej widzę, że wieczorem brykają A ostatnio miały w ogóle jakaś fazę, że kopały na maxa, chociaż znów mi się wydaje, że lewy częściej śmiga To wtedy mąż zdążył poczuć i widzeć...wyciągnęłam dzisiaj aprat, baterie naładowałam, więc będę polować ...
Stary 2012-11-04, 18:47   #2437
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6;37415688[COLOR=DarkGreen
]
[/COLOR]
wyjazdowe

jak dobrze pojdzie, to w okolicach stycznia bedziemy juz wlasciwe papiery wizowe skladac... teraz czekamy na akceptacje jednej czesci papierow, potem jeszcze cos zalatwic

ehhh... a kiedy wraca?
ale to tak na stałe chcecie?
macie tam znajomych, rodzinę?

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
u nas: różnie, tzn z Wojtusiem i Ewunią ok, jelitówka z którą się zmagaliśmy cały tydz już prawie przeszła (Wojtuś jeszcze trochę "kupka" więc do przedszkola jeszcze nie idzie) , Ewa kopie na całego No ale Nukka nam się rozchorowala gruczolak pochwy, konieczna jest operacja w pon mam dzwonić do gabinetu umówić się na operację, no i przy okazji ją wysterylizujemy Płakać mi sie chce od wczoraj przeokropnie, no ale cóż - zdażyło się i tyle :/
współczuje

Cytat:

O rzesz....... a jednak
http://www.dzieckook.pl/wszystko/zak_smoczek.html
"Noworodkom i niemowlętom karmionym piersią nie powinno się dawać smoczka, gdyż ssania piersi jest oparte na całkiem innym mechanizmie niż ssanie smoczka. Może to stać się powodem utraty umiejętności ssania piersi, a w konsekwencji zaprzestania karmienia naturalnego."
coś też mi się takiego obiło o uszy, ale nie wiem jak w praktyce

Cytat:

cudownie
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 18:50   #2438
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Bikuś super i oby tak dalej!

A kropki...no cóż...kopią...częściej widzę, że wieczorem brykają A ostatnio miały w ogóle jakaś fazę, że kopały na maxa, chociaż znów mi się wydaje, że lewy częściej śmiga To wtedy mąż zdążył poczuć i widzeć...wyciągnęłam dzisiaj aprat, baterie naładowałam, więc będę polować ...
Super poluj, poluj, czekam na efekty polowań

Mój tż dziś się mnie pytał w którym jesteś tygodniu i jak się czujesz więc zapytam, żeby być na bieżąco - Jak się czujesz?
Aaaa.... i pytał jeszcze czy duży masz już brzuszek

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

A, no i moi siostrzeńcy dziś mi przez tel śpiewali "sto lat" dla Emilki hihihihihihi
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-11-04, 18:53   #2439
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja tez nie lubię jak mój wyjeżdża, ale co zrobić, pracować muszą. fajnie, że owulka jest u mnie dzisiaj test owu negatywny ale jest już bardzo jasna kreseczka więc pewnie na dniach owulka będzie
wiem ale całe to moje zdenerwowanie wyszło z kontekstu, bo chodzi o to, że teściu zawsze tak jakby nas pomijał w sprawach poważnych, tak było z naszym ślubem, jak mu powiedzieliśmy, że bierzemy to ten z pytaniem po co tak wcześnie, a nie lepiej poczekać, macie jeszcze czas itp. Zamiast radości to takie komentarze. rozumiem jakbyśmy mieli po 20 lat ale ja miałam 26 a tz 29. teraz tak samo z dzieckiem, a po co nam, poczekajcie, doróbcie się (chyba garba), najlepiej dom wybudujcie, bo macie czas. No faktycznie mamy czas jak ja mam 29 lat a tz 32. Wkurza mnie takie bagatelizowanie nas, traktowanie jak małe dzieci, które nic nie przeżyły i nic nie wiedzą. mam nadzieję, ze coś zrozumiałaś, ze się jasno w miarę wyraziłam
Jasne, rozumiem, że praca... ale i tak nie potrafię się do tego przyzwyczaić, zawsze tęsknię jak głupia
Rozumiem, co chciałaś przekazać
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 18:56   #2440
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Super poluj, poluj, czekam na efekty polowań

Mój tż dziś się mnie pytał w którym jesteś tygodniu i jak się czujesz więc zapytam, żeby być na bieżąco - Jak się czujesz?
Aaaa.... i pytał jeszcze czy duży masz już brzuszek
Właśnie skubańce są cwane i się nie dają upolować Co odkryje brzuch, żeby lepiej było widać, to zalega cisza
Wyczytałam, że mogą reagować na temperaturę, więc może czują, że koszulka im brzuszka nie grzeje

Spróbuje wieczorem...ale wtedy światło już wyłączone i nie wiem czy będzie coś widać...ale spróbujemy...

Podziękuj mężowi Czuję się dobrze, czasem mnie zgaga pomęczy...czasem mam mniejszy apetyt, czasem brzuszek zaboli, ale to uroki ciąży

A co do brzuszka, to wstawiałam świeże zdjęcia tydzień temu, w moim profilu, możecie zobaczyć! Od razu mówię, że na zdjęciu może wydawać się duży niż jest w rzeczywistości Była u mnie w piątek koleżanka i faktycznie to samo stwierdziła
Stary 2012-11-04, 19:12   #2441
gucia6
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37420864]Myślę, że ta owulacja to już dzisiaj - bardzo boli mnie brzuch
I wiem, co czujesz. Też nie lubię, jak mąż wyjeżdża. I nie mogę sobie wtedy znaleźć miejsca. Chociaż powinnam była się już przyzwyczaić, bo co rusz rozstajemy się na parę dni.[/QUOTE]

Cytat:
A w jakim sensie gdzie?

Dzisiaj akurat biegali w okolicach naszego miejskiego zalewu i pewnie jakimiś ulicami...a jeśli pytasz o jakiś klub, to on jest wolny strzelec... ale mąż przebiegł ten półmaraton, więc się strasznie cieszy...
no wlasnie o to mi chodzilo... nie wiedzialam dokladnie o co chodzi (nie jestem zbyt na biezaco )
ale tez gratuluje mezowi

Cytat:
1. ale to tak na stałe chcecie?
2. macie tam znajomych, rodzinę?
1. tak (chociaz to pewnie wyszloby dokladnie jak juz bysmy tam byli )
2. nie

Bika
1. przestan czytac wujka google... on nie zawsze ma racje
2. ssanie smoczka przez dziecko niekoniecznie musi miec wplyw na ssanie piersi... moje dzieci ssaly smoczka i nie mialy problemow ani z piersia ani z butelka ... przede wszystkim rob tak jak ci instynkt podpowiada...
o odsmoczkowywaniu tez bedziesz myslec najwczesniej za jakies 1,5 roku, takze nie ma co sie na zapas zamartwiac
3. piersi... mnie po dlugo przespanej nocy tez bolaly, zwlaszcza na poczatku... wtedy duzo pomagaly mi muszle laktacyjne.. nie bylo ucisku na sutek i przy nadmiarze mleka piersi "eksplodowaly" same tym mlekiem pozbywajac sie napiecia (i bolu)... pozniej jak juz przekroczony byl czas miedzy karmieniami, to zawsze przeciekalam... i nie zawsze wkladki laktacyjne pomagaly

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Sandra juz spi, Rita jeszcze walczy, a mnie spasztetowanie juz troche minelo...
nawet znalazlam kolejna firme, w ktorej chcialabym pracowac
Stary 2012-11-04, 19:29   #2442
stokrotka24
Zakorzenienie

a ja właśnie ściągnęłam kilera i scalpela. Zrobiłam 25 minut kilera i więcej nie dam rady, ostatnio mam kiepska kondycję. dziewczyny które ćwiczyły (no i oczywiście Nikita nasza mistrzyni w tym) ćwiczyłyście to codziennie? na przemian ze skalpelem czy na początku samego kilera? Nie ma co biorę się za siebie, bo nie wiadomo co z ciąża będzie a ja mam już nadwagę sporą

Łukaszek
Stary 2012-11-04, 19:32   #2443
kaska87
Zakorzenienie

nadrobiłam
nie mam nic do dodania

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 19:34   #2444
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Hihihihi oby tylko karmienie na żądanie nie zmieniło się w całościowe funkcjonowanie "na żądanie" ale tu już chyba rola rodziców, żeby tak się nie stało

