Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 183 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-04, 23:23   #5461
cycatka
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez gwendolinka Pokaż wiadomość
Chyba nie ma co się licytować ani spierać. przecież każdy ma swoje zdanie ocene...
Mi bardziej chodzi o to, że nawet poczucie pewności siebie -bo ma się biust sprawdza się głównie w sypialni. O tam to można powiedziec o spektakularnych zmianach. Ale W CODZIENNYM zyciu, piersi wg mnie nie czynią nas szczesliwszymi. Każda kobieta chce być ładna i czuć się pewnie... ale czy to ze ja będe postrzegać siebie jako ładną i pewną siebie BO zrobiłam sobie biust... Sprawi że tak beda mnie postrzegac inni?
Jest na prawdę ogromna liczba kobiet które z operacją wiązą takie nadzieje i oczekiwania jakby to było spektakularne wydarzenie. Nie sądze żeby zrobienie sobie piersi rozwiazało nasze problemy z rodzina, z partnerem.Cycków nie robi się na depresję.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

W sumie chodzi mi o to,że wiele kobiet tak na prawdę w wyniku poczucia niskiej wartości, dąży do perfekcji, robi sobie mnostwo operacji, co chwile grzebie przy sobie, zeby być ladniejsza zgrabniejszą etc... ale tak na prawdę, poczucie pewności siebie powinno płynać z wnetrza a nie ze skorupy.
Ogólnie samodoskonalenie jest ok. Chodzi mi o sposób myslenia. I nikt mi nie powie, ze takich sytuacji nie ma ani kobiet, bo niejednokrotnie byly tu dziewczyny które przeszły niejedną operację i zabiegi a jak przyszlo co do czego to żal było czytać czasem te posty...poziom dyskusji pozostawiał wiele do zyczenia.
Wiem, że nie powinnam już pisać ale korci mnie chciała bym Ci tylko powiedzieć, że jeśli się czuję bardziej kobieca bo jak napisałaś zrobiłam sobie cycki to tak jestem bardziej kobieca a zrobiłam to tylko dla siebie ażeby się poczuć prawdziwą kobietą. Jak je robiłam to nikt o tym nie wiedział ani rodzina ani znajomi, sama pojechałam na operację i sama wróciłam na drugi dzień do domu i zrobiła bym to drugi raz. I uwierz mi wiem co piszę a to, że czasami lubię życie i nie narzekam na los chociaż ciężko mnie doświadczył, że akceptuję siebie i innych ludzi takimi jacy są no trudno taka jestem.
cycatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 23:26   #5462
przedpo
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

U mnie jakieś pół roku po zaczęciu brania hormonów też porobiły się jakieś zgrubienia w piersiach - onkolog obejrzał, stwierdził, że to prawdopodobnie zgrubienia tłuszczu związane z braniem hormonów, jeśli nie rozejdzie się przez następne 3-4 miesiące, to wtedy usg. Na szczęście się rozlazło i mam do dziś spokój, ale też spanikowałam na początku Mam nadzieję, że okaże się u Ciebie tak jak u mnie coś totalnie niegroźnego

No jutro dzwonię się zapisać, bo zaczynam schizować. Muszę się tylko wstrzelić w termin, bo USG robi się w określone dni, a u mnie ciężko będzie stwierdzić, bo biorę ciągiem dwa opakowania pigułek (zmiana).
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 23:26   #5463
cycatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
pocieszę Cię... ja ostatnio tak przytyłam, że zaczęły mi pękać spodnie a dzisiaj miały swój ostatni dzień... założyłam je a potem chciałam założyć skarpety i jak się schyliłam to szlag je trafił

ale od wtorku rozpoczynam mój urodzinowy półroczny karnet na siłownię... muszę się do ślubu szykować

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

w sensie szlag trafił spodnie... nie skarpety
Powodzenia - ślub to piękny dzień w życiu kiedy się kocha i jest się kochanym a ja życzę Ci jednego tylko ażeby to był pierwszy i ostatni taki dzień w Twym życiu
Stary 2012-11-04, 23:29   #5464
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
U mnie jakieś pół roku po zaczęciu brania hormonów też porobiły się jakieś zgrubienia w piersiach - onkolog obejrzał, stwierdził, że to prawdopodobnie zgrubienia tłuszczu związane z braniem hormonów, jeśli nie rozejdzie się przez następne 3-4 miesiące, to wtedy usg. Na szczęście się rozlazło i mam do dziś spokój, ale też spanikowałam na początku Mam nadzieję, że okaże się u Ciebie tak jak u mnie coś totalnie niegroźnego

No jutro dzwonię się zapisać, bo zaczynam schizować. Muszę się tylko wstrzelić w termin, bo USG robi się w określone dni, a u mnie ciężko będzie stwierdzić, bo biorę ciągiem dwa opakowania pigułek (zmiana).
Coś mi cytat Świniaczka nie wyszedł, jakaś nierozganita jestem...
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 23:32   #5465
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
Kicia, Celinka - dziękuję za dodanie

Szkoooda, że to jeszcze tyyyle czasu... Wszystko przez tą prace wrrr, ale trzeba się cieszyć, bo jakby nie ona to by mnie na te cycki stać nie było
Uwierz mi, że ten czas Ci szybciutko zleci. Ja czekam od grudnia zeszłego roku a tu w sumie tylko miesiąc już został, tak ten czas zapierdziela. Olivka też rok czasu czekała i Klaudeczka podobnie. Ty masz tylko 4 miesiące i praktycznie nim się obejrzysz będziesz swię już kładła na stole operacyjnym. Ja jeszcze niedawno myślałam, że tej operacji to już się nie doczekam a teraz się zastanawiam czy ze wszystkimi badaniami na czas się wyrobię, a bo w domku mam jeszcze pełno roboty. Do tego za granicą siedzę.

Dobranoc cycolinki

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2012-11-04 o 23:34
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 23:54   #5466
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cycatka Pokaż wiadomość
Mówisz zbyt optymistycznie podchodzę, że jak naturalne nie są lub nie będą ale ja innych nie znam i dla tego są moje i może nie które dziewczyny mają ładniejsze ich szczęście
No i z tego się trzeba cieszyć tzn że Ty tak się cieszysz No chyba po to się robi piersi żeby czuć się bardziej kobieco - trudno żeby po zrobieniu piersi ktoś się czuł mniej kobieco hihi Tzn znam taki przykład - ale to była nieudana operacja
Ale mi chodziło całkiem o co innego w poprzedniej wypowiedzi- nie zrozumiałyśmy się po prostu i mówimy o różnych sprawach.

Dobra i ja życzę wszystkim dobrej

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-11-04 o 23:58
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 00:14   #5467
ania 31
Raczkowanie

Cytat:
pocieszę Cię... ja ostatnio tak przytyłam, że zaczęły mi pękać spodnie a dzisiaj miały swój ostatni dzień... założyłam je a potem chciałam założyć skarpety i jak się schyliłam to szlag je trafił

ale od wtorku rozpoczynam mój urodzinowy półroczny karnet na siłownię... muszę się do ślubu szykować

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

w sensie szlag trafił spodnie... nie skarpety
Toniu a nie martwisz sie cycuszkami jak zareaguja jak zgubisz tu i owdzie??kilka kilo tzn wlasciwie ile chcesz zgubic ??pytam bo ja waze 58 wiec 5 bym sie chetnie pozbyla ale to juz po operacji bo sie przed nie zmotywowalam i dupa blada chyba nie zaszkodze jakos strasznie cycuniom??co myslisz??

Mam piekne piersi moze nie idealne ale moje

21.11.2012 okragle eurosilikony 300 i 350 cc
ania 31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 00:57   #5468
gwendolinka
Zadomowienie

Cycatka twoja odp jest troche" od czapy". Ja nie pisze o Tobie, tylko ogolnie ustosunkowalam sie do zagadnienia powodowrobienia operacji a scislej nadziejiz nia zwiazanymi. Chyba wiadomo ze bardziej kobieco sie mozna czuc, ale ja pisam zupelnie o czymsi
Innym. Moze przeczytaj jeszcze raz dokladnie. Ja tez sie czuje dobrze sexiwnie z cyckami ale nie ma to przełożenia ani na moje zycie prywatne ani zawodowe. Cycki mi zycia nie ulozyly. A czasami niektore babki pisza w taki sposob jakby oczekiwaly ze operacja bedzie wich zyciu przelomem. A nie bedzie.

- 18.04.2011 Dr ES
325 Hp ESy florESy (.)(.)
gwendolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 01:26   #5469
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania 31 Pokaż wiadomość
Toniu a nie martwisz sie cycuszkami jak zareaguja jak zgubisz tu i owdzie??kilka kilo tzn wlasciwie ile chcesz zgubic ??pytam bo ja waze 58 wiec 5 bym sie chetnie pozbyla ale to juz po operacji bo sie przed nie zmotywowalam i dupa blada chyba nie zaszkodze jakos strasznie cycuniom??co myslisz??
nie zastanawiałam się nad tym jak cycuszki zareagują. wątpię, że schudnę jakoś dużo bo lubię jeść straszne rzeczy ale mam zamiar sobie trochę nogi i pupę wymodelować jakoś oraz łapki brzuch fajnie zrobić

wiem, że jak się chudnie to nie częściowo a pierwsze co zawsze się spala(ło?) to biust a pierwsze co tyje to pupa i nogi. przynajmniej ja tak mam

powiem Ci, że jak mi teraz napisałaś o tym to zaczęłam się zastanawiać.. a co mi się może z nimi stać?

poza tym ja z góry raczej nie mam co spalać... jestem gruszka i mam wielki dół więc mam nadzieję, że to poleci

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Cytat:
kilka kilo tzn wlasciwie ile chcesz zgubic ??pytam bo ja waze 58 wiec 5 bym sie chetnie pozbyla
ja przy wzroście 170cm mam okolice 70kg +/-3kg ..... no dobra .. bardziej + niż - ale ważyłam się jakiś miesiąc temu a przez ten czas mam jakiś szał na jedzenie wszystkiego... i teraz boję się wejść na wagę. ostatnio o północy zjadłam słoik nutelli (gramatura ok 0,5kg )... zawsze tak mam na zimę i to jest straszne bo się nie pilnuję ale muszę pomału zacząć jeść normalnie bo to co wyprawiam to mnie przeraża
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 07:30   #5470
cycatka
Raczkowanie

Witajcie wszystkie Cycolinki po i przed w ten deszczowy poranek i miłego dnia
Stary 2012-11-05, 08:28   #5471
horo_2
Zadomowienie

Ja tez witam się z rana
U mnie wprawdzie bez deszczu (Polska zachodnia), ale szaro buro i ponuro.

Saba,
Już tak sobie umowilam kosmetyczke...przyjechala i przesiedziala bez sensu ponad godzine, bo akurat mala najpierw jadla, potem krzyczala, a potem to Pani miala inna klientke. Więc jej zaplacilam tylko za przyjazd i czas

Pr2dpo,
Ja jednak pozostane przy jasnym blondzie, bo juzx sprawdzilam, ze w innych wygladam niekorzystnie...chyba, ze nikomu nie udalo się odpowiednio dobrac koloru. Teraz robie sama..wlosy zdrowsze, mniej zniszczone...tylko delikatnie ocieplam kolorek

Toniu,
Ty się orientujesz w systemie cwiczen...jeśli chce dolaczyc do pol godziny vacu wibre-10 minut, to zrobic to podczas jednego wejscia, czy raczej jeden dzien vacu, drugi wibra?

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:50   #5472
ania 31
Raczkowanie

Cytat:
nie zastanawiałam się nad tym jak cycuszki zareagują. wątpię, że schudnę jakoś dużo bo lubię jeść straszne rzeczy ale mam zamiar sobie trochę nogi i pupę wymodelować jakoś oraz łapki brzuch fajnie zrobić

wiem, że jak się chudnie to nie częściowo a pierwsze co zawsze się spala(ło?) to biust a pierwsze co tyje to pupa i nogi. przynajmniej ja tak mam

powiem Ci, że jak mi teraz napisałaś o tym to zaczęłam się zastanawiać.. a co mi się może z nimi stać?

poza tym ja z góry raczej nie mam co spalać... jestem gruszka i mam wielki dół więc mam nadzieję, że to poleci

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

ja przy wzroście 170cm mam okolice 70kg +/-3kg ..... no dobra .. bardziej + niż - ale ważyłam się jakiś miesiąc temu a przez ten czas mam jakiś szał na jedzenie wszystkiego... i teraz boję się wejść na wagę. ostatnio o północy zjadłam słoik nutelli (gramatura ok 0,5kg )... zawsze tak mam na zimę i to jest straszne bo się nie pilnuję ale muszę pomału zacząć jeść normalnie bo to co wyprawiam to mnie przeraża
Toniu kochana tez niewiadomo ile bo okolo5kg i 3 zamierzam zgubic do op a reszte po tez moge powiedziec ze nie jem jak kobietka powinna tylko mam swoje napady to zre jak swinia i to takze niezdrowe rzeczy i rowniez kocham jedzonko wiec trudno bedzie ale musze bo juz ciezko sie zrobilo pozatym dziendoberek wszystkim i milego dzionka zycze kurcze juz tak malo czasu mi zostalo cyk pyk i nadejdzie moj dzien coraz bardziej mnie to przeraza ale pragne tego ogromnie normalnie niemoge sie juz doczekac swojego bolu i oczekiwania az dojrzeja zagladania w lustro kilka razy dziennie i tak dalej dobra mykam bo praca nie zajac niby nie ucieknie ale trzeba porabotac jeszcze poki moge bo za dwa tygodnie slodkie lenistwo z domieszka bolu i niedogodnosci JESZCZE RAZ MILEGO DNIA DZIEWCZYNKI

Stary 2012-11-05, 09:25   #5473
Amanina
Raczkowanie

Orany dziewczyny.. Wczoraj napisalam tak dlugiego powitalnego posta, ktory chyba trafil do moderatora do sprawdzenia, ze nie wiem czy on sie kiedykolwiek tu pojawi..
Amanina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 09:28   #5474
belseno
Zadomowienie

u mnie LEJEEE i ciemno jakoś
ZABULEK zapodaj nam tu troche słońca

Cytat:
aniu kiedyś był poruszany temat gubienia po op. i z tego co pamiętam to nie jest to dobry pomysł. Po op. trzeba się dobrze odżywiać żeby organizm miał siłę na regenerację i odbudowę, także zrzucaj teraz a potem to słodkie lenistwo i dopiero na wiosne jakieś próby odchudzania zaplanuj.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
... ogolnie ustosunkowalam sie do zagadnienia powodowrobienia operacji a scislej nadziejiz nia zwiazanymi.
..... Ja tez sie czuje dobrze sexiwnie z cyckami ale nie ma to przełożenia ani na moje zycie prywatne ani zawodowe. Cycki mi zycia nie ulozyly. A czasami niektore babki pisza w taki sposob jakby oczekiwaly ze operacja bedzie wich zyciu przelomem. A nie bedzie.
zgadzam się w 100% i też tak mam

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
... mam zamiar sobie trochę nogi i pupę wymodelować jakoś oraz łapki brzuch fajnie zrobić
toniu ja też gruszka, jakie masz sposoby - pomijając dietę na wysmuklenie dolnych partii?

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
Już tak sobie umowilam kosmetyczke...przyjechala i przesiedziala bez sensu ponad godzine, bo akurat mala najpierw jadla, potem krzyczala, a potem to Pani miala inna klientke. Więc jej zaplacilam tylko za przyjazd i czas
o bidulko, no faktycznie lekko to Ty nie masz ale za to jak mała przejdzie na butle i weźmiesz się za włoski, ciałko, twarzyczkę to jaka przemiana będzie!

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-11-05 o 09:29
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 09:33   #5475
TRG 1974
Przyczajenie

Cytat:
Cycatka twoja odp jest troche" od czapy". Ja nie pisze o Tobie, tylko ogolnie ustosunkowalam sie do zagadnienia powodowrobienia operacji a scislej nadziejiz nia zwiazanymi. Chyba wiadomo ze bardziej kobieco sie mozna czuc, ale ja pisam zupelnie o czymsi
Innym. Moze przeczytaj jeszcze raz dokladnie. Ja tez sie czuje dobrze sexiwnie z cyckami ale nie ma to przełożenia ani na moje zycie prywatne ani zawodowe. Cycki mi zycia nie ulozyly. A czasami niektore babki pisza w taki sposob jakby oczekiwaly ze operacja bedzie wich zyciu przelomem. A nie bedzie.
Coś mogę powiedzieć w tym temacie. Mianowicie przeszłam jenocześnie dwie operacji: powiększenie biustu i korekty nosa. Tu muszę zaznaczyć, że to nie były fanaberie. Piersi nie miałam nigdy dużych:takie A, po karmieniu dwójki dzieci niepełne A. Nos był karykaturalny (po operacji zostało do wciągnięcia masa skóry, tak został zmniejszony. Podobno zaraz po op wyglądałam jak mops-słowa mojej Pani dr ) I to co najważniejsze w tym wszystkim. Życie rodzinne i zawodowe miałam ułożone przed operacją. Operacje w niczym tutaj nie miały mi pomóc. Zrobiłam je z potrzeby swojej i męża. Nie ukrywam, że to mąż poprosił o piersi, bo ja jakoś przez ciąże, późniejsze karmienie nie zauważyłam, że po tym wszystkim jest tak tragicznie. Nie miałam czasu się nad tym rozwodzić. A nos zrobiłam, bo to było takie zawsze nierealne marzenie i tak trochę przy okazji. Teraz jestem świeżutko po. I powiem, że mimo bólu, niedogodności czuję się sexy. I zrobiłabym to jeszcze raz i jeszcze raz, aby się tak czuć! (no może nie dwie naraz, bo to jest jednak ogromne wyzwanie dla organizmu) Nie mam poczucia, że gdybym zoperowała się wcześniej moje życie byłoby lepsze.
Pozdrawiam Was Dziewczynki
TRG 1974 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 10:18   #5476
Olivkaa200
Zakorzenienie

od dziewczynki widze dyskuja sie rozpoczela po moim poscie

Mya tu juz nie chodzi o wielkosci, to zawsze mozna poprawic. W mojej glowie siedzi ten kompleks i mysle ze go nie sie pozbede. I juz tu nie mowie o tym ze przed operacja myslalam ze jak cycki sobie zrobie to bede mega super, bo tak nie byloale myslalam ze bedzie inaczej. Ze ja bede sie czula inaczej. No ale zobaczymy na wiosne moze sie to zmieni

gwen jak dla mnie duzym problemem bylo miec plecy z przodu i z tylu. Moze nie borykalam sie przez to z 60 lat, Mya masz racje ale troche lat to musialam znosic i gdzies w mojej psychice zostalo. Oczywiscie nie uwazalam ze jak zrobie cycki to kazdy bedzie klanial sie mi i ze wszystko w zyciu pojdzie mi latwo ale kazda tutaj z Nas zrobila sobie piersi bo nie lubila swoich. Ja robilam piersi dla siebie-myslalam ze w mojej glowie troszke sie pouklada, ze nie bede chowac sie pod bluzkami pod szyje, ze chociaz to sie zmieni. Niestety tak nie jest. I w sypialni pod wzgledem cyckowym tez nic nie uleglo zmianie. Chyba tylko ja mam nierowno pod sufutem moglam przed operacja skonsultowac sie z jakim psychiatrato i moze znizke jaka dostala

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

belseno tak przeczytalam że Ty gruszka, ja tez zastanawiam czym ja jestem ale dosc nie moge

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:03   #5477
jooasi
Wtajemniczenie

czy Wy musicie tyle płodzić jak mnie nie ma
Olivko wg tych dwóch Pań Trini Srini to chyba jesteś dzbanem. masz bioderko, talie ale dość szerokie ramiona.
Stary 2012-11-05, 13:09   #5478
cycatka
Raczkowanie

Hihihi szerokie ramiona to ja mam, a i talię ciężko znaleźć ale co tam, jestem jaka jestem
Stary 2012-11-05, 13:45   #5479
gwendolinka
Zadomowienie

Napisałam posta i go skasowałam... bo chyba nie chce juz tłumaczyc o co mi chodziło z tym poczuciem wartości.
W sumie, macie rację, zależy co wpływa na to, ze postrzegamy siebie tak a nie inaczej. Bo to jak wyglądamy widzimy codziennie w lusterku, ale to jak się czujemy chyba nie tylko jest uzaleznione od tego.
Zawsze dobrze sobie zadac sobie pytanie "co zrobiłam dla siebie w tym roku, jaki zrobiłam w zyciu progress, jak się zmieniłam?" Ja tak robię, staram się zeby nie były to tylko odp np "zrobiłam sobie piersi, usta, zmienilam kolor włosy i zredukowałam cellulit przykleiłam sobie piękne rzesy".... wyobrazmy sobie syt....No więc jestem już taka piękna ładna wygładzona, idę na spotkanie do znajomych, spotykam fajnego faceta tylko jakoś gadka się nie klei bo ostatnie co robilam przez ostatni czas to było dietowanie i doprowadzanie się do tego pięknego wyglądu... Fakt można być pewną siebie jak cholera.

- 18.04.2011 Dr ES
Stary 2012-11-05, 14:23   #5480
anne001
Raczkowanie

Hej dziewczynki leje od samego rana również uważam ze piersi miały i powinny pomóc tylko w naszych głowach tak naprawdę, byc moze w jakis sposob wydaje sie nam ze pomagają w innych sferach,ale to dlatego ze dostając taką "pewność siebie" czujemy się lepiej, jestesmy bardziej odważne, śmiałe itp,więc więcej nam wychodzi Olivko, cycuchy masz cudne,a na wiosnę to myślę że niezły szał będzie mimo tych ciemnych chmur, życzę wszystkim miłego dnia
Stary 2012-11-05, 16:02   #5481
celina777
Rozeznanie

Witam dziewczyny i milego popołudnia

celina777 12.11- 6
Alexo912 12.11- 6
ania31 21.11-15
lauren25 28.11- 22
kicia_nh 12.12- 37
Matti 14.12- 39
Paularetka 03.01- 59
PRZEDPO 28.03- 143
Stary 2012-11-05, 16:07   #5482
anika75
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

Buuuu, jak ciemno i pochmurno

Cytat:
Napisane przez Amanina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jestem tu calkiem nowa, ale od rana przeczytalam wszystkie posty od.. kwietnia
Na operacje zdecydowalam sie jakies 2 mce temu, poltora tygodnia temu trafilam do dra A.B. z Warszawy i akurat mial termin na 2 listopada, wiec juz jestem po (zawsze decyzje podejmuje dosc szybko, bo jestem z tych co jak za dlugo mysla, to sie nigdy nie namysla.
Chcialammaluchy, bo mam dosc wysportowana sylwetke i podobaja mi sie biusty w stylu male C, ale wybor padl na Nagor xm3 260ml i chyba sa troszke za duze, ale to dopiero 3 doba po operacji, wiec sie nie wypowiadam, bede dawac znac w trakcie ich "ukladania".
Siedze w strasznie obcisle zalozonym staniku z tasma u gory i .. Zdycham, bol jest straszny i poki bylam w klinice pod pompa tramalowa to jeszcze bylo przyjemnie, ale juz nie jest, chociaz da sie przetrwac, szczegolnie jesli sie sobie powtarza ze to tylko kilka dni -ja sie staram zyc w zawieszeniu i ignorowac ze mnie boli - pomaga dostalam do domu ketonal i antidol - tez pomagaja. Cwicze podnoszac rece przed siebie i w bok do wysokosci ramion - tez jest lepiej
Mam do Was takie pytanie: z postow zrozumialam, ze po staniku od lekarza przez dlugi czas nosi sie stanik sportowy - Jak dlugo? Polecacie w wiekszosci triumpha, wiec pewnie taki nabede (musze cos robic, bo zwariuje zaraz z bolu, wiec ogladam te staniki na necie
Ciesze sie, ze juz po, wiem ze dluga droga przede mna, zeby byly piekne i zadbane, ale w takim gronie wsparcia dam rade, jesli mnie przyjmiecie
Wyslalam do kilku z Was prosbe o zaprzyjaznienie, bo chcialam podejrzecWasze efekty, do swoich jeszcze nie zagladam , mam nadzieje, ze przyjmiecie
Witaj Amanino
Gratuluję cycuszków i od razu Ci napiszę, że z 260 ml na pewno nie będziesz miała dużych piersi. Tak Ci się teraz wydaje, ponieważ są opuchnięte. Co do staników - najlepiej, jeśli dr Ci powie, jakie staniki powinnaś nosić . A sportowe dlatego, że nie mają fiszbin, które niekorzystnie wpływają na nowe piersiaczki no i są znacznie wygodniejsze. Jeśli chodzi o ból to spróbuj lepiej zwykły ibuprofen, który jednocześnie jest przeciwzapalny, lub Solpadeine rozpuszczalną - mi bardzo pomagała. Ketonal to raczej w ostateczności, bo szkoda żołądka
Stary 2012-11-05, 16:17   #5483
ania 31
Raczkowanie

belseno tylko ze ja nie mialam na mysli zaraz po operacji gubic 3kilogramow no moze 5 ale pozniej tylko ze niewiem czy to nie zaszkodzi cyckom a zdrowo to ja sie nigdy nie odzywialam wiec i teraz pewnie przezyje tzn po op hehe tak sobie mysle ze5kg to chyba jakos strasznie nie zaszkodzi cycuniom co??

Stary 2012-11-05, 16:29   #5484
celina777
Rozeznanie

Cytat:
belseno tylko ze ja nie mialam na mysli zaraz po operacji gubic 3kilogramow no moze 5 ale pozniej tylko ze niewiem czy to nie zaszkodzi cyckom a zdrowo to ja sie nigdy nie odzywialam wiec i teraz pewnie przezyje tzn po op hehe tak sobie mysle ze5kg to chyba jakos strasznie nie zaszkodzi cycuniom co??
Mysle ,ze troche moze zaszkodzic. Ja schudlam wlasnie 5 kg i uwierz mi ,ze widac po piersiach. Moze to zalezy od budowy ...
Stary 2012-11-05, 18:18   #5485
Saba08
Zadomowienie

Z tego co wiem, lekarze radzą, żeby w czasie operacji mieć "docelową" wagę, bo każde wahania wagi mogą zniszczyć efekt operacji. No ale wiadomo, że nie da się przewidzieć przyszłości, tak samo jak nie każdy może schudnąć przed operacją. trochę zakręciłam, ale chyba sens zachowany Miłego wieczoru!
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:23   #5486
lauren25
Raczkowanie

Saba jak u Ciebie? Czujesz już stresa czy raczej na luzie?
Stary 2012-11-05, 18:48   #5487
ania 31
Raczkowanie

ok rozumie to jak maja uszkodzone piersi kobiety majace implant i zachodza w ciaze ???przeciez sila rzeczy cos przybiera sie na wadze apo porodzie gubi sie czesc tego nadprogramu prawda?chyba musze zapytac horo jak to u niej bylo.celinko wiem ze piersi dostaja w dupe jak chudniemy ale czy tak drastycznie to wyglada po operacji tez o to mi chodzilo ale chyba raczej sprawdze na sobie bo widze ze ty rowniez jestes jeszcze przed operacja a mnie interesuje ten temat wlasnie po.

Stary 2012-11-05, 19:34   #5488
Amanina
Raczkowanie

Anika: dziekuje za przyjecie
Chyba jestem jedyna tutaj z tak malymi implantami i jedyna, ktora sie martwi ze sa za duze
Dzis juz bol jest znosny, wzielam w ciagu dnia tylko jedna sztuke przeciwbolow i dzialam, nawet glowe umylam (chociaz tak nie do konca chyba.

Z inicjalow podejrzewam ze robilam u tego samego doktora co Olivka, jest nas wiecej tutaj?
Amanina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:41   #5489
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lauren25 Pokaż wiadomość
Saba jak u Ciebie? Czujesz już stresa czy raczej na luzie?
Już na luzie etap obaw mam za sobą Na dniach robię już badania i do dzieła
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:47   #5490
gwendolinka
Zadomowienie

Cytat:
ok rozumie to jak maja uszkodzone piersi kobiety majace implant i zachodza w ciaze ???przeciez sila rzeczy cos przybiera sie na wadze apo porodzie gubi sie czesc tego nadprogramu prawda?chyba musze zapytac horo jak to u niej bylo.celinko wiem ze piersi dostaja w dupe jak chudniemy ale czy tak drastycznie to wyglada po operacji tez o to mi chodzilo ale chyba raczej sprawdze na sobie bo widze ze ty rowniez jestes jeszcze przed operacja a mnie interesuje ten temat wlasnie po.
To wszystko zalezy od tego ILE SCHUDNIESZ i czy twoje ciało jest jedrne. No wlaśnie po ciązy jest duze prawdopodobieństwo, że trzeba bedzie poprawić. Dlatego lekarze nie zalecaja robic implantów krótko przed ciaza oraz duzych wahan wagi. No przecież to jest zrozumiałe, ze jak chudniesz i tyjesz to skóre narazasz na utrate jedrności, nie tylko na cyckach. A czy masz takie tendencje to juz sama powinnas wiedziec.
Na pewno dobrze by byli uregulowac wage do operacji, zamiast się zastanawiac co bedzie jak schudniesz później.

- 18.04.2011 Dr ES

Edytowane przez gwendolinka
Czas edycji: 2012-11-05 o 19:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości