|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Ja rowniez witam nowe kolezanki
Dzien dobry Jaaaaaak mi sie chce spac! ![]() Kupilam sobie wczoraj na targu plaszczyk, mysle ze do konca zimy wytrzymam. Jednak to co pierwsze wpadnie w oko to musi byc kupione , nic innego mi sie potem nie podobalo a wybor naprawde spory byl . Zastanawialam sie nad kolorem jakims żywszym ale jednak czarny to do wszystkiego pasuje. Milego dnia kobietki
|
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważaj na siebie i odpoczywaj, a wszystko napewno będzie dobrze!!! Gratulacje!Cytat:
![]() Gratuluje ciąży, odzywaj się tu często ![]() No i pod wrażeniem jestem,że tak szybko można stwierdzić dziewczynkę bo ponoć to chłopcy się tak szybko ujawniają ![]() Cześć i czołem koleżanki ![]() Ja również się witam po wyprawieniu starszaka do szkoły przystawke do śniadania już zjadłam-jogurcik Teraz czekam na herbatke,aż się sama zrobi![]() Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki!
|
|
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej... ja jestem przerażona... śniło mi się , że zaczęłam krwawić bo ktoś mnie uderzył w plecy
i teraz będę się bała do wizyty;(---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed ciążą pijałam wino, wódka be, piwo be, a teraz? Wino stoi otwarte na stojaku i mnie nie ciągnie, a jak mężuś otwiera sobie piwko robię oczka jak kotek ze Szreka i czekam na łyczka ... Cytat:
![]() Moja mama też miała mięśniaka a mi nic nie jest więc uszy do góry. Powiem Ci tylko moją własną teorię w tym temacie, bo jak byłam mała to bardzo nie lubiłam być sama ( trochę mi zostało do teraz) i się śmieję, że to przez towarzystwo w brzuszku
|
|
#4685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bry w poniedziałek! Gdzie jest moja kawa?!?
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zanim się dowiedziałam o pączku to przeżył imprezę swojego życia:P chociaż kocham wino i normalnie piłam kilka razy w tygodniu lampkę to odkąd wiem, że jestem w ciąży to nie mam ochoty (na razie zapewne:p) więc nie piję, ale na sylwestra czy jak mnie złapie ochota to się napije pół lampki na smaczek
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie generalnie nie ciągnie do alkoholu więc nie mam tego problemu...
Ale połowa rodziny to abstynenci więc co się dziwić |
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz ostatnio napiłam się takiego maciusiego łyczka wina bo uwielbiam i cignie mnie ale mowie nie, zeby dzidzi się nic nie stało.
|
|
#4689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przecież to tylko sen Cytat:
Dzień dobry Mam ogóreczki kiszone Ale nie jem teraz bo zjadłam rogalika maślanego
|
||||
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
jak to mówią-nie wiadomo, który kieliszek szkodzi...
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem raczej zwolenniczką unikania alkoholu w ciąży i będę się tego trzymać, mój lekarz mówi, że każda ilość szkodzi, więc po co ryzykować?
Dziewczyny dużo przytyłyście już? Ja mam 3kg na plusie, a została mi jedna para spodni, w które się mieszczę
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mój jeszcze gnije za mną za plecami ![]() Witam nowe Mamusie :róża:Dostałam dzisiaj z rana próbki z johnsonsa Czyli wysyłają ![]() Kinga - wczoraj pisałyśmy ile przytyłyśmy
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś zamawiałam i dostałam
|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki, kiedy mówiłyście w pracy? U mnie jeszcze nie wiedzą i się zastanawiam. Boję się mówić za wcześnie bo jakby coś odpukać to wszyscy wiedzą, z drugiej strony chce im dać czas na znalezienie sensownego zastępstwa, żeby potem nie miała bałaganu jak wrócę:P
I tak myślę, termin będę miała 11-18 czerwca, więc pewnie do kwietnia gdzieś będę pracować więc pewnie pasowałoby im powiedzieć przed końcem roku. 21.11 idę na wizytę do gina, to będzie jakoś 10-11 tydzień i wtedy ma mi dać zaświadczenie, myślicie żeby wtedy powiedzieć? czy czekać do 6.12 do prenatalnego? Plusem takiej informacji jest to, że będę pracować po 4h tylko, bo mam pracę jedynie przy kompie
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja liczę, że mama mi pomoże w wyborze wielu rzeczy, co potrzebne, a co nie. A, że kosmetyki raczej przez tyle lat zmieniły się to dowiem się od dzieciatych koleżanek co warto. Poza tym mogę sprawdzić na sobie, bo mam atopową skórę, więc większość mnie uczula, podrażnia. Zobaczymy...
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się raczej zdecyduję na hippa
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Większość radzi, żeby kosmetyki dla maluszka były z jednej firmy i wtedy wiadomo co uczula...
Koleżanka miała wszystko z nivei i uczuliło Małego... trzeba było wszystko wymienić... |
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i o Nivei też słyszałam, że często uczula
|
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wszystkim po weekendzie
![]() poszalałyście, nie mam szans nadrobić. ja jako że na razie nie chwalę się nikomu ciążą to staram się unikać alkoholu przez przeróżne mistyfikacje typu bezalkoholowe drinki przygotowywane w kuchni, tak by nikt nie widział etc. zbliżają się urodziny moje i męża i znów będę kombinować :P |
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w brzydki i deszczowy poniedziałek. Miałam dobry humor aż nie odsłoniłam zasłon. Eh co za pogoda. Aż mi się wszystkiego odechciało.
Ktoś chętny zrobić mi śniadanie? Wika Witaj Ani@ Witaj polazła gdzieś z moją herbatą i śniadaniem nuna snem się nie przejmuj bo to raczej nasza psychika, na pewno na wizycie będzie ok. Będziesz mieć też USG czy idziesz tylko z wynikami? Cytat:
Mysia ciężka decyzja. Ja bym powiedziała w 10-11 tc kierownikowi czy kogo tam macie a reszcie po prenatalnym. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- ale które z nivei? ta niebieska seria? czy bambino ? (bo to przecież też nivea). Ja jak na razie stawiam na bambino i babydream. Babydream najlepsza składnikowo z kolei bambino to jedyna seria z której MNIE nic nie uczula. |
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego jeszcze nie mówicie o ciąży. Mi rodzina TŻta dalej proponuje alkohol (bo co tam jeden kieliszek). Ale uparta jestem
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- no to tak jak ja z tym że ja to musiałam powiedzieć od 7 tc bo lekarz kazał mi iść na zwolnienie |
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż z drugiej strony, jeśli będziesz miała jakieś tam przywileje to w sumie można i wcześniej powiedzieć. Ciężki klimat ogólnie z tym jest i chyba każda robi jak wg niej jest dobrze
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
widzę, że od rana już nie próżnujecie jestem w pracy więc zaraz pomalutku nadrobię ![]() W ostatnich dniach sierpnia startowałam na bardzo fajne stanowisko w pewnej firmie. Na spotkaniu rekrutacyjnym (dzień przed tym jak dowiedziałam się że jestem w ciąży) wypadłam baaardzo dobrze. Byłam zdziwiona, że nikt się do mnie nie odezwał... aż tu 10 minut temu zadzwonił do mnie telefon.. Proces rekrutacyjny został zakończony, chcą przyjąć mnie najpierw na próbę, potem na stałe. Dodam, że praca bardzo atrakcyjna, przyjemna, za biurkiem i w terenie.. Po prostu perełka wśród ofert pracy. Wynagrodzenie też fajne.. No i teraz muszę odmówić, bo w ciąży mnie nie wezmą ![]() W sumie to już odmówiłam- prezes był w takim szoku, że nie wiedział co powiedzieć. Stwierdził, że da mi godzinkę żebym się jeszcze zastanowiła i zadzwoni ponownie. Wrrrrr..... taka okazja mnie ominęła... Ale i tak nie cofnęłabym czasu- dzidzia najważniejsza ! Sorrki za te moje żale, ale musiałam odreagować emocje |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny poeeekendowo
jak zdrowie? bo u mnie coraz gorzej.. nie śpię w nocy a w dzień chodzę jak zombi...Mysia - ja pracuję w małej firmie - 30 osób. szefowi (prezesowi) powiedziałam jakieś 3 tyg temu (ok 7tc), tydzień (9/10tc) temu że to bliźniaki i że będę musiała iść na zwolnienie od lutego. jakoś w grudniu będę organizować zastępstwo. reszta firmy jeszcze nie wie
|
|
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie stawiam na hippa a później babydream Cytat:
|
||
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
lonely - a powiedziałaś gościowi że rezygnujesz z powodu ciąży?
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
spoko od tego jesteśmy.
A ile masz zamiar jeszcze pracować? a powiedziałaś że jesteś w ciąży czy po prostu że nie? Aaś a Ty to chyba powinnaś szybciej poczuć ruchy dziecka ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- o tej to nawet nie pomyślałam
|
|
|
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale psychika może wariować w takiej sytuacji. Kilka dni temu wypiła szklankę rumianku i zaraz znalazłam jakąś informację w necie, że rumianek może powodować poronienia. No i oczywiście, zaraz mnie brzuch rozbolał i byłam pewna, że to już poronienie. Lepiej więc nie myśleć o takich rzeczach Cytat:
A mogę zapytać, jak duży był to mięśniak? Ja miałam 3 o wielkości ok. 6 cm każdy, tak było widać na pierwszym USG w 4 tc. Ale w 6 tc widoczne były tylko 2 i to o połowę mniejsze, więc mam nadzieję, że albo się wchłaniają, albo usychają. Widocznie moja Dzidzia jest samotnikiem i nie lubi towarzystwa
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp mam nadzieje, że USG będe mieć. Nie uśmiecha mi się płacić 100 zł za to, że pokaże mu wyniki
![]() Bo sama sobie je zinterpretowałam. lonely a no tak bywa, że jak się coś wydarzy, to najczęsciej musimy z tego rezygnowac Ale jeszcze znajdziesz fajną pracę a dziecko jest na całe życie;*
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Jestem w 7tc, ciąża jest zagrożona z powodu mięśniaków. Ale jestem dobrej myśli, bo lekarze są zdziwieni, że w ogóle jest. Ja też nie liczyłam na własne dziecko, jestem już po jednej poważnej operacji ginekologicznej, przygotowywaliśmy się z Mężem do adopcji a tu 3 miesiące po ślubie pojawiły się 2 kreseczki. I jak na razie wszystko jest dobrze, tylko mięśniaki trzeba obserwować. Ale zdarza mi się "wariować"
z różnych niepokojów, typu opryszczka, czy farbowanie włosów

i teraz będę się bała do wizyty;(

Ale nie jem teraz bo zjadłam rogalika maślanego 

Ja się raczej zdecyduję na hippa
Ale jeszcze znajdziesz fajną pracę a dziecko jest na całe życie;*