Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2448 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 18:19   #73411
rozsznurowana
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

a mi żel lniany nie zgęstniał, jest jak woda robiłam pierwszy raz i wyglądało to tak: nasypałam dwie łyżeczki siemienia do garnka, zalałam szklanką wody, zagotowałam, wrzało jakąś minute, odcedziłam, wlałam do szklanki i do lodówki. robiłam to koło 10 rano a teraz woda co prawda użyłam go ale nie wiem czy w takiej konsystencji coś to da

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:29   #73412
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
jeżeli ma taki sam skład jak ten Bobini to jest na SLSie...
Ma SLS, ale nałożyłam olej , zapomniałam o braku Facelle i zostaje mi zmycie Barwą lub tym Pinio więc nie wiem które zło wybrać
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:31   #73413
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Moje dzisiejsze, powiem Wam że mnie troszkę spuszyło ahh ta pogoda
Śliczne Ja bym jednak te ruloniki trochę poroździelała

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
a mi żel lniany nie zgęstniał, jest jak woda robiłam pierwszy raz i wyglądało to tak: nasypałam dwie łyżeczki siemienia do garnka, zalałam szklanką wody, zagotowałam, wrzało jakąś minute, odcedziłam, wlałam do szklanki i do lodówki. robiłam to koło 10 rano a teraz woda co prawda użyłam go ale nie wiem czy w takiej konsystencji coś to da
ma się gotować (czyli wrzeć) z 10 minut. I ja sypię 2 łyżki a nie łyżeczki
Stary 2012-11-05, 18:32   #73414
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
ma się gotować (czyli wrzeć) z 10 minut. I ja sypię 2 łyżki a nie łyżeczki

głupia ja

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

Stary 2012-11-05, 18:34   #73415
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
za krótko im dłuższy czas gotowania tym żel gęstszy, ja najczęściej trzymam na ogniu 7 min (od zagotowania oczywiście) , nie jest wtedy bardzo lejący się, ani nie za gęsty bo taki ciężko mi rozprowadzić na włosach
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:40   #73416
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Nie dałam! Zapytał mnie czy może wyprostować, to powiedziałam, że wolałabym nie, bo unikam prostownicy. No to wysuszył, na prosto ofc (nigdy nie widziałam, żeby fryzjer suszył z dyfuzorem) prędkość podmuchu 150 km/h, temperatura pewnie maks. Ja na głowie pudel, no bo co innego.
Powiedział, że musi podprostować końce, bo nie widzi czy równo. Ja parzę, a tu cała głowa prosta.
Płakać mi się chciało jak mi te włosy prostował, słabo mi było, dosłownie. No ale nic złego się nie stało. Dalej się kręcą, suche nie są.

Mój fryzjer zawsze prostuje na szczotce Spoooko, włosom od jednorazowego wyprostowania nic nie będzie. Bardzo ładnie wyszło.

Cytat:
Nie testowałam, ale chciałam zauważyć, że to ma świetną nazwę http://zielonyklub.pl/oleje-masla-wo...-murumuru.html

Cytat:
Co do maseł to jestem na etapie tych pospolitych
Ja miałam w zeszłym roku szaleńczy okres wypróbowywania olejów i wosków Ale mi przeszło, okazało się, że najlepiej działa olej winogronowy z szafki, rycyna i kokos. Do dziś zużywam inne (no, te zimnotłoczone z przyjemnościową wyjadam i zdecydowanie wolę takie ich zastosowanie).
Teraz już bez ciśnienia oglądam sobie różne cuda i zastanawiam się, czy by mi pasowały, jak nie do włosów to do buzi i ciała. Kokos do ciała wielbię bezgranicznie - zlikwidował mi uporczywą plamkę posłoneczną.
Pewni kupię sobie to masło kawowe, kiedy tylko w szafce z kosmetykami zobaczę tylną ściankę
Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
W ogóle odkryłam że moje włosy są chyba niskoporowate - są śliskie jak się po nich jeździ i mimo, iż zostawiłam je do schnięcia ok 13-14 to nadal są gdzieniegdzie wilgotnawe. Czyli pasowałoby ;]
Mnie ta porowatość zastanawia. Przed CG włosy schły mi pierdylion godzin, teraz raczej szybciej. Nie chce mi się wierzyć, że zwiększyła mi się porowatość, tym bardziej że przez jakiś czas stosowałam kwaśne spraje do włosów.
Schnięcie musi zależeć też od innych rzeczy.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Trzeba było go na trochę zostawić przed przecedzeniem.
Stary 2012-11-05, 18:42   #73417
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Następnym razem użyję wcześniej

A czym reanimowałaś włosy?
Bardzo ładne

A ja dzisiaj dostałam bardzo dużo komplementów, bo przyszłam do szkoły lekko odmieniona
Włosy pofarbowane szamponem koloryzującym bez amoniaku-kolor kasztan, prosta grzywka+ loczki, niestety żel wgniotłam dopiero rano, ale i tak były ładne, bo na noc skręciłam je w ślimaczki
Nikt nie wierzył, że na prawdę tak kręcą mi się włosy, bo bez ślimaczków, a z żelem miałam identyczne

Nie chodziłam tydzień do szkoły, a tu tak mi się zaczęły włosy kręcić, jak umyję normalnie, bez stylizacji to robi się siano.. już wiem, że nie mogę ich czesać, tylko na mokro.

Jakie macie sposoby na reanimację loczków, na następny dzień?
wieczorem popryskałam trochę wodą z żelem lnianym i powgniatałam samego lnianego trochę i do spania z sucharkami, rano mokrymi rękoma odgniotłam sucharki i dołożyłam trochę żela tam gdzie było mało falowano, zostawiłam do wyschnięcia i odgniotłam resztę sucharków z rękoma nakremowanymi kremem z biedrony
Cytat:
dwie łyżki na szklankę
Stary 2012-11-05, 18:48   #73418
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Twoje włosy przypominają mi loki Ewalucji
w pierwszej chwili też tak pomyslalam, ale Ewalucja ma jednak inne, tutaj ten skręt jest bardzo nisko, zastanawiam sie, czy jest wynikiem zakręcania włosów w ślimaczki ( nie uzyskałam odpowiedzi jak pytalam o to ) czy same tak sie skręcają nisko.

Moje dzisiejsze, nic nowego z nimi nie robilam - mycie pottersem, d/s bingo z shea b/s niebieska joaśka, zel lniany ( ciepły ) i kapka mrożącego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.11.12.jpg (176,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.11.jpg (98,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05.11.jpg (149,7 KB, 29 załadowań)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:51   #73419
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Myślę że mogłam również przesadzić z pielęgnacją, za często i za dużo olejów nakładałam i również na skalp...
Bardzo możliwe i z tego co piszesz śmiem podejrzewać, że przyczyną mogą być właśnie produkty nakładane na skórę głowy.

Cytat:
dziewczyny Ci już wspomniały co i jak z żelem, a ja od siebie dodam, że lniana wode która zrobiłaś, możesz użyć jako płukankę

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:52   #73420
antoninamotyl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
w pierwszej chwili też tak pomyslalam, ale Ewalucja ma jednak inne, tutaj ten skręt jest bardzo nisko, zastanawiam sie, czy jest wynikiem zakręcania włosów w ślimaczki ( nie uzyskałam odpowiedzi jak pytalam o to ) czy same tak sie skręcają nisko.

Moje dzisiejsze, nic nowego z nimi nie robilam - mycie pottersem, d/s bingo z shea b/s niebieska joaśka, zel lniany ( ciepły ) i kapka mrożącego.
przecież pisałam już nie raz, że na noc robię dwa ślimaczki i mnie to w zupełności uszczęśliwia. Nie chce mieć loków aż od czubka głowy, bo czuje sie dziwnie.
Stary 2012-11-05, 18:58   #73421
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mój fryzjer zawsze prostuje na szczotce Spoooko, włosom od jednorazowego wyprostowania nic nie będzie. Bardzo ładnie wyszło.
moja fryzjerka ostatnio miała minę jak nie zgodzilam sie na układanie na szczotkę, prostowanie tudzież suszenie wyszłam z piękna szopą ( rozczesane włosy) prosto do auta i do domu nakładać maseczki

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
przecież pisałam już nie raz, że na noc robię dwa ślimaczki i mnie to w zupełności uszczęśliwia. Nie chce mieć loków aż od czubka głowy, bo czuje sie dziwnie.
ano widzisz, dla mnie dziwnie wygladają takie pozwijane same końce, gdyby skręt był troszkę wyżej wyglądałoby bardziej naturalnie.

W sumie każdy dąży do swojego ideału

Stary 2012-11-05, 19:09   #73422
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
moja fryzjerka ostatnio miała minę jak nie zgodzilam sie na układanie na szczotkę, prostowanie tudzież suszenie wyszłam z piękna szopą ( rozczesane włosy) prosto do auta i do domu nakładać maseczki
Mój się ostatnio po obcięciu spytał, co chcę dalej z nimi robić, suszyć na prosto czy układać Ale zastrzegłam na początku, że mam zamiar nosić kręcone włosy. Wcześniej (przed CG) niepytany prostował na szczotce.

Gdybym ostatnim razem przyjechała do niego autem, to pokusiłabym się na układanie włosów, ciekawa jestem, co by zrobił z wyczesanymi na prosto po cieniowaniu Ale przyjechałam tramwajem i tak bałam się bidy z nędzą, więc standardowo poszła w ruch suszara i szczota.
Może następnym razem zaryzykuję, tylko kiedy to będzie, rok od cięcia a tu zero rozdwojeń, kształt fryzury ok... nie ma po co iść...
Stary 2012-11-05, 19:11   #73423
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe i z tego co piszesz śmiem podejrzewać, że przyczyną mogą być właśnie produkty nakładane na skórę głowy.
Pewnie i masz rację, odstawiłam oleje, bo w sumie efektów i tak ie widziałam, już od dwóch miesięcy nie olejuję...
teraz tylko powiedzcie czy mam myć te włosy, bo wśród tylu produktów nie moge nic znaleźć dla siebie

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:11   #73424
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny Ci już wspomniały co i jak z żelem, a ja od siebie dodam, że lniana wode która zrobiłaś, możesz użyć jako płukankę

ooo dziękuję, przynajmniej się nie zmarnuje

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

Stary 2012-11-05, 19:12   #73425
Majka1503
EDUkator

Miskaa78 wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale... chodź pougniatać mi włosy
Cudne masz kręcioły
A ja sobie swoich nie umiem nawet ugnieść z tyłu

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:20   #73426
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Mój się ostatnio po obcięciu spytał, co chcę dalej z nimi robić, suszyć na prosto czy układać Ale zastrzegłam na początku, że mam zamiar nosić kręcone włosy. Wcześniej (przed CG) niepytany prostował na szczotce.

Gdybym ostatnim razem przyjechała do niego autem, to pokusiłabym się na układanie włosów, ciekawa jestem, co by zrobił z wyczesanymi na prosto po cieniowaniu Ale przyjechałam tramwajem i tak bałam się bidy z nędzą, więc standardowo poszła w ruch suszara i szczota.
Może następnym razem zaryzykuję, tylko kiedy to będzie, rok od cięcia a tu zero rozdwojeń, kształt fryzury ok... nie ma po co iść...
gdy postanowiłam podciac końcówki poszłam do "fryzjerki" z włosami ułozonymi "na prosto" zeby nie stracic połowy włosów podczas czesanie stylizowanych włosów, ale pańcia mnie zaskoczyła, wyjeła grzebyk taki mały gesciutki jak żule noszą w tylnej kieszonce i wsadziła mi go przy samym czubku głowy zaprotestowałam gośno - rozczesała `mi od dołu ale samo to czesanie mnie zirytowało na tyle mocno, ze wyszłam
Druga fryzjerka nie popelniła juz takiego czynu - tak sama z siebie bedę do niej chodzić.
Staram sie podcinac koncówki chociaz co poł roku, ot tak dla odswieżenia.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Miskaa78 wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale... chodź pougniatać mi włosy
Cudne masz kręcioły
A ja sobie swoich nie umiem nawet ugnieść z tyłu
nie ma sprawy

spróbuj harmonijkowanie z głową do dołu, u mnie to w zupełności wystarcza

Stary 2012-11-05, 19:26   #73427
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
teraz tylko powiedzcie czy mam myć te włosy, bo wśród tylu produktów nie moge nic znaleźć dla siebie
Już Ci odpisywałam wcześniej: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2736

Poza tym z tego o czym wspominano na wątku: babydream fur mama, facelle, hipp, sanosan, dulgon, odżywki: potters, bingo, hergon, naturie, jeżeli Ci to nie przeszkadza to fitomed ma shampoo gdzie sles występuje dalej w składzie

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:30   #73428
Majka1503
EDUkator

Cytat:

nie ma sprawy

spróbuj harmonijkowanie z głową do dołu, u mnie to w zupełności wystarcza
U mnie trudniej z tym, bo włosy mam do ramion i te na 'długości głowy' nie chcą się ugniatać ładnie, a te między początkiem karku a ramionami dopiero falują

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.

Stary 2012-11-05, 19:32   #73429
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Ma SLS, ale nałożyłam olej , zapomniałam o braku Facelle i zostaje mi zmycie Barwą lub tym Pinio więc nie wiem które zło wybrać
ja bym chyba jednak zmyła Pinio
Cytat:
super, lubię Twoje włosy
Stary 2012-11-05, 19:36   #73430
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
U mnie trudniej z tym, bo włosy mam do ramion i te na 'długości głowy' nie chcą się ugniatać ładnie, a te między początkiem karku a ramionami dopiero falują
dasz radę, najpierw przechyl glowę w jedna stronę pougniataj czy hermonijkuj, potem w drugą. Jak tył słabiej faluje poswięc mu więcej czasu, więcej stylizatora daj.
Ja zauważyłam, ze moje włosy na karku włosy sa bez stylizatora, juz drugi raz biorąc sie za odgniatanie sucharków tam ich nie znajduję - kolejny raz muszę pamiętać o tym miejscu i tak go nie pomijac, bo golfy szaliki i brak ochrony to nie moze sie dobrze skończyć.

Katie - dziękuję

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-11-05 o 19:38
Stary 2012-11-05, 19:37   #73431
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
hej z tego co pamiętam to nie tyle chodziło o skondensowaną dawkę kofeiny, ile o zawartość tauryny. Czytałam o tym bodaj w Focusie w jakimś artykule o badaniach naukowych nad powszechnymi środkami dostępnymi jako "spożywka" oraz klasyczne "uzależniacze". Szczerze mówiąc myślę, że umiarkowana dawka dramatu nie zrobi (w końcu alkohol też człowiek pije w umiarkowanej dawce raz na jakiś czas i nie staje się alkoholikiem). Sama jednak kiedyś miałam bardzo intensywny czas zawodowo i mimo odsypiania i zróżnicowanej diety przy częstym piciu napojów energetycznych bardzo źle się czułam (przede wszystkim bóle głowy) - odstawiłam - przeszło . Podobnie z kawą espresso - testowałam na sobie w innym intensywnym okresie (do 2-3 dziennie - nie na raz) - to z kolei przyprawiło mnie o solidny rozstrój żołądka - odstawiłam i żołądek wrócił do normy.
Czy dałabym napój energetyczny jakimkolwiek dzieciom? nie.
rodzinie? i odradzałabym
przestrzegłabym znajomych (w tym Ciebie)?tak
ale myślę, jw - w umiarkowanej dawce każdy sobie sterem żeglarzem okrętem
Rozumiem. Ja napojów energetycznych dużo nie pijam, raczej sporadycznie. Co innego kawa i alkohol…

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Odrastam z boba, który był zrobiony na dość mocno pocieniowanych i odrośniętych włosach - miałam rok temu zaćmienie i totalny bałagan na głowie, potem wróciłam do boba (wcześniej z dnia na dzień sama sobie ścięłam jakieś 30cm włosów, ah, ten spontan ).

No i bonusiwo, bo wszyscy uwielbiają go oglądać :P:P
Ładne włoski masz I Kotka cudownego

Cytat:

Moje dzisiejsze, powiem Wam że mnie troszkę spuszyło ahh ta pogoda
Jaaaakieeee rulooooony

Cytat:
Nie szarpałam ich w żaden sposób, więc przyczyną może być albo zły szampon, chociaż wątpię i nie wiem czym myć włosy... Bd odpada, odżywki rownież. Myślę że mogłam również przesadzić z pielęgnacją, za często i za dużo olejów nakładałam i również na skalp... A jeżeli nie to to hormony... Wybieram się w tygodniu do dermatologa, ale jak powiem mu że nakładałam na włosy oleje to znowu popatrzy na mnie jak na wariatkę i powie że to absolutnie zakazane, chociaż ja wiem że olejowanie jest jak najbardziej pozytywne
Możliwe, że to jednak wina olejowania. Może być tak, że olejowanie służy włosom, ale nie służy skalpowi. Wtedy najlepiej nie nakładać oleju w okolice skóry głowy.

Cytat:
Oddawaj włosy, śliczne są!

Cytat:
gdy postanowiłam podciac końcówki poszłam do "fryzjerki" z włosami ułozonymi "na prosto" zeby nie stracic połowy włosów podczas czesanie stylizowanych włosów, ale pańcia mnie zaskoczyła, wyjeła grzebyk taki mały gesciutki jak żule noszą w tylnej kieszonce i wsadziła mi go przy samym czubku głowy zaprotestowałam gośno - rozczesała `mi od dołu ale samo to czesanie mnie zirytowało na tyle mocno, ze wyszłam
Musiała się zdziwić
Stary 2012-11-05, 19:47   #73432
roz09
Raczkowanie

Ja właśnie zrobiłam żel lniany , i teraz siedzę z odżywka d/s , i sie zastanawiam kiedy żel nałożyć ?
a) odżywka b/s potem żel i potem parę minut plopping ?
b) odzywka b/s , plopping i potem żel na koniec ?
Stary 2012-11-05, 19:48   #73433
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Chyba okres drobnicy już minął całkiem? Śliczne

Cytat:
Moje podczas ostatniej wizyty (kiedy to ścięto mi z 15 cm zamiast 6 ) też byly tak traktowane. Poprosiłam o szerszy grzebyk i sama rozczesałam, a mogłam uciec
Stary 2012-11-05, 19:57   #73434
antymezis
Raczkowanie

Niestety, dziewczyny, niepotrzebnie się ekscytowałam z tym babassu . Ostatnio chyba dostałam jakiejś zaćmy - polazłam dzisiaj i stoi sobie zwykły szampon z babassu i slsem . Przepraszam za wprowadzanie w błąd :/

Ja dzisiaj właśnie kupiłam to psikadło Liliputza (w Biedronce byłam raz i Pinio nie było, najwyżej kupię sobie kiedyś przy okazji, mam za daaaleko Biedronkę ), widzę, że ma jedwab i miód, a zapach jest dopiero na końcu. No, ale na drugim jest alcohol, ale nie denat, myślałam, że jeśli nie denat to nie ma tragedii , w końcu alterra też ma alcohol i moich włosów to nie rusza (ostatnio mało co je rusza ). Powiedzcie, czy jest pewne, że zrobię sobie nim tragedię?

Jestem bardzo zadowolona z nich, jeszcze z miesiąc temu końcówki grzywki wyglądały jak wyszarpane przez psa, a teraz zrobił się lok (a właściwie fala).

Wam serio miód włosy rozjaśnia? Moich włosów nie łapie, a co ciekawe na przykład lipa trochę zmienia mi odcień, tak samo jak dąb i pokrzywa. A miód nic. Jakieś anomalie chyba
Ale żeby nie było zbyt różowo - kiedyś miałam problemy ze skrętem po prawej stronie, teraz dla odmiany lekko grymasi lewa. Żyją własnym życiem, ot co

26.10.2011 - 27 cm
1.12.2011 - ok. 30 cm ()
2.11. 2012 - ok. 39 cm (w tym dwa podcięcia lalala )
Cel: hm...
antymezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:09   #73435
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
mam Rowentę CV4952 Powerline, i sobie ją chwalę zapłaciłam za nią 100 zł

w mojej niestety trzeba, ale ja suszę i tak najczęściej naprzemiennie ciepłym i zimnym
Skoro ten chłodny daje radę, to chyba zamówię.
Cytat:
[COLOR=Black]Mój fryzjer zawsze prostuje na szczotce Spoooko, włosom od jednorazowego wyprostowania nic nie będzie. Bardzo ładnie wyszło.

Ja miałam w zeszłym roku szaleńczy okres wypróbowywania olejów i wosków Ale mi przeszło, okazało się, że najlepiej działa olej winogronowy z szafki, rycyna i kokos. Do dziś zużywam inne (no, te zimnotłoczone z przyjemnościową wyjadam i zdecydowanie wolę takie ich zastosowanie).
Teraz już bez ciśnienia oglądam sobie różne cuda i zastanawiam się, czy by mi pasowały, jak nie do włosów to do buzi i ciała. Kokos do ciała wielbię bezgranicznie - zlikwidował mi uporczywą plamkę posłoneczną.
Pewni kupię sobie to masło kawowe, kiedy tylko w szafce z kosmetykami zobaczę tylną ściankę

Mnie ta porowatość zastanawia. Przed CG włosy schły mi pierdylion godzin, teraz raczej szybciej. Nie chce mi się wierzyć, że zwiększyła mi się porowatość, tym bardziej że przez jakiś czas stosowałam kwaśne spraje do włosów.
Schnięcie musi zależeć też od innych rzeczy.
Ja wiem, że jedno prostowanie szkód nie narobi, ale aż żal patrzeć jak włosy fryzjer prostuje. Wysmarował jakimś zabezpieczaczem, to parowały te włosy. Zależało mi na obcięciu końców, to nie uciekłam.

Oleje to też tak zużywam, ale maseł na włosy się boję, więc nie zamawiam. Kokosa włosy nie lubią, puszą się jak szalone, ale ciało owszem, podoba się.

A co do schnięcia to mam to samo. Mimo, że mam wysokoporowate i idą w dół, to schną szybciej. Co nie zmienia faktu, że schną z 6h.
Cytat:

ano widzisz, dla mnie dziwnie wygladają takie pozwijane same końce, gdyby skręt był troszkę wyżej wyglądałoby bardziej naturalnie.
Dla mnie też dziwnie wyglądają korkociągi zaczynające się na wysokości ramion.
Cytat:

Ja specjalnie zawsze idę w rozpuszczonych i mówię, że tak chodzę na co dzień a oni mają gdzieś zakodowane, że klientkom włosy się prostuje.

Jak to robisz Ja zabezpieczam czym się da a i tak masa rozdwojeń. MASA. Spanie w rozpuszczonych chyba aż tak nie rozdwaja.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez antymezis Pokaż wiadomość
Wam serio miód włosy rozjaśnia? Moich włosów nie łapie, a co ciekawe na przykład lipa trochę zmienia mi odcień, tak samo jak dąb i pokrzywa. A miód nic. Jakieś anomalie chyba
Ale żeby nie było zbyt różowo - kiedyś miałam problemy ze skrętem po prawej stronie, teraz dla odmiany lekko grymasi lewa. Żyją własnym życiem, ot co
Rozjaśnia, ale szału nie ma. A daje ten miód gdzie się da.
Kiedyś w przypływie desperacji chciałam go w wodą utlenioną mieszać ale to tylko był chwilowy kryzys.
Stary 2012-11-05, 20:15   #73436
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Tak Cię trzymam w otwartym oknie i myślę...
A weź im maskę z mlekiem owsianym trzaśnij. Nie wiem co im może dolegać, ale jak cóś pomoże to wpadniemy na trop? Nez używa nawet samego mleka owsianego KLIK tylko mniej wody
Tylko, żebym się nie przeziębiła w przeciągu - tak w otwartym oknie, i z mokrymi włosami
A spróbuję, skoro polecasz, maska nawilżająca jest super. Dziękuję za pochylenie się nad moim problemem

Cytat:
Szsz jak dobrze Cię widzieć, tęskniłam W lipcu pisałaś o prostym szamponie ze slesem - postanowiłam też spróbować, kupiłam taniochę w markecie... i faktycznie lepiej podziałała niż wypasione szampony z trylionem substancji odżywczych! To trochę zmieniło moje myślenie, co naprawdę wpływa na wypadanie włosów w moim przypadku.
Miło mi
(i że tęskniłaś, i że byłam natchnieniem )
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:16   #73437
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Już Ci odpisywałam wcześniej: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2736

Poza tym z tego o czym wspominano na wątku: babydream fur mama, facelle, hipp, sanosan, dulgon, odżywki: potters, bingo, hergon, naturie, jeżeli Ci to nie przeszkadza to fitomed ma shampoo gdzie sles występuje dalej w składzie

bardzo ci dziękuję

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:17   #73438
issey87
Raczkowanie

o mamo, ale żeście naprztykały postów od wczoraj.. ja właśnie wróciłam z pracy po prawie 12 godzinach (kocham zamknięcia miesiąca. :/) i ledwo nadrobiłam.

Dzisiaj pierwszy raz użyłam garniera AiK na końcówki jaki odżywki b/s i wiem jedno.. moje włosy go kochają. Dawno nie miałam tak miękkich końcówek. Mniam.
Jednak chyba na początku będę kłaki nosiła lekko związane i póki nie będą odpowiednio nawilżone i odbudowane nie będę straszyć społeczeństwa. I tak po 6h w pracy trafił mnie szlag i je związałam.
Stary 2012-11-05, 20:18   #73439
Majka1503
EDUkator

Cytat:
dasz radę, najpierw przechyl glowę w jedna stronę pougniataj czy hermonijkuj, potem w drugą. Jak tył słabiej faluje poswięc mu więcej czasu, więcej stylizatora daj.
Ja zauważyłam, ze moje włosy na karku włosy sa bez stylizatora, juz drugi raz biorąc sie za odgniatanie sucharków tam ich nie znajduję - kolejny raz muszę pamiętać o tym miejscu i tak go nie pomijac, bo golfy szaliki i brak ochrony to nie moze sie dobrze skończyć.

A ja tył ugniatam 2 razy krócej niż przód, bo mnie ręce bolą przy tym i ledwo sięgam

Stary 2012-11-05, 20:23   #73440
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Tylko, żebym się nie przeziębiła w przeciągu - tak w otwartym oknie, i z mokrymi włosami
A spróbuję, skoro polecasz, maska nawilżająca jest super. Dziękuję za pochylenie się nad moim problemem

Miło mi
(i że tęskniłaś, i że byłam natchnieniem )
moja siostra włosowa wróciła !
włoski dojdą do siebie
Cytat:
A ja tył ugniatam 2 razy krócej niż przód, bo mnie ręce bolą przy tym i ledwo sięgam
i tu jest pies ...wróóóóóóć lok pogrzebany, zacznij w takim razie od tyłu, to jak energii zbraknie, nie będzie dużej róznicy w skręcie między przodem a tyłem głowy.
Czemu Cie ręce przy tym bolą moze za możno ugniatasz czy jak?
po spłukaniu d/s odsącz włoski ruchem ugniatającym, nałoz b/s tym samym sposobem i potem żel/ żele - to powinno skrócić czas stylizowania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości