|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Emilia ,Cziqa ja bym nie usnela w takiej temperaturze, my nastawiamy na dzien na 19 stopni, na noc na 18 i jest ok
![]() w ciąży jak bylo mi ciagle duszno nastawialam na 16-17 ![]() zaliczylismy jednak krótki spacer , bo przestalo padac ![]() u nas od dawna nie ma nocnych karmień, gdzies jak Mateuszek skończył 4 miesiące, bez jedzenie wytrzymuje nawet 12-13 godzin.
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka co za idioci!!! wspolczuje ja raz weszlam w wozkiem na 1 pietro i dziekuje bardzo tak codziennie :/
ide zaraz do fryzjera na farbe ciekawa jestem efektow
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie borykam sie teraz z innym problemem, otoz nadia nie chce jadac obiadkow :/ ani sloiczkowych ani moich ( a kiedys uwielbiala sloiczki), moze przez to jest bardziej glodna w nocy, bo w dzien praktycznie tylko na mleku jest, bo obiadku sladowe ilosci zjada, deserek caly lub pol. Ten apetyt jej sie zmniejszyl przy tych sloiczkach z grudkami, no ale bez sensu chyba w tym wieku dawac papki, musi nauczyc sie jesc czego innego. Zreszta deserki sa w postaci papkowatej i tez czasem nie chce. Monia troche jest dobrego z karmienia butla, bo jednak te 3h ciagiem pospisz, ale sen przerywany niestety. Moze u was bedzie lepiej. Powodzenia
|
|
|
|
|
#3964 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My używamy pampersów choć pierwsze pieluchy mieliśmy właśnie Huggiesa i były super. Cytat:
|
||
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
O rany Mravka wspolczuje!
tynka, ale masz dobre dziecko to chyba nagroda za te kolki, z ktorymi sie meczyliscie tyle czasu 12-13h bez jedzenia- szok ![]() Cytrynka fajnie masz , pochwal sie potem nowym kolorkiem ![]() Ale mi corcia dzis marudzi... :/ |
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
rybka to chyba prawda
jak ja sobie przypomne te dwa miesiace nie spania i jego placzu to sobie mysle, ze drugi raz bym juz chyba nie dala rady,a teraz (abym tylko nie zapeszyła) czasem w nocy sprawdzam czy zyje i oddycha, bo sie martwie, ze tak dlugo śpia jakby tego bylo malo to w dzien ma średnio dwie 2 godzinne drzemki Cytrynka konieczne sie pochwal ![]() dziewczyny Mateuszek non stop bziuka buzia ,pusta to pół biedy, ale najgorzej jak sobie przypomni podczas jedzenia, dzis wszystko wkolo bylo brudne
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-11-05 o 17:06 |
|
|
|
#3967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka co za pomysłowy Dobromir tam u Was mieszka
zbadać dna z pieluchy i niech gibie wózek po schodach .,...no i Ciebie też niech wnosia na poważnie to oby szybko naprawili ,bo wyłażenie z dzieckiem w kurtce jest porażkowe, dobrze ,że macie kombinezon to się przynajmniej nie podciąga pod szyję cały ps. znam przypadek zapchania rur w bloku przez zdechłe kurczaki , to dopiero trzeba mieć fantazję ![]() Monika 83 chyba nic wysokiego nie znajdziesz w tym rozmiarze ,ale może jednak wysoki basenik i w razie chlup chlup to woda wpadnie na ścianki albo do brodzika, zawsze to więcej zabawy niż w wanience a i jest szansa nie zalać sąsiadów
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem też czemu. znajomy nam o tym powiedział, no i patrzyłam na stronę huggiesa to jest tam właśnie taka informacja.
|
|
#3970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jaaaaa jeeee**eeeee...... Cytat:
Julcia budzi sie raz na mleko, czasem dopiero o 4-5.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Emigra jakich Ty pieluszek używasz? nie orientujesz się czy w Niemczech są huggiesy? wiem, że są chusteczki, bo chłopaki mi przywożą, ale nigdy na pampersy nie trafili i nie wiem czy u nich nie ma, czy po prostu nie mają okazji na nie natrafić?!
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dramat, głupota ludzka to czasem nie zna granic...
|
|
#3974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i wóżek na dół jak mama mi pomoże to znosimy obie z Filipem w środku jak mamy nie ma to lecę najpierw z wózkiem ( cały biorę i znoszę bez rozkładania na części już) a potem po młodego a z powrotem mama młodego na ręce plus torba z wózka itd a ja z całym wózkiem zaiwaniam na 3 piętro tętno 200 chyba ale daję rade nie powiem męczy ale co zrobić jak windy nie ma jak mamy nie ma to najpierw z młodym potem śmigam po wózek
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sklepach Huggiesow nie spotkalam. Ja uzywam Pampers Baby Dry od poczatku, raz skusilam sie na Baby Dream i mala miala zaczerwieniona pupke. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3977 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A tam na serio to smoczkowe dzieci chyba mniej sa przywiazane do bimbalow, tak mi sie wydaje cos ![]() Cytat:
Ja pare tyg temu przenioslam Anie do jej pokoju, i doslownie pare dni po przenosinach zaczela super spac, tzn sama chyba obsluguje smoka i wiekszosc nocek wogole nie musze jej pomagac czyt. wstawac i do niej isc. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Hehe czailam sie od paru tygodni ze smoczkiem TT nr 3, balam sie ze Ania sie bedzie dlawic i ciagle na 2 jechalam. Dzis przez przypadek dalam jej 3 i sie dziwie ce tak szybko i duzo wypila A i jeszcze pytanko odnosnie raczkowania. Czy wasze dzieci robia tak ze z pozycji na rekach i kolankach przechodza do pozycji na rekach i stopach? Bo moja jeszcze nie raczkuje, jak gdzies zmierza to raczej 'na komandosa', ale wlasnie tak na rekach i stopach to maniakalnie staje... |
|||||
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
producent Huggiesów wycofuje się z Polski i ogólnie z rynku Europejskiego. Docelowym krajem w Europie mają być Włochy i jakies jeszcze państwo.
Po powrocie z pracy ululałam niunię i sama zasnęłam na pól godzinki, tego było mi trzeba, jednak wolałabym dłużej (ale obudził mnie mąż wracający z pracy).
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy dziś u tego okulisty i Madzia miała przetykany kanalik, ile było płaczu i darcia że aż serce bolało. Dobrze że mąż był bo ją trzymał, miała tylko znieczulone oko kroplami, teraz też ma kropelki na tydzień. Piani doktor powiedziała że to powinno być zrobione już dawno bo im mniejsze dzieci tym lepiej, ale skąd miała wiedzieć, skoro pediatra powiedziała że samo przejdzie. Dobrze że sama zadziałałam. No i ta "przyjemność" kosztowała nas 250zł :/
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
o to ciekawe czy w UK Haggies tez beda wycofane, sa tu mega popularne, mam nadzieje ze nie wycofaja takich papierkow miekkich, uzywam do wycierania kupki
sa mega miekkie i nie podrazniaja skory jak chusteczki.nie wiem jak ja wroce do pracy, bo tz wrocil z pracy, wiec poszlam do biura zrobic porzadek z fakturami (chodze tam 1-2 w tyg zawsze z Hania). poszlam dzis sama i sie zastanawialam co tam moje dziecko robi, trudno mi sie bylo skupic na robocie, dodam ze biuro mam 30m od domu i poszlam na 20min (moj Tato mial racje ze jestem przewrazliwiona na punkcie Hani). oj pierwsze dni na pewno beda ciezkie jak wroce do pracy. Hanka zjadla owsianke, nawet jej dzis nie mylam (tylko buzie i raczki), bo spala w ciagu dnia tylko pol godziny wiec juz byla nie do ''zycia'', karmilam ja i zasypiala wiec ja do lozeczka i spi narazie. Tesciowa ma zdanie ze jak dziecko nie chce spac to niech nie spi...ja takiego zdania nie mam, bo troche pospac w dzien musi, dzis wyjatkowo Hania nie miala 2 drzemek i final taki ze byla strasznie marudna, bedzie mi latwo sprawdzic tesciowa, bo poznam kiedy Hania w dzien spala a kiedy nie. Tz na zakupach...czekam na ciasteczka ![]() dzis w UK bonfire night, fajerwerki, ogromne ogniska, bardzo klimatycznie, no ale my w tym roku w domu, pamietam ze 2 lata temu bylismy na kilka dni w Lake District (troche tam jezior jest i gorki, to juz blisko Szkocji) i tak pieknie bylo widac ogniska na wzgorzach. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Monia, oświadczenie na stronie głownej w PL
Cytat:
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze szkoda z tymi huggiesami, bo ja jestem z nich bardzo zadowolona. chyba będę musiała jakiś garaż podnająć i zapasy zrobić
|
|
#3983 |
|
Wtajemniczenie
|
o to jutro poszukam na uk stronach.
super, ogrzewanie nam padlo, teraz w sypialni jest 18 stopni, w nocy kilka razy sie wlacza, jak sie nie wlaczy to nad ranem chyba bedzie z 14 stopni!! juz dzwonilam do goscia od ogrzewania bo on zna ten dom wiec mam nadzieje ze do mnie oddzwoni jak najszybciej i przyjedzie jutro, a jeszcze tz jutro na szkoleniu caly dzien a ja zielona w temacie wlaczania, resetowania ogrzewania itd. ciasteczka przywiozl dobre Zia Tz kupil aptamil 0-12 ale comfort jest napisane, to chyba nie jest to zwykle co? zaraz sprawdze na ich stronie. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-11-05 o 20:26 |
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Ja nigdy nie używałam Huggisów, teraz tylko pampersy, jakbyście słyszały o jakiejś promocji to dajcie znać
używamy już 4+No i dziś wyszła nam górna lewa dwójka
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla wszystkich za ząbki my jeszcze bez zębów ja używam biedronkowych pieluch więc mnie trochę wycofanie Huggisów nie martwi![]() za zapchanie rur pieluchami co ludzie mają za pomysły
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Wtajemniczenie
|
a wlasnie Zia na stronie aptamil, first milk jest od 0-6 miesiecy, nie wiem co faktycznie jest na opakowaniu. wiec Tz kupil comfort, bo bylo tylko follow on - a mowilam mu aby tego nie kupowal.
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ząbka, u nas przebija się lewa górna jedynka, dwójki już się przebiły
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-11-05 o 21:26 |
|
|
|
|
#3989 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Juz keidys chyba Aguskaa pisala ze to taki okropny zabieg jest, dzieci bardzo placza My jutro mamy szepienia, chyba beda 3 klucia az bo 6-w-1, pneumo i meningo. No ale jak trza to trza ![]() Cytat:
![]() Ja dzis w sklepie porownywalam skladniki Aptamila 1 i Follow On (3) i one maja praktycznie bardzo podobny sklad tylko Follow On ma dwa razy wiecej zelaza, ktore wlasnie wiele dzieci zatwardza. First ma 0.52mg na 100ml plynu a Follow On ma 1mg. Sprawdz moze ile ma Comfort. Ja caly czas rozwazam czy nie sprobowac przejsc na trojke,dla tego zelaza wlasnie, ale poki co mam jeszcze 4 kartony to jeszcze troche czasu mi na zastanawianie zostalo. Na twoim miejscu bym chyba Hani dala wpierw Firsta (albo ten Comfort o ile ma tyle zelaza co First) bo tak mysle ze jak Follow On potrafi zatwardzic dzieci ktore wczesniej pily Firsta co dopiero dziecko piersiowe - balabym sie po prostu problemow z brzuszkiem u malej. Faktycznie na stronie jest napisane ze First jest do 6 miesiecy, ale wiem tez ze wiele ludzi za przyzwoleniem pediatrow ciagnie na pierwszym mleku dluzej. Doczytalam ze Comfort ma tyle samo zelaza co First: http://www.ocado.com/webshop/product...owder/35275011 Czyli mysle ze jak najbardziej sie nada dla Hani. Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-11-05 o 21:52 |
||
|
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
Zia Comfort ma 0.54mg/100ml, tylko poczytalam na forach angielskich i polskich i moze dzialac podobnie jak SMA Gold, ktory Hani nie sluzyl. chcialam wlasnie Aptamil first - ale Tz mowi ze nie bylo, wiec chyba zwroce ta puszke bo i pojade gdzie indziej i kupie zwykly aptamil first.
facet od ogrzewania jutro przyjedzie...uff mam nadzieje ze tymczasowo naprawi ogrzewanie i powie ze trzeba piec wymienic...bo juz mam dosc ![]() Hanciulek spi sobie. Dobrych nocek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

zbadać dna z pieluchy i niech gibie wózek po schodach .,...no i Ciebie też niech wnosi

a u nas o tyle gorzej, ze chcialabym kupic cos w Pl co moge zabrac pozniej do uk, ew. zamowic kuriera tak jak ostatnio... Pomyslow wiele i chcialoby sie kupic duuuzo, ale rozsadek bierze gore, musze wiec wymyslic cos madrego
A tam na serio to smoczkowe dzieci chyba mniej sa przywiazane do bimbalow, tak mi sie wydaje cos