Oj cieszymy się cieszymy
dasz rade

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Sandra juz spi, Rita jeszcze walczy, a mnie spasztetowanie juz troche minelo...
nawet znalazlam kolejna firme, w ktorej chcialabym pracowac
Seba tez juz spi, aczkolwiek niewiem czy pospi dlugo(kaszel go budzi)W dzien nie było mowy o spaniu

Ide sie wykapac i do lozeczka
Stary 2012-11-04, 19:37   #2445
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nadrobiłam
nie mam nic do dodania
dolaczam, jestem z Toba

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 19:38   #2446
Ana***
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki brałyście/bierzecie kwas foliowy?
Stary 2012-11-04, 19:40   #2447
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Folik! Bez zbędnych witamin, po prostu kwas foliowy

Czyżby podjęta jakaś decyzja?
Stary 2012-11-04, 19:44   #2448
kaska87
Zakorzenienie

Ana ja biorę kwas foliowy tylko

Amani

Stary 2012-11-04, 19:58   #2449
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ja zwykły jaki się trafi w aptece, ale podobno najlepszy jest taki
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...azy-30szt.html
tak mi koleżanka w aptece mówiła. Ja ostatnio biorę w kratkę ten kwas, jaki mi się przypomni, ale jakoś raz na tydzień tak, muszę sobie w widocznym miejscu położyć to będę pamiętała

Łukaszek
Stary 2012-11-04, 19:58   #2450
Amani
Zakorzenienie

Cytat:

Amani
Kaska, sprawdzaliscie czy nie zostaliscie dolosowani w loterii 2013 (dolosowanie bylo 22.10.2012)? ja nie

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:01   #2451
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja zwykły jaki się trafi w aptece, ale podobno najlepszy jest taki
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...azy-30szt.html
ja go mam
Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Kaska, sprawdzaliscie czy nie zostaliscie dolosowani w loterii 2013 (dolosowanie bylo 22.10.2012)? ja nie
ale my w zeszłym roku nie braliśmy udziału

Stary 2012-11-04, 20:01   #2452
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Folik! Bez zbędnych witamin, po prostu kwas foliowy

Czyżby podjęta jakaś decyzja?
Nie wiem haha ale pasuje brać w razie jak się zdecydujemy bo jakiś czas przed powinno się brać

Cytat:

Amani
taki napis na pudełku, po prostu kwas foliowy??
Stary 2012-11-04, 20:04   #2453
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
taki napis na pudełku, po prostu kwas foliowy??
ja mam ten co stokrotka wkleiła ale powiesz, że chcesz kwas foliowy i Ci dadzą

Stary 2012-11-04, 20:44   #2454
Natala84
Zakorzenienie

hej....

u nas kiepsko we wtorek młoda dostała 39 gorączki, myślałam że to "tylko" zęby. W środę jednak doszedł mokry kaszel więc zapisałam się do lekarza - niestety nie dostałam się do naszego bo chyba powinnam tydzień temu przewidzieć że mi się dziecko rozchoruje wcisnęli nas do jakiegoś rodzinngo - wyrok: zęby + początki anginy. Ta angina coś mi średnio pasowała, bo przecież przy tym mocno gardło boli a ona bez problemu jadła i piła dostaliśmy antybiotyk i podałam go, bo już wcześniej pokasływała i smarkało trochę. w czwartek wieczorem dostała napadu suchego kaszlu, zwymiotowała. dałam syrop przeciwkaszlowy i jakoś przeszło, noc w sumie przespała. w czwartek - kaszel od 5.30. non stop. suchy, duszący... nie było minuty przerwy. gdy położyłam ją spać, kaszel był szczekający, nie mogła złapać tchu, znów wymioty. byłam przekonana że to ostre zapalenie krtani (cholernie groźne!) więc telefon na pogotowie. dyspozytorka słyszała jej kaszel i też stwierdziła że to krtań, wysłała karetkę. Przyjechali po kilku minutach, na sygnale. chwila badania i stwierdzenie, ze to jednak nie krtań. Odesłali do pediatry - znów trafiliśmy do kogoś innego. ta z kolei słyszałąć już na korytarzu kaszel Marysi od razu stwierdziła że to krtań, nie miała wątpliwości - szybki zastrzyk sterydowy + leki do inhalacji w domu z informacją, że jeśli atak się powtórzy, od razu do szpitala.opórcz zapalania krtani, stwierdziła zapalenie gardła (ale nie anginę) i ostre ząbkowanie. Zastrzyk miał pomóc po 15-20 minutach, nie pomógł w ogóle. Młoda była totalnie wykończona, kaszel nie odpuszczał nawet na minute. Inhalacje nie pomogły. Jakimś cudem zasnęła, a właściwie padła z wycieńczenia. Spała ze mną na wypadek duszności, zebym mogła szybko reagować. O dziwo spała spokojnie, pojedyncze kaszlnięcia tylko. niestety, w sobotę powtórka z rozrywki, nieustający kaszel od 6 rano. wyglądała jak cień. leki nie pomagały NIC. o 10 pojechaliśmy do szpitala, a tam,..... bez najmniejszych wątpliwości stwierdzili, że to NIE krtań!!! ręce mi opadły, zaczęłam płakać z bezsilności co lekarz to opinia! lekarz w szpitalu dokładnie ją zbadła, osłuchał, obejrzał gardło. O dziwo, gardło podobno wcale nie w złym stanie, ot podrażnione od ciągłego kaszlu! poradziła, byśmy skupili się raczej na nosie, bo wg niej to wynik spływającej wydzieliny. wróciliśmy do domu, od razu w ruch poszła woda morska, asprator i otrivin. młoda zasnęła, i gdy się obudziła, kaszlu praktycznie nie było.... ja nie wiem, co zadziałało, czy te leki który dostawała od kilku dni, czy te inhalacje czy to czyszczenie nosa... w każdym bądź razie, w dniu dzisiejszym Marysia nie zakasłała sucho ani razu! co jakiś czas kaszlnie mokrym kaszlem, cholernie mokrym, ale się nie dusi...

przepraszam że tak długo, ale musiałam się wygadać. nie wiem co jej było. nie wiem co pomogło. ale fascynuje mnie, że w ciągu 4 dni Marysię badało 4 lekarzy i każdy miał inne zdanie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:45   #2455
(t)asia
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Melduje się po weekendzie... Dosyć pracowitym niestety. Czeka mnie dzisiaj ciężka noc. Jutro dużo się wyjaśni i mocno się denerwuje. No ale zobaczymy. Nie mam dzisiaj siły Was poczytać, mam nadzieję, że jutro się uda. Dobrej nocy
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:53   #2456
Malensstfo
Zakorzenienie

Natala o qrcze To się najedliście strachu i bezsilności
I weź tu chodź do lekarzy

Dobrze, że już lepiej
Stary 2012-11-04, 20:58   #2457
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
hej....

u nas kiepsko we wtorek młoda dostała 39 gorączki, myślałam że to "tylko" zęby. W środę jednak doszedł mokry kaszel więc zapisałam się do lekarza - niestety nie dostałam się do naszego bo chyba powinnam tydzień temu przewidzieć że mi się dziecko rozchoruje wcisnęli nas do jakiegoś rodzinngo - wyrok: zęby + początki anginy. Ta angina coś mi średnio pasowała, bo przecież przy tym mocno gardło boli a ona bez problemu jadła i piła dostaliśmy antybiotyk i podałam go, bo już wcześniej pokasływała i smarkało trochę. w czwartek wieczorem dostała napadu suchego kaszlu, zwymiotowała. dałam syrop przeciwkaszlowy i jakoś przeszło, noc w sumie przespała. w czwartek - kaszel od 5.30. non stop. suchy, duszący... nie było minuty przerwy. gdy położyłam ją spać, kaszel był szczekający, nie mogła złapać tchu, znów wymioty. byłam przekonana że to ostre zapalenie krtani (cholernie groźne!) więc telefon na pogotowie. dyspozytorka słyszała jej kaszel i też stwierdziła że to krtań, wysłała karetkę. Przyjechali po kilku minutach, na sygnale. chwila badania i stwierdzenie, ze to jednak nie krtań. Odesłali do pediatry - znów trafiliśmy do kogoś innego. ta z kolei słyszałąć już na korytarzu kaszel Marysi od razu stwierdziła że to krtań, nie miała wątpliwości - szybki zastrzyk sterydowy + leki do inhalacji w domu z informacją, że jeśli atak się powtórzy, od razu do szpitala.opórcz zapalania krtani, stwierdziła zapalenie gardła (ale nie anginę) i ostre ząbkowanie. Zastrzyk miał pomóc po 15-20 minutach, nie pomógł w ogóle. Młoda była totalnie wykończona, kaszel nie odpuszczał nawet na minute. Inhalacje nie pomogły. Jakimś cudem zasnęła, a właściwie padła z wycieńczenia. Spała ze mną na wypadek duszności, zebym mogła szybko reagować. O dziwo spała spokojnie, pojedyncze kaszlnięcia tylko. niestety, w sobotę powtórka z rozrywki, nieustający kaszel od 6 rano. wyglądała jak cień. leki nie pomagały NIC. o 10 pojechaliśmy do szpitala, a tam,..... bez najmniejszych wątpliwości stwierdzili, że to NIE krtań!!! ręce mi opadły, zaczęłam płakać z bezsilności co lekarz to opinia! lekarz w szpitalu dokładnie ją zbadła, osłuchał, obejrzał gardło. O dziwo, gardło podobno wcale nie w złym stanie, ot podrażnione od ciągłego kaszlu! poradziła, byśmy skupili się raczej na nosie, bo wg niej to wynik spływającej wydzieliny. wróciliśmy do domu, od razu w ruch poszła woda morska, asprator i otrivin. młoda zasnęła, i gdy się obudziła, kaszlu praktycznie nie było.... ja nie wiem, co zadziałało, czy te leki który dostawała od kilku dni, czy te inhalacje czy to czyszczenie nosa... w każdym bądź razie, w dniu dzisiejszym Marysia nie zakasłała sucho ani razu! co jakiś czas kaszlnie mokrym kaszlem, cholernie mokrym, ale się nie dusi...

przepraszam że tak długo, ale musiałam się wygadać. nie wiem co jej było. nie wiem co pomogło. ale fascynuje mnie, że w ciągu 4 dni Marysię badało 4 lekarzy i każdy miał inne zdanie
o jejku ale przeszłyście w te kilka dni, biedna Marysia, ale najważniejsze, że już lepiej co do lekarzy to dziwna sprawa chyba się po prostu nie znają i leczą na pałę jak tylko objawy pasują do danej choroby
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Melduje się po weekendzie... Dosyć pracowitym niestety. Czeka mnie dzisiaj ciężka noc. Jutro dużo się wyjaśni i mocno się denerwuje. No ale zobaczymy. Nie mam dzisiaj siły Was poczytać, mam nadzieję, że jutro się uda. Dobrej nocy
trzymam kciuki aby było dobrze wszystko

Łukaszek
Stary 2012-11-04, 21:00   #2458
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
to sie strachu najedliscie...
dobrze, ze wszystko juz dobrze

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Stary 2012-11-04, 21:03   #2459
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Natala o qrcze To się najedliście strachu i bezsilności
I weź tu chodź do lekarzy

Dobrze, że już lepiej
oj tak, strach był ogromny... jeszcze nigdy nie słyszałam, by ktokolwiek tak kasłał, bez chwil przerwy! odstępy między kaszlnięciami max 10 sekund!

koniecznie musimy znaleźć dobrego perdiatrę i to takiego, który nas zawsze danego dnia przyjmie, gdy cos się groźnego zaczyna dziać

ponadrabiałam trochę

Tomalinko, ja polecam w oczekiwaniu na dziecko i mamo tato co Ty na to Zawitkowskiego w tej drugiej pozycji bardzo wkurzały mnie tylko wszechobecne reklamy, ale bardzo fajnie prezentuje najbazpieczniejsze metody pilęgnacji dziecka

Madziu, ale Maja super rośnie!

Blonde, współczuje choroby Seby... choroba dziecka to chyba najgorsze co może być dla rodzica

Bika, podobno smok o ile może rozregulować kp, to tylko w ciągu pierwszych 6 tygodni, ikedy dziecko uczy się właściwej techniki. potem nie powinno być już problemu. Aczkolwiek, jeśli nie musisz, jeśli mała sie jakoś strasznie nie domaga, to ja bym nie wciskała. Do dziś gdy widzę moje 2 letnie dziecko ze smokiem zastanawiam się czy dobrze zrobiłam dając jej go bo zabranie może się okazać mega wyzwaniem...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 21:04   #2460
kaska87
Zakorzenienie

Natal

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości