Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XII 2012 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 11:05   #3271
Dojotka1987
Zakorzenienie

Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Eeeeeeeeeeeeeeeeeej

Wiecie co tż zrobił ?
Miał moje zdjęcie na tapecie w telefonie a wiecie co teraz ma ? Swoje kurki

: cojest: no nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ozesz kurde;]]] buahahaha;]] no to grubo;]]]
Stary 2012-11-05, 11:05   #3272
jagnna
Zakorzenienie

Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI

Madzius90 wszystkiego najlepszego, żeby Twój dzidziuś wyszedł szybko i bezboleśnie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning dziewczynki..
no to jak rodzimy? Bo ja bym chciala juz
Troche brzuch mnie pobolewa i na lekkie skurcze.. takie, ze prawie niezauwazalne, no i na tym sie konczy.

Wczorajszy wieczor byl mily.. przed snem wzielo mnie i tz na wspominki i przegadalismy troche zanim zasnelismy. lubie to
za skurcze, oby się zaczęło!!

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
dobry dzien) mam nadzieje ze witam sie z Wami ostatni raz w dwupaku;p za okolo 40 minjut maja mi odejsc wody pytalam mlodego czy dzisiaj sie bedziemy rodzic ale nic nie powiedzial;p wiec pewnie zbiera sily na porod
i co? obiecanki cacanki

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
jaki sliczny kącik, jak rózowo słodko, ja tez chciałam te naklejki ale tż oczywiscie mnie zniechęcił;/
Też mam naklejki, ale się zastanawiam gdzie je zastosować. Mam pokój obok mojej sypialni przeznaczony dla Szkrabiny (póki co to "gabinet" M), ale jakoś tak teraz nie widzę tego że mała będzie sama w pokoju, a ja za ścianą. Planujemy kupić niańkę (albo dostać) ale raczej bedzie miała zastosowanie w ciągu dnia. A wy jak macie? Pokoje oddzielne, czy kąciki w sypialni?

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
jak czujecie czkawkę? Takie pikanie regularne, jakby kopniaczki?
u mnie jest takie pikanie, jakby mini skurcze szybciutkie, ale nigdy nie trwało dłużej niż kilkanaście sekund. Może to nie czkawka..?

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Na początku brzuch wygląda jak falk dosłownie. Jak mi się zagoi tylko rana to trzy razy dziennie masaże będę robiła i później bańka chińska te zdużo daje.
podejrzanie brzmi

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
hejka !
Męczyłam się wczoraj cały dzień ze skurczami pod wieczór były już regularne po 10 minut byłam styrana na maxa wszytko mnie bolało i położyłam się spać i co ... przeszło - jestem załamana już myślałam, ze to już i lipa

Chwaliłam się wam ostatnio, jak to nie mam problemu ze spaniem i przyszła dzisiejsza noc. No masakra. Najpierw jakaś dziw.ka komarzyca sobie przypomniała, że może by coś podjeść i od 3 latała mi nad głową. Potem mnie pogryzła w rękę tak, że mam spuchnięty nadgarstek. Potem jak na nią polowałam (w końcu wygrałam!!) to mi franca zwiała kilka razy i mi sen już całkowicie odszedł. Posiedziałam do 6 na kompie, a potem jak zasnęłam w końcu to mi się głupoty śniły. Że byliśmy z M na wakacjach i wyhaczył jakiegoś kolesia z mega łódką i polazł ją obczaić ( w realu też tak robi, więc się nawet nie zdziwiłam). No i ten kolo nas na tę łódkę wziął, a potem pozbył się M i się dowalał do mnie. Na sam koniec chciał mnie zgwałcić ale się obudziłam
Nie jest jednak źle ze mną, bo nawet bogaty koleś z jachtem, wiedzący, że jestem w ciąży nie jest dla mnie na tyle atrakcyjny, żeby puścić kantem M

Ide wyczarować sobie jakieś sniadanie, może to z głodu mój mózg takie obrazy wytwarza..? W końcu calutką noc nie jadłam!!
No i pogoda mi plany pokrzyżowała, bo miałam mojego psa dziś czesać, a leje jak szalone. A szczotkować ją w pomieszczeniu - niewyobrażalne :|
jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:05   #3273
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Roladki z kuraka

Dorisp genialny pomysł skoro mamy rodzić razem to i nogi mozemy razem depilować ostatnio nie dałam rady 2 nogi zrobic, kurcze bolało jakoś bardziej niż zwykle, stresowałam się, przez co mała mnie kopała jak szalona. Dlatego dziś podejście nr 2. Za ile zaczynamy?

