|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Ale Wan zazdroszcze
Ja niestety musze siedziec na wykladach:/ a najgorsze jest to ze lapie mnie przeziebienie, pewnie dlatego ze zaczelam robic wszystko zeby tylko soe nie przeziebic. Zanim zaszlam w ciaze to moglam chodzi na golasa i bylam zdrowa a teraz cieplo sie ubieram, dbam o siebie i bum! No jak na zlosc. A boje sie teraz jeszcze bardziej bo ginka powiedziala ze chorych mam unikac jak ognia bo to moze malenstwu zaszkodzic:'(
Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2012-11-04 o 15:20 |
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, to wracaj do zdrówka |
|
|
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
Jak tylko wroce do domku to zabieram sie za robienie syropku z cebuli ktory swego czasu prababcia mi robila jak bylam mala i sie przeziebilam
Mmm pychota Mam nadzieje ze pomoze Polecacie cos jeszcze na przeziebienie?
|
|
|
|
#184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Chciałam do Was dołaczyć jako przyszła mama lipcowa OM miałam 25 września, wynika z tego, że to 6/7 tydzień Pierwszy test zorbiłam 27 października i od razu wyszła wyraźna krececzka, zrobiłam potem jeszcze 3 testy i wszystkie pozytywne. Wciąż nie mogę w to uwierzyć, cały czas stresuję się i martwię żeby wszystko było dobrze, bo słyszałam, że w tych pierwszych trzech miesiącach różnie może być.. Jutro idę do lekarza potwierdzić ciążę, mam nadzieję, że już będzie coś widać Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy
|
|
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie Ty jedna się stresujesz, miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze, to Twoja pierwsza ciąża? ![]() no i oczywiście gratuluję! |
|
|
|
|
#187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez jutro ide bedziemy mogly porownac nasze wyniki
|
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Tak, to moja pierwsza ciąża, dlatego tym bardziej się boję. Jestem 2 miesiące po ślubie, specjalnie nie staraliśmy z mężem o dzidziusia, więc oboje ucieszyliśmy się z ''niespodzianki''
|
|
|
|
#189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba większość z nas to pierworodki Powiedzcie mi, bierzecie tylko kwas foliowy czy też już jakieś zestawy witamin? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a witaminy to dopiero od 2 trymestru bo w pierwszym najczęściej potęgują mdłości i witam nowe mamusie Ja się dziś o niebo lepiej czuję niż wczoraj ![]() Ale nie wiem czy nie pójdę się zaraz przytulić do kibelka... jakoś mi tak dziwnie w brzuszku
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale u nas paskudna pogoda.. Ulewa i brzydko.. Tz chory, ja zaraz zmykam z psiakiem na dworze i do pracy... Mam nadzieje, ze żadne sensacje żołądkowe mnie w pracy nie spotkają. Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się z pysznym śniadaniem i kawką zbożową ![]() Co do witamin, to łykam kwas foliowy. Oprócz tego, już nie z witamin, luteinę przepisaną przez Panią doktor. A właśnie przy okazji. Dziewczyny biorące luteinę- Jak długo macie ją brać? Mi Pani doktor kazała brać 7 dni i zastanawiam się czy to nie za krótko. |
|
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem tylko mi się niedobrze zrobi ale raczej tylko tak przez chwilkę więc nie mogę narzekać ![]() Co do zaznaczonego to oczywiście życzymy z całego serca ![]() Cytat:
![]() Anulka kiedy masz teraz wizytę? |
||
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy Pani doktor powiedziała mi, żebym przyszła dokładnie za tydzień pomyślałam z ulgą- Uf, tylko tydzień i dowiem się co i jak. Teraz dłuży mi się koszmarnie i tydzień wydaje mi się wiecznością, a miało być tak krótko
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście muszę doczekać tylko do jutra
![]() Ale to najdłuższe 5 tygodni w moim życiu! ![]() Jak byłam poprzednim razem praktycznie nie było widać nic poza tym, że macica miękka... A że praktycznie nie mam zbyt dużo objawów to ludzką (albo kobiecą naturą) stres sięga zenitu ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, ze jutro też będę najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi ![]() :b rzydal:
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=karolajn1987;374304 79]Ja właśnie przyjmuje zestaw witamin, bo ja bezmiesna jestem i gin mi kazała brać, mimo że wyniki mam dobre. Czas mnie mocno mdli-może od nich właśnie?
ja mam witaminy prenatal, które mają imbir w składzie i niby nie ma po nich mdlości... na mnie za bardzo nie działają no ale ok ![]() cały czas się waham czy iśc na to usg czy nie jutro... z OM wychodzi mi 7 tydzien i chcialabym zobaczyc czy faktycznie jest pęcherzyk i wszystko ok... a jak dziewczyny z dietą? ja sobie ostatni tydzień trochę folgowałam ale od dziś jem same super zdrowe i lekkie rzeczy. Na szczęscie nic nie utyłam ale w 1 ciąży zaczęłam tyc dopiero w 4 miesiącu i przybrałam 31 kg!!!!!!!! (na szczęscie przed tą ciążą zrzuciłam 32 )
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=traviss;37432747]
Cytat:
Ja chyba też za nadto pofolgowałam. Dziś wybieramy się z mężem na zakupy i zaopatrzymy się w przepyszny chlebek pełnoziarnisty (nie będę już wcinała białego). kupimy masę pysznych owoców, warzyw. Męczą mnie zaparcia od kiedy przestałam pić kawkę i może ta zmiana diety też i na to mi pomoże. |
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak narazie tylko kwas foliowy, bo do lekarza idę dopiero dzisiaj i zobaczę czy mi coś przepisze. Wychodzi mi dzisiaj z OM 7 tydzień, może to za wcześnie żeby coś zobaczyć, ale już nie mogę doczekać się wizyty. Chodzicie do ginekologów prywatnie, czy państwowo ?
Edytowane przez koteczek2000 Czas edycji: 2012-11-05 o 11:43 |
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać po wizycie co i jak Trzymam oczywiście kciuki
|
|
|
|
|
#202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() za wizytę i żeby wszystko było pięknie widaćCytat:
A 7 tydzień trwa czy 7 skończone? Chyba powinno być ładnie widać ![]() Polecam te suwaczki www.babystrology.com Cytat:
![]() żeby pomogło i wszystko było idealnie
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-11-05 o 12:04 |
|||
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kopiujesz tylko to co jest w pierwszym "" czyli od http do =1 np. http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&ye ar=2013&month=6&day=3&bab ycount=1 i gotowe ![]() I co tydzień pokazuje jak się Fasolka zmienia
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-11-05 o 12:42 |
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogarnęłam nareszcie Dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Byłam dziś na becie Wynik do odbioru jutro Mam nadzieję, że będzie wyyysoki Byłam tez u lekarza rodzinnego z przeziębieniem, dostałam jakiś syrop na kaszel, sól morską na katar i rutinoskorbin. No i oczywiście zwolnienie do końca tygodnia Co prawda nie wykupiłam jeszcze recepty, wole się na razie wspomagać domowymi sposobami Poszłam też do szperaczka i nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam prześliczne małe śpioszki Kupiłam 4 pary;p
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuruj się Kochana... teraz zdrowie najważniejsze ![]() Musze się po okolicy rozejrzeć za jakimiś lumpkami bo można tam podobno perełki poznajdywać właśnie ![]() Ja myślałam, że to dużo za wcześnie na zakupy wyprawki, ale chcąc rozłożyć koszty (no a nie oszukujmy się wyjdą spore ![]() Tylko żeby nie przesadzić w drugą stronę i nie nakupować zbyt dużo, bo przez te 7 miesięcy jeszcze może się tego uzbierać |
|
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
Hehe no dokładnie;p W sumie to chyba już na razie się wstrzymam z tym kupowaniem żeby nie zapeszyć bo do dopiero 7 tydzień
Jeszcze wiele może się wydarzyć... No ale trzeba myśleć pozytywnie!
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już też bym coś dla kropeczki kupiła Musze rozplanować wydatki na najbliższy czas. W listopadzie i grudniu pewnie się nie uda nic kupić, bo i święta i samochód przed zimą trzeba zrobić, ale od stycznia i odkładam i coś co miesiąc kupuję Koszty trzeba rozłożyć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

Ja niestety musze siedziec na wykladach:/ a najgorsze jest to ze lapie mnie przeziebienie, pewnie dlatego ze zaczelam robic wszystko zeby tylko soe nie przeziebic. Zanim zaszlam w ciaze to moglam chodzi na golasa i bylam zdrowa a teraz cieplo sie ubieram, dbam o siebie i bum! No jak na zlosc. A boje sie teraz jeszcze bardziej bo ginka powiedziala ze chorych mam unikac jak ognia bo to moze malenstwu zaszkodzic:'(
KCIUKI DLA ADASIA