|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
![]() nooo nie powiem, że zdziwili mnie tą informacją, bo jak jeszcze na wiosnę z nimi rozmawiałam, to obydwoje twierdzili, że im się nie spieszy i jeszcze się wstrzymają, a tu taki news fajny ![]() no ba ![]() ale fajne spotkanko nam tu się chyba wyszykuje
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Karolina musisz być dobrej myśli a wszystko będzie dobrze
Odnośnie noszenia dzieciaczków, to my też Hanię nosimy pionowo. Ona nie akceptuje żadnej innej pozycji, zobaczymy co w piątek powie nam na to fizjoterapeutka ![]() Muszę się wam wyżalić... Jak mnie dzisiaj zgrzała tesciowa Jesteśmy na mm i gorącą wodę przechowuję w termosie, żeby szybciej zrobić mleczko Niuni. A ona dzwoni dzisiaj do mojego męża i z wyrzutem gada że "Kasia (czyt. ja) sobie nic nie da powiedzieć" bo dla niemowlaków nie można trzymać wody w stalowym termosie bo on wydziela szkodliwe dla zdrowia substancje tak jej powiedziała jakaś znajoma (lekarz rehabilitacji) i mamu sobie kupić podgrzewacz do butelek no to się wygadałam ![]() a tak poza tym byliśmy z Hanią dzisiaj na cmentarzu i przy okazji zaliczyliśmy spacer. Dobrze że nie byłam 1.11 w te tłumy i smrodek ze zniczy ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- agunia gratulacje awansu na ciocię
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ty to powinnaś mi buziaka dać za przepis a nie tu do mnie za pałą
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agunia to dobrze że szczęśliwe dojechałaś ![]() I gratulacje dla brata i dla Ciebie ciociu ![]() Ostatnio pisałam o koleżance, ale dostała krwawienia więc chyba nici
|
||
|
|
|
#4714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale teściowa. No ręce opadają. A najgorsze to chyba to, że zamiast powiedzieć sama to robi to przez kogoś... ale u mnie jest to samo - jak teściowa chce mi powiedzieć coś to przekazuje to mojemu mężowi. Strasznie to męczące ![]() Cytat:
Będę musiała jechać do selgrosa zobaczyć po ile mają pampki bo ostatnio kupowałam tam 2 i oczywiście zapomniałam popatrzyć na 3 Trzymam kciuki za Twoja koleżankę
|
||
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia fajnie, że zostaniesz ciocią
Lu będzie rodzeństwo cioteczne, super!O co chodzi z tym glutenem...? Ja nic nie wiem. U nas byli dziś rodzice TZta, mocno popołudniową porą. Obiad jedli u siebie więc my (czyt. TŻ ) zrobiliśmy pizzę, udała się świetnie. Co taka cisza na forum..? Lenicie się ![]() Vestis ja też noszę M. w pionie. Na SR uczyli nas że nie wolno pionizować w 1 i 2 miesiacu. Oczywiście wtedy ten czasem to robiłam
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-04 o 21:56 |
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądamy Testosteron właśnie
![]() Aga raz jeszcze gratulacje ![]() Nadalka jak będą dobre, to i buziak będzie Robiłam kiedyś ciasteczka z przepisu z tego bloga ale nie wyszły
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wnerwia mnie na każdym kroku. I te jej mądrości... nic tylko ![]() A co do pampków to 2 już u nas są też małe ale zostało mi 8 pampków i jutro zaczynamy 3 bo teraz to co drugie kupsko wychodzi małej na plecy Faktycznie od aru dni tutaj jest taki spokój... nawet nie mam tyłów w nadrabianiu
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa Aga zapomniałabym
tz całą drogę do domu mnie męczył, że skądś Cię zna. No i w domu już stwierdził, że wie skąd. Przypominasz mu Halinkę Mlynkovą W ogóle martwił się, że mu się język plątał i że się obraziłaś, że poszli na tego kurczaka
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje
Normalnie przeżywam tego newsa niemal jak własną ciążę ![]() Cytat:
![]() możesz mu spokojnie powiedzieć, że język mu się nie plątał i że się o nic nie obraziłam
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Zadomowienie
|
Ahh a ja mam jakiegoś doła. Mała śpi, mąż na nocce w pracy. Ja musze jeszcze poćwiczyć i idę spać. Nie mam w ogóle zapału do ćwiczeń a kg do zgubienia hoho... chciałabym wyglądać tak jak zaraz po ślubie. Ostatnio mojemu mężowi zaplątało się zdjęcie na kompie z tamtego czasu, stwierdził że nie pamięta mnie takiej szczupłej... ja za to aż za dobrze i źle się ze sobą czuję teraz..
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
A my zaczęłyśmy używać Dada Premium 3 (dopiero drugie opakowanie Dady) i Pampers BabyActive 4. Pampers BA3 zsuwają się jej z brzuszka.
Część spodni w rozmiarze 68 niestety w ten brzuszek ciśnie, więc w niektórych kupionych na all nie zdążyła wystąpić. A takie są ładne! Mam nadzieję, że nie odziedziczy talii po tatusiu! ![]() Cytat:
Gratulacje dla brata. *** Dzisiaj moje dziecko celuje sobie fridą do nosa. ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Poczytaj o ekspozycji na gluten. Zgodnie z aktualnymi wytycznymi przy kp zaczyna się chyba w piątym miesiącu, a przy karmieniu mm w szóstym. Ale wytyczne się zmieniają. |
||
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
a wrzuc ałam kiedyś link
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...na-gluten.htmlhej hej ![]() noc kiepska, mały usnął o 19 i obudził się przed 23 na karmienie a ze odciągałam po 22 to nie miałam prawie pokaramu i się rozbudził i zasnął o 24, potem pobudka o 4 i 6 WYdaje mi się, że weszliśmy już w skok, bo mały codziennie jakies numery odstawia
|
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z herbatką
dzisiaj jaką miałam fajną nockę! Mała obudziła się na jedzenie o 23.30 a następna pobudka o 6.30 w szoku jestem i tak musiałam co jakiś czas do niej wstać bo trochę się wierciła, ale to jest nic w porównaniu do poprzednich nocy mogłoby już tak zostać ![]() a jeszcze teraz sobie słodko niuńka śpi Dzisiaj ok.13.00 ma mnie nawiedzić teściowa ![]() No i pogoda u nas do bani. Leje bez przerwy jak z cebra
|
|
|
|
#4725 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
widzę że fajne spotkanko sie szykuje, jeśli to miałoby być w weekend to może i ja bym się wybrała ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
no ale jak tu nie pionizować jak trzeba dziecko odbijać![]() teraz nie ma mowy żeby inaczej Małego nosić, zresztą on już nawet plecki sztywno trzyma, można by go nosić nawet bez asekurowania Karolina nosek go góry ja nie wierze we wszystko co mówią lekarze, często przesadzają szczególnie jeśli chcą na kimś zarobić, jestem przekonana że żadna z nas nie robi wszystkiego przy dziecku tak jak w książce piszą, to jest niemożliwe, pomyśl ile już pokoleń się wychowało bez fizjoterapeutów, pewnie ja też popełniam mnóstwo błędów tylko o nich nie wiem
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-05 o 08:59 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Ja witam się z herbatką, po śniadaniu ![]() Dziecię zasnęło wczoraj o 19, obudził się o 01.00, później o 05.00 i na końcu pospał do 7.45. O 8.30 dałam jeść i teraz śpi nadal Chyba to ta pogoda, bo za oknem leje jak z cebra i sama chętnie poszłabym spać ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was ćwiczyła lub posiada platformę wibracyjną? Może wiecie coś na temat jej skuteczności? Oprócz zapisania się na siłownię chciałam sobie ją kupić żeby móc codziennie trochę na niej postać. Nie wiem tylko jak z jej skutecznością? I znalazłam coś takiego: https://mamotoja.pl/maluch_wychowani...l?galg_id=2650 Może coś się Wam spodoba ![]() Cytat:
u nas pogoda taka sama, niestety
|
|
|
|
|
#4727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja poszerzyłam je w pasie, najlepsze jest to że teraz brzuszek zmalał i są za luźne więc nie trać nadzeii![]() czyżby frida była jednak fajną zabawką ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() gratulacje dla brata super że będziecie mieć dzieci w podobnym czasie, my tak mamy z pierwszymi dziećmi i mają ze sobą świetny kontakt, fajne sa np wspólne rodzinne wakacje
|
||
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() witam się z kawką. Nie wiem co się małej stało, ale budziła się w nocy co półtorej godziny, i to niekoniecznie na jedzenie... A dzisiaj jeszcze szczepienie nas czeka ![]() Cytat:
Maciejka dzięki
|
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.. u nas nocka można by było napisać - dzień jak co dzień.
Ale pociesza mnie fakt że ... Igusia kończy dzisiaj 4 miesiące ![]() Stawiam szałowego torta ![]() I pomyśleć że Lusia za 10 dni kończy 5. miesięcy
|
|
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
U nas nocka standardowa 1.30 i 5.30 pobudka na jedzenie Karolina trzy,maj się będzie ok krótka rehabilitacja i wszystko wróci do normy, a mama jesteś super ...chyba każda z nas miała jakieś spadki formy i myślenie , że się do macierzyństwa nie nadajemy. Problemy brzuszkowe zaraz powinny już ustać Agunia i Sol , ale macie fajnie , że się spotkałyście też chciałabym się z kimś spotkać z naszego forum....tylko tak daleko mi do WAs Co do trzymania pionowo też tak małą noszę bo to jej ulubiona pozycja W środę idziemy do ortopedy ,a w sobotę chrzciny ![]() |
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
a no trzecia... jeszcze troszkę i będzie można odetchnąć trochę od tych szczepionek Cytat:
![]() jaaaa zaśliniłam klawiaturę ![]() nooo, to jest dopiero kosmos! dzięki Jeszcze co do trzymania pionowo, to mi się przypomniało, że na pierwszej wizycie u neurologa, czyli jak Luśka miała jakieś 3 miesiące powiedziałam babce, że noszę małą pionowo - na biodrze i nic mi nie powiedziała, że to źle i mam tak nie robić. Zresztą powiedziałam też, że ona na płasko nie lubi być noszona, bo zaraz jest ryk i babka stwierdziła, że na tym etapie to już normalne, bo włącza się większa ciekawość świata a jak dziecko leży to niewiele widzi. Jest tak jak Linka pisała, do ukończenia 2 miesiąca powinno się unikać, a później to już nie jest takie straszne
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-05 o 09:36 |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3,5h z dzieciem i jestem ![]() za ortopedę i za chrzciny ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Agunia Ty szczepisz standardowymi ? |
|
|
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

Jesteśmy na mm i gorącą wodę przechowuję w termosie, żeby szybciej zrobić mleczko Niuni. A ona dzwoni dzisiaj do mojego męża i z wyrzutem gada że "Kasia (czyt. ja) sobie nic nie da powiedzieć" bo dla niemowlaków nie można trzymać wody w stalowym termosie bo on wydziela szkodliwe dla zdrowia substancje
tak jej powiedziała jakaś znajoma (lekarz rehabilitacji) i mamu sobie kupić podgrzewacz do butelek 

nic tylko

w szoku jestem