|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Cytat:
:roz a:![]() Cytat:
Twój brzuszek teraz wygląda jak piłeczka![]() Cytat:
Z wc nie jest tak źle, choć ostatnio zdarzyło mi się być 3x w ciągu jednego popołudnia
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
A tyle się mówiłóo o wpychaniu w kolejkę ciężarnym
|
|
|
|
#3513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie jest to niewyobrażalne i przerażające, naprawdę
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez ostatnio malo co, jedynie sie wypina i tyle annett ja tez pije malo...wody mineralnej to juz wogole p[rawie bo nei lubie ...wiem ze niedobrze ale po prostu jak mam w siebie wmuszac to tez bes sensu ale dziennie to tak mysle z litr wypijam chyba...duużo mleka pije |
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka- może tak jak pisałaś, Mały odpoczywa, bo ciężka droga przed nim
![]() .......... Ja ostatnio mam ciągłego kaca..piję non stop
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
No to ja się zbieram bo na 15 mamy a tu trzeba się jeszcze ubrać a wiadomo,że słoniowi to zabiera duuuużo czasu.
Trzymajcie kciuki - ja chcę dziś urodzić ![]() Milego popołudnia |
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
oooj dojotka a moj to maly wariat juz 2 raz polozna nie mogla zrobic ktg tak szalal i uciekal
![]() wy o zaparciach wspolczuje ja chodze 2xdziennie cala ciaze jedynie zgaga mnie wykancza aaaa powiem wam ze spotkalam dzis kolezanke i mnie pocieszyla ze nie widac ze tyle az przytylam ale ja czuje sie jak slonciekawe kiedy justynka bedzie miec cc |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej to chyba słuchać własnego organizmu. |
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
ja stawiam sie po terminie OM. Termin mam wpisany w kartę 23.11 tak więc jeśli nic nie będzie się działo stawię się 23.11, ale że to jest piątek to rozważam że pojade w poniedziałek. Zakładam, że USG i KTG wyjdzie mi prawidłowo i nie będzie potrzeby jechać wcześniej. Chyba, ze za jakiś względów lekarz skieruje mnie wcześniej na oddział. Ale wątpię bo do 22.11 mam wypisane zwolnienie. Podejrzewam, ze mi nie przedłuży poza termin. Jeśli tak będzie to 23.11 i tak się stawię bo nie chcę wykorzystywać macierzyńskiego tylko dostać pobyt w szpitalu. Mam nadziję, że nie namotałam. Kto Cię prowadzi?
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Aerien! piękny opis! : )) aż się wzruszyłam...
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka co urodziła tydzien z hakiem temu, napisała mi ze gorąco poleca nakladki na sutki, ze ja to uratowało no i o znieczuleniu ze jedne z lepiej wydanych pieniędzy, chyba miała szybki porod
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak przed snem i bardzo mnie to irytuje, bo najpierw wypiję dużą ilość płynów, bo mnie suszy, a potem wstaję co godzinę do toalety...
Ale nie będę rezygnować z picia ( jakoś dziwnie to zabrzmiało ), bo pewnie jakiś powód tego jest.
|
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja po wizycie, srednio zadowolona wiec musialam to odespac.... Jutro do szpitala wiec juz mam stresa, maja mi zrobic nadania, zmierzyvc i decydowac czy CC, nie wiem czemu lekarz juz nie mogl podjac takiej decyzji ale stwierdzil ze dezycje podejmie ordynator juz na oddziale. Tak wiec nadal nie wiem kiedy bedzie Kubus z nami, ale moze juz jutro? ![]() Aha - pozamykana na 4 spusty, w ktg nic ciekawego ![]() Ktos dzis urodzil? |
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ICZMP ma raczej bardzo dobre opinie wśród moich znajomych(nie mówię o forum itp). W Pabianicach jestg trochę zamieszanie. Stróżycki już zdjęty z funkcji, nie wiem kto tam teraz w ogóle jest na oddziale poza Salską. Dużo kobitek ucieka do Łodzi.
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Anetko- to zaciskam kciuki za dzisiejszy poród
![]() Sola- ja sie z wodą mineralną nie rozstaje.. ![]() Justa- oby zrobili Ci jutro cc !!!!!!!!!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-11-05 o 14:10 |
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikt nie urodził. |
|
|
|
|
#3527 | |||||
|
Zakorzenienie
|
boszzz chyba pół dnia spędzę przy tym:
Cytat:
kia_mia zdjęcie boskie aerien83 wzruszyłam się czytają opis. Piękny i aż tchnie miłościa ![]() Cytat:
Cytat:
Czyli patyczek między kciuka a wskazujący, delikatnie go obkręcać dookoła i wygarniać brudek z pępuszka, ostrożnie omijając pępowinkę. Lepiej tego nie opiszę ![]() Dajcie przepis - nachodzi mnie na kapuśniak, a nigdy nie robiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
asia84 ja śpię z poduszką rogalem. Podkłądam sobie pod kolano górne, jak spię na boku. Dosyć wygodnie mi z tym Napatrzyłam się tych waszych kącików i komód i foteli i teraz ja też chce nową komodę M się ucieszy jak wróci i mu oznajmię że trzeba kupić
|
|||||
|
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierdziele :/ zacytowałam miliard postów z ostatniej godziny i wcisnelam backspace i nagle znalazłąam sie na poprzedniej stronie...za☠☠☠iscie, wszystko mi zniknęło.......... ;(
Kamila dziękuję Ci bardzo za radę co do tych zasłonek! Super, ze Kenzowi się to wchłonęło ! Tak własnie myslałam, że to nie będzie nic poważnego Co do zabawek to ja też ostatnio robiłam Feli przegląd i też dużo wyrzuciłam.. Ja nie wiem ona zębów prawie nie ma, a wszystkie zabawki takie poniszczone... jeszcze zeby cały czas je miała.. ona dostaje raz na jakiś czas na max 10 min ....... Nowe zawsze jej kupuje na jakieś święta Co ja miałam jeszcze napisać A właśnie brzuch Dekajki - własciwie ona miała taki malutki, to myślę, że wrócił raz dwa do poprzedniego stanu, ale czy ta skóra też jest taka napieta jak wczensiej była? jest to mozliwe w ogole od razu po porodzie ? bo jednak ona się rozciąga i nie wiem czy to jest mozliwe tak fizycznie ze ona raz dwa i taka jak kiedys ale jestem strasznie ciekawa jak wyglada wiec mam nadzieje, ze fote wrzuci Kurcze nie pamietam co jeszcze mialam pisać Aaaa...przed chwilką ktoś pisał, ze piesek bierze do pyszczka jedzenie i wyrzuca na dwan... o matko ! Dzieki.. własnie mi się przypomniało, jak takie kozy małe od moich rodziców zawsze tak robiły
|
#3529 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj zauważyłam, że mojemu jeden strup się oderwał na jego ogolonej dupce -a tam ropka musiałam znowu mu trochę włosów wyciąć i przeczyścić rankę, ale dostał wielki plaster wędliny z indyka, więc był zadowolony ![]() Cytat:
Cytat:
poza tym mają w okolicy najwyższy stopień akredytacji, a wiadomo - jak coś się będzie działo ( tfu, tfu, tfu) to tam najlepiej być z dzieckiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mojemu obiecałam kupić nowy pokrowiec na legowisko, bo on często coś tam sobie "kopie" w nim i zrobił dziurę ale czekam na wypłatę tżta, bo obiecałam mu z tżta wypłaty to kupić Cytat:
hehe ja czy spakowana, czy rozpakowana to idę
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Aerien -
super się czytało - dzięki za opis. Cieszę się, że jesteś taka szczęśliwa i wszystko jest OK. Dużo zdrówka dla Was. Weronika - jak ty pięknie wyglądasz - wszystkie kg są chyba w brzuchu, bo wielki - a ty szczuplutka Agasobo - tak tak.. moja koleżanka tu urodziła synka własnie 5 listopada - i dla niej jest to faktycznie remember, remember tylko ona miała cesarkę - a ja nie wiem kiedy moje zdecyduje się wyjść..Tż sobie w pracy załatwił nadgodziny w tym tyg i dzięki temu w piątek już o 10 rano skończy pracę - to będzie mógł ze mną pojechać w piątek do położnej. W zasadzie mogłabym jechać sama, ale nie wiem jak coś się rozrusza, albo mi wody odejdą to nie chcę wtedy prowadzić. Mój ojciec się nie podejmie jeżdżenia tutaj też.. a nie chcę znów prosić znajomych.. Tata w ogóle boi się mnie samą zostawić - wysłałam go na spacerek - co tak będzie siedział uświadomiłam mu, że zanim trzeba by było jechac do szpitala to zdąży z miasta wrócić Zatem tata poszedł po pączki do kawki Eh, jak ja mam z nim dobrze.
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już dawno nie kupowaliśmy dla Kenza nowej zabawki, bo aż tak nie niszczy, ale memla je w pysku i wszystkie były już takie obślinione i i brudne..tak więc wybrałam tylko z 4 pluszaki, które wrzuciłam do pralki. Jeżeli chodzi o płaski brzuch po pordzie to jest to bardzo możliwe ! Ja tam wierzę DeKajce, bo moja koleżanka miała taką samą sytuację. Jak przyszłam do niej do szpitala to byłam w szoku jaka jest płaska. Zero zwisu czy czegoś w tym stylu. Aga- to biedaczek, ale szyneczka złagodziła ból
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tu jem!!!
|
|
|
|
|
#3536 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za jutro Cytat:
a Twój tatko super Cytat:
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O własnie !! teraz mi się przypomniało, że też do Weroniczki odpowiedzi się odnosiłam ![]() Fajnie, że już mniej więcej wiesz kiedy co i jak ale do piątku jeszcze dużo czasu, więc ja trzymam kciuki i moze bedzie jakas niespodzianka A co do kg to ja nie wiem .. NIC NIE WIDAĆ !!!!!!!!! to jest az nie mo zli we !!! ja mam 13 + i wygladam jak słoń, a Ty jestes szczupła, tylko masz brzuszek okrągły !! pieknie wygladasz Agasobo teraz mi się przypomniało, że coś pisałaś o piesku, ze tak sobie dupkę skubał.. Moja też jak miała pchełki to sobie obgryzła i to chyba w jeden, czy dwa dni gdzie ja ciągle ją pilnowałam, zeby nie gryzła miała placek jak pawian na tyłku !! olaboga... no ale na szczęscie pomogły kropelki na pchełki i pozniej juz zadnego problemu nie było, ale chyba miesiąc trwało az jej wszystko dokładnie odrosło
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Idę wstawic sobie makaron..mam ochotę na makaron smażony z serem
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pierwsze rodziłam w Łasku, bo tam pracował mój lekarz, a teraz przeniół się do Pabianic i jak miałam skurcze w 30 tc, to kazał mi jechać tam na IP i położna środowiskowa co przyjeżdża do mnie do domu od jakiś 2 miesięcy też tam pracuję, dla mnie lekarze i położne super, zobaczymy jak przy porodzie będzie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

Właśnie pojechał po nasz wypis i zarejestrować Izę w USC 
było mi trochę niedobrze i słabo, dwa razy spadło mi ciśnienie. Lekarze naciskali mi na okolice mostka gdy wyciągali małą. Dyskomfort, ale do przeżycia. I już, i już ją wyjęli, ja w płacz, mała w płacz, upewniono mnie, że dziewczynka, wzięli ją oporządzili i potem zabrali na salę, gdzie już czuwał mój mąż i przy nim ją ważono i mierzono, a ja się nudziłam gdy zaszywali mi brzuch. A potem już sama radość gdy wjechałam na salę, radość męża i radość z córeczki. Znieczulenie dość szybko przestało działać i rana zaczęła ostro szarpać, więc dostawałam ketonal w kroplówkach.
:roz a:
Twój brzuszek teraz wygląda jak piłeczka
zaczełam zaś jeść jak szalona. Ciągle chodzę do lodówki
a myślałam, że na dobre mi przeszło 

zaczynam sie niepokoic... maly dzis sie malo rusza, skurczy wogole nie mam (jak nigdy) moze cos sie stalo?? 

A cycki mam po prostu banie i bardzo drażliwe dotknąć się nie dam
A właśnie
ale czekam na wypłatę tżta, bo obiecałam mu z tżta wypłaty to kupić 
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012