Właśnie mój mąż próbował mnie namówić żebyśmy jak najszybciej zaczęli starać się o następne dziecko i będzie z głowy. Boże myślałam, że go rozniosę. Sorry, kto będzie miał z głowy? Nie dość,że jestem mega zmęczona tą ciążą i organizm już mi odmawia posłuszeństwa, nie wiem jak się sprawdzę jako matka, to mam sobie jeszcze umilić ten czas następną ciążą. Przypominam, że prawie do 5 miesiaca wymiotowałam non stop. Więc teraz będę miała zmieniać pieluchy na zmianę z wymiotowaniem. Super. Ja się chcę nacieszyć moją Malutką, poświęcić jej jak najwięcej czasu i uczyć się dobrego, odpowiedzialnego macierzyństwa, a nie cierpieć przez cały najbliższy rok i obwiniać się o to, że ani nie jestem dobrą matką, ani właściwie nie dbam o następne maleństwo jeszcze w brzuszku. Powiedziałam mu, że jeśli to on urodzi następne dziecko to nie widzę przeciwwskazań. Facet nigdy nie zrozumie kobiety. I chociaż nie mogę narzekać na męża, bo dba o mnie w ciąży, to jego sposób myślenia w tej kwestii w ogóle nie zgadza się z moim.
Też powiedziałam mojemu mężowi "żadnych dzieci więcej" - tym bardziej,że od razu będzie dwójka.Ale on sie tylko dziwacznie uśmiecha i sama nie wiem co tam knuje...

Dziewczyny mam od rana straszną kolkę,tak bardzo boli,że chyba zaraz nie wytrzymam.Wzięłam już no-spe forte i nic.chciałabym do wizyty do 15 wytrzymać ale nie wiem czy dam rade.nawet leżeć nie mogę a co dopiero chodzić....
Stary 2012-11-05, 11:07   #3274
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Miciu ja nie płaciłam w ogóle za wymaz. Ale to dziwne, nie wiem.... moja siostra, która była ze mną, nawet przed drzwiami mówiła mi żebym naszykowała gotówkę bo na bank zapłacę, a tu niespodzianka. Nie wiem.... może pani w lab się pomyliła? No ale przecież się nie upominałam
mi na wizycie ma pobrać to może jednak zabulę

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:07   #3275
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Dojotka no widzę ze juz wszystko przygotowane czeka łącznie z brzuszkiem
U mnie na razie wszystko w piwnicy leży...tzn lozeczko mamy w sypialni ale tez nie tam gdzie bedzie stało, tak myśle ze w 38 tyg juz sie ogarniemy
Ja za wymaz płaciłam 50 zł

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:08   #3276
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
i co? obiecanki cacanki

A wy jak macie? Pokoje oddzielne, czy kąciki w sypialni?
dzien sie nie skonczyl
a co do pokoju to my mamy oddzielnie;p ale nie wiem jak to bedzie
Stary 2012-11-05, 11:11   #3277
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeeeeeeeeeeeeeeeej

Wiecie co tż zrobił ?

no cóż priorytety się mu zmieniły:brzydal :

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

co do pokoju pierwsze pol roku malutka bedzie z nami, a potem wprowadzi sie do pokoiku starszego braciszka

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:13   #3278
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
no cóż priorytety się mu zmieniły:brzydal :
najwyraźniej

ja mu to z głowy wybije.. a jeszcze patrzy na jakieś i chce kupować.. kuuuurde im wiecej kur tym wiecej przy tym roboty... a dziecko ? a ciekawe.. jak sie wyprowadzimy komu na głowie to wszystko zostawi ..

Stary 2012-11-05, 11:16   #3279
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
najwyraźniej

ja mu to z głowy wybije.. a jeszcze patrzy na jakieś i chce kupować.. kuuuurde im wiecej kur tym wiecej przy tym roboty... a dziecko ? a ciekawe.. jak sie wyprowadzimy komu na głowie to wszystko zostawi ..
moze mysli ze zabierzecie je ze soba

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-11-05, 11:17   #3280
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez dodam zdjecia a co;p
Śliczne wszystko, a najśliczniejszy brzuszek.
Jaki wózek macie?

