Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-04, 12:43   #3601
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Mi stopniał zbiór z takiego powodu, że znalazłam szczęście i zmieniły mi się priorytety pokrótce 2011 - byłam 2 miesiące w Norwegi w pracy, w grudniu rozstałam się po 10 latach z partnerem. 2012 poznałam kogoś jeżdżę autem (mimo 3 lat prawka ), jestem sekretarką i mam 2 prace, obroniłam magistra , od kwietnia przeszłam na wegetarianizm, podróżuję (Czechy - Praga, Trutnov, Nahod, Kudowa Zdrój - Góry Stołowe, Karpacz, Szklarska Poręba - Karpaty, Francja - Riwiera Francuska, Costa Brava, podnóże Pirenei, Hiszpania, Niemcy - Bawaria, Alpy) pod hasłem przygoda nie wygoda , koncerty, festiwale (więcej niż przez całe życie :P Woodstock, Jarocin, Obscene Extreme, Siekierzyn, wiele lokalnych koncertów), byłam na spływie kajakowym, na meczach Lecha i Ostrovii, od miesiąca chodzę na naukę pływania, dodatkowo jestem morsem no i dążę do minimalizmu
fajnie, że jesteś widziałam na fb Twoje foty z podróży, zazdraszczam przestraszliwie a co do koncertów, to ja jadę w 2013 na impact festival do Warszawy na Rammsteina i się podniecam jak nie wiem co całe życie chciałam ich zobaczyć na żywo
Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Zrobilam sobie z tz-tem i znajomymi wycieczke do Mediolanu.
fajnie tam jest? kiedyś chciałam polecieć, bo są tanie loty z Poznania do Mediolanu, ale znajomi mówili, że tam nie ma co oglądać, same sklepy jak Ty uważasz? Na ile dni opłacałoby się tam polecieć?
Stary 2012-11-04, 12:47   #3602
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Mi też jest tu dobrze i zaglądam nawet kilka razy dziennie żeby sprawdzić czy ktoś nie napisał nowego posta, ale prawda jest taka, że zaglądając na wątek od razu sprawdzam KWC i czytam opinie o zużytych przez Was kosmetykach. Coś zawsze wpadnie w oko, jakaś recenzja mnie zainteresuje. A potem już tylko mały krok by zakupić to czy owo. Pamiętam jak jakiś czas temu zniknęłam z wizazu na pół roku, ot tak z braku czasu i wtedy od razu zużycia poszły w dół, a po powrocie na wizaż znów się powiększają. Ale co tam, zużyję wszystko jak należy
Mnie najbardziej służyło stosowanie projektu denko oraz...brak kasy. Pierwsze mam nadzieję, że jeszcze wprowadzę, a drugiego nie chcę:P Zdaję sobie sprawę,że dużo kasy przepuszczam na kosmetyki, ale prawda jest taka, że jakby mi to przeszkadzało, to bym ich nie wydawała Na obecną chwilę jedynie mam za dużo balsamów i żeli pod prysznic. Inne kosmetyki mieszczą się w normie.

koshatka listopad taki nie będzie

Moje plany zużyciowe na listopad:
1. żel pod prysznic o zapachu oliwki YR
2.oliwka pod prysznic Tradition de hamman YR
3. Żel pod prysznic sernikowy Alterra
4. Szampon do skóry wrażliwej biały jeleń
5. Szampon babydream
6. Maska algowa Bingospa

i to byłoby na tyle, chyba że jakaś niespodziewana wymianka się trafi.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 15:11   #3603
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
fajnie, że jesteś widziałam na fb Twoje foty z podróży, zazdraszczam przestraszliwie a co do koncertów, to ja jadę w 2013 na impact festival do Warszawy na Rammsteina i się podniecam jak nie wiem co całe życie chciałam ich zobaczyć na żywo
TŻ namawiał mnie na koncert Rammsteina, ale jak się zgodziłam i zaczął drążyć temat, to się okazało, że już nie ma biletów

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 17:02   #3604
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
fajnie tam jest? kiedyś chciałam polecieć, bo są tanie loty z Poznania do Mediolanu, ale znajomi mówili, że tam nie ma co oglądać, same sklepy jak Ty uważasz? Na ile dni opłacałoby się tam polecieć?
no faktycznie same sklepy, dosc szare miasto oprocz slicznej Katedry, zamku i teatru. Jesli jednak lubisz chodzic po miescie i ogladac to co jest wokol to nie polecalabym Mediolanu. Rzym za to jak najbardziej

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 17:59   #3605
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
TŻ namawiał mnie na koncert Rammsteina, ale jak się zgodziłam i zaczął drążyć temat, to się okazało, że już nie ma biletów
ja z 2 miesiące temu miałam kupowany chyba
Stary 2012-11-04, 22:03   #3606
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Koshatka gratki bilansu

ciuciola co zamówiłaś z YR?

Mi stopniał zbiór z takiego powodu, że znalazłam szczęście i zmieniły mi się priorytety pokrótce 2011 - byłam 2 miesiące w Norwegi w pracy, w grudniu rozstałam się po 10 latach z partnerem. 2012 poznałam kogoś jeżdżę autem (mimo 3 lat prawka ), jestem sekretarką i mam 2 prace, obroniłam magistra , od kwietnia przeszłam na wegetarianizm, podróżuję (Czechy - Praga, Trutnov, Nahod, Kudowa Zdrój - Góry Stołowe, Karpacz, Szklarska Poręba - Karpaty, Francja - Riwiera Francuska, Costa Brava, podnóże Pirenei, Hiszpania, Niemcy - Bawaria, Alpy) pod hasłem przygoda nie wygoda , koncerty, festiwale (więcej niż przez całe życie :P Woodstock, Jarocin, Obscene Extreme, Siekierzyn, wiele lokalnych koncertów), byłam na spływie kajakowym, na meczach Lecha i Ostrovii, od miesiąca chodzę na naukę pływania, dodatkowo jestem morsem no i dążę do minimalizmu

Najzwyczajniej w świecie stęskniłam się za pogaduszkami z Wami

Aaa odnośnie Sleeka chętnie pozbędę się 2 paletek - Oh So Special i Au Naturel jeśli któraś chce

Wow, widzę, ze nowy TZ wprowadził w Twoim życiu super zmiany i duzo energii (domyslam się, że razem podróżowaliście)

Zużyłam żel pod prysznic Yves Rocher 50 ml o zapachu kwiatowym - nic specjalnego.

Dziewczyny, przyszłam się wyspowiadać. Nabroiłam przez weekend zakupowo i wpadło mi 11 INów. Kupiłam podkład REVLON na All za 34,50 (juz z przesyłką), 2 miniaturki kremów BB z Skin79, każdy po 5 ml - za 24,90 (juz z przesyłką) oraz zestaw 8 nowych kosmetyków na all za 47 zł (już z przesyłką). Cenowo wyszło bardzo korzystnie, bo sam podkład Revlona w Douglasie kosztuje 70 zł, za zestaw 8 nowych kosmetyków nie zapłaciłabym w zadnej drogerii tylko 47 zł, a BB chciałam wypróbować. Tak wiem, że w sumie nic nie było potrzebne i miałam nic nie kupować w tym tygodniu. Mozecie mnie zbić... Przedłuzam nic nie kupowanie na kolejny tydzień, może teraz się uda.

Edytowane przez KonikGarbusek
Czas edycji: 2012-11-04 o 22:46
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 06:19   #3607
Lynn
Zakorzenienie

Koniku a Ty nie wprowadzałaś 100 dni bez zakupów kosmetyków w tamtym miesiącu?

Na pocieszenie powiem Ci, że ja dołączyłam się do zamówienia Koshatki na helfach i zamówiłam 2 henny, olej do włosów i wodę różaną - całość za ponad 80...

Edytowane przez Lynn
Czas edycji: 2012-11-05 o 06:23
Stary 2012-11-05, 08:56   #3608
Koshatka
Zakorzenienie

Cuciola, Shpilcia, Lynn dziękuję.

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
bardzo ładny bilans, tym bardziej przy tak dużych pojemnościach(1 l, 400ml, 500ml)u mnie takie duże butle to wystarczają na 3-4 m-ce
Duża jestem to i duże pojemności zużywam.

Cytat:
Mi też jest tu dobrze i zaglądam nawet kilka razy dziennie żeby sprawdzić czy ktoś nie napisał nowego posta, ale prawda jest taka, że zaglądając na wątek od razu sprawdzam KWC i czytam opinie o zużytych przez Was kosmetykach. Coś zawsze wpadnie w oko, jakaś recenzja mnie zainteresuje.
No widzisz a ja nie sprawdzam co kto dokładnie zużył tylko patrzę ogólnie na IN i OUT.

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Aha, no to się dowiedziałam
Ten krem musiał być taki sobie skoro nie odcisnął się w mojej pamięci. Zazwyczaj jak coś mi się spodoba to przy tym zostaję.

Cytat:
Rozstanie po 10 latach, ech!
Lepiej się rozstać niż męczyć kolejne 10.

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
koshatka listopad taki nie będzie
Ciiiii.

Cytat:
Na pocieszenie powiem Ci, że ja dołączyłam się do zamówienia Koshatki na helfach i zamówiłam 2 henny, olej do włosów i wodę różaną - całość za ponad 80...
Ty wiesz że miałam Cię ostatnio pytać jak Ci się ta Amla do włosów spodobała a jeszcze Ci tego nie dałam.
Stary 2012-11-05, 10:19   #3609
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Zuzylam paste do zebow

Ale dzis ciemno i pochmurno, do tego siapi deszcz Nie znosze takiej jesieni...

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 10:28   #3610
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Lepiej się rozstać niż męczyć kolejne 10.
oczywiscie, chodzilo mi raczej o to ze po takim stazu mozna sie spodziewac spokoju i zgrania w zwiazku ale jak widac moze byc roznie. Ciesze sie ze zmiana wyszla na plus.

Stary 2012-11-05, 13:13   #3611
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
ale prawda jest taka, że jakby mi to przeszkadzało, to bym ich nie wydawała
Z jednej strony tak, ale z drugiej: idziesz do sklepu, widzisz fajne kosmetyki, "musisz je mieć", potem na koniec miesiąca się okazuje, ze wydałaś 200 zł i myślisz sobie, po co Ci one, że mogłaś sobie odpuścić. A później jest nowy miesiąc i od nowa to samo Jak zwyczajne uzależnienie...

Cytat:
Dziewczyny, przyszłam się wyspowiadać. Nabroiłam przez weekend zakupowo i wpadło mi 11 INów. Kupiłam podkład REVLON na All za 34,50 (juz z przesyłką), 2 miniaturki kremów BB z Skin79, każdy po 5 ml - za 24,90 (juz z przesyłką) oraz zestaw 8 nowych kosmetyków na all za 47 zł (już z przesyłką). Cenowo wyszło bardzo korzystnie, bo sam podkład Revlona w Douglasie kosztuje 70 zł, za zestaw 8 nowych kosmetyków nie zapłaciłabym w zadnej drogerii tylko 47 zł, a BB chciałam wypróbować. Tak wiem, że w sumie nic nie było potrzebne i miałam nic nie kupować w tym tygodniu. Mozecie mnie zbić... Przedłuzam nic nie kupowanie na kolejny tydzień, może teraz się uda.
No rzeczywiście mocno poszalałaś, zwłaszcza że nic z tego nie jest Ci potrzebne

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
No widzisz a ja nie sprawdzam co kto dokładnie zużył tylko patrzę ogólnie na IN i OUT.

Ten krem musiał być taki sobie skoro nie odcisnął się w mojej pamięci. Zazwyczaj jak coś mi się spodoba to przy tym zostaję.
Ja czytam, ale nie sprawdzam każdego kosmetyku, tylko tych, co mnie zainteresują
No widzisz, od razu lepiej

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Ale dzis ciemno i pochmurno, do tego siapi deszcz Nie znosze takiej jesieni...
Ja tak samo... Deszcz mnie obudził i już wiedziałam, że będę mieć dziś super huomor

Cytat:
oczywiscie, chodzilo mi raczej o to ze po takim stazu mozna sie spodziewac spokoju i zgrania w zwiazku ale jak widac moze byc roznie. Ciesze sie ze zmiana wyszla na plus.
Gdyby tak było, to by nie było rozwodów Ludzie żyją ze sobą też z przyzwyczajenia, czasem udają że nie widzą, że wszystko się sypie. No i ludzie często boją się zmian... Ważne, że ma się odwagę to dostrzec i się rozstać.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 14:53   #3612
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Ludzie żyją ze sobą też z przyzwyczajenia, czasem udają że nie widzą, że wszystko się sypie. No i ludzie często boją się zmian... Ważne, że ma się odwagę to dostrzec i się rozstać.

dlatego tak wazne jest ciagle pielegnowanie zwiazku, nawet po latach

Stary 2012-11-05, 17:04   #3613
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Koniku a Ty nie wprowadzałaś 100 dni bez zakupów kosmetyków w tamtym miesiącu?

Nie nie wprowadziłam. Tylko dałam taki pomysł, żeby może ktoś się przyłączył, nikt się nie zgłosił więc ja sama też nie będę :P

Cytat:
Z jednej strony tak, ale z drugiej: idziesz do sklepu, widzisz fajne kosmetyki, "musisz je mieć", potem na koniec miesiąca się okazuje, ze wydałaś 200 zł i myślisz sobie, po co Ci one, że mogłaś sobie odpuścić. A później jest nowy miesiąc i od nowa to samo Jak zwyczajne uzależnienie...
.
No właśnie, coś w tym jest...
Stary 2012-11-05, 20:47   #3614
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Shipilcia, witaj z powrotem!

Ja zużyłam szampon Avonu Malina i hibiskus i perfumy Bruno Banani Not for Ewerybody 50ml

Byłam dziś w Rossmannie, bo potrzebowałam trochę art. higienicznych, a akurat wszystko było w promocji (wzięłam Alwaysy, wkładki Discreet, Ajax Floral Fiesta był za 4,69, dezodorant dla TŻ, ręczniki papierowe, worki na śmieci, pastę Aqua fresh) Nic prawdziwie kosmetycznego mi do koszyka nie wpadło
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:12   #3615
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny Nie wiem, czy zauważyłyście moją dłuższą nieobecność, ale w życiu tak mi się poplątało, że zupełnie nie miałam głowy na wizażowanie.
Nie pracuję w bibliotece, w wyniku afer związanych z moją pracą oraz kilku innych stresów (m.in. choroba babci, o której Wam pisałam i ratowanie koleżanki od samobójstwa) moja mama trafiła do szpitala psychiatrycznego.
25 lat temu po moim porodzie miała schizofrenię katatoniczną, wiele miesięcy była w zamkniętym zakładzie i od początku uczyła się np. mówić, ale wyszła z tego biorąc przez kilka lat leki i przez 25 lat wszystko było w porządku. Teraz nie wytrzymała psychicznie i byliśmy przerażeni, że znowu zachorowała, bo dostała strasznych urojeń i ataków agresji. Odwieźliśmy ją do szpitala (co naprawdę nie było łatwe), gdzie była ponad miesiąc, ale po kilku dniach w szpitalu wracała do rzeczywistości. Czeka ją wiele lat leczenia, ale już teraz wygląda jakby było wszystko ok poza tym, że przez leki trochę wolniej myśli, ma mniej entuzjazmu itp. W szpitalu byłam u niej codziennie często po kilka razy, od samego patrzenia na to miejsce można zwariować. W ciągu jednego dnia przestały bawić mnie dowcipy o wariatach, a wszystkie filmy o chorobach psychicznych, które do tej pory wydawały mi się straszne, stały się zupełnie realne.
Do tego mieliśmy mały pożar w kuchni, musimy wymienić większość szafek i nie wiem skąd na to weźmiemy pieniądze, bo znów obydwoje jesteśmy na bezrobociu.
Zaniedbałam wiele spraw, nie spotykałam się z przyjaciółmi, nie pisałam z Wami, olałam bloga. Jakoś nie mogę się zebrać do normalnego życia.

Wklejam zaległy bilans:
Wrzesień-Październik 2012

Zużyte:
1. Naturalny krem oliwkowy Oliwkowa, Ziaja (50 ml)
2. Odlewka Jeanne, Lanvin (10 ml)
3. Sampler Truth, Calvin Klein (2,5 ml)
4. Peeling do stóp z pumeksem, Yves Rocher (50 ml)
5. Olejek do kąpieli melon i arbuz Tutti Frutti, Farmona (500 ml)
6. Modelujący sylwetkę krem nawilżający Shape Up, Dove (250 ml)
7. Sampler Emporio Armani Diamonds Intense edp, Giorgio Armani (2,5 ml)
8. Emulsja do włosów Gloria, Pollena Malwa (200 ml)
9. Perfumowany żel pod prysznic Vanille Noire, Yves Rocher (200 ml)
10. Szampon Wymarzona Objętość Jericho Rose, Timotei (400 ml)
11. Hydrolat z kwiatu kocanki ekologiczny, Biochemia Urody (200 ml)
12. Solny peeling do ciała wyszczuplający Perfecta Spa, Dax Cosmetics (225 ml)
13. Krem na dzień 'Niszcz pryszcz', Kosmetyki DLA (30 g)
14. Żel ze świetlikiem i herbatą Seria do Pielęgnacji Oczu, Flos Lek (10 g)
15. Ekstremalnie nawilżający płyn micelarny Hydra Expert, Eveline (200 ml)
16. Woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu, Bourjois
17. Krem antiaging witaminowy do rąk Dermoprogram, Lirene
18. Żel do powiek i pod oczy ze świetlikiem i aloesem, Flos-lek

Kupione:
1. Balsam do ust w tubce spf 15 jaśmin i zielona herbata, Carmex
2. Tonik do twarzy pielęgnacyjny z ekstraktem z czerwonej koniczyny Eva Natura Herbal Garden, Pollena Ewa
3. Dwufazowy płyn do demakijażu oczu z ekstraktem z zioła świetlika Eva Natura Herbal Garden, Pollena Ewa
4 - 8. Płukanki Colgate Plax: Sensitive, Ice, Whitening, Multi-Protection Cool Mint, Multi-Protection Soft Mint.
9.-11. Kryjący podkład do twarzy Dermacol: 212, 210, 222.
12. Spray regenerujący włosy Ocet z Malin & Koktajl Owocowy, Marion
13. Kąpiel odbudowująca włosy Ocet z Malin & Koktajl Owocowy, Marion
14. Krem na dzień 'Niszcz pryszcz', Kosmetyki DLA
15-16. Maseczka na trądzik, Dermo Minerały
17. Odlewka Nilang, Lalique
18. Emulsja do włosów Gloria, Pollena Malwa
19. Solanka do kąpieli jodowo-bromowa antycellulitowa Herbal Care, Farmona
20. Krem do suchych stóp i pękających pięt z siemieniem lnianym Herbal Care, Farmona
21. Peeling dwufazowy do rąk z czekoladą, Sensique
22. Olejek do pielęgnacji ciała Babydream fur Mama, Rossmann
23. Tester Make Up Blend, Kryolan
24. Szminka LC334, Kryolan
25. Cień do powiek matowy Night Blue, Kryolan
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:27   #3616
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Nie wiem, czy zauważyłyście moją dłuższą nieobecność, ale w życiu tak mi się poplątało, że zupełnie nie miałam głowy na wizażowanie.
Nie pracuję w bibliotece, w wyniku afer związanych z moją pracą oraz kilku innych stresów (m.in. choroba babci, o której Wam pisałam i ratowanie koleżanki od samobójstwa) moja mama trafiła do szpitala psychiatrycznego.
25 lat temu po moim porodzie miała schizofrenię katatoniczną, wiele miesięcy była w zamkniętym zakładzie i od początku uczyła się np. mówić, ale wyszła z tego biorąc przez kilka lat leki i przez 25 lat wszystko było w porządku. Teraz nie wytrzymała psychicznie i byliśmy przerażeni, że znowu zachorowała, bo dostała strasznych urojeń i ataków agresji. Odwieźliśmy ją do szpitala (co naprawdę nie było łatwe), gdzie była ponad miesiąc, ale po kilku dniach w szpitalu wracała do rzeczywistości. Czeka ją wiele lat leczenia, ale już teraz wygląda jakby było wszystko ok poza tym, że przez leki trochę wolniej myśli, ma mniej entuzjazmu itp. W szpitalu byłam u niej codziennie często po kilka razy, od samego patrzenia na to miejsce można zwariować. W ciągu jednego dnia przestały bawić mnie dowcipy o wariatach, a wszystkie filmy o chorobach psychicznych, które do tej pory wydawały mi się straszne, stały się zupełnie realne.
Do tego mieliśmy mały pożar w kuchni, musimy wymienić większość szafek i nie wiem skąd na to weźmiemy pieniądze, bo znów obydwoje jesteśmy na bezrobociu.
Zaniedbałam wiele spraw, nie spotykałam się z przyjaciółmi, nie pisałam z Wami, olałam bloga. Jakoś nie mogę się zebrać do normalnego życia.
Księżniczko to straszne co piszesz, najgorsze jak wiele spraw się na głowę zwali na raz. Mam nadzieję, ze teraz już wszystko wraca do normy. U nas jak to u nas, więcej kuszenia niż zużywania. Trzymaj się i zaglądaj do nas często, bo tęskniłyśmy!
Stary 2012-11-05, 21:54   #3617
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:

dlatego tak wazne jest ciagle pielegnowanie zwiazku, nawet po latach
Zgadzam się

Cytat:
Same nieszczęścia I jeszcze wszystko na raz. Strasznie mi przykro. Dobrze, że z mamą już lepiej. Trzymaj się ciepło
Stary 2012-11-05, 21:54   #3618
gabipati
Zadomowienie

Księżniczko tak się zastanawiałam gdzie się podziewasz a tu czytam takie niewiarygodne rzeczy, nie mogę uwierzyć ,że to wszystko , te kłopoty, spadło na Ciebie w tak krótkim czasie, jakieś fatum czy co?Trzeba myśleć pozytywnie , nie ma co się łamać tym bardziej jeśli chce się pomóc chorej mamie.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 22:39   #3619
zywieczdroj
Zakorzenienie

Księżniczko jesteśmy z Tobą I tak jesteś dzielna. Trzymaj się
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 23:14   #3620
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Ksiezniczko mama pewnie poczula ze ma was blisko, ciesze sie ze juz jest lepiej To dzieki Wam. Przykro mi z powodu pracy i tego wszystkiego, co sie nagromadzilo. Pewnie to musi byc strasznie trudne ale nie zamykaj sie w sobie, bo to najgorsze

Stary 2012-11-06, 00:08   #3621
Nusia7
Zakorzenienie

Zużyłam odżywkę Gliss Kur.
Stary 2012-11-06, 09:36   #3622
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
C

Ty wiesz że miałam Cię ostatnio pytać jak Ci się ta Amla do włosów spodobała a jeszcze Ci tego nie dałam.
Musimy się jakoś za niedługo spotkać, tylko może najpierw zrealizujmy zamówienie z BU. Jak wiesz już co chcesz, to podeślij mi listę i wtedy złożę zamówienie Ostatnio moje włosy nie wyglądają najlepiej i mam wielką nadzieję, że Amla czyni cuda
Cytat:
Tak, to jest uzależnienie
Cytat:
Nie nie wprowadziłam. Tylko dałam taki pomysł, żeby może ktoś się przyłączył, nikt się nie zgłosił więc ja sama też nie będę :P
No tak, ja bym się niestety nie nadawała do tego. Kilka razy coś takiego ze słodyczami robiłam, ale z kosmetykami sobie nie wyobrażam, choćby z tego powodu, że nie w każdej kategorii mam zapasy, a właściwie zapasy mam tylko w żelach i balsamach, więc chcąc nie chcąc i tak w każdym miesiącu coś się kończy i cos trzeba kupić
Cytat:

Wklejam zaległy bilans:
Wrzesień-Październik 2012

Zużyte:
1. Naturalny krem oliwkowy Oliwkowa, Ziaja (50 ml)
2. Odlewka Jeanne, Lanvin (10 ml)
3. Sampler Truth, Calvin Klein (2,5 ml)
4. Peeling do stóp z pumeksem, Yves Rocher (50 ml)
5. Olejek do kąpieli melon i arbuz Tutti Frutti, Farmona (500 ml)
6. Modelujący sylwetkę krem nawilżający Shape Up, Dove (250 ml)
7. Sampler Emporio Armani Diamonds Intense edp, Giorgio Armani (2,5 ml)
8. Emulsja do włosów Gloria, Pollena Malwa (200 ml)
9. Perfumowany żel pod prysznic Vanille Noire, Yves Rocher (200 ml)
10. Szampon Wymarzona Objętość Jericho Rose, Timotei (400 ml)
11. Hydrolat z kwiatu kocanki ekologiczny, Biochemia Urody (200 ml)
12. Solny peeling do ciała wyszczuplający Perfecta Spa, Dax Cosmetics (225 ml)
13. Krem na dzień 'Niszcz pryszcz', Kosmetyki DLA (30 g)
14. Żel ze świetlikiem i herbatą Seria do Pielęgnacji Oczu, Flos Lek (10 g)
15. Ekstremalnie nawilżający płyn micelarny Hydra Expert, Eveline (200 ml)
16. Woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu, Bourjois
17. Krem antiaging witaminowy do rąk Dermoprogram, Lirene
18. Żel do powiek i pod oczy ze świetlikiem i aloesem, Flos-lek

Kupione:
1. Balsam do ust w tubce spf 15 jaśmin i zielona herbata, Carmex
2. Tonik do twarzy pielęgnacyjny z ekstraktem z czerwonej koniczyny Eva Natura Herbal Garden, Pollena Ewa
3. Dwufazowy płyn do demakijażu oczu z ekstraktem z zioła świetlika Eva Natura Herbal Garden, Pollena Ewa
4 - 8. Płukanki Colgate Plax: Sensitive, Ice, Whitening, Multi-Protection Cool Mint, Multi-Protection Soft Mint.
9.-11. Kryjący podkład do twarzy Dermacol: 212, 210, 222.
12. Spray regenerujący włosy Ocet z Malin & Koktajl Owocowy, Marion
13. Kąpiel odbudowująca włosy Ocet z Malin & Koktajl Owocowy, Marion
14. Krem na dzień 'Niszcz pryszcz', Kosmetyki DLA
15-16. Maseczka na trądzik, Dermo Minerały
17. Odlewka Nilang, Lalique
18. Emulsja do włosów Gloria, Pollena Malwa
19. Solanka do kąpieli jodowo-bromowa antycellulitowa Herbal Care, Farmona
20. Krem do suchych stóp i pękających pięt z siemieniem lnianym Herbal Care, Farmona
21. Peeling dwufazowy do rąk z czekoladą, Sensique
22. Olejek do pielęgnacji ciała Babydream fur Mama, Rossmann
23. Tester Make Up Blend, Kryolan
24. Szminka LC334, Kryolan
25. Cień do powiek matowy Night Blue, Kryolan
Przykro mi bardzo Teraz musi być tylko lepiej
Stary 2012-11-06, 12:03   #3623
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Zużyłam krem pod oczy AA 20+ , szampon Clear 50 ml, 2 miniaturki balsamów po 20 ml i próbke balsamu rozgrzewającego.

Edytowane przez KonikGarbusek
Czas edycji: 2012-11-06 o 12:06
Stary 2012-11-06, 12:40   #3624
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ja bym się niestety nie nadawała do tego. Kilka razy coś takiego ze słodyczami robiłam, ale z kosmetykami sobie nie wyobrażam, choćby z tego powodu, że nie w każdej kategorii mam zapasy, a właściwie zapasy mam tylko w żelach i balsamach, więc chcąc nie chcąc i tak w każdym miesiącu coś się kończy i cos trzeba kupić
Zawsze możesz sobie założyć, że przez ileś tam czasu nie będziesz kupować rzeczy niepotrzebnych

Cytat:
Zużyłam krem pod oczy AA 20+ , szampon Clear 50 ml, 2 miniaturki balsamów po 20 ml i próbke balsamu rozgrzewającego.
Stary 2012-11-06, 13:46   #3625
Aniusia1408
Zadomowienie

Cytat:

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:22   #3626
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Bylam dzis w Rossmannie, kupilam deo spray Synergen Romantic Pearls (chyba nowosc), lakier do paznokci Wibo z serii Glamour Nails kolor platynowe zloto i papierowy pilnik do paznokci banan

Poza tym, wzielam duza pake pieluch dla Hani, Babydream sa naprawde dobre, polecam Chusteczki nawilzane Nivea dla maluchow 4-pak i mleczko do prania Lovela.

A mezowi deo spray Rexona 250ml, bo jest w promocji

Oczywiscie towarzyszyla mi Hania w wozku, ale powiem wam, ze ciezko sie manewruje po sklepie wozem, jeszcze nie kazdy chce ustepowac/przesuwac sie, jak jade

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:52   #3627
Koshatka
Zakorzenienie

Księżniczko, wiem co przeżywasz. Jakbyś chciała pogadać zapraszam na PW.

Cytat:
Ale to chyba nie znaczy że można tak szaleć.

Ja się dziś oparłam zamówieniu avonowemu. Rozum zwyciężył.

Cytat:
Musimy się jakoś za niedługo spotkać, tylko może najpierw zrealizujmy zamówienie z BU. Jak wiesz już co chcesz, to podeślij mi listę i wtedy złożę zamówienie
Jak tak się będziemy spotykać jak ja z Carollą to jeszcze dużo zamówień po drodze zrealizujemy.
Stary 2012-11-06, 15:45   #3628
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:

Ale to chyba nie znaczy że można tak szaleć.
Oczywiście, ale są chwile słabości kiedy trudno jest zrezygnować z zakupów. Ale dziś robię spis kosmetyków, zapiszę je w poszczególnych działach żeby wiedzieć ile czego mam tak naprawdę. TZ cos zaczął wspominać, żebyśmy od nowego roku zamieszkali razem. Jak ja się mu pokaże z takimi zapasami
Stary 2012-11-06, 17:10   #3629
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Księżniczko, pisałyśmy o Tobie, zastanawiałyśmy się co tam u Ciebie, że się nie odzywasz. Nie mogę uwierzyć, ze tyle sie działo! Mam nadzieję, że się trzymasz i ze wszystko wróci do normy. Życie jest jak moneta - raz orzeł, raz reszka, ale pamiętaj, że teraz będzie już tylko lepiej.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:01   #3630
edyta29
Wtajemniczenie

hej, tydzień nie miałam internetu z racji przeprowadzki już jesteśmy na nowym mieszkaniu , ale jeszcze trzeba posprzątać nasze rzeczy bo wszystko wszędzie wyrozwalane , w sobotę robimy synkowi urodziny tak naprawdę miał 27 października ale z racji przeprowadzki przenieśliśmy na 10 listopada. zużycia u mnie super zakupy też były ale mniejsze jak zużycia.

Koniku co chwile coś kupujesz chyba baty Ci się należą

Księżniczko strasznie dużo kłopotów Ci się na głowę zwaliło ale po deszczu zawsze wychodzi słońce i będzie lepiej , dobrze że z mamą już w porządku

edyta29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości