|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73441 | |
|
EDUkator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Może nie ręce, ale to wygląda tak, że muszę się odchylić jak do robienia mostka i wtedy ugniatać, i jeszcze równowagę trzymać, no i sama wiesz, średnie ułożenie ![]() Ale teraz na suche nałożyłam sporo lnianego i wyszło super ![]() Mogłam z eksperymentem poczekać do rana może Myślisz, że rano mogę dołożyć kolejną warstwę lnianego?
|
|
#73442 | |
|
Raczkowanie
|
Karmenka - woda utleniona?
![]() Cytat:
, ale z moich obserwacji wynika, że ilekolwiek by żelu nie dać, włosy zawsze są wdzięczne .
|
|
|
#73443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#73444 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dziewczyny
Podczytywałam Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam śmiałości się odezwać aż do teraz ![]() Również jest posiadaczką kręconych włosów. Do tego stopnia, że fryzjerka spytała mnie ostatnio, czy to jest trwała. Niestety, nie lubię swoich włosów, o wiele lepiej wyglądają jako delikatne fale lub gładkie przy nasadzie, a na końcach loki (wiecie, fryzura jak modelki Victoria's Secret ). Prostowałam je wcześniej namiętnie, ostatnio mniej, zaczęłam je pielęgnować, nakładać odżywki.Używam Garniera AiK (moja ukochana odżywka), wcześniej do mycia używałam Isany z olejkiem z babassu, ale słyszałam, że je wycofali Czym ją zastąpiłyście? Kupiłam jakąś inną Isanę, dokładnie tę:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...legnujaca.html Czy to dobry wybór? A i kocham Joaśki Jeśli chodzi o oczyszczanie to używałam Barwy pokrzywowej, ale akurat mi się skończyła i wzięłam dzisiaj Joannę z apteczki babuni, tę z miodem i proteinami mlecznymi. Używam tangle teezer, ponieważ włosy mi się strasznie plączą i nie wyobrażam sobie zostawić ich bez rozczesania. Przeczesuję delikatnie przed myciem na sucho i potem po myciu, po nałożeniu odżywki b/s. Muszę powiedzieć, że szczotka jest świetna, nie wyrywa włosów. Wiadomo, że trochę na niej zostaje, ale nie ma porównania z moim wcześniejszym szarpaniem się z grzebieniem. Na pewno kupię wersję kompaktową. Z olejowaniem miałam krótką przygodę, z lenistwa przestałam, ale zamierzam wrócić. Używałam winogronowego, nie wiem czy to trafny wybór? No i stylizacja. Niestety jakoś nigdy nie stylizowałam, ale zobaczyłam na jednym blogu porównanie bez i ze stylizacją i stwierdziłam, że muszę koniecznie zaopatrzeć się w jakieś pianki lub żele. Co polecacie? Oczywiście odżywczego i bezpiecznego dla włosów ![]() Ostatnio ścięłam końcówki na prosto, nie pozwoliłam fryzjerce cieniować i jest kolosalna różnica między pasmami krótszymi, które kazałam zostawić (żeby dorosły do tych dłuższych), a tymi dłuższymi ściętymi na prosto. Włosy nie wyrywają się, są grube. Nigdy nie miałam obciętych na prosto aż do teraz. Uff to tyle. Wiem, że popełniam pewnie wiele błędów, więc śmiało mi je wytykajcie Będę starała się wpadać regularnie na wątek
|
|
|
|
#73445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() możesz też spróbować z żelem lnianym wiele dziewczyn pisze że się u nich sprawdza mi niestety rozluźnia skręt więc chyba nie będę go stosować...a szkoda bo dużo się o nim naczytałam i narobiłam sobie nadziei na piękne nawilżone mięsiste lokasy o tu chyba nic z tego
|
|
#73446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miód działa na tej samej zasadzie co woda utleniona, tylko na innym stężeniu. Chciałam go podrasować wodą utlenioną, ale bałam się zniszczeń. Btw. kiedyś w domu zrobiłam miks odżywki z wodą utlenioną, taką apteczną (3%) 1:1, położyłam to na jedno pasemko, pod spodem, trzymałam godzinę i nic się nie wydarzyło. A chyba powinno. Czy nie ? Nie mam pojęcia jak się włosy powinno rozjaśniać
|
|
|
|
|
#73447 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
o wiele łatwiej Ci bedzie. a rano spróbuj zmoczonymi rękami ugnieść włoski, żel powienien sie aktywowac z pprzedniego dnia i wyschnąc, ewentualnie można spokojnie troche dołozyć, niektórzy rozcieńczają lniany i takim reanimuja włoski, ja nie wiem, nie reanimuje wcale. Na drugi czy kolejny dzień mam coraz mocniejszy skręt tylko coraz więcej odstawaczy i puchaczu. |
|
|
|
|
#73448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety jestem leniem. ![]() A żel na pewno kupię, jeśli tylko dostanę w mojej ulubionej taniej drogerii.
|
|
|
|
|
#73449 |
|
Raczkowanie
|
więc zazdroszczę skrętu:O
a lniany robi się z 2 łyżek niemielonego siemienia lnianego+szklanka wody, doprowadza się do wrzenia i gotuje 10-15 minut najlepiej od razu przecedzić na gorąco bo później glutek może być zbyt gęsty i nie przeleci schładzamy i trzymamy najlepiej w lodówce
|
#73450 |
|
Raczkowanie
|
hmmm.zadna oprocz jednej dziewczyny nie chce sie podzielic swoim sposobem na reanimacje ??
((( obserwuje co jakis czas forum i widze piekne wlosy po reanimacji wiec zdradzcie troche tajemnicy:P bo mi rece juz opadaja...
|
|
|
|
#73451 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam psikacza z lnianego, to mieszam odżywkę z wodą i to samo robię. |
|
|
|
|
#73453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odgniotą się same w nocy, ew. rano im pomożesz. A jeśli myjesz rano zwykle to po prostu na wieczór zwilż lekko włosy i nałóż żel.
|
|
|
|
|
#73454 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#73455 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A mrożący raczej na bank mocniej lokasy utrwali. A może, jeśli chcesz uzyskać luźniejsze fale, zaplataj warkocz na noc? ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
. A tak z ciekawości masz włosy niskoporowe?EDYT: o, jakie inteligentne to dodawanie się postów
Edytowane przez antymezis Czas edycji: 2012-11-05 o 23:11 |
||
|
|
|
#73456 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja ciągle pracuję nad lokami, wieczorem po myciu ugniatam lnianym, wysychają i mam śliczne lokaski, niestety rano tylko 2 razy nadawały się do wyjścia, w pozostałych przypadkach musiałam je pospinać, albo rozczesać, bo wyszło mi "bógwieco" na głowie
lubię swoje zakrętasy, ale niestety rano nie mam czasu, żeby myć i ugniatać i tak wstaję o 5 ![]() a coraz bardziej podobam się sobie w loczkach
|
|
#73457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#73458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sobie zrobię z niej psikacz w ogóle dzisiaj wyskoczyłam z pracy po papierowe ręczniki do tego małego sklepiku typowo chemicznego, po czym wpadłam na pomysł, by zajrzeć na półkę 'włosową'... i oczywiście znalazła się Joaśka wrzos i mięta mogę wreszcie porównać, czy glicerynowa makowa mnie puszy teraz w chłodniejszym okresie. do biura wróciłam przeszczęśliwa
|
|
#73459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba głównie śpię na brzuchu , wiem, że to niezdrowo dla pewnych części ciała, jednakże przy moim rozmiarze to wszystko jedno . Zresztą póki co i tak głównie śpię w warkoczu, więc to chyba nie to
|
|
|
#73460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73461 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dzisiejsze
widac jak dużo pracy jeszcze mnie z nimi czeka ![]() coż, zoaczymy co będzie ran, ale przygotowana jestem na masakrę i upięcie ich
|
|
#73462 |
|
Raczkowanie
|
Oj, siostro, bardzo się od Ciebie oddaliłam
Ty masz węże, loki właściwie już, a ja... Ostatnio przez jakiś czas nosiłam związane (falowane czy nie falowane, to nie ma dla mnie aż takiego znaczenia - byle nie wypadały!!! - ale wygladały nieciekawe, biednie bardzo), teraz jest trochę lepiej, ale patrz na zdjęcia (słaba jakość, ale coś tam widać) - jednak poszły w innym kierunku. Pierwsze zdjęcie na drugi dzień po hennowaniu (plus po spłukaniu henny - gęsta płukanka lniana). Drugie zdjęcie z dziś, po pierwszym myciu (brzozowy z Simply z fusami z kawy, płukanka lniana, trochę żelu bielendy). Kolor jest raczej taki jak na I zdjęciu, II zdjęcie jest w sztucznym świetle, bez lampy, z przekłamanym kolorem. Może wygladają na suche, ale takiego wrażenia nie mam - nawet lubię, jak są trochę suchawe, wtedy większa objętość jest. Refleksje na dziś: - krótsze lepiej się układały (takie delikatne fale też mi się podobają, ale sercem jestem bliższa wężom ), jednak jeszcze nie dojrzałam do cięcia;- zawsze dobrze im robi żel lniany, trzeba do niego wrócić, - wyglądają tak, jak ja się czuję -> dla włosów muszę poczuć się lepiej Kiedyś próbowałam zrobić psikacz z lnianego, i kompletnie mi nie wyszedł - nie umiałam utrafić w odpowiednią konsystencję. Ale dziś wpadłam na genialny pomysł (może on jest powszechnie stosowany, a ja o tym nie wiem? ). Ugotowany i ostudzony żel przelałam do butelki z otworkiem o średnicy ok. 1,5mm (po toniku Petrole) - jak teraz łatwo go nabierać i dozować, już nie ucieka (wpadłam na to, bo postanowiłam zabrać go ze sobą w podróż, przez kilka dni się nie powinien zepsuć nawet bez lodówki - mam nadzieję, że przejdzie przez kontrolę bagażową i nie zostanie uznany za broń biologiczną )Płatki na mleko bez mleka by Ajrisz zaparzone, jak nie zdążę jutro nałożyć na włosy, to zjem
Edytowane przez szsz Czas edycji: 2012-11-06 o 00:21 |
|
|
|
#73463 |
|
Wtajemniczenie
|
no, bo coś mi nie wyszło
|
|
#73464 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz zostane spamerem, ale coś fotki mi nie chcą wchodzić
proszę
|
|
#73465 |
|
Zadomowienie
|
Widzę rozmowa lekko na fryzjerów zeszła...
też ostatnio trochę podcięłam końcówki! ![]() chciałam zrobić fotki lepszej jakości, ale trudno... no i włosy na nich są świeżo po hennowaniu, był przesusz rasowy ![]() przy takiej długości kręci mi się tylko przód, a po przeczesaniu palcami nawet na sucho się prostują i tylko końce są wywinięte. całkiem fajnie, na dawnych, niezadbanych i puszących się kłakach miałabym efekt kopernika, a jest tylko lyśniąąca objęęętość jak z reklamy ![]() dla odmiany to fryzjer tłukł mi do głowy, że mam kręcone włosy i nie powinnam ich tak obcinać,ale się uparłam
|
|
#73466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zdjęć: klikasz ,,edytuj" pod postem do którego nie załączyłaś zdjęć, potem klikasz ,,otworz w edytorze" i już otwiera się normalne okienko edycji posta ze spinaczem, dalej już wiesz
|
|
|
|
|
#73467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#73468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz teraz długość taką jak ja ale ja mam jeszcze pozostałości z boba i raczej tak zostanie dopóki nie będą długaśne
|
|
#73470 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Szsz niech wypadanie sie uspokoi ![]() włoski teraz upodobniły sie do świeżo hennowanych AgRafki Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-11-06 o 08:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

, zacznij w takim razie od tyłu, to jak energii zbraknie, nie będzie dużej róznicy w skręcie między przodem a tyłem głowy.
moze za możno ugniatasz czy jak? 

)
Czym ją zastąpiłyście? Kupiłam jakąś inną Isanę, dokładnie tę:

), jednak jeszcze nie dojrzałam do cięcia;
masz teraz długość taką jak ja