Cytat:
Eeeeeeeeeeeeeeeeeej

Wiecie co tż zrobił ?

Ide na to śniadanie, bo upadnę tu zaraz i nie będę miała siły wstać
jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:17   #3281
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
moze mysli ze zabierzecie je ze soba
nie, nie ;P
ale myśli chyba, że brat sie tym zajmie. tylko, że no ja wątpie...

Stary 2012-11-05, 11:21   #3282
halwaya
Zakorzenienie

Dojotka - piekne zdjecia.. jak wrzucalam swojego posta to nie zaywazylam tych co pojawily sie w miedzyczasie. Cudownie to wszystko wyglada i brzuszek piekny!

Micia - spoko moze kurki pojda w odstawke jak sie dziecko urodzi.. hehe biedna

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:26   #3283
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
A moze to geny..hmm moja mama obydwie ciaze ok 9kg, i ja podejrzewam ze skończę podobnie bo chyba przez ostatni miesiąc nic juz sie takiego nie wydarzy...chociaż jak będę tyle zrec co ostatnio to nie wiem
Gdyby to były geny to powinnam przytyć 10 kg jak moja mama.

Cytat:
to z jakiegos konkretnego powodu przytyła s wpól roku prezed ciąża az tyle??
a twoja siostra te 40 kg zrzucikla??
Straciłam pracę i w pół roku przytyłam 18 kg

Tak moja siostra w pół roku zrzuciła te 40 kg
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Edytowane przez Pokrzywka19
Czas edycji: 2012-11-05 o 11:36
Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:28   #3284
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne wszystko, a najśliczniejszy brzuszek.
Jaki wózek macie?
wozek malo znany ZAGMA X6 mam nadzieje ze bedzie tak samo praktyczny jak jest ladny) na zdjeciu i tak nie widac, ale jest sliczny) i najwazniejsze nie jest taki ciezki

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

zjadlam 7daysa i mam zgage ale tak mi sie chcialo
Stary 2012-11-05, 11:29   #3285
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cześć Kobietki Witam się po weekendzie...nadrobić nie mam oczywiście szans - kurcze, akurat na wątek rozpakowywania u mnie się zrobił taki młyn, wszystko mnie omija Ale jestem z Wami i podczytuję jak tylko mogę, mam nadzieję, że o tym wiecie.

U nas 35 tydzień, jutro umawiamy się na cięcie. A przynajmniej takie są plany - mam nadzieję, że lekarz już niczego nie poprzesuwa ze względu na (podobno baaaaardzo) małą wagę małego, bo psychicznie się nastawiłam, że jutro się wszystkiego dowiem. W zeszłym tygodniu Nikoś ważył tylko 1735g...
Stary 2012-11-05, 11:34   #3286
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa i mam dzis wizyte po 15, pewnie pobierze w koncu ten wymaz
prosze o kciuki
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:36   #3287
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki Witam się po weekendzie...nadrobić nie mam oczywiście szans - kurcze, akurat na wątek rozpakowywania u mnie się zrobił taki młyn, wszystko mnie omija Ale jestem z Wami i podczytuję jak tylko mogę, mam nadzieję, że o tym wiecie.

U nas 35 tydzień, jutro umawiamy się na cięcie. A przynajmniej takie są plany - mam nadzieję, że lekarz już niczego nie poprzesuwa ze względu na (podobno baaaaardzo) małą wagę małego, bo psychicznie się nastawiłam, że jutro się wszystkiego dowiem. W zeszłym tygodniu Nikoś ważył tylko 1735g...
za tckla ski: i zeby Nikoś ladnie rósł:kciu ki:

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-11-05, 11:38   #3288
MiciaKicia
Zakorzenienie

To dziś mamy 3 wizyty?

dla wszystkich, ja też poproszę

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

Stary 2012-11-05, 11:40   #3289
asia84
Rozeznanie

GG do asia84

Witam dziewuszki w ten pochmurny dzionek

Cytat:
jaki sliczny kącik, jak rózowo słodko, ja tez chciałam te naklejki ale tż oczywiscie mnie zniechęcił;/
Dzięki Ja jestem zadowolona z tych naklejek

Cytat:
Oj bardzo nas zasmuciłać Depilacja na raty? Może i ja się pokuszę dzisiaj chociaż na jedną nogę
Ja wczoraj obrobiłam dwie i nawet wysmarowałam błyszczącym balsamem A co se będę żałować

Cytat:
Ja tez juz powoli mam dosc, ile mozna chodzi w nocy sikac, albo probowac na inny bok sie przekrecic, juz ten kregoslup mnie wykancza nawet stac nie moge

kurka nie wiem czy mala jakos sie mi nie przekrecila ze jest poprzecznie czkawke czuje z lewej strony brzucha a nie jak dotychczas na dole
i jak sie wypina to mam i z lewej i z prawej wybrzuszenia, mam nadzieje ze tylko sie mi wydaje

prosze o kciuki
judkama ja też tak mam. Czkawkę czuję po lewej, a wybrzuszenia mam po obu stronach, ale ostatnio na usg wyszło, że to wybrzuszenie z prawej to stópki, a z lewej to plecki i pupka, a główka jest na dole, więc po prostu tak się ułożyła Kciuki za wizytę

Cytat:
jak czujecie czkawkę? Takie pikanie regularne, jakby kopniaczki?
Dokładnie, takie pikanie. I po kilku minutach mała się wkurza i wierci jeszcze stópkami.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Asia- śliczny kącik dla Helenki Oglądałam ten sam leżaczek ! Wczoraj nawet mężowi na allegro pokazywałam
Dzięki A leżaczek jest fajny - jakbyś chciała jeszcze jakieś dokładniejsze real fotki to napisz na prv

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
A w szpitalu też będzieie się malowały? Bo ja biorę kompakta i szybciuko coś tam poprawię.
Ja chyba jakiś puder i tusz też wezmę. Zawsze można sobie poprawić trochę nastrój. Ja to znowu mam inny dylemat - dziewczyny nosicie soczewki? Czy bierzecie je do szpitala, czy od razu jedziecie w okularach? Kurczę, nie lubię chodzić w okularach, w domu ubieram tylko jak oglądam tv przed spaniem, ale chyba w szpitalu nie będzie innego wyboru, bo pewnie będę przysypiać w ciągu dnia (oczywiście jak mała mi da ), a tak latać i ściągać ciągle i zakładać to bez sensu. No i gdzieś czytałam, że w czasie porodu nie można mieć :/

Cytat:
W☠☠☠☠iła mnie jedna baba bo siedziałam w poczekalni już godzine, przede mną pare osób a każdy sie wpycha bo ten tylko siku dać, ten po wyniki ... no ja ☠☠☠☠☠☠☠e... a taka z dwójką dzieci jeszcze sie MNIE pyta czy ją puszcze... no chyba ją ☠☠☠ło .... nie dośc, że dzieci to musiałabym czekać chyb z pół godziny bo zanim usiądą, zanim pobierze im krew a beda płakać to olaboooga.... powiedziałam grzecznie, że powinnam leżeć w domu a nie po poczekalniach sie tułać i z całym szacunkiem ale jej nie wpuszcze:brzydal : strzeliła głupi uśmiech i już. Tż był ze mną to myślałam, że ją zabije wzrokiem..
Ludzie mnie czasami dobijają... :/

Cytat:
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

a brzuch poniżej.. niestety z takiego ujęcia, bo sama nie umiem sobie zdjęcia z profilu zrobić - a przy lustrze to tym bardziej
Dziewczyny śliczne brzuszki Halwaya swój już pokazałaś to teraz sio na porodówkę

Cytat:
Też mam naklejki, ale się zastanawiam gdzie je zastosować. Mam pokój obok mojej sypialni przeznaczony dla Szkrabiny (póki co to "gabinet" M), ale jakoś tak teraz nie widzę tego że mała będzie sama w pokoju, a ja za ścianą. Planujemy kupić niańkę (albo dostać) ale raczej bedzie miała zastosowanie w ciągu dnia. A wy jak macie? Pokoje oddzielne, czy kąciki w sypialni?
U nas własnie kącik dla Helci mamy w naszej sypialni, ale tak jak pisałam wcześniej mała ma różowe ściany, a my beżowe, także widać, która część jest czyja

Helenka - 15.12.12 moja ukochana córeczka
asia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:40   #3290
kaaamila1
Zakorzenienie

Oczywiście zaciskam kciuki za wszystkie wizyty !!!

Magda- oby Maluszek ładnie przybrał

..............

Jakoś słabo mi jest dzisiaj..nie mogę dosłownie oddychac..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:41   #3291
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
A wy jak macie? Pokoje oddzielne, czy kąciki w sypialni?
Pokoik urządzamy ale na początku mały będzie miał swój kącik u nas w sypialni, nie wiem na jak długo, chce jak najszybciej miesiąc, 2 miesiące...? A później niania elektr.

Cytat:

Biorę się za coś. Dorisp poszła depilować nogę to ja też idę
Juz się wydepilowałam, nawet 2!!! i wypilingowałam się;-) tez zmykam!
Stary 2012-11-05, 11:42   #3292
MiciaKicia
Zakorzenienie

aaaaaaaa przyszła paczuszka od stanisława ;] już ostatnia i mam wszystkooooo

Stary 2012-11-05, 11:43   #3293
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne!!!!

Cytat:
Eeeeeeeeeeeeeeeeeej

Wiecie co tż zrobił ?

no nie mogę, Wy to sie macie z tymi kurami

Mój ma na tapecie jakiś samochód, zamiast swojej pięknej żony.

Troszke mi lepiej tż zrobił mi gorącej herbaty i narazie jest jako tako.

W końcu sie zmobilizowałam i wstawiłam pierwsze pranie z rzeczami dla Szymonka

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:44   #3294
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
najwyraźniej

na pocieszenie-moj tz ma w telefonie zdjecie swojego psa w masce gazowej, a na pulpicie w laptopie ma uwaga zaskoczenie-tez swojego psa na trawie

ja w telefonie kogo mam?oczywiscie męża
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:45   #3295
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia84 Pokaż wiadomość
judkama ja też tak mam. Czkawkę czuję po lewej, a wybrzuszenia mam po obu stronach, ale ostatnio na usg wyszło, że to wybrzuszenie z prawej to stópki, a z lewej to plecki i pupka, a główka jest na dole, więc po prostu tak się ułożyła Kciuki za wizytę
Ja chyba jakiś puder i tusz też wezmę. Zawsze można sobie poprawić trochę nastrój. Ja to znowu mam inny dylemat - dziewczyny nosicie soczewki? Czy bierzecie je do szpitala, czy od razu jedziecie w okularach? Kurczę, nie lubię chodzić w okularach, w domu ubieram tylko jak oglądam tv przed spaniem, ale chyba w szpitalu nie będzie innego wyboru, bo pewnie będę przysypiać w ciągu dnia (oczywiście jak mała mi da ), a tak latać i ściągać ciągle i zakładać to bez sensu. No i gdzieś czytałam, że w czasie porodu nie można mieć :/
to mnie troszke uspokoilas

co do soczewek zostawiam w domu, spakowalam do torby jedank okulary, bo fakt spi sie kiedy tylko dzidzia pozwoli i jakos pamietac o plynie i w ogole o zdejmowaniu jednak sobie odpuszczam, do porodu tez okulary wezme bo w razie cc to potem nie wyobrazam sobie n alezaco sciagac soczewek

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-11-05, 11:45   #3296
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Oczywiście zaciskam kciuki za wszystkie wizyty !!!

Magda- oby Maluszek ładnie przybrał

..............

Jakoś słabo mi jest dzisiaj..nie mogę dosłownie oddychac..
ja w nocy mailam problemy z oddychaniem...spac nie moglam
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:46   #3297
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaa przyszła paczuszka od stanisława ;] już ostatnia i mam wszystkooooo

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
śliczne!!!!

no nie mogę, Wy to sie macie z tymi kurami

Mój ma na tapecie jakiś samochód, zamiast swojej pięknej żony.

Troszke mi lepiej tż zrobił mi gorącej herbaty i narazie jest jako tako.

W końcu sie zmobilizowałam i wstawiłam pierwsze pranie z rzeczami dla Szymonka
Brawo za wstawienie prańska

Ja myślałam, ze dla małej mam już wszystko poprane a tu wczoraj zadzonił do mnie kuzyn, że znaleźli jakieś ciuszki po swojej córeczce.. tak więc jestem taka zadowolona, bo tak to wszystko sami kupowaliśmy a tu na końcu takie zaskoczenie

Anielko- ja na tapecie w telefonie mam męża, psa i zdjecie buźki mojej córeczki..Mam kilka ekranów tak więc wszycy najważniejsi są. No a mój mąż mimo kilku ekranów na każdym ma znaczek BMW

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-11-05 o 11:48
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:47   #3298
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:

Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i malutki przytył

Cytat:
Napisane przez asia84 Pokaż wiadomość
Ja to znowu mam inny dylemat - dziewczyny nosicie soczewki? Czy bierzecie je do szpitala, czy od razu jedziecie w okularach? Kurczę, nie lubię chodzić w okularach, w domu ubieram tylko jak oglądam tv przed spaniem, ale chyba w szpitalu nie będzie innego wyboru, bo pewnie będę przysypiać w ciągu dnia (oczywiście jak mała mi da ), a tak latać i ściągać ciągle i zakładać to bez sensu. No i gdzieś czytałam, że w czasie porodu nie można mieć :/
Ja też noszę soczewki. W trakcie porodu rzeczywiście nie można. Do szpitala na pewno zabiorę bo nienawidzę chodzić w soczewkach, jak czasami w nich przyśnieś to nic sie nie stanie. A co do samego porodu to jak bedę miała je na sobie a będę mieć skurcze i pojadę do szpitala to tam szybko zdejmę, tż mi podstawi pojemnik z płynem. raczej tym sie nie martwie.
Stary 2012-11-05, 11:47   #3299
Sola1
Zakorzenienie

Madzius - 100 lat

Cytat:

Ja tez juz powoli mam dosc, ile mozna chodzi w nocy sikac, albo probowac na inny bok sie przekrecic, juz ten kregoslup mnie wykancza nawet stac nie moge
Łączę się z Tobą w bólu odnośnie spania. Ja nie wiem czy w moim przypadku kładzenie się do spania na noc do dobry pomysł, bo najlepiej mi się śpi gdzieś między 6 rano a 10. Ostatnio pisałam pisałam o wbijaniu się bioder w materac, a dzisiaj miałam obolałe żebra

Cytat:

prosze o kciuki

Cytat:
z przykroscia stwierdzam ze nie odeszly mi wody musze mlodemu zegarek kupic
Tak mnie rozczarowałaś Dojotka

Cytat:

Ja póki co mam kącik dla małej w pokoju gdzie śpimy. Będzie miała swój pokoik, ale jak już będzie trochę starsza. Zrobiłam to za radą doświadczonych mam, które twierdziły, że taka bieganina jest mało praktyczna, zwłaszcza w nocy.
Jeśli chodzi o naklejki to te co mam bardzo łatwo się później odkleja, więc po prostu przeniesie się je do drugiego pokoju o ile będą jeszcze jakoś wyglądać. A nawet jeśliby miałyby zostać jakieś ślady to odświeży się przynajmniej pokój jakąś farbą.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:50   #3300
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
na pocieszenie-moj tz ma w telefonie zdjecie swojego psa w masce gazowej, a na pulpicie w laptopie ma uwaga zaskoczenie-tez swojego psa na trawie

ja w telefonie kogo mam?oczywiscie męża
: hahaha:

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i malutki przytył

Ja też noszę soczewki. W trakcie porodu rzeczywiście nie można. Do szpitala na pewno zabiorę bo nienawidzę chodzić w soczewkach, jak czasami w nich przyśnieś to nic sie nie stanie. A co do samego porodu to jak bedę miała je na sobie a będę mieć skurcze i pojadę do szpitala to tam szybko zdejmę, tż mi podstawi pojemnik z płynem. raczej tym sie nie martwie.
AA to nie wiedziałam, że nie można w soczewkach rodzić! Wczora sie nawet nad tym zastanawiałam, hmmm nie lubie w okularach chodzić, coż na poród zdejme a po jak sie ogarne to założe

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości