Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-04, 20:52   #4711
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Agunia, napiszę Ci na pw. Jeśli są jeszcze dziewczyny z okolic, które chciałyby się spotkać, to dajcie znać, coś wymyslimy. Ja jestem mobilna, mogę gdzieś podjechać i zabrać kogoś do auta pod warunkiem, że będzie to tylko fotelik, bez wózka
Ahh no i Agunia, szczere gratulacje dla Brata!! Jak ja bym chciała usłyszeć taką wiadomość od mojego...
no to czekam na pw
nooo nie powiem, że zdziwili mnie tą informacją, bo jak jeszcze na wiosnę z nimi rozmawiałam, to obydwoje twierdzili, że im się nie spieszy i jeszcze się wstrzymają, a tu taki news fajny

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ty to masz szczęście

no ba

ale fajne spotkanko nam tu się chyba wyszykuje

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 21:01   #4712
chmielinka
Zadomowienie

Karolina musisz być dobrej myśli a wszystko będzie dobrze

Odnośnie noszenia dzieciaczków, to my też Hanię nosimy pionowo. Ona nie akceptuje żadnej innej pozycji, zobaczymy co w piątek powie nam na to fizjoterapeutka

Muszę się wam wyżalić...
Jak mnie dzisiaj zgrzała tesciowa Jesteśmy na mm i gorącą wodę przechowuję w termosie, żeby szybciej zrobić mleczko Niuni. A ona dzwoni dzisiaj do mojego męża i z wyrzutem gada że "Kasia (czyt. ja) sobie nic nie da powiedzieć" bo dla niemowlaków nie można trzymać wody w stalowym termosie bo on wydziela szkodliwe dla zdrowia substancje tak jej powiedziała jakaś znajoma (lekarz rehabilitacji) i mamu sobie kupić podgrzewacz do butelek mąż jej tłumaczy że przecież termosy są przeznaczone do tego celu i to nie może być szkodliwe. A ta swoje i zaczęła się drzeć do telefonu że chcemy dziecko otruć a nawet jak byliśmy u naszej pediatry to pytała nas jak przygotowujemy dla małej mleko i mówiłam jej o naszym sposobie to nic nie powiedziała że robimy źle tylko żeby wody w termosie nie trzymać dłużej niż 24h. Już mam dość tej teściowej jak nie gada że żyrandol na małą spadnie, to że za cienko ubrana, albo jak o 10.00 rano obiadu jeszcze nie mam to już kwicy że synuś będzie głodny
no to się wygadałam

a tak poza tym byliśmy z Hanią dzisiaj na cmentarzu i przy okazji zaliczyliśmy spacer. Dobrze że nie byłam 1.11 w te tłumy i smrodek ze zniczy

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

agunia gratulacje awansu na ciocię

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 21:17   #4713
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Jak TŻ wstanie, to biorę się za bułeczki cynamonowe, przez Nadalkę
Ty to powinnaś mi buziaka dać za przepis a nie tu do mnie za pałą

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
za 4ki. Kuba nadal w dwójeczkach popyla Ale zostały nam jeszcze 2 opakowania i przejdziemy na trójki
3 były już takie przyciasnawe, a 4 takie lekko przyduże są, ale ona czasem jak się os.ra to aż po pachy to i niech za duże będą

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
A ona dzwoni dzisiaj do mojego męża i z wyrzutem gada że "Kasia (czyt. ja) sobie nic nie da powiedzieć" bo dla niemowlaków nie można trzymać wody w stalowym termosie bo on wydziela szkodliwe dla zdrowia substancje
o kur.wa średniowiecze

Agunia to dobrze że szczęśliwe dojechałaś
I gratulacje dla brata i dla Ciebie ciociu

Ostatnio pisałam o koleżance, ale dostała krwawienia więc chyba nici
Stary 2012-11-04, 21:37   #4714
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolina musisz być dobrej myśli a wszystko będzie dobrze

Odnośnie noszenia dzieciaczków, to my też Hanię nosimy pionowo. Ona nie akceptuje żadnej innej pozycji, zobaczymy co w piątek powie nam na to fizjoterapeutka

Muszę się wam wyżalić...
Jak mnie dzisiaj zgrzała tesciowa Jesteśmy na mm i gorącą wodę przechowuję w termosie, żeby szybciej zrobić mleczko Niuni. A ona dzwoni dzisiaj do mojego męża i z wyrzutem gada że "Kasia (czyt. ja) sobie nic nie da powiedzieć" bo dla niemowlaków nie można trzymać wody w stalowym termosie bo on wydziela szkodliwe dla zdrowia substancje tak jej powiedziała jakaś znajoma (lekarz rehabilitacji) i mamu sobie kupić podgrzewacz do butelek mąż jej tłumaczy że przecież termosy są przeznaczone do tego celu i to nie może być szkodliwe. A ta swoje i zaczęła się drzeć do telefonu że chcemy dziecko otruć a nawet jak byliśmy u naszej pediatry to pytała nas jak przygotowujemy dla małej mleko i mówiłam jej o naszym sposobie to nic nie powiedziała że robimy źle tylko żeby wody w termosie nie trzymać dłużej niż 24h. Już mam dość tej teściowej jak nie gada że żyrandol na małą spadnie, to że za cienko ubrana, albo jak o 10.00 rano obiadu jeszcze nie mam to już kwicy że synuś będzie głodny
no to się wygadałam

a tak poza tym byliśmy z Hanią dzisiaj na cmentarzu i przy okazji zaliczyliśmy spacer. Dobrze że nie byłam 1.11 w te tłumy i smrodek ze zniczy

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

agunia gratulacje awansu na ciocię
Ja też noszę Kubę pionowo - on to uwielbia

Ale teściowa. No ręce opadają. A najgorsze to chyba to, że zamiast powiedzieć sama to robi to przez kogoś... ale u mnie jest to samo - jak teściowa chce mi powiedzieć coś to przekazuje to mojemu mężowi. Strasznie to męczące

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ty to powinnaś mi buziaka dać za przepis a nie tu do mnie za pałą

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

3 były już takie przyciasnawe, a 4 takie lekko przyduże są, ale ona czasem jak się os.ra to aż po pachy to i niech za duże będą

o kur.wa średniowiecze

Agunia to dobrze że szczęśliwe dojechałaś
I gratulacje dla brata i dla Ciebie ciociu

Ostatnio pisałam o koleżance, ale dostała krwawienia więc chyba nici
U nas 2 są takie akuratne, ale myślę, że jak skończymy te, które mamy to akurat zaczną być 3 dobre Będę musiała jechać do selgrosa zobaczyć po ile mają pampki bo ostatnio kupowałam tam 2 i oczywiście zapomniałam popatrzyć na 3

Trzymam kciuki za Twoja koleżankę

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 21:55   #4715
Linka25
Zakorzenienie

Agunia fajnie, że zostaniesz ciocią Lu będzie rodzeństwo cioteczne, super!

O co chodzi z tym glutenem...? Ja nic nie wiem.

U nas byli dziś rodzice TZta, mocno popołudniową porą. Obiad jedli u siebie więc my (czyt. TŻ ) zrobiliśmy pizzę, udała się świetnie.

Co taka cisza na forum..? Lenicie się

Vestis ja też noszę M. w pionie. Na SR uczyli nas że nie wolno pionizować w 1 i 2 miesiacu. Oczywiście wtedy ten czasem to robiłam

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-11-04 o 21:56
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 22:16   #4716
Soleilka
Zakorzenienie

Oglądamy Testosteron właśnie

Aga raz jeszcze gratulacje

Nadalka jak będą dobre, to i buziak będzie Robiłam kiedyś ciasteczka z przepisu z tego bloga ale nie wyszły

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 22:39   #4717
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Ale teściowa. No ręce opadają. A najgorsze to chyba to, że zamiast powiedzieć sama to robi to przez kogoś... ale u mnie jest to samo - jak teściowa chce mi powiedzieć coś to przekazuje to mojemu mężowi. Strasznie to męczące

U nas 2 są takie akuratne, ale myślę, że jak skończymy te, które mamy to akurat zaczną być 3 dobre Będę musiała jechać do selgrosa zobaczyć po ile mają pampki bo ostatnio kupowałam tam 2 i oczywiście zapomniałam popatrzyć na 3
no do tej kobiety to już nie mam siły wnerwia mnie na każdym kroku. I te jej mądrości... a jak tylko jej powiem że znam już jej zdanie ale i tak zrobimy po swojemu bo to NASZE dziecko, to gada że nerwus jestem nic tylko

A co do pampków to 2 już u nas są też małe ale zostało mi 8 pampków i jutro zaczynamy 3 bo teraz to co drugie kupsko wychodzi małej na plecy

Faktycznie od aru dni tutaj jest taki spokój... nawet nie mam tyłów w nadrabianiu

Franuś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-04, 22:47   #4718
Soleilka
Zakorzenienie

Aaaa Aga zapomniałabym tz całą drogę do domu mnie męczył, że skądś Cię zna. No i w domu już stwierdził, że wie skąd. Przypominasz mu Halinkę Mlynkovą W ogóle martwił się, że mu się język plątał i że się obraziłaś, że poszli na tego kurczaka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 22:53   #4719
agunia82
Zakorzenienie

Dziękuję za gratulacje Normalnie przeżywam tego newsa niemal jak własną ciążę

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Aaaa Aga zapomniałabym tz całą drogę do domu mnie męczył, że skądś Cię zna. No i w domu już stwierdził, że wie skąd. Przypominasz mu Halinkę Mlynkovą W ogóle martwił się, że mu się język plątał i że się obraziłaś, że poszli na tego kurczaka
aaa padłam, ja i Halinka Mlynkowa? pierwsze słyszę
możesz mu spokojnie powiedzieć, że język mu się nie plątał i że się o nic nie obraziłam

Stary 2012-11-04, 22:55   #4720
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
albo jak o 10.00 rano obiadu jeszcze nie mam to już kwicy że synuś będzie głodny
no to się wygadałam
Wybacz...
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 23:05   #4721
nicki86
Zadomowienie

Ahh a ja mam jakiegoś doła. Mała śpi, mąż na nocce w pracy. Ja musze jeszcze poćwiczyć i idę spać. Nie mam w ogóle zapału do ćwiczeń a kg do zgubienia hoho... chciałabym wyglądać tak jak zaraz po ślubie. Ostatnio mojemu mężowi zaplątało się zdjęcie na kompie z tamtego czasu, stwierdził że nie pamięta mnie takiej szczupłej... ja za to aż za dobrze i źle się ze sobą czuję teraz..
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 23:46   #4722
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Nadalka, my dopiero przechodzimy na 3ki
A my zaczęłyśmy używać Dada Premium 3 (dopiero drugie opakowanie Dady) i Pampers BabyActive 4. Pampers BA3 zsuwają się jej z brzuszka.
Część spodni w rozmiarze 68 niestety w ten brzuszek ciśnie, więc w niektórych kupionych na all nie zdążyła wystąpić. A takie są ładne! Mam nadzieję, że nie odziedziczy talii po tatusiu!
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Aaaa no i zapomniałam Wam napisać najważniejszego - dowiedziałam się, że będę ciocią Mój brat spodziewa się bobaska w kwietniu

Gratulacje dla brata.
Dzisiaj moje dziecko celuje sobie fridą do nosa. Oczywiście na przemian z protestami, ale dobre i to. Po południu jak zasypiała to ją zagadałam (bo jakaś smutna była), więc jej przeszło i chyba tą jedną drzemkę opuściła. Teraz zasnęła, a ja jestem "trochę" zmęczona.

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ahh a ja mam jakiegoś doła. Mała śpi, mąż na nocce w pracy. Ja musze jeszcze poćwiczyć i idę spać. Nie mam w ogóle zapału do ćwiczeń a kg do zgubienia hoho... chciałabym wyglądać tak jak zaraz po ślubie. Ostatnio mojemu mężowi zaplątało się zdjęcie na kompie z tamtego czasu, stwierdził że nie pamięta mnie takiej szczupłej... ja za to aż za dobrze i źle się ze sobą czuję teraz..

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Poczytaj o ekspozycji na gluten. Zgodnie z aktualnymi wytycznymi przy kp zaczyna się chyba w piątym miesiącu, a przy karmieniu mm w szóstym. Ale wytyczne się zmieniają.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:21   #4723
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
a wrzuc ałam kiedyś linkhttp://www.osesek.pl/podstawy-zywien...na-gluten.html

hej hej

noc kiepska, mały usnął o 19 i obudził się przed 23 na karmienie a ze odciągałam po 22 to nie miałam prawie pokaramu i się rozbudził i zasnął o 24, potem pobudka o 4 i 6 WYdaje mi się, że weszliśmy już w skok, bo mały codziennie jakies numery odstawia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:43   #4724
chmielinka
Zadomowienie

Witam się z herbatką

dzisiaj jaką miałam fajną nockę! Mała obudziła się na jedzenie o 23.30 a następna pobudka o 6.30 w szoku jestem i tak musiałam co jakiś czas do niej wstać bo trochę się wierciła, ale to jest nic w porównaniu do poprzednich nocy mogłoby już tak zostać
a jeszcze teraz sobie słodko niuńka śpi

Dzisiaj ok.13.00 ma mnie nawiedzić teściowa

No i pogoda u nas do bani. Leje bez przerwy jak z cebra

Franuś
Stary 2012-11-05, 09:11   #4725
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witajcie
widzę że fajne spotkanko sie szykuje, jeśli to miałoby być w weekend to może i ja bym się wybrała

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja zamierzam karmić dłużej niż do 6 miesiąca więc z wprowadzeniem glutenu poczekam do skończonego 6 miesiąca bo (z powyższego linka):
Cytat:
Dostępne aktualnie wyniki badań wskazują, że najlepiej wprowadzać gluten do diety między 4 a 7 miesiącem życia dziecka. Jest to jednak zalecenie a nie obowiązek. Warto podkreślić, że badania wciąż trwają, a wyniki już zakończonych nie są jednoznaczne!
Badania, na których opiera się WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) i AAP (Amerykańska Akademia Pediatryczna) dowodzą, że najlepiej przed celiakią chroni wyłączne karmienie piersią do ukończenia przez dziecko 6 miesięcy! Zauważamy tu, więc sprzeczność.
Nowy schemat żywienia niemowląt, zawierający zalecenie wczesnego wprowadzenia glutenu, został w Polsce przyjęty pospiesznie i bez rzetelnej dyskusji na ten temat. Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią wniósł w tej sprawie protest popierając zalecenia WHO i AAP, argumentując swoją postawę m.in. tym, iż skracanie okresu wyłącznego karmienia piersią przez wcześniejsze wprowadzenie żywności uzupełniającej zwiększa ryzyko: błędów jakościowych i higienicznych, zaprzestania karmienia piersią, podwyższonej zachorowalności.
Wspólnym punktem łączący badania jest zdanie, iż najkorzystniejsze dla zdrowia dziecka jest prowadzenia ekspozycji na gluten w okresie karmienia piersią.Rodzic kierując się własną intuicją, czy własną oceną dotychczasowych badań naukowych, może wprowadzać gluten do diety swojego dziecka według nowych zaleceń, jak również może postępować według starego schematu żywienia zalecającego wprowadzanie glutenu dopiero w 10 miesiącu

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

Vestis ja też noszę M. w pionie. Na SR uczyli nas że nie wolno pionizować w 1 i 2 miesiacu. Oczywiście wtedy ten czasem to robiłam
ja też no ale jak tu nie pionizować jak trzeba dziecko odbijać
teraz nie ma mowy żeby inaczej Małego nosić, zresztą on już nawet plecki sztywno trzyma, można by go nosić nawet bez asekurowania

Karolina nosek go góry ja nie wierze we wszystko co mówią lekarze, często przesadzają szczególnie jeśli chcą na kimś zarobić, jestem przekonana że żadna z nas nie robi wszystkiego przy dziecku tak jak w książce piszą, to jest niemożliwe, pomyśl ile już pokoleń się wychowało bez fizjoterapeutów, pewnie ja też popełniam mnóstwo błędów tylko o nich nie wiem

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-11-05 o 08:59
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-05, 09:14   #4726
wvictoria
Wtajemniczenie

cześć
Ja witam się z herbatką, po śniadaniu
Dziecię zasnęło wczoraj o 19, obudził się o 01.00, później o 05.00 i na końcu pospał do 7.45. O 8.30 dałam jeść i teraz śpi nadal Chyba to ta pogoda, bo za oknem leje jak z cebra i sama chętnie poszłabym spać

Dziewczyny, czy któraś z Was ćwiczyła lub posiada platformę wibracyjną? Może wiecie coś na temat jej skuteczności? Oprócz zapisania się na siłownię chciałam sobie ją kupić żeby móc codziennie trochę na niej postać. Nie wiem tylko jak z jej skutecznością?

I znalazłam coś takiego:
https://mamotoja.pl/maluch_wychowani...l?galg_id=2650
Może coś się Wam spodoba

Cytat:
Witam się z herbatką

dzisiaj jaką miałam fajną nockę! Mała obudziła się na jedzenie o 23.30 a następna pobudka o 6.30 w szoku jestem i tak musiałam co jakiś czas do niej wstać bo trochę się wierciła, ale to jest nic w porównaniu do poprzednich nocy mogłoby już tak zostać
a jeszcze teraz sobie słodko niuńka śpi

Dzisiaj ok.13.00 ma mnie nawiedzić teściowa

No i pogoda u nas do bani. Leje bez przerwy jak z cebra
Teściowa

u nas pogoda taka sama, niestety

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 09:17   #4727
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Część spodni w rozmiarze 68 niestety w ten brzuszek ciśnie, więc w niektórych kupionych na all nie zdążyła wystąpić.

Dzisiaj moje dziecko celuje sobie fridą do nosa.
.
tez mieliśmy taki problem ze spodenkami z allegro - jakieś szczupłe dzieci tam mają ja poszerzyłam je w pasie, najlepsze jest to że teraz brzuszek zmalał i są za luźne więc nie trać nadzeii

czyżby frida była jednak fajną zabawką

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
aaa padłam, ja i Halinka Mlynkowa? pierwsze słyszę
możesz mu spokojnie powiedzieć, że język mu się nie plątał i że się o nic nie obraziłam
a wiesz że faktycznie jesteś do niej podobna

gratulacje dla brata super że będziecie mieć dzieci w podobnym czasie, my tak mamy z pierwszymi dziećmi i mają ze sobą świetny kontakt, fajne sa np wspólne rodzinne wakacje
Stary 2012-11-05, 09:19   #4728
agunia82
Zakorzenienie

hej
witam się z kawką. Nie wiem co się małej stało, ale budziła się w nocy co półtorej godziny, i to niekoniecznie na jedzenie...
A dzisiaj jeszcze szczepienie nas czeka

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja zamierzam karmić dłużej niż do 6 miesiąca więc z wprowadzeniem glutenu poczekam do skończonego 6 miesiąca bo (z powyższego linka):
ja chyba tak samo, tym bardziej po tym, co tutaj wkleiłaś

Maciejka dzięki

Stary 2012-11-05, 09:21   #4729
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
..
Stary 2012-11-05, 09:21   #4730
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82;37431187[COLOR=Silver
][/COLOR]
a wiesz że faktycznie jesteś do niej podobna

gratulacje dla brata super że będziecie mieć dzieci w podobnym czasie, my tak mamy z pierwszymi dziećmi i mają ze sobą świetny kontakt, fajne sa np wspólne rodzinne wakacje
hehe, no ale serio to naprawdę pierwsze słyszę, kiedyś za to koleżanka stwierdziła, że jestem podobna do pani z reklamy banku

dzięki ja już sobie pomyślałam, jakie fajne będą święta od przyszłego roku, z taką dwójeczką szkrabów

Stary 2012-11-05, 09:25   #4731
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witajcie
widzę że fajne spotkanko sie szykuje, jeśli to miałoby być w weekend to może i ja bym się wybrała

ja natomiast twierdzę, że zamaiar zamiarem a w zyciu róznie sie układa i wolę podczas kp wprowadzac gluten nie będe czekać do ukończenia 6 miesiąca bo nie wiem co będzie za 3 miesiące, dzieci są nieprzewidywalne
Stary 2012-11-05, 09:25   #4732
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:

Franuś
Stary 2012-11-05, 09:26   #4733
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
trzecia tura już? powodzenia
Stary 2012-11-05, 09:29   #4734
nadalka
Zakorzenienie

Hej.. u nas nocka można by było napisać - dzień jak co dzień.

Ale pociesza mnie fakt że ...

Igusia kończy dzisiaj 4 miesiące

Stawiam szałowego torta

I pomyśleć że Lusia za 10 dni kończy 5. miesięcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 430_wielki_tort.jpg (169,5 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-11-05, 09:30   #4735
Kasik_12
Zadomowienie

Witajcie mamusie

U nas nocka standardowa 1.30 i 5.30 pobudka na jedzenie.Pogoda do bani pada , a ja muszę iść na pocztę hm..... ale mi się nie chce

Karolina trzy,maj się będzie ok krótka rehabilitacja i wszystko wróci do normy, a mama jesteś super ...chyba każda z nas miała jakieś spadki formy i myślenie , że się do macierzyństwa nie nadajemy. Problemy brzuszkowe zaraz powinny już ustać

Agunia i Sol , ale macie fajnie , że się spotkałyście też chciałabym się z kimś spotkać z naszego forum....tylko tak daleko mi do WAs

Co do trzymania pionowo też tak małą noszę bo to jej ulubiona pozycja

W środę idziemy do ortopedy ,a w sobotę chrzciny
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 09:30   #4736
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-11-05, 09:32   #4737
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
trzecia tura już? powodzenia
a no trzecia... jeszcze troszkę i będzie można odetchnąć trochę od tych szczepionek

Cytat:

Stawiam szałowego torta

jaaaa zaśliniłam klawiaturę
nooo, to jest dopiero kosmos!
dzięki

Jeszcze co do trzymania pionowo, to mi się przypomniało, że na pierwszej wizycie u neurologa, czyli jak Luśka miała jakieś 3 miesiące powiedziałam babce, że noszę małą pionowo - na biodrze i nic mi nie powiedziała, że to źle i mam tak nie robić. Zresztą powiedziałam też, że ona na płasko nie lubi być noszona, bo zaraz jest ryk i babka stwierdziła, że na tym etapie to już normalne, bo włącza się większa ciekawość świata a jak dziecko leży to niewiele widzi. Jest tak jak Linka pisała, do ukończenia 2 miesiąca powinno się unikać, a później to już nie jest takie straszne

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-11-05 o 09:36
Stary 2012-11-05, 09:34   #4738
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

U nas nocka standardowa 1.30 i 5.30 pobudka na jedzenie.Pogoda do bani pada , a ja muszę iść na pocztę hm..... ale mi się nie chce

Karolina trzy,maj się będzie ok krótka rehabilitacja i wszystko wróci do normy, a mama jesteś super ...chyba każda z nas miała jakieś spadki formy i myślenie , że się do macierzyństwa nie nadajemy. Problemy brzuszkowe zaraz powinny już ustać

Agunia i Sol , ale macie fajnie , że się spotkałyście też chciałabym się z kimś spotkać z naszego forum....tylko tak daleko mi do WAs

Co do trzymania pionowo też tak małą noszę bo to jej ulubiona pozycja

W środę idziemy do ortopedy ,a w sobotę chrzciny
mamy do siebie 250km więc nie tak tragicznie 3,5h z dzieciem i jestem

za ortopedę i za chrzciny

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Agunia Ty szczepisz standardowymi ?
Stary 2012-11-05, 09:36   #4739
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:

Stawiam szałowego torta

Najlepszego dla Igusi
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 09:37   #4740
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Stawiam szałowego torta

najlepszego dla Igi
Cytat:

a no trzecia... jeszcze troszkę i będzie można odetchnąć trochę od tych szczepionek
ach, czekam na to
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości