Oleje i olejki do włosów, część VI - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 21:24   #3571
moniczorek
Podróżniczka

Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI

Cytat:
Napisane przez Inflow Pokaż wiadomość
Mam malutkie pytanie do Was jakimi szamponami mogę zmywać oleję (chodzi o szampony bez SLSów)? Od razu wspomnę, że po BD i płynie Facelle włosy wypadają garściami
Probowalaś może szamponu z Alterry do zmywania ? Ja ostatnio wlasnie z Facelle ( powód ten sam co u Ciebie) przestawiłam sie na szampon z Alterry ten dla włosów farbowanych i za jednym myciem zmywa mi każdy olej...byłam w szoku, ale naprawde bo zawsze miałam je za takie delikatne, myslalam ze sobie z olejami nie dadza rady wiec wcześniej nie próbowalam...myłam tylko wtedy jak nie uzywałam olejów.
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 07:29   #3572
ckin2u
Zakorzenienie

Po aletrze wypadaja garsciami tez radze uwazac, ja wlasnie odstawilam i przerzucilam sie.. na facelle, no i zobaczymy. Moze kazdemu pasuje co innego
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 10:40   #3573
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość
Po aletrze wypadaja garsciami tez radze uwazac, ja wlasnie odstawilam i przerzucilam sie.. na facelle, no i zobaczymy. Moze kazdemu pasuje co innego
Niby tak, kazdy musi cos odpowiedniego dla siebie poszukać...ale zdecydowanie wiekszej ilosci osob raczej wypadają włosy od facelle ( ze wzgledu na duza ilosc kwasu mlekowego w skladzie ktory osłabia cebulki wlosa) niż po delikatnych szamponach Alterry.
Stary 2012-11-03, 11:06   #3574
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Niby tak, kazdy musi cos odpowiedniego dla siebie poszukać...ale zdecydowanie wiekszej ilosci osob raczej wypadają włosy od facelle ( ze wzgledu na duza ilosc kwasu mlekowego w skladzie ktory osłabia cebulki wlosa) niż po delikatnych szamponach Alterry.
Takie delikatne to one chyba nie są, bo mają alkohol w składzie.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:14   #3575
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Takie delikatne to one chyba nie są, bo mają alkohol w składzie.
No i SCS - odpowiednik słynnego slesa. Według niektórych Alterra to szampon oczyszczający

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:30   #3576
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą dużą ilością to bym nie polemizowała z racji, że pH Facelle nie odstaje od pH statystycznego szamponu, a i umiejscowienie tego składnika w składzie o tym nie świadczy.

Za to wiele osób nie zdaje sobie sprawy ze swojego uczulenia na rumianek, i włosięta lecą...
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:33   #3577
moniczorek
Podróżniczka

Dlatego każdy powinien używać tego, co pasuje jego włosom
Stary 2012-11-03, 15:55   #3578
eyesgree
Raczkowanie

dziewczynki ja dzisiaj zmyłam włoski po olejowaniu, szału jednak nie ma. Wyglądają jakbym nałożone miała na nie duzo pianki, ale wiem ze po pierwszym razie nie widać efektów więc jeszcze bede stosować choć spać było nie wygodnie wiec chyba tylko przez kilka godzin bede trzymać, j spróbuje waszego sposobu z spryskiwaczem, dziękuję
eyesgree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 16:23   #3579
Inflow
Raczkowanie

Cytat:
Probowalaś może szamponu z Alterry do zmywania ? Ja ostatnio wlasnie z Facelle ( powód ten sam co u Ciebie) przestawiłam sie na szampon z Alterry ten dla włosów farbowanych i za jednym myciem zmywa mi każdy olej...byłam w szoku, ale naprawde bo zawsze miałam je za takie delikatne, myslalam ze sobie z olejami nie dadza rady wiec wcześniej nie próbowalam...myłam tylko wtedy jak nie uzywałam olejów.
Alterry jeszcze nie próbowałam, ale czytałam o nim (tak jak dziewczyny wyżej napisały), że zawiera "ukryte" oczyszczacze, więc teraz sama nie wiem co z tym fantem zrobić
Inflow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:40   #3580
lovinka89
Raczkowanie

Hej, ja swoją przygodę z olejami do włosów zaczęłam stosunkowo niedawno. Stosuję olej kokosowy, jojoba, czasem rycynowy i ryżowy. Co do moich włosów to bardzo trudno mi określić jakie są: na pewno kręcone i to kręcą się od nasady w takie duże pukle, korkociągi czy coś takiego, nawet nie wiem jak to nazwać Czy są suche ? Może jedynie przy końcach ale raczej się nie puszą, pewnie to dlatego, że pomimo jest ich dużo to raczej są cienkie. Jeśli chodzi o pielęgnacje to używam na zmianę szamponu Joanny jajecznego, Alterry z granatem i Mr Potter z aloesem i jedwabiem, odżywka z Garniera ta z awokado zawsze po myciu, później jeszcze odżywka b/s spłukiwania też z aloesem i jedwabiem i trzy razy w tygodniu robię maski tak na 1,5 godziny i tu na zmianę Joanna jajeczna, Alterra z granatem i Milla czy coś takiego z proteinami mlecznymi i do tego 3 razy w tygodniu na całą noc oleje. Nie wiem, wydaje mi się z taka pielęgnacja im służy, a może coś powinnam zmienić ? Aha do stylizacji używam pianki Tafta do kręconych włosów. Co do olejków mam pytanie czy któraś z was używała tego kaktusowego z Vatiki bo nigdzie nic na jego temat nie znalazłam ?
lovinka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 20:11   #3581
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Pamięta mnie jeszcze ktoś
Wieki mnie tu nie bylo, ale to się teraz zmieni

Nie miałam kompletnie czasdu,zeby dbać o wlosy porządnie....tylko raz na jakiś czas olej, maska, odżywka...mycie Facelle, Isaną z babasu lub BD dla mam...
Ale od dziś zaczynamy na poważnie

W skalp poszedł Khadi, na dlugości oliwa z oliwek z glutem lnianym .

Idę powęszyć co nowego fajnego wypatrzyłyście na sklepowych półkach. że Isanę kakaową do ciałą to juz wiem
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-03, 21:39   #3582
_Angelina_
Wtajemniczenie

Witam
pozwalam sie wprosić.
olejuje włosy juz od ponad roku. Do tej pory był to;
olej lniany
olej z pestek wionogron
oliwa z oliwek
olejek rycynowy ( po nim miałam dziwne siano na głowie)
olejek migdałowy
olejek kokosowy ( sztywne i sianowate włosy - nie przypasował mi)

chciałabym zakupic sobie cos z olejków indyjskich
sesa, amla... nie moge sie zdecydowa
moje włosy - miodowy blond (ciemny)
polecicie mi cos na poczatek do wypróbowania?
_Angelina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 22:15   #3583
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
Witam
pozwalam sie wprosić.
olejuje włosy juz od ponad roku. Do tej pory był to;
olej lniany
olej z pestek wionogron
oliwa z oliwek
olejek rycynowy ( po nim miałam dziwne siano na głowie)
olejek migdałowy
olejek kokosowy ( sztywne i sianowate włosy - nie przypasował mi)

chciałabym zakupic sobie cos z olejków indyjskich
sesa, amla... nie moge sie zdecydowa
moje włosy - miodowy blond (ciemny)
polecicie mi cos na poczatek do wypróbowania?
ja uwielbiam sese, ale skoro Tobie nie odpowiada kokos, to nie wiem jak będzie..
moooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 22:39   #3584
kier
Raczkowanie

Pierwszy raz zrobiłam mix: olej z wiesiołka, oliwka BD, polski wax i odrobinka maski alterry, woda - wszystko do spryskiwacza, wstrząśnięte nie mieszane i na włosy!

Teraz siedzę z czepkiem owiniętym dodatkowo ręcznikiem, nie mogę się doczekać jutrzejszych rezultatów mocno wzbogaconego olejowania.

''- Z tobą tak się rozmawia, mówisz ''mąka'', a myślisz ''Kocham Cię''.

- Mąka.
- Teraz na pewno pomyślałaś o czymś zupełnie innym. '' P.
kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 08:45   #3585
_Angelina_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ja uwielbiam sese, ale skoro Tobie nie odpowiada kokos, to nie wiem jak będzie..
no właśnie , ciekawe
prześledzę jeszcze tematy dotyczące olei i zobaczymy może coś znajdę. Chciałabym na Święta zrobic moim włosom mały prezent kupić nowy olej i zacząc też wcierać go w skalp.
dziś spędziłam noc z olejem lnianym i o. z pestek winogron
Stary 2012-11-04, 10:40   #3586
kier
Raczkowanie

O, to jak zdecydujesz się na jakiś indyjski i go przetestujesz koniecznie daj znać jak było.

Moje włosy też baardzo się nie lubią z kokosem, a w ciemno sesy kupić nie chciałam, ciekawa jestem tego, jak to będzie u Ciebie.

''- Z tobą tak się rozmawia, mówisz ''mąka'', a myślisz ''Kocham Cię''.

- Mąka.
- Teraz na pewno pomyślałaś o czymś zupełnie innym. '' P.
kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:35   #3587
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

mi kokos nie odpowiada ale sesa to jeden z najlepszych olei jakie mialam, hennara też jest fajna (a na kokosie)

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Pamięta mnie jeszcze ktoś
Wieki mnie tu nie bylo, ale to się teraz zmieni

Nie miałam kompletnie czasdu,zeby dbać o wlosy porządnie....tylko raz na jakiś czas olej, maska, odżywka...mycie Facelle, Isaną z babasu lub BD dla mam...
Ale od dziś zaczynamy na poważnie

W skalp poszedł Khadi, na dlugości oliwa z oliwek z glutem lnianym .

Idę powęszyć co nowego fajnego wypatrzyłyście na sklepowych półkach. że Isanę kakaową do ciałą to juz wiem

witam
scandic bananowy jest polecany z nowości
a jak Khadi?
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 15:33   #3588
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość

witam
scandic bananowy jest polecany z nowości
a jak Khadi?
Dzięki
Dopisany do listy

Dla mnie Khadi przereklamowany. Zużylam pól butelki już i ani nie przyspieszyl porostu, ani jakoś super ekstra nie wzmacnia...no żaden cud
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 15:56   #3589
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dzięki
Dopisany do listy

Dla mnie Khadi przereklamowany. Zużylam pól butelki już i ani nie przyspieszyl porostu, ani jakoś super ekstra nie wzmacnia...no żaden cud
no proszę... ja zaczęłam przygode z sesą
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 16:26   #3590
esfira
Zakorzenienie

nie zdążyłam sobie jeszcze kupić olejku arganowego, więc dziś siedzę z olejem lnianym, kupionym rok temu na Boże Narodzenie xD zobaczymy, co z tego wyjdzie...
Kurcze, Alterra wcale nie jest taka łagodna, jak myślałam! mi akurat służy, ale można się przestraszyć tego, co piszecie... A Facelle to też marka rossmanowska? Kojarzy mi się tylko z podpaskami

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 16:32   #3591
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
nie zdążyłam sobie jeszcze kupić olejku arganowego, więc dziś siedzę z olejem lnianym, kupionym rok temu na Boże Narodzenie xD zobaczymy, co z tego wyjdzie...
Kurcze, Alterra wcale nie jest taka łagodna, jak myślałam! mi akurat służy, ale można się przestraszyć tego, co piszecie... A Facelle to też marka rossmanowska? Kojarzy mi się tylko z podpaskami
Bo to płyn do higieny intymnej Ale ma rumianek więc może uczulać, przez co powodować wypadanie włosów. A straszyć nikt, nikogo nie straszy. Jak Ci dane szampony służą, to ich używaj, a nie patrz na skład.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 23:21   #3592
Leae
Rozeznanie

Ja dzisiaj doszłam do wniosku, że pomimo testowania mnóstwa olejów nigdy nie używałam do włosów zwykłej oliwy z oliwek Nie wiem dlaczego, naprawdę Dzisiaj kupiłam oliwę Monini i jutro/pojutrze będę testować

Leae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 10:43   #3593
makowa_panienka89
Raczkowanie

Jestem po kilku olejowaniach olejkiem kokosowym i muszę przyznać, że już po pierwszym razie widziałam efekt - włosy były mniej przesuszone (zawsze po umyciu i odciśnięciu nadmiaru wody z włosów w ręcznik, końcówki - ok 5cm, były już suche, po olejowaniu - jedynie ok 1cm ). Włosy widocznie były też bardziej sprężyste. Szerze myślałam, że to jedynie mój wymysł, ale kilka osób pochwaliło stan moich włosów (nie wiedzieli, że nakładałam na nie olej), więc coś w tym musi być jedynym minusem po olejku kokosowym jest to, że włosy mi się zaczęły elektryzować - a nigdy mi się nie elektryzowały... Jednak przy ostatnim olejowaniu na włosy nałożyłam też krem z Isany i wszystko jest ok - włosy są nawilżone, ale się już nie elektryzują
Po umyciu włosów Facelle nakładam odżywkę d/s z Isany (z olejkiem arganowym i pantenolem). Jestem bardzo zadowolona z efektów - moje włosy nigdy nie były tak nawilżone i sprężyste

Chciałam sobie jeszcze kupić odżywkę b/s, myślałam o tych z Joanny Naturia. Czy któraś z Was może je testowała, możecie mi jakąś polecić?
makowa_panienka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-05, 11:39   #3594
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Co wy z tym kwasem mlekowym, przecież kwas mlekowy ma właśnie dobroczynne działanie na włosy, w każdym sklepie z półproduktami można o tym przeczytać.
A w Facelle nie może go być dużo, on w kosmetykach służy do regulacji ph, jeśli jest wysoko w składzie to oznacza, że składników po nim jest również mało.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Z tą dużą ilością to bym nie polemizowała z racji, że pH Facelle nie odstaje od pH statystycznego szamponu, a i umiejscowienie tego składnika w składzie o tym nie świadczy.

Za to wiele osób nie zdaje sobie sprawy ze swojego uczulenia na rumianek, i włosięta lecą...
Dokładnie. Ile osób zdaje sobie sprawę, że zioła to nie zabawki i że mogą również wywoływać niezdrowe efekty?
Stary 2012-11-05, 17:54   #3595
_Angelina_
Wtajemniczenie

zastanawiam sie nad olejkiem AMLA
myslicie że to dobry wybór jak na pierwszy indyjski olejek??
chodzi za mną również arganowy
Stary 2012-11-05, 17:59   #3596
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Co wy z tym kwasem mlekowym, przecież kwas mlekowy ma właśnie dobroczynne działanie na włosy, w każdym sklepie z półproduktami można o tym przeczytać.
A w Facelle nie może go być dużo, on w kosmetykach służy do regulacji ph, jeśli jest wysoko w składzie to oznacza, że składników po nim jest również mało.

Dokładnie. Ile osób zdaje sobie sprawę, że zioła to nie zabawki i że mogą również wywoływać niezdrowe efekty?
Tak samo jak dziewczynom wypadają włosy. Pytam, co zmieniły. Odpowiedź: "E, no nic, Jantar/Joannę Rzepę/Sebaradin/Saponics czy inną wcierkę zaczęłam wcierać, więc to na pewno nie to".

Wystarczy uczulenie na jedno zioło. Albo przedawkowanie ziół i podrażnienie.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:53   #3597
eyesgree
Raczkowanie

dziewczynki gdzie kupujecie olejek kokosowy i z jakiej firmy? Nie wiecie czy kupie go może w rossmanie ??
eyesgree jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-05, 20:08   #3598
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyesgree Pokaż wiadomość
dziewczynki gdzie kupujecie olejek kokosowy i z jakiej firmy? Nie wiecie czy kupie go może w rossmanie ??
Pigułka się kłania
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:10   #3599
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyesgree Pokaż wiadomość
Przeczytaj 1 post.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:31   #3600
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
zastanawiam sie nad olejkiem AMLA
myslicie że to dobry wybór jak na pierwszy indyjski olejek??
chodzi za mną również arganowy
Jeżeli to pierwszy raz to kup małą butelkę amli. Ja kupiłam 360 ml i ciągle męcze. Amla spowodowała że włosy mam bardziej lśniące i kiedy wcierałam ją w skórę głowy to miałam mnóstwo babyhair. Do smrodku idzie się przyzwyczaić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości