|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Hej
![]() Która do rodzenia ![]() ![]() Pogoda u nas obrzydliwa i nic mi się nie chce. Musze coś zorganizować dla małego, tylko jakoś zebrać się nie mogę.Gratulują wszystkim naszym mamuśkom Każdorazowo jak wchodzę wypatruję nowych wiadomości ![]() Mam pytanie do marti-możesz mi powtórzyć jaka zamówiłaś nianię???pamiętam że avent ale 510?520????
|
#3182 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Cytat:
jak rózowo słodko, ja tez chciałam te naklejki ale tż oczywiscie mnie zniechęcił;/Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() :brzyd al:, z dnia na dzien czuje sie coraz bardziej ociezała i napompowana jak balon, niech to juz nastapi noooo, chce juz dzidzie poza brzuszkiem sobie głaskac i chce juz widziec te spadajace kg anie tylko podnoszace sie. zrobiłam sie zrzeda straszna, tztowi ciagle narzekam ze jestem gruba, a on ciagle gada ze nie, ale wkoncu musze przestac tak gadac bo sam zacznie mi racje przyznawac ajednak wole zeby alej twierdziłm ze nie jestem gruba;pWstalam dzis stopy dalej spuchniete tylko mniej, pojechałąm do labo i oddałam siurki, mam nadzieje ze nic wnich nie ma. Jeszcze moja mądra głowa wstaął o 4 poszła wyszczała sie a potem musiałąm wstac o 6 a tu sikac mi sie nie chciało , wiec czekałąm sobie na głodniaka i bez picia az mi ie za chce, na szczescie sie zachciało znowu i oddałam o 8 mocz, władoiwąłm sie bez kolejki mochery oczywiscie juz pod drzwiami stały i gapiły sie tak zeby tylko mnie nie wpuscic, aja sie tym nie przejełam pielegniarki mówiły odrazu ze ciezarne maja wchodzic bez i tak tez zrobiłam
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
czarna jak czytam o teściowej to normalnie mi Cię żal. Ale Ci się trafiła zołza
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Mój suwaczek mówi do mnie 18 days to go
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co mam nadzieję, że się uspokoi ta waga, bo wydaje mi sie, że nie objadam się. A pracuję do czasu, aż nie będę w stanie się zwlec z łóżka. Ja na dzisłalności jestem, a na zwolnienie nie idę. Nie ma tragedii. Rano odprawiam Małą do przedszkola, zawożę ją i prosto do pracy. W domu bym się zanudziła, a tak to czas szybciej leci. Kończę przeważnie o 15 i znowu przedszkole. W każdy poniedziałek do naszej wschodniej Stolicy jeżdżę z córą na balet.
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
co tam. jak noc? ja dziś pospałam ; p wstałam o 9 : ) ale nie powiem, że to była w 100% wygodna i przespana noc ; p idę sobie zrobić śniadanko |
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
zglaszam spam
a zeby Ci tak na zlosc zrobil i sie urodzil dzis szczerze mowiac to jak widze pogode to nie wiem czy chce mi sie jechac na porodowke
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 34 tc a Ty w pracy,masakra ja wtedy już plackiem leżałam w łóżku i nie wstawałam |
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci odczuwają stany emocjonalne dorosłych "przez skórę".
Wcale nie musimy krzyczeć, płakać czy nerwowo gestykulować, by dziecko poczuło nasze zdenerwowanie. Maluch współodczuwa stan emocjonalny osoby, która się nim zajmuje. Świeżo upieczona mama opiekuje się dzieckiem przez cały dzień. Jest niewyspana, zmęczona i poddenerwowana, gdyż to jej pierwsze dziecko i nie wie, czy postępuje właściwie. Dziecko współodczuwając emocje też jest rozdrażnione i cały dzień płacze. Wieczorem tata wraca z pracy, bierze je na ręce, a ono natychmiast się uspokaja, gdyż wyczuwa spokój ojca. Mama pozostaje w przekonaniu, że jest kiepskim rodzicem, który nie potrafi uspokoić własnego dziecka. Następny dzień rozpocznie z jeszcze większym niepokojem, które natychmiast wyczuje maluch. Aby przerwać to koło, mama przede wszystkim musi o tym wiedzieć. Powinna mieć okazję, by na chwilę odpocząć, w miarę możliwości zrelaksować się, chociażby poprzez spokojne oddychanie i uśmiech na twarzy. Dopiero teraz może wziąć malucha na ręce. To jedyna droga. http://mamdziecko.interia.pl/wychowa...eci,nId,645823 |
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Lonia,
Kochana - naprawdę pięknie wygladasz wiec głowa do góry już niedługo bada kg lecieć w dół...możemy sie dopingować razem, tym bardziej ze termin mamy zblizony Lecę...pakować torbę do szpitala
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam, ale ciemno, normalnie jakby się wieczór robił
do tego deszcz :rolleys: aż mi cała chęć dzisiejsza do pracy odeszłaCytat:
zobaczymy co mi z tego wyjdziemój mówi o 10
|
|
#3192 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry!
M. wyszedl dzis troszke pozniej do pracy, wiec sie nawet wyspalam. Pogoda jest fatalna! Powinnam podejsc na poczte, a tak mi sie nie chce... Prosze mnie w tylek kopnac Co robicie dzisiaj na obiad? Jakos pomyslu nie mam. Madzius - sto lat! za nowe tygodnie i mocne za wizyty!
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#3193 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Depilacja na raty? Może i ja się pokuszę dzisiaj chociaż na jedną nogę![]() A dzięki, też czekam na resztę professional zdjęć;-) Cytat:
Z waga to mówię ci, zwolnisz trochę. Ja też już się tak nie objadam więc i kg troszę mniej przybywa. Landi o ile pamiętam chyba schudła nawet teraz?! Córcie na balet... super sprawa. Ja długo tańczyłam tańce towarzyskie, całą podstawówkę i pół liceum. Dzięki temu nie mam chociażby problemów z kręgosłupem co przy moim wzroście jest częste. Ale bardzo miło wspominam. |
||
|
|
|
#3194 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Lonia89;37431457
☠☠☠☠a tyle ile ja przytyłam to szok 20 kg a moze teraz juz ze 22;/ ja ☠☠☠☠☠☠☠e jestem słoniem, ![]() :brzyd al:, z dnia na dzien czuje sie coraz bardziej ociezała i napompowana jak balon, niech to juz nastapi noooo, chce juz dzidzie poza brzuszkiem sobie głaskac i chce juz widziec te spadajace kg anie tylko podnoszace sie. zrobiłam sie zrzeda straszna, tztowi ciagle narzekam ze jestem gruba, a on ciagle gada ze nie, ale wkoncu musze przestac tak gadac bo sam zacznie mi racje przyznawac ajednak wole zeby alej twierdziłm ze nie jestem gruba;pWstalam dzis stopy dalej spuchniete tylko mniej, pojechałąm do labo i oddałam siurki, mam nadzieje ze nic wnich nie ma. Jeszcze moja mądra głowa wstaął o 4 poszła wyszczała sie a potem musiałąm wstac o 6 a tu sikac mi sie nie chciało , wiec czekałąm sobie na głodniaka i bez picia az mi ie za chce, na szczescie sie zachciało znowu i oddałam o 8 mocz, władoiwąłm sie bez kolejki mochery oczywiscie juz pod drzwiami stały i gapiły sie tak zeby tylko mnie nie wpuscic, aja sie tym nie przejełam pielegniarki mówiły odrazu ze ciezarne maja wchodzic bez i tak tez zrobiłam [/QUOTE]Lonia ja jestem tego przykładem. W pierwszej ciąży przytyłam równiutkie 30kg i spadło mi wszystko w niecałe 3 miesiące. Wiadomo nad samym brzuchem musiałam długo pracować, bo rozstępy mi zostały i rozciągnięta skóra. Rok po porodzie ważyłam już 10kg mniej niż przed zajściem w ciążę. Ja mam taki organizm, że tyję jak głupia, ale i chudnę szybko. Teraz startowałam z wagą identyczną jak w pierwszej ciąży i już 20kg na plusie, więc dziewczyny mnie nie przebijecie. Fakt, że inaczej wygląda 20kg u osoby mającej 160cm wzrostu, a inaczej u 178cm, tak jak u mnie, ale mimo wszystko te cyferki na wadze działają na głowę bardzo źle
|
#3195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
|
#3196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3197 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hejo laseczki Madzius Wszystkiego Najlepszego ![]() Ja tez juz powoli mam dosc, ile mozna chodzi w nocy sikac, albo probowac na inny bok sie przekrecic, juz ten kregoslup mnie wykancza nawet stac nie moge ![]() kurka nie wiem czy mala jakos sie mi nie przekrecila ze jest poprzecznie czkawke czuje z lewej strony brzucha a nie jak dotychczas na dolei jak sie wypina to mam i z lewej i z prawej wybrzuszenia, mam nadzieje ze tylko sie mi wydaje aaaa i mam dzis wizyte po 15, pewnie pobierze w koncu ten wymaz prosze o kciuki
|
|||||
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
ja baaardzo niezdrowo, schabowy, frytki i surówka
Ale dziś tż urodziny, to niech chłop ma to co lubi![]() Cytat:
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() Gratuluję nowych tygodnie i trzymam kciuki za wizyty!! Boże ale jestem wypompowana dzisiaj i tak cieżko mi się oddycha dzisiaj ![]() Marti
|
#3200 |
|
Rozeznanie
|
Dojotka - Święta racja!!!!
Lonia - przecież nie roztyłaś się z lenistwa!!! Masz dzieciątko w sobie!!! Nie martw się, każda z nas jest dużo wieksza, będziemy razem się dopingować żeby wrócić do poprzedniej wagi, przynajmniej troche zbliżonej. Poza tym chciałam ci powiedzieć że i tak wyglądasz przepięknie! |
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, moze nie... ja czkawke czuje na dole po prawej stronie...
|
|
|
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
jak czujecie czkawkę? Takie pikanie regularne, jakby kopniaczki?
|
|
|
|
#3204 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
Pogoda mnie dobija... Cytat:
Ugryzłaby sie w język- jędza jedna ![]() marti nie dziwię się że mąż Cie nie wypuszcza z ramion. Sama bym Cię przeleciała ![]() Ostatnie ujęcie najładniejsze. A biuscik jaki kuszący ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pokrzywka, anett, karolla za wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3205 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz z Landi to inna historia. Ona schudła bardzo dużo na początku ciąży i Laska teraz mnie tu zdjęciami zarzuca z oszukanym centymetrem ![]() MOja Mała jest w balecie zakochana, już drugi rok tańczy i na każdej imprezie szpagatami się chwali.
|
|
#3206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to za późno sie za te wymazy zabierają ![]() mam mieć dzisiaj pobierany,a za nim wysieją i zanim coś urośnie to ze trzy dni trzeba czekac.Ataki stan w jakim teraz jestem to te trzy dni są dla mnie za długie.Liczyłam/liczę na to,że w tym tygodniu urodzę.Dłużej nie noszę pier.....ę
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat Madziu!
|
|
|
|
#3208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najgorsza jest ta koncówka dla psychiki;/ bo sie widzi juz tylko w lustrze okrągłe wilekie monstrum;p
|
|
#3209 |
|
Rozeznanie
|
judkama za wizytę
![]() Sto lat madziusJa czuje takie pikanie
|
#3210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może moja Lila też zakocha się w balecie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

ale Wy jak moj drugi maz

*

a zeby Ci tak na zlosc zrobil i sie urodzil dzis

do tego deszcz :rolleys: aż mi cała chęć dzisiejsza do pracy odeszła
za wizyty!

28.08 2010 Nasz Dzień
Sto lat madzius
może moja Lila też zakocha się w balecie