|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
|
|
|
|
#1713 | ||
|
AGA :)
|
Cytat:
Śliczne włosy ! ![]() Cytat:
Choć właściwie może to być ciekawa odmiana Mam znajomą która miała piękne, długie i zadbane włosy a ścięła na chłopaka. Wygląda i czuje się rewelacyjnie Dziewczyny - okulranice. Jakie macie oprawki? Zachciało mi się zmiany i szukam inspiracji. Mierzyłam dziś piękne i chyba się na nie zdecyduję, ale jeszcze chcę się przejść z Tżtem żeby mi doradził
|
|
|
#1714 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to powiedziała, że to ciemny blond. A propo włosów to czaję się na jakiś ciepły ciemniejszy blond/bardzo jasny brąz. Tylko trochę się boję, nigdy nie miałam takich jasnych włosów, zawsze farbowałam się na ciemne brązy w których wyglądałam blado Szukam jakiegoś ładnego płaszcza na teraz i nic ciekawego nie widziałam. Mój obecny tak mi się opatrzył, że już nie mogę na niego patrzeć, nie mówiąc o noszeniu |
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przychodzę z problemem moralnym i trudnym pytaniem
Powiedzcie, macie czasem wyrzuty sumienia że kupujecie za dużo ubrań? Bo mi się czasem coś takiego włącza: znowu kupiłaś kolejną spódnicę tylko dlatego że była ładna i samotna na sklepowym wieszaku Nie mówię tutaj o kupnie rzeczy niezbędnych, a o pewnego rodzaju fanaberiach i zakupach dla przyjemności![]() Niczego pilnie nie potrzebuję, ale mam całą listę rzeczy ubraniowych i kosmetycznych które chce mieć. Zastanawiam się czasem do czego mnie zaprowadzi takie ciągłe "chcenie" i brak zaspokojenia w tej dziedzinie. Czy nie zginę przypadkiem przygnieciona szafą i toaletką Nieużywanych rzeczy pozbywam się szybko, ale i tak moja szafa się ciągle rozszerza, bo kupuję coraz więcej. Mam mnóstwo perfum i ciągle planuję zakup kolejnych. Kosmetyków pielęgnacyjnych sobie nie żałuję, bo piękna cera i idealnie zadbane włosy to moja wizytówka, więc bogata kolekcja daje przełożenie w postaci świetnych rezultatów. Najbardziej martwię się rosnącą zawartością szafy. Na zakupy stacjonarne rzadko mam czas, ale kliknięcie myszką jest bardzo proste i zgubne w skutkach Tym bardziej że jesienne kolekcje głównie Zary i Mohito należą do moich ulubionychNie pozostaje mi chyba nic innego jak wprowadzić samodyscyplinę i ostrą selekcję ubrań |
|
|
|
#1716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Za to wkurza mnie niesamowicie jak ktoś mówi (a najbardziej jak mówi to mój TŻ): A: bardzo ładną masz bluzkę B: (najczęściej mój TŻ) a ile kosztowała... albo jesteśmy na zakupach, jest coś fajnego i cena też nie mała i komentarze, że tyle kosztuje, że ja bym za tyle nie kupił/a, że drogie, że nie szkoda Ci kasy blablabla a najbardziej rozwala mnie tekst: a wiesz ile to kosztuje?! |
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
używasz jakiejś odżywki do włosów, okazuje się, że tak naprawdę nie jest taka fajna, kupujesz maskę do włosów, bo ponoć lepsza, a okazuje się, że ma w składzie coś czego nie powinna, potem nagle wszyscy olejują[jest takie słowo![]() ] włosy i też chcesz, bo super rezultaty, doczytujesz, że wycofują twoją odżywkę z rossmana i lecisz kupić zapas... to z włosami to akurat przykład, bo jakoś najłatwiej można to zobrazować
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
blekitne_niebo - ja na szczęście dużo nie kupuję, mimo, że bardzo bym chciała, ale mnie zwyczajnie nie stać
niemniej jednak jak już odłożę sobie jakąś większa sumkę i lecę ją wydać to często biorę rzeczy, które mimo, iż są ładne to kompletnie mi niepotrzebne. Na szczęście zazwyczaj w porę uświadamiam sobie, że nie warto kupować tej bluzki czy tych spodni. Dla mnie dobrą opcją jest lista potrzebnych rzeczy - jak kto woli "must haves" udaje mi się trzymać tylko tej listy, czasem nawet skreślam daną rzecz bo po jakimś czasie stwierdzam, że wcale mi się nie przyda
|
|
#1719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ag4 - Dziękuję
![]() ![]() Cytat:
. Martwi mnie tylko fakt, że pod fartuch i tak nie muszę się stroić, więc wiele rzeczy w mojej szafie się marnuje![]() Zawsze wiedziałam, że praca w banku, albo w kancelarii to moje przeznaczenie . O albo założę własną firmę![]() Cytat:
. Kiedyś przeczytałam na jakimś wątku, że to 'owczy pęd' |
||
|
|
|
#1720 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
I tez niespecjalnie bedzie za co poszalec pracujac w banku
![]() wlasna kancelaria to z perspektywy udanych zakupow duzo lepsza opcja![]() Dawno sie tu nie udzielalam, ale mam nadzieje,ze mnie nie wygonicie... dzis juz nie moglam sie powstrzymac i musialam napisac, bo zarowno temat farbowania wlosow, jak i okularow jest mi meeeega bliski ![]() Co do wlosow to pierwszy raz od 7 lat!!!! wybieram sie o fryzjera na farbowanie... i powiem wam,ze mam stracha,ze hohoho... lubie moj naturalny kolor, taki ciemny braz, ale niestety pojawilo mi sie mnostwo cienkich siwych wlosow i doszlam do wniosku,ze trzeba cos z tym zrobic...narazie mysle o ombre albo orzechowych/mokka refleksach, ale nie wiem co fryzjerka na to ![]() ![]() A co do okularow to kupilam nie tak dawno nowe oprawki i postawilam na takie jak na fotce pozniej Serdecznie polecam nawet jesli nie jestescie przekonane do czarnych oprawek- od srodka sa przezroczyste i to ladnie rozswietla buzie, a same okulary nie sprawiaja wrazenia ciezkich |
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1723 | ||
|
|
Cytat:
Czasami poszaleję na wyprzedażach, ale już w zeszłym roku udało mi się nie zwariować i nie nakupowałam mnóstwa (nie)zbędnych rzeczy Mam nadzieję, że i Tobie się uda złapać tą równowagę ![]() Z ubraniami się uporałam, ale wciąż pracuję nad ograniczeniem zakupów kosmetycznych Cytat:
A tak to wszystko poszło we wcierki, balsamy i inne mazidła
|
|
|
#1724 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie oprawki
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale wszystko wskazuje na to, że będę lekarzem stomatologiem Także biały fartuszek i ortopedyczne bucikiJa noszę soczewki, ale mam również okulary do noszenia czasem przed zaśnięciem, które klasyczne raczej nie są . Grube brązowe oprawki w lekką panterkę
Edytowane przez LadyI Czas edycji: 2012-11-05 o 20:55 |
|
|
|
|
#1728 | |
|
|
aniser bardzo fajne oprawki!
Mierzyłam też dziś kocie i też mi się podobały, fajnie modelują twarz. Chcę czarne albo brązowe ![]() Mam problemy z internetem dziś i jak pisałam poprzedniego posta to nie widziałam Twojego ze zdjęciem oprawek ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- ahh napisałam podciągnąć a ja przeczytałam podciąć ![]() i po co mi te okulary? oo mam bardzo podobne Cytat:
|
|
|
#1729 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam odwrotny problem, nie kupiłabym żadnej, bo w każdej coś mi się nie podoba (najczęściej cena ), ale zostałam bez zwykłej, eleganckiej torby a przydałaby się, bo te co mam nie pasują do eleganckich strojów a mi się szykuje kilka ważnych wyjść w najbliższym czasie |
||
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ktoś mnie pyta o cenę i jak uzyskuje wreszcie odpowiedź komentarza: ja bym za tyle nie kupiła/ mi byłoby żal wydać tyle/ nie szkoda ci? A komu mam żałować? sobie? Zwykle takie komentarze serwują osoby, które sobie wszystkiego odmawiają, na wszystko im żal pieniędzy. |
|
|
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na poczatku mialam delikatne obawy czy dobrze w nich wygladam, ale nazbieralam sie tylu komplementow co nigdy takze polecam![]() A RayBany w szczegolnosci- nie zsuwaja sie, nie uciskaja, moje przezyly nawet uderzenie szyba bagaznika ![]() Gdyby nie cena (niestety, bardzo duzo place za same szkla) to pewnie skusilabym sie na druga pare, brazowa wlasnie
|
||
|
|
|
#1732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sama jakoś w styczniu umówię się do okulisty, bo teraz pewnie mnie nigdzie nie zapiszą na nfz bo czuję, że wzrok mi się pogorszył przez pracę i na wykłady przydałyby mi się okulary...Kiedyś też sobie wymyśliłam, że mogłabym być sekretarką w kancelarii przyszłego męża, przyjemne z pożytecznym ![]() I nikt tu nikogo stąd nie wygania! ![]() Cytat:
staram trzymać się listy |
|||
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam dosyć ubogi zestaw kosmetyków pielęgnacyjnych->mydło do mycia twarzy, płyn micelarny do zmywania makijażu oczu, krem na dzień, krem na noc, peeling, szampon, odżywkę, maskę, olejek do włosów, 2 balsamy ujędrniajace do ciała. Kolorówka jest bogatsza- kilka kosmetyków z wyższej półki(podkład, puder,róż, eyeliner, pędzle). Jeśli chodzi o zapachy to posiadam jedynie 4 butelki. ![]() Jeśli chodzo o ciuchy to staram się kupować z głową i być pewna swoich zakupów. Jak się waham to się przeważnie wstrzymuje z zakupem. Głowę i zdrowy rozsądek niestety tracę przy torebkach Moja słabość. Aczkolwiek tutaj też narzuciłam sobie pewne ograniczenia.
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrzuty sumienia pojawiają się u mnie za to wtedy kiedy mam coś zwrócić/pozbyć się, mocno przywiązuję się do swoich rzeczy.Aczkolwiek może dlatego, że do zakupów podchodzę z rozsądkiem, kupuję dopiero jak nie może coś wyjść mi z głowy, rzadko kiedy też coś muszę zwracać.
|
|
#1735 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli mogę sobie bezkarnie chodzić na zakupy niemniej staram się kupować mniej, ale rzeczy w których czuję się naprawdę dobrzei i w miarę dobrej jakości, ale jak cena jest spora na moją kieszeń a dana rzecz dobrze rokuje na przyszłość, to grzecznie wyciągam VISĘ![]() Jeśli chodzi o perfumy to od jesieni do późnej wiosny jestem wierna jednemu zapachowi i tylko 1 sztukę na chwilę obecną posiadam. Cytat:
Cytat:
BTW, kessę też zakupiłam |
|||
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Noooo, nawet z all wyczesane
ja się jeszcze załapałam |
|
|
|
#1738 | ||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Jakbym miała jasne oczy, to mogłabym pomarzyć o czarnej hennie Teraz kontrast będzie mniej widoczny, bo z wiekiem mi włosy ściemniały, więc rozjaśniłam, ale wracam do naturalnych, bo w sumie nie są tak ciemne jak mi się wydawało Tylko boję się odrastania... Wyglądać jak kretynka cztery lata aż same odrosną we właściwym kolorze to głupio, a wydać 300zł to mi się nóż w kieszeni otwiera.A ku uciesze wklejam swoje zdjęcie, jakim pięknym dzieckiem kiedyś byłam I nie, zębów wystających nie miałam
Nie palę od 15.03.2015 "Traciliśmy czas bez siebie" 19.02.2016 Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia" ![]() Edytowane przez Kociaak Czas edycji: 2012-11-05 o 23:28 |
||
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Według mnie pytanie o cenę jest całkiem naturalne. Nie oszukujmy się, na ogół wyglądacie ślicznie jak wklejacie swoje stroje, więc według mnie naturalne jest, że Wasze koleżanki pytają się gdzie i za ile coś kupiłyście, bo pewnie tez by chciały takie ciuchy/akcesoria. Jeśli mi podoba się coś co ma na sobie moja koleżanka to jej to mówię i często sama pytam gdzie kupiła i ile zapłaciła właśnie z myślą, że może ja też to kupię. ![]() Rozumiem również komentarze typu "za tyle bym nie kupiła". Co prawda nie są miłe, ale jestem w stanie zrozumieć swoich znajomych, bo większość z nich nie zarabia za wiele a musi zapłacić rachunki za mieszkanie, ratę kredytu hipotecznego i jeszcze przeżyć cały miesiąc, a niektórzy z nich mają dzieci, więc dodatkowy spory wydatek. Racja są to osoby, które sobie żałują, ale nie koniecznie robią to dlatego, że im żal pieniędzy a raczej mają taką a nie inną sytuację życiową. Myślę też, że to trochę kwestia taktu i takie komentarze są nie na miejscu, bo to indywidualna sprawa każdego człowieka ile i na co wydaje. Skoro je zarobił to ma prawo wydać je na to co uważa za słuszne i nikomu nic do tego ![]() Przepraszam za długi wywód. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam swoją wypowiedzią, a jeśli tak to nie było to moim zamiarem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

(wiadomo, sprzeczność, ale dla mnie to zapach burzy nad pustynią, jak doniesie wiatr wilgoć przesiąkniętą zapachem pustyni 

Macie racje nie ma co się przejmować, biżuteria mi krzywdy nie zrobi mam nadzieję

Bo mi się czasem coś takiego włącza: znowu kupiłaś kolejną spódnicę tylko dlatego że była ładna i samotna na sklepowym wieszaku Nie mówię tutaj o kupnie rzeczy niezbędnych, a o pewnego rodzaju fanaberiach i zakupach dla przyjemności
używasz jakiejś odżywki do włosów, okazuje się, że tak naprawdę nie jest taka fajna, kupujesz maskę do włosów, bo ponoć lepsza, a okazuje się, że ma w składzie coś czego nie powinna, potem nagle wszyscy olejują[jest takie słowo

napisałam podciągnąć a ja przeczytałam podciąć
jak ktoś mnie pyta o cenę i jak uzyskuje wreszcie odpowiedź komentarza: ja bym za tyle nie kupiła/ mi byłoby żal wydać tyle/ nie szkoda ci? 
staram trzymać się listy